Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αραγτσί προς Χαμάς: Το Ιράν στηρίζει τον παλαιστινιακό λαό και τη δίκαιη υπόθεσή του μέχρι την επίτευξη όλων των νόμιμων εθνικών του δικαιωμάτων
  • Αναβλήθηκε η δίκη των αγωνιστών από την Τουρκία για τη στημένη υπόθεση της δήθεν βιαιοπραγίας μέσα στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού
  • Σιωναζιστές στρατιωτικοί: Στον νότιο Λίβανο αισθανόμαστε σαν καθιστές πάπιες*
  • Υπό διωγμόν οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί – Διώκονται ξανά οι Ζ. Γκέρτσος και Π. Χουντής
  • Ο Μητσοτάκης υπερασπίζεται τα στελέχη του που καταδικάστηκαν για το emailgate
  • Πόλα Ρούπα: Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ να σηκώσει τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Ψεύδη και τσαμπουκάδες
Παιδεία

Ψεύδη και τσαμπουκάδες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Μάι 2020, 00:00

Φανερά εκνευρισμένη η Κεραμέως απάντησε με τη φράση «ούτε βήμα πίσω» στην κατακραυγή που έχει σηκωθεί από παντού για την τακτική «big brother» που θέλει να εφαρμόσει στα σχολεία.
 
Δεν ξέρει η κυρία, η μεγαλωμένη και σπουδαγμένη σε προστατευμένα περιβάλλοντα όπου συναγελάζονται τα μελλοντικά golden boys, ότι οι τσαμπουκάδες δεν περνούν ειδικά σε χώρους όπως η εκπαίδευση και ότι όσοι ακολούθησαν μια τέτοια πολιτική στο παρελθόν έσπασαν τα μούτρα τους;
 
Η Κεραμέως ήταν ευκνευρισμένη και για έναν άλλο ουσιαστικό λόγο: Επειδή και αυτή και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πέτσας, συνελήφθησαν καταφανέστατα ψευδόμενοι, όταν ισχυρίζονταν ότι έχουν τη γραπτή διαβεβαίωση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να προχωρήσουν στη βιντεοσκόπηση και απευθείας μετάδοση του μαθήματος στην τάξη στα παιδιά που βρίσκονταν στο σπίτι.
 
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε της ΔΟΕ με την Αρχή, αποκαλύφθηκε η αλήθεια και έπεσαν οι μάσκες.
 
Εδώ, βέβαια, οφείλουμε να σημειώσουμε και το βρόμικο ρόλο της Αρχής (η οποία δημιουργήθηκε για να καλύπτει ουσιαστικά τις βρομιές καπιταλιστών και αστών πολιτικών με την επίκληση της μη αποκάλυψης των προσωπικών δεδομένων), που έδωσε απαντήσεις ως Πυθία, θέλοντας να προστατέψει από τον εξευτελισμό την υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση. Το υπογραμμίζουμε αυτό γιατί οι απαντήσεις οφείλουν να είναι ξεκάθαρες και με νομικό τρόπο διατυπωμένες, εφόσον αναφέρονται σε νομικά κείμενα, όπως η σχετική (ν)τροπολογία της Κεραμέως.
 
Παρόλ’ αυτά οι ψευδέστατοι ισχυρισμοί Κεραμέως-Πέτσα αποκαλύφθηκαν, προκαλώντας οργή.
 
Ιδού τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία:
 
«Πραγματοποιήθηκε σήμερα 12/5/2020 συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την παρουσία της νομικής του συμβούλου, με τον Πρόεδρο και μέλη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (μέσω τηλεδιάσκεψης) στα γραφεία της Αρχής.
 
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έθεσε τους προβληματισμούς και τις αντιρρήσεις του σε σχέση με την τροπολογία που επιτρέπει τη ζωντανή  αναμετάδοση των μαθημάτων από τη σχολική τάξη.
 
Τέθηκε επίσης το ερώτημα εάν υπάρχει γραπτή θετική γνωμοδότηση της Αρχής προς το Υπουργείο Παιδείας. Οι απαντήσεις που έδωσαν ο Πρόεδρος και τα μέλη της Αρχής ήταν οι παρακάτω:
 
• Υπήρξε επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας στη διάσταση του να δοθούν κατευθύνσεις από την Αρχή ως προς την τεχνική διατύπωση της διάταξης, σε σχέση με την πρόβλεψη υπεύθυνου επεξεργασίας, τη χρήση των δεδομένων και την αναγκαιότητα της πρόβλεψης εκτίμησης αντικτύπου πριν την έκδοση της προβλεπόμενης Υπουργικής Απόφασης.
 
• Αναφορικά με την αναμετάδοση των μαθημάτων τονίστηκε, εκ μέρους της Αρχής, ότι αυτό αποτελεί μια όλως εξαιρετική διαδικασία, που μπορεί να δικαιολογηθεί στα πλαίσια της τήρησης της αρχής της αναλογικότητας μόνο σε περιπτώσεις επιδημικών νόσων, όπως αυτή που ζήσαμε και πάντοτε υπό την προϋπόθεση της διασφάλισης των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των ατόμων που εμπλέκονται.
 
• Η εφαρμογή της διάταξης δεν μπορεί να γίνει πριν την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης, η οποία προϋποθέτει την έκδοση μιας σοβαρής και επιστημονικά τεκμηριωμένης εκτίμησης αντικτύπου, που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των εμπλεκομένων, λαμβανομένου υπόψη και του γεγονότος ότι η επίμαχη διαδικασία, κατά την άποψη της Αρχής, ενέχει υψηλή επικινδυνότητα. Στο πλαίσιο της συζήτησης, εκτιμήθηκε ότι μια τέτοιας έκτασης μελέτη δεν μπορεί να εκδοθεί σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός μηνός, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Αντίστοιχες, δε, προσπάθειες στην Ισπανία και την Ιταλία που ξεκίνησαν νωρίτερα δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί λόγω των πολλαπλών τεχνικών και νομικών προβλημάτων που προέκυψαν.
 
• Λόγω της σοβαρότητας και της επικινδυνότητας, για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των ανήλικων μαθητών είναι αυτονόητο ότι απαιτείται διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των γονέων των μαθητών πριν την ολοκλήρωση της εκτίμησης αντικτύπου για την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης.
 
• Σε περίπτωση που όλα τα παραπάνω δεν τηρηθούν, η Αρχή διατύπωσε τη θέση της ότι, ασκώντας στο ακέραιο τον θεσμικό της ρόλο, θα επιληφθεί του δύσκολου αυτού ζητήματος είτε εφόσον ερωτηθεί από το Υπουργείο είτε αυτεπάγγελτα είτε κατόπιν προσφυγής των ενδιαφερομένων.
 
Συζητήθηκε, επίσης, το πρόβλημα που δημιουργεί η σύνδεση της υλοποίησης της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με την υπό έκδοση Υπουργική Απόφαση στη διάσταση, του αν ενέχει νομικούς κινδύνους για τους εκπαιδευτικούς που την πραγματοποιούν. Από την πλευρά της Αρχής δηλώθηκε ότι τα ζητήματα αυτά αποτελούν αντικείμενο μελέτης και επεξεργασίας για όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης καθώς και ότι μέχρι και την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης, οι εκπαιδευτικοί που επιλέγουν να υλοποιούν τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν μπορεί να θεωρηθούν υπεύθυνοι για παραβιάσεις των διατάξεων περί δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αφού εκτελούν εντολές που δίνονται από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο εξάλλου είναι και ο υπεύθυνος επεξεργασίας» (από την ανακοίνωση της ΔΟΕ. Οι εμφάσεις δικές μας).
 
ΥΓ: Σε φιάσκο μετατρέπεται, όπως όλα δείχνουν, η «επιστροφή στην κανονικότητα», όσον αφορά στην επαναλειτουργία των σχολείων. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΟΛΜΕ και γράφτηκαν και στον  Τύπο (το in.gr δεν το χαρακτηρίζει κανείς μη κυβερνητικό), την πρώτη ημέρα 11/5 μόνο το 50%-60% των μαθητών της Γ’ Λυκείου παρουσιάστηκε στα σχολεία (60% είπε η Κεραμέως). Πολλοί μαθητές, αφού υπέγραψαν τη σχετική αίτηση-δήλωση που απαιτείται για τη συμμετοχή στις πανελλαδικές, στη συνέχεια αποχώρησαν και μόνο ένα 20%-30% παρέμεινε στο σχολείο.
 
Οι κολαούζοι σπεύδουν να δικαιολογήσουν την κατάσταση με την επίκληση του επιχειρήματος ότι κάθε χρονιά συμβαίνει αυτό με τη Γ’ Λυκείου λίγο πριν τις πανελλαδικές. Σύμφωνοι, όμως οι αριθμοί των μαθητών που απουσιάζουν είναι μικρότεροι. Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία θα είναι καθαρότερα την προσεχή Δευτέρα 18/11 όταν θα επιστρέψουν στα θρανία και οι άλλες τάξεις του Λυκείου και το Γυμνάσιο.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑκόμα χειρότερη τροπή για τα δικαιώματα των προσφύγων
Επόμενο άρθρο Ακόμη και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία «ανέβηκε στα κάγκελα»

Σχετικά Αρθρα

Υπό διωγμόν οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί – Διώκονται ξανά οι Ζ. Γκέρτσος και Π. Χουντής

Εργατικά 24 Ιούν 2026, 12:30

Σκάνδαλο διπλών συμβάσεων στα ιδιωτικά σχολεία

Εργατικά 23 Ιούν 2026, 20:15

Πογκρόμ απολύσεων στην Ιόνιο Σχολή

Απολύονται εκπαιδευτικοί με μεγάλη προϋπηρεσία και με συμμετοχή στα συνδικαλιστικά δρώμενα του σχολείου

Εργατικά 23 Ιούν 2026, 14:12

Προσπάθεια φίμωσης και εξόντωσης οι διώξεις εκπαιδευτικών και Συλλόγων για συνδικαλιστικούς λόγους

Εργατικά 20 Ιούν 2026, 18:59

Τα ξένα funds «κατάπιαν» ως τώρα 10 ιδιωτικά σχολεία

Παιδεία 18 Ιούν 2026, 21:00

Αναλγησία: Απέρριψαν την μεταγραφή φοιτήτριας που έχει πατέρα με 80% αναπηρία και εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ!

Παιδεία 18 Ιούν 2026, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Αραγτσί προς Χαμάς: Το Ιράν στηρίζει τον παλαιστινιακό λαό και τη δίκαιη υπόθεσή του μέχρι την επίτευξη όλων των νόμιμων εθνικών του δικαιωμάτων

24 Ιούν 2026, 14:18
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των αγωνιστών από την Τουρκία για τη στημένη υπόθεση της δήθεν βιαιοπραγίας μέσα στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού

Οι δικαζόμενοι αγωνιστές δέχτηκαν άγρια επίθεση από τους κουκουλοφόρους μπάτσους της ΕΟΜ

24 Ιούν 2026, 14:07
Διεθνή

Σιωναζιστές στρατιωτικοί: Στον νότιο Λίβανο αισθανόμαστε σαν καθιστές πάπιες*

24 Ιούν 2026, 13:22
Εργατικά

Υπό διωγμόν οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί – Διώκονται ξανά οι Ζ. Γκέρτσος και Π. Χουντής

24 Ιούν 2026, 12:30
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης υπερασπίζεται τα στελέχη του που καταδικάστηκαν για το emailgate

24 Ιούν 2026, 12:26
Καταστολή

Πόλα Ρούπα: Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ να σηκώσει τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα;

24 Ιούν 2026, 11:21
Η παπάρα

PosoKanei: Γαργάρα με ταβανόπροκες

24 Ιούν 2026, 09:13
Διεθνή

Δημοσκόπηση Εβραϊκού Πανεπιστήμιου της Ιερουσαλήμ: «Τον ήπιαμε» δηλώνει το 92% των σιωνιστών

24 Ιούν 2026, 05:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούνη

24 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο οι σιωναζιστές

23 Ιούν 2026, 20:53
Εργατικά

Σκάνδαλο διπλών συμβάσεων στα ιδιωτικά σχολεία

23 Ιούν 2026, 20:15
Καταστολή

Πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού: Να μην αφήσουμε να υπάρξει σήμερα ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα

Κείμενο αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας και την Κοινότητα των Προσφυγικών

23 Ιούν 2026, 20:10
Διεθνή

Ο Μπακαεΐ διαψεύδει Τραμπ και Βανς: Δεν έχουμε αναλάβει καμιά υποχρέωση για το πυρηνικό μας πρόγραμμα

23 Ιούν 2026, 19:51
Διεθνή

Εντατικές διαβουλεύσεις στο Κάιρο για τη Λωρίδα της Γάζας

23 Ιούν 2026, 18:26
Εργατικά

Πογκρόμ απολύσεων στην Ιόνιο Σχολή

Απολύονται εκπαιδευτικοί με μεγάλη προϋπηρεσία και με συμμετοχή στα συνδικαλιστικά δρώμενα του σχολείου

23 Ιούν 2026, 14:12
Αθλητισμός

Ο θρίαμβος του πολιτισμού επί της ιμπεριαλιστικής ωμότητας

23 Ιούν 2026, 14:03
Πολιτική

Θα παραδοθεί ο Αβραμόπουλος στις βελγικές δικαστικές αρχές ή θα έχουμε σκάνδαλο πάνω στο σκάνδαλο;

23 Ιούν 2026, 11:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούνη

23 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Η Γερμανία απορρίπτει την προτεινόμενη ισραηλινή «ζώνη ασφαλείας» στον νότιο Λίβανο

22 Ιούν 2026, 19:00
Πολιτική

Οι σιωναζιστές έχουν φτιάξει λίστες ανεπιθύμητων στην Ελλάδα

Αυτό αποδεικνύει η απαγόρευση εισόδου, η ανάκριση και η απέλαση συνδικαλιστών που θα επισκέπτονταν τη Ραμάλα

22 Ιούν 2026, 18:19
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούνη

Βενεζουέλα: Ημέρα στρατού (1821).

Περού: Ημέρα Ινδιάνων.

1922: Δολοφονείται από ακροδεξιούς ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Βάλτερ Ρατενάου.

1939: Το Σιάμ μετονομάζεται σε Ταϊλάνδη.

1978: Δολοφονείται ο πρόεδρος της Βόρειας Υεμένης Αχμέντ Χουσεΐν Αλ Γκασμί.

1984: Οι Βελγικοί Μαχητικοί Κομμουνιστικοί Πυρήνες απαλλοτριώνουν 850 κιλά εκρηκτικών και πυροκροτητές, από λατομείο κοντά στις Βρυξέλλες.

1991: Βόμβα σε συστάδα θάμνων στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα, έξι αστυνομικοί τραυματίες (ΕΛΑ-1η Μάη).

1994: Βόμβα στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΛΑ-1η Μάη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

“Το PosoKanei είναι μια πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών που δημιούργησε η νέα Ανεξάρτητη Αρχή. Ο καταναλωτής κοιτάζει ποιες είναι οι τιμές σε κάθε είδος και παίρνει μια απόφαση για το πού μπορεί να ψωνίσει φθηνότερα. Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αντί να γκρινιάζουν, θα έπρεπε να πουν μπράβο που το κάναμε”, υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και σημείωσε πως είναι μια πρωτοβουλία που θα έπρέπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια από τις καταναλωτικές οργανώσεις. “Θέλουμε να συμβάλλουμε να υπάρξει καταναλωτική συνείδηση στους πολίτες και να συνεργαστούμε με το καταναλωτικό κίνημα. Είμαστε από την ίδια μεριά του λόφου”, τόνισε χαρακτηριστικά. Για το αν η δημιουργία αυτής της εφαρμογής είναι παραδοχή ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος ζωής, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε πως “δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Το να γνωρίζει ο πολίτης είναι αποδοχή ότι δεν κάνουμε τίποτα; Σε όλες τις χώρες το καταναλωτικό κίνημα επιβάλει πράγματα και έχει ισχύ, εδώ είναι περιορισμένη η παρεμβατικότητα του. Αντί να πολιτικολογούν ορισμένοι, θα έπρεπε να αναδεικνύουν ορισμένα πράγματα, εκθέτοντας όσους προσπαθούν να αισχροκερδίσουν. Ένα πιο ισχυρό καταναλωτικό κίνημα, θα βοηθούσε και θα έπρεπε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας”.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Μια βδομάδα μετά τη φιέστα του μεγάρου Μαξίμου, όπου «παρουσιάστηκε» στον Μητσοτάκη το PosoKanei για να εισπράξει το θαυμασμό του και τα θερμά του συγχαρητήρια, κατεβαίνει ο πήχυς. «Πώς κάνετε έτσι, ρε παιδιά, μια πλατφόρμα ενημέρωσης είναι, για να ενισχύσουμε την καταναλωτική συνείδηση», λέει ο πολιτικός γυρολόγος Θεοδωρικάκος, αποσυνδέοντας πλήρως το PosoKanei από την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ο λαός κάτι τέτοιες συμπεριφορές τις λέει «βάζω την ουρά στα σκέλια». Ο Μητσοτάκης δεν μοίραζε συγχαρητήρια για την «πραγματικά εξαιρετική και πολύ χρήσιμη εφαρμογή», με την οποία «από σήμερα ο έλληνας καταναλωτής αποκτά ένα ακόμα «όπλο» στη μάχη κατά της ακρίβειας και του αυξημένου κόστους ζωής»; Πολιτική αλητεία και κυνισμό του αισχίστου είδους χαρακτηρίσαμε αυτή την τοποθέτηση. Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι ο καταναλωτής «θα γνωρίζει πια στην κυριολεξία πόσο κάνει κάθε προϊόν σε πραγματικό χρόνο, θα μπορεί να συνθέτει το δικό του καλάθι, να συγκρίνει τιμές, όχι μόνο εντός Ελλάδος αλλά και με αντίστοιχα προϊόντα στο εξωτερικό, έτσι ώστε να μπορεί να επιλέγει εύκολα τι και πού έχει συμφέρον να κάνει τις αγορές του»; Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι «είναι μία σημαντική πρωτοβουλία, η οποία ενισχύει τον ανταγωνισμό»; Τώρα όλα αυτά τα έβαλαν… να μην πούμε που. Εκαναν γαργάρα με ταβανόπροκες. Γιατί; Γιατί διαπίστωσαν ότι η αλήτικη προπαγάνδα έγινε μπούμερανγκ και τους χτύπησε κατακούτελα. Ο κόσμος βρίζει. Ακόμα και τα αστικά μίντια δεν βρήκαν κάτι που να τους επιτρέπει να στηρίξουν την προπαγάνδα του Μητσοτάκη και του Θεοδωρικάκου. Στις πιο ευνοϊκές περιπτώσεις κατέληγαν σε ένα «καλό είναι, αλλά η ακρίβεια…». Γι’ αυτό και αναδιπλώνονται. Το μόνο που έμεινε είναι ένα επικοινωνιακό φιάσκο και τα λεφτά που έβγαλε η εταιρία που έφτιαξε το πρόγραμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo