Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Το Ισραήλ ελέγχει το 42% της Δυτικής Οχθης καθώς οι εποικισμοί και τα φυλάκια φτάνουν τα 592
  • Σαν σήμερα 24 Αυγούστου
  • Μαχμούντ Καμάτι: Τα όπλα της Αντίστασης είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Χεζμπολά
  • Η Οδύσσεια του Νόλαν και ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός
  • Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση
  • Σαν σήμερα 23 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Οι εμπρηστές των δασών κάθονται σε κυβερνητικές καρέκλες
Περιβάλλον

Οι εμπρηστές των δασών κάθονται σε κυβερνητικές καρέκλες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Ιούλ 2022, 10:55

H καταστροφική πυρκαγιά στην Πεντέλη βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και κατατρώει αυτόν τον τόσο πολύτιμο για την Αττική (όπου κατοικεί ο μισός πληθυσμός της χώρας) πνεύμονα πρασίνου. Ως συνήθως, τα ρεπορτάζ των ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, από τα οποία «κρέμονται» οι άνθρωποι για να μάθουν νέα, ασχολούνται με λεπτομέρειες που εντυπωσιάζουν, τραβώντας την προσοχή σ’ αυτό που φαίνεται και όχι στα αίτιά του.

Πέρυσι ήταν η περιοχή Βαρυμπόμπης-Αγίου Στεφάνου, φέτος η Πεντέλη (και ο Υμηττός πριν από μερικές εβδομάδες). Και δεν είναι η πρώτη φορά.

Η θεωρία του «στρατηγού ανέμου» επανέρχεται στο προσκήνιο, όχι με τη γλαφυρότητα του αλήστου μνήμης Βύρωνα Πολύδωρα, αλλά με συνεχείς αναφορές στις «ριπές του ανέμου» και στο «μικροκλίμα της φωτιάς», για να σφηνωθεί στα μυαλά των ανθρώπων πως ό,τι συμβαίνει είναι… μοιραίο, δεν μπορούσε να προβλεφθεί, πόσω μάλλον να αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Είναι «ακραίο καιρικό φαινόμενο» τα μελτέμια που κάθε χρόνο τέτοια εποχή φυσούν στη χώρα μας; Γιατί αναγορεύουν σε μείζον γεγονός ένα φυσικό φαινόμενο που επαναλαμβάνεται με… απόλυτη συνέπεια κάθε χρόνο τέτοια εποχή και όχι την παντελή έλλειψη πρόνοιας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών –και μάλιστα σε περιαστικά δάση, διάσπαρτα με οικισμούς- σε συνθήκες ισχυρών ανέμων;

Οταν μιλάμε για έλλειψη πρόνοιας δεν αναφερόμαστε στη δασοπυρόσβεση σε μια πυρκαγιά που έχει γιγαντωθεί και έχει καταστεί ανεξέλεγκτη, αλλά πρώτον στην προστασία και ανάπτυξη των δασών ώστε να μην είναι ευάλωτα στις πυρκαγιές και δεύτερο στη λειτουργία μηχανισμού έγκαιρης ανίχνευσης και παρέμβασης, ώστε η φωτιά να αντιμετωπίζεται στην αρχή της, προτού «ξεφύγει».

Η εκδήλωση των καταστροφικών πυρκαγιών δεν οφείλεται μόνο στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται την άνοιξη και ιδιαίτερα το καλοκαίρι στεγνώνοντας την ατμόσφαιρα, αλλά σε άλλες αιτίες: 

  • Στη συσώρρευση μεγάλου όγκου καύσιμης ύλης, λόγω της εγκατάλειψης των δασών στην τύχη τους, διαχρονικά απ΄ όλες τις κυβερνήσεις. Το ίδιο συνέβη και φέτος και πέρυσι με τις μεγάλες καταστροφές των δασών στη διάρκεια του χειμώνα. Τα δάση δεν καθαρίστηκαν από τη νεκρή ξύλινη μάζα, η οποία έγινε συσσωρευμένο μπαρούτι στο εσωτερικό τους.
  • Στην ύπαρξη μέσα στα δάση (και όχι μόνο) διάσπαρτων αδέσποτων χωματερών.
  • Στην ύπαρξη μέσα στα δάση ηλεκτροφόρων καλωδίων της ΔΕΗ, χαμηλής και υψηλής τάσης, καθώς και πυλώνων που δεν καθαρίζονται, για να εμφανίζει η ΔΕΗ υψηλά κέρδη. Στη διέλευση μέσω δασών των τραίνων.
  • Στην εγκατάλειψη της ρητινοκαλλιέργειας.
  • Στις περιβόητες οικιστικές πυκνώσεις, δηλαδή στη δημιουργία ολόκληρων παράνομων οικισμών μέσα στα δάση.

Ακούσατε κανέναν να μιλάει γι’ αυτές τις αιτίες, στους ραδιοτηλεοπτικούς μαραθώνιους που ξεκίνησαν χθες νωρίς το βράδυ και συνεχίζονται ακόμη;

Ο Αμυράς, αυτή η προσωποποίηση της πολιτικής αθλιότητας, κάνει εδώ και μερικές εβδομάδες photo tour σε διάφορες περιοχές, παραμυθιάζοντας τον ελληνικό λαό ότι τάχα γίνονται τεράστιας έκτασης καθαρισμοί δασών. 

Ο… έτερος Καππαδόκης της πολιτικής απάτης και των δημόσιων σχέσεων, η μεταγραφή από το εξωτερικό Χρήστος Στυλιανίδης, έλεγε στις 4 Ιούλη στο Πρώτο Πρόγραμμα, στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη, αναφερόμενος στην πυρκαγιά στην Ηλεία: «Φέτος, διαθέτουμε περίπου 120 εκατ. ευρώ για καθαρισμούς δασών, αντιπυρικές ζώνες, διάνοιξη δασικών δρόμων. Αυτό δεν γινόταν για πάρα πολλά χρόνια, μπαίνουμε σε δάση που είχαν να καθαριστούν 30-40 χρόνια. Αυτό ξεκίνησε με την συνεργασία του υπουργείου Περιβάλλοντος και θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον Γιώργο Αμυρά και τις δασικές υπηρεσίες. Καταφέραμε και μετά από 25 χρόνια φέραμε πάλι κοντά δασικές υπηρεσίες και πυροσβέστες, που για διάφορους λόγους είχαν απομακρυνθεί και αυτό ήταν μεγάλο πρόβλημα. Αυτοί είναι οι βασικοί εμπλεκόμενοι σε μια πυρκαγιά, έγινε και αυτό, βελτιώνεται η κατάσταση»!

Ποια είναι η αλήθεια; Οτι οι καθαρισμοί αφορούν μόνο μερικά μέτρα δεξιά και αριστερά των δασικών δρόμων. Μέσα στο δάσος δεν μπαίνουν να καθαρίσουν! Οσο για τη συνεργασία Πυροσβεστικής – Δασικών Υπηρεσιών, πρόκειται για κανονική πολιτική απάτη του Μητσοτάκη και των επιτελών του. Εχουμε γράψει αρκετές φορές γι’ αυτό το θέμα. Ενδεικτικά σας παραπέμπουμε στο άρθρο μας με τίτλο: Ο Μητσοτάκης, προτού μετακινήσει τις δασικές υπηρεσίες, τις αποψιλώνει από αρμοδιότητες! (27.9.2021).

Εκαναν τίποτα για να καθαρίσουν τις αδέσποτες χωματερές, που δημιουργούνται κυρίως στα περιαστικά δάση; Τίποτα απολύτως. Προσέλαβαν εργαζόμενους για να ελέγχουν ώστε να μη δημιουργούνται νέες χωματερές και να μην «φουσκώνουν» οι υπάρχουσες; Αστεία πράγματα.

Υποχρέωσαν τη ΔΕΗ να καθαρίσει τους πυλώνες και τους υποσταθμούς της και τις διαδρομές που ακολουθούν τα καλώδιά της; Οχι βέβαια.

  • Από πυλώνα της ΔΕΗ ξεκίνησε η περσινή δασική πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη
  • Στις 10:40 το πρωί ξεκίνησε η φωτιά από τον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Ανα Γλυφάδα

Αντ’ αυτών, ο πρωταθλητής του πολιτικού σόου Στυλιανίδης οργάνωσε φιέστα μαζί με το golden boy του ΑΔΜΗΕ Μ. Μανουσάκη και ανακοίνωσε: «Οι Πυλώνες του ΑΔΜΗΕ ασπίδα πυροπροστασίας στην Πάρνηθα»! Ο ΑΔΜΗΕ ανέπτυξε, λέει, ένα έξυπνο σύστημα πυρανίχνευσης και θα τοποθετήσει πιλοτικά 540 αισθητήρες και κάμερες σε 135 πυλώνες, «που θα προειδοποιούν το Πυροσβεστικό Σώμα για πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς στο δάσος της Πάρνηθας». Ολο δε το πιλοτικό πρόγραμμα «δρομολογείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας». Πόσο πάει… το μαλλί; Τι λεφτά θα πληρώσει ο κρατικός προϋπολογισμός; Λεπτομέρειες δεν μας είπαν, όμως ο ΑΔΜΗΕ έχει πρωταρχική υποχρέωση να καθαρίσει πυλώνες, υποσταθμούς και οδεύσεις των καλωδιακών γραμμών του. Και δεν το κάνει, γιατί πρυτανεύει η νεοφιλελεύθερη λογική «αύξηση του κέρδους με κάθε κοινωνικό κόστος».

Και φτάνουμε σ’ αυτό που έχει άμεση σχέση (και) με τη νέα πυρκαγιά στην Πεντέλη: ανθρωπογενείς δραστηριότητες (όπως τις χαρακτηρίζουν οι ειδικοί) μέσα στα δάση. Βίλες εδώ, βίλες εκεί, βίλες παραπέρα. Παράνομη δόμηση μέσα στα δάση. Ο Μητσοτάκης τάσσεται απροκάλυπτα υπέρ της νομιμοποίησης των οικιστικών πυκνώσεων: το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε στις 18 Αυγούστου του 2021 (και δεν αναφέρεται μόνο στην επιχειρούμενη νομιμοποίηση των οικιστικών πυκνώσεων, αλλά ευρύτερα στην ακολουθούμενη αντιδασική πολιτική).

Πώς είναι δυνατόν να ανάβει φωτιά σε περιαστικό δάσος, σε συνθήκες δυνατών ανέμων, και να μην υπάρχει άμεση ανίχνευση και άμεση παρέμβαση, ώστε να κατασβεστεί στην αρχή; Γιατί μετά θα φουντώσει, θα γίνει ανεξέλεγκτη και θα κατασταλεί μόνο όταν θα έχει ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο;

Πριν από μερικές εβδομάδες είχαμε ανάλογο φαινόμενο με την πυρκαγιά που προκλήθηκε από υποσταθμό της ΔΕΗ στην Ανω Γλυφάδα, δεν την πρόλαβαν (γιατί δεν είχαν κανένα μηχανισμό επαγρύπνησης και άμεσης παρέμβασης), με αποτέλεσμα να απλωθεί γρήγορα στη Βούλα και στη Βάρη, μέσα από τα ακαθάριστα και γεμάτα ξερόχορτα οικόπεδα και από τον ακαθάριστο και γεμάτο ξερή καύσιμη ύλη Υμηττό. Και εγκληματίες και άχρηστοι ήταν ο τίτλος σχετικού άρθρου μας. Διαβάστε το, γιατί το ίδιο έγινε και στην Πεντέλη.

Οι εμπρηστές των δασών κάθονται σε κυβερνητικές καρέκλες. Οχι μόνο της σημερινής κυβέρνησης αλλά και όλων ανεξαιρέτως των προηγούμενων, που ακολουθούσαν και εξακολουθούν να ακολουθούν την ίδια αντιδασική πολιτική, που καταστρέφει το δασικό πλούτο της χώρας μας, χειροτερεύει τις συνθήκες ζωής του λαού μας, καταστρέφει περιουσίες μεροκαματιάρηδων και ενίοτε προκαλεί και θανάτους.

    • Θα επανέλθουμε με αποκαλυπτικά στοιχεία τις επόμενες ώρες

 

Εκτύπωση 🖨
ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 20 Ιούλη
Επόμενο άρθρο Αυτή είναι η νομική διαδικασία για να επιστρέψει ο Λιγνάδης στη φυλακή

Σχετικά Αρθρα

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

Περιβάλλον 4 Αυγ 2026, 10:20

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

Περιβάλλον 30 Ιούλ 2026, 21:17

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

Περιβάλλον 23 Ιούλ 2026, 12:21

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Το Ισραήλ ελέγχει το 42% της Δυτικής Οχθης καθώς οι εποικισμοί και τα φυλάκια φτάνουν τα 592

24 Αυγ 2026, 07:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

24 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχμούντ Καμάτι: Τα όπλα της Αντίστασης είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Χεζμπολά

23 Αυγ 2026, 18:44
Πολιτισμός

Η Οδύσσεια του Νόλαν και ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός

23 Αυγ 2026, 10:42
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

87 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2026, 05:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ένοπλη Παλαιστινιακή Αντίσταση χαιρετίζει το ευρύ μέτωπο εκλογικής συνεργασίας

22 Αυγ 2026, 18:14
Διεθνή

Η Ιρλανδία απορρίπτει περισσότερες βίζες Παλαιστίνιων απ’ όσες εγκρίνει, για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια

22 Αυγ 2026, 09:57
Διεθνή

Ενα κράτος τρομοκράτης που κάνει «εξαγωγή» του πολέμου

22 Αυγ 2026, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Θα δώσουν έδρα στο ακροδεξιό γκεσέμι;

21 Αυγ 2026, 20:11
Διεθνή

Ναφτάλι Μπένετ: Εχουμε χάσει τις ΗΠΑ, έχουμε χάσει τον κόσμο

21 Αυγ 2026, 10:57
Διεθνή

Παλαιστίνη: Ευρύ εκλογικό μέτωπο με πυρήνα τις δυνάμεις της Αντίστασης

21 Αυγ 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτική

Η πολεμοτρομοϋστερία είναι ο καπνός παραλλαγής που προσπαθεί να κρύψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν,

20 Αυγ 2026, 20:51
Εργατικά

Με νέα δίωξη παραπέμπουν στο Πειθαρχικό συνταξιούχους (!) και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς στον Πειραιά

20 Αυγ 2026, 20:19
Πολιτική

Η σιωνιστική τύφλωση του Συνήγορου του Πολίτη

20 Αυγ 2026, 15:09
Διεθνή

The Economist: Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν κρίση στους πυραύλους αναχαίτισης μετά την εκτεταμένη χρήση τους στον πόλεμο με το Ιράν

20 Αυγ 2026, 10:43
Διεθνή

«Η Αντίσταση έχει κόκκινες γραμμές και ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει την κατοχή»

Δηλώσεις του εκπρόσωπου της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ

20 Αυγ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Αυγούστου

20 Αυγ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

Λιβερία: Ημέρα σημαίας (1847).

1902: Αρχίζει η λειτουργία του υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου.

1905: Οκτώ ναύτες του «Ποτέμκιν» καταδικάζονται σε θάνατο για την ανταρσία.

1930: Διαδηλώσεις στην Ινδοκίνα με αφορμή την τρίτη επέτειο της εκτέλεσης των Sacco και Vanzetti, δύο νεκροί.

1962: Προάστιο της Αβάνας βομβαρδίζεται από τη θάλασσα κατά την επίθεση κουβανών εξόριστων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo