Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 30 Μάη
  • Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες φοιτητές/τριες της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ
  • Follow the money
  • Times of Israel: Σε στρατηγικό αδιέξοδο η σιωνιστική οντότητα
  • Για τα μάτια της Σταμάτας…
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Απλώς, διαχειριστές της «παράγκας»…
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Απλώς, διαχειριστές της «παράγκας»…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Νοέ 2017, 00:00

Απογοητεύτηκαν από την πρώτη συνέντευξή του όσοι πίστευαν ότι με την εκλογή του Βαγγέλη Γραμμένου στην προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα ξεκινούσε μια νέα εποχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακολουθώντας την τακτική των προκατόχων του, δήλωσε ότι είναι «σοκαριστικά» όσα βρήκε στην ΕΠΟ, προσπάθησε να πείσει ότι παρέλαβε «καμένη γη» και ότι είναι αποφασισμένος να αλλάξει τα δεδομένα, χωρίς όμως να αναφερθεί σε χρονοδιάγραμμα και στον τρόπο με τον οποίο θα κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του.
 
Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων (προσλήψεις υπαλλήλων, ορισμός νέας έδρας της εθνικής ομάδας, ομοσπονδιακός προπονητής, διαιτησία, χατίρια σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο ποδόσφαιρο), που επηρεάζουν τα δρώμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου και απάντησε στις κατηγορίες για σωρεία ρουσφετολογικών προσλήψεων στην ομοσπονδία. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσει ιδιαίτερα όποιος επιχειρήσει να αποδομήσει τις δηλώσεις Γραμμένου, αφού αρκεί μια απλή περίληψη όσων δήλωσε για να φανεί ότι οι πιθανότητες αλλαγής της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης είναι από μηδενικές έως ελάχιστες.
 
Θα ξεκινήσουμε την αναφορά μας στη συνέντευξη Γραμμένου από το αστείο επιχείρημα ότι η απόφαση για συνεδρίαση του ΔΣ και της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ εκτός Αθηνών καταδεικνύει την απόφαση της διοίκησης να βγάλει την ομοσπονδία από την εσωστρέφεια και να πάψει να λειτουργεί ως ένα κλειστό κλαμπ. Δικαιολόγησε το γεγονός ότι η πρώτη συνεδρίαση υπό την προεδρία του έπρεπε να γίνει στη Θεσσαλονίκη (στο ξενοδοχείο του Σαββίδη!), με το ότι είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη και προανήγγειλε συνεδριακό τουρισμό με διεξαγωγή των συνεδριάσεων σε διάφορες πόλεις (θα αναστενάξουν οι χασαποταβέρνες και τα «πολιτιστικά κέντρα» -αυτά που βαρβαριστί αποκαλούνται «σκυλάδικα»- ανά την επικράτεια).
 
Σχετικά με το θέμα της παραμονής του Μίχαελ Σκίμπε στον πάγκο της Εθνικής, συνέχισε με ευδιάθετο τρόπο, τονίζοντας ότι ο βασικός λόγος που ώθησε την εκτελεστική επιτροπή στην απόφαση παραμονής, ήταν το διακύβευμα της πρόκρισης στο επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η σημαντικότητα του οποίου δεν επιτρέπει σημαντικές αλλαγές στην ομάδα. Προσπάθησε ταυτόχρονα να δώσει μια νότα σοβαρότητας και μια «αναπτυξιακή» λογική αναφέροντας ότι το θέμα του ομοσπονδιακού προπονητή συζητήθηκε στη βάση ενός στρατηγικού αναπτυξιακού πλάνου (συγκροτήθηκε και σχετική επιτροπή), μέσω του οποίου μακροπρόθεσμα θα ενισχυθεί η παρουσία του ελληνικού στοιχείου σε παίχτες και προπονητές.
 
Η στήλη θεωρεί ότι η προσπάθειά του ήταν ανεπιτυχής, αφού το πρώτο αυθόρμητο σχόλιό της ήταν: Το άλλο, με τον Τοτό, το ξέρετε; Για τους αναγνώστες της στήλης που έχουν αρχίσει να ανησυχούν για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι ο Γραμμένος και η παρέα του έχουν όραμα, όρεξη για δουλειά και αποτελούν εγγύηση ότι όλα θα αλλάξουν.
 
Παρά το γεγονός ότι -όπως είπε- δεν βρήκαν κανένα σχέδιο και κανένα πλάνο, αφού οι προηγούμενες διοικήσεις είχαν σαν προτεραιότητα να ικανοποιούν επιχειρηματικά χατίρια, ξεκαθάρισε ότι με αργά και σταθερά βήματα θα γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες. Ξεκινώντας από το ερασιτεχνικό ποδοσφαιρικό «γίγνεσθαι» και δουλεύοντας με ψυχή, κέφι και φαντασία θα δημιουργήσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις για να αλλάξουν προς το καλύτερο τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην κατεύθυνση αυτή συγκροτήθηκε και μια πενταμελή επιτροπή από οχτώ-εννιά άτομα, που θα έχει ως στόχο να μελετήσει προσεχτικά την υφιστάμενη κατάσταση και να προτείνει ένα πλάνο ανάπτυξης. Και επειδή αφενός -όπως λέει και η λαϊκή ρήση -το καλό πράγμα αργεί να γίνει και αφετέρου δεν υπάρχει λόγος να βιαζόμαστε και να αγχωνόμαστε, από τις δηλώσεις του Γραμμένου δεν προκύπτει ότι έχει μπει κάποιο χρονοδιάγραμμα για όλα αυτά, προφανώς γιατί για τους ανιδιοτελείς εργάτες του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου σημασία έχει η αιωνιότητα.
 
Συνεχίζοντας την κατάθεση του «οράματός» του, ο Γραμμένος αναφέρθηκε και σε πιο πεζά πράγματα, όπως η τροποποίηση του άρθρου 52, που αφορά το καθεστώς αδειοδότησης των ομάδων, και οι προσλήψεις που έγιναν στην ΕΠΟ. Σε αντίθεση με τις αοριστίες του και τις αστειότητες για τα θέματα οργάνωσης και ανάπτυξης ενός διαφορετικού ποδοσφαιρικού μοντέλου, στα δυο αυτά θέματα ήταν απόλυτα σαφής και δεν έκρυψε τα λόγια του. Υπερασπίστηκε τις 11 προσλήψεις που έγιναν, με το επιχείρημα ότι πριν από αυτές είχαν αποχωρήσει από την ομοσπονδία περισσότερα άτομα και το οικονομικό ισοζύγιο αποχωρήσεων – προσλήψεων είναι θετικό υπέρ της ΕΠΟ. Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι θεωρεί αδιαπραγμάτευτο να είναι δικής του επιλογής οι στενοί του συνεργάτες για να μπορέσει να κάνει πράξη τους στόχους που έχει θέσει το ΔΣ. Και αν ο Γραμμένος για να διοικήσει την ΕΠΟ χρειάζεται 11 προσλήψεις στενών συνεργατών της απόλυτης εμπιστοσύνης του, πόσους χρειάζεται ένας υφυπουργός ή ένας υπουργός για να φέρει σε πέρας τη σωτηρία της πατρίδας; Αυτό είναι ένα καλό μάθημα για όσους κακεντρεχείς μιλούν για στρατιές ρουσφετολογικών προσλήψεων στα υπουργεία. Η στήλη απαιτεί εδώ και τώρα την αυτοκριτική τους.
 
Οσον αφορά το άρθρο 52, τόνισε ότι δεν αποτελεί πρωτοβουλία της δικής του διοίκησης, αλλά είχε δρομολογηθεί από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή που το είχε αναστείλει. Οπως είπε, η σημερινή διοίκηση ξεκαθάρισε το τοπίο, τονίζοντας ότι η φράση «οι ΠΑΕ πρέπει να βρίσκονται σε καθαρή μηδενική θέση» δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρωστάνε ούτε ένα ευρώ, αλλά ότι θα πρέπει να έχουν διακανονίσει τις τυχόν οφειλές τους και να τις εξυπηρετούν κανονικά. Ταυτόχρονα, κατηγόρησε για έλλειψη γνώσεων όσους θεωρούν τη συγκεκριμένη απόφαση ως ρουσφετολογική για το χατίρι του Παναθηναϊκού, με το ακλόνητο επιχείρημα ότι αυτό θα ισχύει για όλες τις ομάδες που στο μέλλον πιθανά να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που έχει σήμερα ο Παναθηναϊκός.
 
Η στήλη θεωρεί ότι από τα παραπάνω έχουμε μια σαφή εικόνα των προθέσεων και των θέσεων της διοίκησης Γραμμένου από την οποία προκύπτει το συμπέρασμα ότι «δεν υπάρχει ελπίδα» για το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ότι η σημερινή του απαξίωση θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Η αλλαγή ηγεσίας στην ΕΠΟ σε καμία περίπτωση δε σημαίνει και αλλαγή των βασικών «αρχών» διοίκησης του ποδοσφαίρου (δε θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, όσο το ποδόσφαιρο παραμένει επαγγελματικό, άρα είναι μια καπιταλιστική μπίζνα και όχι άθλημα) και είναι απλά μια αλλαγή στα πρόσωπα που το διοικούν και στους καπιταλιστές προέδρους των ΠΑΕ που ελέγχουν το εξωαγωνιστικό κύκλωμα.
 
Κος Πάπιας
 
papias@eksegersi.gr
 
ΥΓ. Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών παραπέμπουν οι υποθέσεις του αργεντινού Χόρχε Αλεχάνδρο Ντελιόν και του μεξικανού Αδόλφο Λάγος, οι οποίοι εμπλέκονται με την υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Παγκοσμίου Kυπέλλου Ποδοσφαίρου, για την οποία υπάρχουν υπόνοιες για οικονομικό σκάνδαλο (οι δυο άντρες βρίσκονταν σε λίστα υπόπτων για τον χρηματισμό αξιωματούχων της ΦΙΦΑ, σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Μουντιάλ). Πριν από μερικές μέρες, ο Ντελιόν, δικηγόρος στο επάγγελμα, αυτοκτόνησε, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, πέφτοντας στις ράγες του τρένου στην πόλη Λανούς της Αργεντινής, λίγες ώρες μετά την κατάθεση σε Δικαστήριο της Νέας Υόρκης στελέχους του τηλεοπτικού σταθμού «Torneos y Competencias», που κατέθεσε ότι πλήρωσε 4.000.000 δολάρια για να αποκτήσει το κανάλι τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Την περασμένη Κυριακή (19/11), ο αντιπρόεδρος του μεξικανικού τηλεοπτικού σταθμού Telesiva (είναι το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο στο Μεξικό και ένα από τα μεγαλύτερα ισπανόφωνα τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως), Λάγος, έπεσε νεκρός, όταν δυο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή τον «γάζωσαν» με αυτόματο την ώρα που έκανε βόλτα με το ποδήλατό του στο Κοακάλκο (περιοχή στην πόλη του Μεξικού). Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης στην οποία κατηγορούνται 42 άτομα, ανάμεσά τους και ο πρώην πρόεδρος της ΦΙΦΑ, Σεπ Μπλάτερ, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη (στη Νέα Υόρκη έχει ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία) και αρκετοί από τους κατηγορούμενους έχουν έρθει σε συμφωνία με τις δικαστικές αρχές, προκειμένου να καταθέσουν τα στοιχεία που γνωρίζουν και να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων της νομοθεσίας.
 
 
 
Η φωτογραφία είναι από τον πρόσφατο κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας. Η στήλη, από τις συζητήσεις που έκανε μετά την διεξαγωγή του, «ανακάλυψε» ότι σχεδόν όλοι είχαν συμμετάσχει (κατά δήλωσή τους) στον αγώνα, είχαν τερματίσει και μάλιστα με πολύ καλό χρόνο. Για να μην αισθάνεται μόνη και μειονεκτικά, καλεί τους 5-10 ανεπρόκοπους και αγύμναστους σαν και τους λόγου της να συναντηθούν σε κάποια από τις χασαποταβέρνες των Μεσογείων (για να είμαστε νοερά κατά μήκος της διαδρομής του μαραθωνίου), για να γυμνάσουν την άνω και κάτω γνάθο και τους πρόσθιους μπιριακούς μυς.
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Η δύναμη του κεφαλαίου
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Προβολές και συζητήσεις

Σχετικά Αρθρα

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

Αθλητισμός 14 Μάι 2026, 11:02

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

Αθλητισμός 12 Μάι 2026, 08:29

Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια

Αθλητισμός 1 Απρ 2026, 22:39

Team Melli: Στη μνήμη των δολοφονημένων κοριτσιών του Μινάμπ

Αθλητισμός 28 Μαρ 2026, 08:26

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

30 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Μάη

30 Μάι 2026, 00:01
Καταστολή

Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες φοιτητές/τριες της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ

29 Μάι 2026, 20:55
Κόντρες

Follow the money

29 Μάι 2026, 20:41
Διεθνή

Times of Israel: Σε στρατηγικό αδιέξοδο η σιωνιστική οντότητα

29 Μάι 2026, 14:04
Υγεία

Για τα μάτια της Σταμάτας…

29 Μάι 2026, 12:22
Διεθνή

Το Ιράν έχει κερδίσει τον πόλεμο. Ο Τραμπ και ο Νετανιάχου βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με την ώρα του απολογισμού

Η ισορροπία δυνάμεων έχει μεταβληθεί και τα κράτη της Μέσης Ανατολής δεν θα αποδεχτούν πλέον μια περιφερειακή τάξη που υπαγορεύεται από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

29 Μάι 2026, 11:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Μάη

29 Μάι 2026, 00:01
Καταστολή

Κατέρρευσε το στημένο κατηγορητήριο εναντίον των συλληφθέντων στις 6 Μάρτη του 2021

28 Μάι 2026, 19:00
Η παπάρα

Eνας ακούραστος φιδέμπορας

28 Μάι 2026, 18:39
Διεθνή

«Ελεύθεροι και δυνατοί, όχι άθλιοι σκλάβοι»

28 Μάι 2026, 13:03
Καταστολή

Λαθροχειρία συνηγόρου υπεράσπισης των βασανιστών του γιου του καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

28 Μάι 2026, 11:41
Υγεία

Eξαρση γαστρεντερίτιδας στο «Αττικόν» – Πώς θα σταματήσει όταν οι ασθενείς είναι σε ράντζα και δεν έχουν ούτε τουαλέτα;

28 Μάι 2026, 09:19
Πολιτισμός

ΑΠΟΨΕ | Παρουσίαση-συζήτηση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ «Αγκάθια και γαρύφαλλα»

Στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Λαμπηδόνα), στις 8 μμ

28 Μάι 2026, 06:19
Παιδεία

Ολόκληρος Σύλλογος Διδασκόντων εγκαλείται πειθαρχικά επειδή έπεσε το ταβάνι του σχολείου!

 Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

28 Μάι 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Μάη

28 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Νέα κουτουλιά του δάμαλου στα μαλακά του Κούλη

27 Μάι 2026, 23:23
Καταστολή

Να αθωωθούν οι συλληφθέντες στις 6-3-2021, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Δίκη αύριο στο ΙΑ Μονομελές (Ευελπίδων, κτίριο 9, αίθουσα 12)

27 Μάι 2026, 22:30
Διεθνή

Γάζα: Νέο χτύπημα στις δωσιλογικές συμμορίες

27 Μάι 2026, 20:04
Υγεία

Aμα έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη» γίνεσαι και πρωταθλητής στο… άλμα εις ύψος

«Αττικό»: Τοποθέτηση τομεάρχη με παράκαμψη δεκάδων εργαζόμενων

27 Μάι 2026, 19:12
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Μάη

1941: Ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος Σάντας κατεβάζουν τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη.

1951: Καταστέλλεται κίνημα αξιωματικών της δεξιάς στρατιωτικής οργάνωσης ΙΔΕΑ.

1969: Οι πρώτες γυναίκες αστυφύλακες στην Ελλάδα αναλαμβάνουν υπηρεσία.

1972: 25 νεκροί και 72 τραυματίες στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ από επίθεση Ιαπώνων – μελών της οργάνωσης “Στρατός Ερυθρού Αστέρα” που συνδέεται με την PLO.

1977: Συλλαμβάνεται ο εν ενεργεία ανθυπίλαρχος Γ. Διαμαντής για ρίψη χειροβομβίδας σε βιβλιοπωλείο με βουλγαρικά βιβλία στην Ασκληπιού.

2006: Ο Επαναστατικός Αγώνας πυροδοτεί εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στο σπίτι του υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Την ανάγκη να υπάρξει μια «εθνική κοινωνική συμφωνία» για τη μείωση των τιμών σε βασικά προϊόντα υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM 90,1 και τη δημοσιογράφο Στέλλα Γκαντώνα. «Χρειάζεται μια εθνική κοινωνική συμφωνία. Να αναλάβουν την ευθύνη τους οι δυνάμεις της επιχειρηματικότητας, η βιομηχανία τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ, μειώνοντας τις τιμές σε μια σειρά προϊόντα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως τόνισε, η Κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το δικό της χέρι, με ελέγχους και παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, σημειώνοντας όμως ότι σε μια ελεύθερη οικονομία οι επιχειρήσεις οφείλουν να αναλάβουν και τη δική τους ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, καθώς «υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας το οποίο δεν τα βγάζει εύκολα πέρα ή και δεν τα βγάζει καθόλου πέρα». «Δεν λέει κανείς να μην κερδίζουν οι επιχειρήσεις, γιατί προφανώς οι επιχειρήσεις πηγαίνουν μπροστά όταν έχουν κέρδος. Αλλά μπορούν να κρατήσουν ισορροπίες και να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα», πρόσθεσε.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Καλά, αυτός δεν είναι που ως τώρα έχει «υπογράψει» κάμποσες «εθνικές συμφωνίες μείωσης των τιμών»; Αυτός είναι, δεν κάνετε λάθος. Μα αφού έχουν ήδη συναφθεί τέτοιες συμφωνίες, γιατί χρειάζεται και άλλη μία; Πώς αλλιώς θα κάνει ντόρο ο πολιτικός σαλταδόρος και γυρολόγος κομμάτων; Φίδια πουλούσε τις προηγούμενες φορές, φίδια πουλάει και τώρα. Κι ένας φιδέμπορας της αστικής πολιτικής δεν κουράζεται ποτέ. Πουλάει φίδια στο «λαουτζίκο» και την ίδια στιγμή κλείνει πονηρά το μάτι στους καπιταλιστές, τους στυλοβάτες της «πατρίδας»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo