Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή
  • Σαν σήμερα 15 Ιούλη
  • Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας πήρε πίσω το φόρο 20% που υποτίθεται ότι θα έβαζε στα πλοία για να περάσουν από το Ορμούζ
  • Υπόθεση Marfin: Μια σκευωρία, δύο προφυλακισθέντες ήδη
  • Στα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές
  • Ο Πιερρακάκης φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ναΐμ Κάσεμ: Αν σας βαστάει προχωρήστε πιο βαθιά στον Λίβανο!
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Αν σας βαστάει προχωρήστε πιο βαθιά στον Λίβανο!

Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Οκτ 2024, 20:02

Η πάντα καλά ενημερωμένη λιβανέζικη Αλ-Αχμπάρ δημοσίευσε σήμερα εκτενές ρεπορτάζ με τίτλο: Οι κατηγορηματικές αρχές της Χεζμπολά αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις. Μεταφέρουμε την περίληψή του:

Πληροφορημένες πολιτικές πηγές δείχνουν ότι η Χεζμπολά εμπλέκεται σε συζητήσεις αναφορικά με τον πόλεμο και τις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός. Οι θεμελιώδεις διαπραγματευτικές αρχές του κόμματος μπορούν να συνοψιστούν στα ακόλουθα.

  1. Η Χεζμπολά βεβαιώνει ότι ο πρόεδρος της Βουλής Μπέρι εκπροσωπεί το κόμμα σε όλες τις διαπραγματεύσεις, έχοντας συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Ναζίμπ Μικάτι και άλλους κρατικούς παίκτες που εμπλέκονται στη διαδικασία.
  2. Το κόμμα επικοινωνεί με εξωτερικά μέρη, που περιλαμβάνουν την Αίγυπτο, την Αλγερία, το Κατάρ και τη Γαλλία, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι η πλήρης κατάπαυση των εχθροπραξιών είναι προκαταρκτικός όρος για περαιτέρω συζητήσεις.
  3. Η Χεζμπολά δε θα δεχτεί οποιαδήποτε αλλαγή στην Απόφαση 1701 ή τους μηχανισμούς εφαρμογής της. Μολονότι δεν αντιτίθεται στην αύξηση της δύναμης του λιβανέζικου στρατού και των διεθνών δυνάμεων, όπως εξειδικεύεται στην Απόφαση, απορρίπτει κατηγορηματικά το να συμπεριληφθούν νέες χώρες σ’ αυτές τις δυνάμεις και απαιτεί την αποχώρηση της Γερμανίας, που έχει ευθυγραμμιστεί με το Ισραήλ και τον πόλεμό του.
  4. Το κόμμα πιστεύει ότι το Ισραήλ θέλει να παρατείνει τον πόλεμο και πως αυτό απαιτεί από την Αντίσταση να προετοιμαστεί για περαιτέρω ισραηλινούς βομβαρδισμούς και να σχεδιάσει αποτελεσματικά τις απαντήσεις της.
  5. Η Χεζμπολά δεν έχει δεσμευτεί σε κανένα μέρος ως προς το διαχωρισμό του λιβανέζικου μετώπου από το μέτωπο της Γάζας. Θεωρεί παράλογο να απαρνηθεί τη Γάζα, παρά τη συνεχιζόμενη ισραηλινή βαναυσότητα, καθώς αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα ιδεολογικά της θεμέλια και την αντίληψη για τη διασύνδεση των μετώπων αντίστασης.
  6. Το κόμμα αναγνωρίζει την πιθανότητα περαιτέρω στοχευμένων δολοφονιών, αλλά έχει προσαρμόσει τα επιχειρησιακά του πρωτόκολλα για να εξασφαλίσει ελαστικότητα ενάντια σε τέτοιες απειλές.
  7. Η Χεζμπολά παραμένει ήρεμη έναντι των εσωτερικών εχθροπραξιών εναντίον της Αντίστασης ή εκείνων που ευθυγραμμίζονται με τα ισραηλινά συμφέροντα. Θεωρεί τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης ουσιώδη, αλλά δε θα αγνοήσει προσπάθειες υπονόμευσης της πολιτικής της παρουσίας ή της κοινωνικής της βάσης.
  8. Το κόμμα πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει ένα υποστηρικτό περιβάλλον για τους εκτοπισμένους. Η Χεζμπολά είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε σχετικές προκλήσεις και έχει τις οικονομικές και υλικές πηγές για να επισπεύσει τις προσπάθειες ανυκοδόμησης μόλις σταματήσουν οι εχθροπραξίες.
  9. Η Χεζμπολά μεταφέρει σε όλους τους Λιβανέζους πως το οπλοστάσιο της Αντίστασης είναι αδιαπραγμάτευτο. Και μετά απ’ αυτόν τον πόλεμο η αντίσταση θα παραμείνει μια επιτακτική επιλογή και το κόμμα έχει δεσμευτεί να την εξασφαλίσει.

Πέρα από το ρεπορτάζ της Αλ-Αχμπάρ, χτές είχαμε την πρώτη ομιλία του Ναΐμ Κάσεμ μετά την εκλογή του ως γενικού γραμματέα της Χεζμπολά. Ο Κάσεμ ευθύς εξαρχής ξεκαθάρισε πως η Λιβανέζικη Αντίσταση είναι προετοιμασμένη για μακρύ πόλεμο ενάντια στο Ισραήλ και προκάλεσε τον ισραηλινό στρατό, αν του βαστάει, να προχωρήσει βαθύτερα στον Λίβανο. «Ολες οι προετοιμασίες μας βασίζονται στην πιθανότητα να διεξάγουμε έναν μακροχρόνιο πόλεμο. Θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε την επιθετικότητα. Αν ο εχθρός θέλει να τη σταματήσει, θα δεχτούμε τους όρους που θεωρούμε κατάλληλους και κάθε λύση θα έρθει μέσω έμμεσων διαπραγματεύσεων», είπε ο Κάσεμ, τονίζοντας πως η Χεζμπολά θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη Γάζα.

«Ο εχθρός δε θα μπορέσει να έχει χρόνο, επειδή οι απώλειές του είναι μεγάλες και θα αναγκαστεί να σταματήσει την επιθετικότητά του. Και η Χεζμπολά θα αναδυθεί από αυτή την αντιπαράθεση δυνατότερη και νικήτρια», επισήμανε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, συμπληρώνοντας ότι ο δικός του ρόλος ως γενικού γραμματέα είναι να συνεχίσει το πρόγραμμα του Χασάν Νασράλα.

Ο Κάσεμ επιβεβαίωσε ότι τα ισραηλινά στρατεύματα δεν μπόρεσαν ακόμα να περάσουν το χείλος των συνόρων, επειδή φοβούνται τις ενέδρες της Αντίστασης. Είπε χαρακτηριστικά: «Λέμε στο Ισραήλ, τα καταφέρατε κιόλας; Δεν θέλετε να φτάσετε στον [ποταμό] Λιτάνι ή τουλάχιστον να μπείτε λίγο βαθύτερα στον Λίβανο; Ακόμα δεν έχετε καταφέρει να κερδίσετε ούτε μια νίκη. […] Ο εχθρός πρέπει να ξέρει ότι βομβαρδίζοντας τα χωριά και τις πόλεις μας δε θα μας κάνει να υποχωρήσουμε. Η Αντίσταση είναι δυνατή και μπόρσε να στείλει ένα drone στην κρεβατοκάμαρα του Νετανιάχου». Δεν παρέλειψε να τονίσει, ακόμα,ότι η Χεζμπολά βομβαρδίζει στρατιωτικές υποδομές, ενώ το Ισραήλ εστιάζει τις επιθέσεις του σε πολίτες.

Είχε έναν… καλό λόγο και την «δραστήρια» πρέσβειρα των ΗΠΑ στον Λίβανο: «Διαβεβαιώνω την αμερικανίδα πρέσβειρα Λίζα Τζόνσον ότι δε θα δει την ήττα της Αντίστασης ούτε στα όνειρά της. Αντίθετα, θα δει την ήττα των ΗΠΑ παρέα με την ήττα του Ισραήλ». Εκλεισε μνημονεύοντας τα λόγια του Νασράλα: «Οπως θριαμβεύσαμε τον Ιούλη [του 2006], θα θριαμβεύσουμε και τώρα. Η εποχή των ηττών έχει παρέλθει. Εχει έρθει η εποχή των νικών».

Στα πεδία των μαχών, το συγκεντρωτικό της Χεζμπολά για χτες, Τετάρτη 30.10.2024, περιλάμβανε 32 επιχειρήσεις, πάντα με την επισήμανση ότι έγιναν προς υποστήριξη της Παλαιστίνης και του Λιβάνου.

  • 23 μπαράζ ρουκετών ενάντια σε εποικισμούς-στρατώνες, στρατόπεδα, συγκεντρώσεις στρατιωτών, θέσεις πυροβολικού κτλ. Απ’ αυτά, τα 11 ήταν σε θέσεις γύρω από την κωμόπολη Αλ-Χιάμ, που εδώ και τρεις μέρες προσπαθούν να «πάρουν» οι σιωναζιστές και συνέχεια απωθούνται.
  • Δύο επιθέσεις με drone, μία στον εποικισμό Ζαατούν, όπου συγκεντρώνονταν σιωνιστές στρατιώτες και μία στον εποικισμό Στούλα, όπου επίσης συγκεντρώνονταν σιωνιστές στρατιώτες.
  • Βομβαρδισμός με πυραύλους του κραγιότ, στον Κόλπο της Χάιφα.
  • Στο πλαίσιο της σειράς επιχειρήσεων Χάιμπαρ, με το σύνθημα «Στην υπηρεσία σου, Νασράλα», έγιναν τρεις επιχειρήσεις: Σμήνος επιθετικών drone βομβάρδισε τη βάση Τίρα Καρμέλ στη νότια Χάιφα. Συνδυασμός προηγμένων πυραύλων και επιθετικών drone βομβάρδισε την αεροπορική βάση Είν Σεμέρ, ανατολικά της Χντέρια, το στρατόπεδο Ελιακίμ – βάση της Βόρειας Διοίκησης, νότια της Χάιφα και τη βάση Σάργκα, βόρεια της Ακα. Οι στόχοι χτυπήθηκαν με ακρίβεια, καθώς ο εχθρός απέτυχε να αποκρούσει και τους πυραύλους και τα drone, που πέταξαν για πολύ χρόνο στον εναέριο χώρο του. Βομβαρδίστηκε με ποιοτικούς πυραύλους το στρατόπεδο Ανταμ (βάση εκπαίδευσης των ειδικών δυνάμεων), νοτιοανατολικά του Τελ Αβίβ.
  • Στοχεύτηκαν με πυραύλους εσάφους-αέρος ένα σιωνιστικό drone Hermes 450 στον δυτικό τομέα και ένα πολεμικό αεροπλάνο πάνω από το Ζαχράνι και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον λιβανέζικο εναέριο χώρο.
  • Στις 15:50 ένας κατευθυνόμενος πύραυλος χτύπησε μια συγκέντρωση περισσότερον από δώδεκα ισραηλινών στρατιωτών, στην περιοχή μεταξύ Κφαρ Κίλα και Ντέιρ Μίμας, προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς στις γραμμές τους.

Από το πρωί σήμερα διεξάγονται σκληρές μάχες, από μηδενική απόσταση, γύρω από την Αλ-Χιάμ. Αλλεπάλληλες επιθέσεις των σιωναζιστικών δυνάμεων αποκρούστηκαν από τους μαχητές της Χεζμπολά που ακόμα κρατάνε την κωμόπολη. Οι σιωναζιστές έπεσαν σε τουλάχιστον δύο ενέδρες και αναγκάστηκαν να καλυφτούν πίσω από ένα ελαιοτριβείο. Η αεροπορία τους βομβαρδίζει συνεχώς την κωμόπολη και ρίχνει καπνογόνα για να διευκολύνει την προέλαση των ειδικών δυνάμεων.  Η Χεζμπολά ανακοίνωσε ότι οι μαχητές της ανατίναξαν με δύο κατευθυνόμενους πυραύλους ένα τανκ Merkava και ένα άλλο στρατιωτικό όχημα. Ελικόπτερα άρχισαν να προσγειώνονται στο σημείο όπου οι σιωναζιστές έσυραν νεκρούς και τραυματίες, για να τους διακομίσουν στα νοσοκομεία.

Το μεγάλο χτύπημα, όμως, έγινε στο σιωνιστικό εποικισμό Μετούλα, από την άλλη πλευρά των συνόρων, όπου μια συγκέντρωση σιωνιστών στρατιωτών χτυπήθηκε από δύο πυραύλους. Ο αριθμός των νεκρών σιωναζιστών έφτασε τους οχτώ, ενώ αναφέρθηκαν και τουλάχιστον έξι τραυματίες.

Τουλάχιστον πέντε πύραυλοι χτύπησαν το Κιριάτ Ατα, στον Κόλπο της Χάιφα. Αναφέρθηκε ένας σοβαρός τραυματισμός εποίκου.

Σύμφωνα με τα σιωνιστικά μίντια, 25 πύραυλοι χτύπησαν τη Χάιφα και τα περίχωρά της!

Hebrew sources: 8 dead as a result of the missiles launched by #Hezbollah against #Galilee and #Haifa, since this morning pic.twitter.com/wZ0ze9GDbV

— Mina (@Mina696645851) October 31, 2024

 

Εκτύπωση 🖨
ΝΑΙΜ ΚΑΣΕΜ ΧΕΣΜΠΟΛΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΧαμάς: Κανένας δεν μπορεί να μας πιέσει

Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

Επόμενο άρθρο CoviD: Eύθραυστη αποκλιμάκωση

Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

Σχετικά Αρθρα

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας πήρε πίσω το φόρο 20% που υποτίθεται ότι θα έβαζε στα πλοία για να περάσουν από το Ορμούζ

Διεθνή 14 Ιούλ 2026, 21:02

Μπακαεΐ: Το Ιράν ενήργησε με καλή πίστη, αλλά οι ΗΠΑ οδήγησαν το Μνημόνιο της Ισλαμαμπάντ σε κρίση

Διεθνή 14 Ιούλ 2026, 11:52

Σταυροβελονιά με 48 λέξεις

Διεθνή 14 Ιούλ 2026, 09:26

Ο λιβανικός στρατός «αρνείται» τον συντονισμό με το Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπαγόρευσαν οι ΗΠΑ

Διεθνή 13 Ιούλ 2026, 19:11

H Παλαιστινιακή Αντίσταση τιμά τον Μοχάμεντ Ντέιφ

Δυο χρόνια από το θάνατό του

Διεθνή 13 Ιούλ 2026, 18:45

Το Ιράν διατηρεί στο ακέραιο την αμυντική του ικανότητα και απαντά σε όλα τα αμερικάνικα πλήγματα

Οι Αμερικάνοι αδυνατούν να ελέγξουν και να ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

Διεθνή 13 Ιούλ 2026, 13:40
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή

Κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική μέσω της τρομοκράτησης, της επιβολής και του πειθαναγκασμού

15 Ιούλ 2026, 12:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

15 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας πήρε πίσω το φόρο 20% που υποτίθεται ότι θα έβαζε στα πλοία για να περάσουν από το Ορμούζ

14 Ιούλ 2026, 21:02
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Μια σκευωρία, δύο προφυλακισθέντες ήδη

14 Ιούλ 2026, 20:13
Κόντρες

Στα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές

14 Ιούλ 2026, 19:01
Η παπάρα

Ο Πιερρακάκης φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό

14 Ιούλ 2026, 14:09
Διεθνή

Μπακαεΐ: Το Ιράν ενήργησε με καλή πίστη, αλλά οι ΗΠΑ οδήγησαν το Μνημόνιο της Ισλαμαμπάντ σε κρίση

14 Ιούλ 2026, 11:52
Διεθνή

Σταυροβελονιά με 48 λέξεις

14 Ιούλ 2026, 09:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούλη

14 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο λιβανικός στρατός «αρνείται» τον συντονισμό με το Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπαγόρευσαν οι ΗΠΑ

13 Ιούλ 2026, 19:11
Διεθνή

H Παλαιστινιακή Αντίσταση τιμά τον Μοχάμεντ Ντέιφ

Δυο χρόνια από το θάνατό του

13 Ιούλ 2026, 18:45
Κόντρες

Κόμμα είν’ αυτό ή οργάνωση της κόζα νόστρα;

13 Ιούλ 2026, 14:46
Διεθνή

Το Ιράν διατηρεί στο ακέραιο την αμυντική του ικανότητα και απαντά σε όλα τα αμερικάνικα πλήγματα

Οι Αμερικάνοι αδυνατούν να ελέγξουν και να ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

13 Ιούλ 2026, 13:40
Καταστολή

Γκεμπελίστικο παραλήρημα του υπουργού Πλεύρη ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

13 Ιούλ 2026, 12:27
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αρχή παρέχει ιατρική περίθαλψη στους δωσίλογους

13 Ιούλ 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

13 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Διαμονές σε εποικισμούς και ημέρες με το στρατό: Πώς βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις προωθούν τη μετανάστευση στο Ισραήλ

Φιλανθρωπικές οργανώσεις εγγεγραμμένες στη Βρετανία προσφέρουν την ευκαιρία για εκπαίδευση με τον ισραηλινό στρατό, διαμονή σε εποικισμούς και επισκέψεις σε κατεχόμενα εδάφη

12 Ιούλ 2026, 20:56
Διεθνή

Το Ιράν έκλεισε το Στενό του Ορμούζ και απάντησε με συντριπτικούς βομβαρδισμούς αμερικάνικων βάσεων

Γαλιμπάφ: Η εποχή των μονομερών συμφωνιών τελείωσε

12 Ιούλ 2026, 12:04
Αθλητισμός

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

12 Ιούλ 2026, 09:57
Παιδεία

Μας πήρανε χαμπάρι και πλάκωσαν σωρηδόν όλα τα κολλέγια για να πανεπιστημιοποιηθούν

12 Ιούλ 2026, 09:27
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

1935: Συμπλοκές βασιλοφρόνων και δημοκρατικών στην Πάτρα, πολλοί τραυματίες.

1948: Απόπειρα δολοφονίας του Παλμίρο Τολιάτι (Ιταλία).

1965: «Ιουλιανά» – Ο Γεώργιος Παπανδρέου παραιτείται από πρωθυπουργός μετά από απαίτηση του βασιλιά Κωνσταντίνου.

1970: Καταδίκες δώδεκα στελεχών των ΚΚΕ, ΔΕΑ και ΠΑΜ.

1974: Η χούντα του Ιωαννίδη οργανώνει πραξικόπημα στη Λευκωσία που οδηγεί στην ανατροπή του Μακάριου.

1984 : Τρεις βόμβες σε ένα διήμερο στο υπουργείο Βιομηχανίας της Γαλλίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Ποιος είναι λοιπόν ο επόμενος στόχος; Δεν είναι ένας αριθμός σε έναν πίνακα. Είναι ο στόχος που θα τον βρείτε στο τραπέζι κάθε ελληνικής οικογένειας. Πιο πολλές δουλειές. Πιο καλές δουλειές. Υψηλότεροι μισθοί, ευημερία που να τη νιώθει ο πολίτης. Το όχημα είναι η ταχύτερη ανάπτυξη και η παραγωγικότητα. Και το στοίχημα άλλαξε τάξη μεγέθους: για δεκαπέντε περίπου χρόνια παλεύαμε να σταθούμε όρθιοι, τώρα παλεύουμε για το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε. […] Κυρίες και κύριοι, πριν από δεκαπέντε χρόνια, το ερώτημα ήταν αν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα επιβιώσει. Πριν από δέκα, αν θα σταθεροποιηθεί. Πριν από πέντε, αν θα ανακάμψει. Ολα αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν, θετικά. Το σημερινό ερώτημα είναι διαφορετικής τάξης: Πόσο μεγάλοι μπορείτε να γίνετε και πόσο μεγάλη Ελλάδα μπορείτε να χτίσετε γύρω σας. Η δική μου απάντηση, και η πρόσκλησή μου προς εσάς, είναι μία: ο ρόλος που αξίζει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν είναι του ωφελημένου της ανάκαμψης. Είναι του αρχιτέκτονα της επόμενης φάσης. Μιας οικονομίας με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Μιας κοινωνίας που δεν αφήνει κανέναν εκτός. Μιας δυνατής Ελλάδας σε μια δυνατή Ευρώπη. Αυτό είναι το επόμενο κατόρθωμα, που μας αναλογεί από κοινού. Και είμαι βέβαιος ότι, όπως πετύχαμε τα προηγούμενα, θα πετύχουμε και αυτό μαζί.
Κυριάκος Πιερρακάκης
(Το ορφανό του σημητισμού, που προσέτρεξε στην αυλή του Μητσοτάκη και κάνει καριέρα με τον αδίστακτο τρόπο του νεοφιλελεύθερου τεχνοκράτη, εκφώνησε ομιλία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Η κατακλείδα της ομιλίας του ήταν τα παραπάνω παρατιθέμενα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αστοί πολιτικοί, πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών, γλείφουν τους τραπεζίτες. Μόνο τα λόγια που χρησιμοποιεί ο καθένας τους αλλάζουν, η ουσία παραμένει η ίδια. Ο λογογράφος του Πιερρακάκη είναι προφανές ότι έχει σημιτικές ρίζες. Γι’ αυτό και δε διστάζει, με έναν τρόπο πραγματικά εμετικό, όχι απλά να αναγορεύσει τις τράπεζες σε «ραχοκοκαλιά της οικονομίας» και σε «ατμομηχανή της ανάπτυξης», όπως λένε όλοι, αλλά να τους προσδώσει και… κοινωνικό ρόλο! Οι τράπεζες θα ανοίξουν «δουλειές», θα οδηγήσουν στην αύξηση των μισθών, θα αυξήσουν καθοριστικά την ευημερία για όλους! Ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν τις βασικές αρχές πολιτικής οικονομίας, το ρόλο των τραπεζών στον καπιταλισμό, την πραγματοποίηση της υπεραξίας κτλ, έχουν την εμπειρία των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Τη διάσωση των τραπεζών και το φόρτωμα των βαρών στις πλάτες εργαζόμενων και συνταξιούχων. Τα κόκκινα δάνεια που ξεπουλήθηκαν στα vulture funds, τους γύπες του χρηματιστικού κεφάλαιου. Την επιδημία των πλειστηριασμών που ακόμα συνεχίζεται. Με απλά λόγια: έκοψαν μισθούς-συντάξεις για να διασώσουν τις τράπεζες – οι άνθρωποι φτώχυναν βίαια και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους – τα δάνεια πουλήθηκαν στους γύπες οι οποίοι άρχισαν εκβιασμούς και πλειστηριασμούς. Συμπέρασμα: ο Πιερρακάκης, αυτός ο αδίστακτος αριβίστας φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

    • Εφετείο 17Ν

      Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

  • ΕΛΑ

    Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

      Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

      Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

      Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

      Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

    Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

  • Επικοινωνία

    Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

    Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

  • Όροι χρήσης

    Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

    Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

  • Ποιοι είμαστε

    Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

    Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

  • Επικοινωνία

    Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

    Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

  • Όροι χρήσης

    Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

    Η Χεζμπολά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Γάζα

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo