Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη
  • Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ
  • Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας
  • Η Παλαιστίνη γιορτάζει: Η Αντίσταση ξεπάστρεψε τον αρχιδωσίλογο Αμπού Σαμπάμπ και τον υπαρχηγό του
  • Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία
  • Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Πώς η εισαγγελέας έκλεισε τα μάτια στην αλήθεια
Πολιτική

Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

Πώς η εισαγγελέας έκλεισε τα μάτια στην αλήθεια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Ιαν 2020, 00:00

Είναι γνωστό ότι η τακτικτή εισαγγελέας στη δίκη των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντία Οικονόμου βάλθηκε να μετατρέψει το νεοναζιστικό μόρφωμα από εγκληματική οργάνωση σε νόμιμο πολιτικό κόμμα, για να στηρίξει την αθωωτική της πρόταση. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, αναφερόμενη στη στυγνή δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα έφτασε στο σημείο να μιλήσει σαν εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής λέγοντας: «Αλλωστε, ποιο θα ήταν το όφελος για το κόμμα του Λαϊκού Συνδέσμου της Χρυσής Αυγής από μια τέτοια ενέργεια; Θα το ωφελούσε σε κάτι; Ακριβώς το αντίθετο θα συνέβαινε».
 
Λέμε ότι μίλησε σαν εκπρόσωπος του τύπου της νεοναζιστικής συμμορίας, γιατί έχει ακούσει το απόσπασμα από το βίντεο που καταγράφει ομιλία του Μιχαλολιάκου στα γραφεία της ΧΑ, στις 26 Μάη του 2012 (βίντεο 261200, παράρτημα 13.3 του Αναγνωστέου Εγγράφου 327, που περιλαμβάνει υλικό του Μιχαλολιάκου). Ηταν ένα από τα έγγραφα που η πολιτική αγωγή ζήτησε να προβληθούν κατά το στάδιο της ανάγνωσης των 438 Αναγνωστέων Εγγράφων της δικογραφίας. Της το ξαναθυμίζουμε, για να μην είναι τόσο κατηγορηματική για το ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα δε θα είχε κανένα όφελος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα:
 
«Και έχουνε κάποιους ρουφιάνους οι υπηρεσίες, οι δήθεν που ενδιαφέρονται για την εθνική ασφάλεια, μέσα στους Αφγανούς. Και ξέρετε τι μηνύματα τους έδωσαν, σε Αφγανούς, σε Αλγερινούς κ.λ.π.; Να έχετε μαχαίρια μαζί σας, γιατί θα σας σφάξουν οι χρυσαυγίτες. Σε τι ελπίζουν; Είχαν πει στο σύλλογο Αφγανών -και είναι πληροφορία πρόσφατη που έχω- να οπλοφορείτε, γιατί κινδυνεύετε από τους χρυσαυγίτες. Αυτό έχουνε πει τα ρεμάλια που πληρώνονται από τη Μοσάντ και τους Αμερικανούς. Θέλουνε να σταματήσουν τη Χρυσή Αυγή. Δεν θα τα καταφέρουν. Πάνω από τα πτώματά μας (χειροκροτήματα από κάτω).
 
Ελπίζουν ένας χρυσαυγίτης να σφάξει έναν ξένο για να στρέψουν το πολιτικό κλίμα. Εχουν χάσει τη μπάλα, γιατί σ’ αυτή την περίπτωση θα φτάσει 15% και 20%. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται (χειροκροτήματα από κάτω)».
 
Παραθέτουμε σκόπιμα μεγάλο απόσπασμα (επαναλαμβάνουμε: το έχει ακούσει και η εισαγγελέας), για να μην επαναλάβει τον ανυπόστατο ισχυρισμό της ότι κάνουμε επιλεκτική χρήση των ομιλιών Μιχαλολιάκου. Ο Μιχαλολιάκος, απαντώντας στους αντιπάλους του, τους συμβουλεύει να μην ελπίζουν, ότι θα αντιστραφεί το πολιτικό κλίμα σε βάρος της Χρυσής Αυγής αν ένας χρυσαυγίτης σφάξει έναν ξένο. Τους ειρωνεύεται, μάλιστα, λέγοντας ότι έχουν χάσει τη μπάλα και δεν ξέρουν τι τους γίνεται, προεξοφλώντας ότι η σφαγή ενός ξένου από έναν χρυσαυγίτη θα εκτινάξει τα εκλογικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στο 15% με 20%. Ετσι, ομολογεί -εμμέσως πλην σαφώς- ότι οι δολοφονίες και τα λιντσαρίσματα είναι στοιχεία που φουσκώνουν το εκλογικό ποσοστό του νεοναζιστικού μορφώματος. Ανταλλάσσει το αίμα με ψήφους, με σκοπό να σπείρει το φόβο και την τρομοκρατία στην Ελλάδα, για να προετοιμάσει το έδαφος για να επικρατήσει και να διαχειριστεί την εξουσία προς όφελος του κεφαλαίου (όπως έκαναν οι πολιτικοϊδεολογικοί του πρόγονοι, ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι).
 
Με την ομιλία του αυτή ο Μιχαλολιάκος μας δίνει μια απτή απόδειξη του ότι ο εθνικοσοσιαλιστικός χαρακτήρας αυτού του μορφώματος είναι σύμφυτος με την άσκηση φασιστικής βίας και τη διάπραξη εγκλημάτων. Αυτό το μόρφωμα απέδειξε ότι ζει και αναπτύσσεται με τη διάπραξη φασιστικών εγκλημάτων, όπως οι δολοφονίες του Φύσσα και του Λουκμάν, οι απόπειρες δολοφονιών των αιγύπτιων ψαράδων, των μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, οι δολοφονικές επιθέσεις στο στέκι Αντίπνοια και αλλού.
 
Ενώ ο Μιχαλολιάκος δηλώνει ότι τα εκλογικά ποσοστά της ΧΑ θα αυξηθούν στο 15% με 20% μετά από το σφάξιμο ενός ξένου και ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται όσοι υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει στροφή στο πολιτικό κλίμα και εκλογική χασούρα του νεοναζιστικού μορφώματος, γιατί η εισαγγελέας Οικονόμου επιμένει ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα ωφελούνταν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα; Επιμένει, γιατί είχε αποφασίσει, αγνοώντας προκλητικά όλη την ακροαματική διαδικασία και τα άπειρα ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος των 68 νεοναζιστών κατηγορούμενων, να προτείνει την αθώωσή τους χαρακτηρίζοντας αυθαίρετα τη Χρυσή Αυγή νόμιμο πολιτικό κόμμα.
 
Με τη δήλωσή του, ότι έχουν χάσει τη μπάλα και δεν ξέρουν τι τους γίνεται όσοι πιστεύουν ότι η ΧΑ θα έχει εκλογική πτώση μετά τη διάπραξη ενός φόνου, ο Μιχαλολιάκος κατατάσσει και την ευεργέτιδά τους σ΄ αυτή την κατηγορία των ανθρώπων. Ερμηνεύοντας αντικειμενικά την τοποθέτηση Μιχαλολιάκου, μπορεί κάποιος να πει ότι η εισαγγελέας έχει χάσει τη μπάλα και δεν ξέρει τι της γίνεται.
 
Σ’ αυτή την ομιλία του, που είναι καταγεγραμμένη στο συγκεκριμένο βίντεο, ο Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε και στους αντιφασίστες, τους οποίους χαρακτήρισε «αντιρατσιστική χούντα». Η συγκεκριμένη αναφορά δεν προβλήθηκε στο δικαστήριο, όχι φυσικά από διάθεση συγκάλυψης, αλλά επειδή ο τεράστιος όγκος των 438 Αναγνωστέων Εγγράφων επέβαλε να γίνει επιλογή. Ιδού τι έλεγε ο φίρερ, αναφερόμενος στην «αντιρατσιστική χούντα»:
 
«Ναι, αράπη, όχι μαύρο, αράπη, έτσι λέει η παράδοσή μας (έντονα χειροκροτήματα από κάτω). Διαβάστε κλέφτικα τραγούδια, διαβάστε τις παραδόσεις του Νικολάου Πολίτη, διαβάστε όλα τα ιστορικά κείμενα του ελληνισμού. Ξαφνικά, μας λένε, δεν υπάρχουν αράπηδες. Υπάρχουν μαύροι. Ολα πρέπει να τα διαγράψουμε. Ολα στη χούντα την αντιρατσιστική. Την οποία έχουν στήσει και την οποία αγωνιζόμαστε για να τη λήξουμε».
 
Ρωτάμε την εισαγγελέα Οικονόμου: έχει ακούσει εκπρόσωπο αστικού κοινοβουλευτικού κόμματος να λέει για τους πολιτικούς του αντιπάλους, ακόμα και σε περιστάσεις σκληρής πολιτικής σύγκρουσης, ότι «αγωνιζόμαστε για να τους λήξουμε»; Τι περιεχόμενο έχει η απειλή «να τους λήξουμε», στο στόμα ενός φιρερίσκου, που καμαρώνει ότι με μια δολοφονία αλλοδαπού τα ποσοστά του κόμματός του θα εκτιναχθούν;
 
Δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταλάβει κάποιος πως, όταν ο Μιχαλολιάκος λέει ότι «αγωνίζονται για να λήξουν την αντιρατσιστική χούντα», αναφέρεται στη φυσική εξόντωση αγωνιστών, μέσω στυγνών δολοφονιών, όπως συνέβη με τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα, τον οποίο είχαν στοχοποιήσει και τον έψαχναν, όπως αποκαλύφθηκε από τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ νεοναζιστών. Μιλώντας στα στελέχη της νεοναζιστικής συμμορίας, ο Μιχαλολιάκος περιέγραψε τη στοχοποίηση ενός ευρύτερου πολιτικού και κοινωνικού χώρου, αυτού τον οποίο αποκαλεί «αντιρατσιστική χούντα». Στο πλαίσιο αυτής της γενικής στοχοποίησης, στοχοποίησαν και μεμονωμένα άτομα αυτού του χώρου.
 
Η προσπάθεια της εισαγγελέα Οικονόμου να αποδείξει, ότι ο Παύλος Φύσσας δεν είχε στοχοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή έπεσε στο κενό. Θυμίζουμε, για μια φορά ακόμα, τι έλεγε ο Μιχαλολιάκος σε ομιλία του στο Σιδηρόκαστρο, για τη χρυσαυγίτικη επίθεση στον (δεξιό) δημοσιογράφο Ακη Παυλόπουλο, επειδή ο φίρερ θεώρησε ότι τον είχε βρίσει: «Οπως και ο Ακης Παυλόπουλος παλαιότερα, ο οποίος με είχε βρίσει και είχανε φύγει τα παιδιά με μοτοσυκλέτες να πάνε εκεί να τα σπάσουνε στο ΑΛΤΕΡ. Ναι, είναι αλήθεια αυτό. (Από κάτω: «Δεν σε βάζουνε εσκεμμένα στα κανάλια»). Και με έβγαλε και μου είπε, κύριε Μιχαλολιάκο, πρέπει να έχω σωματοφύλακες; Νομίζοντας ότι εγώ θα μασήσω, έτσι. Και του είπα: βεβαίως. Και το είπα, του λέω, γιατί είσαι ψεύτης και συκοφάντης και πληρώνεσαι πλουσιοπάροχα από τους εβραίους και τους τραπεζίτες για να λες ψέματα στον ελληνικό λαό. Μετά λοιπόν την εκπομπή, με πήρε τηλέφωνο. Νίκο μου, τι είναι αυτά που είπες; Θα φοβάται και η γυναίκα μου. (Ο Μιχαλολιάκος συνεχίζει γελώντας). Του λέω, άκου, απάντησα αμέσως, δώσ’ μου το τηλέφωνο του σπιτιού σου να την καθησυχάσω. Σαν να του λέω, δώσε μου και την διεύθυνση του σπιτιού σου».
 
Ρωτάμε την εισαγγελέα Οικονόμου: Γνωρίζει να συμπεριφέρονται οι ηγεσίες των αστικών πολιτικών κομμάτων με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε ο Μιχαλολιάκος στον Παυλόπουλο; Εχει ακούσει αρχηγό αστικού πολιτικού κόμματος να καμαρώνει επειδή έστειλε μπράβους να τραμπουκίσουν σε βάρος δημοσιογράφου ενός καναλιού, για να τον τρομοκρατήσουν και «να μάθει να φέρεται στον αρχηγό για να μην πάθει χειρότερα»;
 
Ο υπερασπιστικός ισχυρισμός της εισαγγελέα Οικονόμου, ότι η Χρυσή Αυγή είναι δήθεν ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, που δεν είχε καμία σχέση με τις δολοφονίες και τις απόπειρες δολοφονιών από μέλη και στελέχη της, είναι στον αέρα. Η εισαγγελέας εκτίθεται ανεπανόρθωτα με τον ισχυρισμό της ότι η ΧΑ δήθεν δεν είχε κανένα όφελος από τη δολοφονία του Φύσσα.
 
Η εισαγγελέας Οικονόμου υιοθέτησε πλήρως και άλλον σαθρό υπερασπιστικό ισχυρισμό των νεοναζιστών. Οτι δήθεν έπαψαν να είναι εθνικοσοσιαλιστές μετά το δεύτερο συνέδριο το 1992. Μ’ αυτούς τους ισχυρισμούς της θα ασχοληθούμε στο επόμενο σημείωμά μας.
 
Γεράσιμος Λιόντος
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

Tα παρατράγουδα του περιφερειακού ανταγωνισμού
Επόμενο άρθρο

Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

Nα τη χαίρεστε… και κόψτε το παραμύθι

Σχετικά Αρθρα

Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ

Πολιτική 4 Δεκ 2025, 21:56

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας

Πολιτική 4 Δεκ 2025, 20:30

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

Οικονομία 2 Δεκ 2025, 22:49

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Με εντολή Βορίδη ακυρώθηκαν οι έλεγχοι της Τυχεροπούλου, που είχε στείλει στον εισαγγελέα ο Βάρρας, και άρχισαν να πληρώνονται τα λαμόγια!

Πολιτική 28 Νοέ 2025, 12:48

Μακιαβελικά

Πολιτική 24 Νοέ 2025, 14:43

Οι ρώσοι, οι κινέζοι, οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και η μπανανία Ελλάδα

Πολιτική 21 Νοέ 2025, 19:19
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

5 Δεκ 2025, 00:01
Πολιτική

Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ

4 Δεκ 2025, 21:56
Πολιτική

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας

4 Δεκ 2025, 20:30
Διεθνή

Η Παλαιστίνη γιορτάζει: Η Αντίσταση ξεπάστρεψε τον αρχιδωσίλογο Αμπού Σαμπάμπ και τον υπαρχηγό του

4 Δεκ 2025, 19:51
Διεθνή

Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία

4 Δεκ 2025, 12:37
Κόντρες

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

4 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εργατικά

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

2 Δεκ 2025, 14:11
Διεθνή

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

2 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Δεκέμβρη

2 Δεκ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

Ημέρα εθελοντισμού.

Αϊτή: Ημέρα ανακάλυψης (1492).

1977: Συλλαμβάνονται μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών στα γαλλοελβετικά σύνορα δύο μέλη της RAF (Πέτερ Στολ και Τζουλιάνε Πλάμπεκ).

1981: Καταργείται η φυλάκιση για μοιχεία στην Ελλάδα.

1984: Συγκρούσεις αστυνομίας διαδηλωτών για την επίσκεψη Λεπέν («Caravel»), 176 συλλήψεις.

1990: Η μεγαλύτερη απόδραση κρατουμένων στην Ελλάδα (81 από τον Κορυδαλλό).

1995: Ασκείται δίωξη κατά του καθηγητή του Παντείου Γιώργου Ρούσση και του ηθοποιού Βασίλη Διαμαντόπουλου για «εγκωμιασμό αξιόποινων πράξεων», όπως χαρακτηρίστηκαν οι απόψεις που διατύπωσαν για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

    17Ν
    • Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

      Εφετείο 17Ν
  • Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

    ΕΛΑ
    • Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

      Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

      Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

      Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

      Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

    Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

    Ποιοι είμαστε
  • Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

    Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

    Επικοινωνία
  • Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

    Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

    Όροι χρήσης
  • Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

    Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

    Ποιοι είμαστε
  • Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

    Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

    Επικοινωνία
  • Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

    Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo