Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 26 Αυγούστου
  • Ενα σπάνιο γεγονός
  • Μετά τας πανηγύρεις
  • Tο σιωνιστικό λόμπι στις ΗΠΑ γίνεται βάρος ακόμα και για Ρεπουμπλικανούς
  • Η… προστασία των ψαριών νέο πεδίο ελληνοτουρκικής εθνικιστικής αντιπαράθεσης
  • Κίνδυνοι από τη στόχευση της UNRWA από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Η Παλαιστινιακή Αντίσταση χαιρετίζει τη στάση αρχών της ιρανικής ηγεσίας
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση χαιρετίζει τη στάση αρχών της ιρανικής ηγεσίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Ιούν 2026, 12:53
Αφίσα των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ αφιερωμένη στη Χεζμπολά και τη Λιβανέζικη Αντίσταση.

Σύσσωμη η Παλαιστινιακή Αντίσταση χαιρετίζει τη στάση αρχών της ιρανικής ηγεσίας, που χτες σταμάτησε τις έμμεσες διαπραγματεύσεις και την ανταλλαγή προτάσεων με τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές, θέτοντας ως προϋπόθεση να σταματήσει η σιωναζιστική επιθετικότητα σε όλα τα μέτωπα, προεξεχόντως στη Γάζα και τον Λίβανο.

Οι Παλαιστινιακές Οργανώσεις Αντίστασης, πολιτικό σχήμα του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, στο οποίο συσπειρώνεται το σύνολο των αντιστασιακών οργανώσεων, ισλαμικών και κοσμικών (Χαμάς, Ισλαμική Τζιχάντ, Λαϊκό Μέτωπο, Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης, Δημοκρατικό Μέτωπο, Ταξιαρχίες Μαρτύρων του Αλ-Ακσα κτλ), εξέδωσαν χτες την εξής ανακοίνωση:

Εκτιμούμε τη στάση αρχών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν με το πάγωμα των διαπραγματεύσεων για κατάπαυση του πυρός με τον σιωνιστικό-αμερικανικό εχθρό, καθώς και την έμφαση που δίνει στον όρο του τερματισμού του πολέμου και της σιωνιστικής-αμερικανικής επίθεσης σε όλα τα μέτωπα και τις περιοχές, συμπεριλαμβανομένων του Λιβάνου και της Γάζας.

Η στάση αυτή αποτελεί φυσική προέκταση και συνέχεια των διαχρονικών ιρανικών θέσεων απέναντι στον παλαιστινιακό λαό μας, την Αντίστασή του και όλους τους λαούς του έθνους στην αντιμετώπιση της σιωνιστικής-αμερικανικής επίθεσης που στοχεύει ολόκληρο το έθνος.

Καλούμε τους ελεύθερους ανθρώπους του έθνους σε γενική κινητοποίηση για τη στήριξη του παλαιστινιακού και του λιβανέζικου λαού στην αντιμετώπιση της γενοκτονίας και της συνεχιζόμενης σιωνιστικής-αμερικανικής επίθεσης, η οποία στοχεύει ανθρώπους και υποδομές, στο πλαίσιο εφαρμογής των ταλμουδικών σιωνιστικών σχεδίων και του εγκληματικού σιωνιστικού σχεδίου που αποκαλείται «Μεγάλο Ισραήλ».

Παλαιστινιακές Οργανώσεις Αντίστασης

Δευτέρα, 1 Ιούνη του 2026
Αντιστοιχεί στην 15η Δου αλ-Χιτζά 1447 μ.Ε.

Αυτή είναι μια απάντηση και σε διάφορους στην Ελλάδα που μιλούν για… ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα στο Ιράν και τους σιωναζιστές (βλέπε ΚΚΕ) ή αρνούνται να αναγνωρίσουν το ρόλο που παίζει το Ιράν (ένα αστικό κράτος με εθνικοανεξαρτησιακό προσανατολισμό) στη στήριξη των σημαντικότερων αντιστασιακών κινημάτων που δρουν στο σημερινό κόσμο, της υπό την ηγεσία της Χαμάς Παλαιστινιακής Αντίστασης και της υπό την ηγεσία της Χεζμπολά Λιβανέζικης Αντίστασης.

Επιστρέφοντας στον διπλωματικό πόλεμο, πρέπει να σημαιώσουμε ότι οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές αιφνιδιάστηκαν πλήρως από την ανακοίνωση της ιρανικής ηγεσίας ότι σταματά κάθε έμμεση διαπραγμάτευση και από το τελεσίγραφο του κεντρικού στρατηγείου Χατάμ Αλ-Ανμπίγια των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, ότι θα βομβαρδίσουν ανελέητα όλη τη βόρεια σιωνιστική οντότητα, αν ο σιωναζιστικός στρατός βομβαρδίσει τη Ντάχια (νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολά) ή τη Βηρυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Το Ιράν σταματάει κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ, μέχρι να «συμμαζέψουν» το Ισραήλ

Παρά τον αιφνιδιασμό τους, όμως, οι Αμερικάνοι έδειξαν αντανακλαστικά ιμπεριαλιστικής δύναμης. Μέσα σε λίγες ώρες έβαλαν στο κλουβί το σιωνιστικό μαντρόσκυλο και έστειλαν στο Ιράν το μήνυμα ότι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις.

Το καταλάβαμε καταρχάς από τη συμπεριφορά των σιωναζιστών. Χωρίς να κάνει ο ίδιος καμία δήλωση, ο Νετανιάχου έβαλε τους ανθρώπους του να διαρρεύσουν στα σιωνιστικά μίντια ότι «ξανασκέφτεται» το σχέδιό του για βομβαρδισμό της Βηρυτού. «Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου ανέβαλε έναν μεγάλο βομβαρδισμό της Ντάχια της Βηρυτού, μετά από ένα επείγον τηλεφώνημα από τον πρόεδρο Τραμπ» μετέδωσε η κρατική τηλεόραση (ΚΑΝ).

Ο ακροδεξιός Λίμπερμαν του «Γίσραελ Μπεϊτένου» (που βρίσκεται στην αντιπολίτευση) ήταν ο πρώτος που την έπεσε στον Νετανιάχου: «Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι το βόρειο Ισραήλ βρίσκεται υπό βαρύ βομβαρδισμό επί μέρες. Στρατιώτες τραυματίζονται και σκοτώνονται και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ περιμένει την έγκριση του Τραμπ για να βομβαρδίσει τη Ντάχια. Δεν είμαστε μπανανία. Η Ντάχια πρέπει να ισοπεδωθεί τώρα και δεν πρέπει να σταματήσουμε μέχρι να κατεδαφιστεί και το τελευταίο κτίριο εκεί».

Μετά ήρθαν και πιπεράτες λεπτομέρειες, με το Axios να μεταδίδει ότι μετά την απειλή του Ιράν να αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις, ο Τραμπ κάλεσε τον Νετανιάχου και του είπε να αναβάλει το σχεδιασμένο βομβαρδισμό της Βηρυτού. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, μετέδωσε το Axios, ο πρόεδρος Τραμπ έγινε εμφανώς έξαλλος με τον Νετανιάχου, λέγοντας: «Είσαι γαμημένος τρελός (You’re fucking crazy). Θα ήσουν στη φυλακή αν δεν ήμουν εγώ. Σου έσωσα τον κώλο. Τώρα όλοι σε μισούν. Ολοι μισούν το Ισραήλ εξαιτίας σου. Τι κάνεις γαμώτο σου (What the fuck are you doing?)».

Δημόσια, βέβαια, ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας ήταν… κύριος. Πρώτα έκανε μια δήλωση του στιλ «δεν τρέχει τίποτα, παιδιά, μια παρεξήγηση ήταν, το κανόνισα»: «Υπήρξε ένα μικρό πρόβλημα σήμερα. Οι Ιρανοί ήταν δυσαρεστημένοι με τις επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο. Ετσι μίλησα με τη Χεζμπολά και είπα όχι πυροβολισμοί, και μίλησα με τον Μπίμπι και είπα όχι πυροβολισμοί, και σταμάτησαν και οι δύο να πυροβολούν ο ένας τον άλλον»! Μίλησε με τη Χεζμπολά…

Μετά πλακώθηκε στο Truth Social για να… εξηγήσει τις σπουδαίες παρεμβάσεις του, με απανωτές αναρτήσεις.

«Το Ιράν θέλει πραγματικά να κάνει μια συμφωνία, και θα είναι μια καλή συμφωνία για τις Η.Π.Α. και για όσους είναι μαζί μας. Αλλά δεν καταλαβαίνουν οι Dumocrats (σ.σ. υβριστική παραλλαγή της λέξης Democrats, κάτι σαν “ηλίθιοι Δημοκρατικοί”) και διάφοροι όπως φαίνεται μη πατριώτες Ρεπουμπλικανοί ότι μου είναι ΠΟΛΥ πιο δύσκολο να κάνω σωστά τη δουλειά μου και να διαπραγματεύομαι, όταν πολιτικοί τυχοδιώκτες συνεχίζουν να “τσιρίζουν” αρνητικά, σε επίπεδα που δεν έχουν ξαναπαρατηρηθεί, ξανά και ξανά, ότι πρέπει να κινηθώ πιο γρήγορα ή πιο αργά, να πάω σε πόλεμο ή να μην πάω σε πόλεμο, ή οτιδήποτε άλλο. Απλά καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε, όλα θα πάνε καλά στο τέλος — πάντα έτσι γίνεται! Πρόεδρος DJT».

«Είχα μια πολύ παραγωγική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Μπίμπι Νετανιάχου, του Ισραήλ, και δεν θα μεταβούν Στρατεύματα στη Βηρυτό, ενώ όσα στρατεύματα βρίσκονταν καθ’ οδόν έχουν ήδη λάβει εντολή να επιστρέψουν. Ομοίως, μέσω υψηλόβαθμων Εκπροσώπων, είχα μια πολύ καλή επικοινωνία με τη Χεζμπολά και συμφώνησαν ότι θα σταματήσουν όλοι οι πυροβολισμοί — Οτι το Ισραήλ δεν θα τους επιτεθεί και εκείνοι δεν θα επιτεθούν στο Ισραήλ. Πρόεδρος DONALD J. TRUMP»

Οδευαν ισραηλινά στρατεύματα προς τη Βηρυτό και γύρισαν πίσω; Οχι βέβαια, βομβαρδισμούς σχεδίαζαν οι σιωναζιστές. Σιγά, όμως, που θ’ ασχοληθεί με τέτοιες… λεπτομέρειες ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας.

Μετά από λίγο τα ξαναέγραψε, για να τα… εμπεδώσουν οι οπαδοί του (επανάληψις μήτηρ μαθήσεως).

«Είχα σήμερα μια συνομιλία με τον Μπίμπι Νετανιάχου, ζητώντας του να μην προχωρήσει σε μια μεγάλη επιδρομή στη Βηρυτό του Λιβάνου. Γύρισε πίσω τα στρατεύματά του. Ευχαριστώ, Μπίμπι! Είχα επίσης μια συνομιλία με εκπροσώπους των ηγετών της Χεζμπολά και συμφώνησαν να σταματήσουν να πυροβολούν εναντίον του Ισραήλ και των στρατιωτών του. Ομοίως, το Ισραήλ συμφώνησε να σταματήσει να πυροβολεί εναντίον τους. Ας δούμε πόσο θα διαρκέσει αυτό — ελπίζω να διαρκέσει ΑΙΩΝΙΑ! Πρόεδρος DONALD J. TRUMP».

Αργότερα, αφού στο μεταξύ είχε γράψει δεκάδες τουίτ επί παντός του επιστητού, την ξαναέπεσε σε όσους τον κατηγορούν. Από το ελαφρώς παραπονιάρικο ύφος της ανάρτησης αποκαλύπτεται ότι ψάχνει εναγωνίως τρόπο να σερβίρει τη συμφωνία που θ’ αναγκαστεί να υπογράψει.

«Αν το Ιράν παραδοθεί, παραδεχτεί ότι το Ναυτικό του έχει χαθεί και αναπαύεται στον βυθό της θάλασσας, και ότι η Αεροπορία του δεν βρίσκεται πλέον μαζί μας, και αν ολόκληρος ο Στρατός του βγει από την Τεχεράνη, έχοντας πετάξει τα όπλα του και με τα χέρια ψηλά, φωνάζοντας ο καθένας “Παραδίνομαι, παραδίνομαι”, ενώ ταυτόχρονα ανεμίζει ξέφρενα τη λευκή σημαία της παράδοσης, και αν ολόκληρη η εναπομείνασα ηγεσία του υπογράψει όλα τα απαραίτητα “Εγγραφα Παράδοσης” και παραδεχτεί την ήττα της απέναντι στη μεγάλη ισχύ και δύναμη των υπέροχων Η.Π.Α., τότε οι αποτυχημένοι The New York Times, η China Street Journal (WSJ!), το διεφθαρμένο και πλέον ασήμαντο CNN, καθώς και όλα τα υπόλοιπα μέλη των Fake News Media, θα έχουν ως πρωτοσέλιδο ότι το Ιράν πέτυχε μια Αριστουργηματική και Λαμπρή Νίκη επί των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Δεν θα ήταν καν κοντά στην πραγματικότητα. Οι Dumacrats και τα Μίντια έχουν χάσει εντελώς το δρόμο τους. Εχουν ΤΡΕΛΑΘΕΙ εντελώς!!! Πρόεδρος DJT».

 

Δεν είναι δύσκολο να εξαχτούν ή να επαναβεβαιωθούν μερικά συμπεράσματα από τις εξελίξεις του τελευταίου διήμερου.

  1. Το Ιράν διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων στο διπλωματικό πόλεμο. Μετά τις περιορισμένης κλίμακας πολεμικές αψιμαχίες της προηγούμενης εβδομάδας, οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές «εμπέδωσαν» ότι το Ιράν δεν τους φοβάται και πως τις κόκκινες γραμμές του δεν τις βάζει για λόγους προπαγάνδας αλλά τις εννοεί.
  2. Το Ιράν, παρά τον πόλεμο που αντιμετωπίζει και τις καταστροφές που έχει υποστεί από τους αμερικανοσιωνιστικούς βομβαρδισμούς, εξακολουθεί να ακολουθεί στάση αρχών, στηρίζοντας τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα στην Παλαιστίνη και στον Λίβανο.
  3. Το παραμύθι του ανεξάρτητου Ισραήλ που δήθεν κινείται και ενεργεί ακόμα και κόντρα στη θέληση των ΗΠΑ αποκαλύφτηκε για μια ακόμα φορά. Το Ισραήλ είναι ένα απλό εργαλείο, ένα υποχείριο των ΗΠΑ, επειδή χωρίς αυτές θα είχε εξαφανιστεί από το χάρτη της Μέσης Ανατολής.
Εκτύπωση 🖨
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΛΙΒΑΝΟΣ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΡΑΜΠ ΧΕΣΜΠΟΛΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑναβλήθηκε η δίκη των 14 συλληφθέντων/φθεισών στην Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ
Επόμενο άρθρο Αλλος βήχει, άλλος κρυολογεί

Σχετικά Αρθρα

Ενα σπάνιο γεγονός

Διεθνή 25 Αυγ 2026, 21:16

Tο σιωνιστικό λόμπι στις ΗΠΑ γίνεται βάρος ακόμα και για Ρεπουμπλικανούς

Διεθνή 25 Αυγ 2026, 18:08

Κίνδυνοι από τη στόχευση της UNRWA από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Διεθνή 25 Αυγ 2026, 05:53

Ιράν: Δεν έχουμε πάρει επίσημη πρόσκληση να συμμετάσχουμε στη Συμφωνία της Μέκκας

Διεθνή 24 Αυγ 2026, 19:18

Το Ισραήλ ελέγχει το 42% της Δυτικής Οχθης καθώς οι εποικισμοί και τα φυλάκια φτάνουν τα 592

Διεθνή 24 Αυγ 2026, 07:45

Μαχμούντ Καμάτι: Τα όπλα της Αντίστασης είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Χεζμπολά

Διεθνή 23 Αυγ 2026, 18:44
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Αυγούστου

26 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ενα σπάνιο γεγονός

25 Αυγ 2026, 21:16
Κόντρες

Μετά τας πανηγύρεις

25 Αυγ 2026, 20:43
Διεθνή

Tο σιωνιστικό λόμπι στις ΗΠΑ γίνεται βάρος ακόμα και για Ρεπουμπλικανούς

25 Αυγ 2026, 18:08
Πολιτική

Η… προστασία των ψαριών νέο πεδίο ελληνοτουρκικής εθνικιστικής αντιπαράθεσης

25 Αυγ 2026, 11:14
Διεθνή

Κίνδυνοι από τη στόχευση της UNRWA από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

25 Αυγ 2026, 05:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Αυγούστου

25 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Make America Ηungry Αgain

24 Αυγ 2026, 20:09
Διεθνή

Ιράν: Δεν έχουμε πάρει επίσημη πρόσκληση να συμμετάσχουμε στη Συμφωνία της Μέκκας

24 Αυγ 2026, 19:18
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων έχει ξαναφουντώσει και στο ΥΠΑΑΤ αυτοαποθεώνονται για την «εκρίζωση της πανώλης»

Χωρίς πρακτική αξία η απόφαση του WOAH για την πανώλη

24 Αυγ 2026, 13:26
Διεθνή

Το Ισραήλ ελέγχει το 42% της Δυτικής Οχθης καθώς οι εποικισμοί και τα φυλάκια φτάνουν τα 592

24 Αυγ 2026, 07:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

24 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχμούντ Καμάτι: Τα όπλα της Αντίστασης είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Χεζμπολά

23 Αυγ 2026, 18:44
Πολιτισμός

Η Οδύσσεια του Νόλαν και ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός

23 Αυγ 2026, 10:42
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

87 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2026, 05:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ένοπλη Παλαιστινιακή Αντίσταση χαιρετίζει το ευρύ μέτωπο εκλογικής συνεργασίας

22 Αυγ 2026, 18:14
Διεθνή

Η Ιρλανδία απορρίπτει περισσότερες βίζες Παλαιστίνιων απ’ όσες εγκρίνει, για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια

22 Αυγ 2026, 09:57
Διεθνή

Ενα κράτος τρομοκράτης που κάνει «εξαγωγή» του πολέμου

22 Αυγ 2026, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Αυγούστου

Μαλαισία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1957).

ΗΠΑ: Ημέρα ισότητας γυναικών (1973).

1789: Διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου από τη Γαλλική Επανάσταση.

1926: Ο Γεώργιος Κονδύλης ανατρέπει το δικτατορικό καθεστώς του Θεόδωρου Πάγκαλου.

1935: 10.000 σταφιδοπαραγωγοί καταλαμβάνουν και καταστρέφουν δημόσια κτήρια της Πύλου μετά από πυρά αστυνομικών σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους. Τριήμερες μάχες σε όλη τη Μεσσηνία καταστέλλονται με τη βοήθεια του στρατού και του ναυτικού. Νεκροί και τραυματίες.

1961: Η Βιρμανία γίνεται η πρώτη Βουδιστική Δημοκρατία.

1972: Βόμβα στα γραφεία της Εμπορικής Τράπεζας (Σοφοκλέους).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo