Οι πρώτοι έσπασαν τα τζάμια τούρκικου κεπαμπτζίδικου στη Λειψία, αφού ως γνωστόν οι Τούρκοι δεν διαφέρουν και πολύ από τους… αφρικανούς που χρεώθηκαν τις επιθέσεις κατά των γυναικών. Στα μάτια των διεστραμμένων φασιστοειδών οι μετανάστες είναι όλοι ίδιοι!
Οι δεύτεροι μαζεύτηκαν την περασμένη Τετάρτη κι εξέτασαν τα μέτρα που πάρθηκαν μέσα στο 2015 αλλά και τις πρωτοβουλίες που θα ανακοινωθούν μέχρι την άνοιξη αυτού του χρόνου. Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη Τετάρτη, αναφέρεται ότι το σύστημα του Δουβλίνου δεν είναι πλέον βιώσιμο στη σημερινή του μορφή, γι’ αυτό και πρόκειται να γίνουν αλλαγές (σε πιο αντιμεταναστευτική κατεύθυνση φυσικά) σχετικά με τη νόμιμη μετανάστευση, που θα ανακοινωθούν μέχρι το Μάρτη. Οι αλλαγές θα αφορούν το σύστημα του ασύλου και την οδηγία για τη μπλε κάρτα.
Από όσα αναφέρονται ότι πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2015, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία να σημειώσουμε είναι ότι από τα 160 χιλιάδες άτομα που συμφωνήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη από το Συμβούλιο να μετεγκατασταθούν σε χώρες της ΕΕ (οι 120 χιλιάδες από την Ελλάδα και την Ιταλία), έχουν μετεγκατασταθεί μόλις 272 άτομα, δηλαδή ούτε δύο τοις χιλίοις! Βέβαια, οι 160 χιλιάδες προβλεπόταν ότι θα μετεγκατασταθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, όμως αν διατηρηθεί ο ίδιος ρυθμός ούτε το δύο τοις εκατό του προβλεπόμενου αριθμού μετεγκαταστάσεων δε θα πραγματοποιηθεί!
Εκτός από τα άτομα που θα μετεγκατασταθούν εντός της ΕΕ (δηλαδή θα μεταφερθούν από την Ελλάδα και Ιταλία σε άλλες χώρες της ΕΕ), υπάρχει η πρόβλεψη για επανεγκατάσταση (μεταφορά από χώρες εκτός ΕΕ) άλλων 22.504 ατόμων μέχρι το τέλος του 2017. Οπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Κομισιόν, από τα 5.331 άτομα που επρόκειτο να επανεγκατασταθούν το 2015, στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, μόνο 779 άτομα είχαν επανεγκατασταθεί, με βάση τις πληροφορίες που έστειλαν τα κράτη μέλη και τα συνδεδεμένα κράτη. Δηλαδή, μόνο το 15% περίπου αυτών που προβλεπόταν ότι θα επανεγκατασταθούν από τρίτες χώρες ήρθε τελικά στις χώρες της ΕΕ μέσα στο 2015!
Οσο για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης (hotspots τα ονομάζουν, αλλά οι Τσιπραίοι προτιμούν τον υποκριτικό όρο «κέντρα πρώτης υποδοχής») λίγα έχουν γίνει και σ’ αυτόν τον τομέα. Στην Ελλάδα, μόνο ένα από τα πέντε που προβλέπονταν είναι πλήρως λειτουργικό (στη Λέσβο), ενώ στην Ιταλία λειτουργούν μόνο δύο από τα έξι (ένα στη Λαμπεντούζα και ένα στο Τραπάνι). Η Κομισιόν επισημαίνει ότι για να γίνουν οι μετεγκαταστάσεις θα πρέπει να λειτουργήσουν πλήρως τα hotspots.
Η ΕΕ, που υποσχέθηκε να δεχτεί ένα πολύ μικρό ποσοστό των προσφύγων από τις χώρες που πλήττονται από τους φονικούς πολέμους των τελευταίων χρόνων (κυρίως τη Συρία και το Ιράκ), ένα ποσοστό που δεν ξεπερνά το 4% των σύριων προσφύγων, δεν κατορθώνει να πραγματοποιήσει ούτε αυτό! Τι θα μείνει τελικά; Τα πογκρόμ, που θα ξεκινήσουν σίγουρα πρώτα από τη Γερμανία που έχει δεχτεί το μεγαλύτερο κύμα των μεταναστών, οι οποίοι ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο μέσα στο 2015. Οι υποσχέσεις είναι απλά για ξεκάρφωμα και δεν πρόκειται να τηρηθούν.
Και βέβαια, η Ελλάδα θα μετατραπεί σε μια τεράστια «αποθήκη ψυχών», μεγαλύτερη σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, με το κράτος της να επιδίδεται σε πογκρομική πολιτική για να μπορέσει να ελέγξει την κατάσταση.