Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πλήρης κάλυψη των ασύδοτων σχολαρχών από το υπουργείο Παιδείας
  • Ο Ιησούς πολλαπλασίασε τα ψωμιά και ο Μητσοτάκης πολλαπλασίασε τα γιδοπρόβατα της Κρήτης, για να τη βάψει «μπλε»!
  • Xιντ Ραζάμπ: Δεν ξεχνάμε
  • Σαν σήμερα 1 Φλεβάρη
  • 110η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τσιμουδιά για τις διαγραφές φοιτητών
  • Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Διακομιδές: μίκρυνε η λίστα αναμονής, αλλά…
Υγεία

Διακομιδές: μίκρυνε η λίστα αναμονής, αλλά…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Δεκ 2020, 11:16

Η εικόνα σμίκρυνσης της λίστας αναμονής στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του ΕΚΑΒ, διασωληνωμένων ασθενών με covid-19, που πρέπει να διακομιστούν σε ΜΕΘ, συνεχίστηκε και τις επόμενες μέρες, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Πέμπτη 17 Δεκέμβρη

  • Ενας ασθενής από τον «Ευαγγελισμό», από τις 10 Δεκέμβρη
  • Ενας ασθενής από το «Αχιλλοπούλειο» Βόλου, από τις 16 Δεκέμβρη
  • Ενας ασθενής από τη «Σωτηρία», από τις 16 Δεκέμβρη

Παρασκευή 18 Δεκέμβρη

  • Ενας ασθενής από τον «Ευαγγελισμό», από τις 10 Δεκέμβρη
  • Ενας ασθενής από τη «Σωτηρία», από τις 16 Δεκέμβρη
  • Ενας ασθενής από το «Αττικόν», από τις 18 Δεκέμβρη
  • Ενας ασθενής από το Γ.Ν. Καρδίτσας, από τις 18 Δεκέμβρη

Κυριακή 20 Δεκέμβρη

  • Ενας ασθενής από τον «Ευαγγελισμό», από τις 10 Δεκέμβρη
  • Ενας ασθενής από τη «Σωτηρία», από τις 19 Δεκέμβρη
  • Δύο ασθενείς από το «Ανδρ. Παπανδρέου» της Ρόδου, από τις 20 Δεκέμβρη

Η σμίκρυνση της λίστας αναμονής αντανακλά τη γενικότερη μικρή μείωση των διασωληνωμένων ασθενών, σε συνδυασμό με τον συνεχώς υψηλό αριθμό των καθημερινών θανάτων.

Το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης στη λίστα αναμονής προέρχεται κατά βάση από την αφαίρεση ασθενών οι οποίοι παρέμεναν στη λίστα επί μέρες, επειδή δε βρισκόταν ελεύθερο κρεβάτι σε ΜΕΘ για να διακομιστούν. Και πάλι, όμως, βλέπουμε έναν διασωληνωμένο ασθενή στον «Ευαγγελισμό» να μη διακομίζεται σε ΜΕΘ, μολονότι το σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί από τις 10 Δεκέμβρη. Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, βάσιμα, αν πρόκειται για περιστατικό που περιμένουν να καταλήξει (με διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ), όπως συνέβη με άλλα περιστατικά τις προηγούμενες μέρες.

Oπως έχουμε αποκαλύψει, ο σχεδιασμός της βάσης δεδομένων του ΕΚΑΒ προβλέπει την παρακολούθηση του αιτήματος διακομιδής για κάθε ασθενή μέχρι το τέλος. Δηλαδή, μέχρι την ολοκλήρωση της διακομιδής ή το θάνατο του ασθενούς προτού γίνει η διακομιδή. Ομως, αυτές οι ενότητες δεν ενημερώνονται. Αιτήματα διακομιδής εμφανίζονται στη λίστα και μετά δεν υπάρχουν, χωρίς να ξέρουμε τι έγινε με το συγκεκριμένο ασθενή: διακομίστηκε (και πού;) ή κατέληξε διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ;

Οταν, λοιπόν, βλέπαμε αιτήματα διακομιδής ασθενών από τον «Ευαγγελισμό να παραμένουν ανικανοποίητα» επί δύο εβδομάδες και βάλε (π.χ. δύο ασθενείς από τις 29 Νοέμβρη μέχρι τις 13 Δεκέμβρη και ένας ασθενής από τις 27 Νοέμβρη μέχρι τις 14 Δεκέμβρη), το πιθανότερο (για να μην πούμε βέβαιο) είναι ότι αυτοί οι ασθενείς κατέληξαν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Πρόκειται για ένα τεράστιο ζήτημα, για το οποίο έχουν πλέον αρχίσει να μιλούν και γιατροί (αυτό σημαίνει ο όρος «υποθεραπεία ασθενών»). Είναι μια πλευρά του εγκλήματος που έχει διαπραχτεί σε βάρος του ελληνικού λαού. Αφησαν το ΕΣΥ στην τύχη του, χωρίς καν στοιχειώδη ενίσχυση, την ίδια ώρα που με το άνοιγμα στον εξωτερικό τουρισμό έστρωναν το δρόμο σε ένα εκρηκτικό δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ακόμα και οι ψευδο-ΜΕΘ που κατασκεύασαν με διαδικασίες άρπα-κόλλα σε διάφορους χώρους των νοσοκομείων δεν είναι εξοπλισμένες με τον απαραίτητο εξοπλισμό (ούτε οι αναπνευστήρες δεν επαρκούν!) και βέβαια δεν υποστηρίζονται από το απαραίτητο εξειδικευμένο στην εντατικολογία ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Ούτε υπάρχει ο απαραίτητος φορητός εξοπλισμός για να γίνονται άμεσα όλες οι διακομιδές από το ΕΚΑΒ.

Προχθές αποκαλύψαμε με όλα τα στοιχεία τις ελλείψεις σε ουσιώδη εξοπλισμό για τη λειτουργία των ΜΕΘ (μιλάμε ακόμα και για τις πραγματικές ΜΕΘ και όχι μόνο τις ψευδο-ΜΕΘ που έστησαν με διαδικασίες άρπα-κόλλα) αλλά και για τη διαδικασία διακομιδής διασωληνωμένων ασθενών από το ΕΚΑΒ.

Θα επαναλάβουμε ότι γι’ αυτό το έγκλημα πρέπει να αποδοθούν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη όλες οι ευθύνες (πέρα από τις ποινικές και αστικές ευθύνες που σίγουρα θ’ αναζητήσουν οι οικογένειες ανθρώπων που πέθαναν χωρίς να έχουν την ιατρική βοήθεια που έπρεπε). Ομως υπάρχει και μια άλλη πλευρά, πολύ σημαντική, που δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να πούμε «πάει πέρασε», επειδή βλέπουμε τη λίστα αναμονής για διακομιδές να έχει μικρύνει και τα σχετικά αιτήματα να διεκπεραιώνονται από το ΕΚΑΒ σε μία-δύο μέρες.

Η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Μπορεί οι κυβερνήσεις να προσπαθούν να καλλιεργήσουν στους λαούς ευφορία για το εμβόλιο, όμως το λεγόμενο «τρίτο κύμα» δεν είναι μια υπόθεση, αλλά μια βεβαιότητα. Οι δυο πρώτοι μήνες του χρόνου είναι πάντοτε μήνες έξαρσης των κάθε είδους ιώσεων. Το εμβόλιο θα πάρει πολλούς μήνες για να χτίσει το λεγόμενο τείχος ανοσίας (μέσα στη μέρα θα δημοσιεύσουμε εκτενή ανάλυση γι’ αυτό το θέμα) και οι κυβερνήσεις δεν έχουν καμιά διάθεση να πάνε σε κάποιο καθολικό λοκντάουν, το μόνο που θα μπορούσε να «μαζέψει» τη διάδοση του ιού.

Επομένως, μπορεί σύντομα να δούμε το πρόβλημα με τις υπερπλήρεις ΜΕΘ (και ψευδο-ΜΕΘ) να επανάρχεται και τους βαριά ασθενείς να πεθαίνουν διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες στα τμήματα covid-19 των νοσοκομείων. Ακόμα κι αν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, που προκηρύχτηκε με τόσο εγκληματική καθυστέρηση και με εξίσου εγκληματικές διαδικασίες ρουτίνας, ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι αυτός ο εξοπλισμός επαρκεί για τις ΜΕΘ και τις διακομιδές, πού είναι το εξειδικευμένο στην εντατικολογία ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς το οποίο δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι ΜΕΘ, ακόμα κι αν είναι εξοπλισμένες;

Εκτύπωση 🖨
ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΕΚΑΒ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΕΘ ΨΕΥΔΟ-ΜΕΘ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ πανδημία δε σταμάτησε τη σιωνιστική βαρβαρότητα, ούτε την αντίσταση
Επόμενο άρθρο Ψιλό γαζί…

Σχετικά Αρθρα

Για τα ράντζα φταίει η κυβερνητική πολιτική και όχι η γρίπη, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο «Αττικόν»

Αγριο πετσόκομμα των ειδικευόμενων στο Νοσοκομεία Νίκαιας

Υγεία 28 Ιαν 2026, 10:09

Μετατρέπουν τους γιατρούς του παλιού «Λοιμωδών» σε περιφερόμενο θίασο

Πλήττουν καίρια και το Νοσοκομείο Νίκαιας

Υγεία 20 Ιαν 2026, 19:18

Tο σποτ της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών για την πρόληψη της εγκεφαλικής παράλυσης αποκρύπτει συνειδητά τις αιτίες και τους υπεύθυνους

Υγεία 19 Ιαν 2026, 09:47

Ψ.Ν.Α. (Δαφνί): Η αθλιότητα του μεγαλύτερου ψυχιατρικού νοσοκομείου της χώρας

Ξεμένει από οδηγούς, αλλά τα αυτιά διοίκησης, 2ης ΥΠΕ και κυβέρνησης δεν ιδρώνουν

Υγεία 26 Νοέ 2025, 20:34

Αυτό είναι ταβάνι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο!

Υγεία 21 Οκτ 2025, 20:40

Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

Υγεία 19 Οκτ 2025, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Πλήρης κάλυψη των ασύδοτων σχολαρχών από το υπουργείο Παιδείας

1 Φεβ 2026, 13:39
Αγροτικά

Ο Ιησούς πολλαπλασίασε τα ψωμιά και ο Μητσοτάκης πολλαπλασίασε τα γιδοπρόβατα της Κρήτης, για να τη βάψει «μπλε»!

Αποκαλυπτική σύγκριση ανάμεσα στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον αριθμό των αιγοπροβάτων και σ' αυτά που ακόμα και σήμερα μοστράρει το ΥΠΑΑΤ

1 Φεβ 2026, 13:28
Διεθνή

Xιντ Ραζάμπ: Δεν ξεχνάμε

Δυο χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία της από τα σιωναζιστικά τέρατα

1 Φεβ 2026, 10:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Φλεβάρη

1 Φεβ 2026, 00:01
Παιδεία

110η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τσιμουδιά για τις διαγραφές φοιτητών

31 Ιαν 2026, 12:10
Αθλητισμός

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

«Βούλιαξε» από κόσμο το Παλάου Σαν Τζόρντι - Ο Πεπ ξεσήκωσε τον κόσμο

31 Ιαν 2026, 09:11
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

31 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Γενάρη

31 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Μούσα Αμπού Μαρζούκ: Το ζήτημα των όπλων της Αντίστασης δεν τέθηκε ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς βάζει τέλος στην προβοκατόρικη παραφιλολογία περί συμφωνίας αφοπλισμού

30 Ιαν 2026, 20:44
Κόντρες

Χαρακτήρισε ο Φίτσο τον Τραμπ «επικίνδυνο» και «εκτός ελέγχου»;

30 Ιαν 2026, 19:58
Η παπάρα

Ο νεοφιλελευθερισμός σκοτώνει

30 Ιαν 2026, 11:39
Καταστολή

Πολιτική συμφωνία μαζικής νομιμοποίησης μεταναστών στην Ισπανία

30 Ιαν 2026, 11:15
Πολιτική

Πλήρης συγκάλυψη του σιωναζισμού στη Βουλή των Ελλήνων

Με μοναδική εξαίρεση την Πλεύση Ελευθερίας

30 Ιαν 2026, 10:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Γενάρη

30 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές επιδιώκουν να καταδικάσουν τη Γάζα στην πείνα

29 Ιαν 2026, 22:24
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης, αφού πρώτα ξεφτιλίστηκε, διέταξε τον Αυγενάκη να αποσυρθεί στα «πιτ»

29 Ιαν 2026, 21:17
Κόντρες

Μια ωραία πράσινη ατμόσφαιρα

29 Ιαν 2026, 20:01
Εργατικά

Μαζί στην Τρίπολη – Μαζί στον αγώνα την Παρασκευή 30 Γενάρη

29 Ιαν 2026, 18:29
Παιδεία

Εκθεση ΟΟΣΑ για εκπαίδευση 2026: οδηγίες-εντολές προς υλοποίηση από τους υποτελείς

Ενίσχυση της «αυτονομίας» της σχολικής μονάδας με λογοδοσία και προσαρμογή των σχολείων στις τοπικές ανάγκες, αξιολόγηση σχολικοκεντρική και ενδυνάμωση των διευθυντών, μεντόρων, συντονιστών

29 Ιαν 2026, 18:13
Εργατικά

Εργατικά «ατυχήματα» – καπιταλιστικά εγκλήματα, που περνάνε στο ντούκου

29 Ιαν 2026, 10:19
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Φλεβάρη

Ημέρα Ανταρκτικής.

1898: Δολοφονική απόπειρα κατά του βασιλιά Γεωργίου Α’ (Πάτρα).

1918: Η Μόσχα ορίζεται πρωτεύουσα της Σοβιετικής Ενωσης.

1957: Η 7η ολομέλεια του παράνομου ΚΚΕ διαγράφει τον Νίκο Ζαχαριάδη.

1968: 24 καταδίκες μελών της ΔΑΚ κεκλεισμένων των θυρών στο στρατοδικείο Χανίων.

1985: Εκτελείται ο πρόεδρος της Γερμανικής Ενωσης Ερευνών και Εξοπλισμών Ερνστ Τσίμερμαν (RAF).

2013: Διπλή ληστεία στην ΑΤΕ και στο ταχυδρομικό γραφείο στον Βελβεντό Κοζάνης από δέκα άτομα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπουργός σημείωσε ότι προσπάθεια οποιασδήποτε κυβέρνησης είναι να μην υπάρχει ούτε ένα εργατικό δυστύχημα, και αυτό επιδιώκεται μέσω της διαρκούς βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να υπάρχει συνεχής μείωση των εργατικών ατυχημάτων. Ως προς την Επιθεώρηση Εργασίας, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι πρόκειται για Ανεξάρτητη Αρχή η οποία ελέγχει ζητήματα λειτουργίας, των εργασιακών σχέσεων, όπως για παράδειγμα το ωράριο εργασίας, τη χρήση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, ενώ εκδίδει και τα στατιστικά για τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα. […] σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η χώρα μας είναι τρίτη στην κατάταξη της λίστας με τα λιγότερα δυστυχήματα αναλογικά με τον πληθυσμό.  Όπως επεσήμανε η κα Κεραμέως, οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής έχουνε αυξηθεί από το ’19 μέχρι σήμερα κατά 35%, στην υγεία και στην ασφάλεια στην εργασία […] Ειδικά στο εργοστάσιο της «Βιολάντα», η Ανεξάρτητη Αρχή το 2025 έκανε 4 ελέγχους σε ζητήματα υγείας και ασφάλειας. Η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι η Αρχή ελέγχει καταγγελίες και διενεργεί και αυτεπάγγελτους ελέγχους, ενώ τα ζητήματα πυροπροστασίας είναι αρμοδιότητα της πυροσβεστικής. Παράλληλα, τόνισε ότι ευθύνη της κεντρικής κυβέρνησης είναι να βελτιώνει συνεχώς το πλαίσιο, κάτι που έγινε πριν  από δύο μήνες με  το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το οποίο περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό διατάξεων για την ενίσχυση του πλαισίου Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Εργασίας

(Ta παραπάνω ειπώθηκαν δυο μέρες μετά από ένα δυστύχημα σε εργοστάσιο, που αποδεδειγμένα πλέον είναι έγκλημα. Ακόμα και το σκόπιμα ελλιπέστατο πόρισμα της Πυροσβεστικής δεν αφήνει αμφιβολία ότι πρόκειται -μιλώντας με νομικούς όρους- για ανθρωποκτονία κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο. Και τι λέει η αρμόδια υπουργός; Οτι όλα είναι καλώς καμωμένα. Οτι η κυβέρνηση έχει φτιάξει ένα υπέροχο πλαίσιο προστασίας της ζωής και της υγείας των εργατών και εργατριών, το οποίο μάλιστα συνέχεια το δυναμώνει. Και ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι πλήρεις και αφοσιωμένοι στο καθήκον τους. Τέσσερις φορές έλεγξαν το εργοστάσιο-ναρκοπέδιο. Και πώς έσκασε το ναρκοπέδιο πάνω στα κεφάλια των εργατριών, στέλνοντας πέντε στον τάφο, που θα ήταν περισσότερες αν η έκρηξη γινόταν στην πρωινή ή την απογευματινή βάρδια κι αν δεν είχε προηγηθεί φιέστα της εργοδοσίας, λόγω της οποίας μειώθηκε αριθμητικά και η νυχτερινή βάρδια; Σιγά που θα ασχοληθεί η… αγρίως νεοφιλελεύθερη υπουργός Κεραμέως. Καθήκον δικό της είναι να εξασφαλίζει συνθήκες υποδούλωσης της εργατικής δύναμης, που αποτελεί όρο εκ των ων ουκ άνευ για την αύξηση της κερδοφορίας των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Γιατί οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι… η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, ο μοναδικός… παράγοντας προόδου και ευημερίας. Αν σκοτωθούν μερικοί εργάτες και εργάτριες, αν σακατευτούν άλλοι και άλλες, αν αρρωστήσουν χρόνια άλλες και άλλοι, αυτά είναι απλώς… παράπλευρες απώλειες σε ένα… θυελλώδες success story της ελληνικής οικονομίας, που το πέτυχε ο Μητσοτάκης με υπουργούς σαν την Κεραμέως, τον Γεωργιάση, τον Χατζηδάκη, τον Πιερρακάκη κτλ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo