Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου
  • Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη
  • Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες
  • Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
  • Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι
  • Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Απρ 2010, 00:00

Αργεντινή 2001-2002.
Κανένα νέο για τα… καθ’ ημάς;


♦ Φτηνή προπαγάνδα

Το «σόου Γιωργάκη» από το Καστελόριζο δεν περιλάμβανε ούτε μια φορά τη λέξη ΔΝΤ. Η επιστολή Παπακωνσταντίνου, που δινόταν την ίδια ώρα στη δημοσιότητα και κατέληγε με τη φράση «η Ελλάδα ζητά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης», απευθυνόταν στους Ζαν-Κλοντ Γιού-νκερ (Eurogroup), Ολι Ρεν (Κομισιόν) και Ζαν-Κλοντ Τρισέ (ΕΚΤ), παραλείποντας τον Ντομινίκ Στρος-Καν (ΔΝΤ). Ηταν μια απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει ότι δεν προσφεύγει στο ΔΝΤ, αλλά στα ευρωπαϊκά όργανα.

Φτηνή προπαγάνδα, όμως, καθόσον οχτώ μέρες πριν ο Παπακωνσταντίνου είχε στείλει επιστολή στους Ρεν, Στρος-Καν και Τρισέ, γράφοντάς τους ότι «οι ελληνικές αρχές ζητούν διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ πάνω σε ένα πολυετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών», ενώ μια μέρα μετά το «σόου Γιωργάκη», ο Παπακωνσταντίνου συναντιόταν στις ΗΠΑ με τους Στρος-Καν, Ρεν και Τρισέ (μ’ αυτή ακριβώς τη σειρά τους ανέφερε το δελτίο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών), στην οποία «συζητήθηκε το θέμα της ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης που ζήτησε η Ελλάδα και η πρόοδος των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθήνα για την προετοιμασία του οικονομικού προγράμματος, στο πλαίσιο του οποίου θα ενταχθεί η χρηματοδότηση από τις χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ».

Προς τι, λοιπόν, η φτηνή προπαγάνδα του «Giorgakis’ show»; Οποιος τσιμπήσει τσίμπησε. Ειδικά εκείνοι που απλώς «καταπίνουν» ό,τι τους σερβίρει η τηλεόραση.

♦ Ξετσίπωτοι ψεύτες

Τα πιο χοντρά ψέματα εκστομίζουν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, όταν εμφανίζονται στα κανάλια. Ιδού παράδειγμα από εμφάνιση του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη στη ΝΕΤ, το περασμένο Σάββατο.

Τον ρωτάει η Χούκλη μήπως καθίσταται «πιο αδύναμη η όποια διαπραγματευτική θέση» της κυβέρνησης, από «το γεγονός ότι ζητήσαμε την ενεργοποίηση του μηχανισμού πριν ολοκληρωθούν οι συνομιλίες, διαπραγματεύσεις, διαβουλεύσεις όπως και αν το ονομάσουμε, με την τρόικα των επιτηρητών». Απαντά ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, διότι «οι συζητήσεις γίνονται πάνω στη συμφωνία ότι υλοποιούμε ένα τριετές σταθεροποιητικό πρόγραμμα». Η δημοσιογράφος φανερά δεν θέλει να τον στριμώξει και ρωτάει περισσότερο διευκρινιστικά, αν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα και για το 2010, δεδομένου ότι το έλλειμμα ήταν 12,7% του ΑΕΠ και τώρα πήγε στο 14%. Τι απάντησε ο Σαχινίδης; Οτι ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος παραμένει ο ίδιος: «4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την καινούργια αφετηρία, με την αφετηρία δηλαδή του 13,6%»!

Τι έλεγαν μέχρι πρόσφατα τα κυβερνητικά στελέχη; Οτι δεν υπάρχει καμιά ανησυχία, διότι υπάρχει «μαξιλάρι». Με τα μέτρα που πάρθηκαν το έλλειμμα θα μειωθεί πάνω από 6%, επομένως όσο κι αν πέσουν έξω τα έσοδα και οι δαπάνες, υπάρχει περιθώριο. Τώρα που το «μαξιλάρι» εξαφανίστηκε από την αναθεώρηση του ελλείμματος, δεν διστάζουν να πουν ψέματα, όπως ο Σαχινίδης, για να καθησυχάσουν τον ελληνικό λαό ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα μέσα στο 2010. Θέλουν να δώσουν (και) σ’ αυτά τα μέτρα το στοιχείο του αιφνιδιασμού, για να ελαχιστοποιήσουν τις κοινωνικές αντιδράσεις (ποντάροντας πάντοτε και στη διαλυτική-εκτονωτική τακτική της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας).

Θυμίζουμε ότι ο στόχος που τίθεται στο ΠΣΑ δεν είναι –4% το 2010, αλλά ότι το 2010 το έλλειμμα θα πέσει στο 8,7% (σελίδα 29 του ΠΣΑ), που σημαίνει μείωση –5,2% μέχρι –5,4%, με βάση την αναθεώρηση του ελλείμματος, που έχει γίνει από τη Eurostat. Δεδομένου ότι όλοι οι υπολογισμοί για τα φορολογικά έσοδα έγιναν με μοντέλο για ανάπτυξη –0,3%, ενώ πλέον και η κυβέρνηση παραδέχεται –2% (στην πραγματικότητα η «ύφεση» θα είναι βαθύτερη), που σημαίνει ότι θα υπάξουν απώλειες, και ότι μια σειρά μειώσεις δαπανών είναι εικονικές (π.χ. 1 δισ. από τα φάρμακα), θα επιβληθούν νέα μέτρα και μέσα στο 2010. Σ’ αυτό είχε ήδη δεσμευτεί η κυβέρνηση Παπανδρέου, πριν την έλευση του ΔΝΤ.

♦ Πουλημένοι

«Εξαιρετικά δυσάρεστη και επώδυνη εξέλιξη». Αυτά μόνο βρήκε να πει για την προσφυγή στο ΔΝΤ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος! Λες και δεν είχε άλλους χαρακτηρισμούς το ελληνικό λεξιλόγιο. Λες και υπήρχε κανένας που αμφέβαλε γι’ αυτό. Λες και δεν θα μπορούσε να επαναλάβει τα ίδια (και πιο φορτισμένα, ίσως) οποιοδήποτε στέλεχος της κυβέρνησης. Εκείνο που ενδιέφερε περισσότερο τον Παναγόπουλο ήταν να ρίξει το ανάθεμα στη ΝΔ μιλώντας για «αποτέλεσμα ενός πρωτοφανούς δημοσιοοικονομικού εκτροχιασμού που έχει οδηγηθεί η χώρα από μια άφρονα πολιτική».

Οσο για το τι θα γίνει ή τι πρέπει να γίνει, οι λέξεις «ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής» ούτε που εμφανίστηκαν στη λιγόλογη δήλωση του αρχιεργατοπατέρα. Θα «υπερασπιστεί», είπε, «την απασχόληση και τα δικαιώματα των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων»!

♦ Καταλάβαμε, καταλάβαμε!

«Την ικανοποίησή τους για το σχέδιο “Καλλικράτης” εξέφρασαν οι ελεγκτές της τρόικας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που είχαν προχθές μακρά συνάντηση με τον κ. Ραγκούση στο υπουργείο Εσωτερικών» (οι εφημερίδες).

Την είδηση έδωσε, προφανώς, ο ίδιος ο Ραγκούσης, διότι οι τεχνοκράτες των ιμπεριαλιστικών οργανισμών δεν κάνουν δηλώσεις. Αν είναι αληθινή –και δεν έχουμε λόγο ν’ αμφιβάλλουμε– έχουμε μια σαφέστατη ένδειξη για το τι σημαίνει «Καλλικράτης» για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και για τους εργαζόμενους γενικά (με την ιδιότητα του δημότη).

♦ «Λεφτά υπάρχουν»

«Λεφτά υπάρχουν», κραύγαζε προεκλογικά ο Γ. Παπανδρέου, δημαγωγώντας ασύστολα. Περιέγραφε μάλιστα και τα στρώματα από τα οποία θα έπαιρνε τα λεφτά, δημιουργώντας ένα κλίμα ευφορίας σε αρκετούς εργαζόμενους, που την ίδια περίοδο άκουγαν τον Καραμανλή (ο οποίος ήθελε να «την κάνει» μια ώρα γρηγορότερα) να τους λέει ότι θα πάρει σκληρά μέτρα σε βάρος τους. «Λεφτά υπάρχουν, αρκεί να τα “ξετρυπώσει” η ελληνική κυβέρνηση», δηλώνει τώρα ανώτατο στέλεχος του ΔΝΤ στην «Ελευθεροτυπία». Τι εννοεί το ΔΝΤ το ξέρουμε: ν’ αρπάξει η κυβέρνηση και την τελευταία σταγόνα εργατικού εισοδήματος, καταδικάζοντας τις πλατιές μάζες των εργαζόμενων στην έσχατη φτώχεια και στην εργασιακή σκλαβιά.

♦ Προκαλεί ο γκαουλάιτερ

«Οι Ελληνες πολίτες δεν θα πρέπει να φοβούνται το ΔΝΤ. Είμαστε εκεί για να προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε», δήλωσε το περασμένο Σάββατο ο Ντομινίκ Στρος-Καν. Παρέδωσε και μαθήματα, μάλιστα, με προκλητικό τρόπο: «Δυστυχώς, οι Ελληνες δεν είναι οι μόνοι που δαιμονοποιούν το ΔΝΤ. Αλλά τόσο οι Ελληνες όσο και οι άλλοι, πρέπει να βλέπουν το ΔΝΤ γι’ αυτό που είναι σήμερα. Είναι ένα είδος οργανισμού συνεργασίας όπου όλες οι χώρες του κόσμου εργάζονται από κοινού για να βοηθήσουν τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα».

Είναι γνωστό, βέβαια, αλλά το σημειώνουμε για να μην το ξεχνάμε μες στον ορυμαγδό των ημερών. Ο Στρος-Καν είναι «σοσιαλιστής», μεγαλοστέλεχος του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που ορισμένοι τον προωθούν και ως υποψήφιο για τη γαλλική προεδρία. Είναι και προσωπικός φίλος του Παπανδρέου, όπως φρόντισε να μας ενημερώσει τους προηγούμενους μήνες η κυβερνητική προπαγάνδα. Τότε που ο Παπανδρέου τάχα εκβίαζε τους ευρωπαίους ηγέτες με προσφυγή στο ΔΝΤ που διευθύνει ο «φίλος του».

♦ Ανάσταση νεκρών

Ηταν δυνατόν να μην εμφανιστεί ξανά στην πιάτσα ο ξεχασμένος Αλέκος Παπαδόπουλος, που ο Παπανδρέου τον έστειλε στην πολιτική συνταξιοδότηση, μη περιλαμβάνοντάς τον στις λίστες του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές; Πως και πως την περίμενε αυτή τη στιγμή. Εχοντας ζητήσει από το Μάρτη ακόμα προσφυγή στο ΔΝΤ, αισθάνθηκε δικαιωμένος και βγήκε να το «φωνάξει», επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τις γνωστές νεοφιλε-        λεύθερες-αντιλαϊκές-αντεργατικές προτάσεις που εδώ και χρόνια κάνει. Και βέβαια, δεν παρέλειψε να «καρφώσει» τον Παπακωνσταντίνου χαρακτηρίζοντας «αδύναμο και μικρότερο των περιστάσεων» το ΠΣΑ.

Το δυστύχημα για τον Παπαδόπουλο είναι πως ελάχιστοι, με πρώτον και καλύτερο τον Μητσοτάκη είναι οι πολιτικοί του φίλοι. Ο Παπανδρέου, λοιπόν, δεν έχει καμιά ανάγκη να τον ανασύρει από την εφεδρεία και να τον τοποθετήσει σε κυβερνητικό πόστο. Στο κάτω-κάτω, το μόνο που διαθέτει είναι μια φασιστικού τύπου αντιλαϊκή αποφασιστικότητα. Οι γνώσεις του δεν ξεπερνούν αυτές του επαρχιώτη δικολάβου. Τότε γιατί προσπαθεί να επανέλθει από την κόλαση; Μόνο για ν’ ακούγεται τ’ όνομά του; Μολονότι και αυτό δεν είναι λίγο για κάθε αστό πολιτικό που κατατρύχεται από το κόμπλεξ του ξεπεσμένου, νομίζουμε πως και αυτός «είδε φως και μπήκε». Βλέπει πως η κυβέρνηση δε θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της για καιρό, βλέπει τα σενάρια περί «κυβέρνησης εθνικής ενότητας», που προωθούνται από πολλά κέντρα της πλουτοκρατίας, και φωνάζει «παρών», θεωρώντας ότι μπορεί ν’ αποτελέσει μια από τις εφεδρείες του συστήματος εξουσίας.

♦ Γκεμπελικά κόλπα

Καθαρά γκεμπελικά χαρακτηριστικά παίρνει η προπαγάνδα των τελευταίων ημερών. Η κυβέρνηση φτιάχνει το κλίμα και τα ΜΜΕ αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα. Το πρόβλημα πλέον, σύμφωνα με την προπαγάνδα, δεν είναι το ΔΝΤ, αλλά αν θα καμφθούν οι αντιρρήσεις της Γερμανίας και αν θα δοθούν έγκαιρα τα δάνεια. Προσπαθούν να βάλλουν τον ελληνικό λαό σε μια θέση που θα… παρακαλάει το ΔΝΤ και την ΕΕ να «μας σώσουν». Κι αφού «μας σώσουν», δηλαδή αφού δοθούν τα δάνεια, ουδείς θα δικαιούται να παραπονιέται για τα μέτρα που θα τα συνοδεύουν! Οποιος διαμαρτυρηθεί θα είναι, στην καλύτερη περίπτωση, ανεύθυνος και στη χειρότερη… υπονομευτής της εθνικής προσπάθειας.

► Και να θέλει ν’ αγιάσει ο Παπανδρέου, δεν τον αφήνει η Μέρκελ. «Ξεχνά» ο Παπανδρέου να αναφέρει ακόμα και τη λέξη «ΔΝΤ», βγαίνει η Μέρκελ και δηλώνει (έχει, βλέπετε, τις δικές της προεκλογικές ανάγκες), ότι επίτηδες η Γερμανία απαίτησε να αναλάβει το ΔΝΤ το μηχανισμό «στήριξης», επειδή ξέρει και ποια μέτρα πρέπει να επιβληθούν και τους τρόπους για να τα επιβάλλει.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣτην προλεταριακή επανάσταση η διέξοδος
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

Κόντρες 4 Δεκ 2025, 10:59

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

Κόντρες 3 Δεκ 2025, 14:33

H ώρα του Φραπέ

Κόντρες 2 Δεκ 2025, 15:25

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Κόντρες 1 Δεκ 2025, 11:37

Βομβαρδισμός ανακοινώσεων = υπουργός σε μεγάλο ζόρι

Κόντρες 28 Νοέ 2025, 19:36

Ποιος είν’ αυτός ο τυχερός;

Κόντρες 27 Νοέ 2025, 09:31
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

4 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εργατικά

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

2 Δεκ 2025, 14:11
Διεθνή

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

2 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Δεκέμβρη

2 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος

1 Δεκ 2025, 19:21
Αγροτικά

Στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς – Παλλαϊκό μέτωπο στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτών

1 Δεκ 2025, 14:26
Διεθνή

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

1 Δεκ 2025, 13:35
Κόντρες

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

1 Δεκ 2025, 11:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Δεκέμβρη

1 Δεκ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

1920: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του βασιλιά Κωνσταντίνου στο Μιλάνο.

1929: Εκτεταμένες συγκρούσεις απεργών των τραμ με απεργοσπάστες και χωροφυλακή (Αθήνα).

1929: Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται τη χορήγηση 13ου μισθού (Χριστουγέννων) στους εργάτες.

1931: Πολλοί τραυματίες σε συγκρούσεις αρτεργατών – αστυνομίας, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να μπουν στα γραφεία της ομοσπονδίας αρτεργατών (Αθήνα).

1936: Είσοδος της CNT στην ισπανική κυβέρνηση (υπουργεία Δικαιοσύνης, Εμπορίου, Υγείας και Βιομηχανίας).

1944: Ο «Δεκέμβρης» γενικεύεται με χιλιάδες θύματα, ο Σκόμπι κηρύσσει στρατιωτικό νόμο.

1949: Απολύονται από τη Μακρόνησο 1.590 «ανανήψαντες».

1992: Τραυματισμός στο πόδι του βουλευτή της ΝΔ Ελευθέριου Παπαδημητρίου (17Ν).

1992: Βόμβα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo