Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Με τον μαχητικό συνδικαλισμό ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης – Ολοι στην Τρίπολη στις 18 Φλεβάρη
  • Ο σεβαλιέ Γεώργιος Πιτσιλής
  • Σιωναζιστικές φυλακές: Βασανισμός παλαιστίνιων κρατούμενων σε ζωντανή μετάδοση
  • «Δεν πειράζει… όλα για την Παλαιστίνη»: Η ψυχή της Γάζας σ’ ένα τραγούδι
  • Εθνική Επιτροπή Διαλόγου για το «Εθνικό Απολυτήριο»: Ούτε ένας διευθυντής Λυκείου και εκπαιδευτικός της τάξης
  • Ακόμα τρεις απεργοί εκπαιδευτικοί παραπέμπονται στο Πειθαρχικό της Πελοποννήσου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Ο σεβαλιέ Γεώργιος Πιτσιλής
Κόντρες

Ο σεβαλιέ Γεώργιος Πιτσιλής

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Φεβ 2026, 13:39

Στις 210 λέξεις του… σεμνού Δελτίου Τύπου της ΑΑΔΕ τα ονόματα του Χατζηδάκη, του Στουρνάρα και των άλλων δύο κυβερνητικών στελεχών δεν αναφέρονται καν. Αναφέρονται μόνο τα ονόματα του Πιτσιλή και της πρέσβειρας της Γαλλίας, Laurence Auer, που παρασημοφόρησε τον Πιτσιλή με «τα διακριτικά του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος Αξίας της Γαλλικής Δημοκρατίας». Για τον… ηγεμόνα Πιτσιλή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο διοικητής της ΤτΕ ήταν απλά γλάστρες στη στέψη του, οπότε δεν υπήρχε λόγος να αναφερθούν τα ονόματά τους.

Εμάς, από την άλλη, μας αφήνουν αδιάφορους οι ξεφτιλοτελετές των αστών που συνηθίζουν να αλληλοπαρασημοφορούνται. Γι’ αυτό και η στήλη θα κάνει μνεία στα πραγματικά «κατορθώματα» του Πιτσιλή, παραπέμποντας σε χτεσινοβραδινό αποκαλυπτικό άρθρο της εφημερίδας μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Ο Πιτσιλής έδιωξε από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ» και τον Γρηγόρη Καλιούρη, που πρώτος αποκάλυψε το σκάνδαλο και στοχοποιήθηκε από την εγκληματική οργάνωση

Εχει να απαντήσει κάτι ο… σεβαλιέ Πιτσιλής;

Χτύπησε κέντρο η Μαρία με τις φράουλες

Πετάχτηκαν πάνω λες και η Μαρία Ζαχάροβα τους έπιασε τον ποπό, μετά συγχωρήσεως. Τι είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ και τους ενόχλησε τόσο; Οτι ο Καποδίστριας υπήρξε εξέχων διπλωμάτης της ρωσικής τσαρικής αυλής και πως η δολοφονία του ήταν αποτέλεσμα συνωμοσίας. Ψέματα; Καθόλου. Το πρόβλημά τους ήταν ότι η Ζαχάροβα έπλεξε το αφήγημά της με τη γνωστή μεταφυσική-αντιιστορική προσέγγιση της Ιστορίας που χρησιμοποιούν και οι έλληνες εθνικισταράδες. Τους χτύπησε με τα ίδια τους τα μέσα. Ο Καποδίστριας, είπε, είναι η απόδειξη για τη στενή ελληνορωσική φιλία και για τη στήριξη της Ρωσίας στην ελληνική ανεξαρτησία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εκείνοι που τον σκότωσαν (οι Αγγλογάλλοι) είναι αυτοί με τους οποίους συμμαχεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενάντια στη Ρωσία. Δεν παρέλειψε δε να πει πως ο ελληνικός λαός τρέφει για τη Ρωσία τα αντίθετα αισθήματα απ’ αυτά που τρέφει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το νεοτσαρικό ιμπεριαλιστικό καθεστώς του Πούτιν πάντοτε αναφερόταν στον Καποδίστρια, όμως φέτος, ξέροντας την υστερία με το ψευδο-ιστορικό φιλμ του Σμαραγδή, που έχει ξεπεράσει σε εισιτήρια και τις ταινίες της Βουγιουκλάκη, ξεπέρασαν τα συνήθη και ανέβασαν το επίπεδο της σπέκουλας. Οι εδώ «πατριώτες» πιάστηκαν από μια αγγλόφωνη ανάρτηση στο Χ που έγραφε: «Στις 11 Φεβρουαρίου, γιορτάσαμε την 250ή επέτειο του Ρώσου πολιτικού και διπλωμάτη Ιβάν Αντόνοβιτς Καποδίστρια. Το αποκορύφωμα της εθνικής και πατριωτικής του υπηρεσίας ήταν η εκλογή του τον Απρίλιο του 1827 ως Προέδρου (Κυβερνήτη) του αναδυόμενου ελληνικού κράτους». Ομως, στις πλήρεις δηλώσεις της Ζαχάροβα δεν αφηνόταν υπόνοια ότι ο Καποδίστριας εκπροσωπούσε τη Ρωσία ως κυβερνήτης της Ελλάδας. Θα ήταν ηλίθιοι να ισχυριστούν κάτι τέτοιο, γιατί δε θα κολλούσαν τα υπόλοιπα.

«Ο Καποδίστριας έγραψε το όνομά του στην ιστορία ως λαμπρός διπλωμάτης και εξέχων πολιτικός. Ήταν ειλικρινά πεπεισμένος ότι οι λαοί της Ρωσίας και της Ελλάδας συνδέονται με μια ισχυρή, ιστορικά προκαθορισμένη πολιτιστική, πολιτισμική και πνευματική εγγύτητα, και κατανοούσε ότι ο μόνος σύμμαχος των Ελλήνων στον αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία από τον οθωμανικό ζυγό ήταν ακριβώς η χώρα μας», είπε η Ζαχάρονα. Και πρόσθεσε: «Η τύχη του Καποδίστρια ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική εθνική απελευθερωτική επανάσταση. Το 1827 εκλέχθηκε πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας, όπου στη νέα υψηλή θέση του αξιοποίησε με αξιοπρέπεια τα ταλέντα και την εργατικότητά του στην οικοδόμηση του κράτους. Στις 9 Οκτωβρίου 1831, ο διπλωμάτης έπεσε θύμα συνωμοσίας και δολοφονήθηκε βάναυσα στο Ναύπλιο, την τότε πρωτεύουσα της Ελλάδας. Η βάρβαρη επίθεση των ληστών, που πυροβόλησαν τον Καποδίστρια με πιστόλι, έλαβε χώρα στην είσοδο του τοπικού ιερού, της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα. 30 χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο του Ιβάν Αντονόβιτς, στην Αγία Πετρούπολη τέθηκε ο θεμέλιος λίθος της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας. Τα χρήματα για την κατασκευή του ναού προς τιμήν του Καποδίστρια συγκεντρώθηκαν από όλη τη Ρωσία — ήταν ένα εθνικό φόρο τιμής στον Έλληνα πατριώτη, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του ρωσικού κράτους».

Κυρανάκειο θράσος

Το θράσος δεν του λείπει, αλλά μ’ αυτό που έκανε ξεπέρασε τον εαυτό του. Ο Κυρανάκης πήγε επί τούτου στη Θεσσαλονίκη για να παραστεί σε μνημόσυνο για τα θύματα των Τεμπών, που έγινε στο εκκλησάκι που υπάρχει μέσα στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης. Μολονότι οι άνθρωποι είχαν τον πόνο τους και μολονότι θρησκευόμενοι άνθρωποι δε θα έκαναν μπάχαλο στη διάρκεια ενός μνημόσυνου για τα παιδιά τους που δολοφονήθηκαν, δεν παρέλειψαν να τον αποδοκιμάσουν στο τέλος, αναγκάζοντάς τον να φύγει γρήγορα από το εκκλησάκι και να πάει στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΟΣΕ, όπου κάθησε μαζί με τον δεσπότη που έκανε το μνημόσυνο και κάποιους συγγενείς. Και από εκεί πέρασαν συγγενείς και τον αποδοκίμασαν. «Αν ξέραμε ότι θα έρθει, δεν θα ερχόμασταν. Είναι οι δολοφόνοι των παιδιών μας και δεν αφήνουν τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», είπε η μητέρα ενός από τα θύματα. Ο δεσπότης, ήταν δεν ήταν στο κόλπο, δεν τόλμησε να υπερασπιστεί τον Κυρανάκη. Καθόταν αμίλητος και τον άφησε να υποστεί την ξεφτίλα.

Σαν λαντζέρης στην κουζίνα του Μητσοτάκη

Είναι η «Ομάδα Αλήθειας» μέσο ενημέρωσης; Οχι βέβαια. Είναι ένας προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ. Και με τη βούλα πλέον. Για ποιο λόγο ο Στουρνάρας μίλησε σ’ αυτόν τον μηχανισμό, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, στην υπόθεση της Τράπεζας Αττικής και την επίθεση στη σύζυγό του; Δεν είπε τίποτα καινούργιο, αλλά σ’ αυτή την περίπτωση σημασία έχει ο χρόνος, το «Μέσο» και ο στόχος. Στόχος ήταν ο Τσίπρας, «μέσο» ο βορβορώδης μηχανισμός της ΝΔ και ο χρόνος συνδέεται άμεσα με την προετοιμασία νέου κόμματος από τον Τσίπρα. Δεν είναι τυχαίο πως αμέσως αναπαρήγαγαν τη συνέντευξη Στουρνάρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και η εκπρόσωπος της ΝΔ, «στολίζοντας» τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας αντέδρασε ακαριαία, κατηγορώντας τον Στουρνάρα ότι «έσπευσε να τσαλακώσει το κύρος του με την προσχώρησή του στο κύκλωμα της προπαγανδιστικής αθλιότητας». Και για να μην αφήσει κανένα ερωτηματικό, συμπλήρωσε ότι ο Στουρνάρας, «προκειμένου να υποβάλει τα διαπιστευτήρια της υπακοής του στον κύριο Μητσοτάκη, με προφανή στόχο αυτός να του χαρίσει μία ακόμη θητεία, αποδείχτηκε ότι είναι διατεθειμένος ακόμη και τον κομπάρσο να κάνει στο μαύρο θέατρο της προπαγάνδας». Δεν του βγήκε σε καλό του Στουρνάρα η… λάντζα στην κουζίνα του Μητσοτάκη, καθώς, εκτός από τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, του την έπεσε και το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ, με τον γραμματέα του Τομέα Επικοινωνίας, Δημήτρη Κατσικάρη, να σχολιάζει ότι με τη συνέντευξη αυτή ο Στουρνάρας αναγνώρισε την «Ομάδα Αλήθειας» σαν μέσο ενημέρωσης, νομιμοποιώντας έναν κυβερνητικό μηχανισμό προπαγάνδας.

«Εδωσε» τον μπάτσο φίλο του

Εντάξει τα μπινελίκια που αντάλλαξαν Κωνσταντοπούλου-Γεωργιάδης και οι αλληλομηνύσεις, αλλά η Κωνσταντοπούλου αποδεικνύεται πιο μεθοδική στα νομικά ζητήματα. Εστειλε SMS στον Χρυσοχοΐδη, καταγγέλλοντας πως ο Γεωργιάδης παραδέχτηκε στη Βουλή ότι ενημερώθηκε από αστυνομικό του ΑΤ Εξαρχείων για τη μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του στα τέλη Γενάρη, ακόμα και για… την ενδυμασία της. Γεγονός που είναι συνιστά παρανομία εκ μέρους του μπάτσου.

Ο Γεωργιάδης σχολίασε ειρωνικά από τα σόσιαλ μίντια: «Επειδή ένας αστυνομικός φίλος μου την είδε ή του είπαν συνάδελφοι του γελώντας, ότι εμφανίστηκε με περιβολή ύπνου, κοινώς robe de chambre στο Αστυνομικό τμήμα στις 23:51 για να μου κάνει μήνυση και έγινε ρεζίλι, πρέπει να παραιτηθεί ο Χρυσοχοΐδης…». Ναι, αλλά η Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε ότι της τηλεφώνησε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ και τη διαβεβαίωσε ότι θα γίνει έρευνα για να βρεθεί αν και ποιος ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Γεωργιάδη. Κι ύστερα έβγαλε ανακοίνωση η ΕΛΑΣ, στην οποία μιλούσε για «φερόμενες επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικών», που θα διερευνηθούν για τυχόν πειθαρχικές ή ποινικές ευθύνες των αστυνομικών.

Ούτε αυτό το άφησε να πέσει κάτω η Κωνσταντοπούλου. Μίλησε για ανακοίνωση «ντροπιαστική και βέβαια αποκαλυπτική της ενοχής του» αρχηγείου της ΕΛΑΣ. «Δεν ζήτησα να ερευνηθεί κάποια δική μου καταγγελία και είναι απορίας άξιον γιατί ο Αρχηγός της Αστυνομίας δηλώνει ότι ερευνά καταγγελία Προέδρου κόμματος. Δεν ζήτησα να ερευνηθεί κάποια δική μου καταγγελία για φερόμενη συμπεριφορά αστυνομικών. Ζήτησα να γίνουν τα νόμιμα για την απερίφραστη δήλωση του εν ενεργεία Υπουργού Υγείας, ότι βρίσκεται σε απ´ευθείας επικοινωνία με την αστυνομική Αρχή, κατά παράβαση της νομιμότητας, της αρχής της διάκρισης των εξουσιών, της αρχής του απορρήτου της προδικασίας», δήλωσε. Αν η Κωνσταντοπούλου πιέσει τα πράγματα, βλέπουμε να την πληρώνει ο μπάτσος που έδωσε ραπόρτο στον Γεωργιάδη κι αυτός, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, τον «έδωσε» στεγνά.

Ο Μάρκος σε ρόλο «γλάστρας»

Πήγε ο Πολάκης και γύρισε βίντεο έξω από το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι». Κι είχε δίπλα του στο πλάνο τον Μάρκο, ο οποίος μόνο άκουγε, κουνούσε κάπου κάπου επιδοκιμαστικά το κεφάλι του και στο τέλος επανέλαβε και κάποιες λέξεις του Πολάκη, όταν αυτός δεν κοίταζε την κάμερα αλλά τον… συνομιλητή Μάρκο. Ρε σεις, δείτε λίγο Δελφινάριο του Σεφερλή. Αυτός που δίνει τις πάσες λέει και καμιά φράση, δεν κάθεται ακίνητος σαν γλάστρα.

Κατά τα άλλα, αυτά που καταγγέλλει ο Πολάκης έχουν ενδιαφέρον, μολονότι ανήκουν στην κατηγορία «εγώ τα έφτιαξα κι εσείς αργήσατε να τα λειτουργήσετε», μολονότι περιλαμβάνουν απροκάλυπτη διαφήμιση του «Ιδρύματος Νιάρχου» και «υπέρ Κρήτης» σπέκουλα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣιωναζιστικές φυλακές: Βασανισμός παλαιστίνιων κρατούμενων σε ζωντανή μετάδοση
Επόμενο άρθρο Με τον μαχητικό συνδικαλισμό ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης – Ολοι στην Τρίπολη στις 18 Φλεβάρη

Σχετικά Αρθρα

Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!

Κόντρες 13 Φεβ 2026, 20:58

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

Κόντρες 11 Φεβ 2026, 14:41

Τελειωμένη περίπτωση

Κόντρες 9 Φεβ 2026, 10:53

Οσο ανεβαίνει η μαϊμού τόσο φαίνεται ο κώλος της

Κόντρες 5 Φεβ 2026, 22:11

Χριστίνα η μαρτυριάρα

Κόντρες 4 Φεβ 2026, 20:58

Πατριάρχης σπόνσορας (τους λένε και αβανταδόρους)

Κόντρες 2 Φεβ 2026, 19:16
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Με τον μαχητικό συνδικαλισμό ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης – Ολοι στην Τρίπολη στις 18 Φλεβάρη

16 Φεβ 2026, 13:46
Κόντρες

Ο σεβαλιέ Γεώργιος Πιτσιλής

16 Φεβ 2026, 13:39
Διεθνή

Σιωναζιστικές φυλακές: Βασανισμός παλαιστίνιων κρατούμενων σε ζωντανή μετάδοση

Κίνδυνος για τη ζωή του Αμπντουλάχ Αλ-Μπαργούτι

16 Φεβ 2026, 10:12
Πολιτισμός

«Δεν πειράζει… όλα για την Παλαιστίνη»: Η ψυχή της Γάζας σ’ ένα τραγούδι

16 Φεβ 2026, 08:30
Παιδεία

Εθνική Επιτροπή Διαλόγου για το «Εθνικό Απολυτήριο»: Ούτε ένας διευθυντής Λυκείου και εκπαιδευτικός της τάξης

Μόνο πανεπιστημιακοί, ομότιμοι καθηγητές ΑΕΙ, στελέχη της διοικητικής πυραμίδας της εκπαίδευσης, φροντιστηριάδες, διώκτες εκπαιδευτικών

16 Φεβ 2026, 07:46
Εργατικά

Ακόμα τρεις απεργοί εκπαιδευτικοί παραπέμπονται στο Πειθαρχικό της Πελοποννήσου

16 Φεβ 2026, 05:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Φλεβάρη

16 Φεβ 2026, 00:01
Αγροτικά

Ο Πιτσιλής έδιωξε από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ» και τον Γρηγόρη Καλιούρη, που πρώτος αποκάλυψε το σκάνδαλο και στοχοποιήθηκε από την εγκληματική οργάνωση

15 Φεβ 2026, 20:27
Ιστορία

Ετούτ’ η μάντρ’ αγνάντια σου το σύνορο του κόσμου. / Σ’ αφτήν απάνου βρόντηξεν ο Διγενής το Χάρο.

15 Φεβ 2026, 12:45
Πολιτισμός

Oι Παλαιστίνιοι τσάκισαν το «No Politica» στη Μπερλινάλε

15 Φεβ 2026, 10:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη

15 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτισμός

«Ωρίμασε Πιρς»: Το ξεφτίλισμα μιας τηλεοπτικής πριμαντόνας

14 Φεβ 2026, 20:12
Διεθνή

Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του

14 Φεβ 2026, 09:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

14 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη

14 Φεβ 2026, 00:01
Κόντρες

Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!

13 Φεβ 2026, 20:58
Πολιτική

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

13 Φεβ 2026, 19:24
Αγροτικά

Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»

Mε κρατικό χρήμα μπαίνουν στην προπαγάνδα και τα αστικά ΜΜΕ

13 Φεβ 2026, 18:47
Πολιτική

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

13 Φεβ 2026, 14:25
Αθλητισμός

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

13 Φεβ 2026, 13:12
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Φλεβάρη

Λιθουανία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1918).

1833: Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της «Εφημερίδος της Κυβερνήσεως» (ΦΕΚ).

1923: Παύει να ισχύει για την Ελλάδα το ιουλιανό ημερολόγιο και τίθεται σε ισχύ το γρηγοριανό.

1942: Ιδρύεται ο Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός.

1945: Αφοπλισμός του ΕΛΑΣ.

1968: Διασπάται το ΚΚΕ.

1973: Πρώτη κατάληψη της Νομικής από 2.500 φοιτητές, έξοδος υπό μορφή πορείας και συμπλοκές με την αστυνομία και παρακρατικούς ΕΚΟΦίτες.

2003: Εκλέγεται Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo