Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ανακτήθηκαν 5.400 km²: Επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης κατά μήκος της δυτικής ακτής της Υεμένης
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη
  • Τα παιδιά της Γάζας ξέρουν να εκτιμούν
  • O Tραμπ απέρριψε σαουδαραβικό αίτημα για βομβαρδισμούς της Ανσαραλά
  • Γιατί εκθέτουν τον Ιάσονα;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Υπουργοί Ενέργειας ΕΕ: Μεταξύ… Ζήκου και αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού
Οικονομία

Υπουργοί Ενέργειας ΕΕ: Μεταξύ… Ζήκου και αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Μάι 2022, 20:58

Ο θρυλικός αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού υπήρξε… τέρας σαφήνειας μπροστά στoυς υπουργούς Ενέργειας της ΕΕ, που μαζεύτηκαν σε έκτακτο συμβούλιο στις 2 του Μάη (χθες). Αντιγράφουμε τα «κυριότερα αποτελέσματα» του συμβούλιου, όπως αναγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα του (οι εμφάσεις δικές μας):

«Οι υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την ενεργειακή κατάσταση στην ΕΕ στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία.

Το έκτακτο αυτό Συμβούλιο αποτέλεσε μια αφορμή για τους υπουργούς να εκφράσουν εκ νέου την αλληλεγγύη τους προς την Ουκρανία και προς τα κράτη μέλη που επλήγησαν από την αναστολή των παραδόσεων φυσικού αερίου από την Gazprom, η οποία υλοποιήθηκε παρά τις τρέχουσες συμβάσεις.

Οι υπουργοί Ενέργειας παρουσίασαν αναλύσεις σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις.

Συζήτησαν σχετικά με το επίπεδο ετοιμότητας της ΕΕ σε περίπτωση που έρθει αντιμέτωπη με κρίση εφοδιασμού, καθώς και σχετικά με τα μέτρα και τα μέσα αλληλεγγύης που επιθυμούν να προωθήσουν σε επίπεδο ΕΕ στο πλαίσιο αυτό.

Οσον αφορά κάποια πιθανή διαταραχή του εφοδιασμού, οι υπουργοί εξέθεσαν τις αναλύσεις τους σχετικά με την κατάσταση ετοιμότητάς τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τα μέτρα αλληλεγγύης και τα πιθανά μέτρα έκτακτης ανάγκης για την ενίσχυση και τον καλύτερο συντονισμό της ανταλλαγής πληροφοριών, ιδίως όσον αφορά τα εθνικά επίπεδα κατανάλωσης.

Οι υπουργοί προέβησαν σε επισκόπηση πιθανών πρόσθετων δράσεων για την ασφάλεια εφοδιασμού, τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου και τη διαχείριση των αποθεμάτων φυσικού αερίου, ιδίως ενόψει των προσεχών εβδομάδων και μηνών. Ειδικότερα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ταχεία πρόοδο των διαπραγματεύσεων σχετικά με τον κανονισμό για την αποθήκευση φυσικού αερίου και προσβλέπουν στη σύντομη ολοκλήρωσή τους.

Οι υπουργοί επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να επιδιώξουν τη σταδιακή εξάλειψη της εξάρτησης της ΕΕ από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον το σχέδιο REPowerEU, το οποίο θα υποβληθεί από την Επιτροπή τον Μάιο.

Οι υπουργοί και η Επιτροπή συμφώνησαν να διατηρήσουν τις συντονισμένες επαφές τους με διεθνείς εταίρους και αξιόπιστους προμηθευτές και να δημιουργήσουν ταχέως την ευρωπαϊκή πλατφόρμα αγοράς φυσικού αερίου, προκειμένου να διασφαλιστεί ο ενεργειακός εφοδιασμός της ΕΕ σε προσιτές τιμές».

Βλέπετε να αναφέρεται πουθενά πως οι υπουργοί της ΕΕ συμφώνησαν να μην πληρώνουν σε ρούβλια, αλλά μόνο σε ευρώ, όπως τσαμπουνάνε από χθες αργά το βράδυ τα παπαγαλάκια της κυβερνητικής προπαγάνδας στην Ελλάδα;

Ας σημειωθεί ότι η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Ενέργειας δεν είχε στην ημερήσια διάταξη τη λήψη αποφάσεων, αλλά μόνο την ανταλλαγή απόψεων (echange de vues, όπως αναφέρεται στο προπαρασκευαστικό κείμενο, που υπάρχει μόνο στα γαλλικά). Στο δε εισηγητικό Ενημερωτικό Σημείωμα της Προεδρίας (έχει αναρτηθεί μεταφρασμένο στα ελληνικά) δεν υπάρχει ούτε ιδέα αποτροπής από τη μη πληρωμή σε ρούβλια.

Μεταφράζουμε τα βασικότερα σημεία και από τη Σύνοψη της Προεδρίας, που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση του συμβούλιου και είναι μη δεσμευτικό κείμενο, κάτι σαν εξομολόγηση προθέσεων (υπάρχει μόνο στα αγγλικά):

«2. Τα κράτη μέλη καταδικάζουν έντονα τη μονομερή απόφαση που έλαβε η Gazprom. Οι υπουργοί επιβεβαιώνουν ότι όλοι οι προμηθευτές πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους όπως ορίζονται στις συμβάσεις. Αναφορικά με το ρωσικό διάταγμα που αφορά τους εισαγωγείς φυσικού αερίου, οι υπουργοί επανέλαβαν την υποχρέωση πλήρους συμμόρφωσης και συνέπειας με τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα που εγκρίθηκαν σε σχέση με τη Ρωσία και τη δέσμευσή τους να συνεργαστούν στενά με τους φορείς εκμετάλλευσης για να ακολουθήσουν κοινή προσέγγιση στις πληρωμές φυσικού αερίου.

3. Οι υπουργοί εξέτασαν την ετοιμότητα στην Ενωση, λαμβάνοντας υπόψη το έργο της Ομάδας Συντονισμού για το Αέριο και την ανάλυση και την προσομοίωση διαταραχών της Επιτροπής. Περαιτέρω ενημέρωσαν για την ασφάλεια του εφοδιασμού τους με φυσικό αέριο και υπογράμμισαν ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος διακοπής του φυσικού αερίου στους καταναλωτές και τη βιομηχανία τους. Οι υπουργοί επανέλαβαν την αλληλεγγύη τους προς τα πληττόμενα κράτη μέλη και την ετοιμότητά τους να προσφέρουν κάθε απαραίτητη βοήθεια.

6. Οι υπουργοί και η Επιτροπή θα συνεχίσουν επίσης τη συντονισμένη επαφή τους με διεθνείς εταίρους και αξιόπιστους προμηθευτές και θα δημιουργήσουν γρήγορα την εθελοντική πλατφόρμα αγορών ενέργειας της ΕΕ για αέριο, LNG και υδρογόνο, προκειμένου να εξασφαλίσουν τον ενεργειακό εφοδιασμό της ΕΕ σε προσιτές τιμές.

8. Αυτή η κατάσταση ενισχύει την ανάγκη να επιταχυνθεί το συντομότερο δυνατό η προγραμματισμένη σταδιακή απεξάρτηση της ΕΕ από τις εισαγωγές φυσικού αερίου, πετρελαίου και άνθρακα από τη Ρωσία, όπως ορίζεται στη Διακήρυξη των Βερσαλλιών. Από την άποψη αυτή, οι υπουργοί προσβλέπουν στο σχέδιο REPowerEU που θα παρουσιαστεί από την Επιτροπή τον Μάιο, το οποίο θα πρέπει να ορίζει συγκεκριμένες ενέργειες, μεταξύ άλλων με τη διαφοροποίηση των προμηθειών φυσικού αερίου, την επιτάχυνση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την προώθηση της περαιτέρω ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας και την αντίστοιχη ενίσχυση των υποδομών μας. Θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα των υπερβολικών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, διατηρώντας παράλληλα την ακεραιότητα της ενιαίας αγοράς, διαχειριζόμενη κίνητρα για την πράσινη μετάβαση, διατηρώντας την ασφάλεια του εφοδιασμού και αποφεύγοντας το δυσανάλογο δημοσιονομικό κόστος».

Οπως καταλάβατε, το «ζουμί» βρίσκεται στο σημείο 2. Οπως ήδη έχουμε γράψει, οι μεγάλοι εισαγωγείς-διανομείς ρωσικού φυσικού αερίου σε μια σειρά χώρες, όπως η γερμανική Uniper, η αυστριακή ΟΜV, η ιταλική ΕΝΙ, καμιά δεκαριά εταιρίες στο σύνολο, όπως έγραψαν οι Financial Times (σήμερα μπορεί να έχουν γίνει περισσότερες), έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμούς σε ρούβλια στο υποκατάστημα της Gazprombank στην Ελβετία και έχουν αρχίσει να πληρώνουν, θεωρώντας ότι με τον μηχανισμό που εμπνεύστηκαν οι Ρώσοι… δεν παραβιάζονται οι κυρώσεις της ΕΕ!

Τα υπόλοιπα είναι ένα ευχολόγιο ίσης αξίας με τα ευχολόγια που απαγγέλλουν από άμβωνος οι παπάδες ευχόμενοι ευτυχία και μακροημέρευση των φτωχών. Σιγά μην αναθέσουν οι ιμπεριαλιστικές χώρες της ΕΕ (η Γερμανία πρώτη-πρώτη) το τόσο κρίσιμο ζήτημα του ενεργειακού τους εφοδιασμού στην… Ούρσουλα. Κάθε ιμπεριαλιστική χώρα θα κάνει τα κουμάντα της, μόνη της, χωρίς να δώσει λογαριασμό στο διευθυντήριο των Βρυξελλών. Τα περί ενότητας και αλληλεγγύης είναι απλά η συνήθης ευρωενωσίτικη προπαγάνδα. Οσο για τις απειλές που εκτοξεύονται κατά της Ρωσίας, θυμίζουν τον μπακαλόγατο Ζήκο, που ενσάρκωσε μοναδικά πριν από δεκαετίες ο Κώστας Χατζηχρήστος («κράτα με εσύ, κυρά μου…»).

Δημοσιεύουμε για μια φορά ακόμα τι σχεδιάγραμμα που έφτιαξαν οι Financial Times και περιγράφει πώς θα πληρώνεται η Gazprom για το φυσικό αέριο που πουλάει: το συμβόλαιο θα εξοφλείται σε ευρώ ή δολάρια, που αμέσως θα μετατρέπονται σε ρούβλια, μέσω δεύτερου λογαριασμού που θα ανοίξουν οι αγοραστές (οι ευρωπαϊκές εταιρίες, δηλαδή) στη Gazprombank. Αυτό -λένε οι Γερμανοί, οι Αυστριακοί, οι Ιταλοί, οι Σλοβάκοι, οι Ούγγροι κ.ά.- δεν παραβιάζει το πλαίσιο κυρώσεων της ΕΕ. «Ετσι είναι, αν έτσι νομίζετε», θα τους απαντούσε ο Πιραντέλο.

Εκτύπωση 🖨
ΕΕ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο44 νεκροί – 49 νέες διασωληνώσεις
Επόμενο άρθρο Να καταδικαστούν σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι νεοναζιστές Δεβελέκος και Θεοδώρου 

Σχετικά Αρθρα

«Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια

Οικονομία 7 Σεπ 2026, 14:37

Φιέστα του υπουργείου Παιδείας: παρουσίαση του «εθνικού διαλόγου» και του «νέου Λυκείου» με τοποτηρητές ΟΟΣΑ και ΕΕ

Παιδεία 3 Σεπ 2026, 21:29

Ευτυχώς, δεν ζούμε στην εποχή του Νασρεντίν Χότζα

Οικονομία 1 Σεπ 2026, 13:55

Η Ευρωένωση ψάχνει χωματερή για τους «ανεπιθύμητους» – τώρα στη Ρουάντα

Η Μελόνι διαπραγματεύεται με το Κιγκάλι για return hubs, ενώ η ΕΕ μετατρέπει την Αφρική σε υπεράκτια ζώνη απελάσεων

Καταστολή 17 Αυγ 2026, 07:49

Πήγαν να ζητήσουν άσυλο και τους συνέλαβαν

Μια μητέρα με δύο μικρά παιδιά οδηγήθηκε σε κρατητήριο και αντιμετώπισε απέλαση – Μια έγκυος γυναίκα και ο σύντροφός της κρατήθηκαν χωρίς καταγραφή επί σχεδόν έναν μήνα!

Καταστολή 28 Ιούλ 2026, 09:52

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

Πολιτική 7 Ιούλ 2026, 14:43
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ανακτήθηκαν 5.400 km²: Επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης κατά μήκος της δυτικής ακτής της Υεμένης

12 Σεπ 2026, 08:16
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

12 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Τα παιδιά της Γάζας ξέρουν να εκτιμούν

11 Σεπ 2026, 19:20
Διεθνή

O Tραμπ απέρριψε σαουδαραβικό αίτημα για βομβαρδισμούς της Ανσαραλά

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios

11 Σεπ 2026, 18:46
Κόντρες

Γιατί εκθέτουν τον Ιάσονα;

11 Σεπ 2026, 14:40
Διεθνή

Αλλος ένας φιλο-παλαιστίνιος νίκησε φιλο-σιωνιστή στις ΗΠΑ

11 Σεπ 2026, 12:21
Η παπάρα

Κυνισμός χρυσοκάνθαρου μάνατζερ και απροκάλυπτη ψευδολογία αυτοκρατορικού απεσταλμένου

11 Σεπ 2026, 08:22
Καταστολή

Ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχτεί το φιάσκο της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δικαιολόγησε το φιάσκο βαφτίζοντας το κρέας ψάρι

11 Σεπ 2026, 06:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

11 Σεπ 2026, 00:01
Κόντρες

Κοινής κουλτούρας μετέχοντες

10 Σεπ 2026, 20:53
Διεθνή

Προελαύνουν ασταμάτητα οι «Χούθι» στην Υεμένη

10 Σεπ 2026, 17:49
Διεθνή

Ανώτεροι βρετανοί ραβίνοι υποστηρίζουν τις κυρώσεις κατά των παράνομων ισραηλινών εποικισμών

Κόντρα στην κυρίαρχη εβραϊκή ηγεσία

10 Σεπ 2026, 14:22
Παιδεία

Εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα: Ενας πληθυσμός γερασμένος, με υψηλά προσόντα και χαμηλά αμειβόμενος

10 Σεπ 2026, 13:41
Διεθνή

Κοινή ανακοίνωση παλαιστινιακών πολιτικών δυνάμεων – κόλαφος για τον ραδιούργο Μαχμούντ Αμπάς

10 Σεπ 2026, 13:35
Παιδεία

Σε κίνδυνο η ζωή μαθητή Α΄ Δημοτικού με διαβήτη τύπου 1

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης τοποθέτησε νοσηλεύτρια για μόλις 7 ώρες την εβδομάδα αφήνοντας ακάλυπτο το παιδί για τις υπόλοιπες 18 ώρες στο Σχολείο!

10 Σεπ 2026, 12:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη

10 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιράν προς ΗΠΑ: Επιστρέψτε στο Μνημόνιο Κατανόησης του Ισλαμαμπάντ, γιατί δεν σας παίρνει

Ιρανικά πυραυλικά πλήγματα σε αμερικάνικα αντιτορπιλικά, αμερικάνικες βάσεις και τάνκερ

9 Σεπ 2026, 20:37
Παιδεία

Φοιτητές ΕΜΠ: Κανένας φοιτητής να μη διαγραφεί

9 Σεπ 2026, 20:03
Παιδεία

Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Ο νέος χουντικός Εσωτερικός Κανονισμός χρεώνει τα πάντα στους φτωχότερους φοιτητές

9 Σεπ 2026, 19:20
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

Πράσινο Ακρωτήρι, Γουινέα-Μπισάου: Εθνική γιορτή.

1974: Εκθρονίζεται ο αυτοκράτορας της Αιθιοπίας Χαϊλέ Σελασιέ με στρατιωτικό πραξικόπημα.

1980: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία υπό την ηγεσία του στρατηγού Κενάν Εβρέν.

1990: Αστυνομική επιδρομή στα σπίτια των Αννας Φιλίνη, Χρήστου και Ανδρέα Μπίστη, Λιλής Λεοντίδου και Πέλλης Κεφαλά, ως υπόπτων για ενέργειες της 17Ν.

2002: Συλλαμβάνεται η Αγγελική Σωτηροπούλου για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo