Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Χαλίλ αλ-Χάγια: Οι καταιγίδες της αδικίας δεν θα μας νικήσουν και δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στο χώμα της ευλογημένης Παλαιστίνης
  • (Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση
  • Το πρώτο ναυάγιο για το Σύμφωνο-έκτρωμα για τη Μετανάστευση: κακοδιοίκηση, ψευδής συμμόρφωση και άνθρωποι σε νομικό κενό
  • Σαν σήμερα 23 Ιούλη
  • Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής
  • Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Μια φορά ακόμα: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας, έχουμε δικαίωμα να αντιστεκόμαστε στην κατοχή
Διεθνή

Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

Μια φορά ακόμα: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας, έχουμε δικαίωμα να αντιστεκόμαστε στην κατοχή

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Ιαν 2026, 22:28

Για μια ακόμα φορά, η Παλαιστινιακή Αντίσταση ξεκαθάρισε πως δεν μπαίνει σε καμιά συζήτηση για αφοπλισμό της. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Χουσάμ Μπαντράν, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, δήλωσε:

Η Αντίσταση έχει τηρήσει όλους τους όρους της πρώτης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Ο εγκληματίας Νετανιάχου κωλυσιεργεί και χρησιμοποιεί διάφορα προσχήματα για να αποφύγει τις δεσμεύσεις του, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα και την αποχώρηση από τα κατεχόμενα εδάφη. Καλούμε τους μεσολαβητές και τους εγγυητές να υποχρεώσουν τον εχθρό να αποχωρήσει από τη Γάζα, να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας και να ανοίξει το πέρασμα της Ράφα και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Ο εντοπισμός της σορού του τελευταίου σιωνιστή αιχμάλωτου στη Γάζα καταρρίπτει όλα τα προσχήματα του Νετανιάχου για παρεμπόδιση της συμφωνίας. Η καθυστέρηση σχετικά με τη σορό του τελευταίου αιχμάλωτου, Ραν Γκβίλι, οφειλόταν σε καθαρά τεχνικούς λόγους. Η Αντίσταση δεν κρατούσε τη σορό για οποιοδήποτε όφελος. Η Κατοχή ήταν εκείνη που παρεμπόδιζε το συντονισμό για πολιτικούς λόγους που συνδέονται με τον Νετανιάχου. Το ενδιαφέρον του Νετανιάχου για το ζήτημα των αιχμάλωτων (ζωντανών ή νεκρών) συνδέεται με εκλογικούς και προσωπικούς υπολογισμούς και όχι με ανθρωπιστικά κίνητρα. Αλλωστε, οι στρατιωτικές του αποφάσεις οδήγησαν στο θάνατο δεκάδων αιχμάλωτων κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Η δεύτερη φάση της συμφωνίας

Ο Μπαντράν τόνισε ότι η δεύτερη φάση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός πρέπει να περιλαμβάνει πλήρη αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας, σοβαρή έναρξη της ανοικοδόμησης, είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας και διασφάλιση του μέλλοντος της Λωρίδας. Χαρακτήρισε τις αναφορές σε «αφοπλισμό» ως προσπάθεια παρεμπόδισης της συμφωνίας.

Η στάση της Αντίστασης για τα όπλα

Ο Μπαντράν υπογράμμισε ότι το δικαίωμα στην αντίσταση είναι διεθνώς κατοχυρωμένο και ότι τα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης προορίζονται για αυτοάμυνα απέναντι στην Κατοχή. Τόνισε ότι πρόκειται για εσωτερικό παλαιστινιακό ζήτημα που δεν υπόκειται σε εξωτερικές επιβολές.

Η διοίκηση της Λωρίδας της Γάζας

Το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς επανέλαβε την ετοιμότητα του Κινήματος να παραδώσει τη διοίκηση της Λωρίδας ομαλά και εύκολα στη συμφωνημένη εθνική επιτροπή, με δέσμευση να τη στηρίξει στα καθήκοντά της.

Εξήγησε ότι δεν υπάρχει ακόμα τελική ημερομηνία για το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα, λόγω της ισραηλινής κωλυσιεργίας και της επιβολής νέων όρων ελέγχου, παρά τις περιφερειακές και αμερικανικές πιέσεις.

Ο Μπαντράν ξεκαθάρισε ότι το Κίνημα αντιμετωπίζει τις προτάσεις που διαβιβάζονται μέσω μεσολαβητών και πολιτικών διαύλων και όχι τις αντικρουόμενες δηλώσεις στα μίντια, τονίζοντας και πάλι το δικαίωμα των Παλαιστίνιων στην αυτοάμυνα.

Απάντηση στην προβοκάτσια

Το αραβόφωνο ειδησεογραφικό κανάλι Sky News Arabia, που ανήκει στην οικογένεια Αλ-Ναχιάν του Αμπού Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, γνωστή όχι μόνο για την αμερικανοδουλεία της αλλά και για τις σχέσεις με τους σιωναζιστές και την αβυσσαλέα εχθρότητα προς την Παλαιστινιακή Αντίσταση (ποιος ξεχνάει τα αυτοκίνητα και το χρήμα που έδιναν στον αρχιδωσίλογο Γιασέρ Αμπού Σαμπάμπ), προχώρησε σε νέα προβοκάτσια. Μετέδωσε ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ της Χαμάς και της αμερικανικής κυβέρνησης, βάσει της οποίας η οργάνωση θα παρέδιδε τα όπλα της και τους χάρτες των σηράγγων της Γάζας με αντάλλαγμα να γίνει αποδεκτή ως πολιτικό κόμμα που δε θα στοχοποιείται.

Πηγή της Χαμάς διέψευσε αμέσως στο Ultra Palestine όσα αναφέρθηκαν στο άρθρο του Sky News Arabia. Η ίδια πηγή διέψευσε επίσης τις αναφορές περί συνεννοήσεων που θα επέτρεπαν σε ηγετικά στελέχη της Χαμάς να αποχωρήσουν από τη Λωρίδα της Γάζας με αμερικανικές εγγυήσεις ότι δε θα στοχοποιηθούν.

Ο καημός του Reuters

Το Reuters έχει το δικό του καημό. «Η Χαμάς επιδιώκει την ενσωμάτωση 10.000 αστυνομικών σε διοίκηση της Γάζας που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ», ήταν ο τίτλος χτεσινού του δελτίου.

Σύμφωνα με το δελτίο, «οι αρχές της Χαμάς στη Γάζα κάλεσαν περισσότερους από 40.000 δημοσίους υπαλλήλους και στελέχη ασφαλείας να συνεργαστούν με την Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας (NCAG), η οποία υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, διαβεβαιώνοντάς τους ότι βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για την ενσωμάτωσή τους στη νέα διοίκηση. Η ενσωμάτωση αυτή θα επεκταθεί και στο αστυνομικό σώμα της Χαμάς, που αριθμεί περίπου 10.000 αξιωματικούς και αστυνομικούς, απαίτηση που δεν είχε αποκαλυφθεί προηγουμένως. Πολλοί από αυτούς παραμένουν ενεργοί σε περιπολίες, καθώς η Χαμάς επαναβεβαιώνει τον έλεγχο σε περιοχές που εξακολουθεί να διοικεί. Η Χαμάς δηλώνει πρόθυμη να επιτρέψει στο NCAG να αναδιοργανώσει τα υπουργεία και να θέσει ορισμένους εργαζόμενους σε συνταξιοδότηση, προειδοποιώντας ότι μαζικές απολύσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αστάθεια».

Εκανε καμιά τέτοια ανακοίνωση η Χαμάς; Δήλωσαν κάτι σχετικό ηγετικά της στελέχη, εντός και εκτός Γάζας; Οχι. Το μόνο που δηλώνουν συνέχεια είναι ότι όλα τα υπουργεία και όλες οι υπηρεσίες είναι έτοιμα/ες να παραδώσουν άμεσα στην Εθνική Επιτροπή, αμέσως μόλις αυτή μπορέσει να μπει στη Γάζα για να αναλάβει τη διοίκηση. Γιατί μέχρι στιγμής η Εθνική Επιτροπή είναι αποκλεισμένη στο Κάιρο, καθώς οι σιωναζιστές απαγορεύουν την είσοδό της στη Γάζα.

Εκανε κανένα μέλος της Εθνικής Επιτροπής δηλώσεις περί αντικατάστασης των δημόσιων υπάλληλων της Γάζας; Οχι. Κάτι τέτοιο θα συνιστούσε πραξικόπημα που μόνο τον εχθρό θα βοηθούσε. Μπορούν να αντικαταστήσουν τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων; Με ποια λογική; Χαμασίτες είναι οι γιατροί; Ως πολίτες πρόσκεινται σε όλο το πολιτικό φάσμα, όμως στα νοσοκομεία και στις υπόλοιπες δομές Υγείας βρίσκονται ως γιατροί και όχι ως μέλη ή οπαδοί του ενός ή του άλλου κόμματος; Το ίδιο ισχύει για τους δασκάλους όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, για τους πανεπιστημιακούς και τους ερευνητές, για τους εργαζόμενους της Πολιτικής Προστασίας, για τους δημοτικούς υπάλληλους κτλ.

Ολες και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι στάθηκαν στο ύψος τους τον καιρό του πολέμου και του εκτοπίσμού. Υπήρξαν κλάδοι, όπως η Πολιτική Προστασία (έχει και τα ασθενοφόρα) και οι υγειονομικοί που πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος, επειδή οι εργαζόμενοι υπηρέτησαν με αυταπάρνηση το λαό τους. Ποιος θα διανοηθεί να τους διώξει όλους και όλες αυτούς, για να βάλει άλλους/ες στη θέση τους;

Η αστυνομία πλήρωσε, επίσης, βαρύ φόρο αίματος. Ακόμα και ηγετικά της στελέχη δολοφονήθηκαν στοχευμένα. Γιατί; Γιατί κυνηγούσαν τους ληστές και τους κάθε είδους δωσίλογους και μαυραγορίτες και προσπαθούσαν να προστατέψουν τη βοήθεια (την ελάχιστη που έμπαινε στη Λωρίδα) ώστε να φτάσει στον πεινασμένο λαό και όχι στις αποθήκες των μαυραγοριτών. Οι ίδιες οι διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις, που δεν είναι Χαμάς βέβαια, παραδέχτηκαν ότι η βοήθεια έφτασε ακέραια στις αποθήκες τους μόνο όταν άνδρες της αστυνομίας ανέλαβαν τη φρούρησή της σε όλη τη διαδρομή.

Οι σιωναζιστές, όμως, ξαμολούσαν τις προδοτικές συμμορίες να επιτίθενται στα φορτηγά με τη βοήθεια, καλλιεργώντας το χάος, με στόχο να στρέψουν τον παλαιστινιακό λαό ενάντια στη Χαμάς. Η Αντίσταση δεν μάσησε. Και η αστυνομία, παρά το φόρο αίματος που πλήρωνε διαρκώς, αντιστάθηκε στην καλλιέργεια του χάους. Κι όταν έγινε εκεχειρία, η αστυνομία μπόρεσε να εμφανιστεί ένστολη και οπλισμένη και να χτυπήσει πιο αποφασιστικά τις δωσιλογικές και ληστρικές συμμορίες. Ακόμα και από το απύλωτο στόμα του Τραμπ ακούστηκε κάποια στιγμή ότι η «αστυνομία της Χαμάς» χρειάζεται για να βάλει τάξη και καλώς εκτέλεσε μερικούς γκάνγκστερ. Ξεφούρνισε δημόσια αυτά που του έλεγαν στις ενημερώσεις τους οι επικεφαλής των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών.

Μπορεί η Εθνική Επιτροπή να διώξει αυτόν τον κόσμο που προστατεύει την ασφάλεια του παλαιστινιακού λαού; Αν και ενδεχομένως θα το ήθελε ο φαταχίτης Σάμι Νασμάν, που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της ασφάλειας, θα σηκώνονταν και οι πέτρες έτσι και δοκίμαζε να διώξει αυτούς τους ήρωες της Γάζας και να βάλει στη θέση τους κοπρόσκυλα του Νταχλάν, που είχαν συμμετάσχει στο πραξικόπημα του 2007 ενάντια στη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του μάρτυρα ηγέτη Ισμαΐλ Χανίγια, ή να φέρει άλλα κοπρόσκυλα από τη Δυτική Οχθη, στιγματισμένα ανεξίτηλα με τη «συνεργασία ασφαλείας» με το Ισραήλ και το άγριο κυνηγητό αγωνιστών και μαχητών της Αντίστασης.

Η Γάζα δεν τα σηκώνει αυτά. Κι αν ο Νασμάν ακολουθήσει υποδείξεις του Μαχμούντ Αμπάς, θα σπάσει τα μούτρα του.

Εκτύπωση 🖨
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΏΝ ΓΑΖΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες
Επόμενο άρθρο

Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

Σαν σήμερα 28 Γενάρη

Σχετικά Αρθρα

Χαλίλ αλ-Χάγια: Οι καταιγίδες της αδικίας δεν θα μας νικήσουν και δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στο χώμα της ευλογημένης Παλαιστίνης

Η πρώτη δημόσια ομιλία του νεοεκλεγέντα ηγέτη της Χαμάς

Διεθνή 23 Ιούλ 2026, 14:10

Χεζμπολά: Αξιος συνεχιστής του Γιάχια Σινουάρ ο Χαλίλ αλ-Χάγια

Διεθνή 21 Ιούλ 2026, 10:24

Ο Χαλίλ αλ-Χάγια εκλέχτηκε επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς

Διεθνή 20 Ιούλ 2026, 17:53

Το Παλαιστινιακό διχάζει το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

Διεθνή 20 Ιούλ 2026, 11:54

Το Ιράν παγίδευσε τις ΗΠΑ με την ταχεία απάντησή του στην αμερικανική επίθεση, λέει άραβας αναλυτής

Διεθνή 20 Ιούλ 2026, 11:18

Φέρετρα Αμερικανών στρατιωτικών άρχισαν να φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Ο αμερικάνικος Τύπος αποκαλύπτει σημαντικές απώλειες στην αεροπορική βάση Μουάφακ Σάλτι στην Ιορδανία από πλήγματα του Ιράν

Διεθνή 19 Ιούλ 2026, 09:55
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Χαλίλ αλ-Χάγια: Οι καταιγίδες της αδικίας δεν θα μας νικήσουν και δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στο χώμα της ευλογημένης Παλαιστίνης

Η πρώτη δημόσια ομιλία του νεοεκλεγέντα ηγέτη της Χαμάς

23 Ιούλ 2026, 14:10
Περιβάλλον

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

23 Ιούλ 2026, 12:21
Καταστολή

Το πρώτο ναυάγιο για το Σύμφωνο-έκτρωμα για τη Μετανάστευση: κακοδιοίκηση, ψευδής συμμόρφωση και άνθρωποι σε νομικό κενό

23 Ιούλ 2026, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

23 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής

«Η άδικη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, δεκαετίες εργασίας πάνε στα σκουπίδια»

22 Ιούλ 2026, 20:06
Εργατικά

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

22 Ιούλ 2026, 19:16
Κόντρες

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

22 Ιούλ 2026, 14:10
Παιδεία

Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους

22 Ιούλ 2026, 13:08
Παιδεία

ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

22 Ιούλ 2026, 11:50
Αθλητισμός

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

22 Ιούλ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούλη

22 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

21 Ιούλ 2026, 21:15
Πολιτισμός

Διεθνές Φεστιβάλ «Νανουρίσματα Αφύπνισης της Μινάμπ»

Για να μην ξεχαστεί ποτέ το έγγκλημα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των σιωναζιστών

21 Ιούλ 2026, 18:37
Ιστορία

Σφαγές τουρκοκύπριων αμάχων: Ειδεχθή μαζικά εγκλήματα που θάφτηκαν «για εθνικούς λόγους»

21 Ιούλ 2026, 17:53
Παιδεία

Η ΕΛΑΣ του Τσίπρα δεν θα καταργήσει τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Διαπιστευτήρια στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο

21 Ιούλ 2026, 17:33
Η παπάρα

Και Ρόδρι ο Κούλης

21 Ιούλ 2026, 12:53
Υγεία

Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας

Για τη ντροπολογία με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΠΙΣ

21 Ιούλ 2026, 12:06
Διεθνή

Χεζμπολά: Αξιος συνεχιστής του Γιάχια Σινουάρ ο Χαλίλ αλ-Χάγια

21 Ιούλ 2026, 10:24
Αθλητισμός

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

21 Ιούλ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούλη

21 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

Αίγυπτος, Λιβύη, Αιθιοπία, Ομάν: Εθνική γιορτή (1952).

Ολλανδία: Ημέρα τουλίπας.

1908: Επανάσταση Νεότουρκων Θεσσαλονίκης.

1950: Μεγάλη συγκέντρωση στο Παναθηναϊκό Στάδιο για ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

1953: Αρχίζει η δίκη του Νίκου Πλουμπίδη.

1967: 43 νεκροί σε ταραχές στο Ντιτρόιτ (ΗΠΑ) μετά από αστυνομική επιδρομή.

1969: Ανεύρεση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών της ΔΑ στην Αμερικανική Βιβλιοθήκη.

1973: Ανακάλυψη εκρηκτικού μηχανισμού στην οδό Καρυάτιδων (Αθήνα).

1974: Μεταπολίτευση.

1978: Δεκατρείς αλυσιδωτές εκρήξεις βομβών ακροδεξιών σε Αθήνα και Πειραιά.

2002: Συλλαμβάνεται ο Κωνσταντίνος Τέλιος για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

    17Ν
    • Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

      Εφετείο 17Ν
  • Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

    ΕΛΑ
    • Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

      Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

      Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

      Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

      Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

    Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

    Ποιοι είμαστε
  • Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

    Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

    Επικοινωνία
  • Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

    Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

    Όροι χρήσης
  • Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

    Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

    Ποιοι είμαστε
  • Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

    Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

    Επικοινωνία
  • Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

    Κατηγορηματικές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo