Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 26 Μάη
  • Νομικό πραξικόπημα η αίτηση αναίρεσης για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου
  • Για ειρήνη εκλιπαρεί αυτός που χάνει τον πόλεμο
  • Tης αμύνης τα παιδιά…
  • Την… τιμημένη σημαία ποιος την πέταξε;
  • Το ΣτΕ, με παράνομη απόφασή του, ανάβει το πράσινο φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει την εθνική σύνταξη των συντάξεων χηρείας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Οκτ 2012, 00:00

Ποιος ο εχθρός;

Απεργιακή πορεία του ΠΑΜΕ στις 18 Οκτώβρη. Αψογος ο σχηματισμός των πρώτων γραμμών: παλούκι στον ώμο, κράνος περασμένο στο χέρι, αγκαζέ η κάθε γραμμή.

Προς τι ο στρατιωτικός σχηματισμός; Μήπως για την αντιμετώπιση των ΜΑΤ; Μ’ αυτά ουδέποτε έχουν συγκρουστεί και η… ειρηνική συνύπαρξη κρατάει δεκαετίες τώρα.

Αλλους διαδηλωτές είναι πάντοτε έτοιμοι ν’ αντιμετωπίσουν.
 
♦ Τα έκανε χειρότερα

Μεταξύ των άλλων, ο Παπαχελάς ανέλαβε και την επιδιόρθωση του… πατριωτικού προφίλ του Σαμαρά. Τον ρώτησε, λοιπόν, στη συνέντευξη που του πήρε για την Καθημερινή: «Οταν είπατε εκείνο το περίφημο “ουδείς αναμάρτητος” στο Βερολίνο τι είχατε κατά νου;». Πανέτοιμος ο Σαμαράς απάντησε: «Μου έγινε μια κάπως ειρωνική ερώτηση: Γιατί δεν άσκησα περισσότερη κριτική κατά το παρελθόν! Κι απάντησα με μια αντίστοιχα ειρωνική διάθεση… Αλλωστε, δεν υπήρχαν περιθώρια παρερμηνείας σε αυτά που είπα».
 
Σωστά, δεν υπάρχουν περιθώρια παρερμηνείας. Μπροστά σ’ ένα ακροατήριο γερμανών δημοσιογράφων, ο Σαμαράς έκανε αυτοκριτική για την «αντιμνημονιακή» του στάση. Και την έκανε με τον πιο άθλιο τρόπο. Ετσι καταγράφηκε το γεγονός και στα γερμανικά και στα ελληνικά και στα ΜΜΕ άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Με καθυστέρηση ενός μήνα προσπάθησε να δώσει την ερμηνεία της «ειρωνικής απάντησης» και το μόνο που κατάφερε είναι να τα κάνει χειρότερα.
 
♦ Αλληλοσυγχαίρονται

Από τις Βρυξέλλες ο Σαμαράς αισθάνθηκε την ανάγκη, δυο φορές μάλιστα, να απονείμει τα εύσημα στους κυβερνητικούς του εταίρους: «Θέλω σ` αυτό το σημείο να ευχαριστήσω και τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση για την ενεργό συμπαράστασή τους, για τη στήριξή τους, καθώς και όλους όσοι στηρίζουν αυτή την εθνική προσπάθεια. Και για να το πω απλά, δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι ήμουν μόνος μου στις Βρυξέλλες». «Οπως το τόνισα και προηγουμένως, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι έχουν θέσει στην υπηρεσία της πατρίδας όλο αυτό το διάστημα τον αγώνα και την αγωνία τους, θα είμαστε μια ενωμένη γροθιά, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν».
 
Από την Αθήνα οι εταίροι του ανταπέδωσαν το θερμό χαιρετισμό. «Στη Σύνοδο Κορυφής επιβεβαιώθηκε η επάνοδος της Ελλάδας σε τροχιά αξιοπιστίας ανοίγοντας το δρόμο για την εκταμίευση του συνόλου της οικονομικής βοήθειας και την επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά αναγνωρίζονται οι τεράστιες θυσίες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός», ανακοίνωσε η ΔΗΜΑΡ. «Η παράγραφος για την Ελλάδα είναι αναμφίβολα θετική ως προοίμιο της τελικής φάσης της διαπραγμάτευσης η οποία θα ολοκληρωθεί πολιτικά», δήλωσε ο Βενιζέλος.
 
♦ Τυχοδιώκτης

Ο Φωτόπουλος, ναι ο ίδιος Φωτόπουλος που τόσα χρόνια στήριζε τη γραμμή της ΠΑΣΚΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα και την κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, ο άνθρωπος που ευνούχισε το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζόμενων της ΔΕΗ όταν περνούσαν τα απανωτά αντιασφαλιστικά μέτρα (και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ), ξαφνικά έγινε… ταξικός και την πέφτει στην ΠΑΣΚΕ και την ηγετική της ομάδα. Ο λόγος; Θέλει να γίνει το γκεσέμι του συριζικού συνδικαλισμού, βάζοντας υποψηφιότητα ακόμα και για πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Κι επειδή για να του αναγνωρίσουν ρόλο οι ΣΥΡΙΖΑίοι πρέπει κάτι να κουβαλάει πίσω του, ξεκίνησε τη διάσπαση της ΠΑΣΚΕ από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Τον τυχοδιωκτισμό, βέβαια, τον έχει σπουδάσει καλά. Τροτσκιστής απ’ αυτούς που επέλεξαν τον «εισοδισμό» στο ΠΑΣΟΚ, εγκατέλειψε τους πρώην συντρόφους του όταν το ΠΑΣΟΚ άρχισε να τους διαγράφει και οδηγήθηκαν στη δημιουργία του «Ξεκινήματος». Αυτός έμεινε στο ΠΑΣΟΚ και το ‘παιζε περισσότερο ΠΑΣΟΚ από τους άλλους εργατοπατέρες. Τώρα, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει εκείνους που είχε εγκαταλείψει, για να του παίξουν το ρόλο της γέφυρας προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
♦ Προσαρμογές

Σε ό,τι αφορά το κρατικό χρέος ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την «επαναδιαπραγμάτευσή του σε ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του». Το έλεγαν και προεκλογικά (είχε επισημανθεί τότε από τις στήλες της «Κ»), θόλωναν όμως τα πράγματα με τα περί «λογιστικού ελέγχου» που, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές της 6ης Μάη επαναλάμβανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, ξεκαθαρίζουν τη θέση τους στο σχέδιο ιδρυτικής διακήρυξης του «νέου» ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ήδη πέρασε από την ΚΠΕ του ΣΥΝ, οπότε πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα περάσει και από τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Τι έγιναν όλ’ αυτά τα βαρύγδουπα περί «διεθνούς επιτροπής λογιστικού ελέγχου», η οποία υποτίθεται ότι θα εύρισκε το «απεχθές χρέος» και θα εξόπλιζε έτσι επιστημονικά τον ελληνικό λαό (εκπροσωπούμενο από κάποια «κυβέρνηση της αριστεράς»), για να διεκδικήσει τη διαγραφή του; Πήγε περίπατο. Τώρα έχουμε το παζάρι στα ευρωπαϊκά όργανα. Για να χρυσωθεί, δε, το χάπι, προστίθεται και η «διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του». Ως στόχος, όμως, και όχι ως απαράβατος όρος με απειλή μια στάση πληρωμών και μονομερή διαγραφή του χρέους. Ομως, παζάρι στα κοινοτικά όργανα για το ελληνικό (και όχι μόνο) χρέος έγινε, γίνεται και θα ξαναγίνει. Με το περιβόητο PSI κούρεψαν στο μισό ομόλογα ύψους 200 δισ. ευρώ και κάποια στιγμή θα κουρέψουν και άλλα ή θα βρουν κάποιο μηχανισμό για να καταστήσουν διαχειρίσιμο το χρέος. Δεν λέει, λοιπόν, τίποτα καινούργιο ο ΣΥΡΙΖΑ. Επαναλαμβάνει αυτά που ήδη έγιναν και θα ξαναγίνουν.
 
♦ Πίκρα και κοροϊδία!

Πλήρως απογοητευμένοι είναι στον ΣΥΡΙΖΑ από τις εξελίξεις και τις καταλήξεις στη διήμερη ευρωσύνοδο κορυφής στις 18 και 19 Οκτώβρη. «Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια ακόμα φορά έδειξαν ότι δεν έχουν ούτε την βούληση, ούτε την ικανότητα να απαντήσουν στα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν με όλο και πιο τραγικό τρόπο οι λαοί της ηπείρου μας», ανακοίνωσε το Τμήμα Ευρωπαϊκής Πολιτικής, για να συμπληρώσει: «Η νεοφιλελεύθερη ηγεσία της ΕΕ, με “μπροστάρη” τη γερμανική κυβέρνηση, αντιμετωπίζει την κρίση χρέους ως ευκαιρία κερδοσκοπίας και αναστήλωσης του τραπεζικού συστήματος αναθέτοντας στους τραπεζίτες την διαχείρισή του. Οχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε μια σειρά χώρες όπως η Ισπανία αλλά και στην ίδια την Γερμανία μεταφέρουν το κόστος διάσωσης των τραπεζιτών στους λαούς».
 
Την πίκρα μπορούμε να την κατανοήσουμε (όταν πρόκειται για ευρωλιγούρηδες), την κοροϊδία όμως δεν μπορούμε να την καταπιούμε. Για στακάτε, ωρέ παλικάρια της Κουμουνδούρου. Εσείς δεν πανηγυρίζατε για το «θρίαμβο του Νότου», πριν μερικούς μήνες και συγκεκριμένα μετά τη σύνοδο κορυφής στις 28-29 Ιούνη; Η μαντάμ Δούρου δεν ήταν που ανακοίνωνε με περισπούδαστο ύφος ότι «η χθεσινή ημέρα της ευρωσυνόδου στις Βρυξέλλες ήταν απολύτως ενδεικτική του τι σημαίνει “σκληρή διαπραγμάτευση”, με ξεκάθαρη τακτική και σαφείς στόχους. Η άσκηση συντονισμένης πίεσης από τους ηγέτες Ιταλίας και Ισπανίας, με τη στήριξη της Γαλλίας, ανάγκασαν τη γερμανική πλευρά να κάνει ένα μικρό βήμα πίσω στην αδιαλλαξία της, αποδεχόμενη τον πυρήνα των προτάσεων των δύο χωρών του νότου»; Η ίδια δεν δήλωνε εκστασιασμένη ότι «η χθεσινή ημέρα θα πρέπει να διδάσκεται ως παράδειγμα των κανόνων του αποτελεσματικού “διαπραγματεύεσθαι”»;
 
Δεν ήταν ο Τσίπρας που απευθυνόμενος στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι «η Ελλάδα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχημάτιζε κυβέρνηση, δε θα ήταν σήμερα το μαλακό μαξιλαράκι για την κυρία Μέρκελ. Θα ήταν βασική συνιστώσα της συμμαχίας του Νότου. Και θα είχε ήδη κερδίσει τουλάχιστον όσα και οι Ισπανία και Ιταλία διεκδίκησαν και κέρδισαν»;
Δεν ήταν ο Τσίπρας που καλούσε την κυβέρνηση «έστω και τώρα, έστω και κατόπιν εορτής, να διεκδικήσει τα αυτονόητα. Να δηλώσει ευθαρσώς ότι αν δεν ισχύσει και για την Ελλάδα ό,τι ίσχυσε για την Ισπανία και την Ιταλία, η τρόικα δεν έχει καμία δουλειά να έρθει στην Ελλάδα. Και να δηλώσει ανοιχτά ότι εάν αυτό δεν ισχύσει θα προβάλλει βέτο στο νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο», υποσχόμενος μάλιστα ότι «εάν η ελληνική κυβέρνηση το πράξει αυτό, εμείς θα το υποστηρίξουμε σθεναρά. Αυτό σημαίνει για μας υπεύθυνη αντιπολίτευση»;
 
Τώρα, που οι αποφάσεις εκείνες πήραν καθαρά γερμανικό χρώμα και ο περιβόητος «άξονας του Νότου» (που ποτέ δεν υπήρξε) έγινε αόρατος, γιατί γυρίζουν την πλάκα οι ΣΥΡΙΖΑίοι; Γιατί είναι πολιτικοί απατεώνες.
 
♦ Δούλοι μεγάλων αφεντικών



Η γλώσσα του σώματος είναι κάποιες φορές ιδιαίτερα αποκαλυπτική. Οταν έχεις συνηθίσει μια ζωή να υπηρετείς τα μεγάλα αφεντικά, ντόπια και ξένα, σου βγαίνει αυθόρμητα και η υπόκλιση και το ύφος δαρμένου σκυλιού που το αφεντικό του έκανε τη χάρη να του χαρίσει ένα χάδι. Τα υπόλοιπα, τα αντριλίκια, οι τραμπουκισμοί, οι κορόνες, είναι για τους αδύναμους (όταν είναι ξεμονοχιασμένοι) και για τους αφελείς.

♦ Χωρίς σχόλια

«Χθες βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ κι άνοιξα το CNN. Εκείνη τη στιγμή, έδειχνε ένα παιδί έξω από το σπίτι όπου είχε σκοτωθεί ο Μπιν Λάντεν. Ο δημοσιογράφος το ρώτησε: “ξέρεις ποιος έμενε σε αυτό το σπίτι;”. Κι αυτό απάντησε: “Αυτό που ξέρω είναι ότι κάθε φορά που η μπάλα που παίζαμε περνούσε τον εξωτερικό τοίχο κι έπεφτε μέσα στην αυλή του σπιτιού, ποτέ δεν την ξαναβλέπαμε. Εβγαινε όμως κάποιος και μας έδινε 50 ρουπίες για κάθε μπάλα που χάναμε. Είχα δει κι έναν ηλικιωμένο άντρα με γκρίζα γενειάδα να βγαίνει από αυτό το σπίτι. Και τον φωνάζαμε Θείο Σαμ”. (Ο Wilson σταματά για λίγο και συνεχίζει συγκινημένος) Λυπήθηκα πολύ με το θάνατο του Μπιν Λάντεν».
 
Από τη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει ο διάσημος δημιουργός Ρόμπερτ Ουΐλσον, στις 10 Μάη του 2011, για να παρουσιάσει την «Οδύσσεια» που μόλις έκανε πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία, σκηνικά και φωτισμούς του ίδιου.


Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠάει κι αυτό
Επόμενο άρθρο Συριζικοί υπηρέτες του καπιταλισμού

Σχετικά Αρθρα

Tης αμύνης τα παιδιά…

Κόντρες 25 Μάι 2026, 14:53

Αβρόχοις ποσί θα περάσουν Τζαβέλλας-Δεμίρης

Κόντρες 19 Μάι 2026, 19:23

Φαβορί ο Μπακέλας; Ελα, δεν το πιστεύω

Κόντρες 18 Μάι 2026, 15:21

Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 

Κόντρες 15 Μάι 2026, 11:55

Μαθημένοι στις κωλοτούμπες

Κόντρες 14 Μάι 2026, 20:25

Δε βγαίνουν τα νούμερα

Κόντρες 13 Μάι 2026, 15:02
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Μάη

26 Μάι 2026, 00:01
Καταστολή

Νομικό πραξικόπημα η αίτηση αναίρεσης για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου

25 Μάι 2026, 19:55
Διεθνή

Για ειρήνη εκλιπαρεί αυτός που χάνει τον πόλεμο

25 Μάι 2026, 18:49
Κόντρες

Tης αμύνης τα παιδιά…

25 Μάι 2026, 14:53
Πολιτική

Την… τιμημένη σημαία ποιος την πέταξε;

25 Μάι 2026, 13:03
Εργατικά

Το ΣτΕ, με παράνομη απόφασή του, ανάβει το πράσινο φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει την εθνική σύνταξη των συντάξεων χηρείας

25 Μάι 2026, 11:19
Διεθνή

Αμπάς, Φάταχ και Χαμάς: Ανάγνωση των Παλαιστινιακών Δημόσιων Τάσεων

25 Μάι 2026, 06:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Μάη

25 Μάι 2026, 00:01
Πολιτισμός

Το Εθνικό Θέατρο ως άθλιος διαφημιστής του σιωνισμού

24 Μάι 2026, 19:39
Διεθνή

Γάζα: Μέλη δωσιλογικών συμμοριών παραδίνονται στην Αντίσταση

24 Μάι 2026, 10:17
Διεθνή

Πρώην επικεφαλής της σιωνιστικής ασφάλειας: Το Ιράν νίκησε· οι ΗΠΑ και το Ισραήλ βρίσκονται σε αδιέξοδο

24 Μάι 2026, 09:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Μάη

24 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

O ξεφτιλισμένος δε φοβάται την ξεφτίλα…

23 Μάι 2026, 10:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

23 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Μάη

23 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Απροκάλυπτη αμερικανοδουλεία και σιωνιστοδουλεία από τον Μητσοτάκη

Σε συνέντευξη στους Financial Times

22 Μάι 2026, 18:15
Παιδεία

Το φιάσκο των εξετάσεων PISA

22 Μάι 2026, 12:11
Διεθνή

Οι επιπτώσεις του ισραηλινοαμερικανικού πολέμου κατά του Ιράν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

22 Μάι 2026, 12:02
Καταστολή

Και οι υπόλοιποι φυλακισμένοι για την υπόθεση της 17Ν

Από το 2021 έπρεπε να έχει αποφυλακιστεί ο Αλ. Γιωτόπουλος

22 Μάι 2026, 10:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Μάη

22 Μάι 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Μάη

1896: Εγκαινιάζεται ο δείκτης «Dow Jones» στη Wall Street.

1975: Για πρώτη φορά σκυλιά στην ελληνική αστυνομία για ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών.

1976: Στη διάρκεια συγκρούσεων αστυνομίας και διαδηλωτών στην Αθήνα, αύρα ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο (Αιόλου) και σκοτώνει τη μικροπωλήτρια Αναστασία Τσιβίκα.

1976: Επεισόδια στη Ρόδο μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

1981: Βόμβα σε αυτοκίνητο αμερικανίδας υπαλλήλου στο Ελληνικό (ΕΛΑ).

2009: Πεθαίνει ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, η Νέα Αριστερά, το κόμμα Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού, το πιθανό κόμμα Σαμαρά και, δυστυχώς, μαζί το αγχωμένο από την έλευση Τσίπρα και Καρυστιανού ΠΑΣΟΚ, είναι εκδοχές του κόμματος των Τεμπών. Ολα μαζί και το καθένα χωριστά απειλούν την πολιτική σταθερότητα (το ΠΑΣΟΚ ήδη, με την επιπόλαιη πρότασή του για τα funds, είναι σαν να προεικάζει για τη χώρα ένα στάτους κρίσης). Ολα τα κόμματα που προανέφερα, αν και έχουν πολλές φορές αποτύχει να ανατρέψουν τη σταθερότητα, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών· τις εκλογές.

Hλίας Κανέλλης

(Εξαίρεσε μόνο το ΚΚΕ. Οχι γιατί το συμπαθεί αλλά γιατί το κατατάσσει σε άλλη, χειρότερη κατηγορία. Και γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ είναι απίθανο να προέλθουν από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά της ΝΔ στον εικονικό πολιτικό χάρτη, απειλούν με αφαίμαξη τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ολα μπορούν να της αφαιρέσουν ψηφοφόρους, άλλο περισσότερους άλλο λιγότερους. Οπότε, λίγο το ένα κόμμα, πολύ το άλλο, πέφτει ο Μητσοτάκης κάτω από το 25% και… πιάνει αεροδιάδρομο. Χτύπησε συναγερμό ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου: πρέπει να ιδρώσετε τη φανέλα. Πρέπει να βάλλετε μπροστά στον ψηφοφόρο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ο εστί μεθερμηνευόμενον – που λέει και ο ευαγγελιστής – «Μητσοτάκης ή χάος». Πώς τους βάζεις όλους σε κοινό παρονομαστή, όταν η πολιτικοϊδεολογική τους ρητορική παρουσιάζει τεράστιες αποκλίσεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όλα τα κομμάτια του άλλοτε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό παρονομαστή: να τα χαρακτηρίσεις εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν βολεύει, γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι ένα συστημικό πολιτικό ρεύμα που ουδείς διανοήθηκε να την χαρακτηρίσει φορέα σκόπιμης πολιτικής αστάθειας. Μπορείς, επίσης, να βάλεις τα ακροδεξιά μορφώματα στον ίδιο παρονομαστή, συμπεριλαμβάνοντας και τον Σαμαρά, αν φτιάξει κόμμα. Ούτε αυτό βολεύει, όταν ο μεν Σαμαράς προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, στην οποία επιπροσθέτως κατέχουν περίοπτες θέσεις φασίστες πογκρομιστές σαν τον Βορίδη, άνθρωποι που ζητούσαν να υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα σαν τον Πλεύρη και θαυμαστές του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη σαν τον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο παρονομαστή τη σοσιαλδημοκρατία με την ακροδεξιά. Οπότε κάνεις μια κατασκευή και τους μαζεύεις όλους σ’ αυτήν: «κόμμα των Τεμπών». Εκτός του ότι αυτή καθαυτή η κατασκευή θυμίζει την ετοιμόρροπη καλύβα του καραγκιόζη, είναι στο φινάλε προβληματική για το αφεντικό. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει εδραία πεποίθηση ότι στα Τέμπη διαπράχτηκε ένα μαζικό έγκλημα, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η οποία, εκτός του ότι δε ανέλαβε την ευθύνη της, διέπραξε και το έγκλημα της συγκάλυψης. Οταν το έγκλημα στα Τέμπη κατέβασε στο δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα, τόσους όσους δεν είχε κατεβάσει κανένα άλλο ζήτημα εδώ και δεκαετίες, το να χαρακτηρίζεις σύσσωμη την αντιπολίτευση, αριστερά και δεξιά της ΝΔ, «κόμμα των Τεμπών», μάλλον τιμητικό είναι γι’ αυτήν. Οπότε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», που κατασκεύασες, εύκολα μετατρέπεται σε «οποιονδήποτε άλλο ή άλλη, εκτός από τον Μητσοτάκη». Είναι ντεφορμέ τα παπαγαλάκια, οι γκεμπελίσκοι της μητσοτακικής προπαγάνδας. Δε φταίνε αυτοί. Η κατάσταση είναι τόσο στριμόκωλη για το αφεντικό που στέρεψαν από ιδέες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo