Mπορεί σ’ εμάς το κινηματογραφικό σκουπιδαριό με τους «υπηρήρωες» να προκαλεί αηδία, δυστυχώς όμως αυτές οι ταινίες σπάνε ταμεία σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στο πολύ νεανικό κοινό. Γι’ αυτό και το σίκουελ της Marvel, “Captain America: Brave New World” (από τον τίτλο φαίνεται περί τίνος πρόκειται), δεν πέρασε απαρατήρητο από τους αλληλέγγυους στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.
Ο λόγος; Στην ταινία εμφανίζεται μια ισραηλινή υπερηρωίδα ονόματι Σάμπρα (ακόμα και το όνομα υποδηλώνει τη σιωνιστική επιθετικότητα, καθώς παραπέμπει στον προσφυγικό καταυλισμό Παλαιστίνιων στον Λίβανο, όπου η Μοσάντ σχεδίασε το σφαγιασμό όλου του πληθυσμού, με όργανό της τους λιβανέζους χριστιανούς Φαλαγγίτες), την υποία υποδύεται η σιωνίστρια ηθοποιός Σίρα Χάας (αυτή καμαρώνει για το γεγονός ότι υπηρέτησε εθελοντικά στον σιωναζιστικό στρατό, μολονότι είχε απαλλαγή για λόγους υγείας).
Η πρεμιέρα της σκουπιδο-ταινίας στο Λος Αντζελες σημαδεύτηκε από διαδηλώσεις υπέρ της παλαιστινιακής υπόθεσης και καλέσματα για μποϊκοτάζ της ταινίας. Αυτοί που διαδήλωσαν δεν ήταν μερικές δεκάδες άτομα (και τόσο να ήταν, αξιέπαινοι θα ήταν), αλλά ένα τεράστιο πλήθος.








