Καλά τα πανηγύρια για τη συνεργασία των κοινοβουλευτικών ομάδων ΔΗΣΥ και Ποταμιού, καλή η κοινή πρόταση νόμου για τους πλειστηριασμούς και τον ΦΠΑ στα νησιά, αλλά για το ζήτημα της αντιαπεργιακής τροπολογίας (υποχρεωτική απαρτία 50%+1 για να ληφθεί απόφαση για απεργία από πρωτοβάθμιο σωματείο), ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι έγιναν ξανά «από δυο χωριά χωριάτες».
Βλέπετε, το ΠΑΣΟΚ έχει ακόμα ρίζες στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία (πρώτη δύναμη εξακολουθεί να είναι η ΠΑΣΚΕ) και αισθάνεται υποχρεωμένο να καταψηφίσει τη σχετική ρύθμιση, όταν την ξανακαταθέσει η κυβέρνηση. Αλλωστε, και επί συγκυβέρνησης Σαμαροβενιζέλων το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να πείσει την τρόικα να μην επιμείνει σ' αυτή τη ρύθμιση, γιατί θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ' αυτά που θα λύσει.
Αντίθετα, οι νεοφιλελέδες του Ποταμιού «πετάνε τη σκούφια τους» για κάτι τέτοια. Αισθάνονται μίσος για την ίδια την έννοια του συνδικαλισμού, ακόμα και όταν αυτός ασκείται από πιστούς στο σύστημα αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές. Και δε θέλουν ν' αφήσουν τον «εκσυγχρονισμό» να τον διαχειρίζεται αποκλειστικά ο Κούλης. Οι περισσότεροι από δαύτους, βέβαια, θα φύγουν από το Κίνημα Αλλαγής και θα πάνε στη ΝΔ, όμως προς το παρόν ο Θεοδωράκης πρέπει να τους παίρνει υπόψη του. Ετσι, το Ποτάμι προσανατολίζεται στην υπερψήφιση της διάταξης. Το πολύ να πάει σε ψήφο κατά συνείδηση, για να αποδεσμευτούν όλοι και να ψηφίσει ο καθένας ό,τι γουστάρει.
Γεννηματά και Θεοδωράκης καταβάλλουν προσπάθεια να κρατηθεί χαμηλά το θέμα, για να μην τροφοδοτήσει την επικαιρότητα. Σ' αυτό διευκολύνονται και από το γεγονός ότι είναι ο «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ που εισηγείται την αντεργατική διάταξη, με τη σύμφωνη γνώμη και της ΝΔ, οπότε τα βέλη θα στραφούν ενάντια σ' αυτούς. Αναγκαστικά, όμως, όταν και οι βουλευτές του Ποταμιού (ή έστω κάποιοι απ' αυτούς) θα ψηφίσουν μαζί με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τη ΝΔ, αδυνατίζει η προπαγάνδα του διαχωρισμού και από τον «ανεύθυνο λαϊκισμό» του ΣΥΡΙΖΑ και από τον «νεοφιλελευθερισμό» της ΝΔ, πάνω στην οποία προσπαθεί το ΠΑΣΟΚ να χτίσει το Κίνημα Αλλαγής. Οταν «κρυολογούν» με το πρώτο φύσημα του αέρα, φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν ξεσπάσει θύελλα. Οταν θα βρεθούν μπροστά σε διλήμματα του τύπου: «μπαίνουμε σε κυβέρνηση Μητσοτάκη ή οδηγούμε τη χώρα σε νέες εκλογές για να κυβερνήσουμε μετά με τον ΣΥΡΙΖΑ»;
ΥΓ. Ο Κεγκέρογλου τοποθετήθηκε επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής για το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Πασοκάρα και τα μυαλά στα κάγκελα…