Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εξασφάλιση φοιτητικής στέγης: το πιο σύντομο ανέκδοτο
  • Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν
  • Αυτή η κωλοτούμπα είναι στανταράκι
  • Οποιος διαθέτει αυτή την Αντίσταση, αυτούς τους νέους που θυσιάζονται και έναν λαό που θυσιάζεται για την πατρίδα του δεν μπορεί να ηττηθεί
  • Ο εκπρόσωπος της Χαμάς στην Τεχεράνη αποκαλεί το Ισραήλ «εχθρό της ανθρωπότητας»
  • Guardian: Ο πόλεμος του Τραμπ κατά του Ιράν εξαντλεί ταχύτατα τον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, αποκαλύπτουν έγγραφα και συνεντεύξεις
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Το έγκλημα στα Τέμπη δεν πρέπει να ξεχαστεί και να θαφτεί
Πολιτική

Το έγκλημα στα Τέμπη δεν πρέπει να ξεχαστεί και να θαφτεί

Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Απρ 2023, 20:06

Προσέξτε βλέμμα: γερακίσιο, απόλυτα προσηλωμένο στο στόχο. Και το πέτσινο παλτό κρεμασμένο στο κάθισμα. Για να παραπέμπει στους παλιούς σιδηροδρομικούς, όπως τους ξέρουμε από φωτογραφίες, ντοκιμαντέρ και ταινίες. Οχι, ρε, δεν παραπέμπει στον Φέλιξ Τζερζίνσκι και τους Τσεκίτες, ο Γεραπετρίτης είναι… δημοκράτης, μπλε με πράσινους κόκους (όσους του έχουν μείνει από τη θητεία του στο ΠΑΣΟΚ). 

Τι μπορεί να έχει στο μυαλό του ένας άνθρωπος που παίρνει πόζα για να φωτογραφιστεί στο κάθισμα του μηχανοδηγού, ένα μήνα μετά από το έγκλημα που έκοψε τη ζωή από τουλάχιστον 57 ανθρώπους, νέους στη συντριπτική τους πλειοψηφία; Αχυρο δεν έχει, σίγουρα. Εχει την αγωνία της «επανόδου» (της κυβέρνησης, όχι του σιδηρόδρομου). Και την αλαζονεία του εξουσιαστή που νομίζει ότι απευθύνεται σε χάπατα, έτοιμα να καταπιούν αμάσητα τα πάντα.

Μπήκε στο τρένο Αθήνα-Καλαμπάκα αλλά κατέβηκε στην Οινόη, όπου τον περίμενε η υπουργική λίμο για να τον επιστρέψει στην Αθήνα. Σ’ αυτό θα κώλωναν; Εδώ στο Ιντερσίτι Αθήνα-Θεσσαλονίκη έβαλαν στημένους για να παραστήσουν τους επιβάτες. Εκείνος που μιλά… «ως πολίτης» και… διδάσκει ότι «δεν μπορεί να έχεις ως συνεπιβάτη τον φόβο, την ανασφάλεια και την οργή για την αυριανή ημέρα» είναι ο Λευτέρης Μωυσιάδης, συντονιστής Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της ΝΔ, βαφτιστήρι της Ντόρας και εκλεκτός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη! Κι ο άλλος, που προσέρχεται με σιγουριά και αέρα Παριζιάνου, είναι ο «Γκρούεζας» που διέταξε τον σταθμάρχη της Λάρισας να σταματήσει να μιλάει και να λέει ότι η τηλεδιοίκηση δεν λειτουργεί, για να μην εκθέσει άλλο τον υφυπουργό Μεταφορών, που επέμενε ότι στη Λάρισα λειτουργεί πλήρως η τηλεδιοίκηση. Δείτε το βίντεο:

ΠΩΩΩ pic.twitter.com/5JNzAPbAnn

— Ιερώνυμος boss (@JeronymoBoss2) April 3, 2023

Δε χρειάζεται ν’ ασχοληθούμε άλλο με το αηδιαστικό σόου που έστησαν χθες ο Γεραπετρίτης και το επιτελείο προπαγάνδας του Μαξίμου, με την ευγενική σύμπραξη των «πετσωμένων» ΜΜΕ. Θα περάσουμε σε ζητήματα ουσίας.

Ο ΟΣΕ διαβεβαίωσε ότι τα επιβατικά δρομολόγια ξανάρχισαν με ασφάλεια και ότι μεταξύ των άλλων λειτουργεί και το σύστημα ενδοεπικοινωνίας GSM-R. Aρα, ο πρωθυπουργός είναι ξεδιάντροπος ψεύτης. Διότι διαβεβαίωνε τον… αγιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη ότι το GSM-R λειτουργούσε: «Εξ όσων γνωρίζω, οι επικοινωνίες τις οποίες ακούσαμε και οι διάλογοι οι οποίοι έγιναν, έγιναν με το σύστημα GSM-R. Το ζητούμενο δεν ήταν λοιπόν τόσο η επικοινωνία μεταξύ των τρένων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Μέχρι πότε θ’ ανεχόμαστε τα ψέματά τους;

Ο ΟΣΕ μας λέει ότι τώρα λειτουργεί το GSM-R, προηγουμένως δεν λειτουργούσε. Πώς έγινε και λειτούργησε μέσα σε λίγες μέρες; Οπως είπαν, ο ΟΣΕ έδωσε στην ιταλική Hellenic Train 30 φορητές συσκευές GSM-R για τους συρμούς της. Μάλιστα, υπήρξε και μια σχετική καθυστέρηση, διότι οι μηχανοδηγοί αρνήθηκαν να κινήσουν τα τρένα αν προηγουμένως αυτές οι φορητές συσκευές δεν έπαιρναν πιστοποίηση.

Γιατί φορητές συσκευές, όμως, και όχι σταθερές, εγκατεστημένες στα τρένα, όπως προβλέπεται; Και γιατί έπρεπε ο ΟΣΕ να χορηγήσει τις φορητές συσκευές; Δεν είναι αυτό υποχρέωση της εταιρίας που κάνει το μεταφορικό έργο και διαθέτει τα τρένα;

Φτάνουμε στην ουσία του ζητήματος. Φυσικά και είναι υποχρέωση της εταιρίας που κάνει το μεταφορικό έργο να έχει τοποθετήσει σύστημα GSM-R στα τρένα της. Ομως η Hellenic Train έφερε τα «σαπάκια» από την Ελβετία και το σύστημα που είχαν εγκατεστημένο δεν ήταν συμβατό με το GSM-R του ΟΣΕ. Και η εταιρία υποχρέωνε τον ΟΣΕ να πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή τη λειτουργία του GSM-R στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Και ο ΟΣΕ υπάκουε σαν σκυλάκι, με κυβερνητική εντολή προφανώς.

Το GSM-R συμβασιοποιήθηκε το 2006 με πρόβλεψη για παράδοση εντός 24 μηνών. Παραδόθηκε το 2018 (με δέκα χρόνια καθυστέρησε), ο ΟΣΕ έστειλε στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων αίτηση για πιστοποίηση του GSM-R στα τέλη του 2021 (άλλα τρία χρόνια καθυστέρηση), η ΡΑΣ έδωσε τον πιστοποίηση τον Ιούλη του 2017, αλλά το σύστημα δεν είχε τεθεί σε λειτουργία μέχρι και την ημέρα που έγινε το έγκλημα στα Τέμπη!

Γιατί; Γιατί η Hellenic Train δεν ήθελε να μπει στα έξοδα να εγκαταστήσει στα τρένα της GSM-R συμβατό με το ήδη εγκατεστημένο και πιστοποιημένο σύστημα στις γραμμές και τους σταθμούς του ΟΣΕ! Δεν έμπαινε καν στο έξοδο να αγοράσει φορητές συσκευές για ένα σύντομο μεταβατικό διάστημα.

Και ο ΟΣΕ δεν έλεγε κουβέντα, ενώ τώρα έσπευσε να αγοράσει αυτός τις 30 φορητές συσκευές και να τις δώσει στη Hellenic Train, προφανώς με κυβερνητική εντολή, για να ξαναρχίσει η λειτουργία των τρένων με αυτή την πρόχειρη λύση.

Και η ΡΑΣ της πολύφερνης κας Τσιαπαρίκου, που είναι αρμόδια για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, έδινε πιστοποιήσεις στα τρένα της Hellenic Train, χωρίς αυτά να έχουν εγκατεστημένο το απαιτούμενο –συμβατό με το σύστημα των γραμμών και των σταθμών- GSM-R!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Η κυρία που έβλεπε τα τρένα να περνούν…

Αν λειτουργούσε το GSM-R, ακόμη και χωρίς τηλεδιοίκηση, η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη δε θα είχε γίνει. Ο έμπειρος μηχανοδηγός του Ιντερσίτι είχε αρχίσει να ανησυχεί και προσπαθούσε με το κινητό του να βρει ποιος είναι ο συνάδελφός του μηχανοδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας για να επικοινωνήσει μαζί του. Αν λειτουργούσε το GSM-R, οι δυο μηχανοδηγοί θα είχαν επικοινωνία και θα είχαν ακινητοποιήσει τα τρένα.

Πώς λειτουργεί τώρα το GSM-R, έστω με φορητές και όχι μόνιμες συσκευές στα τρένα; Ετσι θα μπορούσε να λειτουργεί και προηγούμενα. Οχι μόνιμα, βέβαια, αλλά για ένα μικρό χρονικό διάστημα, με τη Hellenic Train να υποχρεώνεται να τοποθετήσει άμεσα στα τρένα της GSM-R συμβατό με αυτό του δικτύου.

Η αστική Δικαιοσύνη, όμως, περί άλλα τυρβάζει. Εβαλε στη φυλακή τον σταθμάρχη που έκανε το λάθος, έβαλε στη φυλακή και τον επιθεωρητή του ΟΣΕ που έβγαζε τις υπηρεσίες και τέλος. Οι πραγματικοί ένοχοι, η ΡΑΣ που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια, η διοίκηση του ΟΣΕ και η διοίκηση της Hellenic Train, που «έκρυβαν» το GSM-R, ο υπουργός που έλεγε πως είναι ντροπή να εγείρει κανείς ζήτημα ασφάλειας των σιδηροδρόμων, ενώ είχε λάβει (και) την εξώδικη προειδοποίηση του σωματείου των μηχανοδηγών, δεν έχουν κληθεί ούτε καν ως ύποπτοι!

Με τις φιέστες επανεκκίνησης των επιβατικών δρομολογίων και με τις θεαματικές προφυλακίσεις του σταθμάρχη και του επιθεωρητή (που υποδεικνύονται ως οι ένοχοι) προσπαθούν να σπρώξουν το έγκλημα στο σκοτάδι. Να ξεχαστεί και αυτό, όπως τόσα άλλα. Να μην αναζητηθούν οι πραγματικοί ένοχοι, που είναι οι κυβερνήσεις που υλοποίησαν το σχέδιο ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, οι εταιρίες που κερδοσκοπούν σε βάρος της ασφάλειας των επιβατών και οι κρατικοί μεγαλοπαράγοντες που λειτουργούν ως αχυράνθρωποι του κεφαλαίου.

ΥΓ. Η Τσιαπαρίκου της ΡΑΣ εμφανίστηκε προ ημερών στο κουροκάναλο, υπό την προστασία του νέου αστεριού της «ενσωματωμένης» στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογραφίας, για να ισχυριστεί ξεδιάντροπα ότι στις 24 Φλεβάρη είχε στείλει στον ΟΣΕ… έγγραφο-«φωτιά» που «προειδοποιούσε για σοβαρά θέματα ασφαλείας». Ολη η συριζαίικη καφρίλα σ’ ένα μισάωρο. Τι αφορούσε αυτό το έγγραφο; Μη έγκαιρη αποκατάσταση βλαβών σε αλλαγή τροχιάς, που προκάλεσαν εκτροχιασμούς στους σταθμούς Λιανοκλαδίου και Τιθορέας. Αυτά τα είχαν ήδη καταγγείλει οι μηχανοδηγοί.

Ούτε για την πλήρη απουσία τηλεδιοίκησης, ούτε για τη μη λειτουργία του εγκατεστημένου και πιστοποιημένου GSM-R, ούτε για τη διαχείριση της κυκλοφορίας από σταθμάρχες σε μονοβάρδια, είπε ποτέ τίποτα η ΡΑΣ. Η Τσιαπαρίκου, με τη βοήθεια του μιντιακού συστήματος του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να βγει στον αφρό και να βγάλει στον αφρό και αυτούς που τη διόρισαν.

Εκτύπωση 🖨
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΣΕ ΡΑΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ εισαγγελέας πρότεινε μεταγωγή Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό, αλλά οι δικαστές της Λαμίας το απέρριψαν και δικαίωσαν τα «όργια» της Σ. Νικολάου

Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 5 Απρίλη

Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

Σχετικά Αρθρα

Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν

Ο ελληνικός λαός πληρώνει το κόστος για την πολεμική οχύρωση του αιμοσταγούς βασίλειου των Σαούδ

Πολιτική 31 Αυγ 2026, 18:21

Η… προστασία των ψαριών νέο πεδίο ελληνοτουρκικής εθνικιστικής αντιπαράθεσης

Πολιτική 25 Αυγ 2026, 11:14

Η πολεμοτρομοϋστερία είναι ο καπνός παραλλαγής που προσπαθεί να κρύψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν,

Πολιτική 20 Αυγ 2026, 20:51

Η σιωνιστική τύφλωση του Συνήγορου του Πολίτη

Πολιτική 20 Αυγ 2026, 15:09

Αγκαλιά με τους γενοκτόνους εγκληματίες πολέμου και κατά της ανθρωπότητας ο αρχιστράτηγος του Μητσοτάκη

Πολιτική 19 Αυγ 2026, 14:12

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

Πολιτική 10 Αυγ 2026, 05:55
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Εξασφάλιση φοιτητικής στέγης: το πιο σύντομο ανέκδοτο

31 Αυγ 2026, 18:28
Πολιτική

Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν

Ο ελληνικός λαός πληρώνει το κόστος για την πολεμική οχύρωση του αιμοσταγούς βασίλειου των Σαούδ

31 Αυγ 2026, 18:21
Κόντρες

Αυτή η κωλοτούμπα είναι στανταράκι

31 Αυγ 2026, 12:16
Διεθνή

Οποιος διαθέτει αυτή την Αντίσταση, αυτούς τους νέους που θυσιάζονται και έναν λαό που θυσιάζεται για την πατρίδα του δεν μπορεί να ηττηθεί

31 Αυγ 2026, 09:40
Διεθνή

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς στην Τεχεράνη αποκαλεί το Ισραήλ «εχθρό της ανθρωπότητας»

31 Αυγ 2026, 09:03
Διεθνή

Guardian: Ο πόλεμος του Τραμπ κατά του Ιράν εξαντλεί ταχύτατα τον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, αποκαλύπτουν έγγραφα και συνεντεύξεις

31 Αυγ 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Αυγούστου

31 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Χουδαΐφα αλ-Καχλούτ (Αμπού Ομπάιντα): in memoriam

30 Αυγ 2026, 20:13
Διεθνή

Τα ρετάλια του τσαβικού καθεστώτος παρέδωσαν τα πετρέλαια της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ

30 Αυγ 2026, 12:01
Πολιτισμός

Eκατοντάδες άνθρωποι του πολιτισμού και των γραμμάτων καλούν τη Μόστρα της Βενετίας να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία

Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

30 Αυγ 2026, 10:10
Παιδεία

Μητσοτάκης και Ζαχαράκη έδωσαν εντολή να ανακτήσουν άμεσα τις άδειές τους τα τρία κομμένα από το ΣτΕ ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Η ΕΘΑΑΕ προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα της «ανεξαρτησίας»

30 Αυγ 2026, 09:05
Διεθνή

Η κρίση του παλαιστινιακού πολιτικού συστήματος και οι εκλογές ως «Panadol»

30 Αυγ 2026, 05:59
Πολιτισμός

Πέτερ Χάντκε, Ανέμελη δυστυχία

30 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Αυγούστου

30 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Κάλπες υπό πολιορκία: Μπορεί η πρώτη εκλογική αναμέτρηση της Παλαιστίνης εδώ και δύο δεκαετίες να επιβιώσει της κατοχής;

29 Αυγ 2026, 13:49
Διεθνή

Αλ-Χίντι: Τα αποτελέσματα της τρέχουσας αντιπαράθεσης θα διαμορφώσουν το μέλλον της Παλαιστίνης και της περιοχής για τις επόμενες δεκαετίες

29 Αυγ 2026, 10:09
Κόντρες

«Σκότι, φίλε μου, η αξιοπιστία σου διακυβεύεται, κάνε κάτι»

29 Αυγ 2026, 09:52
Διεθνή

«Πρωτοφανείς ζημιές»: Το Ιράν προκάλεσε ζημιές δισεκατομμυρίων σε εγκαταστάσεις αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών

29 Αυγ 2026, 05:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Αυγούστου

29 Αυγ 2026, 00:01
Η παπάρα

Οταν το ψέμα γίνεται χλευασμός

28 Αυγ 2026, 17:11
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Αυγούστου

1925: 150.000 ανθρακωρύχοι ξεκινούν τη μεγαλύτερη απεργία στα ορυχεία άνθρακα στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

1930: Επεισόδια αρχειομαρξιστών – χωροφυλακής και συλλήψεις (Θεσσαλονίκη).

1934: 650.000 υφαντουργοί των ΗΠΑ σε απεργία.

1942: Εξαρθρώνεται η οργάνωση «Κόκκινη Εκκλησία» στη Γερμανία, μαζικές εκτελέσεις των συμμετεχόντων κομμουνιστών και αντιστασιακών κατά του φασισμού.

1967: Καταδίκη δεκατεσσάρων μελών του ΠΑΜ (Θεσσαλονίκη).

1980: Ιδρύεται το πολωνικό συνδικάτο “Αλληλεγγύη” (Γκντανσκ).

1981: Βομβιστική επίθεση της RAF στην αεροπορική βάση των ΗΠΑ στο Ραμστάιν, δεκαεπτά τραυματίες.

1992: Τερματίζεται η μαρξιστική διακυβέρνηση στο Κονγκό.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

    • Εφετείο 17Ν

      Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

  • ΕΛΑ

    Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

      Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

      Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

      Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

      Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

    Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

  • Επικοινωνία

    Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

    Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

  • Όροι χρήσης

    Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

    Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

  • Ποιοι είμαστε

    Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

    Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

  • Επικοινωνία

    Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

    Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

  • Όροι χρήσης

    Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

    Οι εγκληματίες έχουν το θράσος να στήνουν φιέστες για την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo