Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές
  • «Η μουσική παιδεία είναι πολιτισμός, δεν είναι πολυτέλεια να είσαι μουσικός»
  • Σύμπτωση είναι, μην πάει ο νους σας στο πονηρό
  • Η σημασία της παύσης στη μουσική
  • Κακοκαιρία και Tηλεκπαίδευση: Η μέγιστη υποκρισία
  • Τα πειθαρχικά θα ηττηθούν – το Δημόσιο Σχολείο θα νικήσει (ανταπόκριση από την Τρίπολη)
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Σόιμπλε στηρίζει Τσίπρα!
Πολιτική

Σόιμπλε στηρίζει Τσίπρα!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Οκτ 2017, 00:00

Αποχωρώντας από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έστειλε στην Ελλάδα τον παραγιό του για να προσφέρει -με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο- στήριξη στη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα. Ο Γερούν Ντεϊσελμπλούμ (αυτός είναι ο παραγιός του Σόιμπλε και ποτέ δεν το έκρυψαν ούτε ο ένας ούτε ο άλλος) δεν περιορίστηκε μόνο στα όσα δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο (περί «καθαρής εξόδου» από το Μνημόνιο κτλ.), δίνοντας πάσα στον Τσίπρα να τον επικαλεστεί την ίδια μέρα στη Βουλή, σε μια δύσκολη συγκυρία για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα νταλαβέρια με τον ισοβίτη πρεζέμπορο Γιαννουσάκη). Φεύγοντας από την Αθήνα, άφησε και μια συνέντευξη-ποταμό στην «Καθημερινή» και τον διευθυντή της, Αλέξη Παπαχελά, για να 'χει να πορεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με βάση τα όσα είπε ο Ντεϊσελμπλούμ, η συνέντευξη θα μπορούσε να έχει τίτλο «Γονάτισαν την οικονομία οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» ή κάτι παρεμφερές. Ο τίτλος, όμως, που έβαλε η «Καθημερινή» ήταν: «Κρατήστε τις εκλογές για το 2019». Απ' όλη τη συνέντευξη κράτησε ειδικά αυτό το σημείο. Και να μην υπήρξε προσυνεννόηση με τον Ντεϊσελμπλούμ ως προς το τι θα αναδειχτεί στον τίτλο της συνέντευξής του (πράγμα που το θεωρούμε απίθανο), ο τίτλος ήταν ένα μήνυμα προς τον Μητσοτάκη από τη ναυαρχίδα της Δεξιάς, την εφημερίδα που θεωρείται η μόνη σοβαρή του χώρου και ευρύτερα ο τυπικός εκπρόσωπος της ελληνικής αστικής τάξης: «Κόψε τις μαλακίες για πρόωρες εκλογές. Αρκετά έπαιξες μ' αυτό».

Πέρα από τον τίτλο, η πρώτη παράγραφος της εισαγωγής του Παπαχελά δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών: «Την ανάγκη να στηριχθεί με κάθε τρόπο η πολιτική σταθερότητα και να μην υπάρξουν εκλογές πριν από το τέλος της θητείας της σημερινής κυβέρνησης, το 2019, τονίζει με συνέντευξή του στην «Κ» ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας ότι οι πρόωρες εκλογές του 2014 ήταν λάθος, διότι δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθεί το δεύτερο μνημόνιο, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί υπέρμετρα η οικονομία της χώρας και να χρειαστεί και τρίτο πρόγραμμα». Μοιρασμένες οι ευθύνες: στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για ό,τι έκαναν το 2014, και στη ΝΔ, για ό,τι προσπαθεί να κάνει τώρα. Κι επειδή οι αστοί είναι πραγματιστές, για το 2014 ισχύει το «ο γέγονε γέγονε». Σημασία έχει τι γίνεται τώρα, γι' αυτό και τα πυρά του τίτλου στράφηκαν κατά της πολιτικής Μητσοτάκη.

Ο Ντεϊσελμπλούμ δε μάσησε τα λόγια του για την πρώτη περίοδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: «Νομίζω το λάθος το 2014 ήταν ότι λόγω των πρόωρων εκλογών το δεύτερο πρόγραμμα δεν ολοκληρώθηκε. – Στο τέλος του 2014 η Ελλάδα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση. – Το κόστος [σ.σ. από την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015] ήταν μεγάλο για τον ελληνικό λαό που είχε αρχίσει να βλέπει λίγο φως στο δεύτερο μισό, στο τέλος του 2014. Ηταν ένα πισωγύρισμα γιατί υπέφερε ακόμη περισσότερο. Η οικονομία πισωγύρισε. Και χρειάστηκε ένα ακόμη πρόγραμμα με δύσκολα μέτρα».

Αφού «περιποιήθηκε» τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τα «νεανικά τους αμαρτήματα», πιστός στην πουριτανική φιλοσοφία περί αμαρτίας και τιμωρίας, με την οποία πασπαλίζουν τον πολιτικό τους λόγο οι αστοί πολιτικοί της κεντρικής Ευρώπης, ο Ντεϊσελμπλούμ τόνισε ότι χάρη στην επιμονή και τη σταθερότητα του Σόιμπλε, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι σήμερα «τα καλύτερα παιδιά»: «Ο κ. Σόιμπλε είναι ένας πολύ σοβαρός πολιτικός, πρέπει να το συνειδητοποιήσετε αυτό. Δεν είναι υπέρ ή κατά της Ελλάδος. Πιστεύει ακράδαντα στην Ευρώπη και τα ιδεώδη της. Είναι, όμως, ένας σοβαρός άνθρωπος που πιστεύει ότι αυτά μπορούν να λειτουργήσουν μόνο αν όλοι μπορούμε να τηρήσουμε εκείνα για τα οποία έχουμε συμφωνήσει. Γι’ αυτό πάντα δίνει έμφαση στην ανάγκη να κάνουμε όσα έχουμε συμφωνήσει γιατί αλλιώς θα διαλυθούμε. Αυτό ήταν που τον ωθούσε σε όσα έγιναν το 2015. Αν η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν ήθελε να σεβαστεί όσα είχαμε συμφωνήσει, δεν θα υπήρχε βάση συνεννόησης και συνεργασίας. Αυτή ήταν και είναι η θέση του. Πιστεύει σε μια ισχυρή Ευρωζώνη. Με τον τρόπο που κινούνται τα πράγματα, όπως συνεργαζόμαστε τώρα, όλοι είναι πολύ ευτυχείς. – Πρέπει όμως να επιβραβεύσω την ελληνική κυβέρνηση για τη δουλειά που έχει κάνει. – Θαυμάζω τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απέδειξε ότι είναι ένας επιτυχημένος πολιτικός, ικανός να καθοδηγήσει τη χώρα του στον δρόμο της σταθερότητας. Αυτό είναι κρίσιμο. Δεν χρειάζεται να συμφωνώ με κάθε του πολιτική πρωτοβουλία και άποψη. Η επαναφορά μιας χώρας στη σταθερότητα, όμως, είναι κρίσιμη. Ο Τσίπρας ήρθη στο ύψος των περιστάσεων, ως ώφειλε»!

Ο Ντεϊσελμπλούμ εξαίρει την «τιμωρητική» λογική του Σόιμπλε, υποστηρίζοντας ότι αυτή αποδείχτηκε σωστή εκ του αποτελέσματος: ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού έφαγε τις «βουρδουλιές» του τότε που έκανε «αταξίες», σήμερα έχει προσαρμοστεί πλήρως και γι' αυτό του αξίζουν συγχαρητήρια (η επιβράβευση μετά την τιμωρία). Αυτό, όμως, βολεύει μια χαρά και τον Τσίπρα που δε δίστασε να μιλήσει πρόσφατα για ένα κόμμα που δεν υπάρχει πια (και γι' αυτό η αντιπολίτευση διεξάγει έναν πόλεμο «στα χαμένα»).

Γιατί, όμως, να γίνει αυτή η τόσο χοντροκομμένη παρέμβαση στα ελληνικά πολιτικά πράγματα, που ασφαλώς προκάλεσε προβλήματα στη ΝΔ και προσωπικά στον Μητσοτάκη; Πριν απαντήσουμε στο ερώτημα, να σχολιάσουμε την αμήχανη απάντηση του ίδιου του Μητσοτάκη, που χωρίς ίχνος καταγγελιολογίας, περιορίστηκε να επαναλάβει το τετριμμένο: «Το Σύνταγμα ορίζει ότι οι εκλογές γίνονται όταν χαθεί η κυβερνητική πλειοψηφία ή όταν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Δεν είναι δουλειά κανενός να καθορίσει πότε είναι η κατάλληλη ώρα για εκλογές στην Ελλάδα. Είναι μια εσωτερική υπόθεση που αφορά τη χώρα». Δε θα βιαστούμε να πούμε ότι αυτή είναι η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δε θ' ακολουθούσε την ίδια αμήχανη-υποτονική στάση, προκειμένου να μην προκαλέσει τη γερμανική πολιτική. Από την άλλη, πανηγυρίζοντας για τη δήλωση Ντεϊσελμπλούμ και παραβλέποντας τον ιταμό επεμβατικό της χαρακτήρα, οι συριζαίοι επιβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά ότι «πήδηξαν οριστικά το χαντάκι» και έχουν μετατραπεί σε ένα ξενόδουλο πολιτικό μόρφωμα, που αναζητά στήριξη από τις ιμπεριαλιστικές πρωτεύουσες για να παραμείνει στο παιχνίδι της εξουσίας. Και καλά, να «ξεχάσουν» τον Ιούνη του 2015, όταν ο Ντεϊσελμπλούμ πέταγε έξω από το Eurogroup τον υπουργό τους (δεν έχει σημασία που ήταν ο Μπαρουφάκης), αλλά να «ξεχάσουν» και τις δηλώσεις τους ότι οι Ελληνες έφαγαν τα κοινοτικά κονδύλια στα ξενύχτια με ποτά και γυναίκες; Οταν, όμως, έχεις «καταπιεί» κοτζάμ Καμμένο, όταν «στήνεις κώλο» για να σε δεχτεί ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο, στον Ντεϊσελμπλούμ θα κωλώσεις; Από τη στιγμή που σε αβαντάρει, τον κάνεις ρυθμιστή της εσωτερικής πολιτικής ζωής.

Γιατί, λοιπόν, έγινε αυτή η χοντροκομμένη επέμβαση στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα; Επιγραμματικά: γιατί η κυβέρνηση του Τσίπρα είναι μια απ' όλες τις απόψεις βολική κυβέρνηση για να ολοκληρώσει τον τρέχοντα κύκλο, ενώ η πτώση της κυβέρνησης (της όποιας κυβέρνησης) θα δημιουργούσε συνθήκες πολιτικής αστάθειας, την οποία γενικώς απεχθάνονται οι ιμπεριαλιστές για τις χώρες της εξαρτημένης περιφέρειας.

Σε όσους αρέσκονται στις συγκρίσεις και ανατρέχουν στο παρελθόν πρέπει να πούμε ότι το 2017 δεν είναι 2014. Το 2014, οι γερμανοί ιμπεριαλιστές αρνήθηκαν να στηρίξουν τους Σαμαροβενιζέλους γιατί τους θεωρούσαν καμένο χαρτί. Υπήρχε μπροστά η προεδρική εκλογή, είχαν τη βεβαιότητα ότι Σαμαράς και Βενιζέλος δε θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν την απαραίτητη πλειοψηφία, οπότε η χώρα θα πήγαινε σε εκλογές. Δεν υπήρχε σοφότερη επιλογή από το να ξεφορτωθούν το «ψοφίμι» και να περιμένουν τα «νεούλια» για να διαπραγματευτούν μ' αυτά ό,τι υπήρχε προς διαπραγμάτευση. Ενώ οι Τσιπροκαμμένοι έχουν δύο ακόμα χρόνια θητείας, χωρίς να υπάρχει κάποια ενδιάμεση διαδικασία, επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος να τους εγκαταλείψουν. Μια χαρά τους κάνουν τη δουλειά, γι' αυτό και επιλέγουν να κλείσουν μ' αυτούς τον τρέχοντα μνημονιακό κύκλο.

Ο καινούργιος μνημονιακός κύκλος θα ήταν καλό να ξεκινήσει με τη σημερινή κυβέρνηση, ώστε η επόμενη να τον βρει έτοιμο. Κι αν η κυβέρνηση αυτή θέλει να μείνει στην εξουσία για έναν ακόμα χρόνο (από τον Αύγουστο του 2018 μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2019), τότε θα υπογράψει και τους όρους του «μετα-Μνημόνιου», όπως έχει υπογράψει τα πάντα μέχρι τώρα (νέα αντιλαϊκά μέτρα για το 2019 και το 2020, «πρωτογενή πλεονάσματα» 3,5% του ΑΕΠ μέχρι και το 2022 και πάνω από 2% μέχρι το 2060).

Κι αν δεν υπογράψει, αλλά πάει σε εκλογές με «διακύβευμα» το μετα-Μνημόνιο; Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να το καθορίσουν από τώρα οι ιμπεριαλιστές. Και αν συμβεί, όμως, θα είναι κάτι που θα προκύψει με πολιτικά «φυσιολογικό» τρόπο, οπότε η διαπραγμάτευση με την επόμενη κυβέρνηση θα γίνει με προκαθορισμένους και ήδη γνωστούς όρους. Σ' αυτή τη φάση, λοιπόν, οι ιμπεριαλιστές θέλουν πολιτική σταθερότητα, ώστε η συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων να κλείσει ομαλά τον κύκλο του τρίτου Μνημόνιου. Γι' αυτό και έστειλαν τον Ντεϊσελμπλούμ ως κήρυκα, να το διασαλπίσει στο αστικό πολιτικό σύστημα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑνακαλέστε την παράνομη άδεια
Επόμενο άρθρο Στις ΗΠΑ ο Τσίπρας, αναμένεται ο λογαριασμός

Σχετικά Αρθρα

Σύμπτωση είναι, μην πάει ο νους σας στο πονηρό

Πολιτική 22 Ιαν 2026, 14:16

Χάβρα το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ – Ο Ανδρουλάκης σε μέγγενη μάρκας «Χαρηπαύλου»

Πολιτική 21 Ιαν 2026, 21:15

Στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς «βουτάει» και το ΑΠΘ

Παιδεία 21 Ιαν 2026, 09:51

AAΔΕ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»

Στις θέσεις τους όλα τα στελέχη που αναφέρονται στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Πολιτική 19 Ιαν 2026, 18:55

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

Πολιτική 16 Ιαν 2026, 14:01

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

Αγροτικά 16 Ιαν 2026, 11:41
Ροή Ειδήσεων
Περιβάλλον

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

22 Ιαν 2026, 21:10
Παιδεία

«Η μουσική παιδεία είναι πολιτισμός, δεν είναι πολυτέλεια να είσαι μουσικός»

Στους δρόμους οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων

22 Ιαν 2026, 17:48
Πολιτική

Σύμπτωση είναι, μην πάει ο νους σας στο πονηρό

22 Ιαν 2026, 14:16
Κόντρες

Η σημασία της παύσης στη μουσική

22 Ιαν 2026, 13:47
Παιδεία

Κακοκαιρία και Tηλεκπαίδευση: Η μέγιστη υποκρισία

22 Ιαν 2026, 11:44
Εργατικά

Τα πειθαρχικά θα ηττηθούν – το Δημόσιο Σχολείο θα νικήσει (ανταπόκριση από την Τρίπολη)

Μαζική συμπαράσταση, την ημέρα διεξαγωγής του Πειθαρχικού κατά τριών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στη νόμιμη απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

22 Ιαν 2026, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Γενάρη

22 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Χάβρα το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ – Ο Ανδρουλάκης σε μέγγενη μάρκας «Χαρηπαύλου»

21 Ιαν 2026, 21:15
Διεθνή

Δέκα Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν σε λιγότερο από μια ώρα στη Γάζα

Ανάμεσά τους τρεις δημοσιογράφοι που κάλυπταν την κατασκευή καταυλισμού αστέγων από την Αιγυπτιακή Επιτροπή

21 Ιαν 2026, 19:10
Παιδεία

Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ-ΔΙΠΑΕ για το «συνέδριο» «Η Οικονομία του Πολέμου»

21 Ιαν 2026, 14:57
Κόντρες

Πρώτα θα πάρω «γραμμή» και μετά θα σας πω

21 Ιαν 2026, 14:44
Η παπάρα

Να βάλουμε τέρμα σ’ αυτή την ντροπή

21 Ιαν 2026, 12:38
Διεθνή

Γάζα: Οι δωσίλογοι εξοντώνονται ή αυτοκτονούν

21 Ιαν 2026, 11:32
Παιδεία

Στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς «βουτάει» και το ΑΠΘ

21 Ιαν 2026, 09:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Γενάρη

21 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές ισοπεδώνουν τις κεντρικές εγκαταστάσεις της UNRWA στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

20 Ιαν 2026, 20:44
Υγεία

Μετατρέπουν τους γιατρούς του παλιού «Λοιμωδών» σε περιφερόμενο θίασο

Πλήττουν καίρια και το Νοσοκομείο Νίκαιας

20 Ιαν 2026, 19:18
Διεθνή

Τραμπ: Θέλει να φτιάξει και δικό του ΟΗΕ!

Αντιδρούν ιμπεριαλιστικές χώρες και περιφερειακές δυνάμεις

20 Ιαν 2026, 13:51
Κόντρες

Αποκαλυπτήρια (στα καφενεία το λένε «ξεβράκωμα»)

20 Ιαν 2026, 12:04
Διεθνή

Ιταλία 2026: O,τι κινείται ποινικοποιείται κι ό,τι αντιστέκεται «διορθώνεται»

20 Ιαν 2026, 08:25
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Γενάρη

1925: Οι κατάδικοι θα χρησιμοποιούνται για έργα του δημοσίου. Ιδρύεται Αγροτική Φυλακή στην Τίρυνθα.

1933: Με εντολή του Ελευθέριου Βενιζέλου η χωροφυλακή χτυπά 3.000 απολυμένους εργάτες στη Νάουσα (τέσσερις νεκροί, είκοσι τραυματίες).

1955: Βίαια επεισόδια σε συζήτηση για τους φακέλους και τις διώξεις αριστερών. Ο βουλευτής του “Συναγερμού” Κ. Παπαδόπουλος άρπαξε από τα μαλλιά τον βουλευτή Διαμαντή, χτυπώντας και βρίζοντάς τον.

1973: Τρίτη δίκη της “Ελληνικής Αντίστασης” για σχεδιαζόμενη απόδραση του Αλέκου Παναγούλη, έντεκα καταδίκες.

1987 : Απόπειρα πραξικοπήματος κατά της Κορασόν Ακίνο (Φιλιππίνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Αγαπητέ φίλε Israel, […] η σημερινή σου παρουσία αποκτά μια θετική διάσταση στο πλαίσιο των ήδη άριστων και στρατηγικών αμυντικών μας σχέσεων. Γιατί η αμυντική μας συνεργασία πλέον, καλύπτει ολόκληρο το φάσμα: Από την επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα και τις κοινές ασκήσεις μέχρι τη στρατηγική σύγκλιση στην έρευνα, στην καινοτομία, στην αμυντική τεχνολογία και βιομηχανία. […] Eνας άλλος πυλώνας συνεργασίας είναι η Τριμερής με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, «3+1». Δηλαδή, Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Γενικά, λειτουργούμε ως ένας άξονας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Oπως ξέρετε, στην περιοχή μας πολλά διακυβεύονται από αποσταθεροποιητικές πρακτικές, από αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου, από αμφισβήτηση του Δικαίου της Θάλασσας. Η Ελλάδα υπερασπίζεται την κυριαρχία της, υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματά της, χωρίς να απειλεί οιονδήποτε, χωρίς να διεκδικεί οτιδήποτε. […] Oπως είναι φυσικό, «εκμεταλλεύτηκα» την παρουσία του Υπουργού στην Αθήνα, ανταλλάξαμε απόψεις για την ευρύτερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, του υπογράμμισα τον σταθεροποιητικό και έντιμο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα, διατηρώντας αμυντικές σχέσεις με το Ισραήλ και εγκάρδιες σχέσεις με τον αραβικό κόσμο. […] Και, βέβαια, από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου και υποστηρίξαμε το δικαίωμα σας, κύριε Υπουργέ, για αυτοάμυνα. Και στηρίζουμε το αίτημα για την επιστροφή της σoρού και του τελευταίου ομήρου. […] Θεωρώ ότι οι συζητήσεις μεταξύ μας αποτελούν πάντα ένα σκαλοπάτι για τη βελτίωση των σχέσεων μας, αλλά λειτουργούν και ως σταθεροποιητικός παράγων για την ευρύτερη περιοχή.

Nικος Δένδιας

(Ο Δένδιας υποδέχτηκε στην Αθήνα τον σφαγέα Ισραέλ Κατζ, δεξί χέρι του Νετανιάχου στη σιωναζιστική κυβέρνηση. Και επέλεξε να μην πει ούτε δυο τυπικά λόγια «ίσων αποστάσεων». Πλήρης ταύτιση με τους σιωναζιστές. Τους οποίους είχε το θράσος να χαρακτηρίσει παράγοντα σταθερότητας της περιοχής! Ποιους; Αυτούς που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση με τις μισές χώρες της περιοχής και που προβάλλουν απροκάλυπτα ως στρατηγικό τους στόχο το «Μεγάλο Ισραήλ», ένα αυτοκρατορικό μόρφωμα που θα καταπιεί χώρες όπως η Παλαιστίνη, η Ιορδανία, ο Λίβανος, η Συρία, και θα διαμελίσει άλλες, όπως η Αίγυπτος, η Υεμένη, η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και η Τουρκία! Ο Δένδιας άκουσε -συγκατανεύοντας- τον Κατζ να λέει -δύο φορές μάλιστα- ότι Ελλάδα και Ισραήλ «μοιράζονται κοινές αξίες». Τον άκουσε να ονοματίζει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ, παραβιάζοντας τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, που και το ελληνικό κράτος έχει ψηφίσει. Παραβιάζοντας το διεθνές στάτους που αναγνωρίζει ως πρωτεύουσα της σιωνιστικής οντότητας το Τελ Αβίβ. O ελληνικός λαός πρέπει να βάλει τέρμα σ’ αυτή την ντροπή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo