Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 13 Ιούλη
  • Διαμονές σε εποικισμούς και ημέρες με το στρατό: Πώς βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις προωθούν τη μετανάστευση στο Ισραήλ
  • Το Ιράν έκλεισε το Στενό του Ορμούζ και απάντησε με συντριπτικούς βομβαρδισμούς αμερικάνικων βάσεων
  • Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ
  • Μας πήρανε χαμπάρι και πλάκωσαν σωρηδόν όλα τα κολλέγια για να πανεπιστημιοποιηθούν
  • Μπόνους απέλασης: 250 ευρώ σε δικηγόρους άμα πείθουν τον αιτούντα άσυλο να δεχτεί την απέλαση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Εκθέτουν σε κίνδυνο τον Δ. Κουφοντίνα: Ποιος δίνει τις εντολές;
Καταστολή

Εκθέτουν σε κίνδυνο τον Δ. Κουφοντίνα: Ποιος δίνει τις εντολές;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Οκτ 2021, 21:58

Γράφαμε το πρωί της περασμένης Κυριακής, ότι η διοίκηση των Φυλακών Δομοκού ζήτησε από τον Δημήτρη Κουφοντίνα να μαζέψει τα πράγματά του από το απομονωμένο κελλί, όπου ανάρρωνε μετά την απεργία πείνας, και να μεταφερθεί στην πτέρυγα. Δηλαδή, να βρεθεί σε συνθήκες συνωστισμού με περίπου 60 κρατούμενους, χωρίς ακόμη να είναι εμβολιασμένος ο ίδιος (με ιατρική σύσταση, όχι επειδή είναι… αντιεμβολιαστής) και χωρίς να είναι εμβολιασμένο το σύνολο των κρατούμενων και των φυλάκων (οι οποίοι, φυσικά, ζουν και κινούνται και εκτός φυλακής). Μιλάμε για κουρέλιασμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων!

Η συνέχεια είναι αποκαλυπτική του τρόπου που αντιμετωπίζουν τον πολιτικό κρατούμενο οι κρατικές αρχές. Και για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η γενική γραμματέας (Αντ)εγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου, που δίνει τις διαταγές και απαιτεί να μην αφήνουν τον πολιτικό κρατούμενο «σε χλωρό κλαρί». Η ίδια Σοφία Νικολάου που στις 8 Οκτώβρη έλεγε στο TRT της Θεσσαλίας ότι ο Φουρθιώτης «είναι ένα επώνυμο πρόσωπο, οπότε έπρεπε να τοποθετηθεί και σε κατάλληλο κελί»! Σωστά, άλλο ο Φουρθιώτης, άλλο ο Ηλιόπουλος και οι υπόλοιποι νεοναζιστές που μεταφέρονται σε αγροτικές φυλακές χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις, και άλλο ο Κουφοντίνας.

Υπάρχουν, όμως, κάποια πράγματα που ξεπερνούν κάθε όριο και αποκαλύπτουν εκδικητικότητα στα όρια του σαδισμού.

Οταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας διαμαρτυρήθηκε ότι η μεταφορά του στην πτέρυγα θα τον εκθέσει σε σοβαρό κίνδυνο υγείας, οι υπεύθυνοι της φυλακής του απάντησαν υποκριτικά ότι μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζει στο κελί του αναρρωτήριου, δεδομένου ότι σε διπλανά κελιά κρατούνται κρατούμενοι που βρίσκονται σε καραντίνα. Ομως, ο Κουφοντίνας δεν έρχεται σε καμιά επαφή μ’ αυτούς τους κρατούμενους, οι οποίοι παραμένουν συνεχώς στο κελί και βγαίνουν για λίγο στο διάδρομο όταν αυτός βρίσκεται στο προαύλιο, ενώ ο χώρος και τα αντικείμενα με τα οποία έρχονται σε επαφή οι κρατούμενοι που είναι σε καραντίνα απολυμαίνονται. 

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για έναν πολύ μικρό αριθμό κρατούμενων, υπό συνθήκες υγειονομικού ελέγχου, που δε δημιουργούν κανένα κίνδυνο. Αντίθετα, στην πτέρυγα υπάρχει μεγάλος αριθμός κρατούμενων και αναγκαστικός συγχρωτισμός. Τι θα κάνει ο ανοσοκατασταλμένος Κουφοντίνας; Θα κυκλοφορεί όλη μέρα με τη μάσκα στο πρόσωπο, χωρίς και πάλι να είναι βέβαιος ότι εξασφαλίζει προστασία;

Η διοίκηση της φυλακής δεν μπορούσε να αντιτείνει τίποτα σε όλα αυτά τα λογικά επιχειρήματα. Ως τελευταία δική της γραμμή άμυνας, ζήτησε από τον Κουφοντίνα να υπογράψει ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την υγειονομική ευθύνη για την παραμονή του στο αναρρωτήριο, πράγμα που αυτός έκανε.

Φαίνεται, όμως, πως όταν έδωσαν ραπόρτο, στους «παραπάνω» δεν άρεσε καθόλου ο… συμβιβασμός. Ετσι, σήμερα το απόγευμα ο Δ. Κουφοντίνας διατάχτηκε εκ νέου να μαζέψει τα πράγματά του και μεταφέρθηκε στην πτέρυγα, όπου τοποθετήθηκε σε κελί των τριών ατόμων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γιατροί του Δημήτρη Κουφοντίνα (Θοδωρής Σδούκος, Γενικός Ιατρός, διευθυντής ΕΣΥ, και Κατερίνα Ντουζέπη, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ), που παρακολουθούν την εξέλιξη της διαδικασίας αποκατάστασης της υγείας του (η οποία έχει πολύ δρόμο ακόμα, καθώς έχουν εμφανιστεί αρκετές επιπλοκές), την προηγούμενη βδομάδα σύστησαν «αντιγριπικό εμβολιασμό και έναντι COVID-19 με mRNA εμβόλιο λόγω του παθολογικού Doppler αγγείων κάτω άκρων» και μεταφορά του σε πτέρυγα με μαζικό συνωστισμό μόνο εφόσον έχει προστατευθεί με διπλό εμβολιασμό και εφόσον γίνεται εντατική προσπάθεια αποκατάστασης για τα υπόλοιπα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. 

Στον Κουφοντίνα δεν έχει γίνει ακόμη ούτε η πρώτη δόση εμβολίου, γιατί στους κρατούμενους κάνουν το μονοδοσικό της Johnson, ενώ αυτός πρέπει να κάνει υποχρεωτικά mRNA εμβόλιο, όπως σύστησαν οι γιατροί, εξηγώντας τους λόγους. Επιπλέον, η διαδικασία αποκατάστασης της υγείας του (που έχει αρκετές πλευρές) δεν μπορεί να εξελιχθεί στις συνθήκες της πτέρυγας. Αρκεί να σημειώσουμε ότι κινείται με αναπηρικό καροτσάκι, το οποίο πλέον αναγκαστικά αφήνει έξω από το κελί, γιατί με τρία άτομα μέσα δεν χωράει. Μέσα στο κελί χρησιμοποιεί αναγκαστικά Πι. Το κυριότερο, όμως, είναι οι κίνδυνοι από την covid-19 και τη γρίπη, λόγω του εξαιρετικά εξασθενημένου οργανισμού του.

Αυτά, όμως, είναι «ψιλά γράμματα» για τη Σοφία Νικολάου και τους υφισταμένους της στον Δομοκό. Μάλλον βλέπουν σε όλα αυτά μια ευκαιρία για να τον ταλαιπωρήσουν και να τον εκθέσουν σε μεγάλο κίνδυνο, που για να τον αποφύγει κατά το δυνατόν, θα υποστεί μεγαλύτερη ταλαιπωρία. Αφαιρώντας την ιδιότητα του πολιτικού κρατούμενου, πρέπει να σημειώσουμε ότι έχουμε έναν κρατούμενο που έχει εκτίσει ήδη 19 χρόνια στη φυλακή και έχει θεμελιώσει δικαίωμα αποφυλάκισης υπό όρον. Δικαίωμα που του το αρνούνται, όπως αποδεικνύεται από τη μεσαιωνικής αντίληψης εισαγγελική πρόταση. Θέλουν να τον υποβάλουν σε κάθε είδους ταλαιπωρία και να τον εκθέσουν σε κάθε είδους κίνδυνο μέχρι την τελευταία μέρα παραμονής του στη φυλακή.

Του έκοψαν τις άδειες, τον άρπαξαν από την αγροτική φυλακή ψηφίζοντας ad hoc νόμο, παραβίασαν κι αυτόν ακόμα το νόμο τους, μετάγοντάς τον στον Δομοκό και όχι στον Κορυδαλλό όπως προέβλεπε ο «νόμος Κουφοντίνα», θέλουν να πάνε το δικαίωμά του στην αποφυλάκιση στα 25 χρόνια, αντί των 19 που προβλέπεται από το νομικό καθεστώς στο οποίο υπάγεται. Δεν αρκούνται, όμως, σ’ αυτά, αλλά προσπαθούν να του κάνουν τη ζωή μαύρη και μέσα στην καθημερινότητα της φυλακής, εφαρμόζοντας ό,τι διαστροφικό σκεφτούν.

Θα το ξαναπούμε: αυτές οι εκδικητικές συμπεριφορές αποτελούν τίτλο τιμής για τον κομμουνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα. Αν είχε υπογράψει τη δήλωση μετάνοιας που του ζητούν, αν τους είχε προσκυνήσει, θα τον περιέφεραν ως τρόπαιο. Ολοι οι υπόλοιποι, όμως, ως πολίτες του ελληνικού αστικού κράτους, θα ανεχόμαστε τον Μεσαίωνα, που τσαλακώνει κάθε έννοια αστικής νομιμότητας και μας δείχνει με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο το ωμό καθεστώς εξαίρεσης σε βάρος του Δ. Κουφοντίνα;

Περιμένουμε, λοιπόν, και από όσους/ες απλώς ομνύουν στο όνομα της αστικής νομιμότητας, να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας για τις εκδικητικές συμπεριφορές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των εντεταλμένων οργάνων της, που φτάνουν μέχρι το σημείο της έκθεσης ενός κρατούμενου σε κίνδυνο ζωής, επειδή αυτός είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Εκτύπωση 🖨
ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕτσι και ρίξει λίγο νερό παραπάνω…
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 14 Οκτώβρη

Σχετικά Αρθρα

Μπόνους απέλασης: 250 ευρώ σε δικηγόρους άμα πείθουν τον αιτούντα άσυλο να δεχτεί την απέλαση

Με ΚΥΑ ντροπής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μετατρέψει τους δικηγόρους σε ρουφιάνους

Καταστολή 12 Ιούλ 2026, 09:19

Αργος: Μπάτσοι σκότωσαν εν ψυχρώ 20χρονο, επειδή αμφισβήτησε την εξουσία τους

Καταστολή 9 Ιούλ 2026, 10:35

Με λογική χούντας οι ασφαλίτες του Χρυσοχοΐδη: Απαίτησαν από τους γιατρούς της ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» πληροφορίες για τον Αρ. Χαντζή

Καταστολή 30 Ιούν 2026, 18:39

ΕΙΝΑΠ: Υστατη έκκληση για την υγεία του απεργού πείνας Α. Χατζή

Καταστολή 24 Ιούν 2026, 18:37

Αναβλήθηκε η δίκη των αγωνιστών από την Τουρκία για τη στημένη υπόθεση της δήθεν βιαιοπραγίας μέσα στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού

Οι δικαζόμενοι αγωνιστές δέχτηκαν άγρια επίθεση από τους κουκουλοφόρους μπάτσους της ΕΟΜ

Καταστολή 24 Ιούν 2026, 14:07

Πόλα Ρούπα: Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ να σηκώσει τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα;

Καταστολή 24 Ιούν 2026, 11:21
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

13 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Διαμονές σε εποικισμούς και ημέρες με το στρατό: Πώς βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις προωθούν τη μετανάστευση στο Ισραήλ

Φιλανθρωπικές οργανώσεις εγγεγραμμένες στη Βρετανία προσφέρουν την ευκαιρία για εκπαίδευση με τον ισραηλινό στρατό, διαμονή σε εποικισμούς και επισκέψεις σε κατεχόμενα εδάφη

12 Ιούλ 2026, 20:56
Διεθνή

Το Ιράν έκλεισε το Στενό του Ορμούζ και απάντησε με συντριπτικούς βομβαρδισμούς αμερικάνικων βάσεων

Γαλιμπάφ: Η εποχή των μονομερών συμφωνιών τελείωσε

12 Ιούλ 2026, 12:04
Αθλητισμός

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

12 Ιούλ 2026, 09:57
Παιδεία

Μας πήρανε χαμπάρι και πλάκωσαν σωρηδόν όλα τα κολλέγια για να πανεπιστημιοποιηθούν

12 Ιούλ 2026, 09:27
Καταστολή

Μπόνους απέλασης: 250 ευρώ σε δικηγόρους άμα πείθουν τον αιτούντα άσυλο να δεχτεί την απέλαση

Με ΚΥΑ ντροπής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μετατρέψει τους δικηγόρους σε ρουφιάνους

12 Ιούλ 2026, 09:19
Παιδεία

Πολυτεχνείο Κρήτης: Απαράδεκτες συνδικαλιστικές διώξεις σε φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ)

12 Ιούλ 2026, 08:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούλη

12 Ιούλ 2026, 00:01
Αγροτικά

Πέρασε και στην Ηπειρο η ευλογιά των αιγοπροβάτων

Πέντε εστίες στην ΠΕ Πρέβεζας μέσα σε μια εβδομάδα

11 Ιούλ 2026, 20:07
Εργατικά

Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Σκόπιμες καθυστερήσεις στην «αξιολόγηση» από τη διοικητική ιεραρχία

Για να κριθούν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή με το αυστηρότερο καθεστώς του 2026

11 Ιούλ 2026, 17:03
Διεθνή

Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

11 Ιούλ 2026, 09:42
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

11 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούλη

11 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

«Μείωση της έντασης με το Ιράν» ζητούν τώρα οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

10 Ιούλ 2026, 20:24
Διεθνή

Πλήρως ενσωματωμένη στο αστικό σύστημα εξουσίας η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά

Το παράδειγμα της Λεπέν, που επανέρχεται με δικαστική βούλα

10 Ιούλ 2026, 19:53
Διεθνή

Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Οι Ιρανοί απάντησαν πλήττοντας αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο

10 Ιούλ 2026, 14:07
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη

10 Ιούλ 2026, 09:52
Διεθνή

Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ

Δολοφονήθηκε ένας Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν άλλοι

10 Ιούλ 2026, 07:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

10 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

9 Ιούλ 2026, 21:47
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

1924: Τρεις χιλιάδες νεκροί στο Σάο Πάολο σε σύγκρουση επαναστατών με στρατεύματα.

1925: Κατάργηση της ελευθεροτυπίας από τον δικτάτορα Πάγκαλο λόγω “κομμουνιστικού κινδύνου“.

1946: Δολοφονική απόπειρα κατά του Μιλτιάδη Πορφυρογένη με χειροβομβίδες στο σπίτι του.

1991: Η τουρκική αστυνομία σκοτώνει έντεκα μέλη της παράνομης οργάνωσης «Ντεβ Σολ» σε επιδρομές σε διαμερίσματα στην Ισταμπούλ.

1997: Η σορός του Τσε Γκεβάρα μεταφέρεται και ενταφιάζεται στην Κούβα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo