Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη
  • Οκτώ ελληνικά πανεπιστήμια πρόθυμοι εταίροι του ισραηλινού κράτους
  • «Η πολιτική εξουσία του Λιβάνου είναι συνένοχη στα ισραηλινά εγκλήματα»
  • Τσίπρας για εκπαίδευση: Υποσχεσιολογία και παλιές συνταγές της εποχής Γαβρόγλου με αντιδραστικά υλικά
  • Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη
  • Ο λαός του λιβανέζικου νότου «έφτυσε» τον ξενόδουλο πρόεδρο Αούν
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Πέτσακες και γερμανοτσολιάδες
Πολιτική

Πέτσακες και γερμανοτσολιάδες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Αυγ 2022, 20:54

Η λέξη «πέτσακας» της κρητικής αργκό έχει τη ρίζα της στο πετσί του αντρικού μορίου (δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα, αντιλαμβάνεστε). Μαυροντυμένοι, γενειοφόροι, κυκλοφορούν (με 4Χ4 διπλοκάμπινο κτηνοτροφικό) κι οπλοφορούν. Προσοχή, όμως, μην σας γελάσουν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά και θεωρήσετε ότι έχετε να κάνετε με τίποτα γραφικούς (υπάρχουν και τέτοιοι). Οι πέτσακες είναι καθαρά αντικοινωνικά στοιχεία. Μπλεγμένοι σε διάφορες «ιστορίες» (εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, μπραβιλίκια σε νυχτερινά μαγαζιά κτλ), επιδεικνύουν νταηλίκι στα ίδια τα χωριά τους.

Δεν έχουν καν τους κώδικες συμπεριφοράς των γκάνγκστερ της μαφίας, που δεν τα έβαζαν ποτέ με τους φιλήσυχους ανθρώπους της γειτονιάς τους. Ο πέτσακας πουλάει νταηλίκι όπου βρεθεί. Στο χωριό, στο δρόμο, στα πανηγύρια και τις συνεστιάσεις, όπου δεν αρέσκεται μόνο στις μπαλωθιές, αλλά θα πρέπει να πειράξει και τις γυναίκες της διπλανής παρέας με σκοπό να ανάψει καυγά.

Οταν βγήκαν οι γερμανοί τουρίστες και κατήγγειλαν το περιστατικό στο Πέραμα Ρεθύμνου (μεγαλοχώρι που οδηγεί στην περιβόητη επαρχία Μυλοποτάμου), δεν υπήρξε Κρητικός που να μην κατάλαβε ότι έμπλεξαν με πέτσακες. Και στις παρέες άρχισαν να διηγούνται δικές τους «περιπέτειες» με πέτσακες ή περιστατικά που άκουσαν από δικούς τους, διανθισμένα προφανώς με τη «σάλτσα» της προφορικής μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Μόνο που -μιλώντας νομικά- εκείνη τη στιγμή είχαμε μόνο τη διήγηση της οικογένειας των Γερμανών. Οι πέτσακες είχαν εξαφανιστεί στα ενδότερα του Μυλοπόταμου και δεν είχαν μιλήσει. Μηδενί δίκην δικάσης, πριν αμφοίν μύθον ακούσης, μας προειδοποίησε ο Φωκυλίδης από τον 5ο π.χ. αιώνα, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ποιος τον μπιιιπ! τον Φωκυλίδη. Πέτσακες ήταν, στην πυρά, άνευ ετέρου. Σιγά μην τους δώσουμε και το δικαίωμα να απολογηθούν, καταθέτοντας τη δική τους αφήγηση των γεγονότων.

CUT Mερικές μέρες πριν από την «περιπέτεια» των γερμανών τουριστών με τους πέτσακες του Μυλοπόταμου, λίγο ανατολικότερα στην Κρήτη, σε χωριό του δήμου Μινώα, ένας άλλος πέτσακας μαχαίρωσε δυο αδέρφια 25 και 20 ετών (τον δεύτερο σοβαρά, αφού το μαχαίρι έφτασε μέχρι τον πνεύμονα). Ο συγκεκριμένος πέτσακας ήταν και φασιστοειδές, καθώς πέρυσι τέτοια εποχή είχε συμμετάσχει σε ρατσιστικό πογκρόμ ενάντια σε μετανάστες από το Πακιστάν, σε χωριό του Οροπέδιου Λασιθίου (δείτε αναλυτικά εδώ).

PLAY Είδατε να απασχολεί το θέμα τα κανάλια, τους ραδιοσταθμούς, τις πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες; Σιγή ιχθύος. Το γεγονός αντιμετωπίστηκε σαν ένας καυγάς μεταξύ μεθυσμένων σ’ ένα πανηγύρι. Αποσιωπήθηκε το ρατσιστικό-πογκρομιστικό παρελθόν του πέτσακα δράστη και περιφρονήθηκε ακόμα και η βαρύτητα της είδησης από κοινωνική σκοπιά. Στις δημοσιογραφικές σχολές θα πρέπει να διδάσκουμε πλέον διαφορετικό ορισμό της είδησης: Αν πέτσακας τραυματίσει με μαχαίρι δυο συμπατριώτες του και τους στείλει στο νοσοκομείο, δεν είναι είδηση. Αν πέτσακας τρακάρει επίτηδες με το 4Χ4 αυτοκίνητο στο οποίο επιβαίνουν γερμανοί τουρίστες, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός, είναι είδηση.

CUT Τρεις μέρες μετά το περιστατικό με τους πέτσακες και τους γερμανούς τουρίστες στο Μυλοπόταμο, δυο άλλοι πέτσακες στα Χανιά ξυλοκόπησαν και μαχαίρωσαν νεαρό για μια θέση πάρκινγκ έξω από κέντρο διασκέδασης. Μετά του πήραν το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν!

PLAY Ούτε αυτό το περιστατικό γνώρισε πανελλαδική δημοσιότητα. Οι «συνάδελφοί» μας στα αστικά ΜΜΕ ακολούθησαν τον νέο ορισμό της είδησης. Μπορεί οι δράστες να ήταν της ίδιας αντικοινωνικής συνομοταξίας, εφόσον όμως το θύμα ήταν Ελληνας και όχι γερμανός ή άλλης εθνικότητας τουρίστας, δεν έχουμε είδηση άξια μετάδοσης ή σχολιασμού.

Για τον ίδιο λόγο και στις δύο περιπτώσεις δεν κινητοποιήθηκε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, διατάζοντας διεκπεραίωση των υποθέσεων κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ούτε κάποιος υπουργός τηλεφώνησε στα θύματα (όπως έκανε ο Κικίλιας με τους γερμανούς τουρίστες), ούτε το συνδικάτο των ξενοδόχων προσέφερε εβδομάδα δωρεάν διακοπών, ούτε οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες ζήτησαν «συγγνώμη εκ μέρους όλου του νησιού», όπως έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου (λες κι έφταιγε όλη η Κρήτη για τη συμπεριφορά δύο πετσάκων). Σιγά μην ασχοληθούν με τους «λιμούτσους» Ελληνες, επειδή έτυχε να δεχτούν μαχαιριές από πέτσακες. Ας πάνε να βρούνε το δίκιο τους στα δικαστήρια, «αν τους βαστάει».

Ακολούθησε η «σύλληψη» των πετσάκων, για την οποία πανηγύρισε ο Θεοδωρικάκος:


«Η ΕΛΑΣ έζωσε το χωριό και συνέλαβε τους δύο δράστες», μετέδιδαν τα παπαγαλάκια. Σιγά τα κομάντα. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για συμφωνημένη παράδοση, η οποία έγινε στις 3 τη νύχτα και παρουσία των δικηγόρων τους. Είχαν ήδη ετοιμάσει την υπερασπιστική τους γραμμή και παραδόθηκαν υπό τον όρο οι μπάτσοι να μην πειράξουν ούτε μια τρίχα από τα μαλλιά τους. Η περιοχή ξέρει από τέτοιες «διαδικασίες».

Επειδή είναι αυτοί που είναι, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει ν’ ακούσουμε την υπερασπιστική τους γραμμή. Οχι για να κάνουμε σώνει και καλά το… χατίρι του Φωκυλίδη, αλλά επειδή υπάρχει ένας ισχυρισμός που επιβεβαιώθηκε αμέσως: οι πέτσακες είχαν παίξει μπουνιές με τους Γερμανούς και μάλλον τις έφαγαν, γιατί ο ένας Γερμανός ήταν μποξέρ. Το επιβεβαίωσε και ο ίδιος, σε μια άψογα στημένη τηλεοπτική παράσταση. Κατάλληλα δασκαλεμένος ο νεαρός γερμανός, είπε ότι οι πέτσακες ξεκίνησαν πρώτοι και αυτός αναγκαστικά αμύνθηκε

Πέραν της δημόσιας υποστήριξης που είχαν, με τις ωμές παρεμβάσεις ακόμη και της πολιτικής εξουσίας, οι γερμανοί τουρίστες αποδείχτηκαν ικανότατοι και στον επικοινωνιακό χειρισμό της υπόθεσης. Είχαν το μονοπώλιο του λόγου και… του έδωσαν και κατάλαβε. Ενώ οι πέτσακες δεν ξέρουν από τέτοια. Αυτοί καλύπτονται πίσω από την ομερτά της περιοχής και επικοινωνούν με δικηγόρους, στους οποίους αναθέτουν τα πάντα. Και να ήθελαν να μιλήσουν οι ίδιοι, δεν έχουν τη δυνατότητα, καθώς βρίσκονται σε ημιζωώδη κατάσταση. Και μια… λεπτομέρεια: ο δικηγόρος ενός από τους συλληφθέντες δήλωσε ότι ο πελάτης του έχει και ιατρική γνωμάτευση ότι έχει σπασμένο διάφραγμα μύτης (από τις γροθιές του μποξέρ Γερμανού). Πώς κατάφερε και πήγε στο γιατρό, ενώ τον έψαχναν τα κομάντα της μπατσαρίας; Ε, Θεοδωρικάκο;

Το ερώτημα για τους Γερμανούς είναι γιατί δεν τα είπαν αυτά από την αρχή; Γιατί δεν εξήγησαν πώς κατάφεραν να ξαναμπούν στο αυτοκίνητο και να φύγουν, αφότου οι δύο Μυλοποταμίτες τους χτύπησαν από πίσω, τους γρονθοκόπησαν και ο ένας βγήκε με μια λάμα 20 εκατοστών από το αυτοκίνητο; Γιατί δεν τους ρώτησε κανένας σχετικά, παρά μόνο έμειναν όλοι στην αρχική εκδοχή των Γερμανών, η οποία εμφανώς «έμπαζε»; Γιατί έμειναν μόνο στην τελική εικόνα, με τους πέτσακες να καταφέρνουν να προσπεράσουν το αυτοκίνητο των Γερμανών μέσα στο Πέραμα, να το μπλοκάρουν και να επιχειρούν με την όπισθεν να σκαρφαλώσουν με το 4Χ4 πάνω του (πάλι καλά που αυτό έγινε μέσα στο χωριό και βγήκε κόσμος και μάζεψε τους πέτσακες, αλλιώς οι Γερμανοί θα είχαν ν’ αντιμετωπίσουν χειρότερα).

Δεν προσπαθούμε, φυσικά, να ρίξουμε στα μαλακά τους πέτσακες (έχουν δικηγόρους που την ξέρουν αυτή τη δουλειά και ήδη έχουν επεξεργαστεί την υπερασπιστική τους γραμμή). Οι θεσμικοί παράγοντες, όμως, υπουργοί και αυτοδιοικητικοί, με ποιο δικαίωμα παρενέβησαν σε μια ανοιχτή ποινική υπόθεση, προτού συλληφθούν οι διαφεύγοντες δράστες και απολογηθούν; Δεν είναι αυτό ωμή παρέμβαση στις διαδικασίες της «ανεξάρτητης» αστικής Δικαιοσύνης; Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου βάσει ποιων κριτηρίων έκρινε ότι αυτή η υπόθεση πρέπει να προηγηθεί όλων των άλλων; Οχι μόνο των δύο υποθέσεων που προαναφέραμε και ανήκουν στην ίδια κατηγορία, αλλά πολύ πιο σοβαρών υποθέσεων που έχουν ανακύψει στο παρελθόν;

Οταν δολοφονούνταν ο Σαχζάτ Λουκμάν από χρυσαυγίτες, υπήρξε παρόμοια παρέμβαση; Οταν στο Λασίθι έγινε πογκρόμ κατά των πακιστανών εργατών, υπήρξε παρόμοια παρέμβαση; Οταν στη Θεσσαλονίκη τα ναζιστάκια οργάνωναν πογκρόμ κατά φοιτητών με ορμητήριο σχολικό συγκρότημα, υπήρξε παρόμοια παρέμβαση; Οταν στο Νέο Ηράκλειο ναζιστές επιτίθεντο και χτυπούσαν μέλη της ΚΕΕΡΦΑ υπήρξε παρόμοια παρέμβαση;

Εκτός από τους αντικοινωνικούς πέτσακες, έχουμε και τους εξίσου αντικοινωνικούς «πέτσακες με γραβάτες» ή αλλιώς γερμανοτσολιάδες. Που είναι έτοιμοι να κουρελιάσουν στοιχειώδεις αρχές του ισχύοντος (αστικού) Δικαίου, όταν σε ποινικές υποθέσεις εμπλέκονται αλλοδαποί τουρίστες. Που προσπαθούν να συνηθίσουν τον ελληνικό λαό σε μια συμπεριφορά δουλικότητας απέναντι σε κάθε αλλοδαπό τουρίστα, την ίδια στιγμή που καλλιεργούν το ρατσισμό και το πογκρομιστικό πνεύμα απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Φυσικά και δεν μας φταίνε σε τίποτα οι τουρίστες. Ούτε τους αντιμετωπίζουμε με εχθρικό πνεύμα, μολονότι δεν είναι λίγες οι φορές που διακρίνουμε την ιμπεριαλιστική λογική στη συμπεριφορά κάποιων απ’ αυτούς (τι νομίζετε, η Bild με το ρατσισμό της ενάντια στους «τεμπέληδες του Νότου», δεν έχει κάνει ζημιά σε συνειδήσεις ανθρώπων που από μικροί διαπαιδαγωγούνται στο πνεύμα της ιμπεριαλιστικής υπεροχής;). Αλλο το τουριστικό αλισβερίσι, όμως, και άλλο η δουλικότητα. Και βέβαια, η υπεράσπιση της περηφάνειας δεν είναι υπόθεση του κάθε θρασύδειλου πέτσακα, είναι υπόθεση του ελληνικού λαού.

ΥΓ. Αν ακούσαμε καλά, στις κατηγορίες που απήγγειλαν στους δύο Μυλοποταμίτες έβαλαν και την επιβαρυντική περίσταση του αντιρατσιστικού νόμου. Αλήθεια, στα φασιστοειδή-πέτσακες που οργάνωσαν το πογκρόμ κατά των πακιστανών εργατών πέρυσι στο Λασίθι, γιατί δεν έβαλαν τέτοια κατηγορία;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤον Μπακογιάννη αν τον πλύνεις, τη Μελόνι θε’ να βρεις
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 25 Αυγούστου

Σχετικά Αρθρα

Νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού: Συμφωνία για αγορά δύο μεταχειρισμένων ιταλικών φρεγατών

Πολιτική 9 Σεπ 2026, 11:08

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

Πολιτική 7 Σεπ 2026, 19:12

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 13:38

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 10:29

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 21:23

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 11:40
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

14 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Οκτώ ελληνικά πανεπιστήμια πρόθυμοι εταίροι του ισραηλινού κράτους

13 Σεπ 2026, 19:54
Διεθνή

«Η πολιτική εξουσία του Λιβάνου είναι συνένοχη στα ισραηλινά εγκλήματα»

Δήλωση βουλευτή της Χεζμπολά

13 Σεπ 2026, 11:29
Παιδεία

Τσίπρας για εκπαίδευση: Υποσχεσιολογία και παλιές συνταγές της εποχής Γαβρόγλου με αντιδραστικά υλικά

13 Σεπ 2026, 10:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο λαός του λιβανέζικου νότου «έφτυσε» τον ξενόδουλο πρόεδρο Αούν

12 Σεπ 2026, 14:15
Διεθνή

Ανακτήθηκαν 5.400 km²: Επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης κατά μήκος της δυτικής ακτής της Υεμένης

12 Σεπ 2026, 08:16
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

12 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Τα παιδιά της Γάζας ξέρουν να εκτιμούν

11 Σεπ 2026, 19:20
Διεθνή

O Tραμπ απέρριψε σαουδαραβικό αίτημα για βομβαρδισμούς της Ανσαραλά

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios

11 Σεπ 2026, 18:46
Κόντρες

Γιατί εκθέτουν τον Ιάσονα;

11 Σεπ 2026, 14:40
Διεθνή

Αλλος ένας φιλο-παλαιστίνιος νίκησε φιλο-σιωνιστή στις ΗΠΑ

11 Σεπ 2026, 12:21
Η παπάρα

Κυνισμός χρυσοκάνθαρου μάνατζερ και απροκάλυπτη ψευδολογία αυτοκρατορικού απεσταλμένου

11 Σεπ 2026, 08:22
Καταστολή

Ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχτεί το φιάσκο της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δικαιολόγησε το φιάσκο βαφτίζοντας το κρέας ψάρι

11 Σεπ 2026, 06:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

11 Σεπ 2026, 00:01
Κόντρες

Κοινής κουλτούρας μετέχοντες

10 Σεπ 2026, 20:53
Διεθνή

Προελαύνουν ασταμάτητα οι «Χούθι» στην Υεμένη

10 Σεπ 2026, 17:49
Διεθνή

Ανώτεροι βρετανοί ραβίνοι υποστηρίζουν τις κυρώσεις κατά των παράνομων ισραηλινών εποικισμών

Κόντρα στην κυρίαρχη εβραϊκή ηγεσία

10 Σεπ 2026, 14:22
Παιδεία

Εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα: Ενας πληθυσμός γερασμένος, με υψηλά προσόντα και χαμηλά αμειβόμενος

10 Σεπ 2026, 13:41
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

Ημέρα πρώτων βοηθειών.

Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

1943: Οι Γερμανοί σκοτώνουν πεντακόσιους Ελληνες στη Βιάνο Κρήτης.

1944: Ταγματασφαλίτες με επικεφαλής τους Σούμπερτ και Πούλο και με την ενίσχυση Γερμανών δολοφονούν 104 άοπλους πολίτες στα Γιαννιτσά.

1946: Διαλύεται η Κοινωνία των Εθνών.

1960: Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ.

1976: Ανακαλύπτεται οπλοστάσιο στα χέρια απόστρατων στελεχών της ιωαννιδικής χούντας, στη Θεσσαλονίκη.

1982: Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες ξυλοκοπούν τον στρατιωτικό ακόλουθο της Τουρκίας στην Ελλάδα.

2000: Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ιδρύει τον ΛαΟΣ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo