Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη
  • Oταν η φιλαρμονία γίνεται δυσαρμονία, χρειάζονται (και) καπνογόνα
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη
  • Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή
  • Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Για τη διασφάλιση του άρτου του επιούσιου
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Για τη διασφάλιση του άρτου του επιούσιου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Μάι 2018, 00:00

Οσοι στοιχημάτιζαν ότι έστω και την τελευταία στιγμή ο Παναθηναϊκός θα γλιτώσει τον υποβιβασμό μπορούν να περάσουν από το ταμείο. Με άνετη πλειοψηφία, το ΔΣ της Super League άλλαξε τον κανονισμό και πλέον οι ομάδες που δεν καταφέρνουν να πάρουν αδειοδότηση δε θα υποβιβάζονται σε ερασιτεχνική κατηγορία, αλλά θα ξεκινούν με -6 βαθμούς στο επόμενο πρωτάθλημα και η τιμωρία τους θα συμπληρώνεται με ελεγχόμενη απαγόρευση μεταγραφών (θα επιτραπούν μόλις τρεις μεταγραφές ή ανανεώσεις για παίκτες άνω των 23 ετών το καλοκαίρι και μία στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ενώ οι παίκτες κάτω των 23 που θα αποκτηθούν θα πρέπει να είναι Ελληνες). Στη σχετική ψηφοφορία συμμετείχαν 15 από τις 16 ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας (απουσίαζε η Κέρκυρα), με 11 από αυτές (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ξάνθη, Λεβαδειακός, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης, Πανιώνιος, ΑΕΛ, Λαμία) να ψηφίζουν υπέρ της αλλαγής, 3 κατά (ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα) και 1 να δηλώνει αποχή (Πλατανιάς).

Για να οριστικοποιηθεί η αλλαγή, θα πρέπει να την εγκρίνει και η ΕΠΟ (ενημερώθηκε για την απόφαση και θα καλέσει έκτακτο ΔΣ για την εβδομάδα που έρχεται), κάτι που φαίνεται δεδομένο ότι θα συμβεί. Μαζί με τους πράσινους θα γλιτώσουν τον υποβιβασμό και οι ομάδες που δε θα έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, αφού ο κανονισμός τροποποιήθηκε και ως προς το σημείο που προέβλεπε ότι όσες ομάδες δεν πάρουν άδεια θα υποβιβαστούν. Μετά από την εξέλιξη αυτή, ήρθαν και οι πρώτες διαρροές από κύκλους του πρώην προέδρου των πράσινων Γιάννη Αλαφούζου, σύμφωνα με τις οποίες τις επόμενες μέρες θα τακτοποιηθούν τα χρέη προς τους παίχτες που έχουν κάνει προσφυγή και θα σταματήσει η διαδικασία των συνεχόμενων μηδενισμών της ομάδας.

Οπως ήταν αναμενόμενο, η απόφαση του ΔΣ της Super League προκάλεσε ειρωνικά σχόλια και ποικίλες αντιδράσεις, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρνητικές. Για να φτάσουμε στο επιθυμητό για τους πράσινους αποτέλεσμα χρειάστηκαν αρκετές παρασκηνιακές διεργασίες ανάμεσα στους τρεις νταβατζήδες του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου (Μελισσανίδης, Μαρινάκης και Σαββίδης), ενώ παρέμβαση υπέρ των πράσινων έγινε στο παρασκήνιο και από την κυβέρνηση, η οποία δεν ήθελε να χρεωθεί τον πιθανό υποβιβασμό. Για να καταλάβουμε πώς τη γλίτωσαν οι πράσινοι, θα αναφερθούμε σε μια σειρά γεγονότα που δείχνουν ξεκάθαρα το παζάρι που έγινε και τα παιχνίδια ανάμεσα στους τρεις μεγάλους.

Θα ξεκινήσουμε από την απουσία της Κέρκυρας από την ψηφοφορία, γεγονός που προκαλεί εντύπωση, αφού είναι η ομάδα που αν υποβιβάζονταν οι πράσινοι θα εξασφάλιζε την παραμονή της στη Super League και υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να εναντιωθεί στην αλλαγή του κανονισμού. Το ρεπορτάζ λέει ότι για να πάρουν οι Φαίακες αυτή την απόφαση δέχτηκαν πιέσεις και ότι έγινε παρέμβαση του ΠΑΟΚ (κάποιοι αναφέρουν ότι έγινε και προσωπική παρέμβαση του Σαββίδη).

Θα συνεχίσουμε με την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη, που ανέλαβε τα διαδικαστικά της υπόθεσης. Ο πραγματικός ιδιοκτήτης της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ φρόντισε αφενός να ικανοποιήσει την κυβέρνηση, που προσπαθούσε να βρει τρόπο για να γλιτώσουν οι πράσινοι τον υποβιβασμό, και αφετέρου να διασφαλίσει τα κέρδη της ομάδας του, αφού το πρωτάθλημα χωρίς τον Παναθηναϊκό θα έχανε σημαντικό μέρος της ανταγωνιστικότητάς του και κατά συνέπεια αρκετά φράγκα από τους χορηγούς και τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Μόνο τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται ότι η ΑΕΚ με τη Λαμία, τον Απόλλωνα και τον Ατρόμητο ήταν οι ομάδες, που έθεσαν το θέμα της αδειοδότησης των πράσινων στο ΔΣ της Super League και προκάλεσαν τη συζήτηση για την αλλαγή του κανονισμού. Για την ιστορία, και οι τέσσερις ομάδες ψήφισαν αντίθετα με την περσινή τους στάση, όταν στην υπόθεση του Ηρακλή είχαν ψηφίσει υπέρ του υποβιβασμού του. Ο Μελισσανίδης, στηρίζοντας την κυβέρνηση, κατάφερε να «πατσίσει» τις απροκάλυπτες κυβερνητικές παρεμβάσεις για να πάρει την άδεια και τη χρηματοδότηση για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και ταυτόχρονα να στείλει το μήνυμα στην ποδοσφαιρική πιάτσα ότι είναι ο «εκλεκτός» της κυβέρνησης και αυτός που κινεί τα νήματα στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Στα χνάρια της ΑΕΚ βάδισε και ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι αποφάσισαν να ψηφίσουν υπέρ του αιώνιου αντιπάλου τους και να τον κρατήσουν στην κατηγορία, διαψεύδοντας μια μεγάλη μερίδα φιλάθλων. Ο Μαρινάκης είχε κάθε λόγο να μη συναινέσει στην αλλαγή του κανονισμού, αφού τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον Αλαφούζο, με τον οποίο έχουν ανταλλάξει ουκ ολίγα «γαλλικά» χρησιμοποιώντας τα «παπαγαλάκια» τους (μέσω της «Δίκης» του Θωμαΐδη και των «Παραπολιτικών» του Κουρτάκη). Επιπλέον, ο Μαρινάκης ψηφίζοντας σε βάρος των πράσινων θα προκαλούσε φθορά στην κυβέρνηση με την οποία βρίσκεται σε ευθεία αντιπαράθεση το τελευταίο διάστημα. Η «παιδική χαρά» του Μαξίμου θα είχε να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη υπόθεση και ο ερυθρόλευκος ηγέτης θα έπαιρνε την εκδίκησή του.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε επακριβώς τους λόγους που έγειραν την ερυθρόλευκη πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού. Ισως ο Μαρινάκης να θέλησε να μιμηθεί το παράδειγμα του Γιώργου Ανδριανόπουλου, ο οποίος 43 χρόνια πριν (Δεκέμβρης 1975), είχε γλυτώσει τον Παναθηναϊκό από τον υποβιβασμό. Ισως να μην ήθελε να ανοίξει ένα ακόμη «μέτωπο» με τους πράσινους οπαδούς, αφού αυτό το χρονικό διάστημα, εκτός από τις δικαστικές του εκκρεμότητες, βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με την κυβέρνηση. Ισως να μην ήθελε να δώσει άλλοθι στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να ισχυριστεί ότι σε συνεργασία με τον Αλαφούζο και τη ΝΔ θυσιάζουν τον Παναθηναϊκό για να κάνουν αντιπολίτευση. Ανεξάρτητα από το λόγο ή τους λόγους που τον ώθησαν να πάρει αυτή την απόφαση, με την ψήφο υπέρ του μεγάλου αντίπαλου, ο Μαρινάκης δηλώνει ότι συνεχίζει να έχει λόγο στα δρώμενα και τις εξελίξεις στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Διαφορετικά από τους δυο μεγάλους της Αττικής ψήφισε ο ΠΑΟΚ, όμως όπως θα δούμε η επιλογή του Σαββίδη ήταν εκ του ασφαλούς. Στον ΠΑΟΚ γνώριζαν την επιθυμία της κυβέρνησης και της ΕΠΟ να αλλάξει ο κανονισμός και να γλιτώσουν οι πράσινοι τον υποβιβασμό και με τις κινήσεις τους μέχρι τη μέρα της ψηφοφορίας έδειχναν ότι αν η ψήφος του ΠΑΟΚ επηρέαζε τις εξελίξεις, θα «πειθαρχούσαν». Τελικά, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στο ΔΣ της Λίγκας, ο Σαββίδης κατάφερε και να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές του, προκειμένου να μπορεί να πουλήσει στους οπαδούς της ομάδας του ότι δε χειραγωγείται, δεν είναι φερέφωνο κανενός και πάνω απ' όλα βάζει το συμφέρον του ΠΑΟΚ, και οι πράσινοι να σωθούν. Την εξυπηρέτηση στην κυβέρνηση και τους πράσινους την έκανε πείθοντας τη διοίκηση της Κέρκυρας να απέχει. Στη συνέχεια, εκμεταλλεύτηκε τη διαδικασία της ψηφοφορίας, σύμφωνα με την οποία οι ομάδες ψήφισαν με αλφαβητική σειρά, και μπόρεσε να διαφοροποιηθεί, αφού όταν ψήφισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ το αποτέλεσμα είχε κριθεί και υπήρχαν ήδη οι έντεκα θετικές ψήφοι για την παραμονή του Παναθηναϊκού.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση της Λίγκας είναι ότι στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν κανόνες και τα πάντα καθορίζονται από τις συμμαχίες της στιγμής και το όφελος που θα έχουν οι ομάδες. Ο υποβιβασμός του Παναθηναϊκού θα είχε αρνητικές συνέπειες για το πρωτάθλημα, αφού εκτός από τις άσχημες επικοινωνιακά εντυπώσεις, θα υπήρχε μείωση του ανταγωνισμού και περαιτέρω απαξίωσή του, με αποτέλεσμα τα φράγκα που θα έμπαιναν στο ταμείο των ομάδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις χορηγίες να μειωθούν. Και επειδή η διασφάλιση «του άρτου του επιούσιου» είναι το μέγιστο καθήκον για τους ανιδιοτελείς εργάτες του ελληνικού ποδοσφαίρου, αποφάσισαν μετά από γόνιμο διάλογο και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες να αλλάξουν τον κανονισμό και να σώσουν τα κέρδη τους.

Κος Πάπιας

papias@eksegersi.gr
 

 
Μια κίνηση που δε συνηθίζεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο είχαμε από την πλευρά των δυο φιναλίστ του Κυπέλλου. Σε μια επίδειξη fair play, οι ομάδες δήλωσαν πολύ νωρίς τις ενδεκάδες (αλλά και τους αναπληρωματικούς παίχτες) με τις οποίες θα κατέβουν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στις εξέδρες και στους πέριξ χώρους του ΟΑΚΑ. Στις αποστολές των δυο ομάδων δεν υπήρξαν εκπλήξεις, αφού εκτός από μερικές μικρές διορθωτικές αλλαγές, στον τελικό θα συμμετάσχουν όσοι συμμετείχαν και στον περσινό τελικό στο Βόλο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

9 Μάη 1945 – Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Οι φτωχοί κτηνοτρόφοι καταστρέφονται κι ο Αποστόλου περί άλλα τυρβάζει

Σχετικά Αρθρα

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 12:18

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 11:08

Ούτε στη Νορβηγία ούτε πουθενά…

Αθλητισμός 12 Οκτ 2025, 20:40

Η Εθνική Ελπίδων σπάει το δόγμα του «No Politica» και μας βάζει δύσκολα

Αθλητισμός 11 Οκτ 2025, 20:34

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο υπέρ της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 6 Οκτ 2025, 19:37

Το φιλί του Σοφιάν Τσόκλα

Αθλητισμός 23 Σεπ 2025, 09:10
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη

9 Νοέ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Oταν η φιλαρμονία γίνεται δυσαρμονία, χρειάζονται (και) καπνογόνα

8 Νοέ 2025, 06:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

8 Νοέ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη

8 Νοέ 2025, 00:01
Παιδεία

Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή

7 Νοέ 2025, 20:27
Παιδεία

Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!

7 Νοέ 2025, 19:50
Καταστολή

Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού

Εκλεκτός του Μητσοτάκη, που τον έκανε αρχηγό παρά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη

7 Νοέ 2025, 19:46
Διεθνή

Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία

7 Νοέ 2025, 14:06
Κόντρες

Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο

7 Νοέ 2025, 11:46
Καταστολή

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

7 Νοέ 2025, 11:34
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο στρατηγών της Αστυνομίας

Μεθόδευση για παραγραφή

7 Νοέ 2025, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

5 Νοέ 2025, 21:47
Καταστολή

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

5 Νοέ 2025, 21:43
Κόντρες

Μητσοτάκη, είσαι απαράδεκτος

5 Νοέ 2025, 18:54
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη

Ημέρα κατά του φασισμού και του αντισημιτισμού.

Καμπότζη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1953).

1921: Γενική απεργία στη Ρώμη, συγκρούσεις εργατών σιδηροδρόμων με φασίστες.

1923: Απόπειρα πραξικοπήματος από τον Χίτλερ που υπό την απειλή όπλου σε μπυραρία του Μονάχου αναγκάζει Βαυαρούς ηγέτες να τον υποστηρίξουν («πραξικόπημα της μπυραρίας»).

1974: Πεθαίνει ο Χόλγκερ Μάινς (RAF) από απεργία πείνας.

1989: Πτώση του τείχους του Βερολίνου.

1994: Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας κρίνει ένοχο τον Γιώργο Κοσκωτά για τέσσερις κακουργηματικές πράξεις και τον καταδικάζει σε κάθειρξη 25 ετών.

1995: Ο Γιασέρ Αραφάτ επισκέπτεται για πρώτη φορά επίσημα το Ισραήλ για να συλλυπηθεί τη χήρα του Γιτζάκ Ράμπιν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo