Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»
  • «Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback
  • Σαν σήμερα 4 Ιούλη
  • Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας
  • Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας
  • Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Ζόρια για τον Μελισσανίδη, ούριος άνεμος για τον Μαρινάκη
Αθλητισμός

Ζόρια για τον Μελισσανίδη, ούριος άνεμος για τον Μαρινάκη

Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Αυγ 2023, 10:44

Σε πολύ δύσκολη θέση πρέπει να βρίσκεται η διοίκηση της ΕΠΟ για την υπόθεση των στημένων αγώνων, αν κρίνουμε από τις σπασμωδικές κινήσεις που έκαναν ο πρόεδρός της, Τάκης Μπαλτάκος και ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, Κώστας Κωτουλόπουλος. 

Ο Μπαλτάκος έστειλε επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, με την οποία του ζήτησε να παρέμβει για να δοθεί στην ΕΠΟ η δικογραφία και τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την έρευνα για τους «στημένους αγώνες». Αναγκάστηκε να ζητήσει την παρέμβαση Φλωρίδη, καθώς λίγες μέρες πριν ο αθλητικός εισαγγελέας, Κώστας Σπυρόπουλος, είχε αρνηθεί να δώσει τα στοιχεία της έρευνας στον Κωτουλόπουλο. 

Ο Σπυρόπουλος, για να δικαιολογήσει την άρνησή του, ισχυρίστηκε ότι παρέδωσε τη δικογραφία στην Οικονομικη Αστυνομία και στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, χωρίς να κρατήσει αντίγραφα! Το «φτύσιμο» προς τη διοίκηση της ΕΠΟ ήταν ξεκάθαρο, όμως οι «ανιδιοτελείς εργάτες» του ελληνικού ποδοσφαίρου θεώρησαν ότι ψιχαλίζει. 

Παρά τη σοβαρότητα της υπόθεσης, ο Μπαλτάκος προσπάθησε να κρατήσει κρυφή την επιστολή του προς τον Φλωρίδη, γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι στόχος της ηγετικής ομάδας της ΕΠΟ είναι να συγκαλύψει την υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται 18 ομάδες (5 της Super League και 13 της Super League 2). 

Στο αρχικό της στάδιο η υπόθεση ήρθε στην επικαιρότητα μετά από παρέμβαση του προέδρου του Ολυμπιακού και της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος έστειλε επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Οικονόμου (κατά την εξέλιξη της υπόθεσης ο Οικονόμου προήχθη σε υπουργό Καταστολής, δίνοντας τη θέση του στον Γιάννη Βρούτση). Το ίδιο έγινε και με την επιστολή Μπαλτάκου, η οποία έγινε γνωστή μετά από παρέμβαση-καταγγελία του Μαρινάκη.

Ο ερυθρόλευκος πρόεδρος, με την ιδιότητα του προέδρου της Super League, κατηγόρησε με επιστολή του τον Μπαλτάκο και την πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΠΟ ότι ενεργούν αυθαίρετα, χωρίς την έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής, με στόχο να συγκαλύψουν την υπόθεση. Επίσης, τους κατηγόρησε ότι με την επιχειρούμενη παρέμβασή τους στο άρθρο 2 παράγραφος 2 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ, έχουν στόχο να εξαιρέσουν από το πλαίσιο εφαρμογής του Κανονισμού μια σειρά από πρόσωπα με την δικαιολογία ότι αυτοί αποτελούν «εργαζόμενους» ομάδων, Ενώσεων ή της ΕΠΟ. Σε απλά ελληνικά, τους κατηγόρησε ότι επιδιώκουν το ακαταδίωκτο για τον εαυτό τους αλλά και για τους «προστάτες» τους. 

Μετά την επιστολή του Μαρινάκη και τη γνωστοποίηση του αιτήματος του Μπαλτάκου προς την κυβέρνηση, αναγκάστηκε να πάρει θέση ο Φλωρίδης, ο οποίος, με μια απάντηση-καταπέλτη για τον Μπαλτάκο, έκανε ξεκάθαρο ότι δε θα πάρει καμία πρωτοβουλία, γιατί δεν έχει σκοπό να παραβιάσει το Σύνταγμα και την ελληνική νομοθεσία. Εννοείται πως ο Μπαλτάκος, ως νομικός, ήξερε καλά πως ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχει κανένα δικαίωμα να μοιράζει αντίγραφα δικογραφιών. Μια κίνηση απελπισίας έκανε με την επιστολή-αίτημα προς Φλωρίδη.

Και ενώ όλοι θα περίμεναν ότι ο Μπαλτάκος και η παρέα του «θα βάλουν την ουρά στα σκέλια» και θα προσπαθήσουν να ξεχαστεί η υπόθεση, αυτοί έπραξαν το ακριβώς αντίθετο. Με ανακοίνωσή της η ΕΠΟ γνωστοποίησε ότι ο πρόεδρος Μπαλτάκος έστειλε επιστολή στον υπουργό Επικρατείας, Ακη Σκέρτσο, σχετικά με το θέμα της έρευνας για τη χειραγώγηση και τον παράνομο στοιχηματισμό αγώνων ποδοσφαίρου. Με την επιστολή της η ΕΠΟ τόνισε «την ανάγκη νομοθετικής πρωτοβουλίας από μέρους της κυβέρνησης με την έκδοση ΠΝΠ, προκειμένου να έχει στη διάθεσή της όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την άμεση διαλεύκανση της παρούσας υπόθεσης, καθώς και μελλοντικές σε περίπτωση που υπάρξουν», και απάντησε εμμέσως πλην σαφώς στον Φλωρίδη, δηλώντας ότι στόχος της ομοσπονδίας δεν είναι η παραβίαση του Συντάγματος αλλά αντίθετα «τηρουμένων των συνταγματικών επιταγών και των νόμων ζητείται η διευκόλυνση του έργου της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ομοσπονδίας για την ταχύτατη απονομή της δικαιοσύνης, αφού στην αντίθεση περίπτωση η Επιτροπή δεν έχει τα απαιτούμενα αποδεικτικά μέσα για να ενεργήσει». 

Με την επιστολή στον Σκέρτσο η παρέα της ΕΠΟ προσπαθεί να αλλάξει το αρνητικό γι’ αυτήν κλίμα και να δείξει ότι παίρνει πρωτοβουλίες για να αποδοθεί ταχύτερα δικαιοσύνη και αποκρούει τις κατηγορίες ότι έχει ως στόχο να συγκαλύψει την υπόθεση. 

Την ίδια στιγμή που ο Μπαλτάκος έστελνε επιστολή στον Σκέρτσο, ο Κωτουλόπουλος έκανε αίτημα προς την ΟΥΕΦΑ ζητώντας στοιχεία για την υπόθεση του κυκλώματος του παράνομου στοιχηματισμού. Η προσπάθεια Κωτουλόπουλου να αποκτήσει το υλικό της έρευνας έγινε γνωστή από δημοσίευμα της ιστοσελίδας dikografies.blogspot.com, η οποία επισημαίνει ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ δεν νομιμοποιείται δικονομικά να ζητήσει τα στοιχεία της υπόθεσης από τη Eurojust. 

Ο Κωτουλόπουλος, μετά την πόρτα που έφαγε από τον αθλητικό εισαγγελέα Σπυρόπουλο, προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει στοιχεία για την υπόθεση γιατί είναι πολύ πιθανό να βρεθεί και προσωπικά στον «τάκο». Στο πρόσφατο παρελθόν, επί προεδρίας του, η Επιτροπή Δεοντολογίας έβαλε στο αρχείο 109 φακέλους της Sportradar, που αφορούσαν αγώνες που πιθανόν να σχετίζονταν με παράνομο στοιχηματισμό. Είναι ξεκάθαρο ότι αν προκύψει σύνδεση ανάμεσα στους αγώνες της έρευνας της Interpol και τους 109 «αρχειοθετημένους» αγώνες, ο Κωτουλόπουλος θα πρέπει να ψάχνει πέτρα να κρυφτεί, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων θα τον κατηγορήσει ότι επέλεξε να συγκαλύψει τις παρανομίες και να μη στείλει τις εμπλεκόμενες ομάδες στη Δικαιοσύνη.

Η στήλη δεν γνωρίζει αυτόν που συμβουλεύει την ηγετική ομάδα της ΕΠΟ και «βγάζει τη γραμμή» της ομοσπονδίας στην υπόθεση του παρανόμου τζόγου. Είναι όμως σίγουρη ότι η ΕΠΟ με αυτή τη «γραμμή» οδεύει με βήμα γοργό στο γκρεμό. Πιθανόν να είναι μονόδρομος για την ΕΠΟ, από τη στιγμή που ο αριθμός των εμπλεκόμενων ομάδων είναι πολύ μεγάλος και αν υπάρξει τιμωρία τους τινάζονται στον αέρα τα πρωταθλήματα της Super League και Super League 2,  με τις συνέπειες για τι ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο να είναι καταστροφικές. 

Απαντες έχουν κάνει εμμέσως πλην σαφώς ξεκάθαρο στον Μπαλτάκο ότι δεν εμπιστεύονται την ΕΠΟ και την Επιτροπή Δεοντολογίας της και γι΄ αυτό τις έχουν αποκλείσει από την έρευνα, αφενός για να μπορέσουν να κάνουν απερίσπαστα τη διερεύνηση της υπόθεσης και αφετέρου για να μην επιτρέψουν στους εμπλεκόμενους να προετοιμαστούν στην περίπτωση που η υπόθεση φτάσει στις δικαστικές αίθουσες. 

Η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί την υπόθεση στοχεύοντας στο μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος, στην περίπτωση που ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ δώσουν εντολή να φτάσει η υπόθεση μέχρι το τέλος και οι εμπλεκόμενες ομάδες να πληρώσουν το τίμημα για την εμπλοκή των προέδρων και των παραγόντων τους στο παράνομο στοίχημα. 

Οπως τονίσαμε και στο προηγούμενο άρθρο για την υπόθεση του παράνομου τζόγου (Παράνομος τζόγος, μαφία, «τσιγαράδικα» και στο βάθος Μελισσανίδης – Μαρινάκης) είναι πιθανό η συγκεκριμένη έρευνα να λειτουργήσει ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για το ευρωπαϊκό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Σε κάποια ή κάποιες από τις χώρες που διεξάγεται η έρευνα θα φτάσει η υπόθεση στα δικαστήρια, πρόεδροι και ομάδες θα τιμωρηθούν και μετά τα ΜΜΕ θα αναλάβουν να πείσουν ότι «το απόστημα καθαρίστηκε» και πλέον το ποδοσφαιρικό στοίχημα είναι καθαρό.

ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ και κυβερνήσεις γνωρίζουν ότι για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές που δραστηριοποιούνται γύρω από το ποδοσφαιρικό στοίχημα χρησιμοποιούν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο. Οταν το πράγμα αρχίζει να «ξεφεύγει», τότε διεξάγουν μια έρευνα και για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των φιλάθλων στέλνουν κάποιους προέδρους στη φυλακή και υποβιβάζουν κάποιες ομάδες. 

Αυτό ακριβώς φοβούνται ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ: μήπως οι ελληνικές ομάδες γίνουν ο «αποδιοπομπαίος τράγος» για να σωθεί το ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στοίχημα. Γνωρίζουν ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα έχουν καμία βοήθεια και πως οι σημερινοί «προστάτες» τους θα τους φορτώσουν τις ευθύνες για να βγουν οι ίδιοι καθαροί. Γι’ αυτό και αντιδρούν τόσο σπασμωδικά.

Κος Πάπιας

ΥΓ. Από την ημέρα που έγινε γνωστή η υπόθεση των στημένων αγώνων μέχρι σήμερα έχει εξαφανιστεί από την πιάτσα ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο όποιος έχει υπό τον έλεγχ’ο του την ΕΠΟ. Η ΠΑΕ ΑΕΚ, μέσω του εκπροσώπου της, Γιώργου Κοσμά, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Παραθέτουμε όλη τη δήλωση του κιτρινόμαυρου εκπρόσωπου, χωρίς ιδιαίτερα σχόλια. Δεν χρειάζονται, γιατί από το περιεχόμενο και το ύφος μπορεί ο αναγνώστης να καταλάβει: 

«Θέλουμε να χυθεί άπλετο φως, να πάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, να ασκηθούν όλες οι πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση. Να πάμε γρήγορα, αλλά τεκμηριωμένα. Για παράδειγμα, αν πάει ένας ποδοσφαιριστής να στήσει την ομάδα του, θα χτυπήσει το ραντάρ, όμως η ομάδα δεν έχει ευθύνη. Δεν γίνεται να έχουμε τιμωρίες με απλές ενδείξεις, πρέπει να υπάρχει τεκμηρίωση. Ωστε κανείς ένοχος να μη διαφύγει, αλλά και κανείς αθώος να μην καταδικαστεί. Η λέξη κλειδί είναι η τεκμηρίωση. Πλήρης τεκμηρίωση ώστε να σταλεί η υπόθεση σε δίκη με ολοκληρωμένο φάκελο, έτσι ώστε οποιοσδήποτε είναι βρώμικος να καταδικαστεί, αλλά όχι να καούν τα χλωρά μαζί με τα ξερά. Υπάρχουν 109 φάκελοι. Αν υπάρχουν 70 ένοχοι να καταδικαστούν, αλλά κι αν υπάρχουν 30 αθώοι να μην την πληρώσουν άδικα για οτιδήποτε. 

Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να είναι όμηρος μιας ακατάσχετης φημολογίας. Δεν έχουμε κανένα στοιχείο στα χέρια μας αυτή την στιγμή, όπως και η επιτροπή δεοντολογίας δεν έχει στοιχεία στα χέρια της. Εχουμε μόνο διασπορά ακατάσχετης φημολογίας χωρίς να έχει πάρει η επιτροπή δεοντολογίας τίποτα. Αυτό πρέπει να ζητήσουμε να συμβεί, να έχουμε το γρηγορότερο τα στοιχεία από την Οικονομική Αστυνομία και το Εγκληματολογικό. Να αξιολογηθεί το υλικό και να προχωρήσει η διαδικασία, σύννομα και τεκμηριωμένα. Οχι να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης η ακατάσχετη φημολογία. Να δοθεί βορά ένα όνομα ή μια ομάδα και να μην έχει τελικά ευθύνη θα είναι απαράδεκτο. Δεν μπορεί να καταδικάζεται κανείς χωρίς αποδεικτικό υλικό. 

Η ΑΕΚ σας παρακαλεί να ασκήσετε όλη σας την επιρροή για να επισπευσθούν οι διαδικασίες. Κι ένας να είναι ο ένοχος να πληρώσει και να πληρώσει γρήγορα, πόσο μάλλον αν είναι περισσότεροι. Αλλά δεν μπορεί να παρακαμφθεί η ανακριτική διαδικασία. Κατανοητό το ενδιαφέρον σας κύριε πρόεδρε, αλλά να προχωρήσουμε σωστά και τεκμηριωμένα για να φτάσουμε ως το τέλος. Αν υπάρχει σαθρό υπόβαθρο στην τεκμηρίωση, μετά μπορεί κάποιος όντως ένοχος, σε δεύτερο ή τρίτο βαθμό να αθωωθεί. Αν είναι δεμένη η τιμωρία όμως, θα τιμωρηθεί σε όλους τους βαθμούς. Οχι υπό την πίεση των στιγμών και για τις εντυπώσεις να κινηθούμε χωρίς τεκμηρίωση. Ο,τι ζητήσουν οι δικαστές για να φέρουν σε πέρας γρήγορα και τεκμηριωμένα το έργο τους, να το έχουν. Παράδειγμα το Παναθηναϊκός – Απόλλων Λάρισας. Αν ο συντάκτης της έκθεσης δεν είχε γράψει πως δεν προκύπτει ευθύνη του Παναθηναϊκού, τι θα είχε γίνει; Θα είχε τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός;».

Αρκεί μια προσεκτική ανάγνωση για να καταλάβουμε αφενός τις «συμβουλές» της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ προς τη διοίκηση της ΕΠΟ και αφετέρου την ενόχλησή της για τις πρωτοβουλίες του Μπαλτάκου. Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ ταυτίζεται με την αρχική κυβερνητική άποψη, του τότε υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Οικονόμου, και ζητάει να χυθεί άπλετο φως, αλλά να υπάρξει ενδελεχής έρευνα και πλήρη τεκμηρίωση για να επιβληθούν κυρώσεις στις ομάδες που θα κριθούν ένοχες για την εμπλοκή τους στο κύκλωμα των «στημένων» αγώνων. 

Αυτό σημαίνει ότι θα μεσολαβήσει μια σημαντική χρονική περίοδος μέχρι να πέσουν τίτλοι τέλους στην υπόθεση. Ταυτόχρονα, ζητάει από τον Μπαλτάκο να μην αντιδρά υπό την πίεση των στιγμών, να περιμένει την εξέλιξη της έρευνας και να μην κάνει σπασμωδικές κινήσεις. Ο Μελισσανίδης και οι κολαούζοι του προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για να διαχειριστούν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να προετοιμαστούν για την επόμενη μέρα στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Με τον Μαρινάκη να ελέγχει τις ομάδες της Super League, γνωρίζουν ότι αν η υπόθεση φτάσει μέχρι το τέλος και υπάρξουν υποβιβασμοί ομάδων, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να παραμείνει στη θέση της η σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ. Κατά συνέπεια, η κυριαρχία τους στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα τεθεί υπό αμφισβήτηση  και όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά την επόμενη μέρα.

Εκτύπωση 🖨
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΣΤΗΜΕΝΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑπό τον Μπομπ στον Πιτ, «λίγα» δολάρια δρόμος

Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 7 Αυγούστου

Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

Σχετικά Αρθρα

Μποϊκοτάζ στο σιωναζισμό

Αθλητισμός 29 Ιούν 2025, 22:34

Οι τελικοί που θα θυμόμαστε για όσα έγιναν εκτός αγωνιστικού χώρου

Αθλητισμός 10 Ιούν 2025, 07:24

Paddy McCorry: Πανηγύρισε σαν Παλαιστίνιος και όχι ως Ιρλανδός

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 12:43

H αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη παρούσα (και) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Από τους οπαδούς της Παρί Σαν Ζερμέν

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 09:10

Eπέλεξαν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία, παρά να σηκώσουν το Κύπελλο

Αγγλία, ποδόσφαιρο γυναικών

Αθλητισμός 29 Μάι 2025, 10:53

Από τη Φεϊρούζ στον Πίπο Ιντσάγκι

Αθλητισμός 13 Μάι 2025, 10:36
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Διεθνή

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

2 Ιούλ 2025, 13:36
Η παπάρα

Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του

2 Ιούλ 2025, 12:01
Κόντρες

Κούλη πεσόντος πας Σαλμάς ξυλεύεται

2 Ιούλ 2025, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

1 Ιούλ 2025, 22:11
Εργατικά

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

1 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Ιούλ 2025, 20:12
Κόντρες

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

1 Ιούλ 2025, 13:41
Πολιτισμός

Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

1 Ιούλ 2025, 09:59
Διεθνή

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

1 Ιούλ 2025, 08:42
Διεθνή

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

1 Ιούλ 2025, 07:57
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

ΗΠΑ: Ημέρα Ανεξαρτησίας.

Ιταλία: Ημέρα Garibaldi (1807).

Φιλιππίνες: Ημέρα φιλιππινοαμερικανικής φιλίας (1946).

1848: Εκδίδεται το “Κομμουνιστικό Μανιφέστο“.

1948: Η Γιουγκοσλαβία αποβάλλεται από την Κομινφόρμ.

1958: Επαναστατική εξέγερση στο Ιράκ, εκτελούνται ο βασιλιάς Φεϊζάλ Β’, ο πρωθυπουργός Νουρί Ες Σαΐντ και ο πρίγκιπας διάδοχος.

1982: Αυτοκτονεί ο πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας Σιλβέστερ Γκουθμάν Φερνάντες.

1994: Εκτελείται ο σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα Ομέρ Σιπαχίογλου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

    • Εφετείο 17Ν

      Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

  • ΕΛΑ

    Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

      Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

      Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

      Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

      Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

    Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

  • Επικοινωνία

    Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

    Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

  • Όροι χρήσης

    Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

    Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

  • Ποιοι είμαστε

    Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

    Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

  • Επικοινωνία

    Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

    Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

  • Όροι χρήσης

    Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

    Σε διαρκή  αμφισβήτηση ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo