Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Υεμένη: Οι δυνάμεις της Ανσαραλά προελαύνουν προς την πόλη Ταΐζ εν μέσω κύματος σαουδαραβικών αεροπορικών επιδρομών
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη
  • Μας δουλεύετε; Ποια αξιοπιστία ψάχνετε;
  • Εις την οδόν της μετανοίας
  • Ο φασισμός δεν έχει θέση στα σχολεία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Ιαν 2011, 00:00

♦ Χαστούκι

Πίσω στη Βουλή ετοιμάζονται να στείλουν το μπαλάκι της υπόθεσης Βατοπεδίου οι δικαστικοί, τυλιγμένοι με μπόλικη… χλαπάτσα. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο ειδικός ανακριτής που ορίστηκε αποφαίνεται ότι η απόφαση της Βουλής για την παραπομπή πρώην υπουργών και υφυπουργών είναι νόμω απαράδεκτη, διότι σύμφωνα με το άρθρο 86 παράγραφος 3 του συντάγματος τα αδικήματα έχουν παραγραφεί. Την ίδια άποψη, λένε οι πληροφορίες, έχει και ο εισαγγελέας, οπότε αναμένεται αυτή να είναι και η απόφαση του πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου, που είναι επιφορτισμένο να ολοκληρώσει την προδικασία και να εκδώσει βούλευμα (είτε απαλλακτικό είτε παραπομπής στο Ειδικό Δικαστήριο).

Οπως θα θυμόσαστε, όταν πάρθηκε η απόφαση της Βουλής, είχαμε σημειώσει ότι αυτή θα είναι η εξέλιξη. Διότι η σχετική συνταγματική ρύθμιση είναι σαφέστατη: τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, διότι έχουν περάσει δυο βουλευτικές περίοδοι από τότε που διαπράχτηκαν. Γι’ αυτό, άλλωστε, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν τον Καραμανλή, όταν έκλεισε άρον-άρον τη Βουλή στις αρχές καλοκαιριού του 2009, ότι το έκανε για να επιτευχθεί η παραγραφή. Μόνο ο Κιλτίδης θα μπορούσε να παραπεμφθεί (για το δάσος της Ουρανούπολης), αυτόν όμως είχαν φροντίσει να τον απαλλάξουν με μη παραπομπή στην προανακριτική επιτροπή.

Ολα τα κόμματα (πλην ΛΑΟΣ, που μίλησε για παραγραφή) έπαιξαν το πολιτικάντικο παιχνίδι τους, πετώντας το μπαλάκι στους δικαστές, οι οποίοι τώρα ετοιμάζονται να τους το γυρίσουν πίσω, όχι μόνο αποφαινόμενοι ότι έχει επέλθει παραγραφή, αλλά και αποφασίζοντας ότι η Βουλή υπερέβη τις αρμοδιότητες που της δίνει το Σύνταγμα.

♦ Απειλή

Καλά, οι εκλογές δεν είναι η ανώτερη έκφραση της δημοκρατίας, αυτή στην οποία ο πολίτης ασκεί τα δικαιώματά του; Τότε γιατί για μια φορά ακόμη χρησιμοποιούνται ως απειλή;

Για τα δημοσιεύματα, που εκπορεύονται από το μέγαρο Μαξίμου και που διαψεύδονται επίσης από το μέγαρο Maξίμου, λέμε. Δημοσιεύματα που έχουν σαν σκοπό να συμμαζέψουν τον κυβερντικό λόχο μέχρι τις αρχές Απρίλη. Γιατί στο 18μηνο από τις προηγούμενες εκλογές, οι εκλογές γίνονται με λίστα που καταρτίζει ο αρχηγός του κόμματος, οπότε ο Παπανδρέου μπορεί να κόψει τους «ταραξίες».

Ολη αυτή η φιλολογία είναι ταυτόχρονα και ένα άλλοθι για τους «πράσινους» βουλευτές. Ενα άλλοθι προς τους ψηφοφόρους τους: «Τι να κάνω; Να ρίξω την κυβέρνηση και να με κόψει και μένα ο Παπανδρέου από τη Βουλή;». Ετσι, βολεύονται όλοι τους. Κυβέρνηση και βουλευτές.

♦Δωσιλογική έμπνευση

Θερμές ευχαριστίες στον Τάσο Κωστόπουλο, που αποκάλυψε (Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 9.1.11), ότι ο πρώτος κουκουλονόμος φτιάχτηκε επί ναζιφασιστικής κατοχής, από τη δωσιλογική κυβέρνηση Ράλλη. Το άρθρο 3 αυτού του νόμου αναγόρευσε σε ιδιαίτερα κακουργήματα –τιμωρούμενα με θάνατο– τις καταλήψεις δημόσιων κτιρίων και τις επιθέσεις κατά αστυνομικών, εφόσον πραγματοποιούνταν από διαδηλωτές «επιδιώκοντες αναρχικούς ή κομμουνιστικούς σκοπούς». Οριζε, μάλιστα, ως ιδιαίτερα επιβαρυντική περίπτωση τη διάπραξη αυτών των αδικημάτων από «προσωπιδοφόρους».

Στόχος, φυσικά, ήταν οι δυνάμεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που υπό την καθοδήγηση των παράνομων οργανώσεων του ΚΚΕ προέβαιναν σε επιθέσεις ενάντια σε κατοχικούς και δωσιλογικούς στόχους. Προφανώς, κατά τις επιθέσεις αυτές, οι αγωνιστές της Αντίστασης φρόντιζαν να καλύπτουν τα πρόσωπά τους, για να μη τους γνωρίζουν μπάτσοι και λοιπές δωσιλογικές δυνάμεις.

Το αποκαλυπτικό άρθρο του Κωστόπουλου αφιερώνεται και στο κόμμα του Περισσού, που πρωτοστατεί στη συκοφάντηση όσων καλύπτουν τα πρόσωπά τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις δυνάμεις καταστολής, οι οποίες σήμερα έχουν πολλαπλάσια μέσα αποτύπωσης των χαρακτηριστικών ενός προσώπου. Τότε υπήρχαν μόνο τα μάτια των χαφιέδων, σήμερα υπάρχουν άπειρα ηλεκτρονικά «μάτια».

♦ Λεφτάδες

Σιγά την είδηση. Οι οικογένειες Πάγκαλου και Σηφουνάκη έκαναν παρέα πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο πολυτελέστατο King George. Σιγά και τον καυγά για το αν η οικογένεια Πάγκαλου, μετά το ρεβεγιόν, έμεινε σε σουΐτα των 5.400 ευρώ ή σε δωμάτιο των 220 ευρώ.

Το ότι πρόκειται για δυο ζάμπλουτες οικογένειες είναι η ουσία. Η σύζυγος Σηφουνάκη είναι συνιδιοκτήτρια του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, ενός από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους της χώρας. Και η σύζυγος Παγκάλου είναι γόνος ενός μεγαλοεργολάβου, με ειδικούς δεσμούς με το ξενοδοχείο Lagonisi Resort του ομίλου Μαντωνανάκη. Δυο ζάμπλουτες οικογένειες θα διάγουν και ανάλογο βίο, έστω κι αν φροντίζουν να φυλάγονται, λόγω της ενασχόλησης των συζύγων με την πολιτική. Το ζήτημα δεν είναι πόσα ξόδεψαν για να κάνουν πρωτοχρονιά, επειδή το ζήτησαν τα παιδιά τους που πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο, όπως ανακοίνωσε η σύζυγος Σηφουνάκη, αλλά η εξ ορισμού διαπλοκή που υπάρχει. Περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση, η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου χρησιμοποιεί ανθρώπους καπιταλιστικών επιχειρήσεων σε καίρια πόστα της.

♦ Μην τσιμπάτε

Για όσους ετοιμάζονται να τσιμπήσουν στον «εθνικό στόχο» του ευρωομόλογου και να γίνουν υποζύγια στο άρμα του Γιωργάκη. Στην τελευταία σύνοδο κορυφής της ΕΕ (Δεκέμβρης) έγινε δεκτό, σε γενικές γραμμές, το γερμανικό σχέδιο για την ελεγχόμενη πτώχευση και αποφασίστηκε να τροποποιηθεί η Συνθήκη της ΕΕ με διαδικασίες-εξπρές (χωρίς δημοψηφίσματα), με μια γενική διατύπωση. Ο Παπανδρέου ψήφισε τη γερμανική πρόταση και από τις Βρυξέλλες διακήρυξε:«Η θεσμοθέτηση ενός μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας θα διασφαλίζει τη χρηματοοικονομική σταθερότητα του συνόλου της ευρωζώνης. Θα βοηθά στην επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ιδιαίτερα στην τόνωση της ανάπτυξης».

Οταν επέστρεψε στην Αθήνα το ξαναμελέτησε μαζί με τους επαγγελματίες προπαγανδιστές του και αποφάσισαν να σηκώσουν το… μπαϊράκι κατά της Γερμανίας, πάνω στο οποίο θα γράφει «ευρωομόλογο». Μπαϊράκι εντός Ελλάδας, φυσικά, για να λειτουργήσει σαν κουτόχορτο για όσους αρέσκονται σ’ αυτού του είδους τη μαστούρα.
Να πάμε και λίγο πιο πίσω; Στη σύνοδο κορυφής του περασμένου Οκτώβρη, όταν πρωτοτέθηκε το θέμα της ελεγχόμενης πτώχευσης, ο Παπανδρέου δήλωσε ότι τάσσεται κατά της πρότασης, διότι «ωθεί τις χώρες προς τη χρεοκοπία». Εβαλε μάλιστα τα παπαγαλάκια του να διαδίδουν ότι ετοιμάζεται να ηγηθεί πρωτοβουλίας με τις χώρες του Νότου και άλλα τέτοια γενναία. Από το «όχι» του Οκτώβρη φτάσαμε στο «ναι σε όλα» του Δεκέμβρη, οπότε χρειαζόταν ολίγον ευρωομόλογο σε συσκευασία προπαγάνδας, για να κρυφτούν οι πρωθυπουργικές πομπές.

♦ Οχι τέτοιο δούλεμα

«Η αύξηση στα εισιτήρια των αστικών μέσων μαζικής μεταφοράς φορτώνει επιπλέον βάρη στους πολίτες που ανήκουν στα κοινωνικά στρώματα που χειμάζονται από τα αλληλοδιάδοχα οικονομικά μέτρα και την ακρίβεια», υποστηρίζει η ΔηΑρι του Κουβέλη, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Δευτέρα.

Ως εδώ καλά, αλλά να μη μας περνάνε και για… Λωτοφάγους. Το ίδιο κόμμα δεν ήταν που στις 23 Δεκέμβρη ζητούσε «επανασχεδιασμό της τιμολογιακής πολιτικής με βάση μια λογική χρηματοδότησης του συστήματος που θα τείνει στο 50-50», όπως γίνεται σε όλη την ΕΕ; (Το 50-50 σημαίνει το μισό του κόστους να καλύπτεται από την κρατική χρηματοδότηση και το άλλο μισό από τα εισιτήρια). Δηλαδή, αν οι αυξήσεις δεν ήταν 40%, αλλά ας πούμε 20%, θα ήταν ευχαριστημένοι;

Το κόλπο είναι παλιό. Πρώτα στηρίζουμε την κυβερνητική προπαγάνδα για αναγκαιότητα αύξησης της τιμής των εισιτηρίων, καταθέτουμε τον οβολό μας στην πάλη ενάντια στην άποψη ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πρέπει να είναι δωρεάν για το λαό, και μετά, όταν ανακοινωθεί το χαράτσι, καταθέτουμε τη διαφωνία μας για ξεκάρφωμα.

♦ Λείπει ο Μάρτης;

Και βέβαια, από την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους στα ΜΜΜ και στους εργαζόμενους και νέους που τα χρησιμοποιούν  δεν θα μπορούσε να λείψει το ΛΑΟΣ. Ιδού η ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα:
 «Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι ο πολίτης της Περιφέρειας,  δεν έχει καμία υποχρέωση να πληρώνει τα ελλείμματα των  συγκοινωνιών της Αθήνας. Χρειάζεται αφενός μεν σοβαρή μελέτη για το απαιτούμενο  προσωπικό, αφετέρου δε ο εξορθολογισμός της τιμής των  εισιτηρίων».

Πιστοί στο φασιστικό δόγμα του «κοινωνικού αυτοματισμού», θυμήθηκαν τους «πολίτες της περιφέρειας».

♦Η παγίδα του ευρωομόλογου

Αλλοι μιλούν για ευρωομόλογο με επιτόκιο κλιμακωτό, ανάλογα με το ποσό του δανείου που ζητείται, με την υπερχρέωση της χώρας που το ζητά και με άλλα κριτήρια, ανάλογα μ’ αυτά που διαμορφώνουν οι «αγορές».

Αλλοι μιλούν για «μπλε» και «κόκκινα» ευρωομόλογα, με τα «μπλε» να εκδίδονται για εκείνες τις χώρες που έχουν χρέος μέχρι 60% του ΑΕΠ τους και τα «κόκκινα» για τις χώρες που το χρέος τους ξεπερνά το 60% του ΑΕΠ.
Ετσι διαμορφώνεται η φιλολογία στα μεγάλα ευρωπαϊκά έντυπα, την ώρα που ο Παπανδρέου προσπαθεί να εγκλωβίσει αφελείς και μη αφελείς στο νέο «εθνικό στόχο», το ευρωομόλογο.

Εμείς το ξεκαθαρίσαμε από την προηγούμενη εβδομάδα. Αποκλείεται η Γερμανία να δανείζεται με το ίδιο επιτόκιο με την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Αποκλείεται η Γαλλία, ακόμα κι αν έχει πολύ ψηλό έλλειμμα και χρέος, να δανείζεται με το ίδιο επιτόκιο με τους… Μαμελούκους της Ευρωένωσης.

Το ευρωομόλογο «ψήνεται», αλλά αυτό δεν θα έχει να κάνει με τη διευκόλυνση των εξαρτημένων χωρών όπως η Ελλάδα, οι οποίες θα εξακολουθήσουν να αποτελούν αγελάδες προς άρμεγμα από το διεθνές χρηματιστικό κεφάλαιο, αλλά με τη βελτίωση της θέσης των ιμπεριαλιστικών χωρών της ΕΕ στον διεθνή ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαλλαϊκό μέτωπο τώρα
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Εις την οδόν της μετανοίας

Κόντρες 2 Οκτ 2026, 19:09

Αδερφοσφαγή

Κόντρες 1 Οκτ 2026, 14:33

Aρχοντας νοικοκύρης και όχι πλεμπαίος κακομοίρης

Κόντρες 30 Σεπ 2026, 13:07

Ν’ ακούτε την… «πρωθυπουργέσα»

Κόντρες 28 Σεπ 2026, 14:58

Πόθοι στον καταραμένο βάλτο

Κόντρες 25 Σεπ 2026, 19:30

H κότα έκανε τ’ αυγό ή το αυγό την κότα;

Κόντρες 24 Σεπ 2026, 14:52
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Υεμένη: Οι δυνάμεις της Ανσαραλά προελαύνουν προς την πόλη Ταΐζ εν μέσω κύματος σαουδαραβικών αεροπορικών επιδρομών

3 Οκτ 2026, 10:24
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

3 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

3 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Μας δουλεύετε; Ποια αξιοπιστία ψάχνετε;

2 Οκτ 2026, 19:30
Κόντρες

Εις την οδόν της μετανοίας

2 Οκτ 2026, 19:09
Παιδεία

Ο φασισμός δεν έχει θέση στα σχολεία

H μάπα του Κασιδιάρη σε διαδραστικό πίνακα σχολείου!

2 Οκτ 2026, 17:55
Υγεία

Το Τρίο Μπελκάντο σε νέες επιτυχίες

2 Οκτ 2026, 14:40
Πολιτική

Η παραπομπή Τριαντόπουλου αποκαλύπτει το κουκούλωμα του εγκλήματος στα Τέμπη, που έκανε ο Μητσοτάκης

2 Οκτ 2026, 13:43
Διεθνή

Εκλογικό μέτωπο της Παλαιστινιακής Αντίστασης με την οργάνωση του Νταχλάν

2 Οκτ 2026, 11:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη

2 Οκτ 2026, 00:01
Οικονομία

Τιμές και φορολογία καυσίμων: Σύντομη ανατομία μιας ληστρικής επιδρομής

1 Οκτ 2026, 21:46
Διεθνή

REUTERS: Η Συρία και η Χεζμπολά συναντήθηκαν μυστικά στην Τουρκία σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης των εντάσεων

1 Οκτ 2026, 18:11
Υγεία

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ η κατάσταση στην Ψυχιατρική κλινική του ΠΓΝ Αττικόν λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζόμενων

1 Οκτ 2026, 17:12
Κόντρες

Αδερφοσφαγή

1 Οκτ 2026, 14:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη

1 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Τριαντόπουλος: όπως λέμε Μητσοτάκης

30 Σεπ 2026, 22:03
Καταστολή

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης της κατηγορούμενης για Μarfin

30 Σεπ 2026, 20:00
Διεθνή

Το Ιράν έλαβε, μέσω διαμεσολαβητών, την απάντηση των ΗΠΑ στην πρόταση ειρήνης

30 Σεπ 2026, 18:52
Κόντρες

Aρχοντας νοικοκύρης και όχι πλεμπαίος κακομοίρης

30 Σεπ 2026, 13:07
Παιδεία

Ενας φασίστας καθηγητής στα αμφιθέατρα του ΕΚΠΑ

Ψήφισμα του Τμήματος Τουρκικών και Ασιατικών Σπουδών για τα «έργα και ημέρες» διδάσκοντα

30 Σεπ 2026, 09:17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

Ιράκ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1932).

Νότια Κορέα: Ημέρα ίδρυσης.

Γερμανία: Ημέρα επανένωσης (1990).

Μπαρμπάντος: Ημέρα Ηνωμένων Εθνών.

1979: Αυτοκτονεί ο Νίκος Πουλαντζάς.

1979: Βόμβες σε δύο αυτοκίνητα Αμερικάνων σε Νέα Σμύρνη και Βριλήσσια.

1980: Βόμβα σε εβραϊκή συναγωγή στο Παρίσι, τέσσερις νεκροί.

1990: Ενοποίηση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας.

1991: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αϊτή ανατρέπει τον πρόεδρο Αριστίντ, περισσότεροι από 150 νεκροί.

1995: Βόμβα σε αυτοκίνητο στα Πατήσια (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo