Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη
  • Εθνικό Απολυτήριο: Τρεις μίνι πανελλήνιες για να πάρεις το Απολυτήριο Λυκείου και άλλη μια φορά πανελλήνιες για την εισαγωγή στα ΑΕΙ
  • Χιλιάδες άνθρωποι του κινηματογράφου δεσμεύονται να μποϊκοτάρουν κάθε επαγγελματική ή άλλη σχέση με τους υποστηρικτές της γενοκτονίας
  • Είναι ο Ανθρωπος, ηλίθιοι…
  • Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν, Κούλη;
  • Ελεύθεροι πολιορκημένοι: Ενα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι παραμένουν ακλόνητοι στην Πόλη της Γάζας και το Βορρά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Η «προσωπική διαφορά» είναι η καβάτζα για τα επόμενα πετσοκόμματα
Εργατικά

Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

Η «προσωπική διαφορά» είναι η καβάτζα για τα επόμενα πετσοκόμματα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Οκτ 2019, 00:00

Από την περασμένη Τρίτη, άρχισαν να δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ τα εκκαθαριστικά σημειώματα στα οποία οι συνταξιούχοι μπορούν να δουν ποια είναι η σύνταξή τους μετά τον επανυπολογισμό της με βάση το νόμο Κατρούγκαλου. «Ακόμα μία δέσμευση της κυβέρνησής μας υλοποιείται σήμερα», δήλωσε ο Βρούτσης. «Οπως είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά αλλά και στις προγραμματικές μας δηλώσεις, η απαράδεκτη εικόνα που δημιουργήθηκε με συνταξιούχους να λαμβάνουν την σύνταξή τους, χωρίς αυτά να συνοδεύονται από τα ενημερωτικά σημειώματα των συντάξεών τους, παίρνει τέλος».

Ποιο είναι όμως το ουσιαστικό πρόβλημα των συνταξιούχων; Οτι δεν ήξεραν ποια είναι η περιβόητη «προσωπική διαφορά» ή το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η «προσωπική διαφορά» και τους λένε ότι παίρνουν σύνταξη που «δε δικαιούνται»;

Ο επανυπολογισμός όλων των συντάξεων με βάση το νόμο Κατρούγκαλου ήταν μια καινούργια πατέντα. Κάθε φορά που γίνονταν αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, ποτέ δεν επανυπολόγισαν τις συντάξεις που είχαν ήδη εκδοθεί. Οι νέες διατάξεις ίσχυαν για τους νέους συνταξιούχους. Ο επανυπολογισμός όλων των συντάξεων με βάση το νόμο Κατρούγκαλου είχε δυο πλευρές. Η μία ήταν ιδεολογική. Επρεπε όλοι οι συνταξιούχοι να εμπεδώσουν ότι παίρνουν σύνταξη που «δε δικαιούνται». Ενα μέρος αυτής της σύνταξης δε θα έπρεπε να το παίρνουν, το πήραν «χαριστικά», αλλά το μεγαλόψυχο κράτος τους επιτρέπει να κρατήσουν και αυτό το μέρος. Η δεύτερη πλευρά ήταν πρακτική-μνημονιακή. Η «προσωπική διαφορά» είναι η καβάτζα (για το αστικό κράτος, όχι για τους συνταξιούχους) από την οποία θα μπορούν να αντλούν τα μελλοντικά πετσοκόμματα συντάξεων.

Το πρώτο πετσόκομμα δεν άργησε να φανεί στον ορίζοντα. Οι συριζαίοι συμφώνησαν με την τρόικα ότι από 1.1.2019 θα κοπεί η «προσωπική διαφορά» σε ύψος μέχρι 18% της σύνταξης. Για προεκλογικούς λόγους οι συριζαίοι κατάφεραν να πάρουν από την τρόικα την έγκριση να μην εφαρμόσουν το συγκεκριμένο μέτρο. Ηταν, άλλωστε, τόσα πολλά τα αντιλαϊκά μέτρα ώστε υπήρχε υπερκάλυψη του ματωμένου «πλεονάσματος».

Οταν κατήργησαν τη διάταξη για το πετσόκομμα, δεν κατήργησαν και τη διάταξη για επανυπολογισμό όλων των συντάξεων. Γράφαμε τότε: «Τι νόημα έχει αυτός ο επανυπολογισμός; Δε θα έβαζαν ποτέ τις υπηρεσίες (που είναι και υποστελεχωμένες) να κάνουν τόση δουλειά για πλάκα ή για στατιστικούς λόγους. Θέλουν να διαχωρίσουν τη σύνταξη σε «δικαιούμενη» και σε προσωπική διαφορά, ούτως ώστε να μπορούν να κάνουν αμέσως τις μελλοντικές περικοπές συντάξεων, μόλις ο ΕΦΚΑ «χτυπήσει κόκκινο» (που δε θ' αργήσει, δεδομένου ότι είναι ένα υπερταμείο με πήλινα πόδια)».

Τα ίδια ισχύουν σήμερα για τους νεοδημοκράτες. Τα εκκαθαριστικά με τον επανυπολογισμό των συντάξεων θα τα δημοσίευαν έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή. Επί ΣΥΡΙΖΑ ακόμα, μετά από «μεγάλο αριθμό αναφορών πολιτών που διαμαρτύρονται, επειδή ο ΕΦΚΑ αρνείται να τους χορηγήσει απόφαση επανυπολογισμού της σύνταξής τους που διενεργήθηκε σύμφωνα με τον Ν. 4387/2016», ο Συνήγορος του Πολίτη ζητούσε «να γίνει άμεση έγγραφη γνωστοποίηση των ατομικών διοικητικών πράξεων στους συνταξιούχους, που θα περιλαμβάνουν τον αναλυτικό τρόπο και το αποτέλεσμα του επανυπολογισμού της σύνταξης» (η έμφαση του ΣτΠ). «Μόνο με αυτόν τον τρόπο», σημείωνε στην ανακοίνωσή του ο ΣτΠ, «θα έχουν διασφαλιστεί αποτελεσματικά τόσο η ορθή τήρηση των βασικών αρχών που πρέπει να διέπουν τη δράση της Δημόσιας Διοίκησης όσο και τα δικαιώματα που απολαμβάνει κάθε πολίτης».

Αν ο Βρούτσης ενδιαφερόταν να καταργήσει την αδικία που έφερε ο νόμος Κατρούγκαλου, θα καταργούσε τη διάταξη για επανυπολογισμό της σύνταξης, θα χορηγούσε τις συντάξεις όπως είχαν υπολογιστεί όταν βγήκε η απόφαση συνταξιοδότησης και θα καταργούσε επίσης και την άλλη μνημονιακή διάταξη που προβλέπει ότι η «προσωπική διαφορά» θα συμψηφίζεται με τις αυξήσεις που θα δοθούν στις νέες συντάξεις (αυτές που εκδόθηκαν με το νόμο Κατρούγκαλου) μετά το 2022 (μέχρι τότε οι συντάξεις είναι παγωμένες). Αυτή η διάταξη προβλέπει ότι οι παλιοί συνταξιούχοι δε θα πάρουν αύξηση μέχρι να μηδενιστεί η «προσωπική διαφορά» τους! Δηλαδή, αντί για ένα βίαιο πετσόκομμα, προβλέπει ένα σταδιακό πετσόκομμα. Μέχρι το 2023, όμως, μένουν τρία χρόνια, διάστημα αρκετά μεγάλο, εντός του οποίου θα επιχειρηθεί ένα εφάπαξ πετσόκομμα των «προσωπικών διαφορών». Ηδη από τους Βρούτσηδες έχει αρχίσει η φιλολογία ότι οι συριζαίοι έλεγαν ψέματα πως ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός, ενώ η αλήθεια είναι ότι είναι ελλειμματικός.

Πήραμε δυο πραγματικά παραδείγματα συντάξεων, μιας που αφορά συνταξιούχο χαμηλόμισθο εργάτη και μιας που αφορά συνταξιούχο μηχανικό. Ιδού τι βλέπουμε:

♦ Ο εργάτης συνταξιοδοτήθηκε με 10.505 ένσημα και η κύρια σύνταξή του υπολογίστηκε σε 894,43 ευρώ (προ φόρου). Μετά τα απανωτά μνημονιακά πετσοκόμματα, η σύνταξή του έπεσε στα 798,73 ευρώ (μείωση 10,7%). Με το νόμο Κατρούγκαλου η σύνταξή του πέφτει στα 767,89 ευρώ. Του υπολογίζουν «προσωπική διαφορά» 30,84 ευρώ (3,9% της πετσοκομμένης σύνταξής του). Αν εφαρμοζόταν η διάταξη που είχε ψηφιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ, θα του έκοβαν όλο το ποσό της «προσωπικής διαφοράς».

♦ Ο μηχανικός συνταξιοδοτήθηκε με 36 χρόνια πλήρους ασφάλισης και η σύνταξή του υπολογίστηκε σε 2136,73 ευρώ (προ φόρου). Με τα απανωτά μνημονιακά πετσοκόμματα έπεσε στα 1611,38 ευρώ (μείωση 24,6%). Με το νόμο Κατρούγκαλου η σύνταξή του πέφτει στα 1206,74 ευρώ. Του υπολογίζουν «προσωπική διαφορά» 404,64 ευρώ (25,1% της πετσοκομμένης σύνταξής του). Αν εφαρμοζόταν η διάταξη που είχε ψηφιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ, θα του έκοβαν 290 ευρώ, η σύνταξή του θα κατέβαινε στα 1321,34 ευρώ και η «προσωπική διαφορά» θα μειωνόταν στα 114,60 ευρώ.

Αυτός είναι ο εφιαλτικά αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου, που οι αναίσχυντοι συριζαίοι τον παρουσίαζαν σαν νόμο που σώνει την Κοινωνική Ασφάλιση και τάχα θα έδινε και αυξήσεις. Οι συνταξιούχοι που βγαίνουν στη σύνταξη μετά από την έναρξη ισχύος αυτού του νόμου παίρνουν συντάξεις μειωμένες σε ποσοστό που ξεπερνά ακόμα και το 30% σε σχέση με το προγενέστερο σύστημα. Πάρτε υπόψη σας και το ότι η σύγκριση γίνεται με συντάξεις που ήδη είχαν πετσοκοπεί με διάφορους τρόπους από το 2010 και μετά. Είναι καθήκον των εργατών, ιδιαίτερα των νέων, να ανατρέψουν αυτό το αντεργατικό-αντιασφαλιστικό έκτρωμα, διεκδικώντας πλήρη ασφάλιση για όλους και πλήρη χρηματοδότησή της από τους καπιταλιστές και το κράτος τους. Αλλιώς ο κατήφορος θα έχει συνέχεια.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

Αποκαλυπτήρια εθνικιστικής μωρίας
Επόμενο άρθρο

Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

«Δώστε στα Πασόκια να πιούνε κάνα μπάφο, να δούνε τον Ανδρέα να βγαίνει από τον τάφο»

Σχετικά Αρθρα

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

Εργατικά 12 Σεπ 2025, 20:10

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

Εργατικά 11 Σεπ 2025, 18:59

Διώξεις εκπαιδευτικών το κατακαλόκαιρο

Εργατικά 1 Σεπ 2025, 08:26

Αξιολόγηση: ομολογία ήττας πίσω απ’ τις απειλές και την τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας

Εργατικά 24 Αυγ 2025, 08:52

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

Εργατικά 22 Αυγ 2025, 09:40

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

Εργατικά 21 Αυγ 2025, 20:32
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη

18 Σεπ 2025, 00:01
Παιδεία

Εθνικό Απολυτήριο: Τρεις μίνι πανελλήνιες για να πάρεις το Απολυτήριο Λυκείου και άλλη μια φορά πανελλήνιες για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

17 Σεπ 2025, 21:52
Πολιτισμός

Χιλιάδες άνθρωποι του κινηματογράφου δεσμεύονται να μποϊκοτάρουν κάθε επαγγελματική ή άλλη σχέση με τους υποστηρικτές της γενοκτονίας

Και ένα πρόστυχο κείμενο ισαποστακισμού από ισραηλινούς ντοκιμαντερίστες

17 Σεπ 2025, 21:44
Διεθνή

Είναι ο Ανθρωπος, ηλίθιοι…

Οι σιωναζιστές αποκλείεται να νικήσουν στη Γάζα

17 Σεπ 2025, 13:52
Πολιτική

Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν, Κούλη;

17 Σεπ 2025, 12:27
Διεθνή

Ελεύθεροι πολιορκημένοι: Ενα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι παραμένουν ακλόνητοι στην Πόλη της Γάζας και το Βορρά

17 Σεπ 2025, 08:57
Παιδεία

Ενα ποιοτικά καινούργιο στάδιο υποβάθμισης της ανώτατης εκπαίδευσης χωρίς ούτε καν τα προσχήματα της ψευδεπίγραφης «αριστείας»

Ο Σύλλογος Διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ για τα πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια

17 Σεπ 2025, 07:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Σεπτέμβρη

17 Σεπ 2025, 00:01
Αγροτικά

Ξεπέρασε κάθε όριο ο γκεμπελισμός του Τσιάρα σχετικά με την ευλογιά των αιγοπροβάτων

16 Σεπ 2025, 22:14
Καταστολή

Να αθωωθούν οι συλληφθέντες στις 6-3-2021, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Δίκη αύριο στο ΙΑ Μονομελές (Ευελπίδων, κτίριο 9, αίθουσα 12)

16 Σεπ 2025, 19:31
Πολιτισμός

Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ κατήγγειλε με σφοδρότητα τους γενοκτόνους σιωναζιστές στην τελετή απονομής των Emmy

16 Σεπ 2025, 14:32
Αγροτικά

Κώστα Τσιάρα, γιατί μεγάλωσε ξαφνικά η μύτη σου;

16 Σεπ 2025, 13:46
Παιδεία

Πολιτική επιλογή η υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου

Επιστολή διαμαρτυρίας των γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου για τα κενά

16 Σεπ 2025, 12:20
Αγροτικά

Kτηνοτρόφοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Ψήφισμα-κόλαφος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

16 Σεπ 2025, 12:03
Παιδεία

Χωρίς Νηπιαγωγό και εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης το 1ο τμήμα του 5ου Νηπιαγωγείου Ιλίου

16 Σεπ 2025, 11:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη

16 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Βαρύς ο πέλεκυς στα κεφάλια των προδοτών

15 Σεπ 2025, 18:40
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι προσπαθούν να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τη Γάζα

15 Σεπ 2025, 14:17
Διεθνή

Η πανεπιστημιακή Λευκή Βίβλος του καπιταλισμού: Μπέρκλεϊ, μακαρθισμός και η νέα εποχή της κρατικής καταστολής

15 Σεπ 2025, 12:03
Αθλητισμός

Ολοι στο δρόμο που χάραξαν οι Μαδριλένοι

Ματαίωσαν το τελευταίο ετάπ του διάσημου ποδηλατικού Γύρου της Ισπανίας, επειδή συμμετείχαν σιωνιστές

15 Σεπ 2025, 11:25
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη

Ημέρα ειρήνης.

Χιλή: Ημέρα ανεξαρτησίας (1810).

1793: Πλήρης χωρισμός Εκκλησίας και κράτους (Γαλλία).

1834: Η Αθήνα των επτά χιλιάδων κατοίκων γίνεται πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.

1882: Εκδίδεται η πρώτη συνδικαλιστική εφημερίδα («Σύνδεσμος»), όργανο του σωματείου τυπογράφων (Αθήνα).

1911: Δολοφονείται ο ρώσος πρωθυπουργός Στολίπιν στην όπερα του Κιέβου από τον επαναστάτη Ντμίτρι Μπογκρόφ.

1936: Εκδοση του Ν. 117 για την καταπολέμηση του κομμουνισμού, κατάργηση των πολιτικών κομμάτων από τον Μεταξά.

1977: Βόμβα (ΕΛΑ) στον Οργανισμό Υδρευσης Θεσσαλονίκης.

1981: Καταργείται η θανατική ποινή στη Γαλλία.

2005: Διεξάγονται ιστορικές βουλευτικές εκλογές στο Αφγανιστάν για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

    17Ν
    • Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

      Εφετείο 17Ν
  • Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

    ΕΛΑ
    • Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

      Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

      Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

      Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

      Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

    Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

    Ποιοι είμαστε
  • Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

    Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

    Επικοινωνία
  • Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

    Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

    Όροι χρήσης
  • Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

    Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

    Ποιοι είμαστε
  • Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

    Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

    Επικοινωνία
  • Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

    Πέρα από τη δημαγωγία του Βρούτση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo