Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 10 Ιούνη
  • Μπεν Κάσπιτ: Συσσωρευόμενες στρατηγικές αποτυχίες αφήνουν το Ισραήλ αντιμέτωπο με αυξανόμενες απειλές και ελάχιστες σαφείς οδούς προς μακροπρόθεσμη ασφάλεια
  • Γάζα: Εξουδετέρωση δικτύου πρακτόρων των σιωναζιστών
  • Προβοκάτσια Μοσάντ – ΕΥΠ/ΚΥΠ – Αντιτρομοκρατικής
  • Το τζογάρισμα της Ντάχια: Πώς η κλιμάκωση του Νετανιάχου κατέληξε σε ιρανική νίκη
  • Oλα τα σιωναζιστικά γουρούνια έχουν την ίδια μούρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Από το κάρο στο πιάτο σας
Υγεία

Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

Από το κάρο στο πιάτο σας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Φεβ 2013, 00:00

Θαυμάστε κυνισμό τεχνοκράτη: «Από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Αρα δε μιλάμε για διατροφικό σκάνδαλο, τουλάχιστον προς το παρόν. Αλλά πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά όσοι ευθύνονται για απάτη ή παραπλάνηση». Μιλάει ο επίτροπος ανταγωνισμού Μισέλ Μπαρνιέ και αναφέρεται στο νέο διατροφικό σκάνδαλο (σωστότερα: στο νέο επεισόδιο του διαρκούς διατροφικού σκανδάλου) που συγκλονίζει την Ευρώπη, καθώς αποκαλύφτηκε ότι ευυπόληπτες φίρμες πουλούσαν μπιφτέκια και άλλα παρασκευάσματα με κιμά υποτίθεται μοσχαρίσιο, στον οποίο το μεγαλύτερο ποσοστό (από 60% μέχρι και 100%) ήταν αλογίσιο!

Στο ίδιο μήκος κύματος ο επίτροπος Υγείας Τόνιο Μποργκ δήλωσε από ελληνικού εδάφους, ότι το όλο ζήτημα αφορά παραβίαση της νομοθεσίας ως προς τη σήμανση, δεδομένου ότι δεν έχει εντοπιστεί παραβίαση ως προς την ασφάλεια των τροφίμων. Δεν παρέλειψε να προσθέσει, ό-μως, ότι η Κομισιόν εξακολουθεί να παρακολουθεί το ζήτημα. Τώρα, μείναμε ήσυχοι. Οπως τότε με το μολυσμένο με ορυκτέλαια ηλιέλαιο, που αφού μανιπουλάρισε το θόρυβο, έθαψε τελείως το σκάνδαλο, για να μην αποκαλυφθεί ότι η μόλυνση γινόταν στα τάνκερ μεταφοράς, στα οποία επιτράπηκε (με αλλαγή του σχετικού Κανονισμού) τη μια να κουβα-    λούν βαλβολίνες και χημικά και την άλλη να κουβαλούν υγρά τρόφιμα, όπως το ηλιέλαιο.
 
Καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να πείσουν τη φτωχολογιά που καταναλώνει τα έτοιμα σκευάσματα των σούπερ-μάρκετ, ότι ναι μεν εξαπατήθηκε και πλήρωσε το άλογο για μοσχάρι, όμως δεν χρειάζεται ν’ ανησυχεί καθόλου για την υγεία της, γιατί δεν προέκυψε πρόβλημα. Ακόμη, όμως, κι αν υποθέσουμε ότι θα κάνουν σωστούς ελέγχους στα προϊόντα που έχουν δεσμεύσει και τα βρουν όλα «καθαρά» από υγειονομική άποψη, πώς ξέρουν τι συνέβαινε στις άπειρες παρτίδες που έχει καταναλώσει μέχρι τώρα ο κόσμος;
 
Το λέμε αυτό, γιατί με το κρέας αλόγου τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Το κρέας αλόγου πρέπει να ελέγχεται σχολαστικά για πιθανή παρουσία ενός κτηνιατρικού φαρμάκου, βλαβερού για τον άνθρωπο, που ονομάζεται φαινυλβουταζόνη. Η ουσία αυτή υπάρχει σε κάποια ισχυρά αναλγητικά που χρησιμοποιού-νται στα άλογα. Δεν πρόκειται για κάποιον θεωρητικό κίνδυνο, αλλά για κίνδυνο που είναι συνεχώς παρών στο αλογίσιο κρέας που διακινείται στην ΕΕ (και όχι μόνο). Ρίξαμε μια πρόχειρη ματιά στη βάση δεδομένων του συστήματος RASFF (ευρωπαϊκό σύστημα ενημέρωσης για μη ασφαλή τρόφιμα) και μόνο το δίμηνο Γενάρη-Φλεβάρη βρήκαμε εφτά alerts (προειδοποιήσεις) για ανίχνευση σε αλογίσιο κρέας φαινυλβουταζόνης σε συγκεντρώσεις πάνω από τις επιτρεπόμενες. Ολες οι προειδοποιήσεις είχαν εκδοθεί από την Αγγλία και αφορούσαν κατεψυγμένο κρέας αλόγου, που είχε ήδη διανεμηθεί και σε άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ.
 
Για το συγκεκριμένο αλογίσιο κρέας, που ποιος ξέρει πόσο καιρό το έφαγε η ευρωπαϊκή φτωχολογιά σαν μοσχαρίσιο, ο κίνδυνος και μόλυνσης είναι σχεδόν σίγουρος. Το όλο «κόλπο» αποκαλύπτει πρώτον πόσο αδίστακτοι είναι οι καπιταλιστές και δεύτερο πόσο στηρίζει την ασυδοσία τους το σύστημα «ελέγχου» της ΕΕ.
 
Η Ρουμανία εκτρέφει άλογα για κρέας. Το κρέας των αλόγων εκτροφής, όμως, δεν είναι φτηνό, γιατί πρόκειται για πουλάρια ηλικίας μέχρι 18 μηνών. Η Ρουμανία διαθέτει επίσης πληθώρα παραγωγικών αλόγων, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρύτατα στην αγροτική παραγωγή και στις μεταφορές προϊόντων και εφοδίων από τους αγρότες, που ζουν στην έσχατη φτώχεια και δε διαθέτουν μηχανικά μέσα (τρακτέρ ή αυτοκίνητα).
 
Πριν από έξι χρόνια, για να βελτιώσει τη βιτρίνα της χώρας, η ρουμάνικη κυβέρνηση απαγόρευσε την κυκλοφορία ιππήλατων κάρων στους δρόμους. Ο σχετικός νόμος έμεινε ανενεργός, πρόσφατα όμως ενεργοποιήθηκε. Ετσι, χιλιάδες αγρότες βρέθηκαν με κάποια άλογα που δεν ήξεραν τι να τα κάνουν, αφού τα κάρα απαγορεύονταν πια να κυκλοφορούν εκτός των αγροτικών δρόμων. Δημιουργήθηκε έτσι μια ξαφνική υπερπροσφορά γέρικων παλιάλογων, την οποία έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τα σαΐνια του ευρωπαϊκού εμπόριου.
 
Τα άλογα σφάζονταν σε ρουμάνικα σφαγεία. Το κρέας το αγόραζε μια ολλανδική φίρμα, επιβεβαιώνοντας έτσι αυτό που πολλάκις έχουμε αποκαλύψει από τις στήλες της «Κ». Οτι η παλιά αποικιοκρατική δύναμη Ολλανδία είναι το μεγαλύτερη «πλυντήριο» μολυσμένων τροφίμων στην ΕΕ. Από την ολλανδική φίρμα αγόραζε το κρέας ένας κύπριος μεσίτης και το πουλούσε σε μια γαλλική φίρμα, η οποία το επεξεργαζόταν στο εργοστάσιό της στο Λουξεμβούργο. Από αυτή τη φίρμα γινόταν η διανομή σε όλες τις άλλες φίρμες που έφτιαχναν μπιφτέκια ή ζυμαρικά με γέμιση. Ολος ο καλός ο κόσμος μαζεμένος σε μια τεράστια αλυσίδα αδίστακτης και εγκληματικής κερδοσκοπίας.
 
Το πλέον εξοργιστικό είναι πως όλοι αυτοί οι κρίκοι του σκανδάλου παριστάνουν τις αθώες περιστερές. Δηλώνουν ότι εξαπατήθηκαν και πως δεν ήξεραν τι κρέας αγόραζαν. Η μια φίρμα ρίχνει την ευθύνη στην άλλη, λες και η φτηνή τιμή που αγόραζαν δεν τους «ψύλλιαζε» ότι δεν μπορεί να είναι μοσχάρι, αλλά ούτε καν άλλογο εκτροφής. Και βέβαια, όπως συμβαίνει πάντοτε σ’ αυτές τις περιπτώσεις, κάθε κυβέρνηση προσπαθεί να υπερασπιστεί το δικό της κρίκο στην αλυσίδα του εγκλήματος, ενώ η Κομισιόν έχει αναλάβει (και πάλι όπως πάντοτε) το τελικό κουκούλωμα. Σε λίγο θα το ‘χουμε ξεχάσει κι αυτό…
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

Εγκλήματα
Επόμενο άρθρο

Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

Νέα δίκη για την ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 29η συνεδρίαση, Δευτέρα 25.2.13

Σχετικά Αρθρα

Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών

Υγεία 7 Ιούν 2026, 11:15

Για τα μάτια της Σταμάτας…

Υγεία 29 Μάι 2026, 12:22

Eξαρση γαστρεντερίτιδας στο «Αττικόν» – Πώς θα σταματήσει όταν οι ασθενείς είναι σε ράντζα και δεν έχουν ούτε τουαλέτα;

Υγεία 28 Μάι 2026, 09:19

Aμα έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη» γίνεσαι και πρωταθλητής στο… άλμα εις ύψος

«Αττικό»: Τοποθέτηση τομεάρχη με παράκαμψη δεκάδων εργαζόμενων

Υγεία 27 Μάι 2026, 19:12

Ξαναδοκιμάζουν να βάλουν εξετάσεις στους γιατρούς για έναρξη ειδικότητας – Να μην περάσει!

Υγεία 21 Μάι 2026, 13:06

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ως ψηφοθηρικό σόου της Αγαπηδάκη

Υγεία 15 Μάι 2026, 08:44
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούνη

10 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Μπεν Κάσπιτ: Συσσωρευόμενες στρατηγικές αποτυχίες αφήνουν το Ισραήλ αντιμέτωπο με αυξανόμενες απειλές και ελάχιστες σαφείς οδούς προς μακροπρόθεσμη ασφάλεια

9 Ιούν 2026, 22:31
Διεθνή

Γάζα: Εξουδετέρωση δικτύου πρακτόρων των σιωναζιστών

9 Ιούν 2026, 21:50
Καταστολή

Προβοκάτσια Μοσάντ – ΕΥΠ/ΚΥΠ – Αντιτρομοκρατικής

9 Ιούν 2026, 21:36
Διεθνή

Το τζογάρισμα της Ντάχια: Πώς η κλιμάκωση του Νετανιάχου κατέληξε σε ιρανική νίκη

9 Ιούν 2026, 13:46
Πολιτισμός

Oλα τα σιωναζιστικά γουρούνια έχουν την ίδια μούρη

9 Ιούν 2026, 12:49
Διεθνή

Φαντάζεστε τον Μητσοτάκη να αποχωρεί από τηλεοπτική συνέντευξη;

9 Ιούν 2026, 11:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούνη

9 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Aναμενόμενα και μη

8 Ιούν 2026, 19:53
Διεθνή

ΕΚΤΑΚΤΟ | Το Ιράν ανακοινώνει παύση των επιχειρήσεων κατά του Ισραήλ

Προειδοποιεί για ισχυρότερη απάντηση αν συνεχιστούν οι επιθέσεις στον Λίβανο

8 Ιούν 2026, 14:57
Διεθνή

Τραμπ: «Εγώ παίρνω όλες τις αποφάσεις. Αυτός [ο Νετανιάχου] δεν είναι εκείνος που αποφασίζει»

8 Ιούν 2026, 14:32
Αθλητισμός

«Αλλάξαν τα κόζα, άλλαξε και το αποτέλεσμα»: Πάμε για πέντε τελικούς κι όποιος αντέξει…

8 Ιούν 2026, 09:11
Παιδεία

Πολλαπλό βιβλίο: Παράνοια, αντιεκπαιδευτική σκοπιμότητα, άνομα συμφέροντα ή όλα μαζί;

Να διαλέξουν οι εκπαιδευτικοί του δημοτικού ανάμεσα σε 257 τίτλους βιβλίων μέχρι τις 18 Ιουνίου;

8 Ιούν 2026, 08:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούνη

8 Ιούν 2026, 00:01
Υγεία

Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών

7 Ιούν 2026, 11:15
Διεθνή

Ξινό τους βγήκε το σόου στο Κάστρο Μποφόρ

7 Ιούν 2026, 09:34
Διεθνή

«Ενας τόπος όπου οι άνθρωποι συνεχίζουν να φυτεύουν λουλούδια μέσα στα ερείπια, ενώ κάτω από τα πόδια τους οι τάφοι είναι ακόμα νωποί»

7 Ιούν 2026, 08:40
Παιδεία

Ζαχαράκη και Μητσοτάκης «χορηγοί» του ιδιωτικού πανεπιστημιοποιημένου κολλέγιου Ανατόλια

7 Ιούν 2026, 07:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούνη

7 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτισμός

H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale

6 Ιούν 2026, 11:18
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούνη

1920: Ιδρύεται το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας.

1944: Οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής πυρπολούν το Δίστομο Φωκίδας και εκτελούν 269 κατοίκους ως αντίποινα για τον θάνατο γερμανών στρατιωτών.

1975: Αποκαλύπτεται σχέδιο της CIA με την ονομασία “Chaos” και στόχο την παρακολούθηση 300.000 Αμερικανών και τη διείσδυση πρακτόρων στα κινήματα των ΗΠΑ.

1985: Γάλλοι κομάντο ανατινάζουν το πλοίο της Greenpeace “Rainbow Warrior” στη Νέα Ζηλανδία.

1990: Αποφυλακίζεται ο Νέλσον Μαντέλα μετά από 27 χρόνια στη φυλακή.

1990: Ρουκέτα εναντίον των γραφείων της «Procter & Gamble» (17Ν).

2004: Πεθαίνει ο Ξενοφών Ζολώτας.

2019: Πεθαίνει ο Χρήστος Τσιγαρίδας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

    17Ν
    • Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

      Εφετείο 17Ν
  • Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

    ΕΛΑ
    • Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

      Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

      Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

      Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

      Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

    Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

    Ποιοι είμαστε
  • Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

    Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

    Επικοινωνία
  • Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

    Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

    Όροι χρήσης
  • Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

    Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

    Ποιοι είμαστε
  • Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

    Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

    Επικοινωνία
  • Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

    Εσφαζαν παλιάλογα και τα πουλούσαν για μοσχάρι!

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo