Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα
  • Σαν σήμερα 7 Ιούλη
  • Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός
  • Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι
  • Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες
  • «Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Διώξεις σε φοιτητές με παρέμβαση Κεραμέως
Καταστολή

Διώξεις σε φοιτητές με παρέμβαση Κεραμέως

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Ιούν 2022, 07:14

Η υπουργός -κατ’ επίφαση- Παιδείας, έχει αποδείξει με πράξεις ότι τρέφει βαθύ μίσος για τους αγώνες. Εσυρε τρεις φορές στα δικαστήρια τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ ώστε να παρθούν προειλημμένες αποφάσεις και να σταματήσει η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση. Τρέφει βαθύ μίσος για τη νεολαία της εργαζόμενης κοινωνίας, θεσπίζοντας μέτρα που βάζουν ισχυρούς φραγμούς στα όνειρά της για μόρφωση και πανεπιστημιακές σπουδές (Τράπεζα Θεμάτων, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, δραστική μείωση αριθμού εισακτέων). Τρέφει βαθύ μίσος για τη φοιτητική νεολαία, γιατί αυτή δεν κάθεται στ’ αυγά της, αμφισβητεί και αντιπαλεύει τους αντιδραστικούς αντιεκπαιδευτικούς νόμους. Γι’ αυτό και εντείνει την καταστολή σε συνεργασία με το υπουργείο Μπάτσων και Καταστολής (Πανεπιστημιακή Αστυνομία, Ματ στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και στις διαδηλώσεις, πειθαρχικά) και προωθεί το νομοσχέδιο που διαλύει εκ βάθρων ό,τι είχε απομείνει από το δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Τη φορά αυτή ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση με σκοπό τη στοχοποίηση και ποινικοποίηση του φοιτητικού συνδικαλισμού στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Η ιστορία ξεκίνησε με απειλές για πειθαρχική δίωξη σε συνδικαλιστή φοιτητή από τον Κοσμήτορα της σχολής ΗΜΜΥ με την κατηγορία της «αφισορύπανσης», αφού προηγουμένως καθηγητές κατέστρεψαν συνδικαλιστικό υλικό για ζητήματα της ακαδημαϊκής καθημερινότητας. Η άμεση κινητοποίηση των φοιτητών και το κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε ματαίωσε αυτά τα σχέδια. Ομως, τη σκυτάλη της καταστολής πήρε στη συνέχεια η Κεραμέως που με 15 μέρες καθυστέρηση, το Νοέμβριο 2021 ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων. Οκτώ μήνες μετά, στις 16.6.2022 η ασφάλεια Χανίων απέστειλε κλήσεις σε 6 μέχρι τώρα φοιτητές συνδικαλιστές, μέλη ΔΣ και τους Προέδρους των ΦΣ Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης, απειλώντας τους με ποινικές διώξεις.

Οι φοιτητές διαμηνύουν ότι οι κατασκευασμένες σκευωρίες σε βάρος των αγωνιστών και των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης δεν πρόκειται να περάσουν και στέλνουν ηχηρό μήνυμα ότι όχι απλώς δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν, αλλά θα αγωνιστούν ακόμη πιο μαζικά, ακόμη πιο αποφασιστικά για να ηττηθεί οριστικά η κυβέρνηση, τα σχέδιά της για την εκπαίδευση και τη διάλυση της ζωής και του μέλλοντος των φοιτητών και φοιτητριών, και η επικίνδυνη στρατηγική έντασης.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ, ΗΜΜΥ, ΜΗΧΟΠ, ΜΗΠΕΡ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Η πρωτοφανής επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων του φοιτητικού κινήματος και τρομοκρατίας σε βάρος αγωνιστών φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης με εντολή Κεραμέως δεν πρόκειται να κάμψει τους αγωνιζόμενους φοιτητικούς συλλόγους.

Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες! Το φοιτητικό κίνημα θα σας σαρώσει!

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση τρομοκράτησης αγωνιστών φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης από την κυβέρνηση και την Υπουργό Κεραμέως σε συνεργασία με την αστυνομία, τις εισαγγελικές αρχές της πόλης των Χανίων και διάφορους “καλοθελητές” συκοφάντες.

Σε μια άνευ προηγουμένου ενέργεια η ασφάλεια Χανίων έχει ξεκινήσει την αποστολή κλήσεων για προανάκριση – παροχή εξηγήσεων σε 6 συνδικαλιστές φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλη ΔΣ και τους Προέδρους των ΦΣ Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης, σχετικά με το αίτημα της Κεραμέως για εισαγγελική παρέμβαση.

Πρόκειται για άλλη μια σκευωρία στημένη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που στόχο έχει την τρομοκράτηση των φοιτητικών συλλόγων και την αδρανοποίηση τους μπροστά σε μια καταιγίδα που έρχεται στον χώρο της εκπαίδευσης. Μετά την ακραία καταστολή και αστυνομική βία στο ΑΠΘ, η κυβέρνηση προχωράει σε μια πρωτοφανή στοχοποίηση και ποινικοποίηση του φοιτητικού συνδικαλισμού στο Πολυτεχνείο Κρήτης συνεχίζοντας τον πόλεμο που έχει ανοίξει με τους φοιτητικούς συλλόγους και το φοιτητικό κίνημα. Την εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε η ίδια η Υπουργός – διώκτης της νεολαίας Κεραμέως, ως «αντίποινα» στους μαζικούς αγώνες των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης που σταμάτησαν την προσπάθεια εφαρμογής για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση πειθαρχικών διώξεων σε βάρος φοιτητών για τη συνδικαλιστική τους δράση τον Οκτώβριο 2021. «Αντίποινα» και για τους αγώνες που οι φοιτητικοί μας σύλλογοι έχουν δώσει όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές και αντιλαϊκές πολιτικές!

Συγκεκριμένα συνδικαλιστής φοιτητής είχε απειληθεί με πειθαρχική δίωξη από τον Κοσμήτορα της σχολής ΗΜΜΥ με την κατηγορία της «αφισορύπανσης», αφού προηγουμένως καθηγητές κατέστρεψαν συνδικαλιστικό υλικό για ζητήματα της ακαδημαϊκής καθημερινότητας. Η απάντηση όλων των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης, ήταν άμεση και μαζική με εκατοντάδες φοιτητές στις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν και προγραμμάτισαν με τις διαδικασίες τους στη Σύγκλητο στις 13/10 και την επόμενη ημέρα 14/10 στη Κοσμητεία του ΗΜΜΥ, διεκδικώντας να μην εκκινήσει καμία πειθαρχική δίωξη φοιτητών για την συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση.

Εχοντας εκτεθεί ανεπανόρθωτα για τις αυταρχικές της κινήσεις, που βρίσκονταν εκτός κάθε πλαισίου δημοκρατικών εγγυήσεων για την ελεύθερη πολιτική, συνδικαλιστική δράση και έκφραση των φοιτητών, η κοσμητεία του ΗΜΜΥ προχώρησε στην δημοσίευση μιας ανακοίνωσης η οποία βρίθει διαστρεβλώσεων και συκοφαντικών διατυπώσεων σε βάρος των κινητοποιήσεων των φοιτητικών μας συλλόγων και των αποφάσεων τους. Δεν πέτυχαν βέβαια την τρομοκράτηση του φοιτητικού κινήματος στο Πολυτεχνείο Κρήτης με τις κινήσεις αυτές, αφού οι φοιτητικοί σύλλογοι πέτυχαν μια σημαντική νίκη παγώνοντας κάθε σκέψη για πειθαρχικές διώξεις φοιτητών. Η στάση της Κοσμητείας του ΗΜΜΥ ήταν τόσο αντιδραστική που μέχρι και η Πρυτανεία εξέδωσε δημόσια ανακοίνωση λαμβάνοντας σαφείς αποστάσεις και δήλωσε ξεκάθαρα ότι η πολιτική δράση και έκφραση μπορούν και πρέπει να αναπτύσσονται ελεύθερα χωρίς τον φόβο πειθαρχικών.

Αφού τα όνειρα της κυβέρνησης για επαναφορά χουντικού πλαισίου καταδίωξης του φοιτητικού συνδικαλισμού κατέρρευσαν, η Υπουργός Κεραμέως επενέβη με 15 μέρες καθυστέρηση, το Νοέμβριο 2021 προσπαθώντας να κατασκευάσει καινούργιες μεθοδεύσεις. Γι’ αυτό και μετά από αυτά και ενώ η υπόθεση της απόπειρας πειθαρχικού είχε λήξει, η Κεραμέως επέλεξε να δημιουργήσει κλίμα έντασης ζητώντας την παρέμβαση εισαγγελέα για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων.

Οκτώ μήνες μετά, στις 16.6.2022 η ασφάλεια Χανίων απέστειλε κλήσεις σε 6 μέχρι τώρα φοιτητές συνδικαλιστές, μέλη ΔΣ και τους Προέδρους των ΦΣ Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης, απειλώντας τους με ποινικές διώξεις. Μάλιστα η ασφάλεια δεν τηλεφώνησε στους ίδιους τους φοιτητές αλλά στους γονείς και τις οικογένειές τους σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, επιχειρώντας να σπείρει φόβο και τρομοκρατία. Οι κατασκευασμένες σκευωρίες σε βάρος των αγωνιστών και των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης δεν πρόκειται να περάσουν. Στο πρόσωπο των αγωνιστών φοιτητών και φοιτητριών στοχοποιούνται οι φοιτητικοί μας σύλλογοι, τα όργανά τους και οι αγωνιστικές αποφάσεις τους.

Δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που επανέρχεται ο κατασταλτικός μηχανισμός ποινικοποιώντας τις αγωνιστικές αποφάσεις και κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων. Η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τα συμφέροντα λαού και νεολαίας και διαλύει ότι έχει απομείνει από το δημόσιο πανεπιστήμιο, κλιμακώνοντας την επίθεση. Θέλει πανεπιστήμια που θα επικρατεί σιγή ιχθύος με την  πανεπιστημιακή αστυνομία, και φέρνει έναν επαίσχυντο νέο νόμο πλαίσιο, που έχει συναντήσει σύσσωμη την αντίδραση φοιτητών, καθηγητών, και εργαζόμενων στα πανεπιστήμια, αφού διαλύει το δημόσιο πανεπιστήμιο, τα ενιαία πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα, επιβάλλει μάνατζερς και ιδιώτες στις διοικήσεις των πανεπιστημίων, τσακίζει τα προγράμματα σπουδών και τα εναρμονίζει πλήρως στις ανάγκες της αγοράς, καταλύει το αυτοδιοίκητο και επιδιώκει να αδρανοποιήσει τους φοιτητικούς συλλόγους καταργώντας τη ζωντανή πολιτική διαπάλη των φοιτητών. Οι διώξεις συνδικαλιστών φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης έρχονται σε συνέχεια της κατασταλτικής μανίας της κυβέρνησης στο ΑΠΘ, όπου επί μήνες με προσχήματα προσπαθεί να επιβάλει αστυνομοκρατία και σιωπητήριο των αγώνων, οδηγώντας με δολοφονικό χτύπημα στο σοβαρότατο τραυματισμό του φοιτητή Γιάννη Ντουσάκη από βολή κρότου λάμψης.

Ο φοιτητικός μας σύλλογος δηλώνει ότι όχι απλώς δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί, αλλά θα αγωνιστούμε ακόμη πιο μαζικά, ακόμη πιο αποφασιστικά για να ηττηθεί οριστικά η κυβέρνηση, τα σχέδιά της για την εκπαίδευση και τη διάλυση της ζωής και του μέλλοντος των φοιτητών και φοιτητριών, και η επικίνδυνη στρατηγική έντασης. Αν ψάχνουν για εγκληματίες, θα τους βρουν στην αστυνομία που θέλουν να βάλουν στα πανεπιστήμια, που μέσα σε λίγους μήνες έχουν τραυματίσει σοβαρά δεκάδες φοιτητές και διαδηλωτές, παραβιάζουν δικαιώματα, κάνουν χουλιγκανισμούς σε γειτονιές, μέχρι και εκτέλεσαν άνθρωπο στο Πέραμα.  Στο Πολυτεχνείο Κρήτης έχουμε μόνο φοιτητές, που παλεύουν για τις ανάγκες τους, για μια βιώσιμη καθημερινότητα και ένα ανθρώπινο μέλλον, στις ζοφερές συνθήκες φτώχειας, εγκατάλειψης, καταστολής και βίας που δημιουργούν για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες οι κυβερνητικές πολιτικές. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας ενάντια στο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, το νέο νόμο πλαίσιο και στο Πολυτεχνείο Κρήτης, που συχνά πρωτοστατεί στην εφαρμογή νόμων, τα ερευνητικά προγράμματα και τις “business” εντός πανεπιστημίου, με την σχολή του ΗΜΜΥ να πρωταγωνιστεί σε αυτού τους είδους τις δραστηριότητες.

Αν νομίζουν ότι θα κάμψουν το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα στο Πολυτεχνείο Κρήτης, είναι βαθιά γελασμένοι. Να γνωρίζουν ότι, όπως το φοιτητικό κίνημα ακύρωσε 3 φορές την προσπάθεια εφαρμογής της πανεπιστημιακής αστυνομίας, και αυτά τα σχέδια ποινικοποίησης των αγώνων των φοιτητών θα καταρρεύσουν.

  • Καλούμε την Κοσμητεία ΗΜΜΥ, που φέρει ευθύνη για αυτές τις εξελίξεις, επιχειρώντας με χειρισμούς και διαστρεβλώσεις να συκοφαντήσει το φοιτητικό μας σύλλογο για να ξεφύγει από την απομόνωσή της στην προσπάθεια εφαρμογής πειθαρχικών διώξεων, να πάρει σαφή θέση διαχωρισμού από τον εμπρηστικό ρόλο της Κεραμέως και την εισαγγελική παρέμβαση.
  • Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια, στο Πολυτεχνείο Κρήτης και σε όλη την Ελλάδα, καθηγητές και εκπαιδευτικούς, φοιτητικούς συλλόγους, σωματεία και κοινωνικούς φορείς, να καταγγείλουν την αυταρχική έξαρση της κυβέρνηση σε βάρος της νεολαίας, αυτή τη φορά στο Πολυτεχνείο Κρήτης, να υπερασπιστούν το ελεύθερο δημόσιο πανεπιστήμιο, τις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες, τα δημοκρατικά δικαιώματα.
  • Στεκόμαστε δίπλα στους συμφοιτητές μας μέχρι το τέλος και θα νικήσουμε! Οι σκευωρίες θα καταρρεύσουν μαζί με την πολιτική τους.
  • Καμία ποινική δίωξη σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης- Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται!
  • Κάτω ο νέος νόμος-πλαίσιο και ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη!
  • Προχωράμε σε καθημερινές δράσεις ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας των Χανίων και όλης της κοινωνίας
  • Κινητοποίηση στις διαδικασίες της Συγκλήτου- Κοσμητειών και των ΓΣΤ για να λάβουν αποφάσεις καταδίκης της δίωξης των φοιτητών και να ζητήσουν να παύσει η ποινική διαδικασία σε βάρος τους
  • Καλούμε τη Σύγκλητο του Πολυτεχνείου Κρήτης και όλα τα Τμήματα των Σχολών καταγγείλουν την ποινικοποίηση των αγώνων των φοιτητών, των πολιτικών και συνδικαλιστικών δράσεων, την καταδίωξη των συμφοιτητών/τριών μας! Να καλεστεί άμεσα συνεδρίαση Συγκλήτου όπου το θέμα θα τεθεί στην ημερήσια διάταξη.
  • Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης την Τετάρτη 21/6 ώρα 11:00
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 20 Ιούνη
Επόμενο άρθρο Δεν εμφανίστηκε η νεοναζίστρια Πόπορη, απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισής της

Σχετικά Αρθρα

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

Καταστολή 4 Ιούλ 2025, 09:40

Ασφαλίτες άρπαξαν βίαια δασκάλα μωρομάνα από στάση λεωφορείου!

Aναίτια, αυθαίρετη και βίαιη προσαγωγή από ασφαλίτες και με συμβατικό αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά

Καταστολή 25 Ιούν 2025, 21:10

Κτήνη άλογα και αιμοβόρα, κοινώς ΜΑΤατζήδες

Καταστολή 10 Ιούν 2025, 20:10

Συσπείρωση Πανεπιστημιακών: Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ επιχειρούν να προσδώσουν στα Πανεπιστήμια χαρακτηριστικά στρατοπέδων

Καταστολή 4 Ιούν 2025, 20:54

Δίκη για τη σκευωρία των Σεπολίων: Αναβολή, επειδή η πρόεδρος έχει… μεταπτυχιακό!

Καταστολή 30 Μάι 2025, 21:32

Να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι της βίαιης αστυνομικής καταστολής στα Σεπόλια, στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο το 2020

Τη Δευτέρα στην Ευελπίδων η δίκη (ΙΔ' Μονομελές,κτίριο12)

Καταστολή 23 Μάι 2025, 20:11
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα

7 Ιούλ 2025, 05:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

6 Ιούλ 2025, 21:34
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Διεθνή

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

6 Ιούλ 2025, 11:15
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

1927: Καθιερώνεται το επίδομα ανεργίας στη Γερμανία.

1939: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπογράφει δήλωση μετανοίας ενώπιον του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.

1967: Συλλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη πέντε κομμουνιστές νέοι που έγραφαν αντιδικτατορικά συνθήματα.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των χουντικών.

1979: Δύο βόμβες στις αποθήκες Πετζετάκι στην Καλλιθέα (ΕΛΑ).

2005: Τετραπλή βομβιστική ενέργεια στον υπόγειο σιδηρόδρομο και σε αστικό λεωφορείο του Λονδίνου προκαλεί τον θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου επτακοσίων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo