Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Παιδιά ενός κατώτερου θεού οι μαθητές με αναπηρία
  • IRGC: Ο Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα ήταν η αρχή του τέλους για τον σιωνισμό
  • Η Χεζμπολά για την 7η Οκτώβρη: Μια θαρραλέα πράξη αντίστασης, μια φυσική και νόμιμη απάντηση στην τεράστια αδικία και καταπίεση
  • Αυτοί που στραγγαλίζουν το δημόσιο σχολείο και την εκπαίδευση παριστάνουν τους ανησυχούντες
  • «Μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι την τελευταία ανάσα μας… Είμαστε ο λαός»
  • Tρία χρόνια από τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα: Ολα έχουν αλλάξει υπέρ της Παλαιστίνης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Υπόθεση Marfin: Μια σκευωρία, δύο προφυλακισθέντες ήδη
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Μια σκευωρία, δύο προφυλακισθέντες ήδη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Ιούλ 2026, 20:13

Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν πριν από λίγο την προφυλάκιση των δύο συλληφθέντων, στους οποίους οι σκευωροί της Ασφάλειας, με εντολή Χρυσοχοΐδη, απέδωσαν τον εμπρησμό της Marfin, ύστερα από 16 χρόνια και αφού μεσολάβ ησαν δύο ακόμα σκευωρίες για την ίδια υπόθεση που αποδείχτηκαν φιάσκο. Το κλίμα είχε ήδη δημιουργηθεί με μια εφιαλτική προπαγάνδα διά των μίντια, ενορχηστρωμένη από την Ασφάλεια. Μέχρι και χαμερπή ανθρωπάρια τύπου Αθερίδη επιστρατεύτηκαν. Ο ίδιος ο Χρυσοχοΐδης εμφανίστηκε χτες σε ασφαλές δημοσιογραφικό περιβάλλον, για να το πάρει πάνω του, δηλώνοντας ότι είχε επί διετία προσωπική συμμετοχή στην «έρευνα» της Ασφάλειας!

Το μήνυμα ήταν σαφές: μην τολμήσετε και δεν τους προφυλακίσετε, γιατί αυτό θα αποτελέσει κήρυξη πολέμου κατά της κυβέρνησης. Μην τολμήσετε και δεν τους προφυλακίσετε, γιατί αυτό θα σημάνει ότι στηρίζετε τους τρομοκράτες. Η αστυνομία τους συλλαμβάνει κι εσείς τους αφήνετε ελεύθερους. Οι ανεπίσημες εσωτερικές διαδικασίες του δικαστικού μηχανισμού πρέπει να δούλεψαν στο φουλ τις τελευταίες ημέρες, για να επιτευχθεί το ποθητό αποτέλεσμα.

Γιατί ο Χρυσοχοΐδης προσπάθησε να υποβαθμίσει την ιστορία με το ανώνυμο email που υπέδειξε στην Ασφάλεια τους «δράστες» του εμπρησμού της Marfin το 2010; Γιατί κατάλαβε ότι παραήταν χοντρό και ήδη είχε αρχίσει να κουρελιάζει όλη την κατασκευή. 

Εξέφρασε την απορία του για τα σενάρια που, όπως είπε, αναπτύσσονται. Ξέρουμε πολύ καλά, όμως, ότι τα σενάρια δεν τα έφτιαξαν τα παπαγαλάκια του αστυνομικού ρεπορτάζ. Τα σενάρια τους τα σέρβιραν οι ασφαλίτες, ενδεχομένως και ο ίδιος ο Χρυσοχοΐδης σε διευθυντικά στελέχη εφημερίδων. Γι’ αυτό και όλα τα σενάρια ταυτίζονταν μεταξύ τους. Αν τα είχαν φτιάξει τα παπαγαλάκια, θα είχαν διαφορές.

Το πιο σημαντικό: το email υπάρχει στη δικογραφία. Αν ήταν ασήμαντο, γιατί το έβαλαν μέσα; Μάλιστα, το email περιλήφθηκε στη δικογραφία, χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή έρευνα από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της αστυνομίας για την προέλευσή του! Πήραν ένα email που έλεγε ότι ο αποστολέας του το… έχει βάρος στη συνείδησή του ότι ξέρει ποιοι έβαλαν τη φωτιά και ότι δεν μπορεί να το κρατήσει άλλο και το… εξομολογείται στην αστυνομία: ο τάδε, ο τάδε και η τάδε έβαλαν τη φωτιά. Κι αυτοί δεν έκαναν καν έρευνα για να βρουν ποιος είναι ο αποστολέας και να τον καλέσουν να καταθέσει. Εβαλαν όμως το email στη δικογραφία!

Οι ασφαλίτες είναι ασφαλίτες. Εχει αποδειχτεί πολλές φορές πως ούτε μια σκευωρία της προκοπής δεν μπορούν να στήσουν. Το «κόλπο» με τους «άγνωστους» πληροφοριοδότες το έχουν κάνει πολλές φορές. Στην προηγούμενη σκευωρία για την υπόθεση της Marfin είχαν παρουσιάσει «σημείωμα». Το οποίο -άγνωστο πώς- βρέθηκε σε ένα αστυνομικό γραφείο και «έδινε» τρία ονόματα. Αμέσως έστησαν δικογραφία. Οι δύο κατηγορηθέντες απαλλάχτηκαν από το δικαστικό συμβούλιο. Ο τρίτος ταλαιπωρήθηκε σε δικαστήρια και αθωώθηκε ομόφωνα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με απαλλακτική πρόταση και του εισαγγελέα.

Παλαιότερα, είχαν τάχα δεχτεί τηλεφώνημα που υποδείκνυε ως ένοχο για τη ληστεία μετά φόνου στην Πάρο τον Τάσο Θεοφίλου. Ποιος είχε κάνει το τηλεφώνημα; Δεν ήξεραν γιατί το κέντρο της Ασφάλειας… δεν διαθέτει αναγνώριση κλήσεων! Η ταλαιπωρία του Θεοφίλου ήταν μεγάλη, μέχρι να αθωωθεί πανηγυρικά στο δεύτερο βαθμό. Μια πενταετία έβγαλε στη φυλακή. Διεκδίκησε και κέρδισε αποζημίωση για την άδικη φυλάκισή του, αλλά καμιά αποζημίωση δεν ξεπληρώνει τη φυλακή.

Δήθεν ανώνυμα τηλεφωνήματα είχε επικαλεστεί ο διαβόητος τμηματάρχης της Αντιτρομοκρατικής Χαρδαλιάς και σε υποθέσεις της ΣΠΦ. Τώρα μαθαίνουμε ότι για την υπόθεση της Marfin υπήρξε και άλλη «ανώνυμη» κατάδοση, που αφορούσε τέσσερα άτομα. Αυτή έγινε με… στικάκι που άφησε «άγνωστος» σε κάποιο παγκάκι και τηλεφώνησε στους μπάτσους να πάνε να το μαζέψουν. Αυτή την υπόθεση δεν την έστειλαν στην αστική Δικαιοσύνη, για λόγους που δεν ξέρουμε.

Ετσι δουλεύει αυτή η μηχανή: οι ασφαλίτες κατασκευάζουν έναν ανύπαρκτο καταδότη, που πότε με τηλεφώνημα, πότε με σημείωμα, πότε με στικάκι, τώρα με email υποδεικνύει κάποιους/ες ως δράστες ανοιχτών υποθέσεων. Οι ασφαλίτες υποτίθεται ότι κάνουν μετά «έρευνα» και -ω του θαύματος!- η «έρευνα» επιβεβαιώνει ότι ο «ανώνυμος» καταδότης έχει δίκιο.

Το επόμενο βήμα είναι να οργανώσουν το μηχανισμό προπαγάνδας με τα πάντα πρόθυμα παπαγαλάκια των αστικών Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης. Τα οποία παρουσιάζουν το ζητούμενο ως δεδομένο. Προτού καν εμφανιστούν οι κατηγορούμενοι στις δικαστικές αρχές, τα αστικά ΜΜΕ τους έχουν δικάσει και καταδικάσει. Χωρίς καν να έχουν δει τη δικογραφία. Αποκλειστικά με το «μπρίφινγκ» που τους κάνουν οι ασφαλίτες και ο Χρυσοχοΐδης.

Αγανάκτησε ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΑΕ και επί τιμή αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Χρήστος Ράμμος. Ζήτησε να τηρούνται τουλάχιστον κάποια προσχήματα:

«Αυτό το συνελήφθησαν οι “δράστες” της Marfin είναι ωμότατη και εξόφθαλμη παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας και ένα ακόμη δείγμα του πόσο ανθρωποφαγική ζούγκλα έχει γίνει η κοινωνία μας. Δεν είναι κάποιος ένοχος, πριν τον δικάσει ένα δικαστήριο και αποφανθεί ότι είναι, μόνο και μόνο επειδή τον συνέλαβε η Αστυνομία και τον αποκαλεί δράστη, ιδιαίτερα μάλιστα όταν η όλη υπόθεση έχει συμβεί πριν από 16 χρόνια.

Καλά θα κάνουν, λοιπόν, όσοι βιάζονται να πανηγυρίσουν και να δοξολογήσουν την Αστυνομία (που έκανε το καθήκον της- αν το έκανε- με καθυστέρηση 16 ετών) καθώς και τα ΜΜΕ και κυρίως τα κρατικά να τους αποκαλούν τουλάχιστον “οι φερόμενοι ως δράστες”.

Αλλιώς συμμετέχουν όλοι στο λιντσάρισμα και στον κανιβαλισμό ανθρώπων, οι οποίοι μπορεί τελικά να αποδειχθεί ότι ήταν αθώοι, όπως έχει πάρα πολλές φορές συμβεί κατά το παρελθόν σε άλλες υποθέσεις , που η Αστυνομία έχει ενοχοποιήσει ανθρώπους που τελικά τα δικαστήρια αθώωσαν (βλ. ενδεικτικά περίπτωση Ρωμανού). Στο μεταξύ, όμως, οι άνθρωποι αυτοί έχουν χάσει την προσωπική τους ελευθερία και έχουν διαπομπευθεί ανεπανόρθωτα για την υπόλοιπη ζωή τους».

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω ο Χρ. Ράμμος. Οπως και οι συνήγοροι των κατηγορούμενων, Αννυ Παπαρρούσου, Θανάσης Καμπαγιάννης και Δημήτρης Κατσαρής, οι οποίοι αναγκάστηκαν να δώσουν συνέντευξη Τύπου προτού οι εντολείς τους εμφανιστούν στην ανάκριση, για να καταγγείλουν όλα αυτά τα τερατώδη που διαδίδονταν μέσω των ΜΜΕ. Για να αποκαλύψουν ότι, πέρα από το περιβόητο email, στη δικογραφία δεν υπάρχει τίποτα!

Οτι ακόμα και το αμερικάνικο μοντέλο ταυτοποίησης που χρησιμοποίησαν οι ασφαλίτες, δεν καταλήγει σε ταυτοποίηση των τριών κατηγορηθέντων και συλληφθέντων.

Ο Χρυσοχοΐδης, ξέροντας ότι η δικογραφία που έφτιαξαν είναι ένα μάτσο κουρελόχαρτα, χωρίς καμιά αποδεικτική αξία, βγήκε ο ίδιος σε συνέντευξη (σόλο φυσικά, στο απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ), για να ασκήσει πίεση στο δικαστικό μηχανισμό. Είπε ότι η συλλογή στοιχείων ξεκίνησε από το 2019, αμέσως μόλις πρωτοανέλαβε υπουργός Προ Πο του Μητσοτάκη, διακόπηκε όταν για λίγο άλλαξε υπουργείο, αλλά όταν επανήλθε το 2024 έδωσε τη δικογραφία στο «ελληνικό FBI» και στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, τα οποία προχώρησαν σε εκ νέου αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού. «Ολοι αυτοί οι αστυνομικοί και εγώ καθίσαμε και δουλέψαμε δύο χρόνια. Στο τέλος όλοι αυτοί οι αστυνομικοί έβαλαν την υπογραφή τους κάτω από συγκεκριμένα συμπεράσματα», είπε με ύφος που δε σήκωνε αντίρρηση, Και υπουργός και… δαιμόνιος ντετέκτιβ!

Πρέπει να σημειωθεί ότι το όλο στήσιμο φαίνεται και από το χειρισμό της 46χρονης γυναίκας που ζει μόνιμα στη Βρετανία. Η γυναίκα δήλωσε στις ελληνικές αρχές, διά της συνηγόρου της, ότι έρχεται στην Ελλάδα για να τεθεί στη διάθεση των δικαστικών αρχών, διακηρύσσοντας την αθωότητά της. Εβγαλε εισιτήριο και τη συνέλαβαν οι Βρετανοί στο αεροδρόμιο, ενώ ετοιμαζόταν να ταξιδέψει για την Ελλάδα. Οι ασφαλίτες δεν πήραν πίσω την ερυθρά αγγελία, με στόχο η γυναίκα να συλληφθεί από τους Βρετανούς και να εμφανίζεται ως φυγάδας!

ΥΓ. Θυμίζουμε ότι για τη Marfin δικάστηκαν και καταδικάστηκαν το 2013 ο διευθύνων σύμβουλός της, ο υπεύθυνος ασφαλείας του κτιρίου και η διευθύντρια του καταστήματος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας τριών υπαλλήλων, για σωματικές βλάβες άλλων 21 υπαλλήλων και για αδικήματα που σχετίζονταν με λειψή πυρασφάλεια κτλ. Η βαριά καταδίκη είχε να κάνει με το γεγονός ότι κλείδωσαν τους υπάλληλους μέσα στην τράπεζα. Αν δεν τους είχαν κλειδώσει, όλοι θα είχαν βγει όταν έπεσαν οι μολότοφ και μπήκε φωτιά.

Εκτύπωση 🖨
MARFIN ΑΣΦΑΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ ΣΚΕΥΩΡΙΑ MARFIN
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣτα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές
Επόμενο άρθρο Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας πήρε πίσω το φόρο 20% που υποτίθεται ότι θα έβαζε στα πλοία για να περάσουν από το Ορμούζ

Σχετικά Αρθρα

«Εκτακτη ανάγκη» χωρίς τέλος: Η Ευρωένωση μετακινεί ξανά τα όρια του ασύλου

Καταστολή 7 Οκτ 2026, 09:27

Οργιο αστυνομικής ψευδολογίας στη δίκη για το βασανισμό του Βασίλη Μάγγου

Καταστολή 6 Οκτ 2026, 12:29

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης της κατηγορούμενης για Μarfin

Καταστολή 30 Σεπ 2026, 20:00

Ο Βασίλης Μάγγος βασανίστηκε (και) μέσα στην Ασφάλεια Βόλου: αυτό προκύπτει από τα ντοκουμέντα

Καταστολή 25 Σεπ 2026, 18:19

Η αστυνομία απειλεί με αυτόφωρο για παλαιστινιακή σημαία σε μπαλκόνι!

Καταστολή 17 Σεπ 2026, 18:10

Γιάννης Μάγγος: Ας μη γελιόμαστε! Ο ξυλοδαρμός και βασανισμός του Βασίλειου Μάγγου είναι μία και μοναδική υπόθεση

Καταστολή 17 Σεπ 2026, 11:23
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Παιδιά ενός κατώτερου θεού οι μαθητές με αναπηρία

7 Οκτ 2026, 18:47
Διεθνή

IRGC: Ο Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα ήταν η αρχή του τέλους για τον σιωνισμό

7 Οκτ 2026, 18:45
Διεθνή

Η Χεζμπολά για την 7η Οκτώβρη: Μια θαρραλέα πράξη αντίστασης, μια φυσική και νόμιμη απάντηση στην τεράστια αδικία και καταπίεση

7 Οκτ 2026, 18:16
Παιδεία

Αυτοί που στραγγαλίζουν το δημόσιο σχολείο και την εκπαίδευση παριστάνουν τους ανησυχούντες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα αποτελέσματα PISA

7 Οκτ 2026, 13:07
Ιστορία

«Μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι την τελευταία ανάσα μας… Είμαστε ο λαός»

Ενα βίντεο από τη νικηφόρα μάχη της πολιορκημένης Τζαμπάλια, που οδήγησε σε ναυάγιο το κακόφημο σιωναζιστικό «Σχέδιο των Στρατηγών»

7 Οκτ 2026, 12:49
Διεθνή

Tρία χρόνια από τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα: Ολα έχουν αλλάξει υπέρ της Παλαιστίνης

7 Οκτ 2026, 11:13
Καταστολή

«Εκτακτη ανάγκη» χωρίς τέλος: Η Ευρωένωση μετακινεί ξανά τα όρια του ασύλου

7 Οκτ 2026, 09:27
Εργατικά

Παραπομπή εκπαιδευτικών του ΣΕΠΕ Μεσσηνίας στο Πειθαρχικό για συμμετοχή στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

7 Οκτ 2026, 05:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Οκτώβρη

7 Οκτ 2026, 00:01
Περιβάλλον

Γραμμή 4 Μετρό: Αυτό που έγινε στην Κυψέλη είναι έγκλημα κυβέρνησης και εργολάβων

6 Οκτ 2026, 21:48
Παιδεία

Φοιτητικοί Σύλλογοι Πάτρας: Οχι στο ξενόγλωσσο προπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής με δίδακτρα και στο τεράστιο κόστος σπουδών

6 Οκτ 2026, 20:08
Κόντρες

Aπό τον Φράνκι στον Φίλιππο, πάντα με τον πολιτισμό

6 Οκτ 2026, 20:04
Πολιτική

Ρούμπιο: Αποθεωτική υποδοχή από τους αμερικανόδουλους – ανεπιθύμητος από τον ελληνικό λαό

6 Οκτ 2026, 15:02
Καταστολή

Οργιο αστυνομικής ψευδολογίας στη δίκη για το βασανισμό του Βασίλη Μάγγου

6 Οκτ 2026, 12:29
Διεθνή

Οι Παλαιστίνιοι στο εξωτερικό κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί στις εκλογές

6 Οκτ 2026, 12:12
Πολιτισμός

Oι σκηνοθέτες του ΝΑΖΑ υιοθετούν το βρόμικο σιωνιστικό αφήγημα

6 Οκτ 2026, 11:27
Εργατικά

Εργαζόμενοι και επιζήσαντες της Βιολάντα καταγγέλλουν πίεση, εκφοβισμό και μπούλινγκ

6 Οκτ 2026, 09:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Οκτώβρη

6 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Ο Τασούλας (ξανα)καρφώνει τον Μητσοτάκη από το βήμα του Βαγγέλη Μαρινάκη

5 Οκτ 2026, 20:25
Υγεία

Διατάζουν ψυχιάτρους να υπερεφημερεύσουν στο Δρομοκαΐτειο

5 Οκτ 2026, 19:04
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Οκτώβρη

Ημέρα αρχιτεκτονικής.

Ημέρα για αξιοπρεπή εργασία.

1943: Ο Ζέρβας επιτίθεται εναντίον του ΕΛΑΣ Ηπείρου.

1944: 250 εβραίοι κρατούμενοι του Αουσβιτς ανατινάζουν μέρος του κρεματορίου 4 και επιχειρούν μαζική διαφυγή, συλλαμβάνονται και εκτελούνται.

1949: Δημιουργείται η Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας.

1969: Βόμβες (ΚΕΑ) στο δημαρχείο Καλλιθέας και σε ΙΧ.

1973: Νέα απόπειρα δολοφονίας του αρχιεπισκόπου προέδρου της Κύπρου Μακάριου.

1975: Μαύρες σημαίες στα Σπάτα από κατοίκους που δεν θέλουν να γίνει εκεί το αεροδρόμιο της Αθήνας.

1991: Εκτελείται ο τούρκος αναπληρωτής ακόλουθος Τύπου Τσετίν Γκιοργκιού (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Ψέλνεις στη Σιμωνόπετρα και ακούγεται στον Άδη…». Μια επίσκεψη στο Άγιον Όρος είναι πάντα μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσεις. Ένα ταξίδι στην ιστορία, στους πολιτιστικούς θησαυρούς που φυλάσσονται αιώνες αλλά και στο βαθύτερο νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Αλέξης Τσίπρας

[Στον τραγουδοποιό Θανάση Παπακωνσταντίνου αναζήτησε… ιδεολογικό καταφύγιο ο πολιτικός απατεώνας για να δικαιολογήσει την επίσκεψή του στο Αγιονόρος, όπου δεν παρέλειψε να συναντηθεί και με τον ηγούμενο του Βατοπαιδίου, «γέροντα» Εφραίμ! Να παραπέμψουμε τον Τσίπρα και τους λογογράφους του στον Μαρξ και τη μεγαλοφυή ανάλυσή του για τη σχέση της θρησκείας με την αναζήτηση του νοήματος της ανθρώπινης ύπαρξης θα ήταν too much. Ανθρωποι σαν τον Τσίπρα ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν για την πραγματική φιλοσοφική μόρφωση, οπότε σιγά μην καθήσουν να ζορίσουν τον εαυτούλη τους με φράσεις όπως «Η θρησκεία είναι η φαντασιακή πραγμάτωση της ανθρώπινης ουσίας, αφού η ανθρώπινη ουσία δεν έχει αληθινή πραγμάτωση» (Αλέξη, μην κουράζεσαι, είναι το ακριβώς αντίθετο από την παπάρα που έγραψες ή σου έγραψαν). Οι Τσίπρες… το πολύ μέχρι στιχάκια τραγουδοποιών (που δε φταίνε σε τίποτα οι άνθρωποι). Να παραπέμψουμε τον Τσίπρα, αναφορικά με πτυχές της ιστορία της ρασοφόρας πολιτείας του Αθω στον Θέμο Κορνάρο και το ταξιδιωτικό αριστούργημά του «Οι άγιοι δίχως μάσκα»; Θα κινδυνεύαμε να μπερδέψει τον συγγραφέα με τον συνεπώνυμό του Βιτσέντζο Κορνάρο και να ξεφυλλίζει τον «Ερωτόκριτο» για να βρει «πού γράφει για το Αγιον Ορος». Θα θυμίσουμε μόνο την επιστολή που έστειλαν τα μοναστήρια του Αθω στον Χίτλερ, δέκα χρόνια μετά το οχτάμηνο ρεπορτάζ του Θέμου Κορνάρου. Στις 26 Απρίλη του 1941, οι αγιορείτες καλόγεροι απ’ όλα τα μοναστήρια είχαν αποστείλει -«βαθυσεβάστως»- επιστολή «προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον», με την οποία έπαιρναν «την εξαιρετικήν τιμήν ν’ απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα καί παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστημένη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν και κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον, του οποίου Ηγούμενοι καί αντιπρόσωποι τυγχάνομεν, διαδεχομένη εν τούτω τους ιδρυτάς και Ευεργέτας του Ιερού τούτου Τόπου Βυζαντινούς Αυτοκράτορας καί διαδόχους τούτων»! Ζητούσαν από τον Χίτλερ, που είχε σκλαβώσει την Ελλάδα, να γίνει ο συνεχιστής των βυζαντινών αυτοκρατόρων, των σλάβων και ουγγροβλάχων ηγεμόνων και των οθωμανών σουλτάνων, εξασφαλίζοντάς τους την καλοπέρασή τους, που είναι το μόνο που τους νοιάζει. «Την διατήρησιν του καθεστώτος τούτου της αυτονόμου μοναχικής πολιτείας, ικανοποιούντος πλήρως άπαντας τους εν Αγίω Ορει ενασκουμένους ανεξαρτήτως εθνικότητος Ορθοδόξους μοναχούς καί εναρμονιζόμενοι προς τον σκοπόν καί την αποστολήν αυτών, παρακαλούμεν καί ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν καί κηδεμονίαν Αυτής», έγραφαν στον Χίτλερ οι ρασοφόροι του Αθω. Φαίνεται πως το ταξίδι του Τσίπρα στην… Ιστορία δεν πέρασε ούτε απ’ αυτόν τον σταθμό]

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo