Δεν χρειάζεται να σας τα περιγράψουμε εμείς, τα ακούτε και τα βλέπετε καθημερινά: πρώτη είδηση οι γιατροί στο μαγαζί των οποίων πέθανε αβοήθητος ο Γιώργος Μαζωνάκης. Ξαφνικά, όλοι έπεσαν από τα σύννεφα! Και συναγωνίζονται σε κορόνες: «απαράδεκτο να γίνονται τέτοιες πράξεις σε απλά ιατρεία», «δεν υπάρχει δυνατότητα αποτελεσματικών ελέγχων», «το σύστημα έχει κενά» (το τελευταίο το είπε ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης, που έκανε γαργάρα την πρώτη του δήλωση περί «ατομικής ευθύνης» μόλις είδε ότι δεν τον έπαιρνε να το πάει εκεί).
Παρακάτω είναι ένα στοιχείο που δε χρειάστηκε καμιά ιδιαίτερη έρευνα για να βρεθεί. Είναι μια εγγραφή που τη βρίσκεις από το ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους Εθνικό Μητρώο Ιατρών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, πληκτρολογώντας απλά το όνομα και του επώνυμου ενός/μιας γιατρού.
Διαπιστώνουμε, λοιπόν, ότι η Γάκα Ιωάννα ανήκει στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και είναι άνευ ειδικότητας. Η εν λόγω κυρία, όμως, στα χέρια της οποίας πέθανε ο Μαζωνάκης, την ώρα που τον υπέβαλε σε «πλασμαφαίρεση», εμφανιζόταν ως «γυναικολόγος – ολιστική γιατρός». Κι αν ειδικότητα «ολιστικής ιατρικής» δεν υπάρχει, ειδικότητα γυναικολογίας υπάρχει. Και αυτή η κυρία τη χρησιμοποιούσε χωρίς να τη διαθέτει.
Τι μας είπε χτες ο πολύπλαγκτος Ιωάννης Τούντας, ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ και «αφεντικό» της ΜΚΟ «Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ)», σε «συνέδριο» της οποίας συμμετείχε ως εκλεκτή εισηγήτρια η «γυναικολόγος – ολιστική ιατρός» Ιωάννα Γάκα; Οτι η οργανωτική επιτροπή του «συνέδριου» έχει μεν «την αποκλειστική ευθύνη για την κατάρτιση του προγράμματος και για την επιλογή των ομιλητών», αλλά «ούτε ήταν αρμόδια αλλά ούτε και μπορούσε να ελέγξει την αξιοπιστία των βιογραφικών κάθε ομιλητή, ούτε βέβαια να είναι ενήμερη για τυχόν παράνομες ιατρικές πράξεις για τις οποίες ουδείς γνώριζε»!
Ας αφήσουμε τη γνώση ή μη γνώση των παράνομων ιατρικών πράξεων και ας μείνουμε τον έλεγχο των βιογραφικών. Πώς φωνάζεις κάποιον/α να συμμετάσχει σε ένα «συνέδριο» που οργανώνεις; Δεν ψάχνεις τον τηλεφωνικό κατάλογο, προφανώς. Τον ξέρεις ή σου τον συστήνουν. Αν αυτοσυστήνεται, το πρώτο που κάνεις είναι να ελέγξεις το στοιχειώδες: την ειδικότητά του.
Μια διαδικασία λίγων δευτερολέπτων δεν την έκανε η οργανωτική επιτροπή του Τούντα. Οχι επειδή «δεν μπορούσε» αλλά επειδή δεν ήθελε. Αν έρχεται κάποια ή σου φέρνουν κάποια που δηλώνει «γυναικολόγος – ολιστική ιατρός», εσύ αμέσως ψυλλιάζεσαι ότι κάτι τρέχει, γιατί ξέρεις πολύ καλά ότι ειδικότητα «ολιστικής ιατρικής» δεν υπάρχει. Ρίχνεις και ματιά στο Εθνικό Μητρώο Ιατρών και διαπιστώνεις ότι η εν λόγω κυρία δηλώνει γυναικολόγος ενώ δεν έχει καμιά ειδικότητα!
Αμέσως αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις να κάνεις με απατεώνισσα. Την αποκλείεις πάραυτα από το συνέδριο και επειδή αισθάνεσαι την ευθύνη του γιατρού στέλνεις μια επιστολή στον ΙΣΑ, στον ΠΙΣ και στο υπουργείο Υγείας και καταγγέλλεις ότι υπάρχει μια γιατρός που δηλώνει ψευδώς ειδικότητα που δεν έχει αποκτήσει. Γιατί δεν έκανες αυτά τα στοιχειώδη; Γιατί απλά είσαι «στο κόλπο» (το βαθμό της εμπλοκής σου εμείς δεν είμαστε σε θέση να τον γνωρίζουμε).
Πάμε στον («πού να κατεβείς ρε κακομοίρη;») Πατούλη. Σε απειροελάχιστο χρόνο μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του Μαζωνάκη, είχε βγει στα ραδιοκάναλα για να πει ότι αυτή η κυρία δεν έχει ειδικότητα. Το έμαθε μετά το θάνατο του Μαζωνάκη ή το ήξερε από πριν; Η ταχύτητα της αντίδρασής του δείχνει το δεύτερο. Αυτό ήταν ο πρόλογος, για ν’ ακολουθήσει ο μύθος με την επιτροπή του ΙΣΑ που πήγαινε να ελέγξει, η Γάκα τους έβλεπε από τη θυροτηλεόραση και έβγαζε το μηχάνημα της πλασμαφαίρεσης στο μπαλκόνι, οπότε δεν το έβλεπε η επιτροπή! Μύθο που αναπαρήγαγε αυτούσιο και ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος υπουργός Σπυράδωνης.
Καλά, μια επιτροπή ελέγχου που ψάχνει ένα μηχάνημα πλασμαφαίρεσης, δε ρίχνει καμιά ματιά και στο μπαλκόνι; Αστεία πράγματα.
«Μας εξαπάτησε» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΙΣΑ Φώτης Πατσουράκος. Κάτι αντίστοιχο δήλωσε και η δοτή (διορισμένη από τον Σπυράδωνη, βάσει χουντικής έμπνευσης διάταξης νόμου) πρόεδρος του ΠΙΣ Ματίνα Παγώνη που ξαναέπιασε στασίδι στα κανάλια.
Αυτοί που δηλώνουν ότι τους εξαπάτησε η Γάκα προσπαθούν να εξαπατήσουν εμάς. Ας πούμε ότι δεν παρακολούθησαν τις εργασίες του «συνέδριου» του Τούντα για να δουν τη Γάκα να διαφημίζει το σούπερ ντούπερ μηχάνημα της πλασμαφαίρεσης που θεραπεύει πάσαν νόσον και πάσαν μαλακία. Τις διαφημιστικές καταχωρίσεις της Γάκα δεν τις έβλεπαν; Παραθέτουμε ενδεικτικά δύο, κατεβασμένες σήμερα από την ιστοσελίδα της. Η Γάκα περιγράφει αναλυτικά αυτό που έκανε στον Μαζωνάκη και της έμεινε στα χέρια. Νεκρός, κυριολεκτικά σαν το σκυλί στ’ αμπέλι.
Ηξεραν πολύ καλά «τα πάντα όλα». Δεν τους εξαπάτησε η Γάκα. Είναι όλοι «στο κόλπο» της ιατρικής της κονόμας. Η οποία, φυσικά, θα συνεχιστεί σαν να μην συνέβη τίποτα, μόλις καταλαγιάσει ο πάταγος που προκάλεσε ο άδικος θάνατος του Γιώργου Μαζωνάκη. Μπορεί να ψιλοσυμμαζέψουν λίγο τα πράγματα, αλλά τα βασικά θα παραμείνουν ίδια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Η ιατρική της κονόμας ενισχύεται από το κράτος αλλά ενίοτε σκοτώνει











