Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ουαλίντ Κιλάνι: «Η Αντίσταση υπάρχει εξαιτίας της κατοχής»
  • Η Ελλάδα ως μπανανία-ενεργειακό hub των ΗΠΑ
  • Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη
  • Oταν η φιλαρμονία γίνεται δυσαρμονία, χρειάζονται (και) καπνογόνα
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Με την ευγενική χορηγία της Μέρκελ
Πολιτική

Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

Με την ευγενική χορηγία της Μέρκελ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Μαρ 2015, 00:00

Στην πρώτη επίσκεψή του στο Βερολίνο, απαντώντας σε ερώτηση γερμανού δημοσιογράφου για το «αντιμνημονιακό» του παρελθόν, ο Α. Σαμαράς είπε το περιβόητο «ουδείς αναμάρτητος». Το είπε, ξαλάφρωσε και… τα υπόλοιπα τα γνωρίζουμε.

Επειδή αυτές οι ερωτήσεις είναι στημένες, οι προκαθορισμένοι να ρωτήσουν γερμανοί δημοσιογράφοι  πήραν εντολή να μην υποβάλουν την ίδια ερώτηση στον Τσίπρα, που έκανε τη δική του πρώτη επίσκεψη στη Γερμανία, αλλά να τον πάνε πιο «μαλακά». Ετσι, αυτός έκανε την αυτοκριτική του με… συριζαίικο τρόπο. Μίλησε για τα «στερεότυπα» που πρέπει να φύγουν από τη μέση (το μεγαλύτερο «στερεότυπο» είναι να θεωρούμε τη Γερμανία ιμπεριαλιστική δύναμη που λυμαίνεται τη χώρα μας), αναφέρθηκε στις «ενδογενείς αιτίες» που προκάλεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός (οι ιμπεριαλιστές δανειστές πήραν συγχωροχάρτι) και για να περάσει τις επικοινωνιακές εξετάσεις ενώπιον της σιδηράς καγκελαρίου προχώρησε σε αποδοκιμασία του εξώφυλλου του Spiegel που παρουσίαζε τη Μέρκελ παρέα με ναζί αξιωματικούς στον Παρθενώνα, θυμίζοντας παράλληλα πως «έβαλε τις φωνές» στους δικούς του για ένα σκίτσο της «Αυγής» που παρουσίαζε τον Σόιμπλε ως ναζί. Η αλήθεια είναι πως δεν «έβαλε τις φωνές» (όλοι θυμόμαστε το πολύ ήπιο ύφος της ομιλίας του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ), όμως στη Γερμανία επέλεξε να το πει έτσι, για να δείξει πόσο… φιλογερμανός είναι.

Υπήρξε, όμως, και ένα -μεγάλης σημασίας- κοινό σημείο στις παρθενικές επισκέψεις Σαμαρά και Τσίπρα στο Βερολίνο. Και ο Τσίπρας, όπως και ο προκάτοχός του, μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει ένα διαφορετικό «μείγμα» στην ασκούμενη πολιτική. Η λέξη χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο συριζικό λεξιλόγιο κι αυτό λέει πολλά. «Τούτην την ώρα, πρέπει, όχι να γκρεμίσουμε ό,τι θετικό έγινε τα προηγούμενα χρόνια αλλά να αλλάξουμε το μείγμα της πολιτικής προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτές τις παθογένειες», είπε ο Τσίπρας στην εισαγωγική του ομιλία στη συνέντευξη Τύπου. Νομίζουμε πως αυτή η φράση είναι τόσο σαφής που δεν χρειάζεται ανάλυση για να εξηγηθεί. Η νέα συγκυβέρνηση θέλει απλώς να βελτιώσει τη μνημονιακή πολιτική, για να πετύχει τους ίδιους στόχους.

Περιττεύει, βέβαια, να θυμίσουμε ότι τα ίδια έλεγε και η τριπλέτα Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη το 2012, όπως περιττεύει να πούμε πως δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές με τις οποίες αυτή η πολιτική θα γίνει ξαφνικά φιλολαϊκή. Πρέπει κάποιος να είναι πολύ αφελής για να πιστέψει κάτι τέτοιο. Η Μέρκελ από την πλευρά της δεν παρέλειψε να θυμίσει ότι υπάρχουν εκκρεμότητες από τον περασμένο Δεκέμβρη και πως κάθε αλλαγή στα μέτρα θα πρέπει να συνοδεύεται από ισοδύναμα. Συμφώνησαν πλήρως, δηλαδή, μπροστά στις κάμερες, ότι οι στόχοι του Μνημονίου πρέπει να επιτευχθούν, όποιο «μείγμα πολιτικής» κι αν εφαρμοστεί. Και βέβαια, η Μέρκελ δεν παρέλειψε να επαναλάβει κάποιες φορές, ότι το «μείγμα πολιτικής» θα πρέπει πρώτα να κατατεθεί στην τρόικα και μετά από δική της συμφωνία να πάει στο Eurogroup.

Μετά τις επικοινωνιακές εξετάσεις, ακολούθησαν οι οικονομικές εξετάσεις, στη διάρκεια ενός δείπνου που ήταν προγραμματισμένο για δύο ώρες και κράτησε πέντε! Δεν χρειάζεται ν’ αναρωτιόμαστε ποιο ήταν το αντικείμενο του δείπνου. Δεν συζητούσαν «διμερή θέματα» επί πέντε ώρες. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τη μεθεπόμενη μέρα, η Μέρκελ είπε πως από την ελληνική κυβέρνηση ζητήθηκε να τηρηθεί εχεμύθεια ως προς το περιεχόμενο των συνομιλιών! Η παρουσία του Γ. Χουλιαράκη στο πλευρό του Τσίπρα αποτελεί την καλύτερη επιβεβαίωση για το ότι στη διάρκεια της… αρμένικης βίζιτας συζητήθηκε το «πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων», τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση θα υποβάλει για έγκριση στους «θεσμούς» (τρόικα) και στη συνέχεια στο Eurogroup. Η Μέρκελ είχε δίπλα της τον οικονομικό της σύμβουλο Λαρς Χέντρικ-Ρέλερ και τον πολύπειρο σύμβουλο για ευρωπαϊκά θέματα Νίκολας Μάγερ-Λάντρουτ, στελέχη της καγκελαρίας που προφανώς είχαν συνεργαστεί με τα στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ώστε να έχουν πλήρη ενημέρωση και να βοηθήσουν την καγκελάριο στις παρατηρήσεις που θα κάνει στο «πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» που θα της παρουσίαζε ο Τσίπρας.

Αν κρίνουμε από την απόλυτη εχεμύθεια που τηρήθηκε (ακόμη και μέχρι τώρα) και από τη σχετική δυστοκία που επικράτησε στην Αθήνα, με το οικονομικό επιτελείο να σβήνει και να γράφει συνεχώς και τα στελέχη του να συγκρούονται δημόσια για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη φορολογική πολιτική και ιδιαίτερα στον ΦΠΑ, μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι τα «νάιν» που άκουσε ο Τσίπρας από την Μέρκελ ήταν περισσότερα από τα «γιαβόλ». Αυτό που της παρουσίασε σίγουρα δεν ικανοποίησε τη γερμανική κυβέρνηση, ο Τσίπρας κρίθηκε μετεξεταστέος και η μητερούλα Ανγκελα τον έστειλε «να κάνει τα μαθήματά του», σύμφωνα με μια παροιμιώδη έκφραση που χρησιμοποιούν συχνά οι γερμανόφωνοι.

Τελικό στάδιο

Σύμφωνα με τον Γιούνκερ, όλα πάνε καλά και η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει τη «λίστα Τσίπρα» (ο Μπαρουφάκης μας έχει τελειώσει) στο τέλος αυτής της βδομάδας ή στις αρχές της επόμενης. Από το Μαξίμου διαρρέουν για Δευτέρα. Η διαδικασία είναι γνωστή: η «λίστα Τσίπρα» θα σταλεί στην τρόικα (με την οποία ο Χουλιαράκης συνεχίζει το καθημερινό παζάρι, ενώ ο Θεοχαράκης, ο άνθρωπος του Μπαρουφάκη, παραγκωνίστηκε), αυτή θα κάνει τις τελευταίες παρατηρήσεις της, η «λίστα» θα επιστρέψει στο Μαξίμου για διορθώσεις και αφού δώσει την τελική έγκρισή της η τρόικα, θα προωθηθεί στο Eurogroup για ν’ αποφασίσει. Αν η «λίστα Τσίπρα» κλείνει την αξιολόγηση από την τρόικα, θ’ αρχίσουν οι εκταμιεύσεις από την τελευταία δόση, ανάλογα με τη θέσπιση των μέτρων. Αν δεν είναι πλήρης (που φαίνεται ως το πιθανότερο), θα δοθεί πιο αργός ρυθμός στις εκταμιεύσεις, ενώ παράλληλα θα συνεχίζεται το παζάρι για τη συμπλήρωση της λίστας και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η οποία -σύμφωνα με την απόφαση της 20ής του Φλεβάρη- θα πρέπει να τελειώσει μέχρι τις 30 Απρίλη (για ν’ αρχίσει μετά το παζάρι για το νέο δάνειο και το νέο Μνημόνιο).

Για να υπάρχει η απόλυτη εξασφάλιση ότι δε θα επαναληφθεί η «δημιουργική ασάφεια» που κράτησε από τις 21 Φλεβάρη μέχρι τις 20 Μάρτη, όλες οι στρόφιγγες εξακολουθούν να παραμένουν κλειστές. Αρνήθηκαν να διορθώσουν ακόμη και το λάθος με τα 1,2 δισ. ευρώ που επιστράφηκαν στον EFSF χωρίς να είναι δικά του. «Υπήρξε συμφωνία ότι νομικά δεν υπήρξε καμιά υπερπληρωμή από το ΤΧΣ στον EFSF», δήλωσε εκπρόσωπος του EFSF. «Το EwG (EuroWorkingGroup) θα εξετάσει πώς θα κινηθεί από τώρα και στο εξής σε σχέση μ’ αυτό το ζήτημα εν ευθέτω χρόνω» ανακοίνωσε «πηγή» του EwG. «Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας συμφώνησε με το EwG ότι οι προβληματισμοί της ελληνικής πλευράς για τα 1,2 δισ. ευρώ ήταν δικαιολογημένοι» ανέφεραν «πηγές» του Μαξίμου, κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό. Ο Ντράγκι απαγόρευσε διά ροπάλου στις ελληνικές τράπεζες να αυξήσουν έστω και κατά ένα ευρώ τη συμμετοχή τους σε εκδόσεις εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου, ενώ τους πρόσφερε ανάσα ρευστότητας με αύξηση του ELA της ΤτΕ κατά 1,2 δισ. για ν’ αντιμετωπίσουν το πρόβλημα από την τεράστια εκροή καταθέσεων (η καπιταλιστική αγορά έχει στεγνώσει εντελώς).

Ολα, λοιπόν, είναι έτοιμα για ν’ ακούσουμε τα πρώτα συγκεκριμένα μνημονιακά μέτρα της νέας πολιτικής περιόδου.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

Αέρας κοπανιστός
Επόμενο άρθρο

Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

Συμμαχίες σε ροζ και ασπρόμαυρο φόντο

Σχετικά Αρθρα

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

Καταστολή 7 Νοέ 2025, 11:34

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο υπάλληλος του ΟΠΕΚΕΠΕ που πρώτος κατήγγειλε το σκάνδαλο κυνηγήθηκε υπηρεσιακά και απειλήθηκε από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Ανατριχιαστικά περιστατικά προκύπτουν από επίσημα έγγραφα που «θάβονταν»

Πολιτική 31 Οκτ 2025, 20:00

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στην κατ’ έφεση δίκη των νεοναζιστών εγκληματιών της ΧΑ και των παρακλαδιών της

Στις 12 Δεκέμβρη η αγόρευση της εισαγγελέα

Πολιτική 31 Οκτ 2025, 18:13

Φασίστες στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη!

Τι δουλειά είχε η ακροδεξιά «Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία» στη στρατιωτική παρέλαση;

Πολιτική 30 Οκτ 2025, 08:53

Kίνητρα στην αστυνομία για να κόβει αβέρτα πρόστιμα-χαράτσια του ΚΟΚ

Πολιτική 27 Οκτ 2025, 18:40

Ιδιώνυμο αδίκημα η διαδήλωση στο Σύνταγμα

Καταστολή 22 Οκτ 2025, 14:50
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ουαλίντ Κιλάνι: «Η Αντίσταση υπάρχει εξαιτίας της κατοχής»

Συνέντευξη του εκπρόσωπου της Χαμάς

9 Νοέ 2025, 13:48
Οικονομία

Η Ελλάδα ως μπανανία-ενεργειακό hub των ΗΠΑ

9 Νοέ 2025, 10:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη

9 Νοέ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Oταν η φιλαρμονία γίνεται δυσαρμονία, χρειάζονται (και) καπνογόνα

8 Νοέ 2025, 06:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

8 Νοέ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη

8 Νοέ 2025, 00:01
Παιδεία

Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή

7 Νοέ 2025, 20:27
Παιδεία

Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!

7 Νοέ 2025, 19:50
Καταστολή

Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού

Εκλεκτός του Μητσοτάκη, που τον έκανε αρχηγό παρά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη

7 Νοέ 2025, 19:46
Διεθνή

Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία

7 Νοέ 2025, 14:06
Κόντρες

Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο

7 Νοέ 2025, 11:46
Καταστολή

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

7 Νοέ 2025, 11:34
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο στρατηγών της Αστυνομίας

Μεθόδευση για παραγραφή

7 Νοέ 2025, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

5 Νοέ 2025, 21:47
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη

Ημέρα κατά του φασισμού και του αντισημιτισμού.

Καμπότζη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1953).

1921: Γενική απεργία στη Ρώμη, συγκρούσεις εργατών σιδηροδρόμων με φασίστες.

1923: Απόπειρα πραξικοπήματος από τον Χίτλερ που υπό την απειλή όπλου σε μπυραρία του Μονάχου αναγκάζει Βαυαρούς ηγέτες να τον υποστηρίξουν («πραξικόπημα της μπυραρίας»).

1974: Πεθαίνει ο Χόλγκερ Μάινς (RAF) από απεργία πείνας.

1989: Πτώση του τείχους του Βερολίνου.

1994: Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας κρίνει ένοχο τον Γιώργο Κοσκωτά για τέσσερις κακουργηματικές πράξεις και τον καταδικάζει σε κάθειρξη 25 ετών.

1995: Ο Γιασέρ Αραφάτ επισκέπτεται για πρώτη φορά επίσημα το Ισραήλ για να συλλυπηθεί τη χήρα του Γιτζάκ Ράμπιν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

    17Ν
    • Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

      Εφετείο 17Ν
  • Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

    ΕΛΑ
    • Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

      Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

      Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

      Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

      Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

    Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

    Ποιοι είμαστε
  • Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

    Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

    Επικοινωνία
  • Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

    Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

    Όροι χρήσης
  • Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

    Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

    Ποιοι είμαστε
  • Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

    Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

    Επικοινωνία
  • Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

    Από τη λίστα Βαρουφάκη στη λίστα Τσίπρα

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo