Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Περσικός Κόλπος: Ξαναβάζουν την ουρά στα σκέλια οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
  • Και η Κύπρος στο χάρτη του «Μεγάλου Ισραήλ»
  • Σαν σήμερα 27 Ιούλη
  • Ιλιά Ερενμπουργκ: Μια ιστορία του αυτοκινήτου
  • Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού
  • Βάσεις εισαγωγής 2026: 25.926 υποψήφιοι αποκεφαλίστηκαν λόγω Ελάχιστης Bάσης Εισαγωγής
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Η Παλαιστινιακή Αντίσταση είναι ένας οργανωμένος στρατός που χρησιμοποιεί τακτική ανταρτοπόλεμου (video)
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση είναι ένας οργανωμένος στρατός που χρησιμοποιεί τακτική ανταρτοπόλεμου (video)

Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Σεπ 2025, 20:10

Η καταδρομική επιχείρηση της Παλαιστινιακής Αντίστασης έγινε στις 20 Αυγούστου και προκάλεσε αίσθηση. Κομάντο των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ επέδραμε σε στρατόπεδο της Ταξιαρχίας Κφιρ του σιωναζιστικού στρατού, στην ευρύτερη περιοχή της Χαν Γιούνις, και σκόρπισε τον όλεθρο σε ένα τσούρμο πανικόβλητων σιωναζιστών.

Η ξεφτίλα ήταν μεγάλη, γιατί η Ταξιαρχία Κφιρ είναι μια μονάδα φονιάδων, ειδικευμένη στην αντιμετώπιση του ανταρτοπόλεμου. Επρεπε πάση θυσία να καλύψουν την ξεφτίλα και έφτασαν μέχρι του σημείου να κατασκευάσουν μαϊμού βίντεο, ισχυριζόμενοι ότι εξόντωσαν σχεδόν όλους τους παλαιστίνιους μαχητές. Επειδή η μαϊμουδιά αποκαλύφτηκε από τα ίδια τα σιωνιστικά μίντια, άφησαν την υπόθεση να ξεχαστεί, χωρίς να τη σκαλίσουν άλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Καταδρομική επίθεση μαχητών μέσα σε στρατόπεδο του σιωναζιστικού στρατού

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

Σήμερα, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ δημοσίευσαν βίντεο από αυτή την επιχείρηση. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε διάρκεια βίντεο της Αντίστασης και από τα πιο εντυπωσιακά, αν όχι το πιο εντυπωσιακό. Βλέπουμε μαχητές, απόλυτα οργανωμένους, με γνώση των ρόλων τους, να επιτίθενται με το γνωστό θάρρος που χαρακτηρίζει τον παλαιστίνιο μαχητή. Με κάθε είδους όπλα: αυτόματα τουφέκια, χειροβομβίδες, ρουκετοβόλα RPG, αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Και βέβαια, οι κάμερες δεν ήταν δυνατό να καταγράψουν τα πάντα. Πόλεμο διεξήγαγαν, δε γύριζαν ταινία. Από την άλλη, υπάρχουν και πλάνα που σίγουρα έκρυψε η Αντίσταση, για λόγους πολεμικής σκοπιμότητας.

Αυτό που προκύπτει από το βίντεο και από τα σχόλια που κάνει ένας διοικητής πεδίου των Αλ-Κασάμ, είναι πως η Παλαιστινιακή Αντίσταση είναι ένας οργανωμένος στρατός που διεξάγει ανταρτοπόλεμο, προσαρμόζοντας την τακτική της στην ανάγκη πρόκλησης συνεχούς φθοράς στον εχθρικό στρατό. Ο διοικητής που μιλάει στην κάμερα κάνει λόγο και για σχολή στην οποία εκπαιδεύτηκαν. Κι αυτό λέει πολλά.

Η καταδρομική επιχείρηση, στην οποία πήρε μέρος μονάδα μαχητών Αλ-Κασάμ μεγέθους διμοιρίας πεζικού (τουλάχιστον 20 μαχητές) έγινε στο στρατόπεδο της Μονάδας Αναγνώρισης Haruv της 900 Ταξιαρχίας (Kfir) του σιωναζιστικού στρατού, στη νοτιοανατολική Χαν Γιούνις.

Το βίντεο ξεκινά με δήλωση από διοικητή πεδίου, οπλισμένο με ένα τουφέκι Colt 653, ενώ δίπλα του έχει και ένα X95 (Tavor), λάφυρα από τις ειδικές δυνάμεις του σιωναζιστικού στρατού. Αν αφαιρέσουμε τις πολλές θρησκευτικές αναφορές, που αποτελούν το ιδεολογικό περίβλημα της σύγχρονης φάσης της παλαιστινιακής εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης, μπορούμε να δούμε την ουσία.

Ο διοικητής αποκαλύπτει ότι παρακολούθησαν τις εχθρικές δυνάμεις από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του στρατοπέδου τους, παρά την πλήρη αεροπορική υπεροχή του εχθρού και την εντατική επιτήρηση του εδάφους. Χρησιμοποίησαν τέσσερις συνεχείς φορές το ίδιο άνοιγμα σήραγγας, η οποία είχε εντοπιστεί νωρίτερα από το σιωναζιστικό στρατό. Αρχικά για να παρακολουθήσουν τις κινήσεις του εχθρού μέχρι και την παραμονή της επιχείρησης και μετά για να εξαπολύσουν την επίθεση. Και ο εχθρός δεν κατάφερε ποτέ να εντοπίσει τους μαχητές.

Αυτό δείχνει ευφυΐα στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη της τακτικής της Αντίστασης. Εκτίμησε σωστά, ότι οι σιωναζιστές θεωρούσαν τη συγκεκριμένη σήραγγα «καμένη» και επομένως άχρηστη για την Αντίσταση. Ετσι, πρόσφερε στους μαχητές το καλύτερο σημείο εφόρμησης και μετά διαφυγής.

Στο βίντεο βλέπουμε την επιδρομή σε κτίρια στα οποία είχαν οχυρωθεί οι σιωναζιστές και το χτύπημά τους από κοντινή απόσταση με ρουκέτες κατά προσωπικού. Η διμοιρία των μαχητών εγκαθίδρυσε πλήρη και αποτελεσματικό έλεγχο στο στρατόπεδο για 30 λεπτά, προτού αποσυρθεί. Την απόσυρση κάλυψε άλλη μονάδα των Αλ-Κασάμ με εκτόξευση βλημάτων όλμου διάφορων διαμετρημάτων.

Το βίντεο δε δείχνει την επίθεση εναντίον φρουρούμενων τανκ μέσα στο στρατόπεδο, με χρήση ρουκετών και εκρηκτικών μηχανισμών.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/09/VID_20250928_220530_515-1.mp4

Μετάφραση

0:50 – «Η ηγεσία της Αντίστασης μελέτησε τη συμπεριφορά του εχθρού στις χερσαίες κινήσεις του μέσα στη Λωρίδα, με την εγκατάσταση νέων θέσεων μάχης μέσα σε κατοικημένες περιοχές, από όπου εξαπέλυε επιθέσεις στον λαό μας. Με αυτόν τον τρόπο παραμέλησε το ότι η Αντίσταση τον παρακολουθούσε στενά. Ως αποτέλεσμα, εντοπίσαμε την εγκατάσταση μιας νέας θέσης που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά σύνορα του χώρου ευθύνης της Ταξιαρχίας Χαν Γιούνις».

1:10 – Ο τόπος της επιχείρησης.

1:17 – «Παρά την απόλυτη αεροπορική υπεροχή του εχθρού και την εντατική επιτήρηση του εδάφους, οι μαχητές μας μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τις δυνάμεις του εχθρού από τη πρώτη στιγμή που η θέση δημιουργήθηκε. Ο εχθρός απέτυχε να εντοπίσει τους μαχητές, καθώς χρησιμοποιήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη φορά το ίδιο άνοιγμα σήραγγας, από όπου παρακολουθήθηκε η τοποθεσία της επιχείρησης από το σημείο επίθεσης για να συλλεχθούν ακριβείς πληροφορίες ακριβώς μία ημέρα πριν από την υλοποίηση της επιχείρησης».

1:34 – Παρακολούθηση της νεοδημιουργηθείσας θέσης.

1:50 – «Με τον Αμπού Ιμπραήμ, τον Μοχάμεντ Αλ-Σινουάρ, ο θεός να τον ελεήσει, προτού πέσει μάρτυρας, συζητούσαμε για τη σημασία της αξιολόγησης της στρατιωτικής κατάστασης. Η αξιολόγηση της στρατιωτικής κατάστασης. Αυτό που μάθαμε στην ακαδημία και όλος ο κόσμος μαθαίνει. Η αποστολή. Η γη. Ο εχθρός και ο φίλος. Ο χρόνος και η απόσταση. Η έκφραση των πολιτών. Αυτά είναι στάνταρντ, παράγοντες για την αξιολόγηση μιας στρατιωτικής κατάστασης. Ο αδελφός μας Αμπού Ιμπραήμ είπε: «Θέλω να προσθέσω έναν ακόμα παράγοντα και είναι το δικαίωμά μας ως Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ να τον προσθέσουμε. Είμαστε μια στρατιωτική σχολή». Είπε: «Ο παράγοντας της βεβαιότητας στη νίκη του παντοδύναμου θεού».

2:29 – Η έξοδος των μαχητών από το άνοιγμα της σήραγγας.

2:41 – Προώθηση προς τη νεοδημιουργηθείσα θέση.

3:01 – «Ζητώ από τον παντοδύναμο Θεό να μας δώσει επιτυχία σ’ αυτό το έργο και να είναι αυτό το έργο εκδίκηση για όλους τους μάρτυρές μας — τους ηγέτες και τους στρατιώτες και όλους τους γιους του παλαιστινιακού λαού μας, γενικά για τους μάρτυρες. Και ο ιμάμης Χασάν αλ-Μπάσρι, ο θεός να τον ελεήσει, λέει ότι για κάθε μονοπάτι υπάρχει συντόμευση. Η συντόμευση του μονοπατιού προς τον παράδεισο είναι ο ιερός αγώνας».

3:26 – «Ο Θεός είναι μεγάλος. Και εδώ, στην αιχμή της αποστολής, ο διοικητής της αποστολής. Ο ηγέτης μας [μπιπ]. Η ηγεσία μας μάχεται μπροστά από τους στρατιώτες».

4:51 – «Κύριε, δώσε μας επιτυχία».

5:09 – «Ο εχθρός ακόμα δεν κατάφερε να διεξαγάγει επιτυχημένη αμυντική μάχη από φόβο. Και οι μαχητές μας επεκτάθηκαν σε πλήρη έλεγχο του τόπου για περισσότερη από μισή ώρα, προκαλώντας απώλειες στον εχθρό, τόσο νεκρούς όσο και τραυματίες».

5:30 – «Είμαι ο αδελφός σου που αναζητά το μαρτύριο, [μπιπ]. Προσφέρω τη ζωή μου φτηνά για χάρη του παντοδύναμου Θεού και ας είναι αυτό απόδειξη για όλους τους μουτζαχεντίν του κόσμου. Και αυτή η επιχείρηση είναι μια καλή παράδοση για τον αδελφό μας, τον Γενικό Διοικητή Αμπού Χάλεντ Αλ-Ντέιφ. Γι’αυτό, μη λυγίσετε και μη διστάσετε, προχωρήστε στην εκπλήρωση της υπόσχεσης του Θεού».

5:53 – «Με την άδεια του Θεού, λέμε στην ηγεσία του εχθρού και στον ηττημένο στρατό του, που νόμισε εκκενώνοντας όλες τις ασφαλείς κατοικημένες περιοχές ότι είχε αφαιρέσει τη θέλησή μας να πολεμήσουμε και πως είχε πετύχει την κατοχή και τον έλεγχο της γης, ξεχνώντας ότι τα μάτια των μαχητών μας τον περιμένουν. Οτι περιμένουμε τη στιγμή που θα σας επιτεθούμε. Οι Πέτρες του Δαβίδ είναι ακόμα στα χέρια μας, σας τις πετάμε και καταστρέφουμε τα Αρματα του Γεδεών, που πίσω τους βρίσκεται η εύθραυστη οντότητά σας. Νόμισαν ότι τα φρούριά τους θα τους προστάτευαν, αλλά ο Θεός ήρθε καταπάνω τους από εκεί που δεν το περίμεναν και σκόρπισε τρόμο στις καρδιές τους».

Εκτακτη είδηση: Σφοδρά χτυπήματα – Υποφέρουν οι σιωναζιστές στην Πόλη της Γάζας

Σιωνιστικά μίντια άρχισαν πριν από λίγο να μιλούν για «σοβαρό επεισόδιο ασφάλειας» στη Γάζα με νεκρούς και πολλούς τραυματίες, μέτα από στόχευση τανκ με αντιαρματική ρουκέτα. Ελικόπτερα μεταφέρουν τραυματίες σε τρία (!) νοσοκομεία.

Τοπικές παλαιστινιακές πηγές και άνθρωποι που σχετίζονται με τις Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ αναφέρουν συνεχιζόμενες σφοδρές μάχες μεταξύ των παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων και τις σιωναζιστικές μεραρχίες 98 (Ha-Esh) και 36 (Ga’ash), στην περιοχή Αλ-Νασρ στην Πόλη της Γάζας.

Παλαιστινιακές πηγές μιλούν για έναν αριθμό κατεστραμμένων αρμάτων Merkava και την προσγείωση ελικοπτέρων Medevac των IDF. Πηγές από τη γειτονιά Αλ-Νασρ αναφέρουν ότι η Αντίσταση στόχευσε ένα ισραηλινό όχημα παρουσία πολιτών, οι οποίοι άρχισαν να πανηγυρίζουν βλέποντας το εχθρικό όχημα να τυλίγεται στις φλόγες. Βγήκε κιόλας ένα βιντεάκι που δείχνει όχημα (για τανκ φαίνεται) να καίγεται.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/09/AlNasr_GazaCity_29-9-25.mp4

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι χτυπήθηκαν δύο τανκ μεταφοράς προσωπικού, ένα τανκ Merkava και μια στρατιωτική μπουλντόζα D9, με απολογισμό τουλάχιστον δύο νεκρούς και αρκετούς τραυματίες.

Σιωνιστικά μίντια αναφέρουν ότι τουλάχιστον τέσσερα στρατιωτικά ελικόπτερα προσγειώθηκαν στο νοσοκομείο Σορόκο (στη Μπερσεβά) μεταφέροντας τραυματίες στρατιώτες. Oι τραυματίες είναι τουλάχιστον 13, σύμφωνα μ’ αυτές τις αναφορές. Οι ίδιοι οι σιωναζιστές στρατιώτες κυκλοφορούν βίντεο στα σόσιαλ μίντια.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/09/helicopter_29-9-25.mp4

 

 

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροEίδ’ ο ρατσιστής τη γενιά του κι αναγάλιασ’ η καρδιά του

Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

Σχετικά Αρθρα

Περσικός Κόλπος: Ξαναβάζουν την ουρά στα σκέλια οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Διεθνή 27 Ιούλ 2026, 11:22

Oι Χούθι βομβάρδισαν επιτυχώς το διυλιστήριο της ARAMCO στη Σαουδική Αραβία

Διεθνή 25 Ιούλ 2026, 18:16

Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ

Διεθνή 24 Ιούλ 2026, 19:48

Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη

Διεθνή 24 Ιούλ 2026, 19:28

Η Ιαπωνία δηλώνει ότι η διεθνής στήριξη προς την Παλαιστίνη θα συνεχίσει να ενισχύεται

Διεθνή 24 Ιούλ 2026, 09:22

Σφυροκοπά τους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού η κοινοβουλευτική ομάδα της Χεζμπολά

Διεθνή 23 Ιούλ 2026, 20:03
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Περσικός Κόλπος: Ξαναβάζουν την ουρά στα σκέλια οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

27 Ιούλ 2026, 11:22
Πολιτική

Και η Κύπρος στο χάρτη του «Μεγάλου Ισραήλ»

27 Ιούλ 2026, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούλη

27 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Ιλιά Ερενμπουργκ: Μια ιστορία του αυτοκινήτου

26 Ιούλ 2026, 10:50
Αθλητισμός

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

26 Ιούλ 2026, 09:59
Παιδεία

Βάσεις εισαγωγής 2026: 25.926 υποψήφιοι αποκεφαλίστηκαν λόγω Ελάχιστης Bάσης Εισαγωγής

32.910 υποψήφιοι συνολικά έμειναν εκτός νυμφώνος

26 Ιούλ 2026, 08:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούλη

26 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι Χούθι βομβάρδισαν επιτυχώς το διυλιστήριο της ARAMCO στη Σαουδική Αραβία

25 Ιούλ 2026, 18:16
Αγροτικά

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσιάρας έστειλε κατηγορούμενο τον «Γκρούεζά» του για να αρχειοθετηθεί ο ίδιος

Μαφιόζικοι χειρισμοί για το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

25 Ιούλ 2026, 12:53
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

25 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούλη

25 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ

24 Ιούλ 2026, 19:48
Διεθνή

Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη

24 Ιούλ 2026, 19:28
Διεθνή

Η Ιαπωνία δηλώνει ότι η διεθνής στήριξη προς την Παλαιστίνη θα συνεχίσει να ενισχύεται

24 Ιούλ 2026, 09:22
Εργατικά

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

24 Ιούλ 2026, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούλη

24 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σφυροκοπά τους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού η κοινοβουλευτική ομάδα της Χεζμπολά

23 Ιούλ 2026, 20:03
Διεθνή

Η CIA εκτιμά ότι δεν υπάρχει προοπτική νίκης των ΗΠΑ επί του Ιράν

23 Ιούλ 2026, 19:45
Πολιτική

Δεξιός να ντουφεκάει δεξιό;

23 Ιούλ 2026, 18:50
Διεθνή

Χαλίλ αλ-Χάγια: Οι καταιγίδες της αδικίας δεν θα μας νικήσουν και δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στο χώμα της ευλογημένης Παλαιστίνης

Η πρώτη δημόσια ομιλία του νεοεκλεγέντα ηγέτη της Χαμάς

23 Ιούλ 2026, 14:10
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούλη

Φινλανδία: Ημέρα υπναράδων.

1794: Καρατομείται ο Ροβεσπιέρος.

1929: Διαμαρτυρία χιλίων ατόμων κατά του «Ιδιώνυμου» στην Καλλιθέα, τραυματισμοί και συλλήψεις.

1943: Αρχίζει η στρατολόγηση στα Τάγματα Ασφαλείας που δημιούργησε η κυβέρνηση Ράλλη.

1953: Πεθαίνει o Νικόλαος Πλαστήρας.

1957: Δολοφονείται ο πρόεδρος της Γουατεμάλα Κάρλος Καστίγιο Αρμας.

1967: Εξι καταδίκες μελών του ΠΑΜ από έκτακτο στρατοδικείο (Χανιά).

1967: Δεκαπεντάλεπτη αντιχουντική εκπομπή από δύο μαγνητόφωνα τοποθετημένα σε μπαλκόνι της οδού Πανεπιστημίου (ΠΑΜ).

1969: Ανεύρεση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού της ΔΑ στο προαύλιο της μονής Πετράκη.

1982: Ισραηλινά αεροπλάνα βομβαρδίζουν τη δυτική Βηρυτό, 120 νεκροί.

1996: Βομβιστική επίθεση στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα, δύο νεκροί και 111 τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

    • Εφετείο 17Ν

      Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

  • ΕΛΑ

    Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

      Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

      Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

      Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

      Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

    Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

  • Επικοινωνία

    Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

    Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

  • Όροι χρήσης

    Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

    Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

  • Ποιοι είμαστε

    Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

    Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

  • Επικοινωνία

    Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

    Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

  • Όροι χρήσης

    Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

    Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo