Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Το φάντασμα των υποκλοπών στέκεται πάλι μπροστά στον Μητσοτάκη
  • Sumud
  • Ο κατήφορος δεν έχει πάτο
  • 3 χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί – Οι κυβερνήσεις συγκαλύπτουν
  • Την Τετάρτη 4 Μάρτη η δικαστική απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία της ΧΑ
  • Απόψε στην Κόντρα: To Aλάτι Αυτής Της Θάλασσας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Αποκηρύσσει την Παλαιστινιακή Αντίσταση ο Περισσός!
Πολιτική

Αποκηρύσσει την Παλαιστινιακή Αντίσταση ο Περισσός!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Απρ 2024, 11:54
Μαχητές όλων των οργανώσεων της Παλαιστινιακής Αντίστασης (φωτογραφία αρχείου)

Κουίζ: Ποιος είπε τα παρακάτω; «…σας έδωσε και ένα κάδρο –απ’ ό,τι είδα- με φωτογραφίες των Ισραηλινών ομήρων –για τους οποίους και εμείς αγωνιούμε και απαιτούμε την απελευθέρωσή τους… Για το γεγονός ότι μια τέτοια οργάνωση, η Χαμάς, τρομοκρατική όπως την είπατε, πήγε και έκανε αυτήν την ενέργεια, ξέρετε ότι κι εμείς, όπως και όλο το ελληνικό Κοινοβούλιο και ο ελληνικός λαός, έχουμε κάποιες θέσεις που είναι η μέρα με τη νύχτα και ιδεολογικά και πολιτικά και για τις μορφές πάλης που χρησιμοποιούν τέτοιες οργανώσεις. Και το έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα. Αντίθετα, δημιουργούν πολλά προβλήματα. Όμως, είναι άλλο αυτό το ζήτημα και η ανάγκη απελευθέρωσης των ομήρων να πάνε σώοι στα σπίτια τους όσοι πιάστηκαν εκεί –πόσοι έχουν μείνει, εκατό, εβδομήντα πέντε ακόμα, γιατί για τέτοιον αριθμό μιλάμε- και το τρομοκρατικό, όπως λέτε, χτύπημα που έγινε τις πρώτες μέρες και είναι άλλο αυτό το άλλοθι που δίνετε και συνεχίζετε ακόμα και σήμερα να δίνετε ως δήθεν αυτοάμυνα του Ισραήλ».

Απάντηση: ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, στη Βουλή!

Για να μην κατηγορηθούμε για κοπτοραπτική, θα παραθέσουμε ολόκληρο το διάλογο που είχε ο Δ. Κουτσούμπας με τον ακροδεξιό Αδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή, την περασμένη Πέμπτη, 11 Απρίλη, στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχέδιου που προωθεί την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Το θέμα άνοιξε παρεμπιπτόντως, ο Δ. Κουτσούμπας, λέγοντας τα εξής στην ομιλία του:

omilia_Koutsoumpa

Ο Γεωργιάδης ζήτησε αμέσως το λόγο και είπε τα εξής:

apantisi_Georgiadi

Ο Δ. Κουτσούμπας ανταπάντησε, λέγοντας τα εξής:

antapantisi_Koutsoumpa

Ο Δ. Κουτσούμπας και το κόμμα του αγωνιούν για τους σιωνιστές αιχμάλωτους, που κρατά η Παλαιστινιακή Αντίσταση. Και δε βρίσκει να πει ούτε μια λέξη για τους χιλιάδες παλαιστίνιους κρατούμενους στα σιωνιστικά κάτεργα, μεταξύ των οποίων είναι και ηγετικά στελέχη, όπως ο Μαρουάν Μπαργούτι, γραμματέας της Φάταχ στη Δυτική Οχθη, και ο Αχμαντ Σααντάτ, γενικός γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των σιωνιστών που κρατά η Αντίσταση, όχι όμως των παλαιστίνιων κρατούμενων. Δεν κάνει αναφορά σε συμφωνία ανταλλαγής κρατούμενων, απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των σιωνιστών στρατιωτικών και εποίκων-απόστρατων!

Ο Δ. Κουτσούμπας και το κόμμα του καταδικάζουν ρητά και κατηγορηματικά τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα στις 7 Οκτώβρη, υπονοώντας ότι αυτή η υπέροχη αντιστασιακή πράξη προκάλεσε τον πόλεμο στη Γάζα. Καθαρά προβοκατόρικα, δε, αποδίδουν την 7η Οκτώβρη μόνο στη Χαμάς. Ομως, στις 7 Οκτώβρη συμμετείχε το σύνολο των αντιστασιακών οργανώσεων. Μέχρι σήμερα, όλες οι αντιστασιακές οργανώσεις θεωρούν ότι συμμετέχουν στη μάχη του Κατακλυσμού του Αλ-Ακσα και το αναφέρουν σε κάθε ανακοίνωσή τους. Δε χωρίζουν την 7η Οκτώβρη από την εισβολή των σιωναζιστών στη Γάζα, που ακολούθησε. Μιλούν για μια μάχη που ξεκίνησε στις 7 Οκτώβρη και συνεχίζεται.

Οι αντιστασιακές οργανώσεις που τοποθετούνται έτσι, πέραν των Ταξιαρχιών του Μάρτυρα Ιζεντίν Αλ-Κασάμ (Χαμάς) και των Ταξιαρχιών Αλ-Κουντς (Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ), είναι οι Ταξιαρχίες Μαρτύρων του Αλ-Ακσα (Φάταχ), οι Ταξιαρχίες του Μάρτυρα Αμπού Αλί Μουσταφά (Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης), οι Ταξιαρχίες Εθνικής Ενότητας – Δυνάμεις του Μάρτυρα Ομάρ Αλ-Κασίμ (Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης), οι Ταξιαρχίες Μουτζαχεντίν (παλαιότερη διάσπαση της Φάταχ), οι Ταξιαρχίες Αλ-Νάσερ Σαλάχ Αλ-Ντιν (επίσης διάσπαση της Φάταχ). Μιλάμε για τα ένοπλα σκέλη του συνόλου των παλαιστινιακών πολιτικών δυνάμεων (πλην της κλίκας του Αμπάς στην Παλαιστινιακή Αρχή, που απλά σφετερίζεται το όνομα της Φάταχ).

Και στη Δυτική Οχθη, όλες οι ένοπλες αντιστασιακές οργανώσεις εντάσσουν τις ενέργειές τους στο πλαίσιο της μάχης του Κατακλυσμού του Αλ-Ακσα. Οι ανακοινώσεις τους είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο, ιδίως στο Telegram που δεν τις λογοκρίνει.

Ο Δ. Κουτσούμπας και το κόμμα του δεν έχουν πρόβλημα με τη χρήση των όρων «τρομοκρατία» για τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα και «τρομοκρατική οργάνωση» για τη Χαμάς! Γι’ αυτό και ο Δ. Κουτσούμπας επαναλαμβάνει τους βρομερούς αυτούς όρους, που χρησιμοποίησε ο ακροδεξιός Γεωργιάδης. Ούτε ο Αμπάς δεν έχει τολμήσει να ισχυριστεί κάτι τέτοιο. Μάλιστα, ο προηγούμενος δοτός πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής, ο Μοχάμεντ Σταϊέχ, είχε δηλώσει πως η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική αλλά εθνικοαπελευθερωτική οργάνωση. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές ζήτησαν από τον Αμπάς να τον «αποκεφαλίσει», όπως και έγινε τον περασμένο Φλεβάρη.

Θυμίζουμε πως το μεν ένοπλο σκέλος της Χαμάς (Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ) είναι η μεγαλύτερη και καλύτερα εξοπλισμένη αντιστασιακή δύναμη στη Λωρίδα της Γάζας, η δε πολιτική της ηγεσία είναι αυτή που διεξάγει τις διαπραγματεύσεις με τους σιωνιστές για μια συμφωνία τερματισμού του πολέμου, με διαμεσολαβητές το Κατάρ, την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ. Οπως ακριβώς οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ έχουν συγκροτήσει στρατιωτικό επιτελείο, στο οποίο εκπροσωπούνται όλες οι αντιστασιακές οργανώσεις, ώστε να υπάρχει συντονισμός των δυνάμεων και επιτελικά σχεδιασμένη διεξαγωγή του πολέμου, έτσι και η Χαμάς διαβουλεύεται με τις υπόλοιπες οργανώσεις της Αντίστασης σχετικά με τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων και αναγνωρίζεται από όλες τις οργανώσεις ως νόμιμος εκπρόσωπος της Παλαιστίνης στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί και κάτι πολύ σημαντικό. Οι σιωναζιστές και οι αμερικανοί προστάτες τους θέλουν μόνο μια συμφωνία ανταλλαγής κρατούμενων, ώστε στη συνέχεια να συνεχίσουν το δολοφονικό και καταστροφικό τους όργιο. Η Παλαιστινιακή Αντίσταση, όμως, εκπροσωπούμενη επίσημα από το Κίνημα Χαμάς, καταγγέλλει αυτή την τακτική και ζητά μια συμφωνία με τέσσερις προκαταρκτικούς όρους: μόνιμη κατάπαυση του πυρός με διεθνείς εγγυήσεις, ολοσχερής αποχώρηση του σιωναζιστικού στρατού από τη Λωρίδα, επιστροφή των εκτοπισμένων στα σπίτια τους στο βορρά χωρίς περιορισμούς και εμπόδια, ανακούφιση-ανοικοδόμηση-άρση του αποκλεισμού της Γάζας. Οταν συμφωνηθούν αυτά τα τέσσερα, τότε θα συζητήσουμε και για μια έντιμη συμφωνία ανταλλαγής κρατούμενων, λέει η Αντίσταση. Ο Δ. Κουτσούμπας απαιτεί άμεση απελευθέρωση των ισραηλινών κρατούμενων. Δηλαδή, υποστηρίζει ανοιχτά και εντελώς μονόπλευρα τη θέση των σιωναζιστών, σε βάρος των πιο ζωτικών συμφερόντων του παλαιστινιακού λαού.

Υπαινιγμό ότι ο Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα έφερε τη βάρβαρη εισβολή των σιωναζιστών στη Λωρίδα της Γάζας έχει κάνει, μέχρι στιγμής, μόνο ο νέος δοτός πρωθυπουργός της ΠΑ, Μοχάμεντ Μουσταφά, πρώην στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, που ολόκληρη η Παλαιστίνη τον κατηγορεί και ως διεφθαρμένο (πέραν όλων των άλλων). Ο Δ. Κουτσούμπας ακολουθεί αυτή τη γραμμή!

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε το πιο σημαντικό. Η 7η Οκτώβρη πανηγυρίστηκε από τους όπου γης Παλαιστίνιους. Στη Γάζα, στη Δυτική Οχθη, στα εδάφη της σιωνιστικής οντότητας, στην προσφυγιά, στη διασπορά. Αυτοί που πανηγύριζαν ήξεραν τι θ’ ακολουθήσει. Ομως, παρά το λουτρό αίματος και το όργιο της καταστροφής, δεν ακούστηκε κουβέντα ενάντια στην Αντίσταση. Αυτό, άλλωστε, είναι και το μεγάλο όπλο της Αντίστασης. Το ηθικό των μαχητών της, ο εξοπλισμός της και η επιχειρησιακή της ικανότητα δε θα ήταν αρκετά για να διεξάγει με επιτυχία τον πόλεμο, αν δεν υπήρχε η στήριξη του παλαιστινιακού λαού, ιδιαίτερα μέσα στη Γάζα. Οι σιωναζιστές δεν κατάφεραν να βρουν ούτε μερικούς αρχηγούς φυλών και σογιών για να τους χρησιμοποιήσουν ως υποκατάστατο των διοικητικών δομών που ελέγχονται από τη Χαμάς. Το προσπάθησαν αλλά απέτυχαν οικτρά. Ανεξάρτητα αν το καταλαβαίνει ή όχι, ο Δ. Κουτσούμπας κατηγορεί τον παλαιστινιακό λαό για… εθνική αφροσύνη. Οτι χαιρέτισε την 7η Οκτώβρη που του επισώρευσε στη συνέχεια τόσα δεινά!

Ο Δ. Κουτσούμπας άκουσε τον ακροδεξιό Γεωργιάδη να ισχυρίζεται ότι «κάτω από το νοσοκομείο Αλ-Σίφα βρέθηκαν σήραγγες της Χαμάς και πυρομαχικά της Χαμάς» και δεν απάντησε. Αφησε ένα τόσο χοντροκομμένο γκεμπελίστικο ψέμα να «δουλεύει». Το σημειώνουμε γιατί το παραμύθι περί σηράγγων και όπλων στο Αλ-Σίφα διαψεύστηκε και από τα δυτικά ΜΜΕ, που δεν συνέπραξαν, απαιτώντας από τους σιωναζιστές ένα πιο πειστικό «στήσιμο».

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά ακόμα. Οι αναγνώστες μας μπορούν να τα προσθέσουν. Εκείνο που έγινε καθαρό είναι πως ο Περισσός αλλάζει την αρχική γραμμή του, που ήταν τρόπον τινά «ευμενής ουδετερότητα» έναντι του Κατακλυσμού του Αλ-Ακσα. Επειδή οι δύο παρεμβάσεις του Δ. Κουτσούμπα στη Βουλή έγιναν εκτός γραπτού κειμένου, ήταν μπρούτες, χωρίς περικοκλάδες και γι’ αυτό αποκαλυπτικές.

Είμαστε σίγουροι ότι για πολύ κόσμο, μέλη, οπαδούς, ψηφοφόρους του ΚΚΕ, αυτά θα αποτελέσουν έκπληξη. Για εμάς όχι. Είναι η συνέπεια της αποκήρυξης του ένοπλου αγώνα και της υποταγής στην αστική νομιμότητα. Αυτή τη φορά, μάλιστα, δεν αποκηρύσσεται κάποια μορφή μειοψηφικής ένοπλης επαναστατικής βίας, αλλά ένας εθνικοαπελευθερωτικός ένοπλος αγώνας με βαθιές ιστορικές ρίζες.

Τώρα, μπορούμε να καταλάβουμε γιατί στην πολιτική φιλολογία του Περισσού δεν υπάρχει καθόλου χώρος για το έπος που γράφει η Παλαιστινιακή Αντίσταση στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά χώρος μόνο για καταγγελία των θηριωδιών που διαπράττουν οι σιωναζιστές ενάντια στον παλαιστινιακό λαό. Και βέβαια, πρέπει να καταγγέλλονται οι θηριωδίες. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να εξαίρεται ο ένοπλος εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Παλαιστίνιων, ο οποίος μάλιστα είναι νικηφόρος και στέλνει μηνύματα ανάτασης σε όλη την προοδευτική ανθρωπότητα.

ΥΓ. Ο Δ. Κουτσούμπας αποδεικνύεται παντελώς άσχετος και στο νομικό στάτους της Παλαιστίνης. Είναι δυνατόν, επικεφαλής κόμματος να μιλάει για «ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, μέλος του ΟΗΕ εδώ και πολλές δεκαετίες, δίπλα στο Ισραήλ», το οποίο «η ελληνική Βουλή το έχει αναγνωρίσει, με αυτόν τέλος πάντων τον τρόπο, ως κράτος» και στο οποίο έγιναν εκλογές και στη Γάζα, τοπικά, νίκησε η Χαμάς;

Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, ουδέποτε ιδρύθηκε και ουδέποτε έγινε μέλος του ΟΗΕ. Η Παλαιστίνη αναγνωριζόταν από τον ΟΗΕ ως «οντότητα-παρατηρητής», ενώ στις 29.11.2012 αναγνωρίστηκε ως «κράτος παρατηρητής χωρίς ιδιότητα μέλους». Η ελληνική Βουλή, σε μια εκδήλωση-φιέστα παρουσία του Μαχμούντ Αμπάς, που οργάνωσαν οι συριζαίοι για να θολώσουν τα νερά της στρατηγικής συμμαχίας με το κράτος-δολοφόνο της σιωνιστικής οντότητας, υπερψήφισε απλά ένα Σχέδιο Ειδικής Απόφασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με την Παλαιστίνη.

Με την Απόφασή της αυτή η Βουλή κάλεσε την Ελληνική Κυβέρνηση «να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, για να αναγνωρίσει Κράτος της Παλαιστίνης και να καταβάλει κάθε διπλωματική προσπάθεια για την άμεση επανέναρξη απευθείας μεταξύ των δύο πλευρών αξιόπιστων ειρηνευτικών διαδικασιών». Ως εκεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αμπάς δεν απευθύνθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής (όπως π.χ. ο Ζελένσκι), γιατί δεν τον αναγνώρισαν ως αρχηγό κράτους. Μίλησε «στην αίθουσα Γερουσίας του Κοινοβουλίου ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση και του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα». Αυτά έγιναν στις 22.12.2015 (περισσότερα ΕΔΩ).

Οσο για τις εκλογές στα παλαιστινιακά εδάφη, ας ενημερώσει κάποιος τον κ. Κουτσούμπα ότι η Χαμάς δεν νίκησε τοπικά στη Γάζα. Η Χαμάς νίκησε σε όλη την Παλαιστίνη, πήρε την πλειοψηφία στο Παλαιστινιακό Εθνικό Συμβούλιο και σχημάτισε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ισμαΐλ Χανίγια. Ακολούθησε πραξικόπημα του Μαχμούντ Αμπάς και της κλίκας του.

Εκτύπωση 🖨
ΚΚΕ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΧΑΜΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕτσι θα απαντήσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αν το ΣτΕ απευθύνει προδικαστικό ερώτημα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 15 Απρίλη

Σχετικά Αρθρα

Το φάντασμα των υποκλοπών στέκεται πάλι μπροστά στον Μητσοτάκη

Πολιτική 27 Φεβ 2026, 19:54

3 χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί – Οι κυβερνήσεις συγκαλύπτουν

Ολες/οι στα αυριανά συλλαλητήρια διαμαρτυρίας

Η Αποψή Μας 27 Φεβ 2026, 09:35

Την Τετάρτη 4 Μάρτη η δικαστική απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία της ΧΑ

Ολες/όλοι έξω από το Εφετείο στις 9 πμ

Πολιτική 27 Φεβ 2026, 09:33

Αμπάς Ζάκι: Ενα έντιμο στέλεχος της Φατάχ

Διεθνή 26 Φεβ 2026, 21:32

Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ: Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά περισσότερη σταθερότητα και προσήλωση στη γη

Χαμάς: Δεν συζητάμε παράδοση των όπλων της Αντίστασης

Διεθνή 26 Φεβ 2026, 14:27

Δε θα ανακοινωθεί την Παρασκευή η απόφαση στη δίκη της νεοναζιστικής συμμορίας ΧΑ

Το δικαστήριο θα ανακοινώσει μόνο διακοπή για επόμενη συνεδρίαση, που θα απαγγείλει την απόφαση

Πολιτική 25 Φεβ 2026, 18:45
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Το φάντασμα των υποκλοπών στέκεται πάλι μπροστά στον Μητσοτάκη

27 Φεβ 2026, 19:54
Κόντρες

Sumud

27 Φεβ 2026, 14:48
Παιδεία

Ο κατήφορος δεν έχει πάτο

27 Φεβ 2026, 13:29
Η Αποψή Μας

3 χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί – Οι κυβερνήσεις συγκαλύπτουν

Ολες/οι στα αυριανά συλλαλητήρια διαμαρτυρίας

27 Φεβ 2026, 09:35
Πολιτική

Την Τετάρτη 4 Μάρτη η δικαστική απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία της ΧΑ

Ολες/όλοι έξω από το Εφετείο στις 9 πμ

27 Φεβ 2026, 09:33
Πολιτισμός

Απόψε στην Κόντρα: To Aλάτι Αυτής Της Θάλασσας

27 Φεβ 2026, 07:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Φλεβάρη

27 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Αμπάς Ζάκι: Ενα έντιμο στέλεχος της Φατάχ

26 Φεβ 2026, 21:32
Κόντρες

Παπασταύρεια κουτοπονηριά

26 Φεβ 2026, 20:44
Διεθνή

Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ: Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά περισσότερη σταθερότητα και προσήλωση στη γη

Χαμάς: Δεν συζητάμε παράδοση των όπλων της Αντίστασης

26 Φεβ 2026, 14:27
Υγεία

Ο Βαρτζόπουλος επέλεξε να ανακοινώσει το κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης από «το κοπή τη πίτα» της ΝΔ στη Δράμα

26 Φεβ 2026, 13:11
Διεθνή

Ο Φάκελος Επστιν: Η πλήρης ιστορία από την αρχή μέχρι το «Ισραήλ»

26 Φεβ 2026, 10:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Φλεβάρη

26 Φεβ 2026, 00:01
Κόντρες

Αχός βαρύς ακούγεται από τα πληκτρολόγια / ο Νίκος ρίχνει μ’ έναν γκρα κι ο Παύλος με μπαζούκα

25 Φεβ 2026, 21:34
Πολιτική

Δε θα ανακοινωθεί την Παρασκευή η απόφαση στη δίκη της νεοναζιστικής συμμορίας ΧΑ

Το δικαστήριο θα ανακοινώσει μόνο διακοπή για επόμενη συνεδρίαση, που θα απαγγείλει την απόφαση

25 Φεβ 2026, 18:45
Παιδεία

Η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης έχει ξεπεράσει κάθε όριο αυθαιρεσίας και αυταρχισμού

25 Φεβ 2026, 17:36
Αγροτικά

Νέα αναβολή στη δίκη Χλύκα-Καλφούτζου για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

25 Φεβ 2026, 13:48
Εργατικά

Εκδήλωση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

Πέμπτη 26/2, 6 μμ, Αίθουσα ΤΕΕ

25 Φεβ 2026, 13:27
Διεθνή

Γάζα: Οι Γιατροί Υπό Επίθεση – Δείτε το ντοκιμαντέρ που έκοψε το BBC

25 Φεβ 2026, 12:08
Διεθνή

Μια Aμερικανίδα ξεμπροστιάζει τον πρέσβη των ΗΠΑ στο Ισραήλ

25 Φεβ 2026, 10:19
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Φλεβάρη

Δομινικανή Δημοκρατία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1844).

1901: Εκτελείται ο υπουργός Παιδείας της Ρωσίας Μποκολέγκοφ από οργισμένους σοσιαλεπαναστάτες για την καταπίεση στα σχολεία.

1933: Πυρκαγιά-προβοκάτσια στο Ράιχσταγκ (γερμανική βουλή).

1952: Πεθαίνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

1968: Ιδρύεται το ΠΑΚ.

1975: Απαγωγή του συντηρητικού πολιτικού Πέτερ Λόρεντς που ανταλλάσσεται με κρατούμενους της RAF.

1976: Βόμβες στις αμερικάνικες τράπεζες «American Express» στην οδό Ευριπίδου και «Chase Manhattan» στην οδό Κοραή.

1991: Η 45χρονη Αλέκα Παπαρήγα εκλέγεται γενική γραμματέας του ΚΚΕ και γίνεται η πρώτη γυναίκα αρχηγός ελληνικού κόμματος.

2006: Εξερράγη μόνο ο πυροκροτητής εκρηκτικού μηχανισμού στη γαλλική Τράπεζα “ΒΝΡ“.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo