Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 29 Σεπτέμβρη
  • Η Κίμπερλι, ένας λομπίστας και ένας ελληνικός καπιταλιστικός όμιλος
  • Ν’ ακούτε την… «πρωθυπουργέσα»
  • Πόσους/ες απέλυσε η «Βιολάντα» και για ποιο λόγο;
  • Η μεγαλειώδης παρέλαση του Ταμερλάνου
  • O αγέρωχος μαχητής-κρατούμενος και το δειλό σιωναζιστικό κτήνος
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Θέατρο πολέμου ξανά ο Περσικός;
Διεθνή

Θέατρο πολέμου ξανά ο Περσικός;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Ιούν 2019, 00:00

Αυτοί που βρίσκονται ψηλά λένε:
Πόλεμος και Ειρήνη
Είναι δυο πράγματα ολότελα διαφορετικά.
Ομως η ειρήνη τους κι ο πόλεμός τους
Μοιάζουν όπως ο άνεμος κι η θύελλα.
Ο πόλεμος γεννιέται απ’ την ειρήνη τους
καθώς ο γιος από τη μάνα.
Εχει τα δικά της
απαίσια χαρακτηριστικά.
Ο πόλεμός τους σκοτώνει
ό,τι άφησε όρθιο
η ειρήνη τους.
Οταν αυτοί που είναι ψηλά
μιλάνε για ειρήνη
ο απλός λαός ξέρει
πως έρχεται ο πόλεμος.
Οταν αυτοί που είναι ψηλά καταριούνται τον πόλεμο
οι διαταγές για επιστράτευση έχουν υπογραφεί
 
Μπέρτολτ Μπρεχτ, Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου» (απόσπασμα)

Το απόσπασμα από το μνημειώδες ποίημα του κομμουνιστή Μπρεχτ μας ήρθε στο μυαλό, διαβάζοντας το δελτίο Τύπου της αμερικάνικης κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης την προηγούμενη Πέμπτη (13/6/19), με το οποίο  γνωστοποιούσε τις επιθέσεις σε δύο δεξαμενόπλοια στον κόλπο του Ομάν (ένα ιαπωνικών συμφερόντων κι ένα νορβηγικών) 14 ναυτικά μίλια από τις ιρανικές ακτές. Το δελτίο Τύπου, αφού περιέγραφε τα δύο συμβάντα (βλ. https://www.centcom.mil/MEDIA/STATEMENTS/Statements-View/Article/1875666/us-central-command-statement-on-june-13-limpet-mine-attack-in-the-gulf-of-oman/utm_source/hootsuite/), κατέληγε στο εξής δια ταύτα: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν κανένα συμφέρον σε μία νέα σύγκρουση στη Μέση Ανατολή. Ωστόσο, θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας».

Ακολουθώντας την πάγια «αποδεικτική» τακτική, η αμερικάνικη κεντρική στρατιωτική διοίκηση δημοσίευσε και τις σχετικές φωτογραφίες, που δείχνουν τα σημεία που πιθανώς τοποθετήθηκαν οι νάρκες που προκάλεσαν τις ζημιές στα δεξαμενόπλοια. Λίγες μέρες αργότερα, η «πιθανότητα» έγινε «βεβαιότητα»!

Το παιχνίδι με τα «αποδεικτικά στοιχεία» του Πενταγώνου το έχουμε ξαναδεί. Ηταν τότε που ο Κόλιν Πάουελ (υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ) παρουσίαζε τα «όπλα μαζικής καταστροφής» του Ιράκ με φωτογραφίες και βίντεο, για να αποδειχτούν σκέτη απάτη μετά από μερικά χρόνια, πράγμα που και ο ίδιος ο Πάουελ παραδέχτηκε!

Εδώ όμως έχουμε την ανακοίνωση του ίδιου του διευθύνοντα συμβούλου της γιαπωνέζικης εταιρίας, Yutaka Katada, που δήλωσε ότι το πλήρωμα, πριν από την επίθεση, είδε να εκτοξεύονται ιπτάμενα αντικείμενα κατά του πλοίου και μετά να ακούγεται η έκρηξη. Ο Katada ήταν κατηγορηματικός: «Οταν χτυπήθηκε το κέλυφος (σ.σ. του πλοίου), ήταν πάνω από την επιφάνεια του νερού (σ.σ. το χτύπημα) κατά πολύ. Γι αυτό, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν ήταν τορπίλη» (https://www.washingtonpost.com/world/japanese-ship-owner-contradicts-us-account-of-how-tanker-was-attacked/2019/06/14/7ea347d0-8eba-11e9-b6f4-033356502dce_story.html?utm_term=.d6ef942c532b). Ο Katada απέκλεισε και την περίπτωση της νάρκης, αδειάζοντας το Πεντάγωνο που κάνει λόγο για νάρκες που τις έβαλαν οι ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης!

Λίγες μέρες αργότερα (την περασμένη Δευτέρα), ο εκτελών χρέη υπουργού Πολέμου των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν (παραιτήθηκε την περασμένη Τετάρτη για να επιστρέψει στην… οικογένειά του) ανακοίνωνε ότι θα στείλει άλλους 1.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή, εξαιτίας των ιρανικών απειλών και των πρόσφατων επιθέσεων στα δύο δεξαμενόπλοια, για τις οποίες δεν υπάρχουν αποδείξεις που να τις χρεώνουν στο Ιράν! Το μόνο που υπάρχει είναι κάποιες φωτογραφίες Ιρανών που έχουν προσεγγίσει τα πλοία για να σώσουν τα πληρώματα, πράγμα που κανείς δεν το αρνείται! Κι όμως, για τις ΗΠΑ, η ενοχή του Ιράν είναι «δεδομένη»! Αφού πήρε την απόφαση να στείλει και άλλους στρατιωτικούς στην περιοχή, ο Σάναχαν συμπλήρωσε ότι οι ΗΠΑ δεν επιζητούν πόλεμο με το Ιράν, πράγμα που δήλωσε και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο!

Ομως, οι πολεμικές προετοιμασίες έχουν κιόλας αρχίσει. Οι Αμερικάνοι ανεβάζουν διαρκώς εδώ και μήνες τους τόνους κατά του Ιράν. Πρώτα αποχώρησαν από τη συνθήκη για τα πυρηνικά του Ιράν. Στη συνέχεια, επέβαλαν κυρώσεις απειλώντας να τις επεκτείνουν και σ’ αυτούς που δε θα ευθυγραμμίζονταν με την αμερικάνικη πολιτική. Μετά, άρχισαν να στέλνουν κι άλλα αεροπλανοφόρα στην περιοχή και στρατιωτικό προσωπικό. Την ίδια στιγμή λένε ότι δεν προετοιμάζονται για πόλεμο! Αυτό πια καταντά γελοίο!

Σε πλήρη ευθυγράμμιση, το νούμερο δύο πιόνι των Αμερικανών στην περιοχή, η Σαουδική Αραβία, έσπευσε να κατηγορήσει το Ιράν για τις επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια. Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου στη Σαουδική Αραβία, αφού πρώτα είπε κι αυτός ότι δε θέλει πόλεμο με το Ιράν, συμπλήρωσε με νόημα ότι δε θα διστάσει να αντιμετωπίσει κάθε απειλή για τα ζωτικά του συμφέροντα. Πράγμα που έκανε και στην Υεμένη, ματοκυλώντας τη χώρα! Δε μιλάμε για το νούμερο ένα πιόνι των Αμερικάνων, το Ισραήλ, που πετάει τη σκούφια του για μια επίθεση κατά του Ιράν. Τώρα μάλιστα που το Ιράν ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου, το πρόσχημα για μια επίθεση γίνεται ακόμα πιο «τεκμηριωμένο»!

Εχουμε ξαναγράψει ότι ένας πόλεμος κατά του Ιράν δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Εύκολη υπόθεση δεν ήταν και ο πόλεμος στο Ιράκ, όμως ξέσπασε. Σε μια εποχή που οι αγορές είναι περιορισμένες και οι σφαίρες επιρροής ήδη μοιρασμένες, με τη Ρωσία να κερδίζει έδαφος στη Μέση Ανατολή (ιδιαίτερα μετά τον πόλεμο της Συρίας) και την Κίνα να αποτελεί μείζονα οικονομικό ανταγωνιστή της Ουάσινγκτον, ένας πόλεμος κατά του Ιράν θα ήταν μία κάποια «λύση» για τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Αυτό είναι κάτι που ενδεχομένως να πάρει μήνες, ίσως όμως και όχι. Τα σίγουρο είναι ότι το Πεντάγωνο σχεδιάζει την αντεπίθεσή του και αυτό δεν οφείλεται στον «πολεμοκάπηλο» Τραμπ, αλλά στην ίδια την πεμπτουσία του ιμπεριαλισμού που δε μπορεί να επιβάλλει τη θέση του στη διεθνή σκακιέρα παρά μόνο με πολέμους. Το τελευταίο που ενδιαφέρει τους κάθε λογής ιμπεριαλιστές είναι η ανθρώπινη ζωή, στο όνομα της οποίας υποτίθεται ότι κάνουν αυτούς τους πολέμους.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΦασισμός –ρατσισμός
Επόμενο άρθρο Αρχισαν τα παζάρια εν μέσω εμπορικού πολέμου

Σχετικά Αρθρα

O αγέρωχος μαχητής-κρατούμενος και το δειλό σιωναζιστικό κτήνος

Διεθνή 28 Σεπ 2026, 10:25

Χεζμπολά: Η στήριξή μας στη Γάζα απέναντι στον σιωνιστικό πόλεμο εξόντωσης είναι μια τιμημένη ιστορική στάση

Θα αποτελέσει πηγή υπερηφάνειας και ελπίδας για όλες τις γενιές

Διεθνή 27 Σεπ 2026, 18:38

Προς αναβολή οι παλαιστινιακές εκλογές

Διεθνή 27 Σεπ 2026, 09:54

Κράτος απαρτχάιντ: Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του Ισραήλ απαγόρευσε τη συμμετοχή στις εκλογές όλων των κομμάτων που εκπροσωπούν Παλαιστίνιους

Απέρριψε την προσφυγή για απαγόρευση του κόμματος του Μπεν Γκβιρ

Διεθνή 26 Σεπ 2026, 12:48

Καθολικοί κληρικοί έκαναν πορεία προς το Βατικανό, απαιτώντας τον τερματισμό της γενοκτονίας στη Γάζα

Διεθνή 25 Σεπ 2026, 21:06

Ο Νετανιάχου, η Σούζαν Σαράντον και ο ορισμός της είδησης

Διεθνή 25 Σεπ 2026, 09:30
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Σεπτέμβρη

29 Σεπ 2026, 00:01
Οικονομία

Η Κίμπερλι, ένας λομπίστας και ένας ελληνικός καπιταλιστικός όμιλος

28 Σεπ 2026, 19:09
Κόντρες

Ν’ ακούτε την… «πρωθυπουργέσα»

28 Σεπ 2026, 14:58
Εργατικά

Πόσους/ες απέλυσε η «Βιολάντα» και για ποιο λόγο;

28 Σεπ 2026, 13:41
Αθλητισμός

Η μεγαλειώδης παρέλαση του Ταμερλάνου

28 Σεπ 2026, 11:19
Διεθνή

O αγέρωχος μαχητής-κρατούμενος και το δειλό σιωναζιστικό κτήνος

28 Σεπ 2026, 10:25
Αθλητισμός

Θα το πουν και αυτό αντισημιτισμό;

Οι παίχτες της Εθνικής Ιρλανδίας περιφρόνησαν τους αντιπάλους τους της σιωνιστικής οντότητας

28 Σεπ 2026, 09:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Σεπτέμβρη

28 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Χεζμπολά: Η στήριξή μας στη Γάζα απέναντι στον σιωνιστικό πόλεμο εξόντωσης είναι μια τιμημένη ιστορική στάση

Θα αποτελέσει πηγή υπερηφάνειας και ελπίδας για όλες τις γενιές

27 Σεπ 2026, 18:38
Διεθνή

Προς αναβολή οι παλαιστινιακές εκλογές

27 Σεπ 2026, 09:54
Αγροτικά

Ο αφθώδης πυρετός συνεχίζει να κάνει θραύση στο ζωικό κεφάλαιο της Λέσβου

27 Σεπ 2026, 09:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Σεπτέμβρη

27 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Ο Κασιδιάρης σε ρόλο… εθνικού ευεργέτη και ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε ρόλο αβανταδόρου

26 Σεπ 2026, 19:06
Πολιτισμός

Ο Macklemore, οι Γαζαίοι και οι τεκτονικές δονήσεις στην αμερικάνικη βιομηχανία της ψυχαγωγίας

26 Σεπ 2026, 14:30
Παιδεία

Δικηγορικοί Σύλλογοι για ιδιωτικά «πανεπιστήμια»-πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια: Ναι μεν, αλλά…

26 Σεπ 2026, 13:35
Διεθνή

Κράτος απαρτχάιντ: Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του Ισραήλ απαγόρευσε τη συμμετοχή στις εκλογές όλων των κομμάτων που εκπροσωπούν Παλαιστίνιους

Απέρριψε την προσφυγή για απαγόρευση του κόμματος του Μπεν Γκβιρ

26 Σεπ 2026, 12:48
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

26 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Σεπτέμβρη

26 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Καθολικοί κληρικοί έκαναν πορεία προς το Βατικανό, απαιτώντας τον τερματισμό της γενοκτονίας στη Γάζα

25 Σεπ 2026, 21:06
Πολιτική

Μητσοτάκης: Γλάστρα του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου στον ΟΗΕ, όταν όλα τα κράτη τον απομόνωσαν

25 Σεπ 2026, 20:41
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Σεπτέμβρη

Ημέρα γλωσσών.

Ημέρα καρδιάς.

Ναυτική ημέρα.

Μπρουνέι: Ημέρα συντάγματος.

1906: Επέμβαση των ΗΠΑ στην Κούβα, ανατροπή του δικτάτορα Εστράδα Πάλμα.

1948: Ανεπιτυχής απόπειρα ανατίναξης του υδραγωγείου της Λάρισας από μαχητές του ΔΣΕ, έξι νεκροί.

1954: Δημιουργείται στη Γενεύη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Πυρηνική Ερευνα (CERN).

1970: Εκρηξη βόμβας στην οδό Κολοκυνθούς.

1972: Κυκλοφορεί παράνομα το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Πανσπουδαστική», οργάνου της αντιδικτατορικής ΑντιΕΦΕΕ.

2003: Επτά πακιστανοί πρόσφυγες νεκροί σε ναρκοπέδιο στον Εβρο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo