Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 4 Ιούλη
  • Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας
  • Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας
  • Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία
  • Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)
  • Σαν σήμερα 3 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Eλληνοποιήσεις γάλακτος και φέτας, a la mafia
Αγροτικά

Eλληνοποιήσεις γάλακτος και φέτας, a la mafia

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Απρ 2021, 07:18

Αστραψε και βρόντησε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή (Βουλή, 7.4.21): «Ως Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είμαστε κάθε λέξη του Νόμου για την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων». Ο λόγος για τη «μαϊμού» φέτα (κανονικό λευκό τυρί, με αγελαδινό γάλα από 60% μέχρι 90%), που είχε εξαγάγει στη Γερμανία η εταιρία ΟΜΗΡΟΣ ΑΕΒΕ (η κυβέρνηση αρνείται να την κατονομάσει ακόμα και τώρα), το οποίο θα πουλιόταν κανονικότατα, αν μια άλλη ελληνική εταιρία, εμπορική-εξαγωγική αυτή (TRIENON), δεν έπαιρνε δείγματα τα οποία έστειλε για ανάλυση σε γερμανικό εργαστήριο, όπου αποκαλύφθηκε η απάτη.

«Είναι η πρώτη φορά, που ο ελεγκτικός μηχανισμός με την καθοδήγηση της Πολιτικής Ηγεσίας, επέδειξε γρήγορα, άμεσα και αποτελεσματικά αντανακλαστικά», συνέχισε απτόητη η Αραμπατζή, ξύνοντας την πλάτη της στη γκλίτσα του τσοπάνη. Γιατί το λέμε αυτό; Διαβάστε τη… συναρπαστική συνέχεια αυτής της ιστορίας, όπως την παρουσιάσαμε εδώ και εδώ.

Η Αραμπατζή χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη υπόθεση «δυσάρεστη» αλλά «μεμονωμένη» (sic!), νομίζοντας ότι απευθύνεται σε Λωτοφάγους. Οι ελληνοποιήσεις γάλακτος και τυροκομικών προϊόντων κρατάνε χρόνια και συνεχίζονται κανονικότατα ανεξαρτήτως κυβερνήσεων («πράσινων», «γαλάζιων», «ροζ»). Αν κανείς συγκεντρώσει όλη την αρθρογραφία της εφημερίδας μας θα φτιάξει τόμο. Γαλακτοβιομηχανίες και έμποροι εισάγουν εκατοντάδες χιλιάδες τόνους κάθε είδους γάλακτος (αγελαδινού, πρόβειου, γίδινου, νωπού και συμπυκνωμένου) και το χρησιμοποιούν για την παρασκευή όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων, ακόμα και Φέτας ΠΟΠ, που είναι η ναυαρχίδα των ελληνικών τυριών.

Εισάγουν, επίσης, τυριά (τελειωμένα ή μισοκατεργασμένα), τα οποία επίσης ελληνοποιούν. Βλέπει ο καταναλωτής τη συσκευασία με την ελληνική σημαία φάτσα-κάρτα και νομίζει ότι αγοράζει φέτα που φτιάχτηκε με αγνό ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα, όπως γράφει η ετικέτα. Και πρόκειται για νοθευμένο προϊόν, με ελάχιστο ή καθόλου αιγοπρόβειο γάλα, ή και για τυρί που εισήχθη από το εξωτερικό και πουλήθηκε σαν Φέτα ΠΟΠ. Ετσι, δεν πλήττεται μόνο η ντόπια κτηνοτροφία (οι γαλακτοβιομήχανοι στραγγαλίζουν τους κτηνοτρόφους, με όπλο τους το γάλα που εισάγουν από το εξωτερικό), αλλά ξεφτιλίζονται και τα ελληνικά τυριά στο εξωτερικό.

Οι κυβερνήσεις τα ξέρουν αυτά, όμως λειτουργούν σαν οδαλίσκες των γαλακτοβιομήχανων και των εισαγωγέων. Οχι μόνο τους επιτρέπουν να εισάγουν τεράστιες ποσότητες νωπού και συμπυκνωμένου γάλακτος όλων των τύπων (χωρίς να αναρωτιούνται: πού στο διάολο χρησιμοποιείται όλο αυτό το γάλα, όταν υπάρχουν απαγορεύσεις από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών;), όχι μόνο κάνουν τα στραβά μάτια στη χρήση κοινών δεξαμενών, όπου ανακατεύουν ντόπιο και εισαγόμενο γάλα, νωπό και συμπυκνωμένο μετά από αραίωση με νερό (1:4, καμιά φορά και 1:5), όχι μόνο αποδέχονται την παραγωγή φέτας με παράνομες μεθόδους (υπερδιήθηση και CreamoProt), αλλά αν καμιά φορά «σπάσει ο διάολος το ποδάρι του» και πιαστεί κάποιος «μαϊμουδιάρης» γαλακτοβιομήχανος, κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τον ρίξουν στα μαλακά και κυρίως για να μην του αφαιρεθεί η πιστοποίηση παραγωγής ΠΟΠ προϊόντων (φέτας κυρίως).

Ξέπλυμα a la mafia

Είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο οι ανά τον κόσμο μαφίες νομιμοποιούν το χρήμα που αποκτούν από παράνομες δραστηριότητες. Το κάνουν «βόλτα» σε διάφορες νόμιμες επιχειρήσεις, όπου το ξεπλένουν, και τελευταία παρεμβαίνει κάποια τράπεζα, η οποία το λευκαίνει. Τέτοιες «βόλτες» κάνουν και τα ελληνοποιημένα γάλατα και γαλακτοκομικά προϊόντα, μέχρι να φτάσουν στο ράφι.

Θα αφιερώσουμε, λοιπόν, στην υφυπουργό Αραμπατζή και στον υπουργό Λιβανό μια ιστορία καθ’ όλα αληθινή, η οποία -μολονότι βγάζει μάτια για την παρανομία και τους ενόχους- ακόμα δεν έχει εκκαθαριστεί! Κι ας πέρασαν χρόνια από τότε που οι «μαϊμουδιάρηδες» πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω.

    • Τον Μάη του 2017, κλιμάκιο του ΕΦΕΤ κάνει έλεγχο στην επιχείρηση ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΘΡΑΚΗΣ ΑΕ, με έδρα στο 2ο χλμ. Αλεξανδρούπολη-Αβαντος και βρίσκει 1.620 κιλά «λευκό τυρί», συσκευασμένα σε 15κιλα δοχεία, τα οποία δεν είχαν καμιά σήμανση, παρά μόνο έφεραν ένα κομμάτι χαρτί που έγραφε «ΤΥΡΑΣ ΟΚ».

Η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει άδεια παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, όμως δεν παράγει τίποτα. Απλά τεμαχίζει και ανασυσκευάζει κυρίως φέτα, αλλά και λευκά τυριά.

    • Το λευκό τυρί που βρέθηκε και κατασχέθηκε αγοράστηκε από τη ρουμάνικη FABRICA DE LAPTE BRASOV SA για λογαριασμό άλλης εταιρίας, της PROVERTIA SA, με έδρα το 26ο χλμ. Αλεξανδρούπολη-Σύνορα. Από τη ρουμάνικη επιχείρηση είχαν αγοραστεί 13.500 κιλά «πρόβειο λευκό τυρί» (έτσι γράφουν τα χαρτιά, αλλά το πιθανότερο είναι να μην ήταν από πρόβειο αλλά από αγελαδινό γάλα) και ο εκπρόσωπος της PROVERTIA SA δήλωσε στους ελεγκτές ότι τα 1.620 κιλά που βρέθηκαν είναι το υπόλοιπο της ποσότητας που αγοράστηκε από τη Ρουμανία. Δήλωσε, επίσης, ότι η υπόλοιπη ποσότητα στάλθηκε στην εταιρία ΤΥΡΑΣ στα Τρίκαλα.
    • Η εταιρία PROVERTIA ΑΒΕΕ έχει άδεια τυροκομείου και ως τυροκομείο εξέδιδε τιμολόγια. Οταν όμως οι ελεγκτές (μετά τον πρώτο έγιναν και άλλοι έλεγχοι, από μεικτά κλιμάκια του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και της Οικονομικής Αστυνομίας) πήγαν στο εργοστάσιο, βρήκαν ένα κλειστό και εγκαταλελειμμένο από καιρό κτίριο, το οποίο ανήκε στη ΜΕΒΓΑΛ και για πολλά χρόνια δε λειτουργούσε. Ο υπεύθυνος της PROVERTIA ΑΒΕΕ παραδέχτηκε ότι το συγκεκριμένο παλιό εργοστάσιο δεν έχει παραγάγει τίποτα από το 2013 και ότι από το 2017 η εταιρία του λειτουργεί σε χώρο που νοίκιασε από την (μαντέψτε) ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΘΡΑΚΗΣ ΑΕ. Εμείς θα συμπληρώσουμε ότι οι εκπρόσωποι των δύο αυτών εταιριών (PROVERTIA ΑΒΕΕ και ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΘΡΑΚΗΣ ΑΕ συνδέονται και με συγγενική σχέση: γαμπρός και πεθερός).

Αφού η PROVERTIA ΑΒΕΕ δεν παράγει τίποτα, τι το ήθελε το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο; Εύλογη η απορία για κάποιον που δεν ξέρει πώς δουλεύει το κύκλωμα. Η PROVERTIA ΑΒΕΕ έπρεπε να εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια εργοστασίου για να δικαιολογεί το «Β» (Βιομηχανική) στην ονομασία της.

    • Η ρουμάνικη FABRICA DE LAPTE BRASOV SA είναι το εργοστάσιο της ΟΛΥΜΠΟΣ στη Ρουμανία (https://www.olympusfoods.ro/).

Η ΤΥΡΑΣ, στην οποία προωθήθηκε η συγκεκριμένη παρτίδα ρουμάνικου λευκού τυριού, ανήκει στον ίδιο όμιλο. Είναι τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ ΑΕ των αδελφών Σαράντη, που στην Ελλάδα έχουν τις φίρμες ΤΥΡΑΣ, ΟΛΥΜΠΟΣ και ΡΟΔΟΠΗ, τη ρουμάνικη OLYMPUS και τη βουλγάρικη OLYMPUS.

Εύλογα εγείρεται το ερώτημα: γιατί η ρουμάνικη εταιρία των αδελφών Σαράντη δεν πούλησε κατευθείαν το λευκό τυρί στην ΤΥΡΑΣ των αδελφών Σαράντη, αλλά το πούλησε στην PROVERTIA ΑΒΕΕ, η οποία το μεταβίβασε (χωρίς μάλιστα να κόψει τιμολόγιο) στην ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΘΡΑΚΗΣ ΑΕ, η οποία (χωρίς να κάνει ούτε κοπή ούτε ανασυσκευασία) το απέστειλε στην ΤΥΡΑΣ;

Ενόψει όσων γράψαμε παραπάνω για τα κυκλώματα της ελληνοποίησης, αντιλαμβάνεστε ότι το ρουμάνικο λευκό τυρί έπρεπε να κάνει τη «βόλτα» του, στη διάρκεια της οποίας με τρόπο… μαγικό μετατράπηκε σε φέτα.

    • Πώς ξέρουμε ότι το ρουμάνικο λευκό τυρί μετατράπηκε σε φέτα; Ο ΕΦΕΤ στη Θεσσαλία έκανε έλεγχο στην ΤΥΡΑΣ (έχει μετονομαστεί σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ ΑΕ «Τ») και βρήκε ότι το συγκεκριμένο προϊόν αναμείχθηκε και πουλήθηκε σε εξάκιλες σακούλες ως τρίμμα (με φίρμα ΤΥΡΑΣ ή ΡΟΔΟΠΗ). Αρα, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το ρουμάνικο λευκό τυρί πουλήθηκε ως φέτα!

Να δώσουμε και άλλη μια πληροφορία. Η ΡΟΔΟΠΗ, του ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ ΑΕ των αδελφών Σαράντη, φέρεται επίσης να νοικιάζει χώρο από την ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΘΡΑΚΗΣ ΑΕ (όπως και η PROVERTIA ΑΒΕΕ). Κοτζάμ όμιλος, με τρία εργοστάσια στην Ελλάδα και δύο στα Βαλκάνια, με εμπορικά γραφεία στο Μιλάνο και τη Γερμανία, πάει και νοικιάζει χώρο από ένα συσκευαστήριο, σαν… φτωχός συγγενής! Τη διεύθυνση για να φορτώνουν κατευθείαν τα φορτία θέλουν, όχι το χώρο.

Φέτα με εισαγόμενο γάλα!

Σε επόμενο έλεγχο στις κοινές εγκαταστάσεις της ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΕ και της PROVERTIA ΑΒΕΕ βρέθηκαν παραστατικά για εισαγωγή (από χώρες της ΕΕ) από την PROVERTIA ΑΒΕΕ δύο χιλιάδων τόνων (!) πρόβειου και περίπου 50 τόνων αγελαδινού γάλακτος το 2016 και χιλίων τόνων πρόβειου γάλακτος το πρώτο πεντάμηνο του 2017.

  • Τι το έκανε τόσο γάλα μια εταιρία που δεν παράγει τίποτα; Ο υπεύθυνος της εταιρίας δήλωσε ότι το γάλα είτε το πούλησε σε τρίτους είτε το έστειλε σε τυροκομικές επιχειρήσεις για να το τυροκομήσουν για λογαριασμό του (φασόν δηλαδή) και μετά πούλησε τα τυροκομικά προϊόντα σε Αμερική, Αυστραλία και αλλού. Αμφιβάλλετε ότι με το εισαγόμενο γάλα παρήχθη «μαϊμού» φέτα που πουλήθηκε σαν Φέτα ΠΟΠ; Α, να μην το ξεχάσουμε: ο υπεύθυνος της PROVERTIA ΑΒΕΕ δήλωσε ότι αγόρασε και ελληνικό γάλα (σπολάτη, άρχοντα).
  • Ο υπεύθυνος της PROVERTIA ΑΒΕΕ δεν κατονόμασε τις εταιρίες που έστειλε το γάλα για τυροκόμηση, αλλά ζητήθηκαν παραστατικά από την ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΘΡΑΚΗΣ ΑΕ (το alter ego της PROVERTIA ΑΒΕΕ) και βρέθηκαν αποστολές γάλακτος σε μισή ντουζίνα τυροκομεία, στη Θεσσαλία και στην Πελοπόννησο.
  • Σε κανένα από τα δελτία αποστολής δεν αναγραφόταν η προέλευση του γάλακτος! Η PROVERTIA ΑΒΕΕ φαινόταν να έχει αγοράσει από αυτά τα τυροκομεία Φέτα ΠΟΠ! Δήλωσε, όμως, ότι αγόρασε και πρόβεια τυριά…

Σε νοήμονες ανθρώπους απευθυνόμαστε, οπότε δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Είναι φανερό πώς στήθηκε η ελληνοποίηση: η PROVERTIA ΑΒΕΕ εισήγαγε γάλα από το εξωτερικό, το πούλησε ή το έστειλε για τυροκόμηση φασόν σε διάφορα ανά τη χώρα τυροκομεία και από αυτά παρέλαβε… αγνή ελληνική Φέτα ΠΟΠ (το αν την πούλησε στην Ελλάδα ή την εξήγαγε δεν έχει καμιά σημασία, όπως αντιλαμβάνεστε).

Και… κατεψυγμένη φέτα!

Μέχρι στιγμής είδαμε δυο διαδρομές ελληνοποίησης: 1) Ρουμάνικο λευκό τυρί εισάγεται στην Ελλάδα, περνάει από ενδιάμεσα χέρια και καταλήγει να πουλιέται σαν Φέτα. 2) Πρόβειο γάλα από χώρες της ΕΕ εισάγεται στην Ελλάδα, αλλάζει χέρια μεταξύ εισαγωγέα και τυροκόμων και επιστρέφει στον εισαγωγέα σαν Φέτα. Εχουμε και τρίτη διαδρομή, όπως θα δούμε αμέσως παρακάτω.

  • Τον Οκτώβρη του 2017, γίνεται νέος έλεγχος από μεικτό κλιμάκιο ΕΦΕΤ και Τμήματος Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ Εβρου στις εγκαταστάσεις του… τριεθνούς (ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΘΡΑΚΗΣ ΑΕ, PROVERTIA ΑΒΕΕ, ΡΟΔΟΠΗ) και διαπιστώνεται να έχουν ξεφορτωθεί από φορτηγό διεθνών μεταφορών περίπου 22 τόνοι κατεψυγμένο «πρόβειο τυρί» σε τρίμμα, γαλλικής προέλευσης. [Επαναλαμβάνουμε: πρόβειο χαρακτηρίζεται στα χαρτιά. Το αν είναι πρόβειο ή αγελαδινό ή μεικτό δεν το ξέρουμε. Σημειώνουμε, όμως, ότι το αγελαδινό γάλα είναι πολύ φτηνότερο από το πρόβειο. Γιατί λοιπόν ο… ελληνοποιητής να μη φέρει αγελαδινό τυρί και να το βαφτίσει πρόβειο;].
  • Το τυρί αυτό είχε αγοράσει η PROVERTIA ΑΒΕΕ από την εταιρία ΔΑΝΙΗΛ ΓΚΑΤΕΝΙΟ & ΥΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ & ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ, που έχει έδρα στην Αθήνα (στην Κλεισθένους, πίσω από το δημαρχείο). Σε ερώτηση των ελεγκτών, ο υπεύθυνος της PROVERTIA ΑΒΕΕ δήλωσε ότι το κατεψυγμένο τυρί αποψύχεται, ανασυσκευάζεται από την ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΘΡΑΚΗΣ ΑΕ σε τρίκιλες συσκευασίες και πωλείται στην Ελλάδα ή σε χώρες της ΕΕ ως νωπό προϊόν (σε θερμοκρασία συντήρησης ψυγείου)!

Ζητήθηκαν παραστατικά, δόθηκαν μερικά και διαπιστώθηκε ότι μόνο το 2017 η PROVERTIA ΑΒΕΕ είχε αγοράσει από την ΔΑΝΙΗΛ ΓΚΑΤΕΝΙΟ & ΥΙΟΣ άλλες δυο παρτίδες κατεψυγμένο «πρόβειο» τυρί σε τρίμμα, συνολικού βάρους περίπου 42 τόνων!

  • Δόθηκαν παραστατικά πώλησης αυτού του τυριού σε άλλες επιχειρήσεις, στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Πουθενά, ούτε στα παραστατικά ούτε στις ετικέτες, αναφερόταν ότι το προϊόν ήταν κατεψυγμένο. Στην ετικέτα δεν αναφερόταν η χώρα και το όνομα του τυροκομείου, η ημερομηνία τυροκόμησης, καθώς και οι ημερομηνίες κατάψυξης και απόψυξης. Αμφιβάλλετε ότι αυτά τα τυριά «στόλισαν» χωριάτικες σαλάτες σε εστιατόρια και ταβερνεία, σαν αγνή ελληνική Φέτα ΠΟΠ;

[Η γερμανική εταιρία που αγόρασε το 2017 από την PROVERTIA SA περίπου 5,5 τόνους τυρί τρίμμα «πρόβειο» ονομάζεται Kappa Antipasti GmbH και φτιάχνει προϊόντα μεσογειακής προέλευσης. Δεν αποκλείεται να είναι και ελληνικών συμφερόντων. Ενα από τα προϊόντα της ονομάζεται Feta… Εμείς αναρωτιόμαστε γιατί αυτή η εταιρία δεν αγοράζει κατευθείαν από τη Γαλλία κατεψυγμένο «πρόβειο» τυρί τρίμμα, αλλά το τυρί έρχεται πρώτα από τη Γαλλία στην Ελλάδα, αποψύχεται και μετά εξάγεται ως νωπό «πρόβειο» τυρί τρίμμα; Επειδή στην Ελλάδα πρόβειο μαλακό τυρί είναι η Φέτα, καταλαβαίνετε που… ταξιδεύει ο νους μας].

Αβαβά…

Ο ΕΦΕΤ επέβαλε κάποια πρόστιμα στην ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΘΡΑΚΗΣ ΑΕ και στην PROVERTIA ΑΒΕΕ για «παραπλανητική επισήμανση τροφίμου» και άλλες παραβάσεις της αρμοδιότητάς του. Τα πρόστιμα μπήκαν σχεδόν δύο χρόνια μετά τους ελέγχους (Φλεβάρης 2019).

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, που έχει τη βασική ελεγκτική αρμοδιότητα στα ζητήματα των ελληνοποιήσεων γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, δεν έχει επιβάλει ακόμα καμιά κύρωση, μολονότι έχουν περάσει τέσσερα χρόνια (χοντρικά, δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ – δύο χρόνια ΝΔ). Εχουν κάνει αυτή την προκλητική υπόθεση, η οποία περιλαμβάνει τρία διαφορετικά σκέλη ελληνοποίησης, αβαβά, κατά το κοινώς λεγόμενο.

Εδώ έχουμε εμπλοκή ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ), ενός από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς (ΓΚΑΤΕΝΙΟ), κάποιων ενδιάμεσων (PROVERTIA και ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΘΡΑΚΗΣ) και μιας σειράς μεγαλο-μπατζαριών σε όλη τη χώρα. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Ούτε είναι οι μόνοι που κάνουν ελληνοποιήσεις γάλακτος και γαλακτοκομικών.

Αν, λοιπόν, κάποια κυβέρνηση ήθελε να χτυπήσει τις ελληνοποιήσεις, θα άρπαζε τη «χατζάρα», θα σάρωνε τη χώρα, θα αφαιρούσε πιστοποιήσεις για παραγωγή ΠΟΠ προϊόντων, θα επέβαλε τα ανώτατα πρόστιμα (αφού προηγουμένως τα αύξανε), θα έβαζε ακόμα και λουκέτα. Υπάρχει η δυνατότητα να βρουν τα πάντα. Αν αναλύσουν το DNA ενός τυριού μπορούν να βρουν όχι μόνο το είδος του γάλακτος (πρόβειο, γίδινο, αγελαδινό) και τις αναλογίες που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά ακόμα και τη φυλή των ζώων από την οποία προέρχεται το γάλα. Τα τεχνικά μέσα υπάρχουν, η πολιτική βούληση λείπει.

Οπως είναι γνωστό, η Φέτα ΠΟΠ πρέπει να παράγεται αποκλειστικά από ελληνικό πρόβειο (ή και γίδινο, σε αναλογία 70% πρόβειο – 30% γίδινο το πολύ) γάλα, το οποίο προέρχεται από ζώα ελληνικών φυλών. Υπάρχουν, μάλιστα, περιοχές της χώρας, όπως η Κρήτη και άλλα νησιά, που δεν μπορούν να παραγάγουν Φέτα ΠΟΠ. Το πρόβειο μαλακό τυρί στην Κρήτη δεν ονομάζεται Φέτα, αλλά Λευκό Τυρί Αλμης.

Καμιά αστική κυβέρνηση, όμως, δε θέλει να τα βάλει με την κεφαλαιοκρατία. Οταν οι κυβερνήσεις μιλούν ενάντια στις ελληνοποιήσεις, το κάνουν καθαρά υποκριτικά, αποβλέποντας στην ψήφο των κτηνοτρόφων που στενάζουν και διαμαρτύρονται. Τους πουλάνε μεγάλα λόγια και τους καλλιεργούν ελπίδες, οι οποίες αποδεικνύονται φρούδες.

Θα λέγαμε, λοιπόν, στον Λιβανό και στην Αραμπατζή «μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες», αν θεωρούσαμε ότι έχουν έστω και μια σταλιά ενδιαφέρον για να σταματήσει αυτή η παράνομη φάμπρικα. Θεωρούμε πως δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον, αλλά υποκρίνονται όπως και οι προκάτοχοί τους.

Εμείς, φυσικά, θα συνεχίσουμε την πολύχρονη έρευνά μας, φέρνοντας διαρκώς στο φως ό,τι ανακαλύπτουμε.

Εκτύπωση 🖨
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΦΕΤ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΕΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 21 Απρίλη
Επόμενο άρθρο Πάνω στο νωπό αίμα των δολοφονημένων εργατών…

Σχετικά Αρθρα

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

Αγροτικά 2 Ιούλ 2025, 22:08

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

Αγροτικά 1 Ιούλ 2025, 22:11

Ο περιφερειάρχης (και καθηγητής) Κουρέτας συμβάλλει στο φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στη Θεσσαλία

Καταστροφική και παράνομη απόφαση για διακίνηση ζωοτροφών και εκτός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης!

Αγροτικά 29 Ιούν 2025, 13:51

O Μητσοτάκης «παραίτησε» τον Βορίδη

Για να μείνει ο ίδιος στο απυρόβλητο

Αγροτικά 27 Ιούν 2025, 18:58

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης αυτοδιαψεύδεται

Η άθλια δικολαβίστικη υπεράσπιση ενός ακροδεξιού

Αγροτικά 27 Ιούν 2025, 13:03

Ντοκουμέντα: Ο Βορίδης ήταν πλήρως ενήμερος για το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων

Αντί να κυνηγήσει τα λαμόγια, καρατόμησε τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ και πέταξε στα σκουπίδια επιστολή που του απηύθυνε η Ενωση Συνεταιρισμών Κυκλάδων και Αργοσαρωνικού

Αγροτικά 26 Ιούν 2025, 21:17
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Διεθνή

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

2 Ιούλ 2025, 13:36
Η παπάρα

Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του

2 Ιούλ 2025, 12:01
Κόντρες

Κούλη πεσόντος πας Σαλμάς ξυλεύεται

2 Ιούλ 2025, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

1 Ιούλ 2025, 22:11
Εργατικά

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

1 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Ιούλ 2025, 20:12
Κόντρες

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

1 Ιούλ 2025, 13:41
Πολιτισμός

Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

1 Ιούλ 2025, 09:59
Διεθνή

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

1 Ιούλ 2025, 08:42
Διεθνή

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

1 Ιούλ 2025, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

1 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Στις 20 Οκτώβρη το εφετείο για το νεοναζιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» και τον Κασιδιάρη

Η καταδίκη τους πρέπει να θεωρείται βέβαιη

30 Ιούν 2025, 19:55
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

ΗΠΑ: Ημέρα Ανεξαρτησίας.

Ιταλία: Ημέρα Garibaldi (1807).

Φιλιππίνες: Ημέρα φιλιππινοαμερικανικής φιλίας (1946).

1848: Εκδίδεται το “Κομμουνιστικό Μανιφέστο“.

1948: Η Γιουγκοσλαβία αποβάλλεται από την Κομινφόρμ.

1958: Επαναστατική εξέγερση στο Ιράκ, εκτελούνται ο βασιλιάς Φεϊζάλ Β’, ο πρωθυπουργός Νουρί Ες Σαΐντ και ο πρίγκιπας διάδοχος.

1982: Αυτοκτονεί ο πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας Σιλβέστερ Γκουθμάν Φερνάντες.

1994: Εκτελείται ο σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα Ομέρ Σιπαχίογλου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo