Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Φτου σου, Δούκα
  • Πακιστανός ΥΠΕΞ: Το σχέδιο Τραμπ δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε!
  • Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα
  • Επανεμφανίστηκε η νεοναζιστική ομάδα εφόδου στην Κόρινθο
  • Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη
  • Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ανθρωπισμός VS Bαρβαρότητα
Διεθνή

Ανθρωπισμός VS Bαρβαρότητα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Δεκ 2023, 19:29

Iσραηλινό Κανάλι 12. Μια έποικος και η κόρη της, που μαζί με τα δυο μικρότερα παιδιά της οικογένειας είχαν πιαστεί αιχμάλωτοι από την Παλαιστινιακή Αντίσταση και απελευθερώθηκαν με την ανταλλαγή, περιγράφουν την εμπειρία τους από την περίοδο της αιχμαλωσίας τους.

Μόλις μπήκαν στη Γάζα, η κόρη ζήτησε από τον οδηγό να τους κρατήσουν όλους μαζί. “Φυσικά, φυσικά”, απάντησε ο οδηγός. Και έτσι έγινε. Οπως διηγείται η πρώην κρατούμενη, νόμιζε ότι θα την πετάξουν σε κάποιο μπουντρούμι με χειροπέδες και θα τη χώριζαν από τ’ αδέρφια της και τη μητέρα της, ότι θα τελείωνε η ζωή τους. Εμειναν πέντε βδομάδες σ’ ένα απλό διαμέρισμα στη Γάζα και οι φρουροί τους ήταν πάντοτε οι ίδιοι σε βάρδιες.

Μιλούσαν μαζί τους και οι μαχητές τους έλεγαν την ιστορία του Σαλίτ, που έμεινε πέντε χρόνια αιχμάλωτος. Το κράτος σας δεν ενδιαφέρεται για εσάς αλλά μόνο για τον πόλεμο, τους έλεγαν οι μαχητές. Η συμπεριφορά τους ήταν ευγενέστατη και όπως λέει η μητέρα, εκείνο που φοβόταν ήταν μην εισβάλει ο ισραηλινός στρατός, γιατί οι παλαιστίνιοι φρουροί ήταν μόνιμα στο διπλανό δωμάτιο (και ασφαλώς θα έδιναν μάχη).

Η κόρη έκανε κάπου-κάπου γυμναστική και οι φρουροί την ενθάρρυναν να το κάνει. Επαιζαν διάφορα παιχνίδια με τα δύο μικρότερα παιδιά, τους έμαθαν και παιχνίδια με χαρτιά. Επίσης, τα παιδιά έγραφαν και ζωγράφιζαν. Συζητούσαν για τις ανθρώπινες σχέσεις (μεγάλη διαφορά κουλτούρας στις προγαμιαίες σχέσεις) και έλεγαν αστειευόμενοι στην κόρη ότι θα της βρουν σύζυγο και θα την παντρέψουν στη Γάζα. Της έδωσαν, μάλιστα, και ένα ωραίο αραβικό όνομα (Σαλσαμπίλ), που αναφέρεται στο Κοράνι και σημαίνει αρωματισμένο νερό.

Κάποια μέρα, η μητέρα νίκησε στο μπρα-ντε-φερ την κόρη. Επειδή η κόρη ήταν αυτή που γυμναζόταν, ένας μαχητής είπε αστειευόμενος ότι τώρα η μητέρα πρέπει να συναγωνιστεί μαζί του. Η μητέρα δέχτηκε και τότε ο μαχητής πήρε μια πετσέτα, τύλιξε το χέρι του και έτσι πάλεψαν. Γιατί απαγορεύεται σ’ αυτούς ν’ αγγίξουν τις γυναίκες. Η κόρη την διακόπτει: «Γι’ αυτούς οι γυναίκες είναι ιερές. Οι γυναίκες είναι σαν βασίλισσες. 

Οι δυο πρώην κρατούμενες της Αντίστασης περιέγραψαν (επαναλαμβάνουμε: σε σιωνιστικό Κανάλι) μια απολύτως ανθρώπινη συμπεριφορά εκ μέρους των φυλάκων τους, που προσπαθούσαν να τους κάνουν όσο γίνεται πιο εύκολες τις συνθήκες της αιχμαλωσίας. Η περιγραφή τους (που δεν είναι η μόνη) κάνει σκόνη όλη τη βρόμικη προπαγάνδα περί εγκληματιών που έσφαζαν βρέφη και βίαζαν γυναίκες.

Mια άλλη απελευθερωθείσα αιχμάλωτη, η Σαχάρ Καλντερόν, δήλωσε στους New York Times: Κατά τη διάρκεια της κράτησής μου, έλεγα στον εαυτό μου ότι θα πέθαινα από τους πυραύλους του Ισραήλ, όχι από τη Χαμάς!

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/ex_prisoner_NYT-1.mp4

Δείτε και τις φωτογραφίες τριών αιχμάλωτων σιωνιστών στρατιωτών (τους σκότωσε ο σιωναζιστικός στρατός). Kαλοζωισμένοι, χωρίς ίχνος τραύματος και σε καλή διάθεση, παρά την αιχμαλωσία τους.

Συγκρίνετέ τους με την εικόνα του νεαρού παλαιστίνιου κρατούμενου Φαρούκ Αλ-Χατίμπ, από το χωριό Αμπού Σχίντεμ της Ραμάλα. Αριστερά ο Φαρούκ όπως ήταν όταν φυλακίστηκε και δεξιά όπως κατάντησε μετά από σκόπιμη ιατρική παραμέληση μέσα στη σιωνιστική φυλακή. Το βίντεο τραβήχτηκε όταν ο Φαρούκ αποφυλακίστηκε με την ανταλλαγή κρατούμενων.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/palaistinios_kratoumenos_vasanismos.mp4

 

Θυμηθείτε τα φρικτά βασανιστήρια που κατήγγειλαν οι παλαιστίνιες και οι παλαιστίνιοι έφηβοι που αποφυλακίστηκαν με την ανταλλαγή. Δεν τελειώσαμε, όμως. Εχουμε τους αμάχους Παλαιστίνιους που απήχθησαν στη Λωρίδα της Γάζας, στη διάρκεια της σιωναζιστικής εισβολής. Οσοι αποφυλακίζονται έχουν στο σώμα τους τα σημάδια των βασανιστηρίων.

Οπως οι κρατούμενοι που αφού κρατήθηκαν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην έρημο Νεγκέβ, αφέθηκαν ελεύθεροι στο πέρασμα Κερέμ Σαλόμ. Ο Δρ Μαρουάν Αλ-Χαμς, του νοσοκομείου Αλ-Ναζάρ στη Ράφ,α δήλωσε: Η Κατοχή μας έστειλε 20 πολίτες που κρατήθηκαν και υπέφεραν από μώλωπες και ίχνη ξυλοδαρμού. Ο ιατρικός εξοπλισμός έχει φθαρεί και χρειαζόμαστε επειγόντως εξοπλισμό για να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/vasanismenoi_kratoumenoi.mp4

Απελευθερωθέντες άμαχοι όμηροι, από τη συνοικία Αλ-Ζαϊτούν νοτιοανατολικά της πόλης της Γάζας, καταγγέλλουν με οργή: «Στα βάναυσα βασανιστήριά τους δεν έκαναν διάκριση μεταξύ ηλικιωμένων και νέων». Και περιγράφουν με λεπτομέρειες τα βασανιστήρια που υπέστησαν.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/martyries_kratoumenon_Gazaion.mp4

H ανθρωπότητα πήρε μια μικρή γεύση από τις εικόνες που κυκλοφόρησαν, με δεκάδες Παλαιστίνιους, ακόμα και ηλικιωμένους και παιδιά και ανάπηρους, να συγκεντρώνονται σε ένα στάδιο στη Γάζα και να εξευτελίζονται δημόσια από τους σιωναζιστές. Επαναλήφθησαν οι σκηνές που είχαν καταγραφεί στη βόρεια Γάζα, για τις οποίες ο σιωναζιστικός στρατός υποτίθεται πως έκανε αυτοκριτική («δεν ήταν απαραίτητο να τους γυμνώσουν» είπε η στρατιωτική ηγεσία, μέσω του εκπροσώπου Τύπου).

Ισραηλινές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι συλλήψεις έγιναν για να εξακριβωθεί αν κάποιοι από αυτούς ανήκαν στη Χαμάς ή σε άλλες αντιστασιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας! Ο δε σύμβουλος του Νετανιάχου, Μαρκ Ρεγκέβ, όταν ρωτήθηκε σχετικά από το βρετανικό κανάλι Sky News, απάντησε ότι… δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου, καθώς στη Μέση Ανατολή έχει πολλή ζέστη!

Yπήρξαν και χειρότερα. Αυτές οι Παλαιστίνιες από το βορρά της Λωρίδας περιγράφουν τη σιωναζιστική φρίκη που έζησαν. Νεαροί άνδρες εκτελέστηκαν εν ψυχρώ μπροστά στα μάτια των οικογενειών τους. Γυναίκες εδάρησαν ανηλεώς όταν προσπάθησαν να προστατέψουν τα παιδιά τους. Κάποιες πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/martyries_gynaikon_vorra_Gaza.mp4

ΥΓ1. Ανάμεσα στους σιωναζιστές που εξευτέλιζαν τους παλαιστίνιους όμηρους σε στάδιο της Γάζας ήταν και ένας που είχε καρφιτσώσει στο κράνος του τη σιωνιστική και την ελληνική σημαία. Αυτοσυστήθηκε σε άψογα ελληνικά ως Ντάνιελ, στέλνοντας ένα ανατριχιαστικό μήνυμα στον ελληνικό λαό.

Λύθηκε το μυστήριο
Ο άνθρωπος είναι ο 21χρονος ΕλληνοΙσραηλινός Ντάνιελ, και όπως μας εξηγεί στα Ελληνικά, θα το έκανε και στην Ελλάδα. Φτουουου σου αγόρι μου. Φτουουου σου φασίστα μου.pic.twitter.com/wPBjDnItaq

— Ζαγορίσιος (@ZagorisiosGR) December 26, 2023

Αυτό το κάθαρμα θα έπρεπε να κατηγορηθεί ως εγκληματίας πολέμου, να του αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια και να του απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα. Αλλά από την πιο φιλοσιωνιστική κυβέρνηση που είχε ποτέ η χώρα μας δεν μπορούμε να περιμένουμε τέτοια πράγματα.

ΥΓ2. Ενα άλλο σιωναζιστικό κάθαρμα, φωτογραφιζόταν καμαρωτό μέσα σε λεωφορείο που μετέφερε παλαιστίνιους ομήρους με χειροπέδες και επιδέσμους στα μάτια για να μην βλέπουν.

Μερικές μέρες αργότερα, άλλοι φωτογράφισαν τον τάφο του. Είχε σκοτωθεί από τα πυρά της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Αν πιστεύαμε σε θρησκείες, θα λέγαμε «θεία δίκη». Είναι, όμως, τόσα πολλά τα σιωναζιστικά καθάρματα που απομένουν, που -όχι η ανύπαρκτη θεία δίκη- ούτε η υπαρκτή Παλαιστινιακή Αντίσταση δε θα προλάβει να τα εξοντώσει.

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΙδιωτικά ΑΕΙ: Καταγγελίες από πανεπιστημιακά όργανα
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 31 Δεκέμβρη

Σχετικά Αρθρα

Πακιστανός ΥΠΕΞ: Το σχέδιο Τραμπ δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε!

Διεθνή 3 Οκτ 2025, 13:23

Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα

Διεθνή 3 Οκτ 2025, 12:05

Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης

Τα τελευταία video από τις καταδρομικές επιχειρήσεις των παλαιστίνιων μαχητών

Διεθνή 2 Οκτ 2025, 22:54

Μπαίνει στην ξεχοντριστήρα το σχέδιο Τραμπ, για να μείνουν οι όροι της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Διεθνή 2 Οκτ 2025, 14:33

Αλλη μια πειρατεία των σιωναζιστών ενάντια στην αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Επίθεση στoν Global Sumud Flotilla, σε διεθνή νερά

Διεθνή 2 Οκτ 2025, 10:04

Ακου σιωναζιστάκο…

Διεθνή 1 Οκτ 2025, 12:25
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Φτου σου, Δούκα

3 Οκτ 2025, 15:04
Διεθνή

Πακιστανός ΥΠΕΞ: Το σχέδιο Τραμπ δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε!

3 Οκτ 2025, 13:23
Διεθνή

Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα

3 Οκτ 2025, 12:05
Πολιτική

Επανεμφανίστηκε η νεοναζιστική ομάδα εφόδου στην Κόρινθο

3 Οκτ 2025, 09:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

3 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης

Τα τελευταία video από τις καταδρομικές επιχειρήσεις των παλαιστίνιων μαχητών

2 Οκτ 2025, 22:54
Παιδεία

Σύλλογος ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η κυβέρνηση, υπό το πρόσχημα της «αριστείας», στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων ΑΕΙ, στην εγκαθίδρυση του πανεπιστημίου/επιχείρησης, με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά

2 Οκτ 2025, 18:46
Πολιτική

Όλες-οι σήμερα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και την Αντίστασή του

Πάρκο Ελευθερίας, Πέμπτη 2/10, 18.30

2 Οκτ 2025, 14:44
Διεθνή

Μπαίνει στην ξεχοντριστήρα το σχέδιο Τραμπ, για να μείνουν οι όροι της Παλαιστινιακής Αντίστασης

2 Οκτ 2025, 14:33
Παιδεία

Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ πιέζουν για τη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών με δίδακτρα

Ο επιχειρηματικός μετασχηματισμός της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης

2 Οκτ 2025, 11:38
Διεθνή

Αλλη μια πειρατεία των σιωναζιστών ενάντια στην αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Επίθεση στoν Global Sumud Flotilla, σε διεθνή νερά

2 Οκτ 2025, 10:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη

2 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

1 Οκτ 2025, 19:45
Διεθνή

Ακου σιωναζιστάκο…

1 Οκτ 2025, 12:25
Παιδεία

ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Ο νόμος για την «ασφάλεια» των ΑΕΙ τα μετατρέπει σε στρατόπεδα με ακραία μέτρα παρακολούθησης και επιτήρησης

1 Οκτ 2025, 11:32
Αγροτικά

Nέο θλιβερό ρεκόρ: 137 νέες εστίες ευλογιάς – Θανατώθηκαν άλλα 24.787 αιγοπρόβατα!

Την ίδια ώρα, ο Τσιάρας παραμύθιαζε ξεδιάντροπα τη Βουλή, μιλώντας για μείωση!

1 Οκτ 2025, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη

1 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ: Παράδοση άνευ όρων ζητούν Τραμπ-Νετανιάχου

30 Σεπ 2025, 14:24
Υγεία

152 ασθενείς σε ράντζα στο «Αττικόν» σε μια εφημερία!

30 Σεπ 2025, 11:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

30 Σεπ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

Ιράκ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1932).

Νότια Κορέα: Ημέρα ίδρυσης.

Γερμανία: Ημέρα επανένωσης (1990).

Μπαρμπάντος: Ημέρα Ηνωμένων Εθνών.

1979: Αυτοκτονεί ο Νίκος Πουλαντζάς.

1979: Βόμβες σε δύο αυτοκίνητα Αμερικάνων σε Νέα Σμύρνη και Βριλήσσια.

1980: Βόμβα σε εβραϊκή συναγωγή στο Παρίσι, τέσσερις νεκροί.

1990: Ενοποίηση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας.

1991: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αϊτή ανατρέπει τον πρόεδρο Αριστίντ, περισσότεροι από 150 νεκροί.

1995: Βόμβα σε αυτοκίνητο στα Πατήσια (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo