Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Το Ισραήλ ελέγχει το 42% της Δυτικής Οχθης καθώς οι εποικισμοί και τα φυλάκια φτάνουν τα 592
  • Σαν σήμερα 24 Αυγούστου
  • Μαχμούντ Καμάτι: Τα όπλα της Αντίστασης είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Χεζμπολά
  • Η Οδύσσεια του Νόλαν και ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός
  • Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση
  • Σαν σήμερα 23 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Αυτή είναι η νομική διαδικασία για να επιστρέψει ο Λιγνάδης στη φυλακή
Πολιτική

Αυτή είναι η νομική διαδικασία για να επιστρέψει ο Λιγνάδης στη φυλακή

Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Ιούλ 2022, 13:58

Ο κόσμος αγανακτεί, οι καλλιτέχνες καταγγέλλουν στα θέατρα, όμως για να επιστρέψει ο Λιγνάδης στη φυλακή υπάρχουν συγκεκριμένες νομικές διαδικασίες. Και πρέπει να ξέρουμε ποιες είναι αυτές, ώστε να είναι στοχευμένες και με ονοματεπώνυμο οι παρεμβάσεις. 

Για παράδειγμα, μπορεί η Εισαγγελία Εφετών να ασκήσει έφεση στην αθωωτική απόφαση για τον ένα βιασμό και στο ύψος των ποινών, ώστε η δίκη του Λιγνάδη στο δεύτερο βαθμό να ξεκινήσει από μηδενική βάση (κατηγορούμενος για τρεις βιασμούς ανηλίκων και όχι για δύο που καταδικάστηκε και αντιμέτωπος με ποινή μέχρι και 15 χρόνια κάθειρξη για κάθε βιασμό). Ομως, η Εισαγγελία Εφετών δεν μπορεί να ξαναστείλει τον Λιγνάδη στη φυλακή. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο Αρειος Πάγος, μέσα από τη διαδικασία της αναίρεσης. Οπως έγινε με τον νεοναζιστή Πατέλη και το δολοφόνο Κορκονέα.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, λοιπόν, οφείλει να ζητήσει από την πρόεδρο του ΜΟΔ Γιούπη Παναγιώτα να καθαρογράψει την καταδικαστική απόφαση του Λιγνάδη «εντός του απολύτως αναγκαίου χρόνου», προκειμένου να ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης με την οποία αποφυλακίστηκε (με πλειοψηφία 4-3).

Εγείρουμε αυτό το ζήτημα, γιατί η πρόεδρος, που είχε τη γνωστή στάση, θα προσπαθήσει να καθυστερήσει την καθαρογραφή της απόφασης, με σκοπό να μην μπορεί ο εισαγγελέας να ασκήσει αναίρεση κατ’ αυτής. Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 473 του ΚΠΔ (Κώδικας Ποινικής Δικονομίας) για να ασκηθεί αναίρεση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά πρωτόδικης απόφασης πρέπει αυτή να καθαρογραφεί και να καταχωριστεί στο ειδικό βιβλίο. Ιδού η διάταξη (η έμφαση δική μας):

«Στο ειδικό αυτό βιβλίο καταχωρίζονται καθαρογραμμένες και οι αποφάσεις των πρωτοβάθμιων δικαστηρίων, που, όπως απαγγέλθηκαν, προσβάλλονται με έφεση, εφόσον, εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης, το ζητήσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Στην περίπτωση αυτήν η απόφαση καθαρογράφεται εντός του απολύτως αναγκαίου χρόνου. Η προθεσμία για την άσκηση αναίρεσης από τον εισαγγελέα αρχίζει και στην περίπτωση αυτή, από την ως άνω καταχώριση».

Για να μην υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία ότι τα εδάφια που παραθέσαμε αναφέρονται στο δικαίωμα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ασκεί αναίρεση κατά οποιασδήποτε απόφασης, παραθέτουμε την 2η παράγραφο του άρθρου 505 και το άρθρο 507 του ΚΠΔ:

«2. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μπορεί να ζητήσει την αναίρεση οποιασδήποτε απόφασης μέσα στην προθεσμία που ορίζεται από το άρθρο 507.

Αρθρο 507

Προθεσμία αναίρεσης για τους εισαγγελείς

Η προθεσμία για την άσκηση αναίρεσης από τον εισαγγελέα αρχίζει από την καταχώριση καθαρογραμμένης της απόφασης στο ειδικό βιβλίο που τηρείται στη γραμματεία του δικαστηρίου και για μεν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι ενός (1) μηνός, για δε τους λοιπούς εισαγγελείς είκοσι (20) ημερών, από την καταχώριση αυτήν».

Γιατί εκτιμούμε ότι η πρόεδρος Γιούπη Παναγιώτα (οι άλλοι δύο τακτικοί δικαστές στη σύνθεση του ΜΟΔ ήταν οι πρωτοδίκες Μάγκου Σοφία-Μαρία και Ταβούτη Δέσποινα) θα καθυστερήσει την καθαρογραφή της απόφασης; Η εκτίμησή μας πηγάζει από τη στάση που κράτησε η πρόεδρος κατά το στάδιο της ακροαματικής διαδικασίας που άρχισε με την απαγγελία της απόφασης για την ενοχή του Λιγνάδη για δύο βιασμούς και ολοκληρώθηκε με την απόφαση που έκανε δεκτό το αίτημά του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση μέχρι την ολοκλήρωση της εκδίκασης της υπόθεσης στο δεύτερο βαθμό.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κούντριας Κωνσταντίνος, που βρισκόταν στην εισαγγελική έδρα του ΜΟΔ, πρότεινε την ενοχή του Λιγνάδη για τρεις βιασμούς. 

Το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωσή του για τον ένα βιασμό με πλειοψηφία 5-2. Η πρόεδρος Γιούπη Παναγιώτα, η πρωτοδίκης Ταβούτη Δέσποινα και τρεις από τους τέσσερις ενόρκους ψήφισαν την απαλλαγή του, ενώ η πρωτοδίκης Μάγκου Σοφία-Μαρία και ένας ένορκος την ενοχή του.

Για τον βιασμό στο Μεταξουργείο το δικαστήριο με πλειοψηφία 5-2 αποφάσισε την ενοχή του Λιγνάδη. Μειοψήφισαν η Γιούπη και η Ταβούτη. Για το ύψος της ποινής το δικαστήριο αποφάσισε, με πλειοψηφία 4-3, 10 χρόνια κάθειρξη. Σ’ αυτή την απόφαση η πρόεδρος Γιούπη έπεισε και έναν ένορκο και πρότειναν 6 χρόνια κάθειρξη! Ο εισαγγελέας Κούντριας είχε προτείνει 12 χρόνια κάθειρξη.

Οσοι κάνουμε χρόνια δικαστικό ρεπορτάζ γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου, ιδιαίτερα στα ΜΟΔ, παίζει μεγάλο ρόλο και μπορεί να επηρεάσει και ενόρκους. Είναι άκρως προκλητική η πρόταση των δύο τακτικών δικαστών, Γιούπη και Ταβούτη, να προτείνουν 6 χρόνια κάθειρξη, όταν η προβλεπόμενη ποινή κυμαίνεται από 5 μέχρι 15 χρόνια κάθειρξη και δεν είχε αμαγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Δείχνει πως είχαν αποφασίσει είτε να αθωώσουν τον Λιγνάδη είτε να του βάλουν ποινές κοντά στο ελάχιστο.

Να σημειώσουμε, ακόμη, ότι η πρόεδρος Γιούπη είχε προτείνει, μαζί με έναν ένορκο να δοθεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη για μεγάλο χρονικό διάστημα (άρθρο 84 παράγραφος 2ε του Ποινικού Κώδικα). Ομως μειοψήφησαν, καθώς οι πρωτοδίκες Ταβούτη και Μάγκου και τρεις ένορκοι αποφάσισαν να απορριφθεί το αίτημα για χορήγηση αυτού του ελαφρυντικού (το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, που είχε ζητηθεί από τον Κούγια, είχε απορριφθεί ομόφωνα).

Γι’ αυτό και είναι εξίσου προκλητική με τη στάση της προέδρου η στάση της πρωτοδίκη Ταβούτη που πρότεινε ποινή κάθειρξης 6 ετών, ενώ είχε απορρίψει και τα δύο αιτήματα του Λιγνάδη για αναγνώριση ελαφρυντικού και η ποινή κυμαίνεται από 5 μέχρι 15 χρόνια κάθειρξη.

Για τον βιασμό στην Επίδαυρο το δικαστήριο αποφάσισε με πλειοψηφία 4-3 την ενοχή του Λιγνάδη. Στην πλειοψηφία ήταν οι τρεις ένορκοι και η πρωτοδίκης Μάγκου, ενώ στη μειοψηφία που ψήφισε υπέρ της απαλλαγής του Λιγνάδη ήταν η πρόεδρος Γιούπη, η πρωτοδίκης Ταβούτη και ένας ένορκος. Ο εισαγγελέας Κούντριας πρότεινε ποινή κάθειρξης 12 χρόνων. Το δικαστήριο, όμως, με πλειοψηφία 4-3, αποφάσισε την προκλητική ποινή των 5 χρόνων κάθειρξης. Την πλειοψηφία σε αυτή την απόφαση αποτελούσαν η πρόεδρος Γιούπη, πάλι η πρωτοδίκης Ταβούτη και δύο ένορκοι. Μειοψήφησαν δύο ένορκοι και η πρωτοδίκης Μάγκου.

Συγχώνευση των ποινών. Η πρόεδρος Γιούπη, η πρωτοδίκης Ταβούτη και ένας ένορκος μειοψήφισαν προτείνοντας 11 χρόνια και όχι 12 που αποφάσισε το δικαστήριο.

Αποφυλάκιση του Λιγνάδη. Εδώ το δίδυμο των τακτικών δικαστών, η πρόεδρος Γιούπη και η πρωτοδίκης Ταβούτη, «έδωσε ρέστα» και πείθοντας δύο ενόρκους πέτυχε την πλειοψηφία 4-3 για την αποφυλάκιση του Λιγνάδη.

Απ΄ όσα εκθέσαμε, λοιπόν, γίνεται φανερό ότι -εκτός από την περίπτωση του ελαφρυντικού του άρθρου 84 παράγραφος 2ε ΠΚ- η πρόεδρος Γιούπη και η πρωτοδίκης Ταβούτη λειτουργούσαν ως μπλοκ. Αρχικά προσπάθησαν να αθωώσουν τον Λιγνάδη και για τους τρεις βιασμούς. Στη συνέχεια προσπάθησαν να καταδικαστεί ο Λιγνάδης σε μικρές ποινές, κοντά στο ελάχιστο των 5 χρόνων κάθειρξης, προτείνοντας ως μπλοκ 5 και 6 χρόνια κάθειρξη για τους βιασμούς στην Επίδαυρο και στο Μεταξουργείο, αντίστοιχα. Πέτυχαν να επηρεάσουν δύο ενόρκους και έτσι να σχηματιστεί πλειοψηφία που για τον βιασμό στην Επίδαυρο επέβαλε την κατώτερη προβλεπόμενη ποινή (μόνο 5 χρόνια)! Στο τέλος, το μπλοκ απελευθέρωσε τον Λιγνάδη.

Το σκεπτικό της απόφασης με την οποία έκαναν δεκτό το αίτημα του Λιγνάδη να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεσή του δεν ανακοινώθηκε. Θα ανακοινωθεί με την καθαρογραφή της απόφασης. Δεν πρόκειται για παρατυπία του ΜΟΔ. Σε όλες τις δικαστικές αποφάσεις το σκεπτικό τόσο της κύριας όσο και των παρεμπιπτουσών αποφάσεων ανακοινώνεται με την καθαρογραφή τους. Θεωρούμε σίγουρο, όμως, ότι η πλειοψηφία θα ισχυριστεί ότι ο Λιγνάδης δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση νέων αδικημάτων.

Γι’ αυτό εκτιμούμε, ενόψει αυτών που εκθέσαμε αναλυτικά για τη δράση του μπλοκ, ότι η πρόεδρος θα καθυστερήσει την καθαρογραφή της απόφασης, για να μείνει ελεύθερος ο Λιγνάδης μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό. Να μην πάει στράφι ο «αγώνας» που έδωσε από κοινού με την πρωτοδίκη Ταβούτη.

Γι’ αυτό και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου οφείλει να ζητήσει τη συντομότατη καθαρογραφή της υπόθεσης, η οποία έχει συγκλονίσει τον ελληνικό λαό, και να ασκήσει αναίρεση στην απόφαση για τη χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στον Λιγνάδη. Οπως είδαμε, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει αυτό το δικαίωμα και οφείλει να το ασκήσει.

ΥΓ1. Οχι μόνο ο Κούγιας, που δικηγορεί επί 50 χρόνια, αλλά και ένας φοιτητής της Νομικής γνωρίζει πολύ καλά ότι στα ΜΟΔ δεν υπάρχουν μόνο τακτικοί δικαστές (τρεις) αλλά και ένορκοι (τέσσερις). Γνωρίζει επίσης ότι ο θεσμός των ΜΟΔ υπήρξε πολύ σημαντικός, γι’ αυτό και όλες οι αστικές κυβερνήσεις τον αποψίλωσαν, εξαιρώντας από τη δικαιοδοσία των ΜΟΔ και τις υποθέσεις του αντάρτικου πόλης. Στην προσπάθειά του να ευχαριστήσει δημόσια την πρόεδρο Γιούπη και την πρωτοδίκη Ταβούτη για το ρόλο που έπαιξαν, ο Κούγιας απαξίωσε το θεσμό των ΜΟΔ και τα έβαλε με όλους τους ενόρκους, απαξιώνοντάς τους, τη στιγμή που μερικοί έβαλαν πλάτη για τις μικρές ποινές που επιβλήθηκαν στον Λιγνάδη και μάλιστα δύο απ’ αυτούς με την ψήφο τους καθόρισαν τη χορήγηση ανασταλτικού χαρακτήρα στην έφεση του πελάτη του.

Η αμετροέπεια και η έκρηξη του Κούγια, που αυτοδιαφημίζεται ως ο μεγάλος ποινικολόγος που κερδίζει σημαντικές υποθέσεις, είναι κάτι το συνηθισμένο. Εκείνο που έχει σημασία να υπογραμμίσουμε είναι ότι εγκωμιάζοντας το ρόλο που έπαιξαν η πρόεδρος Γιούπη και η πρωτοδίκης Ταβούτη, ο Κούγιας κατάφερε να τις εκθέσει και να ενισχύσει στον ελληνικό λαό την άποψη ότι η απόφαση του ΜΟΔ είναι διάτρητη. Ο Λιγνάδης θα έχει και την τύχη που είχε ο νεοναζιστής Πατέλης, που στις 18 Οκτώβρη του 2021 αποφυλακίστηκε και στη συνέχεια, μετά από αναίρεση του εισαγγελέα, που έγινε δεκτή από το Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, επέστρεψε στις φυλακές του Δομοκού.

Τέλος, καλά θα κάνει ο Κούγιας να ενημερωθεί για τις διατάξεις του άρθρου 497 ΚΠΔ (που αναφέρεται στην ανασταλτική δύναμη της έφεσης και στη δυνατότητα υποβολής αίτησης για αναστολή εκτέλεσης της ποινής) για μην εκτίθεται λέγοντας παπάτζες.

Εκτύπωση 🖨
ΛΙΓΝΑΔΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟι εμπρηστές των δασών κάθονται σε κυβερνητικές καρέκλες

Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Επόμενο άρθρο Ντροπαλοί… Λιγναδιστές

Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Σχετικά Αρθρα

Η πολεμοτρομοϋστερία είναι ο καπνός παραλλαγής που προσπαθεί να κρύψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν,

Πολιτική 20 Αυγ 2026, 20:51

Η σιωνιστική τύφλωση του Συνήγορου του Πολίτη

Πολιτική 20 Αυγ 2026, 15:09

Αγκαλιά με τους γενοκτόνους εγκληματίες πολέμου και κατά της ανθρωπότητας ο αρχιστράτηγος του Μητσοτάκη

Πολιτική 19 Αυγ 2026, 14:12

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

Πολιτική 10 Αυγ 2026, 05:55

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

Πολιτική 9 Αυγ 2026, 11:47

Aνεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα

Πολιτική 31 Ιούλ 2026, 13:21
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Το Ισραήλ ελέγχει το 42% της Δυτικής Οχθης καθώς οι εποικισμοί και τα φυλάκια φτάνουν τα 592

24 Αυγ 2026, 07:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

24 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχμούντ Καμάτι: Τα όπλα της Αντίστασης είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Χεζμπολά

23 Αυγ 2026, 18:44
Πολιτισμός

Η Οδύσσεια του Νόλαν και ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός

23 Αυγ 2026, 10:42
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

87 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2026, 05:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ένοπλη Παλαιστινιακή Αντίσταση χαιρετίζει το ευρύ μέτωπο εκλογικής συνεργασίας

22 Αυγ 2026, 18:14
Διεθνή

Η Ιρλανδία απορρίπτει περισσότερες βίζες Παλαιστίνιων απ’ όσες εγκρίνει, για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια

22 Αυγ 2026, 09:57
Διεθνή

Ενα κράτος τρομοκράτης που κάνει «εξαγωγή» του πολέμου

22 Αυγ 2026, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Θα δώσουν έδρα στο ακροδεξιό γκεσέμι;

21 Αυγ 2026, 20:11
Διεθνή

Ναφτάλι Μπένετ: Εχουμε χάσει τις ΗΠΑ, έχουμε χάσει τον κόσμο

21 Αυγ 2026, 10:57
Διεθνή

Παλαιστίνη: Ευρύ εκλογικό μέτωπο με πυρήνα τις δυνάμεις της Αντίστασης

21 Αυγ 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτική

Η πολεμοτρομοϋστερία είναι ο καπνός παραλλαγής που προσπαθεί να κρύψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν,

20 Αυγ 2026, 20:51
Εργατικά

Με νέα δίωξη παραπέμπουν στο Πειθαρχικό συνταξιούχους (!) και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς στον Πειραιά

20 Αυγ 2026, 20:19
Πολιτική

Η σιωνιστική τύφλωση του Συνήγορου του Πολίτη

20 Αυγ 2026, 15:09
Διεθνή

The Economist: Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν κρίση στους πυραύλους αναχαίτισης μετά την εκτεταμένη χρήση τους στον πόλεμο με το Ιράν

20 Αυγ 2026, 10:43
Διεθνή

«Η Αντίσταση έχει κόκκινες γραμμές και ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει την κατοχή»

Δηλώσεις του εκπρόσωπου της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ

20 Αυγ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Αυγούστου

20 Αυγ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

Λιβερία: Ημέρα σημαίας (1847).

1902: Αρχίζει η λειτουργία του υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου.

1905: Οκτώ ναύτες του «Ποτέμκιν» καταδικάζονται σε θάνατο για την ανταρσία.

1930: Διαδηλώσεις στην Ινδοκίνα με αφορμή την τρίτη επέτειο της εκτέλεσης των Sacco και Vanzetti, δύο νεκροί.

1962: Προάστιο της Αβάνας βομβαρδίζεται από τη θάλασσα κατά την επίθεση κουβανών εξόριστων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    • Εφετείο 17Ν

      Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

  • ΕΛΑ

    Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

      Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

      Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

      Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

      Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

  • Επικοινωνία

    Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

  • Όροι χρήσης

    Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

  • Ποιοι είμαστε

    Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

  • Επικοινωνία

    Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

  • Όροι χρήσης

    Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    Η ευθύνη είναι του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo