Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Death, death to the IDF!
  • Kαι οι πύραυλοι έπιπταν ράιτ θρου…
  • O Πούτιν παρασημοφορεί τον Ζιουγκάνοφ και επιβραβεύει τους σοσιαλ-ιμπεριαλιστές του
  • Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς
  • Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα
  • Σαν σήμερα 7 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Οκτ 2013, 00:00
Μπορεί να τους έπνιξαν λίγα μίλια έξω από την ακτή, αλλά η κηδεία τους θα είναι λαμπρή. Με ανθοστόλιστα φέρετρα, διαχωρισμένα χρωματικά ανάλογα με την ηλικία του θύματος. Λαμπεντούζα, Ιταλία, ΕΕ, 2013…

♦ Σοσιαλδημοκρατικής κοπής θεωρία

«Απέναντι στους εξτρεμισμούς, το καλύτερο είναι να σηκώσουμε το κεφάλι», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, επιβεβαιώνοντας για μια φορά ακόμη ότι η θεωρία των «δύο άκρων» είναι σοσιαλδημοκρατικής κοπής, όπως απέδειξε και το ιστορικό άρθρο (συνοδευόμενο από ντοκουμέντα) που δημοσιεύτηκε στο προηγούμενο φύλλο της «Κ». Δεύτερος και καταϊδρωμένος έρχεται ο Σαμαράς.
Υποκριτής αποδεικνύεται ο Βενιζέλος. Οσο για τους ΣΥΡΙΖΑίους, που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, μάλλον φταίει το… πούντιασμα από τον «νέο άνεμο» που φύσηξε μετά την εκλογή Ολάντ στο θώκο της γαλλικής Προεδρίας.

♦ Κωλοτούμπα

Αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σαν «μια ακόμη κωλοτούμπα» του ΣΥΡΙΖΑ. Για την τροπολογία που αφορά την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων λέμε. Οταν η συγκυβέρνηση πρωτοάνοιξε το θέμα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε κατηγορηματικός μέσω του γραμματέα της κοινοβουλευτικής του ομάδας Νίκου Βούτση: «Η συγκεκριμένη ρύθμιση υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσει προηγούμενο που θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον και για άλλα κόμματα ή για άλλους βουλευτές. Συνεπώς, δεν θα υπάρξει καμιά τροπολογία αν δεν αφορά ειδικά το κόμμα της Χρυσής Αυγής».

Ελάχιστες μέρες αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία που προβλέπει την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων, στην περίπτωση που προφυλακιστεί αρχηγός ή πρόεδρος ή το μισό τουλάχιστον της κοινοβουλευτικής τους ομάδας «για το έγκλημα του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα». Δηλαδή, αντί για μια ρύθμιση «ειδικά για το Κόμμα της Χρυσής Αυγής», έχουμε μια γενική ρύθμιση που αναφέρεται σε κάθε κόμμα που θα βρεθεί υπό κατηγορία με βάση τον τρομονόμο (άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, που αναφέρεται σε «εγκληματική οργάνωση»).

Στην αιτιολογική έκθεση ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως με την τροπολογία του «επιχειρείται να καλυφθεί το κενό που αναδεικνύει η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, όπως κορυφώθηκε με τον πρόσφατο φόνο του Παύλου Φύσσα». Γράφουν ψέματα, δηλαδή, γιατί η ρύθμιση που προτείνουν είναι γενική και όχι ειδική για τη Χρυσή Αυγή. Ας απαντήσει, επομένως, ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί έκανε ειδικά αυτή την κωλοτούμπα.

♦ Ζητείται πρωτοτυπία

Ο πρωθυπουργός δίνει εντολή στον επί των Εσωτερικών υπουργών του να πλασάρει την ιδέα ενός νέου εκλογικού συστήματος για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, το οποίο θα «απο-κομματικοποιεί» το αποτέλεσμα. Ο υπουργός το πλασάρει, αλλά συναντά αντιδράσεις ακόμα και από τον κυβερνητικό εταίρο. Το πλασάρισμα, όμως, συνεχίζεται. Ο υπουργός «αναθέτει» στην εφημερίδα της οποίας διετέλεσε στο παρελθόν διευθυντής (Ελεύθερος Τύπος) να παραγγείλει δημοσκόπηση. Με τα κατάλληλα ερωτήματα (και όχι μόνο) το 76% των ερωτηθέντων συμφωνεί με το εκλογικό σύστημα που πλασάρει ο υπουργός. Κι αυτός, σαν έτοιμος από καιρό, δηλώνει: «Αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα της κοινωνίας, για την ανάγκη αλλαγής, του τρόπου εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων. Μήνυμα, κυρίως, προς εκείνους,που βιάστηκαν, για μικροκομματικά οφέλη, να επιτεθούν στην κυβέρνηση, για αυτήν την πρότασή της. Η κοινωνία έδειξε ότι τους έχει ξεπεράσει».

Λίγη πρωτοτυπία, ρε Μιχελάκη. Με τόσο χοντροκομμένες μεθοδεύσεις εκτίθεσαι…

♦ Γεμίσαμε λαγούς

«Η χώρα το 2014 για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια θα έχει δύο επιλογές. Η πρώτη επιλογή, είναι να αντλήσει χρήματα από τις αγορές αφού βέβαια προετοιμαστεί κατάλληλα. Το ερώτημα είναι, με τι κόστος θα αντλήσει τα κεφάλαια που έχει ανάγκη. Εκτιμώ ότι θα είναι της τάξης του 6-7% σε πρώτη φάση. Η δεύτερη επιλογή, είναι να ζητήσει από τους εταίρους τα 10-11 δισ. που αποτελούν το χρηματοδοτικό κενό. Αυτά θα δοθούν με χαμηλό επιτόκιο, κοντά στο 2,5%, αλλά θα συνοδεύονται, κατά την εκτίμηση μου, από μέτρα κυρίως διαρθρωτικά. Είναι δικό μας θέμα να αποφασίσουμε τι θα επιλέξουμε. Προσωπικά προκρίνω τη πρώτη λύση για να πάψει πλέον να υφίσταται η τεχνητή διαίρεση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων με βάση την στάση τους ως προς το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής».

Και ο τέως υπουργός Φ. Σαχινίδης σε ρόλο «λαγού» υπέρ μιας νέας δανειακής σύμβασης και ενός νέου Μνημόνιου (έστω και μετονομασμένου). Την απορρίπτει υποκριτικά την επιλογή, έτσι που όταν έρθει εκείνη η ώρα να μας πει κι αυτός (μαζί με όλους τους άλλους), ότι δεν είναι δυνατόν να δανειστεί η χώρα με 6-7%, γιατί οι προϋπολογισμοί θα τιναχτούν στον αέρα, οπότε μια νέα δανειακή σύμβαση (με τα συνοδευτικά της) καθίσταται λύση εκ των ων ουκ άνευ.

♦ Υπό προθεσμία

«Δεν είναι τυχαίο ότι το μνημόνιο, παρόλες τις αδυναμίες του, είναι –ίσως– το μοναδικό κείμενο πολιτικής –και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς σε αυτό– που έθεσε συγκεκριμένους στόχους δεσμευτικούς για το σύνολο του ελληνικού κράτους, είτε μας αρέσει είτε όχι». Τι ήταν να το πει ο Στουρνάρας; Αναψαν τα λαμπάκια των δεξιών βουλευτών. Διότι δεν του ξέφυγε, το είχε ετοιμάσει από πριν, στο γραπτό κείμενο της ομιλίας με την οποία απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση. Και μ’ αυτή του την τοποθέτηση δικαίωσε τον Παπανδρέου και το Μνημόνιο και όχι τον Σαμαρά και τα Ζάππεια.

Ευνόητο ήταν ν’ αρχίσει και η διά του Τύπου φιλολογία για ρήγμα στη σχέση Σαμαρά-Στουρνάρα, δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού και τα παρόμοια. Οπότε ο Στουρνάρας ζήτησε στήριξη.  Και διατάχτηκε ο ειδικών αποστολών Σίμος να δηλώσει ότι «τα όσα γράφονται για τον πρωθυπουργό και τον κ. Στουρνάρα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο υπουργός Οικονομικών απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού». Εκτός από τον παλιό συνεργάτη της Ρούλας, όμως, υπάρχει και η πολιτική παράδοση. Και η πολιτική παράδοση διδάσκει πως όταν γίνονται τέτοιες δηλώσεις, το ζήτημα έχει τεθεί, και ο χρόνος μετράει αντίστροφα μέχρις ότου ο όποιος υπουργός επιλεγεί ως εξιλαστήριο θύμα, μπας και γλιτώσει τα ζόρια ο πρωθυπουργός.

♦ Γκαντέμης

Τίποτα δεν του βγαίνει του Τσίπρα. Επιλέγει πρότυπα, τα διαφημίζει στις ομιλίες του και μετά από λίγο καιρό αυτά καταρρέουν και πρέπει να τα εγκαταλείψει. Ποιον να πρωτοθυμηθούμε; Τον Ραχόι, τον Ολάντ, τη Ρούσεφ, τον Ομπάμα, την Κίρσνερ; Τελευταίο δείγμα ο Μπέπε Γκρίλο, για τον οποίο επίσης επεφύλαξε καλά λόγια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός ο κλόουν της ιταλικής πολιτικής μπινελίκωσε δημόσια δυο γερουσιαστές του κόμματός του, επειδή ζήτησαν να καταργηθεί το ποινικό αδίκημα της «λαθρομετανάστευσης». Κι ακόμη, ζήτησε να παραπεμφθεί σε δίκη ο ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, επειδή τάχθηκε υπέρ της αποσυμφόρησης των φυλακών! Πράγματι, «υγιές και ελπιδοφόρο» είναι το κίνημα του Γκρίλο, όπως έλεγε ο Τσίπρας.

♦ Αυτοαποκαλυπτήρια

Αλήθεια, καταλαβαίνει τι λέει ο Στουρνάρας ή εξακολουθεί να μην έχει καμιά επαφή με την αστική πολιτική, από τις θέσεις της οποίας θέλει να συνεχίσει την καριέρα του; Είπε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή: «Σχετικά με το φόρο ακινήτων, ο φόρος που σχεδιάζουμε τώρα είναι πολύ πιο δίκαιος από τον προηγούμενο, διότι έχει σκοπό την είσπραξη περίπου των ίδιων χρημάτων από πολύ περισσότερους, άρα λιγότερο από τον καθένα».

Μα αυτό είναι ο ορισμός της φορολογικής αδικίας, διότι μοιράζεται ένα δεδομένο φορολογικό βάρος σε περισσότερους. Αρα, τα πιο φτωχά κοινωνικά στρώματα καλούνται να σηκώσουν ένα μέρος από τα βάρη που σήκωναν τα πλουσιότερα. Κοινωνικά δίκαιη φορολογία θα ήταν το αντίστροφο: λιγότεροι (οι πιο πλούσιοι, αυτοί με τη μεγάλη ακίνητη περιουσία) να πλήρωναν περισσότερα.

♦ Απεταξάμην

Εγραψε ο Ρίζος στον «Ελεύθερο Ρύπο» πως «όταν συνελήφθησαν οι δολοφόνοι της "17 Νοέμβρη" έσπευσαν στο δικαστήριο ως μάρτυρες υπεράσπισής της και από το ΚΚΕ, ακόμα και από το ακραίο τότε ΠΑΣΟΚ» και η ηγεσία του Περισσού αισθάνθηκε την ανάγκη να διαμαρτυρηθεί. Με επιστολή του στη φυλλάδα ο Γ. Γκιόκας, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ηγεσίας του Περισσού, θύμισε ότι «το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή μέχρι και τις συλλήψεις των μελών της συγκεκριμένης οργάνωσης, σταθερά υποστήριζε, ότι μηχανισμοί τύπου "17 Νοέμβρη", είτε κατασκευάζονται είτε αξιοποιούνται στην πορεία από ξένες και ντόπιες μυστικές υπηρεσίες. Τόνιζε ότι τέτοιες εγκληματικές οργανώσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πάλη του λαού για τα δικαιώματά του».

Και μόνο ο όρος «εγκληματική οργάνωση», όρος που εισήγαγε ο τρομονόμος, για να αποπολιτικοποιήσει το πολιτικό φαινόμενο της μειοψηφικής ένοπλης επαναστατικής πάλης, δείχνει καθαρά ότι ο Περισσός αυτοτοποθετείται στο αστικό στρατόπεδο. Γι' αυτό, άλλωστε, διαμαρτύρεται που κάποιοι δεξιοί σχολιαστές, όπως εν προκειμένω ο Ρίζος, τον τοποθετούν στο αντίπαλο στρατόπεδο.

♦ Παρέλαση με σπόνσορα

Τεράστιος ο Αβραμόπουλος. Μόλις το ΠΑΣΟΚ «τσίνισε» για την παρέλαση με άρματα μάχης και αεροπλάνα (στα «μνημονιακά» χρόνια δεν παρέλαυναν, για λόγους οικονομίας στα καύσιμα), βρήκε σπόνσορα στο πρόσωπο του Βαρδή Βαρδινογιάννη, που θα βάλει –λέει– τα καύσιμα! Δεν νομίζουμε πως χρειάζονται περαιτέρω σχόλια…

♦ Αστειότητες

Προς διάφορους δημοσιολογούντες με τρανταχτά ονόματα.

Γράφετε ότι υπάρχει πολιτική πόλωση. Να το δεχτούμε. Στο ένα άκρο, λέτε, βρίσκεται η Χρυσή Αυγή που τραβάει λαϊκό κόσμο. Δίνετε και διάφορες ψυχολογίζουσες και ψυχαναλυτικές ερμηνείες για το φαινόμενο, παραμερίζοντας τις ιστορικά προσδιορισμένες κοινωνικές αιτίες του.
Να το δεχτούμε και αυτό. Στο άλλο άκρο ποιος βρίσκεται; Μερικοί τολμηροί ονοματίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι –σεμνότεροι– μιλούν για τις αντιλήψεις της «ανυπακοής» και του «κοινωνικού τσαμπουκά», που εξέθρεψε η μεταπολίτευση και για τις οποίες ευθύνεται το προ-κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ και η «Αριστερά». Δηλαδή, για να «μετρήσουμε» με βάση τα σημερινά μέτρα και σταθμά, βασικός συντηρητής αυτής της αντίληψης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος –αναγκαστικά– καταλαμβάνει το άλλο άκρο της πόλωσης.

Κύριοι και κυρίες, είστε γελοίοι/ες. Εχει καμιά σχέση η συριζαίικη κλαψούρα με τον αντιφασιστικό αγώνα του Rot Front, που είχε δημιουργήσει το ΚΚ Γερμανίας; ‘Η με τον μαχητικό κομμουνιστικό αντιφασισμό που αναπτύχθηκε από το επαναστατικό ΚΚΕ στο Μεσοπόλεμο;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο4η δίκη ΣΠΦ – 23η συνεδρίαση, Τρίτη 15.10.13
Επόμενο άρθρο 4η δίκη ΣΠΦ – 24η συνεδρίαση, Τρίτη 22.10.13

Σχετικά Αρθρα

Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς

Κόντρες 7 Ιούλ 2025, 08:00

Κούλη πεσόντος πας Σαλμάς ξυλεύεται

Κόντρες 2 Ιούλ 2025, 09:59

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

Κόντρες 1 Ιούλ 2025, 13:41

Φλωρίδη, έχεις καμιά εξήγηση;

Κόντρες 30 Ιούν 2025, 09:39

Μόνοι τους τα λένε

Κόντρες 26 Ιούν 2025, 18:57

Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις…

Κόντρες 24 Ιούν 2025, 09:22
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Death, death to the IDF!

7 Ιούλ 2025, 19:49
Διεθνή

Kαι οι πύραυλοι έπιπταν ράιτ θρου…

7 Ιούλ 2025, 18:57
Διεθνή

O Πούτιν παρασημοφορεί τον Ζιουγκάνοφ και επιβραβεύει τους σοσιαλ-ιμπεριαλιστές του

7 Ιούλ 2025, 13:00
Κόντρες

Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς

7 Ιούλ 2025, 08:00
Πολιτική

Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα

7 Ιούλ 2025, 05:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

6 Ιούλ 2025, 21:34
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Διεθνή

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

6 Ιούλ 2025, 11:15
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

1927: Καθιερώνεται το επίδομα ανεργίας στη Γερμανία.

1939: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπογράφει δήλωση μετανοίας ενώπιον του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.

1967: Συλλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη πέντε κομμουνιστές νέοι που έγραφαν αντιδικτατορικά συνθήματα.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των χουντικών.

1979: Δύο βόμβες στις αποθήκες Πετζετάκι στην Καλλιθέα (ΕΛΑ).

2005: Τετραπλή βομβιστική ενέργεια στον υπόγειο σιδηρόδρομο και σε αστικό λεωφορείο του Λονδίνου προκαλεί τον θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου επτακοσίων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo