Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο
  • Σαν σήμερα 13 Αυγούστου
  • Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία
  • Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν
  • Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 
  • Σαν σήμερα 12 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Τα «εγκλήματα της Χαμάς» ήταν εγκλήματα του σιωναζιστικού στρατού
Διεθνή

Τα «εγκλήματα της Χαμάς» ήταν εγκλήματα του σιωναζιστικού στρατού

«Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Νοέ 2023, 13:47

Το βίντεο πρωτοπαρουσιάστηκε από τον ιστότοπο Ynet, της δεξιάς σιωνιστικής φυλλάδας Yediot Ahronot, και δεν αφήνει καμιά αμφιβολία. Ολα αυτά που παρουσιάστηκαν σαν «εγκλήματα της Χαμάς», τα καμένα αυτοκίνητα μαζί με τους επιβάτες, τα διάσπαρτα πτώματα στους δρόμους και τα χωράφια γύρω από το χώρο όπου γινόταν το ρέιβ πάρτι Supernova, ήταν αποτέλεσμα βομβαρδισμών και πυροβολισμών από τα «Απάτσι» του σιωναζιστικού στρατού.

Οπως θυμόμαστε, η εβραία έποικος Γιασμίν Ποράτ, που έμεινε για μερικές ώρες αιχμάλωτη των μαχητών της Παλαιστινιακής Αντίστασης, κατήγγειλε ότι τη σφαγή των αμάχων την προκάλεσαν οι ειδικές δυνάμεις του σιωνιστικού στρατού. Αλλες εβραίες έποικοι, που έμειναν για ώρες αιχμάλωτες της Αντίστασης, δήλωσαν πως οι παλαιστίνιοι αντάρτες τούς συμπεριφέρθηκαν με ανθρωπιά και ευγένεια. Το βίντεο με το θέρισμα εβραίων εποίκων από τα «Απάτσι» των σιωνιστών έρχεται να επιβεβαιώσει πως αυτοί προκάλεσαν τη σφαγή και μετά τη φόρτωσαν στην Αντίσταση, ξεπερνώντας σε φαντασία ακόμα και τον ναζί Γκέμπελς.

Ιδού το βίντεο που πλέον έχει κυκλοφορήσει ευρέως και στα social media:

https://www.ynet.co.il/news/article/b111niukzt

Mετά από τη δημοσιοποίηση του βίντεο, σε δημοσίευμα της σιωνιστικής ιστοσελίδας Mako υπήρξαν μαρτυρίες πιλότων που επιβεβαιώνουν το βίντεο, με τη μέθοδο των αμφιβολιών. Μίλησαν για δυσκολία να ξεχωρίσουν τους «τρομοκράτες» από τους πολίτες και για έλλειψη ενημέρωσης για το τι συνέβαινε στο έδαφος. «Γύρω στις 10.30 το πρωί υπήρχαν ήδη οχτώ πολεμικά ελικόπτερα στον αέρα, αλλά ο αριθμός των στόχων ήταν πολύ μεγαλύτερος και δεν υπήρχε σχεδόν καμία πληροφόρηση για να βοηθήσει να πάρουμε μοιραίες αποφάσεις» λέει ένας από τους σιωνιστές πιλότους. Αναφέρουν ότι έπαιρναν οδηγίες από αξιωματικούς των ειδικών δυνάμεων στο έδαφος με… κινητό! Οτι ήταν… «σούπερ-περίπλοκο δίλημμα» το να αναγνωρίσουν ποιοι ήταν ποιοι, είτε εκτός του φράχτη της Γάζας είτε μέσα στη Γάζα, όπου Ισραηλινοί μεταφέρονταν ως αιχμάλωτοι. «Επέλεγα στόχους για τους οποίους έλεγα στον εαυτό μου ότι η πιθανότητα να χτυπήσω απαχθέντες είναι χαμηλή», λέει ένας πιλότος. Κι αμέσως συμπληρώνει: «Δεν μπορούσα να είμαι 100% σίγουρος».

Στην πραγματικότητα, δεν τους ενδιέφερε να είναι σίγουροι. Η εντολή που είχσαν ήταν να πυροβολούν ό,τι κινείται, αυτοκίνητο ή άνθρωπο, εντός ή εκτός Γάζας. Αλλο αν τώρα προσπαθούν να καλλιεργήσουν… ασάφεια και αμφιβολία. Και γιατί υπήρχε τέτοια εντολή; Οχι για να σκοτώσουν όσους περισσότερους παλαιστίνιους αντάρτες μπορούσαν, θεωρώντας τους εβραίους εποίκους ως «παράπλευρες απώλειες», αλλά για να μην υπάρξουν αιχμάλωτοι που θα έδιναν πλεονέκτημα στην Παλαιστινιακή Αντίσταση.

Στην αρχή του πολέμου, η πριμαντίνα της βρετανικής τηλεόρασης, ο Πιρς Μόργκαν, κάλεσε σε εκπομπή του τον γνωστό ράπερ Lowkey, γνωστό για τους αγώνες του υπέρ της Παλαιστίνης, και νόμιζε ότι θα τον βάλει να καταδικάσει την Καταιγίδα του Αλ-Ακσα. Εκείνος που υπέστη Βατερλό ήταν ο Μόργκαν, γιατί ο Lowkey ήταν πολύ καλά ενημερωμένος και τον ισοπέδωσε. Μεταξύ των άλλων, ο Lowkey αναφέρθηκε και στην παράδοση του ισραηλινού στρατού να σκοτώνει τους δικούς του που πιάνονται αιχμάλωτοι, για να μην αναγκαστεί να τους ανταλλάξει με χιλιάδες Παλαιστίνιους. Το πιθανότερο είναι πως ο Lowkey δεν φανταζόταν ότι τα λεγόμενά του θα επιβεβαιώνονταν τόσο σύντομα και μάλιστα απόι βίντεο της σιωνιστικής αεροπορίας.

Παραθέτουμε τη μετάφραση ενός τμήματος της συνέντευξης του Lowkey στον Πιρς Μόργκαν και στη συνέχεια το βίντεο:

Μόργκαν: Ποια ήταν η αντίδρασή σου όταν άκουσες για πρώτη φορά για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου;

Lowkey: «Λοιπόν, ας είμαστε ξεκάθαροι. Διαβάζοντας τις μαρτυρίες επιζησάντων της 7ης Οκτωβρίου από το κιμπούτς Μπεερί, όπως η Γιασμίν Ποράτ, ήταν εξαιρετικά οδυνηρό ότι αυτό που ισχυρίζεται δεν είναι μόνο ότι ο άντρας της σκοτώθηκε στη αρχική δράση αλλά και ότι στη συνέχεια, όπως λέει, τα ισραηλινά τανκ πυροβόλησαν στο δωμάτιο όπου βρίσκονταν οι όμηροι, σκοτώνοντας 12 ισραηλινούς πολίτες αιχμαλώτους. Εχουμε δει επίσης φανταστική δουλειά στην εφημερίδα Χααρέτζ από τον Αμος Χαρέλ που μιλά εκτενώς για τον ταξίαρχο Ρόζενφελντ που ήταν επικεφαλής όταν καταλήφθηκε αυτή η στρατιωτική βάση. Τι λέει ο Χαρέλ στη Χααρέτζ ,την ισραηλινή εφημερίδα; Oτι ο Ρόζενφελντ, όταν συνειδητοποίησε ότι  η στρατιωτική βάση καταλήφθηκε, κάλεσε σε αεροπορική επίθεση για να χτυπήσουν αυτή τη βάση. Aυτά δεν είναι δικά μου λόγια. Aυτά είναι τα λόγια του Αμος Χαρέλ.

Aυτό που είδαμε την 7η Οκτωβρίου είναι ότι 22 Ισραηλινοί άμαχοι κρατούμενοι σκοτώθηκαν στη Γάζα από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές. Ο ισραηλινός στρατός έχει κάτι που λέγεται Οδηγία Χάνιμπαλ. Η Οδηγία Χάνιμπαλ αναπτύχθηκε στο Λίβανο τη δεκαετία του ‘80 από τους Ισραηλινούς, κάνοντας ξεκάθαρο ότι δε θέλουν η άλλη πλευρά να πάρει ομήρους. Ετσι για παράδειγμα, υπάρχει η περίπτωση του Χαντάρ Γκόλντινγκ το 2014 και αυτό που το Ισραήλ αποκάλεσε Επιχείρηση Αιχμή Προστασίας. Σκοτώθηκαν πάνω από 2.200 Παλαιστίνιοι, αλλά όταν αυτός ο ισραηλινός στρατιώτης συνελήφθη αιχμάλωτος από τους Παλαιστίνιους, το Ισραήλ προχώρησε και τους σκότωσε όλους, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών στη γύρω περιοχή όπου αυτός κρατήθηκε και του ίδιου του στρατιώτη.

Το Ισραήλ έχει δυστυχώς μια πολιτική δολοφονίας αιχμαλώτων. Αν δεις την υπόθεση του Γκιλάντ Σαλίτ, αυτό ήταν ένα Ισραήλ…. 

(Ο Μόργκαν προσπαθεί να τον διακόψει, ο Lowkey δεν μασάει και συνεχίζει)

Στην περίπτωση του Γκιλάντ Σαλίτ αυτό που συνέβη ήταν πως ένας ισραηλινός στρατιώτης οδήγησε σε χίλιους ελεύθερους παλαιστίνιους κρατούμενους. Υπάρχει σαφής αντίληψη μέσα στην ισραηλινή στρατιωτική και πολιτική ελίτ ότι δεν θέλουν οι άνθρωποι να είναι αιχμάλωτοι και άρα, δυστυχώς, όπως μας έχει δείξει η ιστορία και με την οδηγία εντός του ισραηλινού στρατού, ο στρατός αναλαμβάνει δράση για να σκοτώσει τους δικούς τους αιχμαλώτους που έχουν πιαστεί από την άλλη μεριά».

Σε άλλο σημείο, απαντώντας σε προκλητική ερώτηση του Μόργκαν, είπε:

«Οχι, δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για όσα συνέβησαν στις 7 Οκτωβρίου, γιατί δυστυχώς πάρα πολλά από τα μέσα ενημέρωσης έχουν βασιστεί στα σημεία που έχει αναδείξει ο ισραηλινός στρατός, που τους δίνονται απευθείας. Μέχρι ουδέτεροι παρατηρητές να είναι σε θέση να αποδείξουν τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου, δεν θα θα επιτρέψω τα σημεία συζήτησης  που εισάγει ο ισραηλινός στρατός να γίνουν τα κυρίαρχα για το τι συνέβη εκείνη την ημέρα».

Ο Μόργκαν συνεχίζει να προκαλεί: «Απαντήστε μου. Είστε ο μόνος υποστηρικτής της Παλαιστίνης που είχα στην εκπομπή σε δύο εβδομάδες συζητήσεων, που προσπάθησε να πει ότι αυτό ακριβώς δεν συνέβη στις 7 Οκτωβρίου ή να το παρερμηνεύσει κατά κάποιο τρόπο. Εχω δυο ερωτησεις: πιστεύεις ότι 1.500 άτομα σφαγιάστηκαν, συμπεριλαμβανομένων 260 ατόμων στο μουσικό φεστιβάλ, είσαι μουσικός, και δεύτερον καταδικάζεις τους ανθρώπους που το έκαναν;»

Ο Lowkey δεν μάσησε ούτε αυτή τη φορά:

«Θα ήθελα να αναφέρω κάτι που είπες στον πρώην εκπρόσωπο του IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις). Αυτή ήταν η ακριβής φράση σου πριν από λίγο καιρό. Τα λόγια σου ήταν: είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις μεταξύ μαχητών και αμάχων. Αυτό που λες εμμέσως είναι πως όταν το Ισραήλ σκότωνει ένα παλαιστινιάκι κάθε 15 λεπτά, είναι δικαιολογημένο με κάποιο τρόπο, καθώς δεν θα μπορούσαν να ξέρουν αν αυτά τα παιδιά ήταν μαχητές, σύμφωνα με εσένα».

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροO πολιτισμός του ιμπεριαλισμού

«Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

Επόμενο άρθρο Γάζα: Στοχεύουν νοσοκομεία και αμάχους εκτοπισμένους

«Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

Σχετικά Αρθρα

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

Διεθνή 12 Αυγ 2026, 19:11

Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»

Διεθνή 11 Αυγ 2026, 18:08

Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

Διεθνή 11 Αυγ 2026, 10:40

Διπλωματικό προβάδισμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις διαδικασίες που αφορούν τη Γάζα

Διεθνή 10 Αυγ 2026, 19:53

Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης

Διεθνή 10 Αυγ 2026, 08:52

Σιωναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες και μετά τους σκότωσαν εν ψυχρώ

Διεθνή 9 Αυγ 2026, 12:59
Ροή Ειδήσεων
Η παπάρα

Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο

13 Αυγ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου

13 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία

12 Αυγ 2026, 19:58
Διεθνή

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

12 Αυγ 2026, 19:11
Καταστολή

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 

12 Αυγ 2026, 09:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

12 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Οταν σε υμνεί η Δεξιά

11 Αυγ 2026, 19:44
Διεθνή

Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»

11 Αυγ 2026, 18:08
Πολιτισμός

Αν δε θέλετε να μιλάμε για την Παλαιστίνη, μην μας καλείτε

11 Αυγ 2026, 17:46
Διεθνή

Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

11 Αυγ 2026, 10:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

11 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διπλωματικό προβάδισμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις διαδικασίες που αφορούν τη Γάζα

10 Αυγ 2026, 19:53
Κόντρες

Τάκης, η ξεσκονίστρα κάθε καπιταλιστή

10 Αυγ 2026, 19:35
Διεθνή

Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης

10 Αυγ 2026, 08:52
Πολιτική

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

10 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

10 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες και μετά τους σκότωσαν εν ψυχρώ

9 Αυγ 2026, 12:59
Καταστολή

Ανακινούν την ποινική έρευνα για τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας «Αξιώτισσα»

9 Αυγ 2026, 12:30
Πολιτική

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

9 Αυγ 2026, 11:47
Διεθνή

Αραγτσί: Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για προσωρινή θαλάσσια διαδρομή στο Στενό του Ορμούζ

το άνοιγμα της στρατηγικής θαλάσσιας οδού εξακολουθεί να υπόκειται σε άλλους όρους

9 Αυγ 2026, 09:17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου

Ημέρα αριστερόχειρων.
Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).
1924: Μεγάλες καταχρήσεις στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, συλλήψεις υπαλλήλων.
1959: Γίνεται γνωστό ότι η ελληνική κυβέρνηση φυγάδευσε τον υπόδικο γερμανό εγκληματία πολέμου Γκούντερ Γκόλβες μετά από παρέμβαση της Δυτικής Γερμανίας.
1961: Η Ανατολική Γερμανία αρχίζει την κατασκευή του τείχους του Βερολίνου.
1967: Βόμβα σε πεζοδρόμια της οδού Πύθωνος (Κυψέλη).
1968: Αποτυχημένη απόπειρα εκτέλεσης του δικτάτορα Παπαδόπουλου από τον Αλέξανδρο Παναγούλη.
1971: Η δικτατορία αφαιρεί την ελληνική ιθαγένεια του Ανδρέα Παπανδρέου.
1993: Η τουρκική αστυνομία καταδιώκει και σκοτώνει πέντε μέλη της «Ντεβ Σολ».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι Η.Π.Α. έχουν τον πλήρη έλεγχο του Στενού του Ορμούζ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ! Ο Ναυτικός Αποκλεισμός μας αποκαλείται, από όλους, «ΤΕΙΧΟΣ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ», και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει το Ιράν γι’ αυτό. Δεν έχουν Ναυτικό, δεν έχουν Πολεμική Αεροπορία, οι εναπομείναντες στρατιώτες τους παραμένουν απλήρωτοι, το ΙRGC (Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης) έχει αποδεκατιστεί και τρέπεται σε φυγή, και η «Ηγεσία» τους είναι, στην καλύτερη περίπτωση, αβέβαιη! Δεν έχουν Χρήματα – η χώρα τους είναι «ρημαγμένη». Το μόνο που έχουν είναι ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ και 300% ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ, και η κατάσταση χειροτερεύει! Το Ιράν είναι πλέον μόνο λόγια και καθόλου πράξεις, Οχι Πια ο Νταής της Μέσης Ανατολής. Δόξα στον Αλλάχ! Πρόεδρος ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΖ. ΤΡΑΜΠ

Truth Social

(Ανάμεσα σε δεκάδες αναρτήσεις προσωπικής υποστήριξης [endorsement] διάφορων ρεπουμπλικανών υποψήφιων για τη Βουλή, τη Γερουσία, θέσεις Κυβερνήτη και πολιτειακού εισαγγελέα, στις οποίες κυριαρχεί το… πλούσιο λεξιλόγιό του [τέσσερα επίθετα εναλλάσσονται: fantastic, incredible, tremendous, great], πετάει και μια ανάρτηση για τον πόλεμο κατά του Ιράν. Ενας λογικός άνθρωπος τη διαβάζει και τρίβει τα μάτια του, ψιθυρίζοντας: μα τι λέει ο ξεμωραμένος; Ας αναλογιστούμε, όμως, ότι η ίδια η συνθήκη της επικράτησης του Τραμπ αρχικά στο χώρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και μετά σε πανεθνικό εκλογικό επίπεδο – που αφορά μόλις το ένα τρίτο όσων έχουν δικαίωμα ψήφου – στηρίζεται σε μια βάση παραλογισμού, ανορθολογισμού, τερατολογίας, σκοταδισμού. Υπάρχει ένα φανατικό κοινό έτοιμο να πιστέψει ό,τι «φίδια» του πει ο Τραμπ. Αυτό το κοινό θέλει να κρατήσει ενεργό ώστε να πάει να ψηφίσει στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοέμβρη και να μειώσει τις απώλειες των Ρεπουμπλικανών. Τι να τους πει; «Δυστυχώς, χάσαμε τον πόλεμο κατά του Ιράν»; Δε γίνεται. Να τους πλακώσει σε αναλύσεις για τη «ρευστότητα» και την «πολυπλοκότητα» της κατάστασης; Ούτε ο ίδιος μπορεί να κάνει τέτοιες αναλύσεις, ούτε αυτοί τις καταλαβαίνουν. Θα πετύχαινε το αντίθετο από αυτό που επιδιώκει. Τους πλακώνει λοιπόν στην τερατολογία και στο φιδεμπόριο. Επαναλαμβάνοντας συνεχώς τα ίδια «φίδια» – όπως διδάσκει το δόγμα Γκέμπελς – στο τέλος κάποιοι μπορεί να τον πιστέψουν. Είναι η καλύτερη επιλογή που έχει. Κι αν μέχρι τον Νοέμβρη έρθει σε συμφωνία, ικανοποιώντας τις – παλιές και νέες – απαιτήσεις του Ιράν, αυτός θα  πλακωθεί σε νέα ψέματα: «νίκησα το Ιράν, άνοιξα το Ορμούζ». Τα υπόλοιπα που θα περιλαμβάνει η συμφωνία δε θα τα αναφέρει, με τη βεβαιότητα ότι μεγάλο μέρος των φανατικών του MAGA δε θα δώσει σημασία. Γι’ αυτό και οι Δημοκρατικοί, που ως κόμμα έχουν τα χάλια τους, δεν προσπαθούν τόσο να πάρουν κόσμο από το MAGA, όσο να πάρουν κόσμο από την αποχή και να τον οδηγήσουν στην κάλπη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

    • Εφετείο 17Ν

      «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

  • ΕΛΑ

    «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

    • Εφετείο ΕΛΑ

      «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

  • Επαναστατικός Αγώνας

    «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

      «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

      «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

      «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

      «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

    «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

  • Επικοινωνία

    «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

    «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

  • Όροι χρήσης

    «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

    «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

  • Ποιοι είμαστε

    «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

    «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

  • Επικοινωνία

    «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

    «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

  • Όροι χρήσης

    «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

    «Ο,τι κινείται πυροβολείται» ήταν η διαταγή στους πιλότους των ισραηλινών «Απάτσι» στις 7 Οκτώβρη

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo