Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας παραδέχεται ότι το Ιράν εξακολουθεί να διαθέτει τη στρατιωτική ισχύ του
  • Εφετείο ΧΑ: Απόφαση (συνεχής ενημέρωση από τη δίκη)
  • Σαν σήμερα 4 Μάρτη
  • ΟΠΕΚΑ: Ωμή αδικία σε βάρος των πιο ευάλωτων με φόντο ένα ακόμα σκάνδαλο κακοδιαχείρισης
  • Το Ιράν αποκρούει αποτελεσματικά τους αμερικανο-σιωνιστές επιθετιστές
  • H Χεζμπολά υπερασπίζεται (και πάλι) την ανεξαρτησία του Λιβάνου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Πρέπει ήδη να νοσταλγεί τη «γλάστρα» που πετάριζε τα βλέφαρα
Κόντρες

Πρέπει ήδη να νοσταλγεί τη «γλάστρα» που πετάριζε τα βλέφαρα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Οκτ 2025, 18:59

Λίγη στοργή αναζήτησε ο Κούλης, μετά το στραπάτσο που υπέστη με το ιδιώνυμο για τον Αγνωστο Στρατιώτη. Ενα μέρος που δε θα ακουγόταν αντίλογος αλλά μόνο απανωτά “yes mister primeminister”. Θα συμφωνήσετε ότι δεν μπορεί να βρεθεί άλλο τέτοιο μέρος εκτός από το στούντιο του Ράδιο ΣΚΑΪ με οικοδεσπότη το τέρας της… ανεξάρτητης δημοσιογραφίας Αρη Πορτοσάλτε. Mιλάμε τον… τσάκισε τον Μητσοτάκη με τις ερωτήσεις που του έκανε (άμα έχετε τάσεις πολιτικού… μαζοχισμού, μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού).

Ολοι ασχολήθηκαν με το τι είπε ο Μητσοτάκης για τον Δένδια στις… τσουχτερές ερωτήσεις του Πορτοσάλτε. Εμείς μια άλλη λεπτομέρεια συγκρατήσαμε. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλόν είναι να μένει έξω από την όποια πολιτική συζήτηση», είπε ο Κούλης. Οπως λέει και μια παροιμιώδης φράση της πιάτσας, «άλλο τι μου γίνεσαι και άλλο τι μου κάνεις». Αλλο «να τον αφήνουν έξω» τον ΠτΔ, που αφορά τρίτους, και άλλο να μένει έξω» ο ΠτΔ, που εμπεριέχει και τον ίδιο τον ΠτΔ ως υποκείμενο. Μπορεί ο Πορτοσάλτες να μιλούσε για τον Δένδια, που αναφέρθηκε στον Τασούλα, όμως ο Μητσοτάκης αναφερόταν στον Τασούλα, που ήταν ο πρώτος που τον «ξέχεσε» για την ιστορία με τον Αγνωστο Στρατιώτη, ζητώντας του ανοιχτά και δημόσια να μην αναλάβει καμιά νομοθετική πρωτοβουλία τώρα. Ο Δένδιας απλά αναφέρθηκε σ’ αυτή την τοποθέτηση του Τασούλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!

Ο Τασούλας είναι αβεροφικός παιδιόθεν. Μεγάλωσε στο ίδιο πολιτικό λίκνο με τον Σαμαρά. Τώρα που ο Μητσοτάκης τον έκανε ΠτΔ δεν έχει κανένα πρόβλημα να του τα «χώσει», τροφοδοτώντας την εσωκομματική αντιπολίτευση (τον Δένδια). Ο Μητσοτάκης έκανε ΠτΔ τον Τασούλα επειδή, όπως έλεγε, ήθελε ισχυρή πολιτική προσωπικότητα στο αξίωμα του παρελασιάρχη. Είναι σίγουρο ότι νοσταλγεί την πρώην πρόεδρο Κατερίνα που στεκόταν απέναντί του σαν γλάστρα και απλά πετάριζε τα μάτια ενόσω αυτός (ο Κούλης) προπαγάνδιζε τις διάφορες πτυχές της πολιτικής του. Ενώ ο Τασούλας, άκουσε μεν τον μακρύ μονόλογο του Κούλη, είχε όμως και αντίλογο, με τον οποίο τον «έστειλε». Αυτή είναι η μοίρα των αστών πολιτικών όταν μπαίνουν σε τροχιά ελεύθερης πτώσης. Να τους χτυπούν και οι ευεργεςτηθέντες.

Εκθαμβος ο Αρης παρακολουθεί τον Τειρεσία-Κούλη να ξετυλίγει τις σκέψεις του, προβλέποντας τα μελλούμενα, με τη σοφία των αιώνων συσσωρευμένη κάτω από την καλοσχηματισμένη χωρίστρα του.

Το κληρονομικό χάρισμα του Κούλη

Η κορυφαία ατάκα του Κούλη στον… έκθαμβο Πορτοσάλτε: «Και πιστεύω ότι σε αυτό το οποίο σας λέω -και το λέω με πολύ ήρεμο τρόπο, χωρίς να έχω διάθεση ούτε να πολώσω ούτε να αυξήσω την ένταση- συμφωνεί και η πλειοψηφία, η σιωπηλή πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών». Αφού η πλειοψηφία είναι σιωπηλή, πώς ξέρει ο Κούλης την άποψή της για τον Αγνωστο Στρατιώτη; Προφανώς, έχει το κληρονομικό χάρισμα να μαντεύει τα μελλούμενα. Ετσι, μετά τα προσωνύμια Ηρακλής, Τσόρτσιλ, γκόμενος, Μωυσής, μπορεί χαλαρά να ονομαστεί και Τειρεσίας.

Αυτό λέγεται πολιτική αλητεία

Το πρόβλημα του Μητσοτάκη είναι το αυτοσχέδιο μνημείο για τα θύματα στο έγκλημα των Τεμπών. Το είπε καθαρά και χωρίς περιστροφές: «Υπάρχει μνημείο για τους νεκρούς των Τεμπών στην Τεχνόπολη. Γιατί δεν πήγε κανείς εκεί; Διότι σκοπός όλης αυτής της προσπάθειας δεν ήταν η ανάδειξη της τραγωδίας των Τεμπών αυτοτελώς, αλλά η προσπάθεια δημιουργίας μιας συνθήκης κοινωνικής αναταραχής. Γι’ αυτό και επιλέχθηκε αυτός ο χώρος. Εάν ο Δήμος της Αθήνας θέλει να φτιάξει ένα μνημείο κάπου αλλού, έχει τη δυνατότητα να το κάνει και φαντάζομαι ότι θα είχε και ευρύτερη στήριξη. Αυτό το οποίο λέμε είναι: όχι εκεί. Είναι πολύ απλό. Οπουδήποτε αλλού, αλλά όχι εκεί».

Ποιος είναι αυτός στη φωτογραφία, που υποκλίνεται ευλαβικά στο αυτοσχέδιο μνημείο για τα θύματα των Τεμπών; Ο Μητσοτάκης, στις 13 Μάρτη του 2025. Οταν είχε πάει να «εγκαταστήσει τον Τασούλα στην προεδρία της Δημοκρατίας. Τότε υπόκλιση, σήμερα «όχι εκεί». Ο χαρακτηρισμός πολιτική αλητεία γι’ αυτή τη συμπεριφορά είναι νομίζουμε πολύ επιεικής. Και βέβαια, ο κόσμος έχει και μνήμη και κρίση.

Η ιεραρχία της μαφίας, από πάνω προς τα κάτω, είναι: ντον – κονσιλιέρε – σεγκούντι – κάπι – σολντάντι. Οταν στον Φραπέ, που ήταν απλά ένας από τους κάπι της Κρήτης, βρέθηκαν 2,5 εκατ. ευρώ που θεωρούνται παράνομα έσοδα, φανταστείτε πόσα έχουν μαζέψει οι σεγκούντι και πόσα ο ντον. Απλά αυτοί ξέρουν να τα ξεπλένουν και να τα κρύβουν, ενώ τον χωριάτη Φραπέ τον έφαγε η επιδειξιομανία.

Ο ολίγιστος Φάμελλος

Διαμαρτυρήθηκε ο Φάμελλος, γιατί Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης έκαναν και δεύτερο γύρο, χωρίς να επιτραπεί και σ’ αυτόν. Σε μια επίδειξη πολιτικής τσογλανιάς, ο Μητσοτάκης του είπε: «Αυτός είναι ο κανονισμός. Αν δεν σας αρέσει, περάστε έξω»! Ο Φάμελλος το βούλωσε! Την τιμή του ΣΥΡΙΖΑ έσωσε ο Πολάκης που φώναξε στον Κούλη: «Για όμορφα, Μητσοτάκη! Από το σπίτι του μπαμπά σου θα μας διώχνεις, όχι από τη Βουλή». Εχει και τη δικαιολογία του ο Φάμελλος. Πώς να παραστήσει τον πολιτικό αρχηγό, όταν έχει μείνει με ένα κομματίδιο υπό προθεσμία; Το ξέρει και ο ίδιος ότι θα πρέπει να βρει διάδρομο προς το κόμμα Τσίπρα, αλλά πρέπει να πάρει και την κομματική περιουσία, όχι να την αφήσει στους Πολάκη-Παπά που περιμένουν να πάρουν τη σφραγίδα. Ολα αυτά τον έχουν κάνει δύσθυμο και βαρύ. Δεν έχει όρεξη, πώς να το πούμε;

Μπάμπαλε, μαζέψου

Ως κάτοικος Νέου Ηράκλειου ένα έχω να πω στον δημαρχούκο, μετά από το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας μας ότι θέλει να βάλει κάμερες στα σχολεία: Μπάμπαλε, μαζέψου. Δεν ασχολούμαι με τα δημοτικά, αλλά μην με βάζεις σε πειρασμό. Δε θα σου αρέσει καθόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Ο Δήμος Ηράκλειου Αττικής σε ρόλο Μεγάλου Αδερφού

Σκίτσο σε σιωνιστικά μίντια. Ο Γουίτκοφ λέει στον… μπέμπη Νετανιάχου: «Σε λίγο πρέπει να πας για ύπνο». Παρακολουθούν ο Κούσνερ (αριστερά) και ο Τζ. Ντ. Βανς στο κέντρο. Το σκίτσο σχολιάζει τοποθέτηση του Βανς, μετά τη συνάντησή του με τον Νετανιάχου. Ο άξεστος χιλμπίλης είπε πως οι επισκέψεις των Αμερικανών στη σιωνιστική οντότητα (πρώτα πήγαν ο Γουίτκοφ με τον Κούσνερ, ακολούθησε ο Βανς και αναμένεται ο ΥΠΕΞ Ρούμπιο) αποσκοπούν στην επιτήρηση της εύθραυστης εκεχειρίας στη Γάζα και όχι στην «επιτήρηση ενός νηπίου».

Το σιωνιστικό Κανάλι 12 ανέφερε σε ρεπορτάζ του ότι ορισμένα εστιατόρια και καταστήματα στην Ταϊλάνδη, ιδιαίτερα στο γνωστό τουριστικό νησί Κο Φανγκάν, έχουν αρχίσει να αρνούνται την είσοδο σε τουρίστες από το Ισραήλ και να αναρτούν πινακίδες ότι είναι ανεπιθύμητοι.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ Δήμος Ηράκλειου Αττικής σε ρόλο Μεγάλου Αδερφού
Επόμενο άρθρο Χιλιάδες κενά, συγχωνεύσεις τμημάτων, απειλές και τρομοκρατία για να επιβληθεί η αξιολόγηση – Η εκπαίδευση αντιστέκεται

Σχετικά Αρθρα

Sumud

Κόντρες 27 Φεβ 2026, 14:48

Παπασταύρεια κουτοπονηριά

Κόντρες 26 Φεβ 2026, 20:44

Αχός βαρύς ακούγεται από τα πληκτρολόγια / ο Νίκος ρίχνει μ’ έναν γκρα κι ο Παύλος με μπαζούκα

Κόντρες 25 Φεβ 2026, 21:34

O Μr Bean είναι πονηρός

Κόντρες 24 Φεβ 2026, 14:39

Τζαμάλα

Κόντρες 23 Φεβ 2026, 08:51

Kαρναβάλια

Κόντρες 21 Φεβ 2026, 08:03
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας παραδέχεται ότι το Ιράν εξακολουθεί να διαθέτει τη στρατιωτική ισχύ του

Φουντώνει η ανησυχία στις ΗΠΑ για έναν πόλεμο που εξαπέλυσαν και δεν κερδίζουν

4 Μαρ 2026, 13:05
Πολιτική

Εφετείο ΧΑ: Απόφαση (συνεχής ενημέρωση από τη δίκη)

4 Μαρ 2026, 09:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάρτη

4 Μαρ 2026, 00:01
Εργατικά

ΟΠΕΚΑ: Ωμή αδικία σε βάρος των πιο ευάλωτων με φόντο ένα ακόμα σκάνδαλο κακοδιαχείρισης

3 Μαρ 2026, 21:07
Διεθνή

Το Ιράν αποκρούει αποτελεσματικά τους αμερικανο-σιωνιστές επιθετιστές

3 Μαρ 2026, 20:43
Διεθνή

H Χεζμπολά υπερασπίζεται (και πάλι) την ανεξαρτησία του Λιβάνου

Η αμερικανόδουλη κυβέρνηση διέταξε το στρατό να μην συγκρουστεί με τους σιωναζιστές, αλλά να τους ανοίξει περάσματα

3 Μαρ 2026, 19:25
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έχασαν την υποστήριξη της αμερικάνικης «κοινής γνώμης»

3 Μαρ 2026, 12:11
Διεθνή

Ο ιρανικός λαός είναι ενωμένος στην απόφαση να υπερασπιστεί την πατρίδα του

Πήγαν για ρεπορτάζ-λαβράκι και κατέληξαν... στον κουβά

3 Μαρ 2026, 11:25
Πολιτική

Ολοι/ες αύριο (Τετάρτη, 4 Μάρτη, 9 πμ) στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

Τι περιμένουμε από το Α' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων;

3 Μαρ 2026, 05:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάρτη

3 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η Χεζμπολά απορρίπτει την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Αντίστασης

2 Μαρ 2026, 19:25
Παιδεία

Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!

2 Μαρ 2026, 18:01
Διεθνή

Ψηλά τα χέρια, κρατάω μαγκούρα!

2 Μαρ 2026, 17:57
Παιδεία

Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: Μια ελίτ σχολή για λίγους και μια υποβάθμιση σπουδών για τους πολλούς

2 Μαρ 2026, 14:32
Πολιτική

Ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη καλεί σε μέχρις εσχάτων στήριξη σιωναζιστών και αμερικανών ιμπεριαλιστών

2 Μαρ 2026, 14:25
Υγεία

SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

2 Μαρ 2026, 12:56
Διεθνή

Δεν «έπεσε», καταρρίφτηκε το αμερικάνικο F-15

2 Μαρ 2026, 10:24
Διεθνή

Σύσσωμη η Παλαιστινιακή Αντίσταση εκφράζει αλληλεγγύη στο Ιράν

2 Μαρ 2026, 09:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάρτη

2 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και σιωναζιστές ματοκυλούν τη Μέση Ανατολή

1 Μαρ 2026, 10:16
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάρτη

1907: Ανοίγει στην Αγία Πετρούπολη η δεύτερη Δούμα και οι ρωσικές δυνάμεις διαλύουν 40.000 διαδηλωτές.
1918: Οι Μπολσεβίκοι μετακινούν την πρωτεύουσα της Ρωσίας από την Πετρούπολη στη Μόσχα.
1952: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικυρώνει νόμο με τον οποίο διώκονται οι κομμουνιστές εκπαιδευτικοί.
1957: Ο Γρηγόρης Αυξεντίου πέφτει νεκρός μαχόμενος εναντίον βρετανικών δυνάμεων στο κρησφύγετό του στο όρος Τρόοδος (Κύπρος).
1972: Επαναχορηγείται πλήρως η στρατιωτική και οικονομική «βοήθεια» των ΗΠΑ προς την Ελλάδα.
1978: Πεθαίνει στη φυλακή ο χουντικός Μ. Μπαλόπουλος.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo