Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 22 Απρίλη
  • Χεζμπολά: Απάντηση στα ίσα σε κάθε σιωναζιστική πρόκληση
  • Επί της ουσίας τζούφιος ο αμερικάνικος ναυτικός αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών
  • Η κυβέρνηση κλιμακώνει την τρομοκρατία απέναντι στους αγωνιστές εκπαιδευτικούς
  • Βρετανικά πανεπιστήμια πλήρωναν ρουφιανο-εταιρία να παρακολουθεί φιλο-παλαιστίνιους και παλαιστίνιους φοιτητές και ακαδημαϊκούς
  • Σαν σήμερα 21 Απρίλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Οκτ 2013, 00:00
Μπορεί να τους έπνιξαν λίγα μίλια έξω από την ακτή, αλλά η κηδεία τους θα είναι λαμπρή. Με ανθοστόλιστα φέρετρα, διαχωρισμένα χρωματικά ανάλογα με την ηλικία του θύματος. Λαμπεντούζα, Ιταλία, ΕΕ, 2013…

♦ Σοσιαλδημοκρατικής κοπής θεωρία

«Απέναντι στους εξτρεμισμούς, το καλύτερο είναι να σηκώσουμε το κεφάλι», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, επιβεβαιώνοντας για μια φορά ακόμη ότι η θεωρία των «δύο άκρων» είναι σοσιαλδημοκρατικής κοπής, όπως απέδειξε και το ιστορικό άρθρο (συνοδευόμενο από ντοκουμέντα) που δημοσιεύτηκε στο προηγούμενο φύλλο της «Κ». Δεύτερος και καταϊδρωμένος έρχεται ο Σαμαράς.
Υποκριτής αποδεικνύεται ο Βενιζέλος. Οσο για τους ΣΥΡΙΖΑίους, που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, μάλλον φταίει το… πούντιασμα από τον «νέο άνεμο» που φύσηξε μετά την εκλογή Ολάντ στο θώκο της γαλλικής Προεδρίας.

♦ Κωλοτούμπα

Αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σαν «μια ακόμη κωλοτούμπα» του ΣΥΡΙΖΑ. Για την τροπολογία που αφορά την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων λέμε. Οταν η συγκυβέρνηση πρωτοάνοιξε το θέμα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε κατηγορηματικός μέσω του γραμματέα της κοινοβουλευτικής του ομάδας Νίκου Βούτση: «Η συγκεκριμένη ρύθμιση υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσει προηγούμενο που θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον και για άλλα κόμματα ή για άλλους βουλευτές. Συνεπώς, δεν θα υπάρξει καμιά τροπολογία αν δεν αφορά ειδικά το κόμμα της Χρυσής Αυγής».

Ελάχιστες μέρες αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία που προβλέπει την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων, στην περίπτωση που προφυλακιστεί αρχηγός ή πρόεδρος ή το μισό τουλάχιστον της κοινοβουλευτικής τους ομάδας «για το έγκλημα του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα». Δηλαδή, αντί για μια ρύθμιση «ειδικά για το Κόμμα της Χρυσής Αυγής», έχουμε μια γενική ρύθμιση που αναφέρεται σε κάθε κόμμα που θα βρεθεί υπό κατηγορία με βάση τον τρομονόμο (άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, που αναφέρεται σε «εγκληματική οργάνωση»).

Στην αιτιολογική έκθεση ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως με την τροπολογία του «επιχειρείται να καλυφθεί το κενό που αναδεικνύει η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, όπως κορυφώθηκε με τον πρόσφατο φόνο του Παύλου Φύσσα». Γράφουν ψέματα, δηλαδή, γιατί η ρύθμιση που προτείνουν είναι γενική και όχι ειδική για τη Χρυσή Αυγή. Ας απαντήσει, επομένως, ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί έκανε ειδικά αυτή την κωλοτούμπα.

♦ Ζητείται πρωτοτυπία

Ο πρωθυπουργός δίνει εντολή στον επί των Εσωτερικών υπουργών του να πλασάρει την ιδέα ενός νέου εκλογικού συστήματος για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, το οποίο θα «απο-κομματικοποιεί» το αποτέλεσμα. Ο υπουργός το πλασάρει, αλλά συναντά αντιδράσεις ακόμα και από τον κυβερνητικό εταίρο. Το πλασάρισμα, όμως, συνεχίζεται. Ο υπουργός «αναθέτει» στην εφημερίδα της οποίας διετέλεσε στο παρελθόν διευθυντής (Ελεύθερος Τύπος) να παραγγείλει δημοσκόπηση. Με τα κατάλληλα ερωτήματα (και όχι μόνο) το 76% των ερωτηθέντων συμφωνεί με το εκλογικό σύστημα που πλασάρει ο υπουργός. Κι αυτός, σαν έτοιμος από καιρό, δηλώνει: «Αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα της κοινωνίας, για την ανάγκη αλλαγής, του τρόπου εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων. Μήνυμα, κυρίως, προς εκείνους,που βιάστηκαν, για μικροκομματικά οφέλη, να επιτεθούν στην κυβέρνηση, για αυτήν την πρότασή της. Η κοινωνία έδειξε ότι τους έχει ξεπεράσει».

Λίγη πρωτοτυπία, ρε Μιχελάκη. Με τόσο χοντροκομμένες μεθοδεύσεις εκτίθεσαι…

♦ Γεμίσαμε λαγούς

«Η χώρα το 2014 για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια θα έχει δύο επιλογές. Η πρώτη επιλογή, είναι να αντλήσει χρήματα από τις αγορές αφού βέβαια προετοιμαστεί κατάλληλα. Το ερώτημα είναι, με τι κόστος θα αντλήσει τα κεφάλαια που έχει ανάγκη. Εκτιμώ ότι θα είναι της τάξης του 6-7% σε πρώτη φάση. Η δεύτερη επιλογή, είναι να ζητήσει από τους εταίρους τα 10-11 δισ. που αποτελούν το χρηματοδοτικό κενό. Αυτά θα δοθούν με χαμηλό επιτόκιο, κοντά στο 2,5%, αλλά θα συνοδεύονται, κατά την εκτίμηση μου, από μέτρα κυρίως διαρθρωτικά. Είναι δικό μας θέμα να αποφασίσουμε τι θα επιλέξουμε. Προσωπικά προκρίνω τη πρώτη λύση για να πάψει πλέον να υφίσταται η τεχνητή διαίρεση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων με βάση την στάση τους ως προς το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής».

Και ο τέως υπουργός Φ. Σαχινίδης σε ρόλο «λαγού» υπέρ μιας νέας δανειακής σύμβασης και ενός νέου Μνημόνιου (έστω και μετονομασμένου). Την απορρίπτει υποκριτικά την επιλογή, έτσι που όταν έρθει εκείνη η ώρα να μας πει κι αυτός (μαζί με όλους τους άλλους), ότι δεν είναι δυνατόν να δανειστεί η χώρα με 6-7%, γιατί οι προϋπολογισμοί θα τιναχτούν στον αέρα, οπότε μια νέα δανειακή σύμβαση (με τα συνοδευτικά της) καθίσταται λύση εκ των ων ουκ άνευ.

♦ Υπό προθεσμία

«Δεν είναι τυχαίο ότι το μνημόνιο, παρόλες τις αδυναμίες του, είναι –ίσως– το μοναδικό κείμενο πολιτικής –και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς σε αυτό– που έθεσε συγκεκριμένους στόχους δεσμευτικούς για το σύνολο του ελληνικού κράτους, είτε μας αρέσει είτε όχι». Τι ήταν να το πει ο Στουρνάρας; Αναψαν τα λαμπάκια των δεξιών βουλευτών. Διότι δεν του ξέφυγε, το είχε ετοιμάσει από πριν, στο γραπτό κείμενο της ομιλίας με την οποία απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση. Και μ’ αυτή του την τοποθέτηση δικαίωσε τον Παπανδρέου και το Μνημόνιο και όχι τον Σαμαρά και τα Ζάππεια.

Ευνόητο ήταν ν’ αρχίσει και η διά του Τύπου φιλολογία για ρήγμα στη σχέση Σαμαρά-Στουρνάρα, δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού και τα παρόμοια. Οπότε ο Στουρνάρας ζήτησε στήριξη.  Και διατάχτηκε ο ειδικών αποστολών Σίμος να δηλώσει ότι «τα όσα γράφονται για τον πρωθυπουργό και τον κ. Στουρνάρα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο υπουργός Οικονομικών απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού». Εκτός από τον παλιό συνεργάτη της Ρούλας, όμως, υπάρχει και η πολιτική παράδοση. Και η πολιτική παράδοση διδάσκει πως όταν γίνονται τέτοιες δηλώσεις, το ζήτημα έχει τεθεί, και ο χρόνος μετράει αντίστροφα μέχρις ότου ο όποιος υπουργός επιλεγεί ως εξιλαστήριο θύμα, μπας και γλιτώσει τα ζόρια ο πρωθυπουργός.

♦ Γκαντέμης

Τίποτα δεν του βγαίνει του Τσίπρα. Επιλέγει πρότυπα, τα διαφημίζει στις ομιλίες του και μετά από λίγο καιρό αυτά καταρρέουν και πρέπει να τα εγκαταλείψει. Ποιον να πρωτοθυμηθούμε; Τον Ραχόι, τον Ολάντ, τη Ρούσεφ, τον Ομπάμα, την Κίρσνερ; Τελευταίο δείγμα ο Μπέπε Γκρίλο, για τον οποίο επίσης επεφύλαξε καλά λόγια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός ο κλόουν της ιταλικής πολιτικής μπινελίκωσε δημόσια δυο γερουσιαστές του κόμματός του, επειδή ζήτησαν να καταργηθεί το ποινικό αδίκημα της «λαθρομετανάστευσης». Κι ακόμη, ζήτησε να παραπεμφθεί σε δίκη ο ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, επειδή τάχθηκε υπέρ της αποσυμφόρησης των φυλακών! Πράγματι, «υγιές και ελπιδοφόρο» είναι το κίνημα του Γκρίλο, όπως έλεγε ο Τσίπρας.

♦ Αυτοαποκαλυπτήρια

Αλήθεια, καταλαβαίνει τι λέει ο Στουρνάρας ή εξακολουθεί να μην έχει καμιά επαφή με την αστική πολιτική, από τις θέσεις της οποίας θέλει να συνεχίσει την καριέρα του; Είπε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή: «Σχετικά με το φόρο ακινήτων, ο φόρος που σχεδιάζουμε τώρα είναι πολύ πιο δίκαιος από τον προηγούμενο, διότι έχει σκοπό την είσπραξη περίπου των ίδιων χρημάτων από πολύ περισσότερους, άρα λιγότερο από τον καθένα».

Μα αυτό είναι ο ορισμός της φορολογικής αδικίας, διότι μοιράζεται ένα δεδομένο φορολογικό βάρος σε περισσότερους. Αρα, τα πιο φτωχά κοινωνικά στρώματα καλούνται να σηκώσουν ένα μέρος από τα βάρη που σήκωναν τα πλουσιότερα. Κοινωνικά δίκαιη φορολογία θα ήταν το αντίστροφο: λιγότεροι (οι πιο πλούσιοι, αυτοί με τη μεγάλη ακίνητη περιουσία) να πλήρωναν περισσότερα.

♦ Απεταξάμην

Εγραψε ο Ρίζος στον «Ελεύθερο Ρύπο» πως «όταν συνελήφθησαν οι δολοφόνοι της "17 Νοέμβρη" έσπευσαν στο δικαστήριο ως μάρτυρες υπεράσπισής της και από το ΚΚΕ, ακόμα και από το ακραίο τότε ΠΑΣΟΚ» και η ηγεσία του Περισσού αισθάνθηκε την ανάγκη να διαμαρτυρηθεί. Με επιστολή του στη φυλλάδα ο Γ. Γκιόκας, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ηγεσίας του Περισσού, θύμισε ότι «το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή μέχρι και τις συλλήψεις των μελών της συγκεκριμένης οργάνωσης, σταθερά υποστήριζε, ότι μηχανισμοί τύπου "17 Νοέμβρη", είτε κατασκευάζονται είτε αξιοποιούνται στην πορεία από ξένες και ντόπιες μυστικές υπηρεσίες. Τόνιζε ότι τέτοιες εγκληματικές οργανώσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πάλη του λαού για τα δικαιώματά του».

Και μόνο ο όρος «εγκληματική οργάνωση», όρος που εισήγαγε ο τρομονόμος, για να αποπολιτικοποιήσει το πολιτικό φαινόμενο της μειοψηφικής ένοπλης επαναστατικής πάλης, δείχνει καθαρά ότι ο Περισσός αυτοτοποθετείται στο αστικό στρατόπεδο. Γι' αυτό, άλλωστε, διαμαρτύρεται που κάποιοι δεξιοί σχολιαστές, όπως εν προκειμένω ο Ρίζος, τον τοποθετούν στο αντίπαλο στρατόπεδο.

♦ Παρέλαση με σπόνσορα

Τεράστιος ο Αβραμόπουλος. Μόλις το ΠΑΣΟΚ «τσίνισε» για την παρέλαση με άρματα μάχης και αεροπλάνα (στα «μνημονιακά» χρόνια δεν παρέλαυναν, για λόγους οικονομίας στα καύσιμα), βρήκε σπόνσορα στο πρόσωπο του Βαρδή Βαρδινογιάννη, που θα βάλει –λέει– τα καύσιμα! Δεν νομίζουμε πως χρειάζονται περαιτέρω σχόλια…

♦ Αστειότητες

Προς διάφορους δημοσιολογούντες με τρανταχτά ονόματα.

Γράφετε ότι υπάρχει πολιτική πόλωση. Να το δεχτούμε. Στο ένα άκρο, λέτε, βρίσκεται η Χρυσή Αυγή που τραβάει λαϊκό κόσμο. Δίνετε και διάφορες ψυχολογίζουσες και ψυχαναλυτικές ερμηνείες για το φαινόμενο, παραμερίζοντας τις ιστορικά προσδιορισμένες κοινωνικές αιτίες του.
Να το δεχτούμε και αυτό. Στο άλλο άκρο ποιος βρίσκεται; Μερικοί τολμηροί ονοματίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι –σεμνότεροι– μιλούν για τις αντιλήψεις της «ανυπακοής» και του «κοινωνικού τσαμπουκά», που εξέθρεψε η μεταπολίτευση και για τις οποίες ευθύνεται το προ-κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ και η «Αριστερά». Δηλαδή, για να «μετρήσουμε» με βάση τα σημερινά μέτρα και σταθμά, βασικός συντηρητής αυτής της αντίληψης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος –αναγκαστικά– καταλαμβάνει το άλλο άκρο της πόλωσης.

Κύριοι και κυρίες, είστε γελοίοι/ες. Εχει καμιά σχέση η συριζαίικη κλαψούρα με τον αντιφασιστικό αγώνα του Rot Front, που είχε δημιουργήσει το ΚΚ Γερμανίας; ‘Η με τον μαχητικό κομμουνιστικό αντιφασισμό που αναπτύχθηκε από το επαναστατικό ΚΚΕ στο Μεσοπόλεμο;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕχθρός λαός
Επόμενο άρθρο Ο εθνικισμός καύσιμο του νεοναζισμού

Σχετικά Αρθρα

Κούλης ο μουλωχτός

Κόντρες 20 Απρ 2026, 10:21

Joint venture

Κόντρες 9 Απρ 2026, 12:10

Ντροπή, κυρία, μιλάνε έτσι στον POTUS;

Κόντρες 6 Απρ 2026, 14:18

Κυνήγι αμερικανικού αγριόχοιρου

Κόντρες 4 Απρ 2026, 20:28

Oχι, ρε, δε θα μας πάρεις τη δουλειά

Κόντρες 3 Απρ 2026, 11:02

Από μικρό κι από χαζό μαθαίνεις την αλήθεια

Κόντρες 27 Μαρ 2026, 19:37
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Απρίλη

22 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χεζμπολά: Απάντηση στα ίσα σε κάθε σιωναζιστική πρόκληση

21 Απρ 2026, 22:06
Διεθνή

Επί της ουσίας τζούφιος ο αμερικάνικος ναυτικός αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών

21 Απρ 2026, 20:56
Εργατικά

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την τρομοκρατία απέναντι στους αγωνιστές εκπαιδευτικούς

Μαζί με την Χρύσα Χοτζόγλου οδηγούν σε δυνητική αργία και τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη

21 Απρ 2026, 18:27
Διεθνή

Βρετανικά πανεπιστήμια πλήρωναν ρουφιανο-εταιρία να παρακολουθεί φιλο-παλαιστίνιους και παλαιστίνιους φοιτητές και ακαδημαϊκούς

Αποκαλυπτική έρευνα του Al Jazeera English

21 Απρ 2026, 10:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Απρίλη

21 Απρ 2026, 00:01
Καταστολή

Ο Εβρος των επαναπροωθήσεων, των μασκοφόρων και της κρατικής βαρβαρότητας

20 Απρ 2026, 19:17
Διεθνή

Γάζα: Κρίσιμος ο αγώνας ενάντια στους ρουφιάνους των δωσιλογικών συμμοριών

20 Απρ 2026, 14:44
Διεθνή

Σκληρό μάθημα από τη Χεζμπολά στους σιωναζιστές: Χτύπησε φάλλαγα αρμάτων, κατέστρεψε τέσσερα

20 Απρ 2026, 13:27
Κόντρες

Κούλης ο μουλωχτός

20 Απρ 2026, 10:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Απρίλη

20 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Ποιος Λαζαρίδης; Ο Μητσοτάκης!

19 Απρ 2026, 21:23
Διεθνή

Χεζμπολά: Η Αντίσταση παραμένει με το δάχτυλο στη σκανδάλη και θα απαντά σε κάθε παραβίαση της εκεχειρίας από τον εχθρό

19 Απρ 2026, 10:46
Πολιτισμός

Ρομπέρτο Σαβιάνο: Η τράτα των παιδιών

19 Απρ 2026, 09:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Απρίλη

19 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν – Εκλεισε ξανά το Στενό του Ορμούζ

18 Απρ 2026, 19:54
Διεθνή

Προεδρική διαταγή… και σούζα τα σιώνια

18 Απρ 2026, 11:17
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Απρίλη

18 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Mεγάλο ποτάμι φουσκωμένο… ποιος τους σταματάει;

17 Απρ 2026, 20:04
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Απρίλη

Ημέρα της Γης.

Βραζιλία: Ημέρα ανακάλυψης (1500).

1870: Γεννιέται ο Λένιν.

1969: Μαγνητόφωνο του ΠΑΜ τοποθετημένο στο προαύλιο του Πολυτεχνείου μεταδίδει επί ώρα απαγορευμένα αντιστασιακά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

1979: Βόμβα στην Εισαγγελία Ανηλίκων Αθήνας και σε φασιστικό βιβλιοπωλείο στην Ιπποκράτους (ΕΛΑ).

1979: Βόμβα στο αυτοκίνητο συνταγματάρχη συνεργάτη της χούντας στην Καλαμάτα.

1986: Αιματηρή επιδρομή ΕΠΕΝιτών υπό τον Μάκη Βορίδη στη Νομική Αθήνας, εννιά τραυματίες.

1997: Αστυνομική επέμβαση τερματίζει την ομηρία 71 ατόμων που κρατούνταν αιχμάλωτοι στο σπίτι του ιάπωνα πρεσβευτή στη Λίμα (Περού) από δεκατέσσερις αντάρτες Τουπάκ Αμάρου. Κατά την επιχείρηση ένας όμηρος πεθαίνει από καρδιακή προσβολή, δυο κομάντο τραυματίζονται και σκοτώνονται και οι δεκατέσσερις επαναστάτες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo