Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 4 Ιούλη
  • Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας
  • Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας
  • Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία
  • Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)
  • Σαν σήμερα 3 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Απόφαση καταπέλτης του Δικαστηρίου της ΕΕ ενάντια στους κατ’ επάγγελμα φιλόζωους
Αγροτικά

Απόφαση καταπέλτης του Δικαστηρίου της ΕΕ ενάντια στους κατ’ επάγγελμα φιλόζωους

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Ιούν 2020, 14:24

Γράφαμε προ ημερών (http://www.eksegersi.gr/issue/1052/Αγροτικά) για τη σκανδαλώδη εγκύκλιο Αλεξανδρόπουλου σχετικά με τις παράνομες μετακινήσεις ζώων συντροφιάς στη Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, χωρίς να γίνεται υγειονομικός έλεγχος και ιχνηλάτηση των ζώων και με διαδικασίες που εμφανίζονται ως υιοθεσίες από κατοίκους του εξωτερικού, ενώ πρόκειται για μετακινήσεις εμπορικού χαρακτήρα, χωρίς οι καμουφλαρισμένοι ζωέμποροι να έχουν υποβάλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να πάρουν άδεια για εκτροφή κουταβιών και εμπόριο ζώων συντροφιάς.

Ψάχνοντας στο Δικαστήριο της ΕΕ (ΔΕΕ) για να βρούμε αποφάσεις σχετικές με την αντιμετώπιση υποθέσεων που σωματεία της Γερμανίας εμφανίζονται ως φιλοζωικά και με αυτή τη λεοντή εισάγουν μαζικά από την Ελλάδα και άλλες χώρες της ΕΕ ζώα συντροφιάς, που με το πρόσχημα της υιοθεσίας τα δίνουν σε τρίτους με αμοιβή, δηλαδή διεξάγουν καλυμμένο εμπόριο, βρήκαμε μια απόφαση του τέταρτου τμήματος του ΔΕΕ για υπόθεση μετακίνησης αδέσποτων σκύλων από φιλοζωικό σωματείο από ένα κράτος μέλος σε άλλο: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δικαστηρίου (τέταρτο τμήμα) της 3ης Δεκεμβρίου 2015 «Προδικαστική παραπομπή-Κανονισμός (ΕΚ)1/2005-Αρθρο 1, παράγραφος 5-Προστασία των ζώων κατά την μεταφορά-Μεταφορά αδέσποτων σκύλων από κράτος μέλος σε άλλο την οποία διενεργεί ένα φιλοζωϊκό σωματείο» (http://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf?text=&docid=172562&pageIndex=0&doclang=el&mode=lst&dir=&occ=first&part=1&cid=6884785).

Από την απόφαση φαίνεται ότι έγιναν προδικαστικά ερωτήματα από το γερμανικό δικαστήριο που στις 24 Ιούνη του 2014 παρέπεμψε την υπόθεση στο ΔΕΕ, μετά από απόφασή του στις 9 Απρίλη του 2014. Η προσφυγή έλαβε τον αριθμό C-301/2014 και η απόφαση εκδόθηκε στις 3 Δεκέμβρη του 2015, δηλαδή δυόμισι μήνες μετά τη σκανδαλώδη και παράνομη εγκύκλιο Αλεξανδρόπουλου και των κυριών Γιαννιού και Δαμιανάκη.

Δεν περιλαμβάνουμε τους προϊστάμενους των δύο συναρμόδιων διευθύνσεων, τον κ. Ντουντουνάκη και την κ. Δηλέ, γιατί δε γνωρίζουμε αν έλαβαν γνώση της εγκυκλίου, αν την μελέτησαν και αν στο τέλος την υπέγραψαν. Στις 23 Ιούνη, υποβάλαμε αίτηση στον Αλεξανδρόπουλο, με το ερώτημα αν οι δύο προϊστάμενοι έλαβαν γνώση της εγκυκλίου και την υπέγραψαν. Στις 24 Ιούνη μας απάντησε ότι «επί του σχεδίου του εγγράφου δεν έχει διατυπωθεί καμία μη σύμφωνη γνώμη από τους αρμόδιους υπαλλήλους (εισηγητές, τμηματάρχες, Διευθυντές) των δύο Διευθύνσεων. Επιπλέον, ούτε μετά την ανάρτηση του εγγράφου στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, μας έγινε εγγράφως γνωστή η οποιαδήποτε διαφωνία υπηρεσιακού παράγοντα».

Καταρχάς, δεν τον ρωτήσαμε αν εξέφρασαν διαφωνία, αλλά αν υπέγραψαν. Προφανώς, επέλεξε αυτή την απάντηση, για να αποκρύψει ότι η εγκύκλιος συντάχθηκε από τις δύο κυρίες και υπογράφηκε απ’ αυτόν. Να το επαναλάβουμε: οι προϊστάμενοι διευθύνσεων διαδραματίζουν σοβαρότερο ρόλο από τους εισηγητές στη σύνταξη εγκυκλίων. Ο ρόλος τους δεν είναι διακοσμητικός και δεν περιορίζεται στο να βάλουν την υπογραφή τους. Ομως ο Αλεξανδρόπουλος, έχοντας τη στήριξη των πολιτικών ηγεσιών των κυβερνήσεων όλων των χρωμάτων, έχει επιβάλει διακοσμητικό ρόλο σε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες που ανήκουν στη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής. Γι’ αυτό και μας απάντησε με θράσος ότι δεν εξέφρασαν διαφωνία, ομολογώντας -εμμέσως πλην σαφώς- ότι ο ρόλος τους είναι να εκφράζουν συμφωνία ή διαφωνία στα κείμενα που ο ίδιος ετοιμάζει με υπηρεσιακούς παράγοντες της επιλογής του.

Δεύτερο, δεν είναι αληθές ότι αυτή η εγκύκλιος ανέβηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Αυτό δεν έχει και τόση σημασία. Απλά το αναφέρουμε γιατί, πέρα από το στοιχείο του ετσιθελισμού που τον διακρίνει, χάρη στην κάλυψη που του προσφέρουν όλες οι πολιτικές ηγεσίες που πέρασαν από το ΥΠΑΑΤ, ο Αλεξανδρόπουλος διακρίνεται και από αρπακολλισμό. Γι’ αυτό δεν μπήκε στον κόπο να δει ποιες από τις αποφάσεις του ανέβηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Επιστρέφουμε στη απόφαση του ΔΕΕ, που -όπως θα δούμε στη συνέχεια- είναι καταπέλτης για όλους τους κατ’ επάγγελμα ζωόφιλους, που εφαρμόζουν την ίδια τακτική με αυτή του γερμανικού «ζωοφιλικού» σωματείου, να εμφανίζουν τις παράνομες μετακινήσεις ζώων συντροφιάς ως υιοθεσίες από κατοίκους του εξωτερικού.

Παραθέτουμε το πρώτο προδικαστικό ερώτημα μαζί με την απάντηση του δικαστηρίου:

Ερώτημα: «1) Συντρέχει περίπτωση μεταφοράς ζώων η οποία δεν διενεργείται σε συνάρτηση με οικονομική δραστηριότητα κατά την έννοια του άρθρου 1, παράγραφος 5, του κανονισμού 1/2005, όταν η εν λόγω μεταφορά διενεργείται από φιλοζωικό σωματείο το οποίο είναι αναγνωρισμένο ως κοινωφελές και του οποίου η δραστηριότητα συνίσταται στη διάθεση αδέσποτων σκύλων σε τρίτους έναντι ανταλλάγματος (“τέλος προστασίας”–“Schutzgebühr”) το οποίο (αντάλλαγμα)…».

Απάντηση ΔΕΕ: «35. Επομένως, η έννοια “οικονομική δραστηριότητα“ του άρθρου 1, παράγραφος 5, του κανονισμού 1/2005 πρέπει να ερμηνευθεί ως καλύπτουσα δραστηριότητα, όπως η επίμαχη στην κύρια δίκη, σχετική με τη μεταφορά αδέσποτων σκύλων, από κράτος μέλος σε άλλο, την οποία διενεργεί κοινωφελές σωματείο προκειμένου να εμπιστευθεί τους εν λόγω σκύλους στα άτομα τα οποία δέχονται να τους αναλάβουν έναντι της εκ μέρους τους καταβολής ενός ποσού καλύπτοντος, κατ’ αρχήν, τα έξοδα στα οποία υποβλήθηκε σχετικώς το εν λόγω σωματείο».

Ας θυμηθούμε πώς δικαιολογούν οι κατ’ επάγγελμα ζωόφιλοι τις παράνομες μετακινήσεις ζώων συντροφιάς που κάνουν στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της ΕΕ. Ισχυρίζονται ότι τα ζώα που μετακινούν (εννοείται χωρίς υγειονομικό έλεγχο και ιχνηλάτηση) τα πηγαίνουν σε ζωοφιλικές οργανώσεις, οι οποίες βρίσκουν ζωόφιλους που τα υιοθετούν. Παραδέχονται, δηλαδή, ότι τα ζώα συντροφιάς αλλάζουν ιδιοκτήτη.

Το Δικαστήριο της ΕΕ εξετάζει μόνο την περίπτωση που φιλοζωικό σωματείο εμπιστεύεται τη φύλαξη των ζώων και όχι την περίπτωση που το ζώο υιοθετείται από ευρωπαίο πολίτη. Και αποφαίνεται ότι, ακόμη και στην περίπτωση που το φιλοζωικό σωματείο εμπιστεύεται τη φύλαξη ενός ζώου συντροφιάς, διενεργεί οικονομική δραστηριότητα. Δηλαδή κάνει εμπορική πράξη!

Το ΔΕΕ ούτε καν εξέτασε την περίπτωση που φιλοζωικό σωματείο προωθεί υιοθεσίες ζώων συντροφιάς, γιατί απλούστατα, με βάση το άρθρο 3 του κανονισμού 576/2013, η αλλαγή ιδιοκτησίας είναι καραμπινάτη εμπορική πράξη και δε χρειάζεται να δοθεί απάντηση σε τέτοιο ερώτημα.

Το δεύτερο προδικαστικό ερώτημα: «Συντρέχει περίπτωση επιχειρήσεως που πραγματοποιεί ενδοκοινοτικό εμπόριο κατά την έννοια του άρθρου 12 της οδηγίας 90/425, όταν φιλοζωικό σωματείο το οποίο είναι αναγνωρισμένο ως κοινωφελές εισάγει αδέσποτους σκύλους στη Γερμανία και τους διαθέτει σε τρίτους έναντι ανταλλάγματος (“τέλος προστασίας”–“Schutzgebühr”), το οποίο (αντάλλαγμα)…».

Η απάντηση του ΔΕΕ: «52. Κατά συνέπεια, στο δεύτερο υποβληθέν ερώτημα πρέπει να δοθεί η απάντηση ότι η έννοια “επιχείρηση που πραγματοποιεί ενδοκοινοτικό εμπόριο“ του άρθρου 12 της οδηγίας 90/425 πρέπει να ερμηνευθεί ως περιλαμβάνουσα, μεταξύ άλλων, κοινωφελές σωματείο το οποίο μεταφέρει αδέσποτους σκύλους από κράτος μέλος σε άλλο, προκειμένου να εμπιστευθεί τους εν λόγω σκύλους στα άτομα τα οποία δέχονται να τους αναλάβουν έναντι της εκ μέρους τους καταβολής ποσού καλύπτοντος, κατ’ αρχήν, τα έξοδα στα οποία υποβλήθηκε σχετικώς το εν λόγω σωματείο».

Η απάντηση του ΔΕΕ και στο δεύτερο προδικαστικό ερώτημα είναι καταπέλτης. Σύμφωνα με αυτή, τα εμφανιζόμενα ως κοινωφελή σωματεία, από τη στιγμή που απλά «εμπιστεύονται» σε τρίτους τα ζώα, έναντι της καταβολής ενός τιμήματος, θεωρούνται επιχειρήσεις που πραγματοποιούν ενδοκοινοτικό εμπόριο!
Η απόφαση αυτή του Δικαστηρίου της ΕΕ, της 3ης Δεκέμβρη του 2015, έχει μεν ως νομική βάση τον κανονισμό 1 του 2005, αλλά και σε συνδυασμό με τον κανονισμό 576 του 2013 μιας και η απόφαση συζητήθηκε το 2015, βάζει ταφόπλακα στις επιδιώξεις όλων των κατ’ επάγγελμα ζωόφιλων, στο βαθμό που η κυβέρνηση του Μητσοτάκη αποφασίσει να εφαρμόσει τη νομιμότητα.

Εφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να μπει τέλος στο ανεξέλεγκτο χάος που έχουν προκαλέσει οι κατ’ επάγγελμα ζωόφιλοι, που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τόσο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς όσο και για τη δημόσια υγεία.

– Αμεση απόσυρση της κατάπτυστης εγκυκλίου Αλεξανδρόπουλου.

– Πιστή εφαρμογή των απαντήσεων του Δικαστηρίου της ΕΕ στα ερωτήματα που τέθηκαν.

– Ενεργοποίηση όλων των δημόσιων υπηρεσιών που λειτουργούν στα σημεία εισόδου-εξόδου προς τις χώρες της ΕΕ, από στεριά, θάλασσα και αέρα, για τη διενέργεια υγειονομικού ελέγχου και ιχνηλάτησης, με την επίβλεψη των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των Περιφερειακών Ενοτήτων όλων των Περιφερειών της Ελλάδας.

– Εναρμόνιση του νόμου 4039/2012 με τον κανονισμό 576/2013 και την κοινοτική νομοθεσία, γιατί οι κυβερνήσεις των Σαμαροβενιζέλων και των Τσιπροκαμμένων έκαναν αλλαγές στο νόμο αυτό προς όφελος των κατ’ επάγγελμα ζωόφιλων.

Αρκετά με αυτούς τους κυρίους και τις κυρίες. Η μάσκα του ζωόφιλου που φόρεσαν ξεσκίστηκε. Είναι κλασικοί έμποροι που βγάζουν μεγάλα κέρδη, που λειτουργούν εκατοντάδες παράνομα καταφύγια σε όλη την Ελλάδα, που αδιαφορούν για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, με αποτέλεσμα αυτή τους η αδιαφορίας σε πολλές περιοχές της χώρας να έχει μετατρέψει ουκ ολίγα ζώα σε αγέλες που επιτίθενται στους ανθρώπους.

ΥΓ. Σύμφωνα με το σημείο 4 των Γενικών Αρμοδιοτήτων, όπως αυτές ορίζονται στην απόφαση του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Καρασμάνη (ΦΕΚ 74Β/16.1.2015), μόνο ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ μπορεί να εκδώσει βασικές εγκυκλίους, παροχή οδηγιών, στοιχείων και πληροφοριών. Το ίδιο επαναλαμβάνεται και στην απόφαση του Β. Αποστόλου (ΦΕΚ 1503Β/17.7.2015), με μόνη τη διαφορά ότι ορίζει συγκεκριμένα άλλους γενικούς γραμματείς του ΥΠΑΑΤ. Επομένως, ο Αλεξανδρόπουλος δεν είχε δικαίωμα να υπογράψει αυτή την κατάπτυστη και παράνομη εγκύκλιο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕμπόριο ελπίδας
Επόμενο άρθρο Scripta… Verba…

Σχετικά Αρθρα

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

Αγροτικά 2 Ιούλ 2025, 22:08

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

Αγροτικά 1 Ιούλ 2025, 22:11

Ο περιφερειάρχης (και καθηγητής) Κουρέτας συμβάλλει στο φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στη Θεσσαλία

Καταστροφική και παράνομη απόφαση για διακίνηση ζωοτροφών και εκτός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης!

Αγροτικά 29 Ιούν 2025, 13:51

O Μητσοτάκης «παραίτησε» τον Βορίδη

Για να μείνει ο ίδιος στο απυρόβλητο

Αγροτικά 27 Ιούν 2025, 18:58

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης αυτοδιαψεύδεται

Η άθλια δικολαβίστικη υπεράσπιση ενός ακροδεξιού

Αγροτικά 27 Ιούν 2025, 13:03

Ντοκουμέντα: Ο Βορίδης ήταν πλήρως ενήμερος για το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων

Αντί να κυνηγήσει τα λαμόγια, καρατόμησε τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ και πέταξε στα σκουπίδια επιστολή που του απηύθυνε η Ενωση Συνεταιρισμών Κυκλάδων και Αργοσαρωνικού

Αγροτικά 26 Ιούν 2025, 21:17
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Διεθνή

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

2 Ιούλ 2025, 13:36
Η παπάρα

Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του

2 Ιούλ 2025, 12:01
Κόντρες

Κούλη πεσόντος πας Σαλμάς ξυλεύεται

2 Ιούλ 2025, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

1 Ιούλ 2025, 22:11
Εργατικά

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

1 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Ιούλ 2025, 20:12
Κόντρες

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

1 Ιούλ 2025, 13:41
Πολιτισμός

Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

1 Ιούλ 2025, 09:59
Διεθνή

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

1 Ιούλ 2025, 08:42
Διεθνή

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

1 Ιούλ 2025, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

1 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Στις 20 Οκτώβρη το εφετείο για το νεοναζιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» και τον Κασιδιάρη

Η καταδίκη τους πρέπει να θεωρείται βέβαιη

30 Ιούν 2025, 19:55
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

ΗΠΑ: Ημέρα Ανεξαρτησίας.

Ιταλία: Ημέρα Garibaldi (1807).

Φιλιππίνες: Ημέρα φιλιππινοαμερικανικής φιλίας (1946).

1848: Εκδίδεται το “Κομμουνιστικό Μανιφέστο“.

1948: Η Γιουγκοσλαβία αποβάλλεται από την Κομινφόρμ.

1958: Επαναστατική εξέγερση στο Ιράκ, εκτελούνται ο βασιλιάς Φεϊζάλ Β’, ο πρωθυπουργός Νουρί Ες Σαΐντ και ο πρίγκιπας διάδοχος.

1982: Αυτοκτονεί ο πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας Σιλβέστερ Γκουθμάν Φερνάντες.

1994: Εκτελείται ο σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα Ομέρ Σιπαχίογλου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo