Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Tο φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, The Atlantic, παραδέχεται: Το Iράν νίκησε ΗΠΑ-«Ισραήλ» και έγινε παγκόσμια δύναμη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 16 Μάη
  • Aμερικανός βουλευτής παραδέχεται ότι οι ΗΠΑ έχασαν 39 αεροπλάνα στον πόλεμο κατά του Ιράν
  • 78 χρόνια από τη Νάκμπα | Ολοι/ες αύριο στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του
  • «Στον Λίβανο τον ήπιαμε» λέει (σε ελεύθερη απόδοση) διάσημος σιωναζιστής καραβανάς
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Ο εμπαιγμός των εκπαιδευτικών που βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα δεν έχει τέλος
Παιδεία

Ο εμπαιγμός των εκπαιδευτικών που βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα δεν έχει τέλος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Απρ 2019, 00:00

Τον Ιούλιο του 2013 η  Δημόσια Τεχνολογική Εκπαίδευση δέχεται ένα πρωτοφανές πλήγμα. Η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων με υπουργό Παιδείας τον Αρβανιτόπουλο και υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (αξιολόγησης και απολύσεων) τον Κυριάκο Μητσοτάκη βρήκε μετά από συνεννόηση με την τρόικα τον αναγκαίο αριθμό των δημόσιων υπάλληλων που θα έμπαινε σε διαθεσιμότητα και κατ’ επέκταση στη συνέχεια θα απολυόταν. 
 
Σε μια νύχτα μπήκε λουκέτο στους Τομείς Υγείας και Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Αισθητικής – Κομμωτικής, και σε μια σειρά ειδικοτήτων από τα ΕΠΑΛ και τις  ΕΠΑΣ. Καταργήθηκαν 2500 οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών των αντίστοιχων ειδικοτήτων, οι εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-απόλυσης και δεκάδες χιλιάδες μαθητές βρέθηκαν στο δρόμο.
 
Επειτα ήρθαν… οι μέλισσες. Η επαναπρόσληψη των εκπαιδευτικών αυτών και η αποκατάσταση των σχετικών ειδικοτήτων στην τεχνολογική εκπαίδευση αποτέλεσε ισχυρό προεκλογικό χαρτί των συριζαίων. Σήμερα, σχεδόν έξι χρόνια μετά, η αδικία που έγινε στους εργαζόμενους αυτούς δεν έχει αρθεί πλήρως και το υπουργείο Παιδείας  και η κυβέρνηση τους εμπαίζουν, αρνούμενοι, στην ουσία, να αποκαταστήσουν τις οικονομικές απώλειες που υπέστησαν το χρονικό διάστημα της διαθεσιμότητας.
 
Η Συντονιστική Επιτροπή (πρώην) Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα απέστειλε μια δεικτική ανοιχτή επιστολή στον Γαβρόγλου, στην οποία αναφέρει τα εξής:
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Οι εκπαιδευτικοί της ΤΕΕ (ΕΠΑΛ και Ειδική Εκπαίδευση) που βρεθήκαμε σε διαθεσιμότητα την περίοδο 2013-2015, διεκδικούμε το 25% το οποίο παρακρατήθηκε από τους μισθούς μας κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας καθώς και την πλήρη αποκατάσταση των συντάξιμων αποδοχών μας. Στο πλαίσιο αυτής της διεκδίκησης, εδώ και έξι και πλέον μήνες, δεδομένου ότι σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες έχουμε «βγει» από το μνημόνιο, ήρθαμε σε επαφή τόσο με παράγοντες του Υπουργείου σας (Παιδείας) όσο και του υπουργείου Οικονομικών, του ΓΛΚ και της Βουλής, είτε μέσω της ΟΛΜΕ, είτε μόνο ως μέλη της συντονιστικής επιτροπής, είτε ως συντονιστική επιτροπή και ΟΛΜΕ, γνωστοποιώντας προφορικά και εγγράφως το προαναφερόμενο αίτημα προς όλες τις κατευθύνσεις.
 
Μέχρι και αυτή τη στιγμή, αν και όλοι οι θεσμικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες παρουσία ή μη των συνδικαλιστικών μας οργάνων ή/και των ΜΜΕ αναγνωρίζουν το «δίκαιο» του εν λόγω αιτήματος, εν τούτοις καμιά ουσιαστική ενέργεια δεν έχει πραγματοποιηθεί για την υλοποίησή του. Αντιθέτως, «ισχνές», «φιλικές» και «εν κενώ» της διοικητικής πρακτικής, προφορικές ή γραπτές ενέργειες από την πλευρά των άμεσα και κατά νόμο εμπλεκομένων, καταφανώς οδηγούν στο να «κερδηθεί» πολιτικός χρόνος και να «χειραγωγηθούν» οι όποιες μορφές συλλογικής πίεσης, προκειμένου να οδηγηθούμε χωρίς πολιτικό κόστος προς τις εκλογές που είναι «προ των πυλών».
 
Εύλογο ερώτημά μας, ως εκπαιδευτικοί, είναι: «Πως Εσείς, ως πολιτικός μας Προϊστάμενος εκτιμάτε ότι αξιοποιώντας στελέχη της πολιτικής και διοικητικής πυραμίδας του υπουργείου του οποίου ηγείσθε, μπορείτε να μας αποπροσανατολίζετε και να μας «δια-χειρίζεστε» με δημαγωγίες και χειραγωγήσεις, όταν εξ ορισμού ο ρόλος μας ως επαγγελματίες είναι να προσεγγίζουμε κριτικά και να διασταυρώνουμε τις πηγές, τη γνώση και τις πληροφορίες πολλώ δε μάλλον τις πολιτικές ρητορείες και.. αναδιπλώσεις».
 
Στο πλαίσιο της κοινωνικής και πολιτικής εντιμότητας, θα ήταν προτιμότερο να τεθεί ανοικτά στο δημόσιο διάλογο, η έλλειψη ή ακόμα και η αδυναμία/δυσκολία της πολιτικής σας και κυβερνητικής σας βούλησης να ανταποκριθείτε θετικά στο προαναφερόμενο αίτημα.
 
Αντ’ αυτού, κατά τις πρόσφατες επαφές μας παρουσία της ΟΛΜΕ, πήραμε τη διαβεβαίωση ότι το ΥΠΠΕΘ θεωρεί δίκαιο το αίτημα μας και γι’ αυτό το λόγο ζήτησε ΤΩΡΑ (;) από το ΓΛΚ (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) να γνωμοδοτήσει για το αν έχει εφαρμογή η διάταξη της παρ. 5 του άρθρου 153 του ν. 4472/17 για την επιστροφή του συνόλου των παρακρατηθέντων αποδοχών στους εκπαιδευτικούς που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αφότου ένα δεκαπενθήμερο πριν η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου σας, είχε «στείλει» ένα αμφιβόλου, μαντικής ερμηνείας, έγγραφο στις ΔΔΕ, ενώ ακολούθως ΕΣΕΙΣ, ως Προϊσταμένη μας αρχή, εκπροσωπούμενης από την υφυπουργό Παιδείας, παρουσία της ΟΛΜΕ, μας προτρέπετε να κάνουμε αιτήσεις μέσω των ΔΔΕ ως μορφή πίεσης προς… τον εαυτό ΣΑΣ!!!!!
 
Πέραν αυτής της «διοικητικά» φαιδρής προτροπής, μέχρι σήμερα, από ό,τι ΕΜΕΙΣ γνωρίζουμε όχι μόνο δεν έχει γίνει ΚΑΜΜΙΑ σχετική ενέργεια αλλά αμφισβητείται από το Υπουργείο μας και η εγκυρότητα υπαγωγής μας στον προαναφερόμενο νόμο. Παρεμπιπτόντως, θυμίζουμε πως δεν είναι αρμοδιότητα του υφισταμένου να γνωμοδοτεί και να αποφασίζει για τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσει ο προϊστάμενος να διαχειριστεί αποτελεσματικά μια διοικητική πράξη εκτός και αν εξουσιοδοτηθεί γι’ αυτήν. Σας θυμίζουμε δε, πως το τελευταίο εξάμηνο παρά τις έγγραφες και προφορικές μας «επικλήσεις» και πιθανά τη θετική σας πρόθεση δεν έχετε καταφέρει μάλλον λόγω πολλαπλών υποχρεώσεών σας, να μας συναντήσετε δια ζώσης.
 
Αξιότιμε κ. Υπουργέ, η περίοδος κλαυσίγελου πόσο θα διαρκέσει; μέχρι τις επικείμενες εκλογές;
 
Κατόπιν των παραπάνω, σας καλούμε άμεσα να μας πείτε απλά, καθαρά και γραπτά:
 
1. Αν προτίθεστε ή όχι να εξετάσετε το αίτημα μας, χωρίς «χειριστικά» παιχνίδια.
 
2. Ποιες είναι οι ενέργειες τις οποίες έχετε ήδη κάνει ή θα κάνετε έτσι ώστε να αποκατασταθεί η απώλεια εισοδήματος που υπέστησαν οι «διαθέσιμοι» χωρίς επιλογή τους εκπαιδευτικοί; (δεδομένου ότι όλοι παραδέχονται ότι το αίτημα είναι δίκαιο).
 
Και παρακαλούμε, μη μας εμπαίζετε με κινήσεις που υποβιβάζουν το βαθμό κατανόησης όχι απλά ισότιμων με εσάς πολιτών αλλά επαγγελματιών που θα ‘πρεπε να θεωρούνται από πλευράς σας, κατά αρμοδιότητα και ιδεολογία, ως ΚΕΦΑΛΑΙΟ για τη χώρα. Είναι ζήτημα Ηθικής Πρακτικής αλλά πάνω από όλα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ Δεοντολογίας.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαρά την προβοκάτσια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθρο Αχταρμάς προτάσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Σχετικά Αρθρα

Στις πειθαρχικές διώξεις απαντάμε συλλογικά και αγωνιστικά

Δευτέρα 18 Μάη, 1 μ.μ., στην Π.Δ.Ε. Κεντρ. Μακεδονίας (κτίριο ZEDA)

Εργατικά 14 Μάι 2026, 18:49

Διαγραφή της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης από την Α΄ ΕΛΜΕ

Εργατικά 12 Μάι 2026, 22:31

Οργή εκπαιδευτικών για τους εκβιασμούς που ασκεί η Διεύθυνση ΠΕ Β΄ Αθήνας για να εφαρμοστεί η αξιολόγηση

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου

Εργατικά 12 Μάι 2026, 18:52

Φοιτητικοί Σύλλογοι: να μην τολμήσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναθεώρηση του άρθρου 16

Παιδεία 6 Μάι 2026, 22:01

Σε προανακριτικές διαδικασίες πρόεδροι Συλλόγων Γονέων για μαθητικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις

Παιδεία 6 Μάι 2026, 20:13

Δήμος Αθήνας: αγνοεί τα αιτήματα των σχολείων, δεν δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα του προσεισμικού ελέγχου, παραχωρεί τους σχολικούς χώρους για εξετάσεις κερδοσκοπικών φορέων

Ενημέρωση από τον τακτικό εκπρόσωπο των ΕΛΜΕ στο Δήμο Αθήνας

Παιδεία 4 Μάι 2026, 08:55
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Tο φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, The Atlantic, παραδέχεται: Το Iράν νίκησε ΗΠΑ-«Ισραήλ» και έγινε παγκόσμια δύναμη

16 Μάι 2026, 08:38
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

16 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Μάη

16 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Aμερικανός βουλευτής παραδέχεται ότι οι ΗΠΑ έχασαν 39 αεροπλάνα στον πόλεμο κατά του Ιράν

15 Μάι 2026, 18:54
Πολιτική

78 χρόνια από τη Νάκμπα | Ολοι/ες αύριο στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

15 Μάι 2026, 13:03
Διεθνή

«Στον Λίβανο τον ήπιαμε» λέει (σε ελεύθερη απόδοση) διάσημος σιωναζιστής καραβανάς

15 Μάι 2026, 12:40
Κόντρες

Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 

15 Μάι 2026, 11:55
Υγεία

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ως ψηφοθηρικό σόου της Αγαπηδάκη

15 Μάι 2026, 08:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Μάη

15 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Οσα κι αν χτίζουνε τειχιά κι αν τον κλοιό στενεύουν, τα ντρόουν είν’ αληταριά κι όλο θα ταξιδεύουν (video)

14 Μάι 2026, 22:24
Πολιτική

Aνέκρουσε πρύμναν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ

14 Μάι 2026, 21:42
Κόντρες

Μαθημένοι στις κωλοτούμπες

14 Μάι 2026, 20:25
Εργατικά

Στις πειθαρχικές διώξεις απαντάμε συλλογικά και αγωνιστικά

Δευτέρα 18 Μάη, 1 μ.μ., στην Π.Δ.Ε. Κεντρ. Μακεδονίας (κτίριο ZEDA)

14 Μάι 2026, 18:49
Πολιτική

Προκαλούν οι Ουκρανοί

14 Μάι 2026, 14:26
Αθλητισμός

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

14 Μάι 2026, 11:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάη

14 Μάι 2026, 00:01
Υγεία

Νοσοκομείο Νίκαιας: Στάση εργασίας των γιατρών αύριο ενάντια στη μείωση του αριθμού των ειδικευόμενων

13 Μάι 2026, 21:26
Διεθνή

Ισραήλ, βιαστή, δολοφόνε! Ακόμα και οι New York Times το αναγνωρίζουν τώρα

13 Μάι 2026, 19:56
Κόντρες

Δε βγαίνουν τα νούμερα

13 Μάι 2026, 15:02
Διεθνή

Για επερχόμενη συστημική κατάρρευση προειδοποιεί ο αρχηγός του σιωναζιστικού στρατού

13 Μάι 2026, 12:56
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Μάη

1944: Εκτελούνται 120 Ελληνες από Γερμανούς στο Χαϊδάρι (οι 92 ανάπηροι πολέμου).

1981: Βόμβες σe super market Βερόπουλου στο Περιστέρι και Βασιλόπουλοy στο Ψυχικό (Λαϊκή Επαναστατική Πρωτοβουλία).

1986: Βόμβα στο αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας (Επαναστατικοί Πυρήνες).

1991: Δύο ρουκέτες κατά της τσιμεντοβιομηχανίας «Χάλυψ» στον Ασπρόπυργο (17Ν).

1999: Ρουκέτα κατά της κατοικίας του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι (17Ν).

2005: Δίνεται δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες του Κουβέιτ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ανέδειξε με εμφατικό τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη γεωπολιτική και στην ενεργειακή ασφάλεια η Ευρώπη. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πρώτη στην επίθεση που δέχτηκε η Κύπρος και με τον τρόπο αυτό κάναμε ένα βήμα ιστορικής σημασίας γιατί υπενθυμίσαμε στην Ευρώπη το άρθρο 42 παράγραφος 7 των Ευρωπαϊκών Συνθήκων για την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη με τη στήριξη που προσφέραμε στην Κύπρο.

Σταύρος Παπασταύρου

(Ο γνωστός για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του με τους σιωνιστές υπουργός Ενέργειας του Μητσοτάκη αποδεικνύεται άξιος μαθητής του Γκέμπελς. Και στο πλασάρισμα ψεύτικων ειδήσεων και στην αποσιώπηση πραγματικών ειδήσεων. Δέχτηκε καμιά επίθεση η Κύπρος; Δεν το ισχυρίστηκε κανένας. Ολοι μίλησαν για επίθεση στις βρετανικές βάσεις που βρίσκονται στην Κύπρο. Οι βάσεις, όμως, από το ιδρυτικό της Κυπριακής Δημοκρατίας δε θεωρούνται κυπριακό έδαφος αλλά βρετανικό έδαφος. Εχουν το ίδιο στάτους που έχει η αμερικάνικη βάση στο Γκουαντανάμο της Κούβας, που η κουβανέζικη επανάσταση δεν μπόρεσε να τη διώξει. Από ποιον δέχτηκαν επίθεση οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο; Οχι από το Ιράν, που διέψευσε από την πρώτη στιγμή το γεγονός. Ηταν μια προβοκάτσια των φίλων του Παπασταύρου, των σιωναζιστών του Ισραήλ, που προσπαθούσαν να σύρουν χώρες όπως η Βρετανία, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία στον πόλεμο κατά του Ιράν. Οταν το Ιράν τους ξεμπρόστιασε, σταμάτησαν αυτές τις προβοκάτσιες. Ομως οι καλοί φίλοι των σιωναζιστών, όπως ο Παπασταύρου, εξακολουθούν να μηρυκάζουν γκεμπελίστικα τα περί «επίθεσης που δέχτηκε η Κύπρος». Αν τον ενδιαφέρει η γεωπολιτική και η ενεργειακή ασφάλεια, γιατί ο Παπασταύρου δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι ένα ουκρανικό επιθετικό θαλάσσιο drone, έμφορτο με εκρηκτικά και επιχειρησιακά σε κατάσταση αναμονής, βρέθηκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα; Γιατί δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι η Ουκρανία εξάγει τον πόλεμο στη Μεσόγειο, πλήττοντας με τέτοια drones ρωσικά τάνκερ, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο να απαντήσει με αντίστοιχα – και αριθμητικά πολλαπλάσια – πλήγματα η Ρωσία ενάντια σε πλοία που μεταφέρουν καύσιμα ή άλλα εμπορεύματα από και προς την Ουκρανία; Τι είναι πιο επικίνδυνο, ένα drone προβοκάτσιας που κινήθηκε προς τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο ή οι πολεμικές ενέργειες της Ουκρανίας στη Μεσόγειο, που – εκτός των άλλων – εγείρουν μεγάλους κινδύνους για κάθε είδους σκάφη – αλιευτικά, αναψυχής, ποστάλια, εμπορικά – που πλέουν στην περιοχή και που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται εκθετικά;)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo