Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία
  • Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο
  • Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά
  • Αναβλήθηκε η δίκη των δύο στρατηγών της Αστυνομίας
  • Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη
  • Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Σαν να μην πέρασε μια μέρα
Διεθνή

Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Σεπ 2019, 00:00

Πριν από πέντε ακριβώς χρόνια (27/9/2014), από αυτές εδώ τις στήλες (βλ. https://www.eksegersi.gr/issue/791/Διεθνή/22331.Τα-ψεύτικα-τα-λόγια-τα-μεγάλα) γράφαμε τα εξής για την παγκόσμια διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, που είχε γίνει τότε στη Νέα Υόρκη: «Γιατί η 23η Σεπτέμβρη ήταν μία “ιστορική μέρα”; Δεν το γνωρίζετε; Θα πρέπει να ντρέπεστε που είστε τόσο αδιάφοροι για τέτοιας “ιστορικής σημασίας” γεγονότα, όπως η παγκόσμια διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, που έγινε την περασμένη Τρίτη στη Νέα Υόρκη! Και μόνο ο χρόνος που διήρκεσε αυτή η διάσκεψη προϊδεάζει για το πόσο σημαντική ήταν. Μόλις μία μέρα ήταν αρκετή για να συζητήσουν και να καταλήξουν σε αποφάσεις 100 ηγέτες κρατών και 800 ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων και οικονομικών οργανισμών, ώστε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, που προήδρευε στη διάσκεψη, να δηλώσει περιχαρής: “Σήμερα ήταν μία μεγάλη μέρα, μία ιστορική μέρα. Ποτέ πριν δεν συγκεντρώθηκαν τόσοι πολλοί ηγέτες για να δεσμευτούν σε δράση για την κλιματική αλλαγή”».
 
Μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια έγιναν πολλές διασκέψεις και «σύνοδοι κορυφής» για το κλίμα, μέχρι να ξαναμαζευτούν οι ηγέτες στη Νέα Υόρκη την περασμένη Δευτέρα, την ίδια ημερομηνία: 23 Σεπτέμβρη, και να συζητήσουν ξανά μέσα σε μία μέρα για την κλιματική αλλαγή! Η μόνη διαφορά σε σχέση με πριν από πέντε χρόνια ήταν ότι τα κράτη που «δεσμεύτηκαν» (στα λόγια φυσικά) να μηδενίσουν τις εκπομπές ρύπων μέχρι το 2050 (σε 31 χρόνια… ποιος ζει, ποιος πεθαίνει) ήταν 77, ενώ οι εκπρόσωποι των καπιταλιστικών εταιριών ήταν λίγο πάνω από 100. Ως πρακτικοί άνθρωποι, οι καπιταλιστές δε χάνουν χρόνο με τέτοιες… φλυαρίες. 
 
Ο σημερινός γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να δώσουν ρεαλιστικά σχέδια για μείωση κατά 45% των εκπομπών ρύπων του θερμοκηπίου μέσα στην επόμενη δεκαετία, με στόχο το μηδενισμό τους μέχρι το 2050!
 
Στο κείμενο του κλεισίματος της σύντομης διάσκεψης (βλ. https://www.un.org/en/climatechange/assets/pdf/CAS_closing_release.pdf) δια-βάζουμε ότι η Γαλλία δε θα προχωρήσει σε καμία εμπορική συμφωνία με χώρες που έχουν πολιτική αντίθετη με τη συμφωνία του Παρισιού (άραγε και με τις ΗΠΑ που αποχώρησαν από αυτήν;), ότι η Γερμανία θα μηδενίσει τους ρύπους του άνθρακα μέχρι το 2050 (τόσο… σύντομα) με τη Μέρκελ να υπόσχεται διπλασιασμό των κονδυλίων για το παγκόσμιο «πράσινο ταμείο», ότι η Βρετανία επίσης θα διπλασιάσει τα χρήματα που δίνει στο ταμείο για το περιβάλλον, φτάνοντας στο… αστρονομικό ποσό των 11.6 δισ. λιρών για ολόκληρη την πενταετία 2020-2025 (ποσό που αντιστοιχεί σε κάτι λιγότερο από το 1.5% των ετήσιων δαπανών του βρετανικού κρατικού προϋπολογισμού), ότι η Ινδία ανακοίνωσε πως θα αυξήσει σημαντικά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ότι η Κίνα υποσχέθηκε να μειώσει τις εκπομπές κατά 12 δισ. τόνους το χρόνο (παρά το γεγονός ότι το πρώτο μισό αυτού του χρόνου τις αύξησε κατά 4%!), ότι η ΕΕ ανακοίνωσε πως το 25% του επόμενου κοινοτικού προϋπολογισμού θα δοθεί σε δράσεις σχετικές με το περιβάλλον και ότι η Ρωσία ανακοίνωσε πως θα επικυρώσει τη συμφωνία του Παρισιού!
 
Μιλάμε για… δεσμεύσεις που σπάνε κόκαλα! Αν όμως επιστρέψουμε στην πραγματική ζωή, θα διαπιστώσουμε ότι οι εκπομπές ρύπων εξακολουθούν να τραβούν την ανηφόρα, παρά τις δεκάδες διασκέψεις που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια. Οπως μας πληροφορεί το Global Carbon Project (ένας ερευνητικός οργανισμός που καταγράφει τους παγκόσμιους ρύπους, στο https://www.globalcarbonproject.org/carbonbudget/18/files/GCP_CarbonBudget_2018.pdf), οι παγκόσμιοι ρύποι αυξήθηκαν το 2017 κατά 63% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, ενώ το 2018 εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κι άλλο (ένα 3% περίπου πάνω από το 2017). Θυμηθείτε ότι σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Κιότο του 1992 (που έχει ενταφιαστεί κανονικά εδώ και χρόνια), οι εκπομπές CO2 θα έπρεπε να μειωθούν κατά 5.2% από τα επίπεδα του 1990, μέχρι το 2012. Στη διάσκεψη κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, που έγινε το Δεκέμβρη του 2011 στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, δόθηκε εξαετής παράταση (μέχρι το 2018), ενώ ένα χρόνο μετά, στην αντίστοιχη διάσκεψη που έγινε το Δεκέμβρη του 2012, δόθηκε μία ακόμα παράταση, μέχρι το 2020!
 
Με τη συμφωνία του Παρι-σιού, που υπογράφηκε το Δεκέμβρη του 2015 στην 21η διάσκεψη για το κλίμα, με την… ευγενική χορηγία εταιριών όπως η Ρενώ, η BNP Paribas, η Μισελέν, η Λορεάλ, η Καρφούρ κ.ά (δηλαδή γαλλικές κατά κύριο λόγο), από τις οποίες οι έξι στις δέκα δε δημοσιεύουν στοιχεία για τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου, η οποία αντικατέστησε το πρωτόκολλο του Κιότο, οι μετρήσιμοι στόχοι για μείωση των εκπομπών ρύπων εγκαταλείφθηκαν, για να αντικατασταθούν από μία υπόσχεση να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων έτσι ώστε να μην αυξηθεί η θερμοκρασία του πλανήτη πάνω από 2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση τα προβιομηχανικά επίπεδα! Μετά από αντιδράσεις της επιστημονικής κοινότητας, που υποστήριξε ότι η άνοδος της θερμοκρασίας δε θα πρέπει να υπερβεί τον 1.5 βαθμό Κελσίου, γιατί οι επιπτώσεις από αυτό το μισό βαθμό θα είναι καταστροφικές, άρχισε να γίνεται λόγος και γι’ αυτό, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει αναθεωρηθεί η συμφωνία του Παρισιού για να μειώσει το στόχο από τους 2 στον 1.5 βαθμό Κελσίου. Ισως κάποια στιγμή να το κάνουν (τζάμπα είναι), αλλά θα είναι μία υπόσχεση χωρίς τίποτα το μετρήσιμο. Απλά θα μετρηθεί το… 2050, όταν θα είναι πλέον αργά.
 
Γι’ αυτό και η 16χρονη έφηβη από τη Σουηδία, Γκρέτα Τούνμπεργκ, που τους έκραξε κανονικότατα στη διάσκεψη, δεν είχε άδικο όταν έλεγε τα παρακάτω: «Είναι όλα λάθος. Εγώ δε θα έπρεπε να στέκομαι εδώ πέρα. Θα έπρεπε να είμαι στο σχολείο μου στην άλλη πλευρά του Ωκεανού. Κι εσείς έρχεστε σ’ εμένα για ελπίδα; Πώς τολμάτε; Εχετε κλέψει τα όνειρά μου και την παιδική μου ηλικία με τις κενές σας φράσεις. Και είμαι ωστόσο από τις τυχερές. Ο κόσμος υποφέρει. Ο κόσμος πεθαίνει. Ολόκληρα οικοσυστήματα καταρρέουν. Είμαστε στις απαρχές μιας μαζικής εξαφάνισης. Και το μόνο που μπορείτε να μιλάτε είναι για λεφτά και παραμυθάκια αιώνιας οικονομικής ανάπτυξης. Πώς τολμάτε;».
 
Το αυτί των «δημοκρατών» μας όμως δεν ίδρωσε. Την άκουσαν και έκαναν τα δικά τους, με τον Τραμπ (ο οποίος έκανε μία σύντομη εμφάνιση στην διάσκεψη) να γράφει το… κορυφαίο στο αγαπημένο του Τwitter: «Μοιάζει να είναι ένα χαρούμενο κορίτσι με ένα λαμπρό και υπέροχο μέλλον. Χάρηκα πολύ που την είδα!»!

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

Καλώς τονε…
Επόμενο άρθρο

Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

Ψυχή τε και σώματι στις αγάπες του

Σχετικά Αρθρα

Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία

Διεθνή 7 Νοέ 2025, 14:06

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

Διεθνή 6 Νοέ 2025, 11:45

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

Διεθνή 6 Νοέ 2025, 10:47

Από το Σαρμ ελ-Σέιχ του 1996 στο Σαρμ ελ-Σέιχ του 2025: Η Αντίσταση συνεχίζεται και εντείνεται

Διεθνή 5 Νοέ 2025, 17:51

Νετανιάχου: Εγκλημα είναι η αποκάλυψη της κακοποίησης των παλαιστίνιων κρατούμενων και όχι η κακοποίηση!

Διεθνή 3 Νοέ 2025, 20:03

Αποκαλύψεις για την εν ψυχρώ δολοφονία της οικογένειας Ραζάμπ και άλλα εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας του σιωναζιστικού στρατού

Διεθνή 3 Νοέ 2025, 19:23
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία

7 Νοέ 2025, 14:06
Κόντρες

Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο

7 Νοέ 2025, 11:46
Καταστολή

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

7 Νοέ 2025, 11:34
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο στρατηγών της Αστυνομίας

Μεθόδευση για παραγραφή

7 Νοέ 2025, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

5 Νοέ 2025, 21:47
Καταστολή

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

5 Νοέ 2025, 21:43
Κόντρες

Μητσοτάκη, είσαι απαράδεκτος

5 Νοέ 2025, 18:54
Διεθνή

Από το Σαρμ ελ-Σέιχ του 1996 στο Σαρμ ελ-Σέιχ του 2025: Η Αντίσταση συνεχίζεται και εντείνεται

5 Νοέ 2025, 17:51
Αγροτικά

Κομισιόν προς Τσιάρα: Θα επιβάλουμε εμβολιασμό για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και γενική απαγόρευση εξαγωγών (ζώων, κρέατος και γαλακτοκομικών)

Για ποιους λόγους υπέρμαχοι και αντίθετοι στον εμβολιασμό κρατούν κρυφή την επιστολή του επίτροπου Βάρχεϊ

5 Νοέ 2025, 11:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Νοέμβρη

5 Νοέ 2025, 00:01
Καταστολή

7.11.2025: Οι «κλάρες» της Αστυνομίας στο εδώλιο

Δυο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δικάζονται για τη βίαιη διάλυση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

4 Νοέ 2025, 22:33
Παιδεία

Οι πρυτάνεις μαντρόσκυλα της κυβέρνησης

4 Νοέ 2025, 17:30
Εργατικά

Η ελληνική αστική Δικαιοσύνη στο πλευρό του γενοκτόνου σιωναζισμού

Σέρνουν σε δίκη τον πρόεδρο των λιμενεργατών της COSCO

4 Νοέ 2025, 08:18
Αγροτικά

«Είστε επικίνδυνα άσχετοι και ανεύθυνοι, λειτουργείτε με δόλο και σας νοιάζει μόνο να καλύψετε την κόπρο και τις ευθύνες σας»

Υπόμνημα-κόλαφος προς Τσιάρα από τους κτηνοτρόφους Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

4 Νοέ 2025, 07:53
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

Ημέρα κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο.

1917: Οκτωβριανή επανάσταση.

1936: Οι ναζί διαγράφουν επίσημα χιλιάδες ξένες λέξεις από το λεξιλόγιο της γερμανικής γλώσσας.

1939: Αποτυχημένη βομβιστική επίθεση κατά του Χίτλερ από τον Γκέοργκ Αϊσλερ στο κελάρι μπυραρίας στο Μόναχο.

1943: Ναζί πυρπολούν το Καρπενήσι και καταστρέφουν το μεγαλύτερο μέρος του.

1967: Πανό για τα πενήντα χρόνια της οκτωβριανής επανάστασης απέναντι από το δημαρχείο Αθηνών, τριάντα συλλήψεις.

1967: Πρώτη βόμβα της ΔΑ (στην οδό Αδμήτου).

1985: Τερματίζεται η 28ωρη πολιορκία του μεγάρου δικαιοσύνης από αντάρτες στη Μπογκοτά (Κολομβία) με εκατό νεκρούς (ανάμεσα τους δέκα όμηροι δικαστικοί και ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

    17Ν
    • Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

      Εφετείο 17Ν
  • Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

    ΕΛΑ
    • Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

      Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

      Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

      Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

      Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

    Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

    Ποιοι είμαστε
  • Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

    Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

    Επικοινωνία
  • Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

    Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

    Όροι χρήσης
  • Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

    Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

    Ποιοι είμαστε
  • Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

    Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

    Επικοινωνία
  • Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

    Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo