Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο
  • Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…
  • «Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»
  • Σαν σήμερα 5 Ιούνη
  • O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας
  • Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ανοιξε το καπάκι του βόθρου
Πολιτική

Ανοιξε το καπάκι του βόθρου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Ιούλ 2017, 06:55

Πάμε κατευθείαν στο «ζουμί». Ο Καμμένος πήγε στη Βουλή για ν' απαντήσει στην ερώτηση του Γεωργιάδη για την ανάμιξή του στην υπόθεση «Noor 1», με την ψυχολογία του κατηγορούμενου που παραδέχεται ένα μέρος από τα πραγματικά περιστατικά και προσπαθεί ν' αποδείξει ότι δεν διέπραξε αδίκημα. Είχε έτοιμη την απολογία του, γραπτή, και μεγάλο μέρος απ' αυτή αναφερόταν σε ζητήματα Ποινικής Δικονομίας, σημάδι του ότι είχε συνεργαστεί με δικηγόρο. Οπως όμως συμβαίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις και όταν ο κατηγορούμενος δεν είναι και τόσο… ικανός, διέπραξε ένα χοντρό σφάλμα, που οι αντίπαλοί του το άφησαν να περάσει στο ντούκου, είτε για-τί κι αυτοί δεν ήταν καλά προετοιμασμένοι είτε γιατί ήθελαν να επικεντρωθούν περισσότερο στην πολιτική και όχι στην ποινικοδικονομική διάσταση (εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να βγάλουν πολιτική υπεραξία).

Είπε ο Καμμένος, για να αποδείξει ότι ενήργησε νόμιμα:

Από αναφορά εισερχομένων κλήσεων της COSMOTE, που δημοσιεύτηκε από το Unfollow, φαίνεται ότι . Δεν έχουμε αναφορά εξερχόμενων κλήσεων, για να δούμε αν και ο Γιαννουσάκης τηλεφωνούσε στον Καμμένο στο ίδιο χρονικό διάστημα (μεταξύ 9:00 και 9:40 το βράδυ). Αυτή όμως θα έπρεπε να την δώσει ο ίδιος ο Καμμένος. Οχι μόνο δεν την έδωσε, αλλά στις συνεχείς προκλήσεις του Γεωργιάδη να «ανοίξει» το τηλέφωνό του για να φανεί με ποιους και πότε έχει τηλεφωνηθεί, έκανε το κορόιδο (πράγμα ασυνήθιστο για τον Καμμένο).

Σε άλλο σημείο της απολογίας του, ξεχνώντας τι του είχε πει ο δικηγόρος του να πει, ο Καμμένος παραδέχτηκε: Το αμείλικτο ερώτημα δεν το είπε (εν τη ρύμη του λόγου του το… ξέχασε), όμως αυτή η εκδοχή ήταν διαφορετική από την προηγούμενη, ότι του τηλεφωνούσε ο ισοβίτης για να του εκφράσει την αγωνία του πότε θα πάει ο εισαγγελέας να καταθέσει, επειδή φοβόταν για τον εαυτό του και την οικογένειά του.

Και κάτι ακόμα. Ο ισοβίτης τελικά δεν κατέθεσε. Δεν «έδωσε» τον Μαρινάκη. Η εισαγγελέας Τζίβα ξεσπιτώθηκε νυχτιάτικα και έσπευσε στη φυλακή του Αυλώνα, κάθησε τρεις ώρες, αλλά κατάθεση δεν πήρε. Αυτό «κουμπώνει» με τον ισχυρισμό του Γιαννουσάκη ότι ο Καμμένος τον πίεζε να καταθέσει σε βάρος του Μαρινάκη και όχι με τον ισχυρισμό του Καμμένου, ότι τον έπαιρνε με αγωνία ο Γιαννουσάκης και τον ρωτούσε πότε θα πάει η εισαγγελέας για να της δώσει κατάθεση.

Σε άλλο σημείο της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου, όταν ο Κοντονής απαντούσε σε επίκαιρη ερώτηση του Παπαθεοδώρου της ΔΗΣΥ, ο Καμμένος προσπάθησε να διορθώσει τα πράγματα, διακόπτοντας τον Παπαθεοδώρου για να πει: .

Ο Κοντονής, μάλλον χωρίς να το καταλάβει, «έδωσε» τον Καμμένο: Και αυτό συνηγορεί υπέρ του ότι ο Καμμένος τηλεφωνούσε στον Γιαννουσάκη και του ζητούσε να καταθέσει και όχι ο Γιαννουσάκης στον Καμμένο για να του στείλει εισαγγελέα να καταθέσει και να έχει προστασία της ζωής του και της οικογένειάς του.

Μείναμε πολύ σ' αυτή τη λεπτομέρεια γιατί είναι χαρακτηριστική του πανικού που έχει επικρατήσει στο στρατόπεδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Με «μάρτυρα» έναν ισοβίτη καταδικασμένο για εμπόριο ναρκωτικών, με ενδιάμεσο έναν «δημοσιογράφο» σαν τον Τριανταφυλλόπουλο και με… «ντετέκτιβ» τον Καμμένο, προσπάθησαν να «βάλουν στο χέρι» τον Μαρινάκη. Μόνο που τους «έβαλε στο χέρι» αυτός.

Ολα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής δείχνουν τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να κουβαλήσει 2,5 τόνους ηρωίνη (η πρώτη και τελευταία φορά ήταν άραγε;) να δείχνει τρομερή ευαισθησία και εντιμότητα. Δεν μπορώ να πάρω στο λαιμό μου έναν αθώο, είναι το «ρεζουμέ» στις τοποθετήσεις του, και στην μαγνητοφωνημένη τηλεφωνική συνομιλία που φέρεται να έχει με τον αξιωματικό του Λιμενικού, Π. Χριστοφορίδη, και στην αναφορά προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και στη συνέντευξη που έδωσε στον Χαραλαμπόπουλο του Unfollow! Πιστεύετε ότι αυτός ο άνθρωπος έχει τόση ευαισθησία έναντι της ενοχοποίησης του Μαρινάκη; Ρητορικό είναι το ερώτημα, φυσικά. Ομως σημασία δεν έχει τι πιστεύει καθένας από εμάς, αλλά τι μπορεί να σταθεί σε επίπεδο ποινικής δικαιοσύνης. . Στον Τριανταφυλλόπουλο εμφανίστηκε πρόθυμος να «δώσει» τον Μαρινάκη, μετά όμως «έστησε» κανονικότατα τον Χριστοφορίδη, τον Καμμένο και όποιον άλλο ανακατεύτηκε. Ποιο δικαστικό συμβούλιο, λοιπόν, μπορεί ν' απαγγείλει κατηγορία κατά Μαρινάκη, με βάση αυτόν τον -τουλάχιστον αναξιόπιστο- μάρτυρα; Οσο για τα έγγραφα από το Ντουμπάι, άμα δείτε τίποτα να μας… τηλεφωνήσετε. Αλίμονο αν μια από τις κυριότερες διαμετακομιστικές βάσεις του κάθε είδους λαθρεμπόριου (όπλα, ναρκωτικά, καύσιμα κτλ.) χορηγούσε στοιχεία για τέτοιες υποθέσεις. Θα έχανε την αξιοπιστία της έναντι της… εκλεκτής πελατείας της.

Ο Κοντονής μάλλον τα ξέρει όλ' αυτά, γι' αυτό και υπήρξε ιδιαίτερα προσεκτικός. Δεν άφησε την παραμικρή αιχμή κατά του Μαρινάκη. Επαναλάμβανε συνεχώς ότι «όλα θα τα διερευνήσει η Δικαιοσύνη». Αντίθετα, ο ασυγκράτητος Καμμένος είναι σε άλλο μήκος κύματος όταν μιλάει για τον Μαρινάκη: !

Για να δώσει, μάλιστα, μεγαλύτερη βαρύτητα στα λόγια του, επικαλέστηκε «το έγκριτο Ινστιτούτο Gatestone», θυμίζοντας ότι «είναι το Ινστιτούτο που στήριξε την υποψηφιότητα Τραμπ» (!!), για να υποστηρίξει ότι ! Και κάνοντας ένα άλμα από το Ιράν στην Τουρκία, ανέφερε ότι Κι επειδή, όπως είπε πρόκειται για

Ακούγοντάς τα αυτά στο Μαξίμου πρέπει σίγουρα να πήραν… ηρεμιστικά. Οχι μόνο γιατί ο Καμμένος «εφοδίασε» το οπλοστάσιο της τουρκικής διπλωματίας με επιχειρήματα, αλλά και γιατί ομολόγησε ότι ανακατεύτηκε με την υπόθεση (και δεν την παρέπεμψε απλώς στον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης) υπό την ιδιότητά του ως υπουργού Αμυνας. Μόνο που γι' αυτά τα ζητήματα αρμόδια είναι η ΕΥΠ/ΚΥΠ που δεν υπάγεται στον υπουργό Αμυνας. Ο Καμμένος παραδέχτηκε ότι ενήργησε έξω από κάθε θεσμικό και δικονομικό πλαίσιο. Γι' αυτό σας λέμε ότι εκείνος που πανηγυρίζει περισσότερο από κάθε άλλον είναι ο Μαρινάκης.

Σε πολιτικό επίπεδο, η ΝΔ προσπαθεί να αποσείσει την κατηγορία ότι ενεργεί σαν συνήγορος υπεράσπισης του Μαρινάκη. είπε από την αρχή της τοποθέτησής του ο Γεωργιάδης, για να δημιουργήσει το κατάλληλο πολιτικό άλλοθι, επειδή ήταν γνωστές οι κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι ενεργούν σαν άνθρωποι του Μαρινάκη.  Ο Καμμένος, αφού είπε για τον Μαρινάκη αυτά που παραθέσαμε παραπάνω, κατέληξε: Ο Κοντονής υπήρξε πιο… ευαίσθητος έναντι του… τεκμήριου αθωότητας του Μαρινάκη:

Από πότε υπάρχει η παραφιλολογία για εμπλοκή του Μαρινάκη με την υπόθεση του «Nour 1»; Από την πρώτη στιγμή. Εμπόδισε μήπως αυτό τον ΣΥΡΙΖΑ να υποδεχτεί τον Μαρινάκη ως εκπρόσωπο της «υγιούς επιχειρηματικότητας» που μπαίνοντας στο χώρο των ΜΜΕ θα εκτοπίσει τους παλιούς μιντιάρχες της διαπλοκής; Δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του «Nour 1» πέθαναν ενόσω ήταν κρατούμενοι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Είδατε καμιά ευαισθητοποίηση από πλευράς κυβέρνησης; Είδατε τίποτα αποστάσεις από τον Μαρινάκη; Ο Μαρινάκης επισκεπτόταν το Μαξίμου και ο Παππάς συνέτρωγε μαζί του.

Τι έγινε και «άλλαξαν τα κόζα»; Απομακρύνθηκε ο Παππάς από το Μαξίμου και «πήραν κεφάλι» άλλοι παράγοντες της μικρής ηγετικής ομάδας, που επέλεξαν στρατόπεδο αντίθετο απ' αυτό του Μαρινάκη; Πολλές σκέψεις και βάσιμους συλλογισμούς μπορεί να κάνει κανείς, όμως χωρίς ασφαλή δεδομένα θα καταλήξει στη σεναριολογία. Μένουμε, λοιπόν, στο βασικό -και αναντίρρητο- συμπέρασμα. Ανοιξε το καπάκι του βόθρου και η μπόχα της διαπλοκής κατακλύζει τον αστικό κόσμο. Καπιταλιστές, αστικά κόμματα και πολιτικοί, μιντιάρχες, μαφιόζοι, έγιναν ένα αξεδιάλυτο κουβάρι. Ετσι ήταν πάντοτε, αλλά τώρα τους βλέπουμε.
ΥΓ. Ποιοι υπήρξαν οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του Μαρινάκη; Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, φυσικά, που κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση με τον Λαγό. είπε ο Λαγός. Χρειάζεται να συμπληρώσουμε τίποτ' άλλο;
 

.

Τα παραπάνω είναι απόσπασμα από τον φερόμενο ως τηλεφωνικό διάλογο μεταξύ του ισοβίτη Γιαννουσάκη και του αξιωματικού του Λιμενικού Χριστοφορίδη, που δημοσίευσε (το ηχητικό και την απομαγνητοφώνηση) το Unfollow. Η προσπάθεια του Γιαννουσάκη (που καταγράφει τη συνομιλία) να βγάλει «καθαρό» τον Μαρινάκη και τους άλλους ότι προσπαθούν «να τον χώσουν στη φυλακή» είναι παραπάνω από προφανής. Ομως, εκτός από τον Καμμένο, τον Κοντονή και την εισαγγελέα Τζίβα, ο Γιαννουσάκης λέει ότι στο «στήσιμο» πρωταγωνιστεί και ο Μελισσανίδης, που ρίχνει και χοντρά λεφτά, μάλιστα. Ο Χριστοφορίδης όχι μόνο δε φαίνεται να τον διαψεύδει, αλλά συγκατανεύει κιόλας.

Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε καμιά αξιολόγηση των όσων φέρονται να λένε οι Γιαννουσάκης-Χριστοφορίδης. Μας κάνει εντύπωση, όμως, ότι ο Μελισσανίδης έχει μείνει μέχρι στιγμής στο απυρόβλητο. Το όνομά του δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στη Βουλή από τους νεοδημοκράτες. Ούτε ο Μαρινάκης εξαπέλυσε κάποια επίθεση εναντίον του από τα Μέσα που ελέγχει. Το σημειώνουμε απλά και περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια.
 

Πόσος καιρός πέρασε από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τον γνωστό Ζούγκλα (κατά κόσμον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο) για πολιτικό εκβιασμό με μεθόδους παρακράτους και πολιτικού περιθωρίου και «βρόμικο πόλεμο, με δήθεν δημοσιογραφικό μανδύα, κατά του Γαβριήλ Σακελλαρίδη (υποψήφιου δημάρχου Αθήνας) και ανακοίνωνε -διά στόματος Νίκου Βούτση- προσφυγή στη Δικαιοσύνη; Μόλις τρία χρόνια. Περασμένα-ξεχασμένα! Τώρα, ο Τριανταφυλλόπουλος είναι ένας μαχόμενος δημοσιογράφος, χάρη στον οποίο προσεγγίστηκε ο ισοβίτης Γιαννουσάκης και άρχισε να «ξερνάει» την αλήθεια για το «Noor 1», εμπλέκοντας τον Μαρινάκη.

Δεν τόλμησε, βέβαια, κανένας συριζαίος να αναφέρει το όνομα του Τριανταφυλλόπουλου. Κι ο Βούτσης, μολονότι προκλήθηκε από τον Γεωργιάδη, που του θύμισε τις δηλώσεις του την περίοδο που ο Ζούγκλας είχε στοχοποιήσει τον Σακελλαρίδη, προτίμησε να τηρήσει σιγήν ιχθύος. Ο Καμμένος, όμως, δεν φείστηκε επαινετικών αναφορών στον Τριανταφυλλόπουλο, ενημερώνοντας μάλιστα ότι ο τελευταίος υπήρξε και μάρτυρας υπεράσπισής του σε δικαστική αντιδικία με τον Κουρτάκη.

Είναι ο Τριανταφυλλόπουλος αναξιόπιστος; Λάθος ερώτηση. Ο Τριανταφυλλόπουλος είναι αυτός που είναι και δε χρειάζεται συστάσεις από εμάς. Το πρόβλημα αρχίζει όταν ένας υπουργός (Καμμένος) φτιάχνει τρίγωνο με τον δημοσιογράφο και μ' έναν ισοβίτη, δρώντας στο παρασκήνιο. Ακόμα και αλήθεια να είναι όσα λένε για τον Μαρινάκη, πλέον φρόντισαν να τα «κάψουν» δημιουργώντας την καλύτερη υπεράσπιση γι' αυτόν.
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑνοιξε το καπάκι του βόθρου
Επόμενο άρθρο Η τρόικα προειδοποιεί γι’ αυτά που έρχονται

Σχετικά Αρθρα

Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!

Πολιτική 4 Ιούν 2026, 22:06

Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;

Μια επιστολή στο TVXS που έμεινε αναπάντητη απ' αυτούς που «φωτογραφίζει»

Πολιτική 4 Ιούν 2026, 14:36

Θα μας φέρει και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα ο Μητσοτάκης;

Πολιτική 4 Ιούν 2026, 12:32

Εμπρός ΕΛΑΣ για τη μαρμίτα: Kαι οι μυστικές υπηρεσίες με τον Αλέξη

Από την ΕΛΑΣ της μπατσαρίας στην ΕΛΑΣ του Τσίπρα

Πολιτική 3 Ιούν 2026, 13:44

Νέα κουτουλιά του δάμαλου στα μαλακά του Κούλη

Πολιτική 27 Μάι 2026, 23:23

Γκαμπόρ Ματέ: Η γενοκτονία στη Γάζα είναι χειρότερη από το Αουσβιτς

Πολιτική 27 Μάι 2026, 15:01
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο

Προκλητική δήλωση Σχοινά για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

5 Ιούν 2026, 10:17
Διεθνή

Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…

Στο τσακ γλίτωσε ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης του σιωναζιστικού στρατού

5 Ιούν 2026, 08:37
Διεθνή

«Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»

Δήλωση του γενικού γραμματέα της Χεζμπολά Ναΐμ Κάσεμ

5 Ιούν 2026, 07:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας

Η Χεζμπολά έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα αποδεχτεί καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει πλήρη ισραηλινή αποχώρηση και οριστικό τερματισμό των επιθέσεων

4 Ιούν 2026, 23:01
Πολιτική

Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!

4 Ιούν 2026, 22:06
Κόντρες

Ο Αγώνας του Αιώνα

4 Ιούν 2026, 20:30
Πολιτική

Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;

Μια επιστολή στο TVXS που έμεινε αναπάντητη απ' αυτούς που «φωτογραφίζει»

4 Ιούν 2026, 14:36
Η παπάρα

Οι καλύτερες γαργάρες γίνονται στου Πορτοσάλτε

4 Ιούν 2026, 12:55
Πολιτική

Θα μας φέρει και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα ο Μητσοτάκης;

4 Ιούν 2026, 12:32
Διεθνή

Οι κουκουβάγιες κυνηγούν τη νύχτα

4 Ιούν 2026, 09:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούνη

4 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Να παρέμβει το Αγιο Πνεύμα

3 Ιούν 2026, 19:01
Πολιτισμός

Γκλάμουρ γάμος σε αρχαιολογικό χώρο (!) με άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Μια τέτοια διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μεθοδεύει και οργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού. Το brandname “hellenic heritage”, που λανσάρει ο ΟΔΑΠ..

3 Ιούν 2026, 13:53
Πολιτική

Εμπρός ΕΛΑΣ για τη μαρμίτα: Kαι οι μυστικές υπηρεσίες με τον Αλέξη

Από την ΕΛΑΣ της μπατσαρίας στην ΕΛΑΣ του Τσίπρα

3 Ιούν 2026, 13:44
Διεθνή

«Συνεχίζουν να βελτιώνονται»: Οι επιθέσεις drones της Χεζμπολά προκαλούν πανικό στο σιωναζιστικό στρατό

3 Ιούν 2026, 09:31
Διεθνή

«Βουτηγμένο μέχρι τον λαιμό στη λιβανική λάσπη»: Το Ισραήλ σε κρίση μετά την ακύρωση των πληγμάτων στη Βηρυτό από τον Νετανιάχου

Ισραηλινοί αξιωματούχοι και μίντια ξεσπούν μετά την αναφορά για προσωρινή παρεμπόδιση πλήγματος στη Βηρυτό από τον Τραμπ

3 Ιούν 2026, 08:51
Παιδεία

Πολυτεχνείο Κρήτης – Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών: «Οι προσπάθειες επιβολής πειθαρχικών σε φοιτητές θα πέσουν στο κενό»

3 Ιούν 2026, 08:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούνη

3 Ιούν 2026, 00:01
Εργατικά

Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας

2 Ιούν 2026, 21:39
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

Ημέρα περιβάλλοντος.

1934: Ο βουλευτής Καρδίτσας Δ. Αναγνωστόπουλος πετάει κάθισμα μέσα στη βουλή κατά του Αλέξανδρου Παπαναστασίου και εκείνος το πετάει πίσω χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

1967: Ξεκινά ο πόλεμος των έξι ημερών ανάμεσα στο Ισραήλ και σε Αίγυπτο, Συρία και Ιορδανία.

1969 : Δραπετεύει από τις στρατιωτικές φυλακές Μπογιατίου ο Αλέκος Παναγούλης.

1971: Απόδραση του Ν. Ζαμπέλη (Ελληνική Αντίσταση) από τις φυλακές της Αίγινας.

1998: Ο 28χρονος Αλβανός Mπόκαρι Mπάχο πέφτει νεκρός από «εκφοβιστικά πυρά» μεθοριακής περιπόλου.

2004: Πεθαίνει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ronald Reagan.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo