Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 17 Ιούνη
  • «Το καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών» χρωστάει στους εργαζόμενους του Αττικόν 68.000 μέρες κανονικής άδειας και 10.000 ρεπό!
  • Αραγτσί: Χωρίς την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τα εδάφη που κατέλαβαν κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου, δεν θα θεωρείται πλήρης τερματισμός του πολέμου
  • Ποιος και γιατί φοβάται την Παρασκευή Τυχεροπούλου και την αποκλείει από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»;
  • Εν κρυπτώ προωθείται η ίδρυση ξενόγλωσσων προπτυχιακών με δίδακτρα
  • Ηραν τον ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Λένε ψέματα και για τα εμβόλια: Υπερδιπλασιάζουν τον αριθμό!
Υγεία

Λένε ψέματα και για τα εμβόλια: Υπερδιπλασιάζουν τον αριθμό!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Μαρ 2021, 11:50

Η κυβέρνηση που λέει ψέματα για «τα πάντα όλα», για ό,τι έχει σχέση με την πανδημία (κρούσματα, ορφανά κρούσματα, τεστ που γίνονται, αριθμός κλινών ΜΕΘ, διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ κτλ, κτλ.), δε θα μπορούσε να μην πει ψέματα και για τον αριθμό των εμβολίων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στη χώρα μας. Εχουν κάθε λόγο να το κάνουν αυτό, ιδιαίτερα σήμερα που το τρίτο κύμα της πανδημίας πλήττει σκληρά το λαό μας, προκαλώντας νέες εκατόμβες θυμάτων. Θέλουν να σπείρουν ψεύτικη αισιοδοξία, να καλλιεργήσουν ψεύτικες ελπίδες, για να συγκαλύψουν την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από τη μεριά τους.

Ενώ, λοιπόν, η χώρα έχει παραλάβει μόνο 641.000 δόσεις εμβολίων, αυτοί ισχυρίζονται ότι έχουν εμβολιάσει 993.000 ανθρώπους με την πρώτη δόση και ότι απ’ αυτούς οι 471.000 έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις. Τέτοια θαύματα, ούτε ο Ιησούς στο γάμο της Κανά…

Εχουμε ήδη δημοσιεύσει έναν πίνακα με τις δόσεις των εμβολίων που παραδόθηκαν και από τις τρεις εταιρίες στη χώρα μας, μέχρι τις 8 Μάρτη. Τον δημοσιεύουμε και πάλι:

Δεν κάναμε τίποτε άλλο από το να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία που ανακοίνωνε ο γενικός γραμματέας ΠΦΥ του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων των διαπιστευμένων δημοσιογράφων για την πορεία των εμβολιασμών, από τις 27 Δεκέμβρη του 2020 μέχρι τις 8 Μάρτη του 2021. Μήπως, όμως, αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος υπολογισμού; Σπεύδουμε να απαντήσουμε ότι αυτός είναι ο τρόπος που η ίδια η κυβέρνηση υποδεικνύει. Ο μοναδικός.

Στις 22 Μάρτη, που έγινε η πιο πρόσφατη ενημέρωση, ο Θεμιστοκλέους ρωτήθηκε και για τις δόσεις των εμβολίων που παραδόθηκαν από τις εταιρίες στη χώρα μας. Το δημοσιογραφικό ερώτημα ήταν σαφές (η έμφαση δική μας): «Κύριε Θεμιστοκλέους, πόσες δόσεις αναμένουμε και πόσες έχουμε παραλάβει ανά εταιρία και ποιο ποσοστό εξ αυτών έχει ήδη χορηγηθεί; Γιατί αυτές οι πληροφορίες δεν δημοσιοποιούνται σε τακτική βάση;».

Ο Θεμιστοκλέους απάντησε (η έμφαση δική μας):

«Σε σχέση με τις παραδόσεις που περιμένουμε, του Απριλίου, τις έχω ήδη αναφέρει στην εισαγωγική ομιλία. Για τους αριθμούς των εμβολίων πιστεύω ότι ειδικά από αυτό το βήμα δίνουμε πάρα πολύ λεπτομερή στοιχεία για τις ακριβείς παραδόσεις του μήνα,  δημοσιεύουμε ίσως τα περισσότερα στοιχεία σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο emvolio.gov.gr. και είναι όλα ανοιχτά και στη διάθεση οποιουδήποτε. Ενημερώνω κάθε φορά εδώ για τις παραδόσεις που περιμένουμε και έχουμε πάρει μέχρι στιγμής. Δηλαδή, αν κάποιος καθίσει μπορεί από αυτά που έχω πει να αθροίσει τι ακριβώς παραδόσεις έχουμε πάρει».

Αυτό κάναμε κι εμείς, δεδομένου ότι στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr δε δημοσιεύονται στοιχεία για τις δόσεις που έχουν παραληφθεί. Αθροίσαμε τις παραλαβές που έχει ανακοινώσει ο Θεμιστοκλέους. Και το άθροισμα βγήκε 641.000 παραληφθείσες δόσεις εμβολίων συνολικά από τις τρεις εταιρίες.

Εγείρεται, βέβαια, ένα ερώτημα: γιατί δεν υπάρχει καταγραφή των παραλαβών στην επίσημη κυβερνητική ιστοσελίδα για τους εμβολιασμούς, αλλά πρέπει κανείς να ανατρέξει στις ενημερώσεις του Θεμιστοκλέους και να κάνει άθροιση των παραλαβών που έχει ανακοινώσει;

Η απάντηση είναι απλή: άμα παρουσίαζαν συγκεντροποιημένες τις παραλαβές, θα φαινόταν διά γυμνού οφθαλμού το μεγάλο ψέμα για τους εμβολιασμούς που δήθεν πραγματοποιήθηκαν. Οπότε ανακοινώνουν μόνο τους ψεύτικους αριθμούς εμβολιασμών, με τη σκέψη «ποιος θα καθήσει τώρα να αθροίσει τις παραλαβές που έχει ανακοινώσει ο Θεμιστοκλέους;». Εμείς, επειδή έχουμε διαπιστώσει ότι λένε συνεχώς και για τα πάντα τερατώδη ψέματα, είχαμε αρχίσει να σημειώνουμε τις παραλαβές που ανακοίνωνε ο Θεμιστοκλέους και είχαμε διαπιστώσει ότι ο αριθμός των εμβολιασμών που ανακοινώνουν, για να παρηγορήσουν τον ελληνικό λαό, απείχε πάρα πολύ από τις δόσεις που οι ίδιοι ανακοίνωσαν ότι παρέλαβαν.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Πίνακα που ξαναπαραθέτουμε, μέχρι τις 8 Μάρτη η Pfizer είχε παραδώσει 527.000 δόσεις, η AstraZeneca 90.000 και η Moderna 24.000 δόσεις. Συνολικά και από τις τρεις εταιρίες, μέχρι τις 8 Μάρτη, παραδόθηκαν 641.000 δόσεις. Εκτοτε, δεν έχει γίνει από τον Θεμιστοκλέους καμιά αναφορά σε νέες παραδόσεις. Στις 22 Μάρτη αναφέρθηκε σε παραδόσεις που θα γίνουν τον Απρίλη από Pfizer, AstraZeneca και Moderna και το τρίμηνο Απρίλη-Ιούνη από την Johnson&Johnson. Αυτά, όμως, είναι του μέλλοντος και πρέπει να θεωρείται σίγουρο -με βάση την έως τώρα εμπειρία- πως και αυτά τα νούμερα θα αποδειχτούν φουσκωμένα, διότι η κυβέρνηση νομίζει πως ο ελληνικός λαός θα την αντιμετωπίσειόπως λέει η παροιμία: «Ο λόγος σου με χόρτασε και το φαΐ σου φά’ το». Γελιέται οικτρά η κυβέρνηση των αδίστακτων ψευτών και ανάλγητων νεοφιλελεύθερων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, λοιπόν, λέγοντας εν ψυχρώ ψέματα, ισχυρίζεται ότι μέχρι τις 22 Μάρτη εμβολίασε 993.000 άτομα με την πρώτη δόση και 471.000 και με τις δύο δόσεις (1.464.000 δόσεις συνολικά), ενώ η χώρα μας έχει παραλάβει μόνο 641.000 δόσεις!

Αν αναρωτιόσαστε «μα είναι δυνατόν να υπερδιπλασιάζουν τα εμβόλια που έκαναν;», η απάντηση είναι απλή: ναι, είναι δυνατόν. Αυτό βγαίνει μέσα από τα δικά τους στοιχεία, όχι από δικούς μας αυθαίρετους υπολογισμούς. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί πιστά το δόγμα Γκέμπελς: όσο πιο τερατώδες είναι ένα ψέμα τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να γίνει πιστευτό.

ΥΓ. Για την πληρότητα του ρεπορτάζ σημειώνουμε ότι στη σχετική ιστοσελίδα του ECDC αναφέρεται ότι στις 18 Μάρτη, η ελληνική Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού έχει δηλώσει ότι έχει παραλάβει 1.554.450 δόσεις εμβολίων.

Πρέπει, όμως, να σημειωθεί ότι τα στοιχεία που αναφέρονται από το ECDC δε συγκεντρώνονται αυτοτελώς από τις εταιρίες παραγωγής και πώλησης των εμβολίων, αλλά δηλώνονται από τα κράτη μέλη. Αυτό αναφέρεται ρητά από το ECDC:

«Τα δεδομένα που παρουσιάζονται σε αυτήν την έκθεση συλλέγονται μέσω του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης (TESSy). Οι χώρες ΕΕ / ΕΟΧ καλούνται να αναφέρουν βασικούς δείκτες (αριθμός δόσεων εμβολίου που διανέμονται από τους κατασκευαστές, αριθμός χορηγήσεων πρώτης, δεύτερης και μη καθορισμένης δόσης) και στοιχεία από ομάδες στόχους σε εθνικό επίπεδο δύο φορές την εβδομάδα (κάθε Τρίτη και Πέμπτη)».

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι ο Θεμιστοκλέους, όταν δέχτηκε το δημοσιογραφικό ερώτημα, δεν παρέπεμψε στην ιστοσελίδα του ECDC, αλλά συμβούλεψε να βάλουν κάτω τις ομιλίες του και να κάνουν άθροιση στις παραλαβές που έχει ανακοινώσει.

Εκτύπωση 🖨
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 24 Μάρτη
Επόμενο άρθρο Κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες…

Σχετικά Αρθρα

«Το καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών» χρωστάει στους εργαζόμενους του Αττικόν 68.000 μέρες κανονικής άδειας και 10.000 ρεπό!

Υγεία 16 Ιούν 2026, 22:23

EΣΥ: Τα ψέματα του Μητσοτάκη και η αλήθεια των αριθμών

Υγεία 11 Ιούν 2026, 12:07

Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών

Υγεία 7 Ιούν 2026, 11:15

Για τα μάτια της Σταμάτας…

Υγεία 29 Μάι 2026, 12:22

Eξαρση γαστρεντερίτιδας στο «Αττικόν» – Πώς θα σταματήσει όταν οι ασθενείς είναι σε ράντζα και δεν έχουν ούτε τουαλέτα;

Υγεία 28 Μάι 2026, 09:19

Aμα έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη» γίνεσαι και πρωταθλητής στο… άλμα εις ύψος

«Αττικό»: Τοποθέτηση τομεάρχη με παράκαμψη δεκάδων εργαζόμενων

Υγεία 27 Μάι 2026, 19:12
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούνη

17 Ιούν 2026, 00:01
Υγεία

«Το καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών» χρωστάει στους εργαζόμενους του Αττικόν 68.000 μέρες κανονικής άδειας και 10.000 ρεπό!

16 Ιούν 2026, 22:23
Διεθνή

Αραγτσί: Χωρίς την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τα εδάφη που κατέλαβαν κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου, δεν θα θεωρείται πλήρης τερματισμός του πολέμου

16 Ιούν 2026, 20:43
Πολιτική

Ποιος και γιατί φοβάται την Παρασκευή Τυχεροπούλου και την αποκλείει από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»;

Εντελώς ξεδιάντροπα, με φωτογραφική διάταξη, ο Πιτσιλής στέλνει στη «βαθιά κατάψυξη» την υπάλληλο που πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου των παράνομων επιδοτήσεων

16 Ιούν 2026, 18:59
Παιδεία

Εν κρυπτώ προωθείται η ίδρυση ξενόγλωσσων προπτυχιακών με δίδακτρα

Καταγγελία του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ

16 Ιούν 2026, 17:46
Διεθνή

Ηραν τον ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

16 Ιούν 2026, 13:44
Διεθνή

Ο Αούν προσπάθησε να κρύψει ότι ο Αραγτσί του τηλεφώνησε το βράδυ της Κυριακής και τον ενημέρωσε για τη συμφωνία

16 Ιούν 2026, 13:11
Διεθνή

Η Χεζμπολά απάντησε με «φωτιά» στα νταηλίκια των σιωναζιστών

16 Ιούν 2026, 12:29
Καταστολή

Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι…

Ο Αρειος Πάγος υλοποίησε την αμερικάνικη διαταγή και ξαναέστειλε τον Αλ. Γιωτόπουλο στη φυλακή

16 Ιούν 2026, 11:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούνη

16 Ιούν 2026, 00:01
Αθλητισμός

Γιούχα στη Νέα Υόρκη, γιούχα και στο Μέριλαντ

15 Ιούν 2026, 20:01
Διεθνή

Tρεχάτε ποδαράκια μου… (εντυπωσιακό video ντοκουμέντο)

15 Ιούν 2026, 19:35
Διεθνή

Γλείφουν εκεί που έφτυναν οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

15 Ιούν 2026, 19:09
Διεθνή

Colpo grosso του Νετανιάχου ή μοχλός πίεσης των Αμερικανών και προπαγανδιστικό τρικ για εσωτερική κατανάλωση στο Ισραήλ;

Μπορεί το Ισραήλ να εκβιάσει τις ΗΠΑ;

15 Ιούν 2026, 15:20
Η παπάρα

Ρε, τι πίνετε και δεν μας δίνετε;

15 Ιούν 2026, 13:20
Πολιτική

Πάλι ηγέτης διεθνούς κύρους ο «απομονωμένος»…

15 Ιούν 2026, 12:02
Διεθνή

Μνημόνιο Κατανόησης ΗΠΑ-Ιράν: Το Ιράν επέβαλε τους όρους του – Ο διπλωματικός πόλεμος συνεχίζεται

15 Ιούν 2026, 10:46
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούνη

15 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτισμός

Eρβαντ  Αμπραχαμιάν: Η σύγχρονη ιστορία του Ιράν

14 Ιούν 2026, 10:06
Διεθνή

Η Χεζμπολά στήνει ενέδρες σε σιωναζιστικές δυνάμεις στο Ματζντάλ Ζουν και το Κφαρ Τιμπνίτ

14 Ιούν 2026, 08:16
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούνη

Ημέρα κατά της ερημοποίησης και της ξηρασίας.

Ισλανδία: Ημέρα ανεξαρτησίας της (1944).

1907: Ενας νεκρός και δεκατέσσερις τραυματίες στον Πειραιά σε επεισόδια λόγω εκλογών.

1919: Εκτακτο στρατοδικείο καταδικάζει σε θάνατο τους υπουργούς Μερκούρη, Εσλιν, Σαγιάν και Πεσμαζόγλου, ως υποκινητές εμφύλιου πολέμου.

1972: Δημοσιοποιείται το σκάνδαλο «Watergate» από την «Washington Post».

1988: Αποφυλακίζεται ο Κλάουζ Γίνσχκε (RAF) μετά από δεκαέξι χρόνια και αποκήρυξη της «τρομοκρατίας».

1997: Υπογράφεται η συνθήκη του Αμστερνταμ (ΕΕ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στα πολιτικά και διπλωματικά πηγαδάκια των Βρυξελλών και του Παρισιού σχολιάστηκε έντονα ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βλέπει στο πρόσωπο του Έλληνα υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup έναν πολύτιμο και σταθερό σύμμαχο για τη νέα βιομηχανική πολιτική της Ευρώπης. Η Γαλλία πιέζει συστηματικά για τη δημιουργία κοινών χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινού ευρωπαϊκού δανεισμού στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και η Αθήνα ευθυγραμμίζεται πλήρως με αυτήν τη στρατηγική επιλογή. Η συνάντηση αυτή στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς αποδεικνύει ότι οι δύο χώρες χτίζουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στις δημοσιονομικές αγκυλώσεις του Βορρά, διεκδικώντας μεγαλύτερη ευελιξία και γενναίες επενδύσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλάμε για την απόλυτη ταύτιση απόψεων.

Political

(Ο ίδιος ο εκδότης της Political υπογράφει το παραπάνω σχόλιο. Μιλάμε μας έφυγε το σαγώνι. Δεν φανταζόμασταν ότι οι παραμυθάδες θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρις εκεί. Ο Μακρόν περίπου εκλιπαρεί τη συμμαχία του Πιερρακάκη! Η Γαλλία του Μακρόν συμμαχεί με την Ελλάδα του Μητσοτάκη για να κάμψουν τη δημοσιονομική πειθαρχία του Βερολίνου! Κι όλα αυτά επειδή ο Πιερρακάκης είχε μια συνάντηση με τον προσωπάρχη του Ελιζέ και πέρασε κι ο Μακρόν να πει μια καλημέρα στα όρθια, αποτυπωμένη σε μια στραβοχυμένη φωτογραφία τραβηγμένη με κινητό. Ισα-ίσα για να αποκαλυφτεί το επαρχιώτικο κόμπλεξ του «βουτυρομπεμπέ». Η τελευταία φορά που είχαμε ακούσει παρόμοια αφηγήματα ήταν την περίοδο της μεγάλης κρίσης και των Μνημονίων. Τότε έλεγαν πως η Γαλλία του Ολάντ και η Ελλάδα του ΓΑΠ, του Σαμαρά, του Τσίπρα πιέζουν το γερμανικό δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε να συμφωνήσει στην έκδοση ευρωομολόγων. Τα οποία, ως γνωστόν, δεν εκδόθηκαν ποτέ. Ούτε διαταράχτηκε ο γερμανογαλλικός άξονας. Αλλά τότε έδιναν τον πρώτο λόγο στο Ολάντ. Κρέμονταν από τα «καλαμπαλίκια» του γάλλου προέδρου μπας και καταφέρει να πετύχει την έκδοση ευρωομολόγων. Τώρα το τερμάτισαν. Τώρα ισχυρίζονται ότι ο γάλλος πρόεδρος κρέμεται από τα «καλαμπαλίκια» του Πιερρακάκη και τον θέλει οπωσδήποτε σύμμαχο για να κάνει πίσω η Γερμανία του Μερτς! Τη ζημιά την έκανε ο Τραμπ. Από τότε που ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας άρχισε να γράφει τα πιο μεγάλα «φίδια», θεωρούν πως μπορούν όλοι τους να κάνουν το ίδιο. Μόνο που εδώ οι rednecks είναι πολύ λίγοι…)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo