Η εργατική τάξη δεν μπόρεσε
να πετύχει τίποτα από την αστική,
χωρίς επίμονη ταξική πάλη που,
σε ορισμένους σταθμούς της, πήρε τις πιο
διαφορετικές και τις πιο βίαιες μορφές,
φτάνοντας μέχρι την ένοπλη εξέγερση για
την ανατροπή της αστικής τάξης και την
εγκαθίδρυση της δικτατορίας του
προλεταριάτου. Το πολύτιμο αυτό δίδαγμα,
η εργατική τάξη το έβγαλε από την
ίδια της την πείρα.
> «Στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα», Τσίπρας στους εργαζόμενους της εταιρίας «Πλαστικά Θράκης» (Ξάνθη). Ευλογημένη υπεραξία… «Υγιείς» καπιταλιστές, άρρωστοι εργαζόμενοι (οικονομικά)…
> Τώρα πλέον «επιδιώκουμε να προστατεύσουμε τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά» (Γ. Χουλιαράκης). Χου, ρε!
> Ωνίσκεαπατεω!
> Πολύ θρασύς ο Πολάκης…
> «Δημιουργούμε ένα πλέγμα προστασίας των εργαζομένων» – Ε. Αχτσιόγλου. Ασφυκτικό, θα λέγαμε εμείς…
> Και οπαδός του Ντοστογιέφκσι ο Εφκλείντιι Τσακαλώτοφ…
> Στο… Γκάζι η εκδήλωση της Ν. Σύριζα για το Πολυτεχνείο. Trendy και σε απόσταση ασφαλείας από το Πολυτεχνείο…
> Το δικαίωμα στο θάνατο (3 νεκροί από πυροβολισμούς σε σχολείο της Ταχίμα, Καλιφόρνια).
> «Χαλάρωση capital controls» ενώ σου λένε σφίξε κι άλλο το ζωνάρι…
> Στην avgi.gr, 13/11/2017, ο Αδ. Γιαννίκος διακρίνει πως «η νέα γενιά ψηφοφόρων των Εργατικών βρήκε το δικό της σημείο αναφοράς στην ποπ κουλτούρα…». Συγκλονιστικό! Ποια ανεργία και λιτότητα στη Βρετανία; Αυτά είναι παλιομοδίτικα. Ποπ, παιδί μου, ποπ…
> Πάντα είναι το παράπονο
της ερημιάς ο στίχος
οπού απλώνεται παντού
σα σιδερένιος τοίχος.
> «Το ποσοστό ανεργίας στην περιοχή μας είναι μικρότερο από τον εθνικό μέσο όρο, πρόκειται όμως για συμβάσεις ορισμένου χρόνου που γίνονται μέσω των γραφείων ευρέσεως εργασίας» – Ντομίνγκος Κόστα, εκπρόσωπος του «Κ»Κ Πορτογαλίας στη Βίλα Νόβα ντε Φαμαλικάο.
> «Πεντακόσιες χιλιάδες άτομα εγκατέλειψαν τη χώρα, δηλαδή πάνω από το 10% του ενεργού πληθυσμού, ανάμεσά τους και πολλοί νέοι πτυχιούχοι» – Ρακέλ Βαρέλα, καθηγήτρια στο Νέο Πανεπιστήμιο της Λισσαβώνας με ειδίκευση στην Ιστορία της Εργασίας. (οι πληροφορίες από avgi.gr/article/10811/8505865/portogalia-e-aristera-prospathei).
> «Πυρηνικός εκβιασμός στη Β. Κορέα» (Αυγή – Ενθετα – Monde Diplomatique).
> Εκδηλώσεις Περισσού (κόμματος και νεολαίας) για το Πολυτεχνείο: την Πανσπουδαστική, νούμερο 8, θα την παρουσιάσουν ποτέ;
> Φυσικά και δεν…
> Να βάλουν τα χεράκια τους να βγάλουν τα ματάκια τους;
> «Καταγγέλουμε τη προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολ/χνείου, την Τετάρτη, 14 του Νοέμβρη, 350 περίπου οργανωμένων πρακτόρων της ΚΥΠ…». Πανσπουδαστική Νο. 8, Γενάρης – Φλεβάρης 1974, Ανακοίνωση – Απάντηση της «Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα» του Πολυτεχνείου (κυκλοφόρησε την Πρωτοχρονιά του 1974).
> «Χαρτζιλίκι» το «κοινωνικό μέρισμα» (Α. Καρακούσης – tovima.gr/opinions/article/?aid=915666). Τι δέον γενέσθαι; «Ευκαιρίες απασχόλησης, δυνατότητες επανένταξης στην οικονομική ζωή της χώρας, σταθερό εισόδημα και προοπτικές ευημερίας για τους ίδιους και τα παιδιά τους επιθυμούν» (οι πολίτες). Ομως και αυτά τα ωραία λόγια, γιατί γι’ αυτό πρόκειται, αδύνατον να πραγματοποιηθούν μέσα στον καπιταλισμό.
> Η βίαιη, ένοπλη, κοινωνική επανάσταση είναι το διέξοδο.
> Avanti, o popolo!
> Bandiera rossa!
> Τι πέταξε το μητσοτάκι; «Πολιτική αλλαγή για να τελειώσει η λιτότητα».
> Ναι, ναι, Κούλη τους.
> Πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν από την Ιταλία στη Γαλλία διασχίζοντας το Κολ ντε λ’ Εσέλ (ορεινό πέρασμα 1.762 μέτρων).
> Φώφη – Ανδρουλάκης: και μαζί δεν κάνουνε και χώρια μπορούνε…
> «Η αφύπνιση του γίγαντα (σ.σ: της Κεντροαριστεράς) δεν σημαίνει ότι μπορεί να τρέξει και στον Μαραθώνιο – ίσως μάλιστα ούτε και στα 5 χιλιόμετρα» – Μ. Μητσός, (tovima.gr/opinions/all-opinions/article/5486577/afypnish/)… κράτα και μικρό καλάθι…
> «Κοινωνικό μέρισμα», ΕΝΦΙΑ, έκτακτες εισφορές, ΕΦΚΑ και βάλε κι άλλα…
> Ισότης και ομοιότης.
> Δε θα πάρουμε, ευχαριστούμε.
> «Guerilla Radio» – Rage Against The Machine.
> Τι παράξενα πράγματα (που θάλεγε κι ο Ρίτσος): «Οι αλλαγές που υπάρχουν σήμερα στην πολιτική των ΗΠΑ και εκδηλώνονται στις παγκόσμιες σχέσεις δεν είναι, κατά την άποψή μας, το άμεσο αποτέλεσμα της 11ης του Σεπτέμβρη. Επεμβάσεις γίνονταν και πριν και θα συνεχίσουν και στο μέλλον πολύ περισσότερο από τον πόλεμο ενάντια στο Αφγανιστάν. Αυτές οι αλλαγές έχουν σχέση με τις σχέσεις στην οικονομία, τις αλλαγές στις διεθνείς δυνάμεις και τις σχέσεις των καπιταλιστικών χωρών στην εποχή της παγκοσμιοποίησης» – παρέμβαση των FARC-EP στη «διεθνή συνάντηση κομμουνιστικών και εργατικών κινημάτων, Ιούνης 2002», με θέμα: «Η νέα διεθνής κατάσταση μετά την 11η Σεπτεμβρίου», Σύγχρονη Εποχή. «Εκτιμώντας τις διεθνείς εξελίξεις, οι συμμετέχοντες καταδίκασαν τις τρομοκρατικές πράξεις της 11ης Σεπτεμβρίου» – «Κοινό ανακοινωθέν», σελίδα 236.
> «Σε αυτή την κατεύθυνση προσανατολιζόμαστε στη Βενεζουέλα για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε όλα τα σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού ενάντια σ’ αυτό το θαυμάσιο πρόγραμμα ιστορικής σημασίας που έχει ο Τσάβες, τη Μπολιβαριανή επανάσταση». Στο προηγούμενο βιβλίο, σελίδα 49, παρέμβαση του «Κ»Κ Βενεζουέλας…
Βασίλης