Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 6 Ιούνη
  • Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού
  • Αραγτσί και Αλ-Χάγια επιβεβαίωσαν την ενότητα των μετώπων
  • ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!
  • Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Αφιέρωση με νόημα…
Αθλητισμός

κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

Αφιέρωση με νόημα…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Δεκ 2017, 00:00

«Το άτυπο πρωτάθλημα χειμώνα αφιερώνεται στα μέλη της κυβέρνησης, που δημόσια καταφέρονται κατά του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και χρίζουν άλλους “πρωταθλητές”. Σήμερα ο κόσμος κόντεψε να μπει μέσα στο γήπεδο. Ολοι βλέπουν τι γίνεται και καταλαβαίνουν. Αφιερώνουμε, λοιπόν, τον τίτλο του Πρωταθλητή Χειμώνα σε αυτούς που μας πολεμούν με λύσσα». Η δήλωση του υπεύθυνου επικοινωνίας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Κωστά Καραπαπά, αμέσως μετά την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, δείχνει ξεκάθαρα ότι ο επίσημος Ολυμπιακός βρίσκεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την κυβέρνηση. Στις ήδη τετάμενες σχέσεις των δυο πλευρών ήρθε να προστεθεί η ένταση από την άσκηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για τους στημένους αγώνες στο χώρο του ποδοσφαίρου, από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Η πρόταση Βουρλιώτη θα εξεταστεί από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου και μπορεί να γίνει δεκτή (ολικά ή εν μέρει) ή να απορριφθεί. Στην πρώτη περίπτωση, θα επιστραφεί στο Τριμελές Συμβούλιο Εφετών, το οποίο (με νέα σύνθεση) θα πρέπει εντός εννιά μηνών να αποφανθεί για τα αδικήματα με τα οποία θα παραπεμφθούν οι κατηγορούμενοι. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα από το δικαστικό ρεπορτάζ, αρχικά ο αντεισαγγελέας κατέθεσε μόνο την αίτηση αναίρεσης, χωρίς το ακριβές σκεπτικό της (το οποίο κατατέθηκε την περασμένη Δευτέρα), γεγονός που πυροδότησε σενάρια για κυβερνητική παρέμβαση, προκειμένου να μην κλείσει η υπόθεση και να παραμείνουν σε κατάσταση ομηρίας οι βασικοί κατηγορούμενοι της υπόθεσης και κυρίως ο «πρώην» πρόεδρος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Στο θέμα της υπόθεσης των «στημένων» αγώνων και στις «διεργασίες» εντός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σχετικά με το αν θα έπρεπε να υπάρξουν πιέσεις για την άσκηση αναίρεσης, είχαμε αναφερθεί σε παλιότερο φύλλο, σχολιάζοντας ότι εντός της κυβέρνησης υπήρχαν δυο γραμμές. H «σκληροπυρηνική» που ήταν υπέρ της αναίρεσης και η μετριοπαθής που θεωρούσε ότι ακόμα και αν η ακροαματική διαδικασία καταλήξει σε αθώωση των κατηγορουμένων (που είναι και το πιο πιθανό, σύμφωνα με την συντριπτική πλειοψηφία των νομικών), η ζημιά για τον Μαρινάκη θα είναι σημαντική, αφού η «εξουδετέρωσή» του κατά το χρονικό διάστημα εξέλιξης της δίκης θα μειώσει τη δυναμική του και θα περιορίσει τους ελιγμούς του. Ταυτόχρονα, είχαμε κάνει την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν θα επιλέξει το χώρο του ποδοσφαίρου για να λύσει τις διαφορές της με τον Μαρινάκη, αφού αυτό πιθανόν να την οδηγούσε σε απρόβλεπτες και επικίνδυνες καταστάσεις και να την έφερνε σε αντιπαράθεση με μια σημαντική μερίδα των ερυθρόλευκων οπαδών. Οπως όλα δείχνουν, στην κυβέρνηση επικράτησαν οι «σκληροπυρηνικοί» που ήθελαν να ασκηθεί αίτηση αναίρεσης κατά της αρχικής πρότασης του Συμβουλίου Εφετών και πλέον άπαντες αναμένουν τη συνέχεια μιας υπόθεσης, που το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα μας αφήσει να πλήξουμε.

Εκτός όμως από το νομικό μέρος και το ποδοσφαιρικό σκέλος της υπόθεσης, η άσκηση αναίρεσης από κάποιους ερμηνεύεται σαν μια προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει τον Μαρινάκη εκτός των διεργασιών για τις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, στις αρχές του '18 θα πραγματοποιηθεί ο σχετικός διαγωνισμός και ήδη από κάποιες πλευρές έχουν αρχίσει να διοχετεύονται σενάρια για ασυμβίβαστο στη συμμετοχή του Μαρινάκη, αφού θα είναι υπό διερεύνηση η εμπλοκή του σε κακουργηματικές πράξεις. Ο ιδιοκτήτης της ερυθρόλευκης ΠΑΕ έχει δώσει 23.000.000 ευρώ για αγορά μετοχών του MEGA και είναι σε συνεννόηση με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό για την απόκτηση τηλεοπτικού καναλιού. Αυτό σίγουρα δεν αρέσει στην κυβέρνηση, αφού μετά από ένα εφήμερο φλερτ ανάμεσα στις δυο πλευρές, ο Μαρινάκης αποφάσισε να ενταχθεί στο στρατόπεδο της αντιπολίτευσης και να θέσει ως βασικό δημοσιογραφικό στόχο του την απομάκρυνση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κατά συνέπεια θέλουν με κάθε τρόπο να του «κόψουν» τα φτερά.

Οσον αφορά την εκτίμηση της στήλης στο θέμα της άσκησης αναίρεσης, δεν επαληθεύτηκε, καθώς η κυβέρνηση επέλεξε να αντιπαρατεθεί με τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ομως από τις πρώτες αντιδράσεις και από την ανακοίνωση Καραπαπά, μπορούμε να πούμε ότι η στήλη επιβεβαιώθηκε σχετικά με τις «παρενέργειες» αυτής της επιλογής και την ευθεία αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον κόσμο του Ολυμπιακού. Είναι φανερό ότι ο Μαρινάκης και η ερυθρόλευκη διοίκηση θα χρησιμοποιήσουν τη δυναμική των οπαδών του Ολυμπιακού για να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση και ήδη στο διαδίκτυο και τις ερυθρόλευκες οπαδικές ιστοσελίδες έχουν αρχίζει να ηχούν τα τύμπανα του πολέμου. Οσον αφορά τη νομική πτυχή της υπόθεσης, το ρίσκο που παίρνει η κυβέρνηση είναι αρκετά μεγάλο, αφού ακόμη και αν γίνει δεκτή η πρόταση Βουρλιώτη για αναίρεση του βουλεύματος, τίποτα δεν της εξασφαλίζει ότι το νέο Συμβούλιο Εφετών θα βγάλει διαφορετικό βούλευμα από το αρχικό. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες τα δικαστικά δρώμενα, το γεγονός ότι η απόφαση απαλλαγής των εμπλεκόμενων για τις κακουργηματικές πράξεις ήταν ομόφωνη δυσκολεύει πολύ την ανατροπή της (ελάχιστες φορές έχει ανατραπεί ομόφωνη απόφαση). Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τους λόγους που κόντρα στη λογική επικράτησαν οι «σκληροπυρηνικοί», όμως αυτό που ξέρουμε είναι ότι η υπόθεση των «στημένων αγώνων» αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού όπως όλα δείχνουν ξεφεύγει από την ποδοσφαιρική της διάσταση και μετατρέπεται σε αντιπαράθεση επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

ΥΓ1. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, η ερυθρόλευκη διοίκηση και ο Μαρινάκης είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την ενέδρα (από το ρεπορτάζ της στήλης προκύπτει ότι δεν υπήρξε προκαθορισμένο ραντεβού ανάμεσα στις δυο πλευρές και οι ερυθρόλευκοι έπιασαν στον ύπνο τους αντιπάλους τους) που έστησαν οι ερυθρόλευκοι οπαδοί σε αυτούς του Παναθηναϊκού, μετά τον αγώνα βόλεϊ Παναθηναϊκός – Εθνικός Πειραιώς στο Μετς. Σε μια περίοδο που θα πρέπει να κινητοποιήσει τον κόσμο του Ολυμπιακού ως ασπίδα προστασίας στη σύγκρουσή του με την κυβέρνηση, μια συζήτηση για τις σχέσεις του με τις οπαδικές συμμορίες και το νεοναζιστικό μόρφωμα θα έδιναν «τροφή» στους αντίπαλους του Μαρινάκη και σε όσους τον κατηγορούν ότι έχει σχέση με τον υπόκοσμο, άρα και με τα κυκλώματα και βγάζουν τεράστια φράγκα από στημένους αγώνες και άλλες εξωαγωνιστικές αγαθοεργίες. Πρέπει λοιπόν να βρει τη χρυσή τομή, προκειμένου να μην τα σπάσει με τους σκληροπυρηνικούς που αποτελούν την αιχμή του δόρατος στον οπαδικό του στρατό και ταυτόχρονα να μη κατηγορηθεί ότι κάνει πλάτες στους χουλιγκάνους και στη νεοναζιστική συμμορία για την οποία κατηγορείται ότι υπήρξε ένας από τους βασικούς της χρηματοδότες. Μοναδικό θετικό για τον Μαρινάκη τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι ότι, παρά την πολύ άσχημη αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει, ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή της βαθμολογίας και έχει κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, γεγονός που συσπειρώνει τον κόσμο της ομάδας γύρω από την ερυθρόλευκη διοίκηση.

ΥΓ2. Κάτι πρέπει να πίνουν οι συριζαίοι. Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, στις αρχές του 2018 ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης θα καταθεσει στη Βουλή το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την ασφάλεια στα γήπεδα ποδοσφαίρου. Στον σχεδιασμό της κυβέρνησης θα προβλέπεται ότι την ευθύνη για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων θα την έχουν οι ΠΑΕ και όχι οι μπάτσοι. Υπέρ της ρύθμισης τάχθηκε ήδη η Ομοσπονδία Συλλόγων Ιδιοκτητών Οίκων Τελετών, τα γνωστά μας «κοράκια», που ευελπιστούν ότι η εφαρμογή του μέτρου στα ελληνικά γήπεδα θα συνοδευτεί από κατακόρυφη άνοδο του τζίρου τους.
 
 

 
Μπορεί η Πρωτοχρονιά να είναι η μοναδική γιορτή που θα γιορτάσουμε οι άθεοι, δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε ότι η παρατεταμένη οικονομική κρίση και η μίζερη καθημερινότητα που βιώνει η λαϊκή οικογένεια έχουν ενισχύσει το θρησκευτικό συναίσθημα, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι να εναποθέτουν τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο μέλλον στη βοήθεια από τον θεό. Είναι επίκαιρο λοιπόν να ξαναθυμίσουμε ότι η θρησκεία (ανεξάρτητα από το όνομα του θεού της) είναι το όπιο του λαού και να ενημερώσουμε ότι εκτός από το δέντρο της φωτογραφίας, υπάρχει και ένα ακόμη καλύτερο, πιο εξελιγμένο και πιο μυρωδάτο, που εγγυάται την εμφάνιση των μάγων με τα δώρα και τις καμήλες (η φάτνη δεν εμφανίζεται γιατί υπάρχει κίνδυνος φορολόγησης με ΕΝΦΙΑ  από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ).

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

Απαιτείται ξεκάθαρη θέση για το γάλα
Επόμενο άρθρο

κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

«Αμφισβητώ την αναπηρία μου, αμφισβητώ το Ισραήλ, επίσης»

Σχετικά Αρθρα

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

Αθλητισμός 14 Μάι 2026, 11:02

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

Αθλητισμός 12 Μάι 2026, 08:29

Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια

Αθλητισμός 1 Απρ 2026, 22:39

Team Melli: Στη μνήμη των δολοφονημένων κοριτσιών του Μινάμπ

Αθλητισμός 28 Μαρ 2026, 08:26

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

6 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

6 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού

5 Ιούν 2026, 20:26
Διεθνή

Αραγτσί και Αλ-Χάγια επιβεβαίωσαν την ενότητα των μετώπων

5 Ιούν 2026, 19:30
Οικονομία

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

5 Ιούν 2026, 18:52
Αγροτικά

Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο

Προκλητική δήλωση Σχοινά για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

5 Ιούν 2026, 10:17
Διεθνή

Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…

Στο τσακ γλίτωσε ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης του σιωναζιστικού στρατού

5 Ιούν 2026, 08:37
Διεθνή

«Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»

Δήλωση του γενικού γραμματέα της Χεζμπολά Ναΐμ Κάσεμ

5 Ιούν 2026, 07:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας

Η Χεζμπολά έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα αποδεχτεί καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει πλήρη ισραηλινή αποχώρηση και οριστικό τερματισμό των επιθέσεων

4 Ιούν 2026, 23:01
Πολιτική

Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!

4 Ιούν 2026, 22:06
Κόντρες

Ο Αγώνας του Αιώνα

4 Ιούν 2026, 20:30
Πολιτική

Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;

Μια επιστολή στο TVXS που έμεινε αναπάντητη απ' αυτούς που «φωτογραφίζει»

4 Ιούν 2026, 14:36
Η παπάρα

Οι καλύτερες γαργάρες γίνονται στου Πορτοσάλτε

4 Ιούν 2026, 12:55
Πολιτική

Θα μας φέρει και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα ο Μητσοτάκης;

4 Ιούν 2026, 12:32
Διεθνή

Οι κουκουβάγιες κυνηγούν τη νύχτα

4 Ιούν 2026, 09:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούνη

4 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Να παρέμβει το Αγιο Πνεύμα

3 Ιούν 2026, 19:01
Πολιτισμός

Γκλάμουρ γάμος σε αρχαιολογικό χώρο (!) με άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Μια τέτοια διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μεθοδεύει και οργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού. Το brandname “hellenic heritage”, που λανσάρει ο ΟΔΑΠ..

3 Ιούν 2026, 13:53
Πολιτική

Εμπρός ΕΛΑΣ για τη μαρμίτα: Kαι οι μυστικές υπηρεσίες με τον Αλέξη

Από την ΕΛΑΣ της μπατσαρίας στην ΕΛΑΣ του Τσίπρα

3 Ιούν 2026, 13:44
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

Ημέρα ρωσικής γλώσσας.

Σουηδία: Ημέρα συντάγματος – σημαίας (1523-1809).

1664: Το Νέο Αμστερνταμ μετονομάζεται σε Νέα Υόρκη.

1863: Αντιπροσωπεία της ελληνικής βουλής φτάνει στην Κοπεγχάγη και προσφέρει το ελληνικό στέμμα στον δεκαοκτάχρονο πρίγκιπα της Δανίας Γουλιέλμο Γεώργιο, μετέπειτα βασιλιά Γεώργιο Α’.

1904: 22 νεκροί σε συγκρούσεις ανθρακωρύχων – αστυνομίας στο Ντένβερ (ΗΠΑ).

1933: Νέα δολοφονική απόπειρα κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου στην Αθήνα.

1939: Πλοίο με 907 εβραίους πρόσφυγες από τη Γερμανία πλέει από λιμάνι σε λιμάνι χωρίς να γίνονται δεκτοί πουθενά.

1943: Εκτελούνται 106 κομμουνιστές κρατούμενοι σε στρατόπεδο της Λάρισας (Κούρνοβο).

1943: Πεθαίνει ο Παντελής Πουλιόπουλος (εκτελέστηκε στο Κούρνοβο).

1967: Η χούντα απαγορεύει την πώληση δίσκων του Μίκη Θεοδωράκη και την αναμετάδοση της μουσικής του.

1969: Βόμβες της ΔΑ στην οδό Ακαδημίας και του ΚΕΑ στο Παλαιό Φάληρο.

1975: Εκκαθαρίσεις τετρακοσίων δικηγόρων της Αθήνας για συνεργασία με τη χούντα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    17Ν
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Εφετείο 17Ν
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    ΕΛΑ
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Εφετείο ΕΛΑ
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Επαναστατικός Αγώνας
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Ποιοι είμαστε
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Επικοινωνία
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Όροι χρήσης
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Ποιοι είμαστε
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Επικοινωνία
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo