Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 29 Απρίλη
  • Επεσαν οι μάσκες στη δίκη για το έγκλημα στα Τέμπη: Επιστροφή στη γραμμή Μητσοτάκη περί «ανθρώπινου λάθους»
  • Οι ξενόδουλοι αστοί του Λιβάνου προσπαθούν να αποτινάξουν τις κατηγορίες για προδοσία
  • Απεργιακό ραντεβού δεκάδων σωματείων ενάντια στις διώξεις
  • Ψήφισαν yesboy, απλοελληνικά καρπαζοεισπράκτορα
  • Μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών χωρίς αξιολόγηση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Εχει χάσει το μέτρημα ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας
Κόντρες

Εχει χάσει το μέτρημα ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Μαρ 2026, 19:22

Tι ήθελε να το πει ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας; «Το Ιράν δεν έχει ναυτικό, δεν έχει αεροπορία, δεν έχει αεράμυνα»! Ολη νύχτα χτες συνεχίστηκαν τα χτυπήματα των Ιρανών με πυραύλους και drones, με στόχευση κυρίως τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της σιωνιστικής οντότητας. Στα καταφύγια την έβγαλαν οι σιωνιστές καθώς οι σειρήνες χτυπούσαν διαρκώς. Η υπηρεσία Δημόσιων Σχέσεων των Φρουρών της Επανάστασης, που τα μετράει (εμείς έχουμε χάσει το μέτρημα), ανακοίνωσε ότι αυτό ήταν το 18ο κύμα της επιχείρησης «Αληθινή Υπόσχεση 4». Εδωσε κι ένα βιντεάκι.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2026/03/18_wave_Iran_missiles.mp4

Ο ιρανικός στρατός, από τη μεριά του, ανακοίνωσε: Επιτεθήκαμε σήμερα (σ.σ. χτες) με πυραύλους και drones σε αμερικανικές βάσεις στο Κουβέιτ και στο Μπαχρέιν καθώς και σε εγκαταστάσεις εντός του Ισραήλ. Οι σημερινές μας επιθέσεις εκτοξεύθηκαν από διαφορετικές περιοχές του Ιράν και υλοποιήθηκαν από τις χερσαίες, ναυτικές και αεροπορικές μας δυνάμεις.

Ο ιρανικός στρατός ανακοίνωσε, επίσης: Καταρρίψαμε 6 drones Hermes στην Τεχεράνη, στο Ισφαχάν στο κέντρο της χώρας και στην επαρχία Κουρδιστάν στα δυτικά.

Μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι κ@@οι

Η UNIFIL, η ειρηνευτική (λέμε τώρα) δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο, ανακοίνωσε: Καταγράψαμε εκτόξευση πυραύλων και βλημάτων από τον Λίβανο προς το Ισραήλ κατά παράβαση της διεθνούς απόφασης 1701. Καταγράψαμε σήμερα ισραηλινές στρατιωτικές κινήσεις γύρω από αρκετές πόλεις στον νότιο Λίβανο. Η συνέχιση των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών και άλλων στρατιωτικών δραστηριοτήτων συνιστά παραβίαση της απόφασης 1701 και της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας του Λιβάνου. Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού που ζητά την απομάκρυνση κατοίκων από την περιοχή επιχειρήσεών μας προς βόρεια του Λιτάνι.

Αμ’ δε γίνεται να είσαι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ. Αφού καταγράψατε είσοδο του σιωναζιστικού στρατού στον Λίβανο, οι Λιβανέζοι τι έπρεπε να κάνουν, να ρένουν με άνθη τα σιδερόφραχτα σιώνια; Ασκούν το δικαίωμά τους στην υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της πατρίδας τους. Κι ας τους βάζετε εσείς στο ίδιο τσουβάλι με τους σιωναζιστές, ως παραβάτες της απόφασης 1701.

Eίπαν ότι χτύπησαν βάση εκτόξευσης πυραύλων του Ιράν, στο Αλ-Αστάρ του Λορεστάν αλλά μέσα στο τσίγγινο υπόστεγο ήταν μια ταπεινή θεριζοαλωνιστική μηχανή. Πετυχεσιά μια φορά…

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα

Το Αμερικανικό Ναυτικό ανακοίνωσε: Τα Στενά του Ορμούζ βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχό μας. Εχουν βυθιστεί όλα τα ιρανικά πλοία και υποβρύχια στον Περσικό Κόλπο ή στον Κόλπο του Ομάν.

Το Ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης απάντησε: Ο Τραμπ δεν μπορεί να στείλει το στόλο του για να απομακρύνει τους εγκλωβισμένους από τον Κόλπο ή να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις η αλήθεια ανιχνεύεται εύκολα από την πραγματικότητα. Ούτε ένα τάνκερ, φορτηγό ή πλοίο αναψυχής δεν πέρασε από τα Στενά του Ορμούζ από τότε που το Ιράν ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η διέλευση. Τρία τάνκερ που πήγαν να πουλήσουν μαγκιά (το ένα ελληνικών συμφερόντων) έφαγαν από ένα πυραυλάκι στα καταστρώματά τους και κάθησαν στ’ αυγά τους.

Προσποιητή έκπληξη

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στο σιωνιστικό Κανάλι 13: Κάναμε λάθος στις εκτιμήσεις μας για τη Χεζμπολά. Δεν πιστεύαμε ότι θα εκτόξευε πυραύλους προς μακρινές περιοχές. Το ίδιο σιωνιστικό Κανάλι, που είναι φιλικό προς το Λικούντ, μετέδωσε επικαλούμενο στρατιωτική πηγή: Η Χεζμπολά δεν έχει ενεργοποιήσει μέχρι στιγμής όλες τις στρατιωτικές της δυνατότητες. Αλλα σιωνιστικά μίντια υποστηρίζουν ότι η Χεζμπολά φαίνεται ισχυρότερη από ό,τι ήταν. 

Κατά τη γνώμη μας, η έκπληξή τους είναι προσποιητή. Προσπαθούν να δικαιολογηθούν για τους παλαιότερους ισχυρισμούς τους, ότι διέλυσαν τη στρατιωτική ικανότητα της Χεζμπολά και εξαφάνισαν το πυραυλικό της οπλοστάσιο. Ηξεραν πολύ καλά τότε ότι έλεγαν ψέματα για να καθησυχάσουν το σιωνιστικό όχλο, παρουσιάζοντάς του μια εικόνα συντριπτικής νίκης επί της Λιβανέζικης Αντίστασης.

The Economist:

Τα κράτη του Κόλπου κατανάλωσαν κατά τις πρώτες δύο ημέρες του πολέμου περίπου 800 αντιαεροπορικούς πυραύλους τύπου Patriot και THAAD, ενώ η ετήσια αμερικανική παραγωγή δεν υπερβαίνει τους 600 Patriot και 96 ΤΗΑΑΔ. Το απόθεμα εξαντλείται πιο γρήγορα απ’ όσο ανακοινώνεται.

Ο ψωριάρης με τα λόγια…

Ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας είπε στο σιωνιστικό Κανάλι 12: Ο Ισαάκ Χέρτζογκ πρέπει να δώσει χάρη στον Μπενιαμίν Νετανιάχου. Δεν θέλω να υπάρχει τίποτα που να αποσπά την προσοχή του από τον πόλεμο!

Καλά, στο Ισραήλ περνάει ο λόγος του, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να κερδίσει χάρη για τον προστατευόμενό του Μπίμπι. Ο Χέρτσογκ δεν τολμά να παρέμβει τόσο ωμά σε μια υπόθεση που εκδικάζεται από σιωνιστικό δικαστήριο. Η χρονιά είναι προεκλογική και ο Χέρτσογκ δε θέλει να φερθεί μπαμπέσικα στη σιωνιστική αντιπολίτευση. Ο πορτοκαλομαλλιάς, όμως, εξακολουθεί να λέει τις ίδιες μπούρδες και για το Ιράν.

Θέλω να εμπλακώ προσωπικά στην επιλογή του νέου ηγέτη του Ιράν, είπε στο Axios. Και συνέχισε: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για τη διαδοχή του Ανώτατου Ηγέτη, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι αποδεκτό. Δεν θα αποδεχτώ νέο ιρανό ηγέτη που θα συνεχίσει τις πολιτικές του Αλί Χαμενεΐ. Η συνέχιση των πολιτικών του Αλί Χαμενεΐ θα μας αναγκάσει να επιστρέψουμε στον πόλεμο μέσα σε πέντε χρόνια.

Επειδή είναι ντιπ ξεμωραμένος (η δυστυχία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού) δεν κατάλαβε ότι παραδέχτηκε πως δεν μπορούν να κερδίσουν το βασικό στόχο του πολέμου που -όπως ο ίδιος διακήρυξε- είναι η ανατροπή του καθεστώτος της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Τώρα λέει ότι δε θέλει να ανατρέψει το καθεστώς, αλλά να καθορίσει την ηγεσία του. Αν δεν αντιμετώπιζαν μια βάρβαρη ιμπεριαλιστική επίθεση, οι ιρανοί ηγέτες θα έσκαγαν στα γέλια διαβάζοντας το νέο παραλήρημά του.

Haaretz: 

Τα συνεχιζόμενα πλήγματα που στοχεύουν σύμβολα εξουσίας και υποδομές εσωτερικής ασφάλειας στο Iράν δεν έχουν μέχρι στιγμής αποσταθεροποιήσει ή οδηγήσει σε κατάρρευση την κυβέρνηση, σε αντίθεση με τις αρχικές προσδοκίες στο Iσραήλ και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι τώρα δεν έχουν εμφανιστεί νέες διαδηλώσεις ούτε σημαντικές αποστασίες στις δυνάμεις ασφαλείας, γεγονός που αφήνει ασαφή την προοπτική οποιασδήποτε πιθανής κατάρρευσης του καθεστώτος. Την ίδια στιγμή, συντονισμένα κύματα επιθέσεων που εκτοξεύονται από το Iράν και τον Λίβανο υποδηλώνουν ότι ο περιφερειακός άξονας παραμένει ενεργός, με τη Χεζμπολά να συμμετέχει πλέον ανοιχτά στις συγκρούσεις. Το Iράν φαίνεται να εκτοξεύει μικρότερες ομοβροντίες πυραύλων και να μοιράζει τις επιθέσεις μεταξύ του Iσραήλ και κρατών του Κόλπου, πιθανόν εξοικονομώντας το οπλοστάσιό του ενόψει ενός πιο παρατεταμένου πολέμου.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροInfluencers που στρατολογήθηκαν για να διαδώσουν προπαγάνδα υπέρ του Ισραήλ μηνύουν τώρα το κράτος λόγω μη πληρωμής
Επόμενο άρθρο Πρόκληση τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος

Σχετικά Αρθρα

Ψήφισαν yesboy, απλοελληνικά καρπαζοεισπράκτορα

Κόντρες 28 Απρ 2026, 14:08

Oταν σε παίρνουν στο ψιλό ακόμα και στο Τελ Αβίβ

Κόντρες 24 Απρ 2026, 14:07

Κούλης ο μουλωχτός

Κόντρες 20 Απρ 2026, 10:21

Joint venture

Κόντρες 9 Απρ 2026, 12:10

Ντροπή, κυρία, μιλάνε έτσι στον POTUS;

Κόντρες 6 Απρ 2026, 14:18

Κυνήγι αμερικανικού αγριόχοιρου

Κόντρες 4 Απρ 2026, 20:28
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Απρίλη

29 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Επεσαν οι μάσκες στη δίκη για το έγκλημα στα Τέμπη: Επιστροφή στη γραμμή Μητσοτάκη περί «ανθρώπινου λάθους»

28 Απρ 2026, 20:56
Διεθνή

Οι ξενόδουλοι αστοί του Λιβάνου προσπαθούν να αποτινάξουν τις κατηγορίες για προδοσία

28 Απρ 2026, 19:55
Εργατικά

Απεργιακό ραντεβού δεκάδων σωματείων ενάντια στις διώξεις

28 Απρ 2026, 14:14
Κόντρες

Ψήφισαν yesboy, απλοελληνικά καρπαζοεισπράκτορα

28 Απρ 2026, 14:08
Εργατικά

Μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών χωρίς αξιολόγηση

28 Απρ 2026, 13:14
Διεθνή

Maariv: Το Ισραήλ χάνει αυτόν τον γύρο στον Λίβανο καθώς η αντίσταση εντείνεται υπό πολιτικούς περιορισμούς

28 Απρ 2026, 11:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Απρίλη

28 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Απροκάλυπτος εντολοδόχος του Μητσοτάκη, ο απερχόμενος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρνήθηκε να ανασύρει από το αρχείο την υπόθεση των παρακολουθήσεων

27 Απρ 2026, 19:45
Παιδεία

Αγοράζουν μεταπτυχιακούς τίτλους από ιταλικά «πανεπιστήμια ευκαιριών»

Και δώρο η κατοχή της ιταλικής γλώσσας

27 Απρ 2026, 17:53
Διεθνή

Ετσι τους θερίζουν τα drones της Χεζμπολά (Βίντεο)

27 Απρ 2026, 12:09
Καταστολή

Επιστροφές στη Συρία: η Ευρωπαϊκή Eνωση ξεπλένει καθεστώτα για να ξεφορτωθεί πρόσφυγες

27 Απρ 2026, 07:21
Διεθνή

Ιρανικό F-5 παραβίασε την αεράμυνα και βομβάρδισε αμερικανική βάση στην πρώτη παρόμοια επίθεση από τον Πόλεμο της Κορέας

27 Απρ 2026, 05:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Απρίλη

27 Απρ 2026, 00:01
Αγροτικά

Η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και το φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων

Συνεχίζεται η δίκη των Μελά-Ρέππα (Δευτέρα 27/4, δικαστήρια Ευελπίδων)

26 Απρ 2026, 21:33
Η παπάρα

Στην… κανονικότητα, διά της… πειθούς

26 Απρ 2026, 11:36
Παιδεία

ΟΙΕΛΕ: Περίεργη έκρηξη αιτήσεων μαθητών ιδιωτικών σχολείων για κατ’ οίκον διδασκαλία (homeschooling)

Πρωταγωνιστούν γόνοι γνωστών οικογενειών και συγκεκριμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια

26 Απρ 2026, 06:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Απρίλη

26 Απρ 2026, 00:01
Εργατικά

Οχι στην παράταση της δυνητικής αργίας της Χρύσας Χοτζόγλου

25 Απρ 2026, 18:14
Διεθνή

Στον δίκαιο πόλεμο νικά ο αγωνιστής της ελευθερίας και όχι τα υπερσύγχρονα όπλα της αδικίας – Το παράδειγμα της Χεζμπολά

25 Απρ 2026, 13:26
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Απρίλη

Ημέρα μνήμης για τα θύματα χημικού πολέμου.

Ημέρα ανοσολογίας.

Ημέρα χορού.

Ιαπωνία: Εθνική εορτή.

1453: Αλωση Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς.

1962: Απαγορεύεται κάθε συγκέντρωση σε ανοιχτό χώρο κατά την Πρωτομαγιά.

1971: ΗΠΑ και Νότιο Βιετνάμ εισβάλλουν στην Καμπότζη για να καταδιώξουν τους Βιετκόνγκ.

1975: Εμπρησμός οχτώ αυτοκινήτων στην Ελευσίνα που είχαν αποβιβαστεί από πλοίο του αμερικανικού στόλου για να χρησιμοποιηθούν από το προσωπικό των αμερικανικών βάσεων (πρώτο χτύπημα του ΕΛΑ).

1999: Ο Στέφανος Μάνος ιδρύει κόμμα με την επωνυμία «Φιλελεύθεροι».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ο βασικός πυλώνας της πολιτικης μας δεν είναι τα μερίσματα. Είναι αυτό που ονομάσαμε πατριωτική εισφορά. Μιλάμε για 20-30-100, που τους ξέρουμε με το ονομά τους και το τεπώνυμο τους, κι εγώ αν ήμουνα πρωθυπουργός, σε συνθήκες κανονικότητας, γιατί τότε δεν είχαμε μαντίλι να κλάψουμε, θα τους έλεγα για ελάτε εδώ. Για καθίστε εδώ. Θεωρείτε λογικό σε αυτή τη χώρα να παίρνει αυτός ο δάσκαλος που κάνει μάθημα στα παιδιά μας οχτακόσια ευρώ και να διορίζεται στα νησιά και να φεύγει το τετρακοσάρι στα ενοίκια;  Θεωρείτε φυσιολογικό να παίρνει ο γιατρός χίλια οκτακόσια ευρώ για να μας χειρουργήσει και να ζει με τα φιλοδωρήματα των ασθενών του; Οι νέοι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν έρευνα στην Ελλάδα να μην έχουν σπίτι να μείνουν; Θεωρείτε φυσιολογικό να μην έχουμε σχολεία, να μην έχουμε νοσοκομεία; Είναι πατριωτισμός αυτό; Εγώ θεωρώ ότι θα τους έπειθα, τους περισσότερους από αυτούς. Και ξέρετε γιατί; Γιατί πολλοί από αυτούς έχουν μια αντίληψη ότι δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι καμία κοινωνία με τόσο μεγάλες αντιθέσεις. Θα τους έπειθα, όχι για να δεχτούνε, γιατί θα ήταν νομοθετική παρέμβαση, αλλά να διαφημίσουν κιόλας αυτή την παρέμβαση. Γιατί για πρώτη φορά θα έβλεπαν μια κυβέρνηση που δεν τους ζητάει δώρα για να εκλεγεί, αλλά ζητάει κάτι για την πατρίδα. Εγώ δεν έχω ταξικό μένος, έχω πατριωτική ευθύνη. Αυτά τα χρήματα λοιπόν από την πατριωτική εισφορά των κερδών των πολύ υψηλών κερδοφόρων επιχειρήσεων θα πάνε σ’ έναν ειδικό λογαριασμό, δε θα πάνε στον κουβά. Και θα τους έλεγα ελάτε να συμφωνήσουμε και πώς θα διαχειριστούμε αυτόν τον ειδικό λογαριασμό ώστε να πιάσει τόπο.

Αλέξης Τσίπρας

(Περσινά ξινά σταφύλια; Μας τα έχουν πει κι άλλοι; Αδίστακτος δημαγωγός; Επαγγελματίας ψεύτης; Ο,τι και να του προσάψετε ισχύει. Μ’ αυτό το παραμύθι θα πορευτεί προς τις επόμενες εκλογές, υποσχόμενος ότι θα επαναφέρει την «κανονικότητα» πείθοντας τους ισχυρότερους καπιταλιστές να δώσουν «πατριωτική εισφορά» που θα χρησιμοποιηθεί στην Παιδεία, στην Υγεία, στο «κοινωνικό κράτος». Εμείς θα γελάμε (δικαίως), θα βρίζουμε (δικαίως), κάποιοι καπιταλιστές θα θυμίσουν ότι έχουν «Ιδρύματα» και ήδη κάνουν «πατριωτικό έργο», κάποιοι δημοσιολόγοι θα θυμηθούν πόσο καλά τα πήγε ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός με το «Ιδρυμα Νιάρχου», όμως ένα ποσοστό – που κανένας δεν μπορεί να το προσδιορίσει αυτή τη στιγμή – θα πάει στην κάλπη και θα τον ψηφίσει. Εχει σιχαθεί τον Μητσοτάκη, ο Ανδρουλάκης γενικά δεν κάνει «κλικ», ούτε έχει τα δημοκοπικά φόντα του Τσίπρα, κι αν στις πρώτες εκλογές η ψήφος απλωθεί σε διάφορα σχήματα, ως ψήφος διαμαρτυρίας, στις δεύτερες κάλπες που θα στηθούν θα πάει «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», διότι ο μπαμπούλας της «ακυβερνησίας» πάντα κάνει… δουλίτσα. Κι αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί. Τελευταία φορά το 2012, με τη δεύτερη κάλπη να δίνει κυβέρνηση Σαμαροβενιζελοκουβέληδων. Δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί και πολλές που θα πιστέψουν το παραμύθι του… γητευτή των αγρίων Τσίπρα, που θα φωνάξει τους μεγαλοκαπιταλιστές και – ποντάροντας στα πατριωτικά αισθήματά τους – θα τους πείσει να δώσουν χρήμα για κοινωνική πολιτική, αρνούμενοι τον εαυτό τους, αρνούμενοι την ουσία του καπιταλισμού. Ελάχιστοι πιστεύουν αυτές τις παπάτζες. Πολλοί όμως θα ψηφίσουν, γιατί θεωρούν πως οι ίδιοι είναι αδύναμοι και αν είναι να περιμένουν κάτι αυτό θα έρθει από την κυβερνητική πολιτική. Γιατί έχουν χάσει την πίστη στη δύναμη του συλλογικού αγώνα. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Πώς θα γεμίσει αυτό το τεράστιο κοινωνικοπολιτικό κενό; Πώς θα οικοδομηθεί και πάλι ανεξάρτητη πολιτική έκφραση της εργατικής τάξης; Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο. Και δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ στις εκλογικές διαδικασίες του αστικού κοινοβουλευτισμού)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo