Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale
  • Τι έρχεται μετά την καταστροφή της Γάζας; Μια απάντηση στον Γκιντεόν Λεβί
  • Υποκλοπές-παρακολουθήσεις: Ενα ζόμπι που κυνηγάει τον Μητσοτάκη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 6 Ιούνη
  • Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Γνήσιος οπαδός του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Γνήσιος οπαδός του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Ιούν 2019, 00:00

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, στην αρχή της περασμένης βδομάδας, έστειλε στην ΕΠΟ το βούλευμα για τους 28 κατηγορουμένους, που παραπέμπονται σε δίκη για την υπόθεση σύστασης συμμορίας στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, σύμφωνα με την απόφαση που πήρε ο Αρειος Πάγος. Με βάση το βούλευμα, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα πρέπει να ελέγξει ποιοι από τους κατηγορούμενους έχουν κώλυμα με βάση τον αθλητικό νόμο και να ζητήσει την έκπτωσή τους, απαγορεύοντάς τους ταυτόχρονα την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, ενώ η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ θα πρέπει να ελέγξει τον αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια που έχει θεωρηθεί «στημένος». Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους έχουν αποχωρήσει από την ενεργό δράση, ο Συναδινός βάζει στο κάδρο τον Μαρινάκη.
 
Ο ιδιοκτήτης της ερυθρόλευκης ΠΑΕ έχει «αποχωρήσει» από κάθε διοικητικό αξίωμα της ΠΑΕ, κατέχει όμως το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, συνεπώς έχει κώλυμα. Από την πλευρά Μαρινάκη δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη αντίδραση, όμως από τις διαρροές «κύκλων» του, η εντύπωση που δημιουργείται είναι ότι ο Μαρινάκης υποβαθμίζει την ενέργεια του ΓΓΑ. Σύμφωνα με την ερυθρόλευκη πλευρά, ο Συναδινός απέστειλε το φάκελο στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και την ΕΕΑ γιατί έτσι προβλέπεται, θεωρούν όμως ότι δεν υφίσταται θέμα, αφού οι μετοχές είναι περιουσιακό στοιχείο και δεν εμπίπτουν στα κωλύματα (κρίνουν το νόμο αντισυνταγματικό και δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στο ΣτΕ).
 
Οσον αφορά τον έλεγχο από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ σχετικά με τον αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια, το κομβικό σημείο είναι αν τα μέλη της Επιτροπής θεωρήσουν το βούλευμα του Αρειου Πάγου ως νεότερο στοιχείο και επανεξετάσουν το θέμα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αρχικά οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν κληθεί ποτέ σε απολογία, ενώ η Βέροια έχει αθωωθεί και στους τρεις βαθμούς των πειθαρχικών οργάνων. Η πολιτική χαμηλών τόνων από την πλευρά του Μαρινάκη ίσως να παραξενεύει, αφού η κίνηση του Συναδινού θα ήταν μια ευκαιρία για τον ερυθρόλευκο ηγέτη να σηκώσει το γάντι και να επιτεθεί στην κυβέρνηση. Αν όμως δούμε πιο διεξοδικά τα δεδομένα και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά τις εκλογές στην ΕΠΟ και την ανάληψη της προεδρίας από τον Βαγγέλη Γραμμένο, μπορούμε να εξηγήσουμε την επιλογή Μαρινάκη.
 
Ο πρώτος παράγοντας που έχει σχέση με την κυβέρνηση είναι ότι πολύ σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελεί παρελθόν και θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση, οπότε δε θα μπορεί να του δημιουργεί προβλήματα. Από τη στιγμή που η κεντρική προεκλογική επιλογή της ΝΔ είναι «χαμηλής έντασης» αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει κανένα λόγο ο Μαρινάκης (που οι συριζαίοι τον κατηγορούν για βασικό χορηγό και «καθοδηγητή» της ΝΔ) να οξύνει τα πνεύματα και να δώσει την ευκαιρία δημαγωγίας στον Τσίπρα και την παρέα του.
 
Ο δεύτερος παράγοντας είναι ότι η απόφαση για την όποια διαδικασία «συμμόρφωσης» είναι υπόθεση της ΕΕΑ και της ΕΠΟ και όχι της κυβέρνησης. Οι κινήσεις και οι συνεννοήσεις του Μαρινάκη θα πρέπει να γίνουν με τον επόμενο ΓΓΑ για τις μετοχές και με τον Γραμμένο και την παρέα του για το «στημένο». Επί της ουσίας, το θέμα θα είναι ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της γενικότερης επιχειρηματικής κόντρας του Μαρινάκη με τον Σαββίδη που ελέγχει τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Συνεπώς, ούτε και αυτός ο παράγοντας δικαιολογεί ένταση, υψηλούς τόνους και κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού όλα δείχνουν ότι θα έχουμε μια «εμφύλια» σύγκρουση ανάμεσα σε δυο υποστηρικτές της ΝΔ και τη λύση θα πρέπει να την δώσει ο Μητσοτάκης.
 
Ο τρίτος παράγοντας είναι η αντιμετώπιση του θέματος από τους φιλάθλους. Διαβάζοντας τα σχόλια και τις συζητήσεις κάτω από τα σχετικά δημοσιεύματα μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι η πλειοψηφία θεωρεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας για τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη, αφού όλα θα διευθετηθούν στο παρασκήνιο. Εκτός από τη γενική πεποίθηση που έχει ο κόσμος για την ατιμωρησία και τις αβάντες που διαχρονικά έχουν οι καπιταλιστές από την εκάστοτε κυβέρνηση, όλοι ξέρουν ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο Μαρινάκης ήταν ένας από τους αγαπημένους καπιταλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και μπαινόβγαινε στο Μαξίμου. Κάποια στιγμή τα σπάσανε και ο Βαγγέλης ύψωσε τα λάβαρα του αγώνα εναντίον της «συριζαϊκής λαίλαπας». Επειδή όμως ο κόσμος έχει και μνήμη και κρίση, δεν μπορεί να καταπιεί εύκολα το επιχείρημα του Μαρινάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να του κάνει τη ζωή δύσκολη. Εκτός των άλλων, όλοι ξέρουν ότι τα πράγματα στο παρασκήνιο του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου δεν είναι «αγγελικά πλασμένα» και είναι πεπεισμένοι ότι όλα αυτά τα χρόνια που οι ερυθρόλευκοι κυριαρχούσαν στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας και είχαν υπό τον έλεγχό τους την «παράγκα», ο Μαρινάκης έχει κάνει τις κουτσουκέλες του και δεν μπορεί να το παίζει αθώος.
 
Από τα παραπάνω είναι φανερό γιατί ο Μαρινάκης και οι συνεργάτες του επέλεξαν τη γραμμή των χαμηλών τόνων απέναντι στην κυβέρνηση και τη μετάθεση της διαδικασίας επίλυσης του «προβλήματος» στη ΝΔ. Αν οι συριζαίοι είχαν «επενδύσει» στη συγκεκριμένη υπόθεση για να δημιουργήσουν ντόρο και να σηκώσουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη ΝΔ και γι’ αυτό το λόγο ο Συναδινός έστειλε το φάκελο σε ΕΠΟ και ΕΕΑ, πολύ απλά έπαιξαν και έχασαν.
 
Κος Πάπιας
 
papias@eksegersi.gr
 
ΥΓ. Είναι γνωστό ότι ο Βασιλακόπουλος διαθέτει ικανότητες και δεξιότητες που του επιτρέπουν να είναι εδώ και δεκαετίες ο απόλυτος κυρίαρχος στο ελληνικό μπάσκετ. Με τις δηλώσεις του την περασμένη βδομάδα σχετικά με τις εξελίξεις στο άθλημα έδειξε ότι διαθέτει και χιούμορ. Το συμπέρασμα των δηλώσεών του είναι ότι «δεν υπάρχει Α1 χωρίς Ολυμπιακό». Αν σκεφτούμε ότι η απανταχού γαβρόσυνη θεωρεί τον Βασιλακόπουλο ως τον βασικό ενορχηστρωτή της επιχείρησης διάλυσης του μπασκετικού Ολυμπιακού, μπορούμε να καταλάβουμε τα γαμόσταυρα και τα μπινελίκια που έριξαν οι ερυθρόλευκοι οπαδοί διαβάζοντας τις δηλώσεις του. Οσον αφορά την ουσία, αυτό που μπορούμε να σχολιάσουμε είναι οι αποστάσεις που πήρε ο Βασιλακόπουλος από την κυβέρνηση και τον Βασιλειάδη, ο σαφέστατος διαχωρισμός ανάμεσα στο μπάσκετ και το επαγγελματικό μπάσκετ και ο απαξιωτικός λόγος του για την ΕΠΟ και τα δρώμενα στο ποδόσφαιρο (με σαφέστατη αναφορά στην περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου). Τα αποσπάσματα από τις δηλώσεις του είναι ξεκάθαρα.
 
«Ολοι αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται στον αθλητισμό χωρίς να έχουν ιδέα από αυτόν σιγά-σιγά αντιδικούν και αρχίζουν να μισούν τους ανθρώπους του αθλητισμού. Ενας από αυτούς είναι και ο κ. Βασιλειάδης που μας έβαλε στο μάτι γιατί δεν κατάλαβε ποτέ τη σχέση του μπάσκετ με την κοινωνία… Ελπίζω ότι με τα νέα πολιτικά δεδομένα θα υπάρξει μια σωστή παρέμβαση της πολιτείας να διορθώσει τα κακώς κείμενα». «Ηταν ντροπή αυτό που έγινε εφέτος, να αποχωρούν ομάδες, να μη γίνονται αγώνες και να αλλοιώνεται η βαθμολογία και να πέφτει άλλη ομάδα αντί άλλης. Γι’ αυτό λέμε ότι το μπάσκετ στην Ελλάδα έχει φτάσει στο χαμηλότερο σημείο και όχι το ελληνικό μπάσκετ το οποίο πρεσβεύει η εθνική ομάδα, στα μέλη της οποίας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια». «Πρόκειται για το μεγαλύτερο αίσχος στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού αυτό που έγινε με την ΕΠΟ, με πρόφαση την εξυγίανση να μπουν ξένοι επιτηρητές και να έρθουν ξένοι διαιτητές. Είναι αίσχος και σκάνδαλο που μειώνει και προσβάλλει ευθέως την εθνική μας ανεξαρτησία».
 

 
 

Υπάρχουν ορισμένοι άντρες που δεν μασάνε, έχουν σκίσει τη γάτα και έχουν επιβάλει τους όρους τους. Η στήλη, για να προλάβει τυχόν διαμαρτυρίες φεμινιστικού χαρακτήρα, είναι υποχρεωμένη να επισημάνει ότι ο συγκεκριμένος σύζυγος είναι διαλλακτικός και μέσα στο πνεύμα της εποχής. Ενας πατροπαράδοτα φαλλοκράτης σύζυγος, εκτός από ζεστό νερό, θα απαιτούσε γάντια πλυσίματος και AVA με άρωμα βανίλια. Και για να προλάβω ορισμένους κακεντρεχείς, να ενημερώσω ότι ο Κος Πάπιας έχει φροντίσει και υπάρχει στο σπίτι πλυντήριο πιάτων, οπότε δεν υφίσταται ζήτημα για το ποιος πλένει τα πιάτα.
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Βαρυστομάχιασαν
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Καραγκιοζιλίκια σε πολεμικό φόντο

Σχετικά Αρθρα

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

Αθλητισμός 14 Μάι 2026, 11:02

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

Αθλητισμός 12 Μάι 2026, 08:29

Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια

Αθλητισμός 1 Απρ 2026, 22:39

Team Melli: Στη μνήμη των δολοφονημένων κοριτσιών του Μινάμπ

Αθλητισμός 28 Μαρ 2026, 08:26

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale

6 Ιούν 2026, 11:18
Διεθνή

Τι έρχεται μετά την καταστροφή της Γάζας; Μια απάντηση στον Γκιντεόν Λεβί

6 Ιούν 2026, 10:22
Πολιτική

Υποκλοπές-παρακολουθήσεις: Ενα ζόμπι που κυνηγάει τον Μητσοτάκη

6 Ιούν 2026, 08:50
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

6 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

6 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού

5 Ιούν 2026, 20:26
Διεθνή

Αραγτσί και Αλ-Χάγια επιβεβαίωσαν την ενότητα των μετώπων

5 Ιούν 2026, 19:30
Οικονομία

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

5 Ιούν 2026, 18:52
Αγροτικά

Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο

Προκλητική δήλωση Σχοινά για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

5 Ιούν 2026, 10:17
Διεθνή

Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…

Στο τσακ γλίτωσε ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης του σιωναζιστικού στρατού

5 Ιούν 2026, 08:37
Διεθνή

«Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»

Δήλωση του γενικού γραμματέα της Χεζμπολά Ναΐμ Κάσεμ

5 Ιούν 2026, 07:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας

Η Χεζμπολά έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα αποδεχτεί καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει πλήρη ισραηλινή αποχώρηση και οριστικό τερματισμό των επιθέσεων

4 Ιούν 2026, 23:01
Πολιτική

Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!

4 Ιούν 2026, 22:06
Κόντρες

Ο Αγώνας του Αιώνα

4 Ιούν 2026, 20:30
Πολιτική

Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;

Μια επιστολή στο TVXS που έμεινε αναπάντητη απ' αυτούς που «φωτογραφίζει»

4 Ιούν 2026, 14:36
Η παπάρα

Οι καλύτερες γαργάρες γίνονται στου Πορτοσάλτε

4 Ιούν 2026, 12:55
Πολιτική

Θα μας φέρει και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα ο Μητσοτάκης;

4 Ιούν 2026, 12:32
Διεθνή

Οι κουκουβάγιες κυνηγούν τη νύχτα

4 Ιούν 2026, 09:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούνη

4 Ιούν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

Ημέρα ρωσικής γλώσσας.

Σουηδία: Ημέρα συντάγματος – σημαίας (1523-1809).

1664: Το Νέο Αμστερνταμ μετονομάζεται σε Νέα Υόρκη.

1863: Αντιπροσωπεία της ελληνικής βουλής φτάνει στην Κοπεγχάγη και προσφέρει το ελληνικό στέμμα στον δεκαοκτάχρονο πρίγκιπα της Δανίας Γουλιέλμο Γεώργιο, μετέπειτα βασιλιά Γεώργιο Α’.

1904: 22 νεκροί σε συγκρούσεις ανθρακωρύχων – αστυνομίας στο Ντένβερ (ΗΠΑ).

1933: Νέα δολοφονική απόπειρα κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου στην Αθήνα.

1939: Πλοίο με 907 εβραίους πρόσφυγες από τη Γερμανία πλέει από λιμάνι σε λιμάνι χωρίς να γίνονται δεκτοί πουθενά.

1943: Εκτελούνται 106 κομμουνιστές κρατούμενοι σε στρατόπεδο της Λάρισας (Κούρνοβο).

1943: Πεθαίνει ο Παντελής Πουλιόπουλος (εκτελέστηκε στο Κούρνοβο).

1967: Η χούντα απαγορεύει την πώληση δίσκων του Μίκη Θεοδωράκη και την αναμετάδοση της μουσικής του.

1969: Βόμβες της ΔΑ στην οδό Ακαδημίας και του ΚΕΑ στο Παλαιό Φάληρο.

1975: Εκκαθαρίσεις τετρακοσίων δικηγόρων της Αθήνας για συνεργασία με τη χούντα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo