Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πογκρόμ απολύσεων στην Ιόνιο Σχολή
  • Ο θρίαμβος του πολιτισμού επί της ιμπεριαλιστικής ωμότητας
  • Θα παραδοθεί ο Αβραμόπουλος στις βελγικές δικαστικές αρχές ή θα έχουμε σκάνδαλο πάνω στο σκάνδαλο;
  • Σαν σήμερα 23 Ιούνη
  • Η Γερμανία απορρίπτει την προτεινόμενη ισραηλινή «ζώνη ασφαλείας» στον νότιο Λίβανο
  • Οι σιωναζιστές έχουν φτιάξει λίστες ανεπιθύμητων στην Ελλάδα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Στα όργανα, αδελφές μου, στα όργανα…
Πολιτική

Στα όργανα, αδελφές μου, στα όργανα…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Ιούν 2024, 17:47

Οταν σε αποδοκιμάζει ακόμα και ο δημιουργός και μέντοράς σου, τι άλλο σου μένει εκτός από την παραίτηση; «Απογοητεύτηκα από τη συνέντευξή σου», φέρεται να είπε (στη χτεσινή κοινή συνεδρίαση του πολιτικού συμβούλιου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ) στον Ανδρουλάκη ο Σκανδαλίδης, ο άνθρωπος που τον πήρε νεαρό πασπίτη της Ξάνθης και τον έμαθε να περπατάει στους διαδρόμους της Χαριλάου Τρικούπη, μέχρι να τον κάνει αρχηγό του κόμματος, κόντρα στον Γιωργάκη Παπανδρέου. Και συνέχισε (πάντα σύμφωνα με τις διαρροές): «Αν δεν μπορείς να εγγυηθείς τη λειτουργία του κόμματος, δημοκρατία και διάλογο, να προχωρήσεις στις αναγκαίες διαδικασίες, εκλογή ηγεσίας από τη βάση». 

Ενας άλλος από τους δημογέροντες του ΠΑΣΟΚ, ο Πέτρος Ευθυμίου, τον παρομοίασε με τον… Κιμ Γιονγκ Ουν και τον προειδοποίησε να μην κοπιάρει τσιτάτα του Ανδρέα Παπανδρέου γιατί θα καταντήσει πολιτικός νάνος! Υπήρξε βομβαρδισμός και από τους υπόλοιπους. Εκτός από τον Κωνσταντινόπουλο, άμεση προσφυγή σε εκλογή νέου αρχηγού ζήτησαν ο Ευθυμίου, ο Χριστοδουλάκης, ο Γερουλάνος, η Γιαννακοπούλου. Ακόμα και η Λιακούλη, ένθερμη υποστηρίκτρια του Ανδρουλάκη, ο οποίος την έκανε γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, του τα έχωσε, παριστάνοντας τη Μελίνα: «Δεν αρέσουμε. Απαιτούνται ατζέντα και συλλογικότητα. Το μήνυμα ήταν θολό. Χρέος η ανασυγκρότηση».

Ο δε Δούκας, που δεν είναι μέλος κανενός από τα δύο όργανα, του έστειλε το μήνυμα από μια εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης: «Εγώ θέλω ο χώρος στον οποίο πάντα ανήκω, θέλω το ΠΑΣΟΚ και η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη να μπορέσει να κερδίσει το στοίχημα τώρα. Και θα κάνω ό,τι μπορώ για αυτό. […] Μου λένε ορισμένοι. Ας αφήσουμε τα πράγματα να ωριμάζουν σιγά σιγά, ας υπομένουμε αυτήν τη διαδικασία στασιμότητας. Αφησε τη σήψη να εξελίσσεται. Κάθισε στο γραφείο σου αναπαυτικά και μην ασχολείσαι. Μου επιτέθηκαν μάλιστα επειδή τολμάω ακόμα και να αγωνιώ. Απέναντι σε αυτές τις απόψεις,
υποστηρίζω μια διαφορετική κλίμακα χρόνου. Η ιστορία γράφεται με ασυνέχειες και τομές που αλλάζουν τον ρου των εξελίξεων. Χρειάζεται ένα άλμα γρηγορότερο από τη φθορά, που λέει και ο Ελύτης. Αυτή η προσπάθεια δεν είναι χωρίς κόστος. Εγινα και παραμένω στόχος επιθέσεων. Ομως, δεν με πτοούν. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Δεν υποχωρώ». 

Περισσότερο από τις ευθείες επιθέσεις των άλλων, ο Ανδρουλάκης πρέπει να φοβήθηκε τα… αγαπησιάρικα του Γιωργάκη: «Να μπορέσουμε να ενώσουμε και να ηγεμονεύσουμε στο χώρο της Κεντροαριστεράς». Δεν είναι χτεσινός στο ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης, γι’ αυτό και ξέρει καλά πως ο ΓΑΠ είναι σαν τον σκορπιό που κεντρίζει ακόμα και τον ευεργέτη του, γιατί «αυτή είναι η φύση του». Οταν ο ΓΑΠ μιλάει για ενότητα, σημαίνει πως κάτι ετοιμάζει και απλά δε θέλει να εκδηλωθεί τώρα.

Πριν από λίγες μέρες, ο Ανδρουλάκης πούλαγε αρχηγικό νταηλίκι σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ: «Δεν θα δεχτώ ούτε ρεσάλτα ούτε τυχοδιωκτισμούς. Ολα θα γίνουν θεσμικά… Δεν είμαστε ζούγκλα και δεν θα γίνουμε ζούγκλα, δεν θα το επιτρέψω. Θα τα κάνουμε όλα θεσμικά. Μόλις κλείσει ο θεσμικός διάλογος και οι αποφάσεις, όποιος βγει με τοξικό λόγο, εσωστρέφεια και διχόνοια θα βρεθεί εκτός του ΠΑΣΟΚ. Και το λέω ευθαρσώς. Θα πάρουμε αποφάσεις στην ΚΕ. Οποιος την επόμενη μέρα συνεχίσει το παιχνίδι της διχόνοιας και της τοξικότητας θα μείνει εκτός ΠΑΣΟΚ. Δεν δέχομαι το πισωγύρισμα σε νοοτροπίες που μας οδήγησαν στο 4%». Κι όταν τον ρώτησαν αν μπορεί να δούμε διαγραφές μετά την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, πήρε το πιο μοβόρικο ύφος του και είπε: «Βέβαια, ξεκάθαρα».

Χτες, εμφανίστηκε με κατεβασμένα αυτιά. «Το κόμμα είχε αρρυθμίες. Αναλαμβάνω την ευθύνη για ό,τι δεν πήγε καλά. Προσπάθησα να είμαι αξιοπρεπής έναντι όλων. Δεν είχα δεύτερες σκέψεις για τίποτα». Τους… έπεισε και συνέχισε παραπονιάρικα: «Δέχομαι κάθε κριτική επί του αποτελέσματος. Αλλο όμως να λες ότι δεν ανεβήκαμε ποσοστιαία όσο θα θέλαμε κι άλλο να παρουσιάζεις μια εικόνα κατάρρευσης και καταστροφής, παίρνοντας τα φώτα της δημοσιότητας από τους πραγματικούς ηττημένους των εκλογών. Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι κάθε ψηφοδέλτιο έχει πάνω το όνομά του και η ΝΔ υπέστη τη μεγαλύτερη εκλογική ήττα. Ακούω ότι χάσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ήττα, η διαφορά των 24 μονάδων, που μας χώριζε από τον ΣΥΡΙΖΑ, να έχει γίνει δύο; (σ.σ. το ίδιο λέει και ο Κασσελάκης, ότι κατέβασε δέκα μονάδες τη διαφορά από τη ΝΔ) Το 13% είναι αποτέλεσμα του δικού μας αγώνα. Χωρίς στήριξη συμφερόντων και χωρίς μιντιακό ούριο άνεμο».

Aσυγκίνητοι οι μνηστήρες και ενθαρυμμένοι από τα λόγια των δημογερόντων (σ’ αυτούς πρέπει να προσθέσουμε και τον Πρωτόπαπα, που δεν είναι στο όργανο, όμως είναι ο εξ απορρήτων του Δούκα, καθοδηγητής του στα οργανωτικά), τον άρχισαν στις γρήγορες.

«Πρόεδρε, επειδή είπες ότι δεν θα δεχτείς τοξικό λόγο, θέλω ευθέως να σου πω ότι η δική σου συμπεριφορά στη συνέντευξη, με ευθεία επίθεση κατά πάντων, ήταν και αντιθεσμική και τοξική. Με συνωμοσιολογία, φραστικές επιθέσεις, ανθρωποφαγία, το ΠΑΣΟΚ δεν θα πάει μπροστά. Η συζήτηση για πολιτικά συμπεράσματα θα πρέπει να οδηγήσει σε εκλογές σε εύλογο χρόνο, το φθινόπωρο», είπε η Γιαννακοπούλου.

«Oχι ανασύνθεση με Κασσελάκη. Ζήτησα συγκεκριμένο πλαίσιο για να έχουμε τελειώσει με συνέδριο και εκλογές μέχρι το 2024. Η επίκληση της διαπλοκής χρησιμοποιείται πάντα για να δημιουργηθεί εσωτερικός εχθρός», είπε ο Κωνσταντινόπουλος, που βγήκε μπροστά όχι γιατί προτίθεται να διεκδικήσει την αρχηγία (ξέρει τα «κιλά» του), αλλά για να έχει κάτι να «πουλήσει» σ’ αυτόν από τους μνηστήρες που θα ξεχωρίσει στην κούρσα.

«Η ενότητα δεν σφυρηλατείται με διαγραφές. Συντεταγμένη διαδικασία εκλογής προέδρου το φθινόπωρο και μετέπειτα συνέδριο χάραξης πολιτικής και εκλογής οργάνων, ως εφαλτήριο της πολιτικής διεύρυνσης του χώρου. Με απόφαση προέδρου, όπως προβλέπεται στο καταστατικό μας», είπε ο Μανόλης Χριστοδουλάκης.

Μέχρι και ο πρίγκηψ Πολ Γερουλάνος το έχει βάλει αμέτι μουχαμέτι να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ: «Αν θέλουμε να γίνουμε κυβέρνηση, και μάλιστα κυβέρνηση με γερά θεμέλια στις επόμενες εκλογές, πρέπει να τ’ αλλάξουμε όλα. Για κάθε Πασόκο που πάει στην κάλπη, τρεις μένουν σπίτι. Αλλά τρία χρόνια είναι λίγα». Και ανακοίνωσε εμμέσως την υποψηφιότητά του, λέγοντας ότι το κόμμα «χρειάζεται το κέντρο του, τη σπίθα του, τον ηγέτη του. Και αυτό προϋποθέτει κάλπη αναγέννησης. Οσο νωρίτερα και με συμμετοχή, τόσο καλύτερα».

Το μόνο που κατάφερε ο Ανδρουλάκης ήταν να μην παρθεί απόφαση-εισήγηση προς την κεντρική επιτροπή που θα συγκληθεί στις 30 Ιούνη. Υποσχέθηκε ότι «η πρόταση στην Κεντρική Επιτροπή (σ.σ. που θα φτιάξει ο ίδιος) θα είναι όσο γίνεται πιο ενωτική και θα καλύψει όλα όσα συζητήσαμε». Πώς θα είναι ενωτική, όταν οι περισσότεροι λένε «εκλογές τώρα» κι αυτός λέει (έλεγε μέχρι προχτές) «εκλογές το 2025»; Κέρδισε λίγο χρόνο προετοιμασίας, να ξεζαλιστεί, να δει πού πάνε τα πράγματα και να αποφασίσει. Αν και δεν είπε ότι θα προτείνει έναρξη διαδικασιών εκλογής αρχηγού, άφησε ένα παράθυρο στη δευτερολογία του, λέγοντας: «Να βάλουμε και την πολιτική και τα πρόσωπα στην κρίση του λαού της παράταξης». Και έσπευσε να συμπληρώσει: «Η παράταξη έχει πονέσει πολύ από τυχοδιωκτισμούς αλλά και παιχνίδια παρασκηνίου, πρέπει να έχουμε ιστορική μνήμη. Να το περιγράψουμε το κάτι άλλο. Κι όχι να στήσουμε μια πασαρέλα για να έρθει το κάτι άλλο κρυπτόμενο». Κρυπτόμενοι είναι ο Δούκας, ο Χριστοδουλάκης, ο Πολ;

Αυτό που έλεγε απειλώντας ο Ανδρουλάκης («να πάμε στα όργανα») γίνεται, αλλά κατά το ήμισι. Αν στην ΚΕ κατεβάσει πρόταση για εκλογή αρχηγού από τη βάση μέσα στους επόμενους μήνες, θα έχει υπογράψει την πολιτική του καταδίκη. Μια χαψιά θα τον κάνει ο Δούκας, ο μόνος που δεν έχει φθαρεί σε πόστο εξουσίας και που έχει το παράσημο μιας νίκης επί της οικογένειας Μητσοτάκη στο δήμο Αθήνας.

Αν εκμεταλλευτεί τον έλεγχο της φράξιας του επί της κεντρικής επιτροπής, για να παγώσει κάθε διαδικασία μέχρι το 2025 που προβλέπεται εκλογή αρχηγού σύμφωνα με το καταστατικό, πάλι θα υπογράψει την πολιτική του καταδίκη. Λέτε οι άλλοι να σταματήσουν να κάνουν δημόσιες δηλώσεις; Τι θα κάνει τότε, θα τους διαγράψει, όπως απείλησε στη συνέντευξή του και μετά το έκανε γαργάρα; Ούτε ο Ανδρουλάκης είναι ο Ανδρέας ούτε το σημερινό ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα. Λείπει το βασικότερο από την εξίσωση. Αλλο το ΠΑΣΟΚ που κέρδιζε τις εκλογές του 1981 και του 1985, που αναδεικνυόταν ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση τις χειρότερες στιγμές του, το 1989-90, αλλά ξανακέρδιζε την εξουσία το 1993 (και ξανά το 1996 και το 2000 με τον Σημίτη) και άλλο το ΠΑΣΟΚ του 13% με αρχηγό που δεν μπορεί να κερδίσει ούτε τον Κασσελάκη στη μάχη για τη δεύτερη θέση. Ο Παπανδρέου κρατούσε το ΠΑΣΟΚ στη χούφτα του επειδή η εξουσία είναι πιο ισχυρή και από τις κόλλες των καραβομαραγκών. Ο Ανδρουλάκης με τι να το κρατήσει, με την υπόσχεση ότι κάποια στιγμή θα περάσει τον Κασσελάκη και θα πάρει τη δεύτερη θέση; Αστεία λέμε τώρα;

Ο Ανδρουλάκης εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ότι… «δεν κάνει το παιδί». Πρέπει να αντικατασταθεί από κάποιον που θα «τρέξει» την υπόθεση «ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων», που έχει ανοίξει εκ των πραγμάτων και όχι επειδή το θέλησαν κάποιοι ηγετίσκοι. Το ίδιο ισχύει για τον Κασσελάκη στον άλλο πόλο της «Κεντροαριστεράς», που άρχισε ήδη να ξωπετάει διάφορους από πόστα, τους απειλεί με «προσφυγή στη βάση» και το φθινόπωρο ετοιμάζεται να κάνει συνέδριο όπου θα τους βάλει τα δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι.

Δημιουργείται έτσι μια κρίσιμη μάζα στελεχών στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ που βλέπουν πως μόνο ένας συνεργατικός δρόμος μπορεί να τους ξαναφέρει στην εξουσία. Απλά, στο ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ τα πράγματα προχώρησαν πιο γρήγορα και η πλειοψηφία του ανώτερου στελεχικού δυναμικού θέλει να ξεφορτωθεί τον Ανδρουλάκη από τώρα, για να δει τι θα κάνει μετά. Θα τα καταφέρει ή ο Ανδρουλάκης θα γαντζωθεί από την καρέκλα; Η απάντηση είναι πολιτικά και κοινωνικά αδιάφορη.

Ακόμα κι αν ο Ανδρουλάκης γαντζωθεί από την καρέκλα, οι άλλοι θα προχωρήσουν, με επικεφαλής κατά πάσα πιθανότητα τον Δούκα, και θ’ αφήσουν τον Ανδρουλάκη να καμαρώνει ότι βγήκε πρώτο κόμμα στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου και στο Χουμεριάκο Λασιθίου. Επομένως, η στάση του Ανδρουλάκη είναι η τελευταία που μπορεί να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις.

Το σημαντικότερο, όμως, αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει, είναι πως όλα αυτά είναι κοινωνικά αδιάφορα ή, μάλλον, κοινωνικά βλαπτικά. Είναι κινήσεις κορυφής σ’ ένα αστικό εξουσιαστικό θερμοκήπιο, με μοναδικό σκοπό την επάνοδο στην κυβερνητική εξουσία της ευρύτερης σοσιαλδημοκρατίας, η οποία πρέπει να εμφανιστεί σαν κάτι πέραν του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ. Για να συνεχιστεί, φυσικά, η ίδια πολιτική, με ορισμένα ασήμαντα μερεμέτια. Αλλωστε, όλοι αυτοί που ορκίζονται στο όνομα του λαού και των συμφερόντων του είναι δοκιμασμένοι στο πρόσφατο παρελθόν. Είναι γνωστοί ψευταράδες, για να δίνει κανείς βάση στα λεγόμενά τους.

Το ΠΑΣΟΚ πήρε την εξουσία το 2009 κραυγάζοντας «λεφτά υπάρχουν» και σε μερικούς μήνες έφερε το πρώτο Μνημόνιο της φτωχοποίησης και της κινεζοποίησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την εξουσία το 2015 κραυγάζοντας ότι «θα καταργήσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους με ένα νόμο σε ένα άρθρο» και σε μερικούς μήνες έφερε το τρίτο Μνημόνιο, για να ολοκληρώσει μέσα σε μια τετραετία τη φτωχοποίηση και την κινεζοποίηση του ελληνικού λαού.

Εκτύπωση 🖨
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕκπρόσωπος σιωνιστικού στρατού: Η Αντίσταση είναι ιδέα και δεν μπορούμε να τη νικήσουμε!
Επόμενο άρθρο Πετσοκόβουν ακόμη και αυτήν την μειωμένη επιχορήγηση των ΑΕΙ για να βουλώσουν «τρύπα» στο ΙΕΠ

Σχετικά Αρθρα

Θα παραδοθεί ο Αβραμόπουλος στις βελγικές δικαστικές αρχές ή θα έχουμε σκάνδαλο πάνω στο σκάνδαλο;

Πολιτική 23 Ιούν 2026, 11:54

Οι σιωναζιστές έχουν φτιάξει λίστες ανεπιθύμητων στην Ελλάδα

Αυτό αποδεικνύει η απαγόρευση εισόδου, η ανάκριση και η απέλαση συνδικαλιστών που θα επισκέπτονταν τη Ραμάλα

Πολιτική 22 Ιούν 2026, 18:19

Σιωνιστικά θρασίμια έβρισαν ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Νάξο, απαιτώντας να κατεβάσει την παλαιστινιακή σημαία!

Πολιτική 20 Ιούν 2026, 19:35

Ποιος και γιατί φοβάται την Παρασκευή Τυχεροπούλου και την αποκλείει από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»;

Εντελώς ξεδιάντροπα, με φωτογραφική διάταξη, ο Πιτσιλής στέλνει στη «βαθιά κατάψυξη» την υπάλληλο που πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου των παράνομων επιδοτήσεων

Πολιτική 16 Ιούν 2026, 18:59

Πάλι ηγέτης διεθνούς κύρους ο «απομονωμένος»…

Πολιτική 15 Ιούν 2026, 12:02

Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…

Πολιτική 12 Ιούν 2026, 13:22
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Πογκρόμ απολύσεων στην Ιόνιο Σχολή

Απολύονται εκπαιδευτικοί με μεγάλη προϋπηρεσία και με συμμετοχή στα συνδικαλιστικά δρώμενα του σχολείου

23 Ιούν 2026, 14:12
Αθλητισμός

Ο θρίαμβος του πολιτισμού επί της ιμπεριαλιστικής ωμότητας

23 Ιούν 2026, 14:03
Πολιτική

Θα παραδοθεί ο Αβραμόπουλος στις βελγικές δικαστικές αρχές ή θα έχουμε σκάνδαλο πάνω στο σκάνδαλο;

23 Ιούν 2026, 11:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούνη

23 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Η Γερμανία απορρίπτει την προτεινόμενη ισραηλινή «ζώνη ασφαλείας» στον νότιο Λίβανο

22 Ιούν 2026, 19:00
Πολιτική

Οι σιωναζιστές έχουν φτιάξει λίστες ανεπιθύμητων στην Ελλάδα

Αυτό αποδεικνύει η απαγόρευση εισόδου, η ανάκριση και η απέλαση συνδικαλιστών που θα επισκέπτονταν τη Ραμάλα

22 Ιούν 2026, 18:19
Κόντρες

Πώς τους πετσόκοψες έτσι, πώς τους πετσόκοψες;

22 Ιούν 2026, 14:03
Διεθνή

Αραγτσί: Πρώτη πραγματική δοκιμασία είναι η ομάδα εξάλειψης της σύγκρουσης στον Λίβανο

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν παρουσίασε τα αποτελέσματα των συνομιλιών Ιράν–ΗΠΑ και υπογράμμισε την πρόοδο προς μια διαρκή κατάπαυση του πυρός

22 Ιούν 2026, 12:52
Διεθνή

Η δύναμη Ράντεα χτύπησε ομάδα δωσίλογων ανατολικά της Μπέιτ Λάχια

22 Ιούν 2026, 11:51
Διεθνή

ΗΠΑ-Ιράν: 0-1 στη Γενεύη | Aνακοινώθηκε μερική αποχώρηση του σιωναζιστικού στρατού από τον Λίβανο

Αποκαλύφτηκε πλήρως ότι το Ισραήλ είναι μια απλή μαριονέτα των Αμερικανών

22 Ιούν 2026, 10:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούνη

22 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

«Επιφυλακτική ηρεμία στον νότιο Λίβανο

21 Ιούν 2026, 19:43
Πολιτισμός

Ενα ποίημα | Η Γάζα είναι ελπίδα, είναι φωτιά, είναι άσβεστη φλόγα

21 Ιούν 2026, 11:22
Διεθνή

Σιωναζιστές και αμερικάνοι ιμπεριαλιστές θα πιουν το πικρό ποτήρι μέχρι την τελευταία σταγόνα

21 Ιούν 2026, 09:30
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούνη

21 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτική

Σιωνιστικά θρασίμια έβρισαν ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Νάξο, απαιτώντας να κατεβάσει την παλαιστινιακή σημαία!

20 Ιούν 2026, 19:35
Εργατικά

Προσπάθεια φίμωσης και εξόντωσης οι διώξεις εκπαιδευτικών και Συλλόγων για συνδικαλιστικούς λόγους

20 Ιούν 2026, 18:59
Διεθνή

Η Κοόρτη του Φοίνικα

20 Ιούν 2026, 09:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

20 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούνη

20 Ιούν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούνη

Ημέρα χηρών.

Ολυμπιακή ημέρα.

1944: Εκτελέσεις Ελλήνων από Γερμανούς στη Σπάρτη και στον Πάρνωνα.

1950: Το ελβετικό κοινοβούλιο αρνείται να χορηγήσει δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.

1971: Δυο καταδίκες μελών της Οργάνωσης Μαρξιστών – Λενινιστών στη Θεσσαλονίκη.

1978: 29 καταδίκες και δεκαέξι αθωώσεις στη δίκη των Ερυθρών Ταξιαρχιών.

1981: Το ΚΚ Γαλλίας συμμετέχει στην κυβέρνηση της Γαλλίας για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια.

1996: Δολοφονία Χριστόφορου Μαρίνου στο πλοίο «Πήγασος».

1996: Πεθαίνει ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η Ελλάδα χαιρετίζει την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, όπως και κάθε πρωτοβουλία η οποία θα συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης στην περιοχή. Είμαστε πάντα υπέρμαχοι της διπλωματικής λύσης για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Αυτός δεν είναι που στήριζε δημόσια την εισβολή αμερικανών κομάντο στη Βενεζουέλα και την απαγωγή του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο; «Ο Νικολάς Μαδούρο ήταν επικεφαλής μιας βάναυσης και καταπιεστικής δικτατορίας που προκάλεσε αδιανόητο πόνο στον λαό της Βενεζουέλας. Το τέλος του καθεστώτος του προσφέρει νέα ελπίδα για τη χώρα. Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών»! Αυτός δεν είναι που συντασσόταν με τους αμερικανοσιωνιστές συμμάχους του με στόχο την ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης διά της πολεμικής βίας; Την έχουν εξαφανίσει εκείνη τη δήλωση, αλλά έγινε: «Η Ελλάδα, ως διαχρονικός πυλώνας σταθερότητας και δημοκρατικών αξιών στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί να μένει αδιάφορη απέναντι σε καθεστώτα που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια και καταπιέζουν τους λαούς τους. Στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του ιρανικού λαού να ζήσει σε μια ελεύθερη, ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία. Η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας στην Τεχεράνη δεν είναι μόνο αίτημα των καιρών, αλλά προϋπόθεση για τη μόνιμη ειρήνη στην περιοχή. Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τους συμμάχους μας για τη διασφάλιση αυτού του στόχου». Και ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη έγραφε σε μακροσκελέστατη ανάρτηση-ύμνο του σιωναζισμού: «Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα μας, υπό την ηγεσία του @kmitsotakis σε όλη αυτή την προσπάθεια του Ισραήλ έμεινε πιστή σύμμαχός του μέχρι το τέλος και δεν τους εγκαταλείψαμε ακόμη και όταν όλοι οι φανατικοί αντισημίτες αριστεριστές και ακροδεξιοί μας πίεζαν και μας έβριζαν στην Βουλή, στους δρόμους στο διαδίκτυο και παντού. Είμαστε με το Ισραήλ και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Μακάρι το Ιράν και ο σπουδαίος λαός της Περσίας να αναπνεύσει τον αέρα της Ελευθερίας που του αξίζει. Υγ. Φυσικά χωρίς τις ΗΠΑ και ειδικά τον Πρόεδρο @realDonaldTrump @POTUS όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί και η ιστορία αυτό θα του το πιστώσει». Η ήττα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών στο Ιράν είναι ήττα και των πολεμοκάπηλων, οσφυοκαμπτών πολιτικών μπανανιών, όπως ο Μητσοτάκης, που τώρα παριστάνουν τους… διαχρονικούς υποστηρικτές της ειρήνης)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo