Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υποθέσεων Κρατουμένων της Παλαιστινιακής Αρχής στη Δυτική Οχθη, αναμένεται μαζική απεργία πείνας παλαιστίνιων κρατούμενων στις ισραηλινές φυλακές, με αίτημα τη βελτίωση των συνθηκών κράτησής τους. Η απεργία ενδέχεται να ξεκινήσει τον Απρίλη.
Παρά τη διακηρυγμένη θέση της ΠΑ του Αμπάς ότι στέκεται στο πλευρό των κρατού-μενων, αυτό τίθεται υπό αμφισβήτηση από την πλειοψηφία των Παλαιστίνιων, ύστερα και από την άγρια καταστολή της διαδήλωσης αλληλεγγύης στους φυλακισμένους από το στρατόπεδο προσφύγων του Αλ Αμάρι κοντά στη Ραμάλα. Σύμφωνα με καταγγελίες, οι πραιτοριανοί του Αμπάς χρησιμοποίησαν ακόμη και αληθινά πυρά προκειμένου να διαλύσουν τους διαδηλωτές! Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις κατοίκου του στρατοπέδου: «Μας επιτέθηκαν όπως μας επιτέθηκαν και οι Ισραηλινοί κατά τη διάρκεια της Ιντιφάντα»!
Η απεργία πείνας έχει αποδειχτεί ένα ισχυρό όπλο προκειμένου οι παλαιστίνιοι κρατούμενοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Στις αρχές του 2012, ο διοικητικός κρα- τούμενος και μέλος της Ισλαμικής Τζιχάντ, Αντνάν Χαντέρ, πραγματοποιώντας απεργία πείνας για 66 μέρες, κέρδισε την απελευθέρωσή του. Ακολούθησε η αγωνίστρια Χάνα Σαλάμπι, που με το ίδιο όπλο αντιπάλεψε τη διοικητική της κράτησης και διεκδίκησε την κατάργηση αυτού του μέτρου που εφαρμόζεται ευρέως από τους σιωνιστές εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Τον Απρίλη του 2012, περίπου δυο χιλιάδες παλαιστίνιοι κρατούμενοι ξεκίνησαν μαζική απεργία πείνας διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες κράτησης και την κατάργηση του καθεστώτος της διοικητικής κράτησης. Παρά τη δέσμευση του σιωνιστικού κράτους ότι θα ικανοποιήσει πολλά απ’ τα αιτήματα των κρατούμενων, αυτά τελικά δεν ικανοποιήθηκαν, αναγκάζοντάς τους να διεκδικήσουν ξανά τα αυτονόητα.
Ο Μένγκελε ξαναζεί
Το κράτος του Ισραήλ παραδέχτηκε ότι εφάρμοσε τακτικές ελέγχου των γεννήσεων σε μετανάστριες από την Αιθιοπία πριν από οχτώ χρόνια. Η συγκεκριμένη παραδοχή ήρθε μετά από πίεση ισραηλινών οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων αλλά και δημοσιευμάτων στην ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ».
Οι μετανάστριες εξαναγκάστηκαν να δεχτούν να τους γίνει ένεση με το αντισυλληπτικό μακράς διάρκειας Depo-Pro-vera, υπό την απειλή ότι δε θα τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα, παρά το γεγονός ότι ήταν δικαίωμά τους, σύμφωνα με το «νόμο επιστροφής στα πατρογονικά εδάφη», αφού ήταν εβραίες. Σε πολλές περιπτώσεις δεν ενημερώνονταν καν για την ένεση που τους έγινε, ενώ όλες έπασχαν για καιρό από τις ισχυρές παρενέργειες του φαρμάκου. Πολλές ήταν οι περιπτώσεις που η χρήση του φαρμάκου προκάλεσε στείρωση στα θύματα.
Η συγκεκριμένη αποκάλυψη κάθεται σαν κερασάκι στην τούρτα του συνεχώς αυξανόμενου ρατσισμού εναντίον των αφρικάνων μεταναστών που ζουν στη χώρα, που αποτελεί πια κρατική πολιτική. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ότι οι αφρικάνοι μετανάστες αποτελούν απειλή για την ύπαρξη του εβραϊκού και δημοκρατικού κράτους του Ισραήλ!