Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 2 Ιούνη
  • Τους σάρωσαν τα αντιστασιακά Μποφόρ(ια)
  • Το Ιράν σταματάει κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ, μέχρι να «συμμαζέψουν» το Ισραήλ
  • Η κατασκευασμένη πραγματικότητα του Νετανιάχου δεν μπορεί να κρύψει την πραγματική κατάσταση
  • Ο Μπεν Γκβιρ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου
  • Σαν σήμερα 1 Ιούνη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Αλλο πράγμα το μετόχι και άλλο η μετοχή, γεια και χαρά σου Δάμαλε και σένα Θοδωρή…
Αθλητισμός

Αλλο πράγμα το μετόχι και άλλο η μετοχή, γεια και χαρά σου Δάμαλε και σένα Θοδωρή…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Οκτ 2008, 00:00

► Η οικονομική κρίση που σαρώνει τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει σημαντικά και το ποδόσφαιρο. Τα μηνύματα είναι ανησυχητικά για το πρωτάθλημα στην Αγγλία, αφού αρκετές ομάδες έχουν οικονομικά νταλαβέρια με τράπεζες ή εταιρίες που βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Στην πιο δύσκολη κατάσταση δείχνουν να είναι η Γουέστ Χαμ (ο πρόεδρός της είναι ιδιοκτήτης ισλανδικής τράπεζας που έχει καταρ- ρεύσει) και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ο υπό κατάρρευση ασφαλιστικός κολοσσός AIG  είναι ένας από τους βασικούς χορηγούς της), ενώ το συνολικό χρέος των ομάδων ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ. Ηδη, η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και η ΟΥΕΦΑ ψάχνουν να βρουν λύσεις για να εκτονωθεί η κρίση με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες και ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί προειδοποίησε ότι οι ομάδες που έχουν δημιουργήσει μεγάλα χρέη κινδυνεύουν με αποβολή από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το αρνητικό κλίμα επιδεινώνεται και από την οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι λαοί, η οποία έχει αντίκτυπο στην προσέλευση θεατών στα γήπεδα αλλά και στην αγορά προϊόντων των ομάδων (φανέλες, σουβενίρ κτλ.). Σε αντίθεση με τα δεδομένα στη χώρα μας, στην Αγγλία αλλά και στις άλλες προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, τα έσοδα των ομάδων από τα εισιτήρια και τα προϊόντα της ομάδας αποτελούν σημαντικό ποσοστό στον προϋπολογισμό των ομάδων. Αρκεί να τονίσουμε ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθλητικού Τύπου στην Αγγλία, αν οι οπαδοί της Τσέλσι σταματήσουν να αγοράζουν εισιτήρια διάρκειας και σουβενίρ, ο Αμπράμοβιτς θα πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αντεπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις της ομάδας του.

Δεν σκοπεύουμε ν’ αμφισβητήσουμε τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, μπορούμε όμως ν’ αμφιβάλλουμε για τις αγαθές προθέσεις όσων διοικούν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Τα αρνητικά οικονομικά δεδομένα των αγγλικών ομάδων ήταν γνωστά στους αξιωματούχους της  αγγλικής ομοσπονδίας και της ΟΥΕΦΑ πολύ καιρό πριν, όμως δεν ένιωσαν την ανάγκη να κρούσουν το κώδωνα του κινδύνου, όπως κάνουν σήμερα. Το αντίθετο μάλιστα. Η καλή αγωνιστική πορεία των αγγλικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είχε σαν αποτέλεσμα δημοσιεύματα που υμνούσαν το αγγλικό πρωτάθλημα και τα επιτεύγματα των ομάδων που αγωνίζονται σε αυτό. Τώρα όμως που σκουραίνουν τα πράγματα και η οικονομική κρίση απειλεί το οικοδόμημα που έχουν χτίσει και τα χοντρά φράγκα που βάζουν στις τσέπες τους, προσπαθούν να ετοιμαστούν για την επόμενη μέρα, αν οι ομάδες δεν καταφέρουν ν’ αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση και καταρρεύσουν. Ολα τα δεινά θα φορτωθούν στις πλάτες των καουμπόηδων προέδρων, που δεν έχουν κάνει καλές επιλογές και έχουν φέρει τις ομάδες τους στα πρόθυρα της διάλυσης, και θα μείνει στο απυρόβλητο το πραγματικό πρόσωπο του ακραίου επαγγελματικού αθλητισμού.

Οπως ακριβώς συμβαίνει και στο χρηματιστήριο, έτσι και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ο σκοπός των λαμόγιων που «επενδύουν» σ’ αυτό είναι να πουλάνε αέρα και να αποκομίζουν το μέγιστο δυνατό κέρδος, χωρίς να ενδιαφέρονται για τις συνέπειες. Αξιοποιούν τις δυνατότητες που τους δίνει το ποδόσφαιρο (εισιτήρια διαρκείας, αγοραπωλησίες παιχτών, τουρνουά ομάδων σε Ασία και Αμερική, βιομηχανία σουβενίρ, τηλεοπτικά δικαιώματα κτλ.), βγάζουν ζεστό χρήμα και αν κάτι στραβώσει την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, αφήνοντας την ομάδα στο χείλος της καταστροφής.

Ποιος πληρώνει το μάρμαρο; Καταρχάς, οι οπαδοί της ομάδας που βάζουν το χέρι στην τσέπη (για μια ακόμη φορά) και αναλαμβάνουν δράση για να τη βγάλουν από το αδιέξοδο. Στη συνέχεια, βάζουμε το χέρι στην τσέπη όλοι οι υπόλοιποι. Οι οπαδοί της ομάδας (προς αποφυγή παρεξηγήσεων: αναφερόμαστε στις μεγάλες ομάδες κάθε χώρας) στη συνέχεια πιέζουν την κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα σωτηρίας της.

Σχολιάζουμε δεδομένα με αφορμή αγγλικές ομάδες και κάποιοι θα μας υπενθυμίσουν ότι στη συγκεκριμένη χώρα αρκετές ομάδες έχουν υποβιβαστεί για χρέη. Ξεχνούν όμως δυο βασικές παραμέτρους. Οι ομάδες αυτές δεν ήταν πρωτοκλασάτες και δεν επηρέαζαν συνολικά τo ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό οικοδόμημα. Αποτελούσαν μεμονωμένες περιπτώσεις, ενώ σήμερα απειλείται το σύνολο σχεδόν των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ. Ας σκεφτούμε ποια θα είναι η αναστάτωση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αν τις επόμενες μέρες Τσέλσι, Αρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καταρρεύσουν. Συνεχίζετε να έχετε αμφιβολίες ότι η αγγλική κυβέρνηση και η ΟΥΕΦΑ θα κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μην καταρρεύσουν ομάδες τέτοιου βεληνεκούς;

► Μετά την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων που είχε με την κυβέρνηση (την οποία ανάγκασε σε μια ήττα άνευ προηγουμένου), ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης αποφάσισε να τακτοποιήσεις τις εκκρεμότητες που έχει με τη Σούπερ Λίγκα και τη διαιτησία. Εχουμε γράψει στην «Κ», ότι οι φωσφοριζέ τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κατάφεραν να κλέψουν την παράσταση. Εξηγήσαμε επίσης, ότι η αβεβαιότητα ως προς την έκβαση των εκλογών στην ΕΠΟ έκανε ορισμένους διαιτητές να σφυρίζουν κατά το δοκούν, γεγονός που έφερε τους παράγοντες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Την επαύριο της επανεκλογής του ο Γκαγκάτσης έσπευσε να καταστήσει σαφές ότι είναι ο κυρίαρχος και στο χώρο της διαιτησίας, ξεκαθαρίζοντας στους ανιδιοτελείς εργάτες τους ελληνικού ποδοσφαίρου, ότι πρέπει να είναι σε συνεννόηση μαζί του για οποιαδήποτε ενέργεια αποφασίσουν να κάνουν στο χώρο της διαιτησίας.

Απέδειξε ότι είναι πολύ μεγάλη γάτα, κάνοντας  την πρόταση να αναλάβει την ελληνική διαιτησία ένας ξένος διαιτητής, ο Αντρες Φρισκ, που θεωρούνταν  μια από τις κορυφαίες σφυρίχτρες στην Ευρώπη. Ανεξάρτητα από την αποδοχή ή όχι της πρότασής του από τη Σούπερ Λίγκα, απαλλάσσεται από την ευθύνη αυτών που θα συμβούν στο χώρο της διαιτησίας. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Γκαγκάτσης πρότεινε το εξής απλό: «Ερχεται ο Φρισκ και σε συνεργασία με την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα αναλαμβάνει να βάλει σε σειρά τους φωσφοριζέ από τη θέση του αρχιδιαιτητή. Προκειμένου ο Φρισκ να κάνει ανεπηρέαστος τη δουλειά του, κατά τη διάρκεια της θητείας του καταργούνται παρατηρητές, βαθμολογίες διαιτητών και παύουν οι διάφοροι πρώην διαιτητές να κάνουν κριτική από τις αθλητικές εκπομπές».

Το μπαλάκι είναι πλέον στην πλευρά της Λίγκας. Οι παράγοντες έχουν δυο επιλογές. ‘Η αρνούνται την πρόταση Γκαγκάτση και πλέον θα πρέπει να τα βρουν μόνοι τους με τους φωσφοριζέ ή την αποδέχονται και μένουν απλά παρατηρητές των εξελίξεων, χωρίς φωνή και γνώμη. Η πρώτη αντίδραση από τη Λίγκα είναι αρνητική, όμως οι εκπρόσωποι ΑΕΚ και Παναθηναϊκού δείχνουν να τη συζητούν. Αν προσθέσουμε τη μέχρι στιγμής ουδετερότητα του Ολυμπιακού, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Προσωπικά πιστεύω ότι το ενδεχόμενο να έρθει ο Φρισκ είναι πολύ μικρό, γιατί παρά τις κόντρες και τις αντιπαραθέσεις που έχουν μεταξύ τους οι «ανιδιοτελείς εργάτες» του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν συνηθίζουν να έχουν τρίτους ανάμεσά τους. Θα απορρίψουν, λοιπόν, την πρόταση του Γκαγκάτση, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν ότι δε θα έχουν το δικαίωμα να γκρινιάζουν και να κατηγορούν την ΕΠΟ ότι παίζει παιχνίδια συγκεκριμένων ομάδων και χειραγωγεί το πρωτάθλημα. Θα λειτουργήσουν με τη λογική του μικρότερου κακού και θα συνεχίσουν να κάνουν στο παρασκήνιο τις απαραίτητες λυκοφιλίες για να προωθήσουν και να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚι αν δεν είσαι δικηγόρος;
Επόμενο άρθρο ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΜΕΪΡΕΓΙΕΣ – Περί τυφλότητος

Σχετικά Αρθρα

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

Αθλητισμός 14 Μάι 2026, 11:02

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

Αθλητισμός 12 Μάι 2026, 08:29

Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια

Αθλητισμός 1 Απρ 2026, 22:39

Team Melli: Στη μνήμη των δολοφονημένων κοριτσιών του Μινάμπ

Αθλητισμός 28 Μαρ 2026, 08:26

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούνη

2 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Τους σάρωσαν τα αντιστασιακά Μποφόρ(ια)

Οι σιωναζιστές «κατέλαβαν» το κάστρο Μποφόρ μόνο για να βγάλουν φωτογραφίες

1 Ιούν 2026, 19:23
Διεθνή

Το Ιράν σταματάει κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ, μέχρι να «συμμαζέψουν» το Ισραήλ

Μπαίνει και η Γάζα στην εξίσωση των διαπραγματεύσεων

1 Ιούν 2026, 18:50
Διεθνή

Η κατασκευασμένη πραγματικότητα του Νετανιάχου δεν μπορεί να κρύψει την πραγματική κατάσταση

1 Ιούν 2026, 11:22
Βαθύ Κόκκινο

Ο Μπεν Γκβιρ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου

1 Ιούν 2026, 09:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούνη

1 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Επιστροφή στην εποχή Πιουριφόι με ωμή παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Διατάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ξαναβάλει στη φυλακή τον Αλ. Γιωτόπουλο

31 Μάι 2026, 09:34
Εργατικά

Ο Δημήτρης Αντωνίου συνεχίζει ανυποχώρητος να διεκδικεί την ακύρωση της εκδικητικής απόλυσής του από το ΕΚΠΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 2 Ιουνίου 11 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών 

31 Μάι 2026, 08:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Μάη

31 Μάι 2026, 00:01
Αγροτικά

Αρχισε το φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων: Δώδεκα νέες εστίες μεταξύ 21 και 29 Μάη

Επλήγη για πρώτη φορά και η Αρκαδία (δύο εστίες μέχρι στιγμής)

30 Μάι 2026, 10:45
Καταστολή

Το Σύμφωνο έγινε νομοσχέδιο-σκούπα: διαλογή, κράτηση, απελάσεις και φακέλωμα στο όνομα της «ευρωπαϊκής τάξης»

30 Μάι 2026, 08:45
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

30 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Μάη

30 Μάι 2026, 00:01
Καταστολή

Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες φοιτητές/τριες της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ

29 Μάι 2026, 20:55
Κόντρες

Follow the money

29 Μάι 2026, 20:41
Διεθνή

Times of Israel: Σε στρατηγικό αδιέξοδο η σιωνιστική οντότητα

29 Μάι 2026, 14:04
Υγεία

Για τα μάτια της Σταμάτας…

29 Μάι 2026, 12:22
Διεθνή

Το Ιράν έχει κερδίσει τον πόλεμο. Ο Τραμπ και ο Νετανιάχου βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με την ώρα του απολογισμού

Η ισορροπία δυνάμεων έχει μεταβληθεί και τα κράτη της Μέσης Ανατολής δεν θα αποδεχτούν πλέον μια περιφερειακή τάξη που υπαγορεύεται από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

29 Μάι 2026, 11:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Μάη

29 Μάι 2026, 00:01
Καταστολή

Κατέρρευσε το στημένο κατηγορητήριο εναντίον των συλληφθέντων στις 6 Μάρτη του 2021

28 Μάι 2026, 19:00
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούνη

Ιταλία: Ημέρα δημοκρατίας-συντάγματος.

Τυνησία: Ημέρα νεολαίας.

Ισλανδία: Ημέρα ναυτικών.

1936: Ενας νεκρός και δεκαεπτά τραυματίες από επίθεση χωροφυλάκων σε ειρηνική διαδήλωση στον Βόλο.

1964: Ο Γιάσερ Αραφάτ ιδρύει στην Ιερουσαλήμ την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

1968: Κυκλοφορεί στο εξωτερικό το πρώτο φύλλο της εφημερίδας του ΚΚΕ “Ελεύθερη πατρίδα“.

1972: Μετά από ανταλλαγή πυρών συλλαμβάνονται στη Φρανκφούρτη οι Αντρέας Μπάαντερ, Χόλκερ Μάινς και Γιαν-Καρλ Ράσπε και λίγο αργότερα η Γκούντρουιν Ενσλιν στο Αμβούργο (RAF).

1973: Ανακαλύπτεται βόμβα κάτω από αυτοκίνητο ξένης αποστολής στο Καλαμάκι.

1982: Πέντε βόμβες σε αμερικανικά αυτοκίνητα και πολυεθνικές εταιρίες (ΕΛΑ).

2005: Βόμβα του Επαναστατικού Αγώνα έξω από το υπουργείο Απασχόλησης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Την ανάγκη να υπάρξει μια «εθνική κοινωνική συμφωνία» για τη μείωση των τιμών σε βασικά προϊόντα υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM 90,1 και τη δημοσιογράφο Στέλλα Γκαντώνα. «Χρειάζεται μια εθνική κοινωνική συμφωνία. Να αναλάβουν την ευθύνη τους οι δυνάμεις της επιχειρηματικότητας, η βιομηχανία τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ, μειώνοντας τις τιμές σε μια σειρά προϊόντα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως τόνισε, η Κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το δικό της χέρι, με ελέγχους και παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, σημειώνοντας όμως ότι σε μια ελεύθερη οικονομία οι επιχειρήσεις οφείλουν να αναλάβουν και τη δική τους ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, καθώς «υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας το οποίο δεν τα βγάζει εύκολα πέρα ή και δεν τα βγάζει καθόλου πέρα». «Δεν λέει κανείς να μην κερδίζουν οι επιχειρήσεις, γιατί προφανώς οι επιχειρήσεις πηγαίνουν μπροστά όταν έχουν κέρδος. Αλλά μπορούν να κρατήσουν ισορροπίες και να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα», πρόσθεσε.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Καλά, αυτός δεν είναι που ως τώρα έχει «υπογράψει» κάμποσες «εθνικές συμφωνίες μείωσης των τιμών»; Αυτός είναι, δεν κάνετε λάθος. Μα αφού έχουν ήδη συναφθεί τέτοιες συμφωνίες, γιατί χρειάζεται και άλλη μία; Πώς αλλιώς θα κάνει ντόρο ο πολιτικός σαλταδόρος και γυρολόγος κομμάτων; Φίδια πουλούσε τις προηγούμενες φορές, φίδια πουλάει και τώρα. Κι ένας φιδέμπορας της αστικής πολιτικής δεν κουράζεται ποτέ. Πουλάει φίδια στο «λαουτζίκο» και την ίδια στιγμή κλείνει πονηρά το μάτι στους καπιταλιστές, τους στυλοβάτες της «πατρίδας»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo