Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ο Νετανιάχου έφαγε τόσα μπινελίκια όσα δεν είχε φάει τα προηγούμενα 20 χρόνια της πολιτικής του καριέρας στη σιωνιστική οντότητα. Ο λόγος; Είχε μείνει στην Ουάσινγκτον και έκανε ντόλτσε βίτα με τη Σάρα και τον Γιαΐρ (τον γιο του που αν και σε στρατεύσιμη ηλικία έβγαλε τον πόλεμο διακοπάροντας στις ΗΠΑ).
Ο Μπαράκ Σίρι, πρώην αξιωματικός πληροφοριών και νυν ραδιοτηλεοπτικός αναλυτής:
Ντροπή και αίσχος! Σε ένα Σαββατοκύριακο που τρεις ισραηλινοί αιχμάλωτοι απελευθερώνονται, ο πρωθυπουργός προτιμά να παραμείνει για πολυτελείς διακοπές στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Willard στην Ουάσιγκτον.
Ο βουλευτής (της αντιπολίτευσης) Βλαντιμίρ Μπλιάκ:
Ο πρωθυπουργός προτιμά να περάσει αυτή τη δραματική ημέρα σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Ουάσιγκτον. Ενας αλαζόνας, επιδειξίας πρωθυπουργός, αποκομμένος από την πραγματικότητα.
Η Εντνα Χαλμπάνι, πρώην υπεύθυνη εθιμοτυπίας στο Γραφείο του πρωθυπουργού:
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο βασικός υπεύθυνος για τη “Μαύρη Κυριακή”, τη χειρότερη ημέρα στην ιστορία του κράτους, κάθεται στην Ουάσιγκτον απολαμβάνοντας ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο, παρακολουθώντας την επιστροφή των αιχμαλώτων από την τηλεόραση.
H παρακάτω φωτο-σύνθεση έγινε viral στα σιωνιστικά σόσιαλ μίντια:
Τα παιδιά των ηγετών στα ξενοδοχεία και ο λαός να πεθαίνει από την πείνα. Ο Νετανιάχου τους πούλησε για πετρέλαιο και δολάρια.
Από την άλλη πλευρά, τα παλαιστινιακά σόσιαλ μίντια ήταν γεμάτα από βιντεάκια που έστελναν στον Τραμπ το μήνυμα «δε φεύγουμε, δεν πάμε πουθενά». Μάλιστα όσοι είδαν τα σπίτια τους να στέκουν ακόμα όρθια, έστω και με μεγάλες καταστροφές, δημοσιεύουν βίντεο με καθαρισμό και εργασίες αποκατάστασης. Μήνυμα αισιοδοξίας ότι οι Παλαιστίνιοι θα ξαναχτίσουν τη Γάζα καλύτερη απ’ ό,τι ήταν πριν από τον πόλεμο.
Σταχυολογήσαμε μερικά, καθαρά ενδεικτικά.
Γάζα καρδιά μου
Πέμπτη μέρα στο σπίτι